Reghe: „De acum înainte jucăm doar finale”

de | decembrie 20, 2015

Laurenţiu Reghecampf a susţinut azi o conferinţă de presă înaintea meciului cu ACS Poli Timişoara, ultima partidă a steliştilor din campionat înainte de vacanţa de iarnă.

Înainte de plecarea echipei spre Piteşti, Reghecampf a vorbit despre meciul cu Timişoara, situația echipei și planurile pentru acest sezon, despre pregătirea fizică, dar şi despre plecări şi veniri la Steaua în pauza de iarnă. Principalele teme abordate în discuție sunt sintetizate în cele ce urmează.

 • Despre partida de luni cu ACS Poli: „În momentul de față nu mă gândesc la meciurile câștigate, ci doar la cel de luni seară. E cel mai important meci pentru că e următorul. Va fi ultima finală pe care o vom juca anul acesta. Vom avea de jucat numai finale până la sfârșitul campionatului. Trebuie să câștigăm toate meciurile și trebuie să câștigăm campionatul.
  Va fi un meci dificil, cu o presiune foarte mare pentru noi pentru că venim după 3 victorii consecutive. Sper ca băieții să joace cât mai bine. Va fi foarte bine pentru moral, dacă mergem în vacanță cu patru victorii consecutive
  .
 • Despre play off: Noi sperăm să ajungem pe primul loc până începe play-off-ul. Dacă vor pierde puncte importante și celelalte echipe și noi ne vom câștiga meciurile avem o șansă să terminăm pe primul loc. Sper să intrăm în play-off de pe primul loc. Dacă noi cîștigăm meciurile, iar rivalele se încurcă, așa cum s-a întîmplat și aseară, va fi foarte bine. Am avut șansa ca celelalte echipe să se încurce. Este bine că în play-off punctele se înjumătățesc și distanța va fi mai mică. „
 • Declarația video (1)
 • Despre metodele de pregătire: „Noi avem un staff foarte bun. Nu lucrez doar eu cu Neubert. Eu țin ca tot staff-ul să participe la pregătirea echipei. Când vrei să faci performanță sînt multe puncte de care trebuie să țin cont. Mie îmi place să controlez tot ce ține de echipă.Țin foarte mult la disciplină și am schimbat mult. Azi am vorbit cu jucătorii. Am schimbat tonul. Le-am cerut să fie mai responsabili. Jucătorii care vin aici știu ce înseamnă Steaua și ce presiune este aici. Trebuie să cîștigi meci de meci. Nu avem voie să ne relaxăm. Trebuie câștigăm fiecare meci. Nu cred că jucătorii se vor relaxa acum, înainte de ultimul meci din an.”
 • Reghe le-a raspuns celor care ii contesta metodele: Noi facem lucruri foarte bune aici și, cum zic unii, miracole. Poate ar trebui să se întrebe dacă nu cumva ei fac lucruri greșite la echipele lor. Noi facem lucrurile la un nivel înalt. Noi trebuie să ajungem în grupele Champions League și trebuie să ridicăm ștacheta”.
 • Declarația video(2) 
 • Despre Varela, Chipciu şi Kharja: „Din câte ştiu Varela are o clauză în contract, dacă cineva va plăti suma respectivă probabil va pleca. Dacă cineva plătește, el va pleca. Nu va fi nici o problemă. Jucătorii de valoare nu pot fi ținuți cu forța. Vom aduce alți jucători pe poziția lui.
  Varela va pleca marţi la Londra, se va opera şi în prima zi de cantonament va fi la echipă. Vor reveni Chipciu şi Kharja, vom avea de muncă în cantonament”.
 • Despre planuri și transferuri: „La Steaua, în perioada de pregătire, se vor face schimbări. Trebuie să acoperim multe posturi și vor se vor face lucruri care ne vor ajuta să cîștigăm campionatul și să ducem echipa în grupele Champions League.
  Am vorbit cu Marica. Vedem ce decizia va lua el și ce vor decide conducătorii echipei. Momentan sînt doar discuții. Vom vedea ce va fi după ce se va termina campionatul și începe perioada de transferuri.
  Noi căutăm să aducem cei mai buni jucători din Liga 1. Avem în vederi și jucători care au participat la calificarea României la EURO.
  Nu am făcut nici o ofertă pentru Asprilla, care e un jucător foarte bun. Este un jucător scump, dar are foarte multe oferte”.
 • Despre un cantonament în Turcia și convocării de la națională: ” Încă nu ştiu dacă îl vom face sau nu acolo. Aşteptăm să vedem ce discuţii vom avea cu FRF. Cum bine ştiţi domnul Iordănescu vrea să facă şi dânsul un cantonament al echipelor din prima ligă, dar nu am fost anunţaţi unde va avea loc. Aşteptăm să vedem. Domnul Iordănescu îi ştie foarte bine pe Popa, Papp sau Chipciu. Nu cred că ei vor merge la acest turneu pentru că selecţionerul îi cunoaşte. Steaua are mulţi jucători care pot intra în vederile selecţionerului, ne vom înţelege până la urmă”.
 • Despre declaraţiile rivalelor: „Vreau să stau departe de disputele verbale de la distanţă. O să fie discuţii şi mai aprinde atunci când vom ajunge în play-off, pentru că o să fie o luptă pentru titlu. Acum pe mine mă interesează să formez o echipă puternică, să nu facem paşi greşiţi, să nu ne relaxăm şi să câştigăm toate punctele puse în joc. Noi o să fim din ce în ce mai puternici, o să vedeţi!”

 

2 comentarii la „Reghe: „De acum înainte jucăm doar finale”

 1. joga-bonito

  Nu cred ca revine atat de repede Kharja. In orice caz, la ce mijlocasi defensivi rudimentari avem in momentul de fata, ar fi o gura de oxigen pe faza de constructie unde suferim clar.

  Daca nu l-a pomenit pe Adi Popa inseamna ca e valid pt meciul de maine cu Recasul.

Lasă un răspuns