FC Steaua cu destinul la urnele Champions League[Update 22.06-20:20]

de | iunie 22, 2015

TURUL II

Astăzi, 22 iunie, ora 13:00, sorții UEFA au fost potrivnici. Steaua va juca în turul II cu campioana Slovaciei FK AS Trenčín

UEFA a repartizat echipele în trei Grupe cu câte două urne valorice, iar Steaua și-a aflat urna din care va fi trasă adversara din turul II. A fost repartizată în Grupa 3 – Urna întâi valorică („Seeded”) și la extragere i-a căzut cel mai dificil adversar din urna outsiderilor („Unseeded”), FK AS Trenčín (SVK) – campioana Slovaciei.

Sursa UEFA: (asta să fie fără dubiu care Steaua joacă.)

FC Steaua București va juca primul meci in deplasare, pe 14 sau 15 iulie, iar returul la Bucuresti, pe 21 sau 22 iulie.Returul va fi cu porțile închise, Steaua fiind sancţionată de UEFA, două meciuri fără spectatori în cupele europene, pentru manifestările nesportive ale suporterilor la eşecul cu Dinamo Kiev, scor 0 – 2, la ultimul meci din grupele UEL.

Duckadam:Daca vrem in Liga, trebuie sa trecem de ei! Era de preferat un adversar mai usor. Dar nu poti sa decizi tu la o tragere la sorti. Steaua trebuie sa castige fara probleme!

FK AS Trenčín (SVK)
AS_TrencinSteaua întâlnește campioana Slovaciei în turul II al Champions League. AS Trencin trece prin cel mai bun moment din istoria sa de 22 de ani. În 2014-2015 a reusit să câștige campionatul la 5 puncte distanță de locul 2, ocupat de Zilina, într-un campionat în care Spartak Trnava, echipa eliminată de Steaua în preliminarii UEL în 2012, a terminat pe locul 4. Este primul titlu din istoria clubului, Trencin reușind și eventul. Slovacii au doar 2 participari în ultimii ani în cupele europene, fiind eliminați de Astra în 2013 și de Hull City în 2014.

Singurele participari ale lui Trencin in cupele europene in istorie

2014 – Europa League
Turul 1: Trencin 4-0 Vojvodina, Vojvodina 3-0 Trencin
Turul 2: Trencin 0-0 Hull, Hull 2-1 Trencin

2013 – Europa League
Turul 1: IFK Goteborg 0-0 Trencin, Trencin 2-1 IFK Goteborg
Turul 2: Trencin 1-3 Astra, Astra 2-2 Trencin

Clubul a fost inființat in 1992 și a promovat în prima divizie în 2011. Își dispută meciurile de pe teren propriu pe o arenă de 4.300 de locuri (4.000 pe scaune), Štadión na Sihoti, însă meciul cu Steaua din Champions League se va disputa fie la Zilina, fie la Senica.

Lotul slovacilor este evaluat de Transfermarkt la 7 milioane de euro, vedetele echipei fiind olandezii Gino van Kessel si Ryan Koolwijk. Trencin are in lot doi olandezi (Koolwijk si van Kessel), trei brazilieni (Ramon, Wesley, Jairo) și trei nigerieni (Rabiu Ibrahim, Emmanuel Edmond si Kingsley Madu). Golgheterul lui Trencin este brazilianul Jairo, un atacant de 23 de ani cu 9 goluri marcate sezonul trecut. Cei mai bine cotați jucători pe piața transferurilor, conform Transfermarkt, sunt cei 2 olandezi, cu 750.000 de euro și mijlocașul Lobotka, imprumutat de la Ajax.

Cei mai importanti jucători care au evoluat la Trencin de-a lungul timpului sunt căpitanul naționalei Slovaciei Martin Skrtel (a jucat între 2004–2008 la Zenit Saint Petersburg și  din 2008 este la  Liverpool) și Dusan Kuciak, care a jucat la FC Vaslui in 2011.

FK Trencin are un parteneriat cu Ajax Amsterdam, prin care mai multi jucători din capitala Olandei merg să capete experiență în campionatul Slovaciei. Clubul este construit după modelul „Ajax” de proprietarul său, fostul mare jucător olandez Tscheu La Ling, care a evoluat la Ajax (1975–1982). A mai jucat la  Panathinaikos (1982–1984),  Marseille (1984–1985) și Feyenoord (1985–1986).

Jucătorii lui Trencin ar fi vrut să joace cu Celtic, nu cu Steaua. Spun că au forța să elimine campioana României din Liga. Sevela Martin, antrenorul lui Trencin: „Personal as fi vrut sa jucam cu Celtic. Pentru meciul asta trebuie sa ne concentram foarte mult sa obtinem un rezultat bun. Acasa trebuie sa fim atenti si sa nu luam gol. Ofensiv noi suntem puternici, cred ca putem sa marcam pe terenul lor„.

Notă: Tot azi, FC Botoşani – Tskhinvali, în turul I al Europa League şi moldovenii vor da peste Legia dacă merg mai departe. Astra – Inverness, în turul II.


AVANCRRONICĂ

Luni, 22 iunie, ora 13:00, are loc tragerea la sorți a tururilor I și II ale UEFA Champions League(UCL) , când Campioana României își află prima adversară din turul II. FC Steaua București este echipa cu cel mai bun coeficient dintre cele care vor intra în lupta din turul II și va avea de trecut de trei adversari pentru a ajunge în grupele Champions League.

În toată istoria ei, Steaua a avut 7 prezențe în grupele UCL: de 3 ori consecutiv în perioada 1994-1997, de 3 ori consecutiv între 2005-2008, culminând cu semifinala de Cupă UEFA în 2006,  și ultima dată în sezonul 2013-2014. Sezonul trecut, 2014-2015, a ratat calificarea în Play Off, după departajarea prin lovituri de la 11m, fiind eliminată de  Ludogorets Razgrad, campioana Bulgariei.

FC Steaua București ocupă locul 56 în „UEFA rankings for club competitions” (click) cu 40,259 puncte acumulate în ultimele 5 sezoane, intre 2010-2015. La link-ul de mai sus găsiți și „HOW TO READ THE RANKING” – modul de punctare și de calcul.

Numărul de locuri în grupele UCL este de 32. Următoarele 22 de echipe sunt calificate direct:  Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Sevilla (Spania)- câștigătoarea Cupei UEL, Chelsea, Manchester City, Arsenal (Anglia), Bayern Munchen, Wolfsburg, Monchengladbach (Germania), Juventus, Roma (Italia), Benfica, Porto (Portugalia), PSG, Lyon (Franta), Zenit (Rusia), PSV (Olanda), Dinamo Kiev (Ucraina), Gent (Belgia), Galatasaray (Turcia) si Olympiakos (Grecia) – conform  UEFA (click).

În tururile preliminare vor lupta 56 de echipe pentru cele 10 locuri rămase. Din cele 56 echipe,  5 vor juca direct în Play Off: Manchester United (Anglia), Valencia (Spania), Bayer Leverkusen (Germania), Sporting Lisabona (Portugalia) și Lazio (Italia).

Ordinea în care vor intra cele 56 de echipe în tururile preliminare de UCL

Turul I

Turul II

Turul III

Play Off

Adversari posibili pentru FC Steaua București în turul II, III și Play Off

Turul II – adversari accesibili
FC Steaua București va intra in turul II preliminar al UCL, fiind echipa cu cel mai mare coeficient din acest tur și nu vor întâlni echipe tari ca Celtic, Partizan sau Molde. În tabelul de mai jos sunt prezentați adversarii posibili.

Turul III – Adversari dificili
În turul III, FC Steaua București va avea o misiune grea. E la mâna sorților pentru că poate intâlni echipe tari ca Partizan Belgrad, Malmo sau Molde, deși va evita echipe ca Celtic, Basel, Salzburg sau Viktoria Plzen.

Play Off – Echipe tari
Play-off-ul se anunță foarte greu pentru roș-albaștri. Nici sorții nu mai pot decide un deznodământ previzibil. Numai jocul. Deși Steaua va fi în prima urnă valorică,  în urna a doua vor fi Dinamo Zagreb, BATE Borisov, APOEL Nicosia, Ludogorets și o altă echipă care urmează să fie aflată.


Sursa tabele: sport.ro

Programul meciurilor
Turul I –  30 iunie/1 iulie (turul), respectiv 7/8 iulie (returul)
Turul II – 14/15 iulie (turul), respectiv 21/22 iulie (returul)
Turul III – 28/29 iulie (turul), respectiv 4/5 august (returul)
Play Off – 18/19 august (turul), 25/26 august (returul)

În loc de concluzii
Pentru Mirel Radoi și staff-ul său pare a fi o misiune imposibilă atingerea acestui obiectiv principal. Trebuie să adune numărul de jucători cu care să formeze un lot de 25 „bun de UEFA”, să-i integreze pe cei vechi și pe cei noi în noua lui filozofie de joc și să-i aducă la parametri fizici optimi. Cam prea mult pentru un timp atât de scurt.

Obiective realistice pentru 2015: calificarea în grupele Europa League și primăvară europeană (funcție și de șansa la stabilirea grupelor prin tragere la sorți).
Bonus: Supercupa și grupe Champions League.

XRay

23 de comentarii la „FC Steaua cu destinul la urnele Champions League[Update 22.06-20:20]

  1. joga-bonito

    Obiectiv imposibil sa bati pe Bate, Ludogorets sau APOEL? Hai ca nu-l mai avem pe Galca antrenor. Chiar mi-as dori sa picam iar cu bulgarii.

    Daca eram pe traseul necampioanelor ce faceam? Nu ne mai prezentam…?

    1. xray Autor articol

      Joga, intre dorinta si putirinta e distanta. Realistic, pare imposibil. E dubla, nu doar un meci, unde o mai poti fenta cu bulanul. Steaua s-a dezmembrat si pana acum a venit doar Alcenat. In primul rand nu mai are atacanti. Chipciu, Iancu si Tucudean sunt tot aia care au chinuit golul in retur. Cine vine? Poate Tudorie, cum se zice. Cu el vrei să rupă plasele Europei?

      Nu vom lua nici Supercupa. Cu 2-3 exceptii, ASA si-a pastrat lotul, plus a mai adus, de la antrenor la jucatori. Deci, au relatii de joc.

      Steaua mai avea lot atunci cand a venit Galca. La inceput nu a schimbat sistemul (a declarat) si i-a lasat sa joace ce invatasera ei in 2 ani cu Reghe. Si totusi a pierdut si Supercupa si Play off-ul.

      Echipa in Supercupa:
      Steaua: Arlauskis – Rapa, Szukala, Varela, LatovleviciPrepelita, Filip – Chipciu, Stanciu (Parvulescu 78), Tanase (cpt) – Iancu (Keseru 73)

      Echipa in Play off(retur):
      ArlauskisRapa, Szukala, Varela, Latovlevici (Parvulescu 67) – Prepelita, Breeveld Popa, Sanmartean (L. Filip 83), Tanase (N. Stanciu 5) – Keseru

      I-am taiat pe cei care nu mai sunt, plus Tanase care pleaca.

      Dacă în condițiile ăstea Steaua intră în grupele CL, înseamnă că ciobanul chiar e un foarte bun conducător de club, muult mai deștept decât crede lumea, care „face din rahat bici”.

  2. le-reseau-pansant

    Strict pentru o împlinire personala as vrea ca Steaua sa întâlneasca în turul 2 si 3 (chiar si în baraj) o echipa din urmatoarele tari: Andorra, Albania, Armenia, Bosnia, Gibraltar, Letonia, Luxembrug, San Marino, Muntenegru, Tara Galilor, I.Feroe.

    Preferatele mele ar fi Andorra si Gibraltar/San Marino, spun asta pentru ca nu stiu daca Steaua va mai avea sansa sa joace contra echipelor din tari lilput (de mult nu mai jucam tururi preliminare).

    De ce spun asta, tarile enumerate mai sus sunt singurele afiliate UEFA împotriva carora nu am jucat cu vreuna din reprezentantele lor, asta însemnand ca Steaua a disputat meciuri internationale împotriva a 45 de tari UEFA, ceea ce cred eu ne face una dintre echipele cele mai „europene”. Bine, nu este chiar un titlu de glorie fiindca asta înseamna ca nu suntem asa buni, jucând în preliminarii si întalnaind semi-amatori.

    Din statisticile mele, Steaua a jucat împotriva a 108 echipe europene de-a lungul istorie sale, cele mai întâlnite adversare fiind din Spania (9) si Italia (8).

    Din România, Dinamo a jucat cu echipe din Albania, Letonia, Luxemburg, iar Rapid împotriva representantelor din Albania, Andorra, Armenia, Bosnia, Letonia si Luxemburg. Dinamo totalizeaza 78 de echipe europene din 37 tari iar Rapid 50 echipe din 28 de state.

    Nu putem întâlni echipa campioana din Liechtenstein care pare sa evolueze în Cupa UEFA.

    Asadar hai sa fim prima echipa care a disputat meciuri cu reprezentante din toate tarile Europei.

  3. xray Autor articol

    @Joga Bonito

    Sa-ti dau o explicatie legata de prestatia slaba din grupele CL cu Reghecamf si la remarca ta ca sunt prea multi negri in echipa. 🙂

    Sursa: audvoci.ro
    „Mădălina Pamfile îşi cere scuze pentru prestaţia steliştilor în Champions League: „Erau epuizaţi fizic!”

    Surse din interiorul clubului spun că înaintea meciurilor vine Mădălina Pamfile şi îi călăreşte pe stelişti conform schemei 4-4-2.
    Laurenţiu Reghecampf spune că deşi a pus sisteme de siguranţă peste tot nu-şi poate feri jucătorii de Mădălina Pamfile. „Am pus doi paznici la intrarea în hotel, dar de dimineaţă i-am găsit leşinaţi şi cu şliţurile desfăcute. Am pus şi o alarmă de mişcare, dar Mădălina Pamfile i-a supt tot curentul din baterie. Ce să mai fac? Nu mă lasă Prodanca, dar aş sta şi eu o dată să păzesc intrarea!

    Sistemul de sabotaj al Mădălinei Pamfile este pe cât de simplu pe atât de eficient. Intră în dormitoarele jucătorilor şi caută întâi vârful de atac, după care ia un mijlocaș şi încă un fundaş, ca să fie acoperită. „Unul câte unul, îi pune să verticalizeze până leşină”, spune Reghecampf. „Am încercat să stau de vorbă cu Mădălina cu privire la rezultatele slabe ale Stelei în Champions League. Am întrebat-o ce crede ea că e în neregulă cu echipa Steaua şi ştiţi ce mi-a răspuns? Mi-a zis că ne trebuie un negru în echipă!

    Poate a auzit-o atunci Becali sau i-a spus Reghe. Imediat a aparut Varela, si acum … Just joking! 🙂

  4. naiyba

    Lotului actual ii mai trebuie un portar, un mijlocas care sa stie ce sa faca cu balonul cand il are la picior si incotro sa-l directioneze si un atacant pt ca, cu Tucu si cu Tudorie ( daca mai vine) si cu Nita sau Cojocaru in poarta nu pupa Baba grupele UCL nici anul asta…

  5. naiyba

    Bine ca semnat. Un transfer de viitor pt ca, cele 4 goluri marcate in stagiunea recent incheiata nu il recomanda ca o solutie de moment, sper sa ma insel si sa rupa norii.

    M-a amuzat declaratia d-ului Duckadam.

    Eu inca sper ca Baba sa nu se chitroseasca iar la 2-3 milioane de euro cum a facut anul trecut si sa piarda iar 20-30. Eu stiu ca omul trebuie sa invete din greseli nu sa le repete…insa asta este atat de imprevizibil incat ma astept la orice.

    Oricum noi intram in grupe ca sa aibe cei mari cu cine sa se antreneze pentru fazele eliminatorii.

  6. superstar18

    Nu ai cum sa te califici in grupele Champions League cand faci transferuri in valoare de 500.000 de euro maxim(+ – TVA). Si alea facute ca sa recompensezi Otelul si alte echipe. Asta in conditiile in care tocmai ai incasat 4 milioane de euro din drepturi TV si 2 milioane pe Pintilii in ultimele saptamani. Nu ai cum sa tii un plafon salarial de 8-10 mii de euro pe luna (nici nu vreau sa aud contra-exemplul cu salariul lui Chipciu) si sa te vezi printre primele 32 de echipe din Europa. Poti sa ctitoresti si 10 manastiri pe Muntele Athos si in Pipera, dar sunt unele lucruri la care nici Divinitatea nu te poate ajuta.
    Sa joci cu rezervele rezervelor in meciuri de Play Off (Filip, Neagu sau Breeveld). Sa ai atacanti care in intreaga lor cariera au inscris 20 de goluri IMPREUNA in fotbalul profesionist (Tucudean-caine-rosu + Tudorie).
    Sa vinzi jucatori care iti castiga meciuri (Keseru-Sanmartean-Szukala) si sa aduci prieteni de fotbalisti in locul lor e sinucidere curata.
    Sa pui antrenor un om care era celebru pentru zvonurile ca sapa antrenori si jucatori cu personalitate (Zenga, Dorinel Munteanu, etc).
    Tot respectul pentru Radoi pentru cum a aparat culorile rosu si albastru. Sunt sigur ca niste tigani ca M. Constantin sau Pancu nu ar fi indraznit sa injure Steaua in Ghencea cu el pe teren. Sau daca o faceau, erau luati la palme. Dar… aici si acum nu erau locul pentru el. Gireaza cu imaginea sa de ultim capitan pentru un oier calic.

    1. empyro

      Ce-mi plac mie parerile astea dupa ureche. Ti-am mai scris eu tie si prin alte parti. APOEL Nicosia a ajuns in sferturile UCL cu transferuri de 1.5 mil EUR in 2 ani si salarii mici. Lasa-ma cu miturle astea cu finantele. Tot ce conteaza e priceperea si flerul la jucatori, iar aici ciobanul a nimerit-o destul de rar.
      Insa, treaba asta cu plafonul salarial a fost cea mai buna decizie manageriala luata de becali in tot „mandatul” lui. Altfel, jucai ca dinamo in liga satelor. Sigur nu e o problema sa platesti un jucator exponential si consacrat (eventual sosit de la un alt club mare) cu 20 pana la 30 de mii (vezi Sanmartean sau Keseru), dar nu sa ajunga toate loazele din Liga 1 in paradisul salarial oferit de Steaua si sa joace de 5.000.
      Zenga si Dorinel s-au dovedit niste antrenori exceptionali, pentru kuweit si liga a doua rusa.
      Si nu-ti mai face tu atatea griji pentru Breeveld, Filip, Neagu sau Muniru, ca nici mijlocasii contracandidatelor noastre din turul II, III sau play-off nu sunt cine site ce jucatori.

      Si poate nu intelegeti o treaba , ca vad ca si naiyba mai sus vorbete in necunostinta de cauza. Fotbalul este in criza financiara, in special in zona asta a Europei. STEAUA ESTE SINGURA ECHIPA DIN ROMANIA CARE A FACUT TRANSFERURI PE BANI. Ba mai mult, pana acum, Ludogorets, posibil adversar in play-off, a transferat de ZERO EURO.

      1. naiyba

        Nu stiu ce legatura are faptul ca partea asta a europei este in insolventa cu, cererea mea de a acoperi posturile deficitare – portar, mijlocas de creatie numar 10 coordonator si atacant cu un minim de investitie de 2-3 milioane de euro adica, cam cat si-a luat pe Pintilii.

        Cu lotul actual Steaua nu intra in grupe decat daca da de niste adversari accesibili, ma bazez pe faptul ca anul trecut ne-a eliminat Ludogorets iar acum 2 ani cand antrenor era marele Reggae am trecut de Legia datorita golurilor din deplasare, Iar in grupe ne-am facut de cacao cu lapte.

        1. empyro

          Posturile mentionate de tine trebuie acoperite si chiar cu „varf si indesat”. Dar sumele pe care tu te astepti sa le regasesti in fotbalul romanesc si regional (cand vine vorba de Europa) sunt mai mult decat exagerate. Nu s-au cheltuit banii astia pe un singur jucator nici macar atunci cand nu era criza, iar cand s-au cheltuit sume mari, s-au facut investitii proaste si rezultatul se vede : liga insolventilor in Romania sau CSKA Sofia in a treia liga bulgara.
          Totodata foarte multi cand aud de sumele astea, multe aruncate in vant de cioban pentru a se lauda, si le imagineaza asa…brute. Nimeni nu socoteste fiscalitatea. Cand te uiti la bilantul financiar-fiscal al societatii lui becali, observi ca de fapt sumele alea sunt mult mai mici.
          Referitor la preliminarii, ca si anul trecut consider ca o problema majora o reprezinta banca tehnica, dar asta ramane de vazut. Nu mi se pare ca subapreciezi lotul, dar mi se pare ca supraapreciezi adversarii.
          Pe ruta campioanelor, nicio echipa nu e de speriat pentru noi. Dar daca nu reusesc sa acopere posturile unde avem carente, cu jucatori ieftini dar buni (pentru nivelul preliminariilor, evident), o sa avem viata grea, incepand chiar cu Trencin.
          Referitor la Legia si cacao cu lapte, trebuie inteles faptul ca te vei face de „cacao” fara doar si poate in grupele Ligii. Pana Steaua nu invata sa joace ca o echipa mica (sa dea doua goluri in doua ocazii si sa se apere cu adversarul avand 25 de suturi pe poata, vezi Braga – CFR), nici ca vom scoate puncte. Calificarea cu Legia, intra la capitolul succes european. Orice echipa ajunsa la nivelul ala, trage cu dintii de calificare, mai tare decat ar face pentru o optime de Europa League, fiindca nu-si joaca prestigiul sportiv, ci viitorul financiar. In 2006, am dat de vicecampioana Belgiei si desi noi veneam din postura de semifinalista a Cupei UEFA, iar ei erau intr-un con de umbra, ne-au facut zile fripte. In 2005, Rosenborg ne-a aratat cum te califici si fara „decari” si „pianisti” in teren.

          1. france98

            De speriat nu este dar sunt cateva echipe care incep sa se distanteze de noi, ma refer la partea financiara.
            Echipele din Israel platesc salarii de 200-250,000 in mod constant. Sa zicem un Rapa, Breeveld sau Stanciu de la noi (adica niste jucatori medii) se invart la salariul ala.Vedetele au spre 300-400.
            Un prieten din Israel mi-a spus ca la Maccabi Tel Aviv (campioana, pe care o putem intalni si in turul3 si in play off) exista un jucator care de anul asta are 1 mil de euro. E vorba de atcantul Zahavi un super jucator pentru ei cu supercifre, ceva gen Wesley la noi. Anii precedenti a avut 500-700,000 dar i-au tot marit salariul ca sa nu fie atras de o plecare!

            Bumba si Pintilii se aude ca au in jur de 300.000 la Hapoel Tel Aviv!

            Alta forta la aproape ani lumina de noi dpdv financiar de pe ruta campioanelor este Dinamo Zagreb. Se poate verifica lotul lor f usor si vedem jucatori cu cv-uri impresionante (pt nivelul Stelei)pe acolo. La fel salariile se duc spre 300-400.000;

            O ultima forta ar fi Ludogorets care nu cu mult dar totusi pot atrage jucatori mai de prima mana ca noi.

            Deja discrepanta intre Steaua si echipele de mai sus incepe sa bata la ochi. Apropo Legia ofera salarii de 200-300,000, bugetul fiind undeva la 15-18 mil euro anual. Bine ca nu au luat campionatul si am scapat de ei.

            Asadar am ajuns sa fim dpdv financiar nu doar sub marele forte ale Europei ci si sub echipe cu care nu aveam mari probleme in trecut. Nu putem compensa decat cu un management super performant, dar momentan nu pare sa fie cazul.

            Nu ne ramane decat sa speram de o tragere buna sau de un mare noroc in desfasurarea meciurilor.(sunt totusi un BATE Borisov, un Maribor sau APOEL echipe ce sunt cat de cat accesibile in play off)

  7. xray Autor articol

    @naiyba

    Teoretic si practic, e muult mai greu să iei jucători pe bani, decât liberi de contract. Pe bani, sunt 2 condiții sine qua non:
    1) Sa vrea clubul sa-l vanda pe jucatorul pe care ai pus ochii . Trebuie să-i faci ofertă de nerefuzat= să plătești peste valoarea lui.(vezi cazul Astrei cu cei 3 pe care îi voia Becali)

    2) Sa vrea si jucatorul să vina. Mai ales să-l aduci de afară, pt că e încă sub contract cu clubul vânzător și îi convine să stea acolo decât să vină în România. Nu vin ușor decât aia liberi că sunt în foame de contract și bani.

    Ideea e că trebuie să aducă, cu sau fără bani.

    Poate nu stiai, pe Alcenat nu a dat nimeni bani vreodată. Numai liber sau împrumutat.
    http://www.transfermarkt.com/jean-alcenat/profil/spieler/64672

  8. naiyba

    Eu nu am spus sa cumpere un jucator de 2-3 milioane de euro ci sa investeasca acesti bani in aducerea jucatorilor pe posturile deficitare. Atat. Iar 2-3 milioane nu mi se pare mult sa fim seriosi ce naiba. Vorbim de 3 jucatori – portar- mijlocas – atacant.

    Acum nu ma intreba pe cine pt ca ar fi ridicol.

  9. adrian0808

    @naiyba :

    Daca ar fi bani tai aia 2-3 milioane ….. nu stiu daca i-ai da asa usor pe jucatori …. asa cum a dat ciobanul in anii trecuti ….. si apoi sa stai ani pana sa recuperezi investitia ….

    Pentru ce sa faca lucrul asta ? ca are acum 2 meciuri in tururile preliminare unde nu poate juca cu spectatori … nu ca ar fi venit zeci de mii …. dar chiar asa … daca e posibilitatea sa iei liberi de contract , de ce sa dai bani ….

    Fiecare pasarica pe limba ei piere … nu baga bani in calitate…. o sa aiba parte de 0 reusite. Si probabil ca va ajunge ca TSKA …. in liga 3 ….

  10. dalexandru20

    Calitatea de care se tot vorbeste, a fost omorata in ani de oameni ca becali; acum e tarziu sa investesti in jucatori de vreme ce climatul nu e competitiv si audienta e la pamant; de preferat ar fi, pentru evitarea problemelor financiare, ca jucatorii veniti sa fie cat mai ieftini sau gratis, echipa sa aiba(speram) sau sa nu aiba (din perspectiva investitiilor)reusite, si sa mentina, pe cat posibil, mersul de pana acum indiferent de competitie… totul tine de nivelul campionatului; cred ca si Real Madrid ar ajunge o echipa de pluton in Romania chiar cu o parte actualii jucatori.
    In Europa… obiectivul nostru este si va fi sa nu ne facem de ras, si sa iesim cu capul sus, pentru ca asta ne e locul acum, degeaba incercam sa gandim valoarea posibililor adversari cand tot ce avem acasa e aproape 0.
    Legat de transferuri, poate cel mai mare merit al lui becali a fost ca nu s-a ocupat personal, astfel incat sa nu isi ia tepe financiare mari, inca nu cred ca se ocupa el, posibil sa nominalizeze doar; legat de directia in care a luat-o clubul… posibil sa fie in mare parte meritul lui… Oricum, in tara asta, reusitele in fotbal nu mai sunt apreciate si nu mai vand, nu suficient.

  11. empyro

    @France98
    Pai acum, stii si tu, daca nici israelienii nu au bani, atunci cine mai are ? E firesc sa fie astfel de salarii pe-acolo si intotdeauna au fost asa. Nu doar ca e o tara militarizata, dar e o „extremitate” UEFA, ca si Azerbaijan, Kazahstan sau Georgia si ca sa atragi jucatori esti obligat sa ii momesti cu venituri consistente.
    Anul trecut se vorbea ca cei de la Aktobe au salarii de 500k, dar n-am vazut si in teren sa justifice vreun jucator de la ei acei bani. La fel, in 2013 cu Tbilisi. In rest, ai spus bine, nu este un argument sportiv, ci strict financiar in cazul acestor echipe.
    Revenind la ale noastre, la Steaua cel mai mare salariu platit vreodata l-a avut Mendoza (circa 400.000 + bonusuri), iar in Romania cel mai bine platit jucator a fost Cadu cu 0,6 mil / sezon si asta in perioada in care CFR bifa grupele (direct) Champions League din 2 in 2 ani si „uita” sa-si plateasca darile la stat.
    Dinamo Zagreb e o echipa sustinuta artificial de un mafiot capricios. pe care fanii nu-l doresc (o situatie relativ similara cu a noastra) si care se imbogateste din sumele de transfer uriase ale tinerilor jucatori croati. Aici daca se sparge buba, clubul asta o ia pe urmele CSKA-ului din Sofia. De performante europene nici nu incape vorba, cu toate „vedetele” si toti jucatorii aia platiti bine.
    Ludogorets e o echipa consistenta, care a preferat sa investeasca mai mult in salarii (jucatori liberi de contract) si mai putin in transferuri. In fapt, media lor pe o campanie de transferuri e de circa 1 mil. EUR, iar anul asta n-au achizitionat nimic pana la ora actuala. Daca nu mai prind Liga, in cativa ani se desfiinteaza precum Urziceniul. Asta e soarta echipelor artificiale.
    Deci numai in pielea fanilor acestor echipe nu ti-ai dori sa fii ! Proiectul Legia intr-adevar este unul sanatos. Cu medie ridicata de spectatori, stadion modern, vanzari din marketing, management abil. E firesc sa aiba un buget mare, din moment ce Polonia e net peste noi la capitolul economic, oamenii sunt consumatori de fotbal, iar Legia este singura echipa care conteaza intr-o metropola-capitala cu 1,7 mil locuitori.

    Eu zic ca totusi cu cele trei transferuri (portar bun, mijlocas experimentat si varf „rasat”), vom fi la fel de competitivi ca intotdeauna in aceste preliminarii.

Lasă un răspuns