Steaua din umbră

de | decembrie 1, 2015

Apare o nouă echipa Steaua: „În scurt timp ii dam drumul!” – Interviu

Gigi Becali si-a manifestat din nou intentia de a ceda Steaua dupa ce campioana a fost invinsa de Astra Giurgiu si risca sa rateze calificarea in play-off-ul pentru cupele europene.

In paralel cu intentia lui Becali, omul de afaceri Eduard Koler (40 de ani) deruleaza un plan pentru infiintarea unei noi echipe Steaua alaturi de liderii suporterilor. Intr-un interviu acordat Ziare.com, Eduard Koler, care are afaceri in domeniul naval, a explicat ca va infiinta o societate pe actiuni, urmand ca fiecare suporter sa poata cotiza, dupa modelul unor cluburi precum FC Barcelona sau Benfica.

Eduard Koler a precizat ca presedintele viitorului club va fi ales prin vot, urmand ca in conducere sa fie cooptate si persoane din istoria Stelei. De asemenea, Koler a precizat ca discutiile cu Armata privind preluarea marcii Steaua au inceput deja.

Iată interviul acordat Ziare.com de Eduard Koler:

Cum evolueaza lucrurile in privinta infiintarii unei noi echipe Steaua?

Lucrurile au evoluat foarte bine in ultima luna. Suntem conform planului. Nu am stat degeaba in ultima perioada si estimam ca proiectul nostru va fi gata la inceputul anului urmator si-i vom da drumul in scurt timp!

Concret, care este planul dvs?

Noi vom infiinta o societate noua pe actiuni, iar toti suporterii care se regasesc in acest proiect vor putea sa le cumpere. Apoi, vom intra intr-un dialog cu Armata pentru a prelua marca si palmaresul clubului.

Ati avut vreo discutie cu reprezentantii Armatei pana acum?

Va dati seama ca nu faceam de capul nostru, dar nu putem oferi detalii in acest moment.

Pe cati actionari mizati?

In momentul de fata, sunt 3.500 de persoane care si-au manifestat intentia de a cumpara actiuni la acest club. Vom vedea cum vor evolua lucrurile in perioada urmatoare. Pretul unei actiuni va fi de 10 euro, adica 45 de lei. Va fi o limita de 3%, pentru a nu fi cineva majoritar, ca la SIF-uri. Sa dea Dumnezeu sa vrea toti sa cumpere 3% din actiuni.

Nu este totusi un proiect riscant?

Daca echipa actuala nu ia campionatul si ne trezim ca domnul Becali vine si spune, cum a facut-o deja, ca desfiinteaza echipa, cred ca proiectul nostru va fi primit cu multa caldura si va fi indragit, pentru ca se pare ca spre un astfel de drum ne indreptam. Ce se intampla la actuala echipa in momentul de fata este un adevarat dezastru.

Cum va fi condus clubul?

Noi vom pune un presedinte al Consiliului de Administratie, vom alege o conducere, care apoi va lua toata deciziile. Presedintele va fi numit prin vot.

Proiectul pare destinat gloriilor clubului, dar nu toate se afla intr-o relatie tocmai buna cu suporterii. Pe Helmuth Duckadam l-ati coopta?

Domnul Duckadam este o legenda a clubului, a avut rezultate glorioase pentru Steaua si este bine-venit, daca va dori. Nu avem nimic cu nimeni dintre gloriile clubului.

Eduard Koler este un om de afaceri severinean, cu un trecut in masonerie, ce deruleaza afaceri in domeniul naval in Romania si Belgia.

Cristian Soitu – Marti, 01 Decembrie 2015, ora 08:02

Preluare de pe ziare.com

 

Nota Redacției

Un proiect pe baza lui „dacă”, care poate fi o alternativă „dacă” Becali va renunța la club în favoarea oricui, ceea ce e greu de presupus că se va intâmpla.

Site-ul fcsteaua le urează La Mulți Ani și multă sănătate tuturor românilor, cu ocazia Zilei Naționale!

XRay

5 comentarii la „Steaua din umbră

 1. joga-bonito

  Sa dea Domnul sa se infiinteze o noua echipa a suporterilor, unde lumea sa-si poate manifesta iubirea, cand si cum doreste fata de ros-albastru si fata de fenomenul ultra.

  Pe de alta parte, am avut multi colegi de facultate din Severin care erau de o saracie lucie si de o prostie remarcabila.

  1. redbabyseal

   poate ca mintea mea lenta de ardelean nu ma lasa a-ntelege, de ce vreodata in vreun fel sa nu fi putut sa-mi „manifest iubirea” fata de Steaua…
   am mai spus-o: nimeni si nimic nu ma poate indeparta de Steaua, ca doar nu cu conducerea firmei tin, ci cu echipa!

 2. redbabyseal

  daca o cumpara, s-o cumpere, dar sa-i si poarte de grija si sa nu mai auzim de palmares divizat, desfiintare, dezafiliere, retrogradare din alte motive decat rezultatele proaste de pe teren, uite stadionu’ – nu e stadionu’…

  pe de alta parte insa, daca suporterii vor s-o cumpere, adica pe banii lor, ce nevoie mai au de „un om de afaceri bogat”? ca sa aiba cui sa dea banii ca sa ramana fara ei?

  1. empyro

   redbabyseal, nu ai fost atent la nuanta. „o noua echipa a suporterilor”. Vorbeste de o echipa a suporterilor, una care nu-si propune si nu pretinde sa se identifice sau sa se confunde cu echipa actuala.
   La Timisoara, pe aia nu-i intereseaza ca echipa lor nu e sportiv defuncta Poli. Nu-i intereseaza si nu vor sa aiba de-a face cu discutii despre palmares si alte prostii. Isi vad de echipa lor, echipa suporterilor. Un mod de a gandi sanatos adoptat dupa spetele din Occident (United of Manchester, Austria Salzburg, s.a.m.d.).

Lasă un răspuns