Stadionul Steaua nu este o cazarmă!

de | martie 30, 2020

⛔Nimeni nu poate disputa meciuri pe al doilea cel mai scump stadion făcut din banii românilor

????Stadionul Steaua nu este o cazarmă!

În vremea coronavirusului, când mai toate activitățile sunt paralizate, se lucrează cu mare spor la finalizarea stadionului Steaua. Al doilea cel mai scump stadion al țării, mult mai costisitor decât arenele din Cluj și Craiova, deși are cam aceeași capacitate, necunoscute sunt căile prin care dispar milioanele de euro din investițiile publice, se pregătește pentru finalizare poate chiar la finalul acestei primăveri virusate complet. Și, pentru că în Romania virusat este dintotdeauna și statul, sistemul de administrație publică, această minunăție a infrastructurii sportive romanești se pregatește să devină o cazarmă. O cazarmă păzită de soldați, administrată de Ministerul de Război, interzisă contribuabililor, rechiziționată pentru uzul exclusiv al acestei construcții cu iz sovietic care este echipa de fotbal a armatei ce se războiește cu niște sate de prin Câmpia Română într-un campionat al fotbalului de după serviciu. Mă rog, cu satele alea mai sărace, că alea mai înstărite sunt în liga a treia, acolo unde armata română nu răzbește de câțiva ani deși este hiperfinanțată și este mânată-n luptele cu sătenii de foști câștigători ai Cupei Campionilor Europeni.

Statul român între nebunie și pandemie
Aceste vremuri dramatice ne arată câte absurdități se petrec în universul administrat de statul clientelar românesc, statul mentalităților neschimbate și la 30 de ani de la dărâmarea comunismului. Când vedem din nou, într-o situație de urgență națională, că sistemul medical este subfinanțat de iresponsabila clasă politică, ei bine, acum statul se pregătește să împropietărească armata cu o arenă de aproape 70 de milioane de euro. Armata înseamnă soldații care participă la pregătirile NATO pentru tot felul de scenarii de răspuns pentru diverse agresiuni. Armata înseamnă geniștii care în aceste zile înalță spitale de campanie pe frontul luptei împotriva coronavirusului, înseamnă medicii militari gata să intre în prima linie a acestui front care a pus România la pământ.

Simbolul armatei române nu este un conțopist
Este absurd că numele cel mai cunoscut din armata română este cel al unui conțopist care clamează cu vocea lui caricaturală că nimeni nu poate disputa meciuri pe al doilea cel mai scump stadion făcut din banii românilor, în afara absurdității numite echipa de fotbal a armatei. Armata înseamnă cu totul altceva și sperăm că, secondând armata halatelor albe din spitale, să ne ajute să trecem peste această situație dramatică determinată de pandemie. Iar numele medicilor militari, ale geniștilor care ajută la efortul luptei împotriva pandemiei să acopere în spațiul public numele unui conțopist care se visează stăpân absolut peste o arenă de fotbal de aproape 70 de milioane de euro ridicată din banii tuturor românilor. Să începem să reclădim normalitatea în care spitalele sunt finanțate cum trebuie, armata se ocupă de protejarea țării, iar stadioanele de zeci de milioane sunt administrate de manageri care să le transforme în locuri de distracție pentru toți românii când ne vom putea întoarce la viața normală.

Mihai Mironică, 30/03/2020
Sursa: Wesport.ro

6 comentarii la „Stadionul Steaua nu este o cazarmă!

  1. Ioan FCSB

    Propun ca Martin Tudor sa aiba statuie in fata noului Stadion. Spirit de luptă stelist veritabil… Vedeti cum cei din generația veche sunt mai sănătoși decât cei din generația mai tânără? Prodan nu era nici el bătrân. 🙁

    2
    2

Lasă un răspuns