Steaua – Dinamo 3-0

de | octombrie 31, 2014

Steaua s-STEAUA-DINAMOa impus până la urmă destul de lejer contra celor de la Dinamo în derby-ul care a avut loc vineri seară pe Arena Națională. Cel puțin prin prima jocului etalat de elevii lui Stoican în primele 45 de minute, se părea că elevii lui Gâlcă urmau să aibă parte de o misiune ceva mai delicată.

Fără victorie în derby de România de nouă meciuri, Dinamo a început în atac partida cu Steaua de pe Arena Națională. Alexeputea deschide scorul, dar Arlauskis a intervenit extraordinar. În replică, a venit rândul lui Keşeru să marcheze în minutul 18, însă golul a fost anulat corect pentru ofsaid. Puțin mai târziu, Alexe a mai irosit o șansă pentru Dinamo, iar Bilinski l-a remarcat din nou pe portarul lituanian al Stelei.

De partea cealaltă, și goalkeeper-ul lui Dinamo a prins o zi mare.Marc a avut un reflex excelent la ocazia lui Keşeru din patru metri, atacantul gazdelor rămânând practic fără reacție după ce a realizat dimensiunea ratării. Atacantul Stelei avea să fie însă mai inspirat in propriul careu, cand a scos de pe linie mingea trimisa de Bilinski.

Până la urmă, alb-roșiii au intrat la vestiare în dezavantaj: Szukala a înscris, din centrarea lui Sânmărtean. Alexe a avut şansa să egaleze la zece minute după pauză, dar a tras pe lângă, dovedindu-se, încă o dată, umbra fotbalistului din urmă cu câțiva ani.

Ultimele 12 minute au fost însă cele mai dure pentru “câini”. În minutul 78, Steaua şi-a dublat avantajul tot printr-un fundaș, după ce Papp a înscris al doilea său gol din acest sezon. Doar două minute mai târziu, Keşeru a stabilit scorul final, 3-0 pentru Steaua, din pasa lui Chipciu, iar Flavius Stoican a rămas fără replică în fața lui Costel Gâlcă, aflat la primul derby din cariera de antrenor.

Steliștii au mai avut emoții doar când o petardă l-a lovit pe Arlauskis. Lituanianul a putut continua partida. În ultimele minute, la Dinamo a debutat și fiul lui Florentin Petre, Patrick, până la urmă acest lucru fiind unul dintre puținele bile albe pe care le-au înregistrat oaspeții sâmbătă seară.

Lasă un răspuns