EURO U21 – Semifinală: ROMÂNIA vs GERMANIA

de | iunie 27, 2019

Bună dimineața, români, în cea mai frumoasă zi a fotbalului românesc din ultimele decenii! Semifinla Campionatului European U21!!!

Mai mult, România are și o șansă istorică! Diseară, de la 19:00, naționala de tineret se luptă cu Germania pentru calificarea în finala Campionatului European U21. Partida începe la ora și se dispută pe pe Stadionul Renato Dall’Ara din Bologna.

Ieri, tricolorii s-au antrenat la Bologna înaintea semifinalei istorice cu Germania! (vezi video)

HAI ROMÂNIA!!!

X Ray

12 comentarii la „EURO U21 – Semifinală: ROMÂNIA vs GERMANIA

 1. Tudz

  Naziştii ăia nu m-au impresionat cu absolut nimic. Am luat 3 goluri pe greşelile noastre, aia e… Oricum îi f*te Spania în finală cu vreo 4-0. Bravo România, bravo puştilor, aveţi tot viitorul în faţă. Sincer sper să-i vindem cât mai repede pe Man şi Coman, nu au jucat bine azi. Ştiu că o să-mi iau hate când zic asta, dar Ivan are 10 clase peste Coman (să fim serioşi, a avut mare noroc cu Anglia).

  2
  3
 2. adrian0808

  A știut Merkel de ce primește azilanti cu milioanele…..
  Chestia ea ca germanii Dahoud, Nmecha, Oztunali, Amiri, Tah… au mentalitatea lui Voller, Kahn, Ballack…. adică a nemtilor nemți….. Evident ca ii depășesc în talent pe originali.

  Dar la noi cine sa ii învețe sa nu tragă de tricouri (Ianis) sau sa nu își dea tricourile jos (morutan)….

  1. alexandru-h

   @vasglo

   Romania: Ritter – Szilagy, Hirsch – Jakobi, Honigsberg, Zimmermann – Guga, Frech, Schiller, Ronnay, Auer.

   Asta era componenta nationalei Romaniei la primul meci oficial jucat in 1922.

   Hint: doar unul era roman etnic.

   Nu aduce nimeni din Africa sau America de Sud jucatori de fotbal – sunt cetateni germani / francezi cu drepturi egale ca ale celorlalti. Nu e ca la tenis de masa (unde sunt selectionati la gramada asiatici) sau la lupte (unde sunt adusi gruzini sau ceceni – am facut si noi una ca asta).

   4
   2
 3. vasglo

  @alexandru-h

  Chiar n-ai inteles ironia, iar exemplul tau se potriveste ca „nuca in perete”. Nationala Romaniei din 1922 era formata preponderent din jucatori proveniti din randul nationalitatilor conlocuitoare din Ardeal si Banat ( unguri, sasi, evrei) , recent alipite Romaniei Mari si in care fotbalul era mult mai avansat fata de Vechiul Regat. Niciunul dintre acestia nu proveneau de pe alte continente…

  Ca sa-ti dai seama despre ce vorbesc, iata care era componenta lotului RFG castigatoarea a titlului mondial in 1974:

  1. Sepp Maier
  2 Berti Vogts
  3 Paul Breitner
  4 Hans-Georg Schwarzenbeck
  5 Franz Beckenbauer
  6 Horst-Dieter Höttges
  7 Herbert Wimmer
  8 Bernhard Cullmann
  9 Jürgen Grabowski
  10 Günter Netzer
  11 Jupp Heynckes
  12 Wolfgang Overath
  13 Gerd Müller
  14 Uli Hoeneß
  15 Heinz Flohe
  16 Rainer Bonhof
  17 Bernd Hölzenbein
  18 Dieter Herzog
  19 Jupp Kapellmann
  20 Helmut Kremers
  21 Norbert Nigbur
  22 Wolfgang Kleff

  Vezi vreun afro-asiatic printre ei? 🙂

  1. alexandru-h

   1. Ceea ce nu ai inteles din exemplul meu e diferenta dintre statele etnice si statele cetatenesti. Dumneata propui modelul apartheid – jucatorii de o anumita etnie joaca in echipa lor, ceilalti de alta etnie joaca in echipa cealalta. Adica daca te-ai nascut in Germania, ai cetatenia statului respectiv dar taica-tau provine din Nigeria, nu ai dreptul sa joci in nationala Germaniei. O absurditate.

   2. Modelul etnic e perimat in epoca globalismului. Si nu doar in domeniul sportului. Vorbim de brain-drain-ul educational, vorbim de multinational research enterprises, vorbim de multinationalele din tehnologie. Nen’tu Becali sper ca va fi ultimul proprietar al echipei cu tendinte nationaliste; caci un patron normal ar fi facut cea mai buna echipa posibila, nu doar cea mai buna echipa romaneasca.

   2
   4
 4. vasglo

  @alexandru-h

  Fii atent cum vorbesti ca n-am pascut oile impreuna! 🙂
  Cat despre „tendinte nationaliste” stai de vorba si cu Nen-tu Orban pe care vad ca-l pretuiesti in mod deosebit de vreme ce ti-a devenit „emblema”! 🙂

  P.S.
  Daca tot ti-ai asumat un rol de „moralizator-educator” poate ne si explici ce sunt alea „state etnice” si „state cetatenesti” …….

Lasă un răspuns