Prostia e molipsitoare, pe când înțelepciunea ba! Cum ne văd rivalii

de | ianuarie 27, 2017

Nota Redacției: Noi avem impresia că suntem deosebiți. E doar o iluzie a orgoliului. Suntem cu toții la fel, indiferent ce fulare ne atârnăm de gât. Mai jos este un dialog de pe site-ul rivalilor, omologul lui fcsteaua. Trebuie să schimbați doar numele și nu se mai deosebesc comentariile lor de cele de pe aici. Este normal. Toți, indiferent de opțiuni microbiste, ne-am născut, ne-am educat și trăim în România.

Motto: Cine vrea să-și treacă „pasiunea” pentru fotbal prin mecanisme „juridice” mai mult decât discutabile în țara românească nu face decât să-și omoare pasiunea”- un câine.

X Ray


sittingbull: „Unii au fetisuri cu Liga a 5-a, crezând că e locul magic al reînvierii! Cine garantează că Dinamo-ul ajuns acolo va promova la foc automat și nu îl vom regăsi și în 2027 tot în Liga a 5-a? Cine se va grăbi să pompeze bani în ultima ligă fără a avea nicio șansă să-i recupereze nici din drepturile tv , nici din publicitate nici de nicăieri? Utopia asta e ptr teoreticienii de ocazie, nu ptr cei care au crescut și îmbătrânit cu Dinamo susținând-o la meciuri memorabile și nu numai! Puneți presiune pe pianist, muiti-l cu orice ocazie nu visați cai verzi!”


Narcos: „Da, baieti, asa e. Aveti dreptate. Faceti un alt Dinamo, in liga 5, asta e solutia.”


Gabi: „Narcos, tu tii cu un srl care-si zice club de fotbal, patronat de un om care nu are nici o alta preocupare decat sa faca bani de pe urma clubului. Dar asta pt tine nu conteaza, pt ca hei, caine pana la moarte. Scuza-ma daca mie mi s-a acrit sa tin cu firma privata de vandut jucatori a unui frate pesedist.

Scuza-ma daca nu venerez un club care nu are nimic in comun cu dinamo bucuresti 1948. Se cheama ca intelegi bine capitalismul daca tii cu acel dinamo 2013, ok, dar nu incerca sa razi de cei care il contesta.

Cazi in ridicol doar prin simplul fapt ca solutia ta e sa astepti sa se schimbe vremurile, sau sa ne urlam oful la stadion ca poate patronul clubului de comercializat jucatori de fotbal se inmoaie la inima si isi aduce aminte ca scopul lui dinamo 1948, in momentul cand a fost infiintat, in ’48, nu era de a vinde jucatori sau de a face un biznismen si acolitii lui sa prospere.”


Narcos: „Solutia ta care e, Gabi? Ca doar dai din gura despre clone. Scuza-ma, dar asta-i realitatea. Nu mai tii cu Dinamo SRL, care n-are legatura cu Dinamo 1948, dar te plangi constant despre ce se intampla acolo.

Ai CS Dinamo in Liga 5. Zi-mi si mie care-s jucatorii tai preferati de acolo. Cum e la meciuri?”


vic1968 : „Da, parca nu aveam destule probleme! Lipsea doar asta.

Sa incercam sa desoperim cate FC Dinamo exista:
1. CS Dinamo.
Infiintat anul trecut pentru a se putea incasa nu stiu ce fonduri pentru reconstructia stadionului.Ei joaca in L5 cu Soccer SRL, FC Stan@Bran si nu stiu care cRapid si, in curand, steluta cum o numeste unul care nu stiu de ce scrie pe aici.
2. Dinamo ala al lui Badea.
Aici nu imi este clar deloc dar e sigur ca asta nu exista decat scriptic.
3. Doar in inchipuirea catorva confrati, majoritatea Dinamovisti respectabili de pe aici. El urmeaza sa fie infiintat, crescut si ingrijit.Numai ca, presupunind prin absurd ca se strang destui ca sa il sustina financiar, pe masura ce va urca in ligi, ne vom intalni cu aceeasi problema: lipsa de money.
4.Dinamo al lui coitza. Indiferent de cine detine palmaresul sau alte prostii, asta e DINAMO, este continuatorul neintrerupt peste ani. Deci asta trebuie insanatosit si coitza eventual alungat.”


Găina: „Dinamo ăla născut în ’48 și de care eu m-am atașat e Dinamo ăsta al lu’ negoiță. Să o iei pe calea „juridică” cum au luat-o naivii steliști înseamnă practic să pui umărul la dispariția echipei.

La Steaua nu se întâmpla căcănăria asta dacă suporterii mergeau la stadion. Din dorința de a fi anitbecali au pus botul la toate rahaturile armatei care nu a făcut decât să profite de îndepărtarea suporterilor de lângă echipă și să preseze doar cu scopul de a obține bani de la cioban.

Noua Stea din liga a 5-a e un proiect mort din fașă pentru că în fotbalul profesionist (începând cu liga a doua la noi) nu sunt admise echipe departamentale. În cazul în care noua Stea va promova în liga a doua va trebui să devină o echipă privată. Lucrul ăsta se va face prin transferul dreptului de utilizare a mărcii de la armată la privat contra sumei de aprox 3,7 milioane de euro ANUAL (că atât a fost evaluată marca).

Cine rahat va plăti suma asta către armată? Armata în calitate de instituție a statului nu va putea da echipa pe nimic pentru că există evaluări care stabilesc prețul mărcii și dacă nu primești valoarea aia riști să te trezești cu procurorii pe cap că ai prejudiciat bugetul statului.

Steaua e într-un rahat fără ieșire și asta din cauza suporterilor. Păi după ce am asistat la manipularea suporterilor steliști timp de 3 ani, nu am cum să pic în aceeași capcană și să contribui practic la desființarea echipei mele. Dinamo e echipa aia asimilată de mulțime și nu aia care chipurile stă într-un sertar 5 ani și apoi e scoasă din nou pe piață. Un Dinamo fără suporteri nu există.

CS-ul a recunoscut că secția de fotbal e doar un artificiu pentru a putea accesa fondurile în vederea modernizării stadionului care a rămas al CS-ului, adică al statului. Iar badea și-a păstrat doar dreptul de comerț al produselor cu „sigla” (nu marca) Dinamo și nu dreptul de a participa la o competiție sportivă cu o echipă care să poarte numele Dinamo. Oricum, și în ceea ce privește dreptul de comerț se pare că badea nu s-a acoperit în totalitate.

Legislația referitoare la proprietatea intelectuală e foarte complicată iar negoiță se pare că a înregistrat și el un drept asupra aceleiași „sigle” (un fel de înregistrare la nivel european – complicat). Păi când îi văd pe marțafoii ăștia că singurul lor interes e cașcavalul ar fi culmea să mă apuc și eu să le dau apă la moară cu tema „al cui e Dinamo”. Dinamo e ăsta al lui negoiță care a continuat activitatea sportivă al Dinamo-ului lui badea, care la rândul său a continuat activitatea sportivă a Dinamo-ului lui Ianu, care a continuat activitatea sportivă a Dinamo-ului din ’48. Cine vrea să-și treacă „pasiunea” pentru fotbal prin mecanisme „juridice” mai mult decât discutabile în țara românească nu face decât să-și omoare pasiunea.

12 comentarii la „Prostia e molipsitoare, pe când înțelepciunea ba! Cum ne văd rivalii

 1. kla2005

  Incredibil….
  citatul serii: „Steaua e într-un rahat fără ieșire și asta din cauza suporterilor. Păi după ce am asistat la manipularea suporterilor steliști timp de 3 ani, nu am cum să pic în aceeași capcană și să contribui practic la desființarea echipei mele.”

 2. raducus

  Ce-i drept, nu prea am nici cosmaruri, nici vise erotice cu rivalii, asa ca nu prea le vizitez tarlaua. Dar ai dreptate in ideea in care daca schimbi in comentariile de mai sus Dinamo cu Steaua, ai o copie a dialogurilor ce se poarta pe tarlaua noastra.

  Lasand orgoliile la o parte, ultima fraza din ultimul comentariu mi se pare extrem de inspirata. Cam asta am facut noi – ne-am omorat pasiunea!

  1. apparte

   Ii ajuta si „scoala” lui nea coitza, lectii de la unchiu’ Anghelache/Securache…low profile, tipic securistic!
   In schimb al nostru”cancer la limba” trebuie sa apara 25 din 24 pe TV enervand majoritatea suporterilor!

  1. wu1

   Ce tip de sentimente crezi ca au aia fata de noi ?! Nu crezi ca sunt mult prea subiectivi fiind dinamobisti ?
   Nu suporterii distrug echipa, ci oamenii cu putere decizionala la club, noi suntem victime colaterale…

Lasă un răspuns