Astra – Steaua 0-2! En fanfare spre finală! Bawab „baw baw” la Giurgiu

de | aprilie 12, 2016

Azi, 13 aprilie, Steaua s-a calificat în finala Cupei Ligii Adeplast, după ce a învins fără drept de apel pe Astra şi în manşa retur, scor 2-0. În tur, campionii s-au impus cu 1-0. Eroul trupei “roş-albastre” a fost Bawab, care a reuşit o “dublă” spectaculoasă. Dubla lui Bawab a calificat-o pe Steaua în finala Cupei Ligii pentru al doilea an la rând.

În fața a 2.000 de spectatori (cu bani) cei doi antrenori, Șumudică și Reghecampf au trimis în teren următoarele echipe:

  • Astra: Gavrilaş – A. Stan, Scarlatache , Geraldo, Ricardo Alves – Dandea – Florea, Teixeira (Răileanu 78), Ioniţă, I. Roşu (Moise 23) – D. Niculae
  • Steaua: Cojocaru – Râpă, Papp, Carp, Filip – Kharja, Muniru (Bourceanu 13) – Enache (Popadiuc 55), Bawab, Gebhart – Marica (Tade 55)

Parea un meci de vacanţă într-o competiţie oficială pentru că Astra folosește o echipă cu rezerve în returul semifinalelor Cupei Ligii, deşi în tur pierduse doar cu 1-0. Însă Şumudică a folosit și jucători care au evoluat titulari (Geraldo, Teixeira, D. Niculae) sau au multe jocuri  în picioare la Astra (Florea, Ioniță). Și Reghecampf trimite pe teren pe ”cei care nu au avut şansa de a jucat atât de mult în acest sezon”, însă și pe Enache.

Steaua a dominat autoritar, Scarlatache şi Dandea s-au chinuit să facă faţă şi prin faulturi prosteşti de pe urma cărora s-au ales cu galbene. Bawab a deschis scorul în minutul 4, din apropiere, după o pasă a lui Marica. Reghe a fost nevoit să facă prima schimbare în minutul 12, când Muniru s-a accidentat grav în urma unui duel aerian cu Iulian Roşu, fiind înlocuit cu Bourceanu. Ghanezul a părăsit terenul cu fracturi multiple la pometele drept și a fost  transportat la spital în București.

În minutul 22 Enache putea dubla avantajul, însă Gavrilaş s-a opus. Nici Marica nu a fost mai inspirat. Atacantul a reluat în bară o minge respinsă în faţă de portarul gazdelor (’30). Astra şi-a arătat colţii la poarta adversă abia în minutul 36, când Daniel Niculae a reluat cu capul alături. Așa s-a încheiat prima repriză în care Steaua a jucat și s-a jucat cu Astra, dominând la toate capitolele. Mai puțin la cartonașe galbene, faulturi și durități, unde giurgiuvenii au excelat.

Actul secund a fost la fel de animat cu Steaua la timonă. Kharja putea înscrie şi el, dar Gavrilaş nu s-a lăsat păcălit (’49). Cel care a reuşit să marcheze a fost tot Bawab. Iordanianul a bifat “dubla” în minutul 51, cu o lovitură de cap din apropiere, după o pasă perfectă a lui Râpă, singura realizare a celui mai titrat stelist.

Trupa lui Şumudică a primit cadou un penalty, dar Cojocaru  a făcut dreptatea. Ioniţă nu l-a putut învinge de la punctul cu var (’58). Steaua a dus scorul la 3-0, dar golul lui Kharja din pasa lui Gebhart a fost anulat pe motiv de offside corect (’74).

Ultima ocazie a partidei a venit tot din gheata lui Bawab. Gebhart mai dă un assist de efect,  iordanianul, nemarcat, a încercat o scăriţă peste Gavrilaş, dar fundaşii gazdelor au reuşit să îndepărteze pericolul (’90+2).

Meciul a fost arbitrat de Ovidiu Haţegan, ajutat la cele două linii de Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe. Rezervă a fost Ionuţ Coza.

Cartonaşe galbene: Scarlatache ‘3, Dandea ’28, Alves ’74, Stan ’81 / Papp ’60, Carp ’88

Steaua se califică în finala Cupei Ligii, după 3-0 la general cu Astra, şi aşteaptă returul dintre Dinamo şi Concordia pentru a-şi afla adversarul. În tur, ilfovenii au câştigat cu 3-0 pe teren propriu. Finala Cupei Ligii va avea loc la 17 iulie.

Eroul meciului, Bawab a recunoscut că vorbele lui Becali l-au motivat să arate ceea ce poate: „Sunt fericit pentru goluri şi pentru victorie. Era şansa mea să demonstrez ce pot. Eu trebuie să vorbesc pe teren şi am reuşit să o fac. Nu m-au afectat declaraţiile patronului, m-au motivat. Pe moment, unele vorbe te dor, dar apoi totul trece. Trebuie să fii tare, iar eu am caracter şi trec peste orice. Am trecut şi peste momente mai grele”.

Reghecampf nu s-a arătat foarte mulțumit de prestația lui Bawab, deși iordanianul a reușit ambele goluri ale campioanei României. „Bawab n-a fost lăsat deoparte. Noi facem lotul în funcție de antrenamente. El a intrat azi foarte bine a marcat două goluri. A mai avut două ocazii pe care trebuia să le fructifice. Trebuia să marcheze mai mult. Eram mulțumit de el dacă trata cu seriozitate ocaziile pe care le-a avut. Trebuie să fie mult mai serios”, a spus Reghecampf la Dolcesport.

Video| Goluri și câteva din marile ocazii ale Stelei

Video rezumat: Astra – Steaua 0-2

Galerie foto

Concluzie

A fost un test util, în care echipa trimisă în teren a arătat omogenitate, în ciuda faptului că nu au prea jucat în această formulă. A arătat maturitate și siguranță, mai ales în linia mediană. E drept, împotriva unui adversar modest ca evoluție, dar asta și pentru că pressing-ul roș-albaștrilor nu le-a dat nicio șansă.

  • La plus față de evoluțiile anterioare din acest sezon: Kharja, Bawab, Gebhart.
  • La minus: Răpă, care în ciuda assist-ului este în scădere vizibilă.
Felicitări băieților pentru victorie, calificare și joc! Forza Steaua!

XRay

 

Semifinala Cupei Ligii: Astra – Steaua. Finala mică dinaintea celei mari

Steaua vine la Giurgiu, pe arena Marin Anastasovici, acolo unde deținătoarea trofeului Cupa Ligii va juca miercuri, 13 aprilie 2016, de la ora 18:30, împotriva Astrei, în returul semifinalelor Cupei Ligii. Steaua a câștigat prima manșă de pe „teren propriu” la Pitești, în data de 9 martie, cu scorul de 1-0 prin golul lui Tade. (Steaua – Astra 1-0! Steaua ploii și latul lui Tade)

Arena Marin Anastasovici

Arena Marin Anastasovici

Pentru o săptămână Giugiu va fi buricul Ligii, unde în două partide, disputate la înterval de numai 3 zile, se va decide finalista Cupei Ligii și viitoarea campioană a României. Cu greu se poate imagina un alt scenariu mai de „foc” pentru ocupantele primelor două locuri în Play off: Astra, lidera la zi, și ocupanta locului secund, Steaua, campioana României en titre, a ultimelor 3 sezoane de Liga 1 și  deținătoarea trofeului Cupei Ligii.

Sezon 2015-16: Trofeul de campioană a României și Cupa Ligii Adeplast

Săptămâna asta poate fi istorică pentru Astra, în eventualitatea unei victorii în Play off în faţa roş-albaştrilor, care 99,9% i-ar aduce și titlul în vitrină, după Cupa României și Supercupa câștigate în 2014 după două finale jucate tot cu Steaua. Publicul din Giurgiu nu a asimilat încă echipa, deşi în ultimii ani a fost pe locuri de top, a cucerit trofee, din 2013 a jucat de trei consecutiv în Europa League (de 2 ori în play off, 1 în grupe) și într-un sondaj se arată că Astra se bucură de simpatia a 1% din microbişti, astfel că se anticipează că la partida cu Steaua stadionul să fie populat cu foarte mulţi roș-albaștri.

Oficialii Astrei se tem de faptul că vor juca acasă la Giurgiu ca „în deplasare”. Teama liderului este justificată, campioana e foarte iubită la Giurgiu, dovadă bannerele cu urări de „La mulţi ani!” pentru Marius Lăcătuş, apărute pe 5 aprilie în timpul disputei Astra – Pandurii. În consecinţă, Astra a stabilit preţuri prohibitive pentru derby-urile cu Steaua, din Cupa Ligii, respectiv campionat. Cine vrea să asiste din tribune la partida de miercuri va trebui să scoată din buzunar 50 de lei, în timp ce pentru disputa de sâmbătă, 16 aprilie, un tichet costă 100 de lei. Mai mult decât pretul unui abonament pe întreg sezonulul la peluză (90 lei). Asta pe lângă o campanie „promo” pe site-ul oficial,  unde a trecut busc  de la „Steaua București” la „FCSB” pe sistemul ” FCSB nu e Steaua” promovat cu patos chiar de unii suporteri steliști, la unison cu ironiile rivalelor Stelei și ale lui Șumudică.

Sursa: afcastragiurgiu.ro

Prin preţurile foarte mari la tichete se încercă să stopeze venirea în masă a steliştilor. Prosport anunţă că la casele de bilete din Giurgiu, se eliberează tichete de joc doar cu buletinul. Dacă nu faci dovadă că locuieşti în Giurgiu, nu primeşti bilet.

Măsura ar fi venit ca urmare a plângerilor formulate de Şumudică, cel care susține a fost şicanat, înjurat şi lovit cu obiecte aruncate din tribună de fanii dinamovişti la meciul Astra – Dinamo 1-1, din finalul sezonului regulat. O să fiu molestat daca nu iau masuri! O să fiu jignit, o să mi se distragă atenţia. Voi vorbi cu şefii mei să luăm o masură. Să li se dea invitaţii familiilor, celor apropiaţi clubului, nu ştiu. Vreau să se găseasca o soluţie. În Giurgiu e plin de stelişti, vor veni la meci!„. Șumudică s-a plâns și în conferinţa de presă de azi că e tratat pe propriul stadion ca un inamic:„Respectul lor faţă de noi s-a văzut până acum. Am fost de la începutul sezonului pe primul loc şi în tribune veneau 500 de oameni, majoritatea din familiile noastre. La meciurile cu FCSB din acest sezon am fost înjurat şi scuipat de suporteri. Nu mă interesează dacă suporterii o să fie prezenţi pe stadion. Să nu mai vină până la finalul sezonului! Nu aţi văzut ce mi-au făcut fanii şi la partida cu Viitorul? Le-am adus aici West Ham, niciodată nu visau la aşa ceva. Dacă vor să mă scuipe, să dea 100 RON pe bilet”. Bufonul primește exact cu aceași monedă.

Punctul oficial de vedere al Astrei este altul în privinţa legitimării la case. ”Nu există nicio restricţie din partea clubului Astra Giurgiu. Buletinul este solicitat ca urmare a procedurilor specificate în regulament, proceduri stabilite de FRF şi de Jandarmerie. Astfel se controlează vânzarea pentru distribuirea în mod egal a biletelor în toate cele trei tribune ale stadionului”, este reacţia oficială a clubului Astra Giurgiu.

Nu cred în versiunea Prosport, mai ales pe „foamea” din club, dar adevărul cu creșterea prețului este pe principiu „dacă vor să susțină în masă Steaua, atunci să scoată banii”, sperând la încasări mari pentru punga goală. Capacitatea stadionului Marin Anastasovici este de 8,500 de locuri.

Steaua şi Astra se vor întâlni de două ori în această săptămână, miercuri, în returul semifinalei din Cupa Ligii, şi sâmbătă, în Play off.  Roș-albaștrii nu au obținut decât un egal, 1-1,  cu Dinamo și nu-și mai permite niciun pas greșit dacă vrea să câștige al patrulea titlu consecutiv în România. Campioana e la 3 puncte în spatele Astrei și are nevoie de victorie în partida de Play off pentru a trece pe prima poziție a clasamentului. Până atunci se va juca însă și returul din semifinalele Cupei Ligii, în care deținătoarea trofeului își va odihni titularii.

  • „Cupa Ligii trece în planul 7, în planul 25. Niciunul dintre jucătorii de bază nu va fi titular, vor fi numai rezerve. Să demonstreze de ce sunt jucători la Steaua. Asta e strategia mea, nu că Becali impune ceva… E normal să primești ordine de la stăpân. Nu poți să decizi tu ce vrea clubul ăsta. Clubul ăsta vrea titlul și în Liga Campionilor”, a anuntat Becali la sport.ro.

La fel vor proceda și Astra. O victorie în campionat i-ar distanța la 6 puncte de Steaua și titlul ar fi ca și jucat.

  • „Nu vreau să se creadă că nu respect competiţia, dar miercuri nu veţi vedea niciun titular la Astra. Niciunul dintre cei care va juca în campionat nu va fi miercuri pe teren”, a anunţat Șumudică, la „Digi Sport Matinal”.

Cupa Ligii – Echipele folosite în tur :

Steaua (4-2-3-1): Cojocaru – Râpă, Papp, Carp, Momcilovic – Bourceanu, Muniru (Tamaș ’81), Bourceanu – Ad. Popa, Gebhart (Enache ’46), Popadiuc (Kharja) – Tade

Astra (4-2-3-1): Gavrilaș – Scarlatache (Queiros ’67), Dandea, Oros, Junior Morais – Lovin, Boubacar (Teixeira ’33) – Al. Ioniță II (Boudjema ’67), Boldrin, De Amorim

Cupa Ligii – Echipele probabile pentru retur:

Steaua (4-2-3-1): Cojocaru – Râpă, Papp, Carp, Filip – Muniru, Kharja – Popadiuc, Bawab, Gebhart – Tade (Marica)

Astra (4-1-4-1): Gavrilaș – Scarlatache, Dandea, Oros, Ricardo Alves – Lovin – Oliseh, Iulian Rosu, Ioniță II, Daniel Niculae – Florea

După mercato din iarnă, se vorbea la superlativ despre viitoarea forţa ofensivă a Stelei, în condiţiile în care Stanciu, Marica, Gebhart şi Kharja păreau a fi genul de jucători decisivi, care să asigure cu pase decisive și goluri. Din păcate doar primul a dat randamentul scontat, forma fizică ţinându-i în loc pe ceilalţi trei. În fond erau trei „vedete de echipe mari” găzduite  de  infirmerii, fără jocuri în picioare de luni de zile.

Kharja şi Gebhart vor avea ocazia să se remarce, Reghecampf sperând că ar putea să facă diferenţa şi să devină o soluţii pentru primul „11” în Play off. Timo Gebhart şi Houssine Kharja vor fi pentru prima oară titulari împreună la Steaua, cei doi au mai evoluând o singură dată în acelaşi timp, în meciul cu Voluntari (1-3).   În turul acestei semifinale de Cupa Ligii, Kharja şi Gebhart au figurat pe foaia de joc, dar Timo a fost schimbat la pauză, înainte ca marocanul să îşi facă apariţia pe teren.

  • Gebhart, la Steaua în 2016: 19 minute în Chiajna – Steaua 0-2,  25 minute în Voluntari – Steaua 3-1, 11 minute în Steaua – CSMS Iaşi 1-1, 45 de minute în Steaua – Astra 1-0 (Cupa Ligii).
  • Kharja, la Steaua în 2016: 13 minute în Voluntari – Steaua 3-1, 29 de minute în Steaua – Astra 1-0 (Cupa Ligii), 24 de minute în Steaua – Târgu Mureş 2-1.

Reghecampf a declarat la conferința de presă de marți că Marica o să fie folosit. Poate o repriza, la schimb cu Tade. Ca o ironie a soartei, cel repudiat de „Supremul” și trimis să se antreze prin parcuri astă iarnă, Tade, a devenit Jolly Jokerul Stelei. Ca un „paspartu” al defensivelor, francezul e  trimis în teren pe post de „salvator”, uneori din trei în trei zile, și atunci când prima echipă Steaua se chinuie să câștige o partidă în ultimele 30 de minute și atunci când echipa  „nejucaților” evoluează în cupe. Tot Tade este și cel care a făcut ca returul semifinalei să înceapă de la 1-0 pentru Steaua.

  • Becali a povestit la Digisport că momentul când Marica va intra a fost decis de el: “Eu am vorbit cu Marica, mi-a zis că vrea să joace cu Astra, sâmbătă. I-am spus: ‘băi Cipriane, nu putem să facem asta! Întâi demonstrează că poți, că nu putem să riscăm o schimbare. Joacă acum o repriză, intră titular, și, dacă reziști, gata, la revedere.’ Și dacă demonstrează că poate, o să începem cu el titular în meciul de sâmbătă”. Asta confirmă bănuiala mea, exprimată după meciul în care Marica s-a accidentat, că Becali nu e mulțumit de el și a realizat că s-a păcălit, fiind  tot fără atacant.

Adversarele de miercuri s-au întâlnit şi în prima ediţie oficială a Cupei Ligii Adeplast, în sezonul 2014-2015, tot în faza semifinalelor. Steliștii au învins pe teren propriu cu 3-0 (marcatori Tănase, Ţucudean, Rusescu), scor care le-a asigurat calificarea, în ciuda înfrângerii din retur (Astra – Steaua 2-0, goluri Fatai şi Enache). Reamintim că în ediția trecută Steaua a câștigat trofeul învingând cu scorul de 3-0 pe Pandurii Târgu Jiu. Finala din 20 mai 2015 s-a disputat pe Arena Națională în fața a 20.000 de spectatori.

Având în vedere importanța capitală a partidei de sâmbătă din Play off, Reghecampf va folosi miercuri toți jucători care nu au prins multe minute de joc până acum. Totodată este și un test pentru linia a doua a Stelei în perspectiva „remanierii” lotului în vară.

 

Le urăm succes roș-albaștrilor!

XRay

 

38 de comentarii la „Astra – Steaua 0-2! En fanfare spre finală! Bawab „baw baw” la Giurgiu

  1. redbabyseal

    1. – propunere contra-ofensiva pentru adversarii de miercuri si sambata, ca raspuns la caterinca lor cu „fcsb”: sumudica fara „d”!

    2. – astia, in 2 meciuri, vor sa incaseze vreo 280 de mii de „euroi” si n-o mai vad pe cocorina cacaragea sa se scandalizeze (ca de incasarile Stelei de pe Arena, cand in mod vadit si extrem exagerat batea campii de „profit de 500 mii de euro” )

  2. xray Autor articol

    Echipele de start

    Astra: Gavrilaș – A. Stan, Scarlatache, Geraldo Alves, R. Alves – Dandea – Florea, Teixeira (C), Ioniță, I. Roșu – D. Nicolae
    Rezerve: Boșneag, Oros, Boldrin, Moise, Răileanu, De Amorim, Seto

    Steaua: Cojocaru – Râpă, Papp, Carp, Filip (C) – Kharja, Muniru – Enache, Bawab, Gebhart – Marica
    Rezerve: Niță, Popadiuc, V. Mihalcea, Tade, Onțel, Bourceanu, Toșca

    1. sikander

      Integrarea greoaie in stilul jocului echipei scrisesem, dar telefonul a corectat dupa mintea lui 🙂

      Pentru toate minusurile of care le-am amintit anterior, vinovati ii gasesc of antrenor si membrii staffului.

      Pana acum au fost probleme doar pe partea lui rapa+papp, cum ma so asteptam dealtfel

  3. bodanel

    Se pare ca Reghecampf cam are dreptate cu Kharja si Gebhart. Totusi la Gebhart inca se vede ca este putin in urma cu pregatirea fizica. Eu cred ca s-ar putea sa dam lovitura cu el pentru ca se vede clar o crestere la el.. Kharja este o surpriza foarte placuta, stiu ce inseamna accidentare la genunchi si nu ma asteptam sa revina asa repede.. Sper sa continuam tot asa.

  4. alexandru-h

    „Bawab n-a fost lăsat deoparte. Noi facem lotul în funcție de antrenamente. El a intrat azi foarte bine a marcat două goluri.

    A mai avut două ocazii pe care trebuia să le fructifice. Trebuia să marcheze mai mult. Eram mulțumit de el dacă trata cu seriozitate ocaziile pe care le-a avut. Trebuie să fie mult mai serios”, a spus Reghecampf la Dolcesport.

    Hai ca asta e chiar nesimtire. Bine ca standardele astea nu se aplica titularilor de drept Marica si Chipciu. Pe care o sa-i vedem din nou sambata batandu-si joc de orice ocazie.

    1. sikander

      @alexandru-h.
      E nesimtire mai ales ca a zis-o public si nu jucatorului in particular. Cum s-o simti bawab cand o auzi asta, mai ales ca antrenorul il cocolosea in declaratii pe chipciu, dupa meciuri catastrofale ale aluia… am mai zis-o o data ca chipciu strica si jocul si atmosfera din lot, fiindca are parte de tratament preferential…

  5. naiyba

    Kharja este fotbalist si in mod normal, in momentul in care va fi apt 100%, nu ar trebui sa lipseasca din primul 11; Gebhart mai are nevoie de timp dar si asta e fotbalist si daca isi revine si el la 100% sunt sigur ca va fi mult peste ce avem noi la momentul actual in linia aia de 3 de la mijloc.
    Bawab a jucat bine insa tre sa renunte la indolenta cu care trateaza unele faze.
    Per total un antrenament bun zic eu.

    Sambata va fi meciul lui Chipciu.

  6. bodanel

    Daca are cineva chef sa vada de cate ori a jucat Gebhart din prima. Si culmea, multe mingi au ajuns unde trebuia nu la intamplare. Kharja are un plasament si o viziune a jocului de sta pisica-n coada. Si Filip mi s-a parut ca a jucat destul de bine desi nu era pe postul lui.

  7. siegfried

    N-aş vrea să vă stric entuziasmul, dar în sport există un proverb unanim acceptat : „joci pe atât de bine, pe cât te lasă adversarul”.
    Am prins doar repriza a doua şi din ce am văzut eu, rezerve de la Astra semănau cu nişte găini bezmetice împrăştiate aiurea pe tot terenul fără niciun fel de orizont. Greu să faci o evaluare obiectivă când joci cu o echipă atât de slabă.
    Legat de Bawab, am văzut analiza lui Balint la golul 2 şi trebui să spun că mi-a plăcut cum a încrucişat cu Marica şi cum a atacat el bara doua şi Ciprian prima bară. N-o să-l vezi vreodată pe Chipciu făcând asta. Titularul nostru de drept ştie doar să se oprească la linia de 16 m şi să aştepte pasa pe jos, în apropierea careului de 6 m ajunge doar din greşeală.

    1. xray Autor articol

      @siegfried

      Este normal să fie așa. Chipciu e vârf de atac numai că așa vrea Reghe, nu că el ar fi vârf de careu. El trebuie să primească mingea (deschideri) cu fața la poartă, nu cu spatele. E jucător de viteză, nu mingicar sau oportunist de gura porții. Nici al doilea vârf nu merge pentru că nu are driblingul lui Bawab, Stanciu, Hamroun, Kharja sau Gebhart pe spații mici în zonă centrală aglomerată. De asta pierde multe mingi acolo.

      Pe atac pozițional, și Steaua are parte numai de așa ceva, e zero ca vârf și dacă ar fi în vână. Doar pe contraatac sau verticalizare pe tranziție pozitivă cu minge pe poziție viitoare, să facă fundașii în viteză (genul acțiunii din meciul cu Dinamo când s-a semnalizat eronat ofsaid).

      Postul lui este de mijlocaș de bandă stângă (dreaptă), însă acolo au fost Tănase și pe dreapta Popa, „bătuți” în cuie. Hamroun a fost adus ca rezerva lui Chipciu, după plecarea lui Tănase, însă i-a luat repede și lejer locul. Chipciu a avut și 61 de zile de infirmerie (nov 2015-ian 2016), după alte 19 zile (apr 2015).

      Mai degrabă este Hamroun vârf de atac decât Chipciu, însă nu pot fi Popa, Enache, Chipciu… decât așa, un meci în caz forță majoră, când nu mai ai pe cine pune, nu să te bați la titlu cu așa vârfuri. Ai văzut, și Bawab, după meciul cu ASA, a motivat că nu e postul lui de vârf împins, de asta a jucat mai slab.

      1. siegfried

        @xray.
        Nu e doar vorba de poziţia de atacant. Îmi aduc aminte de primul meci a lui Hamroun pentru Steaua la Zilina contra lui Trencin. În prima repriză Popa a avut câteva raiduri pe flancul său, dar fără rezultate pentru că în careu la prima bară era doar Tade bine marcat, iar la a doua nimeni – pentru că Chipciu era prea preocupat să scarpine la ouă pe undeva pe la mijlocul terenului. În repriza a doua schimbare – iese Chipciu intră Haroun, 10 minute mai târziu Tade deviază o minge la Popa (aflat în off-side, dar să trecem peste), centrare în faţa porţii de unde reia Jugurtha simplu din 7 m în poartă. Şi am văzut asta în nemurate meciuri, Chipciu spre deosebire de Hamroun nu îşi dă seama în cursul jocului că în calitate de extremă trebuie să atace bara a doua, atunci când Popa scăpă cu mingea la picior, rămâne pasiv la mijlocul terenului. Abia în ultima parte a mandatului lui Rădoi am văzut că făcuse ceva progrese, dar acum a venit Reghe care-l îl bagă fie vârf, fie mijlocaş central. D-aia are aşa puţine goluri marcate la Steaua, pentru că nu ştie să apară oportun în faţa porţii, indiferent de poziţia pe care ocupă în teren la începutul meciului.

        1. xray Autor articol

          @siegfried

          Asta este altceva, însă unde ți-am răspuns eu, tu ai scris: „Legat de Bawab, am văzut analiza lui Balint la golul 2 şi trebui să spun că mi-a plăcut cum a încrucişat cu Marica şi cum a atacat el bara doua şi Ciprian prima bară. N-o să-l vezi vreodată pe Chipciu făcând asta.”

          Numai la asta am răspuns, că nu o să-l vedem niciodată pentru că el ca jucător nu e de vârf de atac (ca Marica), nici de al doilea vârf (ca Bawab). 🙂

          PS

          În opinia mea la bare (1 și 2) ataca vârful și al doilea vârf, extrema opusă așteaptă „mingea a doua” lateral, dacă traversează careul sau este respinsă inspre acolo, să o intercepteze și să o recentreze. În centru stă mijlocașul ofensiv. Mă rog, asta depinde numai de antrenor cum, cine și unde să stea la diferite situații de joc, nu face fiecare de capul lui. În fond asta antrenează tactic.

          Uite, de exemplu, ce am publicat aici. Dacă Reghe nu-i cere, nu se duce unde vrea și stă unde-i spune.
          (Click pe imagine pentru zoom)

  8. bodanel

    Sunt de acord cu tine ca nu trebuie sa ne inbatam cu apa rece. Dar cand a debutat la Steaua Gebhart n-a facut decat 2-3 sprinturi (si eu alergam mai mult ca el) iar in rest s-a plimbat pe teren. In schimb aseara l-am vazut venind de multe ori si ajutand la recuperare. Plus un sprint pe contratac prin minutul 70-75. Eu zic ca mai merita sa asteptam putin.
    Cei drept ca si de la Iancu asteptam mult

    1. siegfried

      @bodanel.
      Într-adevăr, în meciul tur din cupa ligii Gebhart a fost horror. Arăta ca un amator rătăcit pe teren. Aseară s-a mişcat, dar ritmul său e în continuare insuficient pentru meciurile tari. Să vedem dacă rămâne la Steaua, sincer mă cam îndoiesc.

      1. xray Autor articol

        @siegfried.
        Mocirla pe care s-a jucat atunci i-a anulat calitățile tehnice. Nu orice jucător poate juca la 100% pe orice teren. E ca și cum l-ai pune pe Ronnie O’Sullivan să joace snooker pe o masă cu milieu pe ea. 🙂

        Cum am bătut noi Valencia în februarie 2005? Ca pe turci la Rovine. :)))
        https://youtu.be/H9DUSkrQlf8

          1. xray Autor articol

            @bodanel.
            Da, așa este. Tu care ai jucat fotbal știi foarte bine cât contează terenul pentru un jucător tehnic obișnuit cu terenuri de fotbal, nu arături.

            GSP

  9. xray Autor articol

    In urma investigatiilor, medicii i-au transmis astazi lui Reghecampf ca nu se va mai putea baza pe Muniru la meciurile din acest final de sezon. „Din pacate, nu ne vom mai putea baza pe Muniru”, a spus Argaseala.

    Cum am scris în cronică, Muniru a suferit o fractura de pomete.

  10. xray Autor articol

    PS ref Chipciu
    La digisport Ilie Balaci a spus același lucru : Chipciu nu e jucat unde trebuie, că nu e nici vârf împins, nici al doilea vârf. Asta pe lângă ieșirea lui din formă.

  11. alexandru-h

    Se stie prea bine unde trebuie folosit Chipciu. Pe banca de rezerve. Eu chiar nu vad cum ar fi asta titular in meciul de sambata – ai in linia de sus pe Hamroun – Stanciu – Popa – Marica. Unde sa mai intre Chipciu?

    Probabil ma va convinge Reghe ca ma insel si ca are loc Chipciu fara probleme in primul 11. Ca stiu ei mai bine…

    1. sikander

      @bodanel.
      Nici enache nu s-a integrat cum trebuie, iar unii ca papp si rapa s-au dezintegrat mai mult, ca sa zic asa. Asta desi enache jucase din plin si in tur si fusese si la pregatirea maimutoiului. Fizic pare mult mai apt decat tade si gebhart de ex, dar suferă ca relații de joc. Cred ca trebuia exersat mai mult cu el pe partea tactica si la jocul colectiv…

  12. xray Autor articol

    Update accidentare Muniru
    ”FC Steaua Bucuresti anunţă că mijlocaşul Sulley Ali Muniru va fi supus, în prima parte a săptămânii viitoare, unei intervenţii chirurgicale, ca urmare a accidentării suferite în partida cu Astra Giurgiu, contând pentru semifinalele Cupei Ligii Adeplast. Fotbalistul s-a ciocnit violent, în prima parte a jocului, cu mijlocaşul echipei adverse, Iulian Roşu, fiind transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, unde a fost supus unui examen Computer Tomograf (CT). De la Giurgiu, acesta a fost mutat la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni”, acolo unde, pe lângă un alt examen CT, a fost supus unui consult de neurochirurgie.

    În cursul dimineţii de joi, Sulley a fost consultat şi în cadrul Clinicii de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, acolo unde a fost confirmat diagnosticul prezumtiv pus de medicul echipei, Dr. Flavian Arămitu, încă de la stadion:
    – fractură-disjuncţie os zigomatic drept cu deplasare
    – fractură cominutivă perete anterior sinus maxilar
    – hemosinus drept
    În urma acestui diagnostic, s-a stabilit că jucătorul va fi supus unei intervenţii chirurgicale la începutul săptămânii viitoare, aceasta urmând să fie efectuată în cadrul Clinicii de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Militar Central „Dr. Carol Davila”
    .

  13. alexandru-h

    @strezahuzum

    Relax, la fel se face si pe aici dupa o infrangere sau egal. Din punctul asta de vedere, stelistii si dinamovistii sunt frati. Avem articol scris special pentru a-l critica pe Tudor dupa meciul cu Dinamo, dupa mai toate partidele vin postarile despre cum arbitrajele ne-au furat, ne-au refuzat penaltiuri, goluri, lovituri libere etc…

    1. xray Autor articol

      @alexandru-h

      Este una arăți în cronică, articole sau comm, deciziile eronate arbiraj care au afectat un meci, exact cum arăți și geșelile de joc (jucători, antrenor), și alta este să acuzi arbitri că au fost plătiți de Astra sau Dinamo sau…etc., să fure Steaua sau de trădări interne, că jucătorii sunt cârtițe sau blat anti Steaua pentru Dinamo, Astra… etc., cum fac Negoiță și Rednic, dar vorbind de echipa lor Dinamo. Bărboianu e deja un exeplu clasic.

      Declarații după ce Chiajna a eliminat cu 4-1(3-0,11) pe Dinamo.
      Negoiță: „Astăzi am asistat la o bătaie de joc. Ne-a arbitrat o echipă de șmecheri, care a venit cu tema făcută… Probabil, Steaua a vrut să joace finala cu o echipă care are șanse să retrogradeze.”

      Rednic: ”Liga sau Federația au vrut o finală Steaua – Chiajna… Nu sunt în stare să delege un arbitru care să arbitreze corect.” ”Cârtițele de la echipă s-au reactivat. S-a aflat echipa și nu a mai fost o surpriză. Falub a văzut tactica și și-a schimbat echipa.”

      Chiar nu se face diferența, fără răutăți, între ce s-a scris pe aici și declarațiile câinilor?

    2. strezahuzum

      @alexandru-h.
      Nu chiar. Mili&Secu se smiorcaie ca „ne-a furat arbitrul” fiindca nu i-a ajutat. Toate fazele din Dinamo-Steaua sunt discutabile/la limita, insa absolut toate au fost judecate pro-Securisti.

      Cat despre ideea ca „Steaua a cumparat arbitrii” e de-a dreptul hilara. Pentru ce sa cumperi arbitrii ? Pentru finala Cupei Ligii, cea mai inutila, lipsita de valoare sportiva si financiara competitie ?

  14. alexandru-h

    Pai de ce sa le fac? Nu sunt stelistii si dinamovistii rase diferite de oameni. Sunt toti romani, crescuti aici, same background, same cities. Daca Becali face declaratii tampite, iti convine sa faca altii diferente intre dumneata si ei, pornind de la cuvintele patronului? Negoita e un bou. Si? Nu avem si noi boii nostri?

    Mihai Stoica: „Lui Alex Chipciu i se refuza un penalty evident. La Alex Chipciu se ridica fanionul eronat in pozitie de 1 la 1 cu portarul. Se termina 1 la 1. Doar ca erorile care viciaza rezultatul se intampla la 1-0. Are cineva interes ca singura echipa care aduna 48 000 spectatori la un singur meci, ca singura echipa care poate fi cap de serie in preliminarii, sa nu ajunga in UCL?”

    1. xray Autor articol

      @alexandru-h
      Este corect ce ai scris. Însă discuția a fost numai la ce s-a scris pe fcsteaua, că tu la asta te-ai referit „Avem articol scris special pentru a-l critica pe Tudor dupa meciul cu Dinamo, dupa mai toate partidele vin postarile despre cum arbitrajele ne-au furat, ne-au refuzat penaltiuri, goluri, lovituri libere etc…”
      Eu la asta ți-am răspuns, la ce scriem noi, pentru tu că le-ai asimilat cu declarații lui Negoiță de care vorbea strezahuzum. I-ai spus lui strezahuzum: „Relax, la fel se face si pe aici dupa o infrangere sau egal.”
      Eu am punctat marea diferență între ce spunem noi suporterii pe aici și declarațiile oficialilor prin presă.

      E logic să critici un arbitrat prost, insă e paranoia să-l pui pe seama adversarului sau altei echipe.

  15. redbabyseal

    Mihai Stoica: „Lui Alex Chipciu i se refuza un penalty evident. La Alex Chipciu se ridica fanionul eronat in pozitie de 1 la 1 cu portarul. Se termina 1 la 1. Doar ca erorile care viciaza rezultatul se intampla la 1-0.
    pana aici, tot ce a spus M Stoica e adevarat – au confirmat toti arbitrii intrebati de diversele televiziuni de sport.
    „Soparla” care urmeaza e palida pe langa afirmatia lui negoita, sustinuta si de Rednic si chiar Danciulescu, cum ca Steaua si-a dorit finala cu Chiajna, drept pt care i-a dat „tema” arbitrului Gaman, impunandu-i acestuia sa defavorizeze dinamo.
    In plus, daca e sa fim corecti, dinamii nu se plang doar de ne-eliminarea lui Balgradean, ci si de eliminarea lui Olteanu – care, conform cu Craciunescu si altii, a fost pe deplin incontestabila.

    in fine, e ok sa fim intransigenti cu noi insine si cu „ai nostri”;
    dar hai, totusi, sa pastram proportiile si sa nu fim „mai catolici decat Papa”, intre „tot” si „nimic” exista multe alte „trepte”, asa cum exista si intre „4” si „10” – examenele se mai iau si cu „8”
    cate o „chifla” din partea stelistilor nu anuleaza ditamai „tortul de nunta” de la catei

  16. redbabyseal

    si cel mai important lucru pe care vreau sa-l spun:
    Felicitari Concordiei pentru calificare!
    in fond, e meritul lor ca nu s-au speriat nici de miza si nici de numele adversarului.
    E clar ca atunci cand s-au tras la sorti semifinalele, dinamii se vedeau deja in finala; pana la urma, aroganta proprie si Purece i-au „piscat” rau pe caini!

  17. sikander

    pai daca tot s-au ractivate cartitele pentru ca chiajna sa stie cum sa contracareze tactica strambului si sa ajungă astfel in finală cu Steaua, adică aia care au si umblat la delegarea arbitrului pentru acelasi scop, de ce plm nu s-au reactivat cartitele inainte si in timpul meciului direct cu Steaua??? Cred ca mai important a campionatul pentru Steaua, decat dupa ligii. A spus-o si oligofrenul puscarias.

    Rapandulele alea s-au speriat de imaginea lor in oglindă, când si-au realizat adevărata valoare si încearcă sa distragă atenția de la asta, aruncând bombe fasaite in toate directiile, doar-doar fituicarii iscă un scandal mediatic.

    Mare noroc au avut incompetentii aia ca in sezonul asta Steaua le-a facut cadou atâtea puncte, altfel si-ar fi pus dreaq punga pa cap de mult. Dej, norocul lor cu neexperimentatul mirel si increzutul reghe…

Lasă un răspuns