Privind spre vârf

de | decembrie 6, 2015

Mai bine mai târziu decât niciodată… De ceva vreme, GgB își motiva zgârcenia care-l pălise prin grija față de bunăstarea familiei și zestrea fetelor. Treaba părea că merge și fără transferuri spectaculoase cu salarii babane, ba chiar și fără sprijinul galeriei. Superioritatea Stelei părea atât de evidentă, încât cel de-al patrulea titlu consecutiv n-avea cum să scape finului, chiar și fără licență PRO și cu tot felul de subterfugii care să-i permită prezența pe bancă.

Dar, iată, că treaba a mers din ce în ce mai rău. Fără stadion, fără teren de antrenament, cu un lot în care vedetele plecate pe bani buni fuseseră înlocuite de unii cu o valoare îndoielnică, cu neîntreruptele contre cu tălpanii, era oarecum de așteptat… De mirare și încăpățânarea lui Rădoi de a se crampona până acum de poziția de coach in disguise, când era clar că Stelei îi trebuie altceva.

Și, iată, Mirel a renunțat, în sfârșit, să mai conducă echipa spre dezastru. A urmat un scurt intermezzo cu nea Țiți și Dică într-un duo la fel de incapabil să pună lucrurile la punct. Și, surpriză:  GgB a reușit să dea, aparent, lovitura. Revin Reghe și echipa sa, din care se detașează, bineînțeles, Neubert. Nu am uitat renașterea Stelei declanșată de Reghe, care părea să anunțe hegemonia prezisă de MM cu ani în urmă. Entuziasmul fanilor e evident, declarațiile lui Reghe sunt pe placul lor: obiectivul e titlul, în ciuda distanței față de actualul leader, ce pare irecuperabilă. Irecuperabilă? Poate la prima vedere, dar permiteți-mi să continui să cred că actuala ierarhie e mincinoasă. La urma urmelor, în ciuda jocurilor slabe făcute, Steaua a pierdut foarte multe puncte pe mâna ei. E suficient să ne amintim, în primul rând, de cele două meciuri cu ”colțoasa” echipă a Cimpanzeului Roz…

Și, totuși… Vor putea Reghe și Neubert să întoarcă situația în cele  16 etape care au mai rămas? Mi-o fi revenit mie speranța pierdută după ultimele 6 etape, în care s-au obținut doar 5 (cinci!!!) puncte, dar nu pot să nu mă gândesc ce lot avea Reghe, ce atmosferă era la echipă și în jurul ei acum 2-3 ani, și la situația incredibilă în care se află campioana azi. Și-mi fac curaj cu atât de demonetizata zicere: la speranza è l’ultima a morire… Să vedem mai întâi ce-o să fie mâine seară cu oltenii, pe, vai, teren propriu. La Pitești… Apoi, restul: înțelegerea cu Armata, revenirea în Ghencea, întărirea lotului, recuperarea distanței. Privim spre vârf, acolo unde scrie, poate, ”27”.

Andrei Sava

Preluare de pe blogul personal Sam Murray

Nota Redacției

Untitled

2 comentarii la „Privind spre vârf

 1. xray Autor articol

  Mihai Stoichiţă crede că întoarcerea celui care a cucerit două titluri alături de roş-albaştri ar putea readuce entuziasmul în lotul actualei campioane, dar a ţinut să precizeze: „E normal să dea speranţe, dar lumea să nu uite că Reghe a avut o echipă de valori în momentul în care a venit. Eu pot să menţionez aici că am antrenat Steaua înaintea lui, era o echipă formată. Acum, componenţa lotului este total diferită„. Stoichiţă a pregătit-o pe Steaua în ultima parte a sezonului 2011/12, în care roş-albaştrii au terminat pe locul 3. La finalul stagiunii, Stoichiţă a fost înlocuit de Reghecampf, care a dat startul hegemoniei steliste din ultimii ani.

  Video

 2. xray Autor articol

  INFO

  1) Într-un sondaj făcut de GSP: „Are Steaua lui Reghe puterea să ia titlul?”, 52% dintre votanți nu îi dau șanse la titlu. Sondajul are un total de 36.521 de voturi.

  2) Știre-zvon. Reghe vrea câteva persoane in staff-ul sau.

  „Primul pe lista este Radi Paligora, cel care s-a ocupat de echipa in mandatul lui Reghecampf la Steaua. Acesta este dorit inapoi, alaturi de asistentul sau, Iulian Mircea, cei doi fiind in acest moment la Pandurii Targu Jiu.

  Daca Paligora va veni la Steaua, din schema va sari Flavian Avramitu, actualul doctor, cel care a fost acuzat, alaturi de preparatorul echipei, ca au umplut infirmeria clubului, Muniru, Kharja, Stanciu si Varela fiind doar cativa dintre jucatorii cu probleme medicale din acest sezon.”

  Sursa: sport.ro

Lasă un răspuns