Play off, oful unui câine

de | decembrie 26, 2015

Șforța Dinamo

Acum câteva zile, scrâșnind ca un malaxor, Vaderuț Nea-Goiță și-a etalat Șforța Dinamo la TV, scuzându-și micimea prin insinuări de conjurații fotbalistice „naş-fin”, care, chipurile, i-ar frâna lui succesul  spre laurii de campion. „E greu, foarte greu (n.r. – ca Dinamo să lupte pentru titlu). Vom ajunge în play-off, în play-off noi suntem singuri. Nu am prieteni sau neamuri la alte echipe, rude, e complicat să câştigăm campionatul. Eu cred că avem şanse să terminăm pe podium. Pentru mai mult de atât nu avem ce ne trebuie”, s-a plâns presei Negoiță. Logic, neicușorule, vă trebuie creier și bani pentru o echipă foarte bună! Nu să mori pe mâna ta, dar să câștigi pe mâna altora.

Cătrănit, „bull-dogul” și-a numărat firfiricile din pungă și, joi, a pornit încrezător la cumpărăturile de iarnă pentru asaltul play off-ului. După ce a rezolvat operativ transferul lui Răduț, în numai 30 de secunde, oferindu-i cu generozitate 6.000 de euro pe lună, deși mijlocașul încasează 9.000 de la Pandurii, Negoiță  a ieșit radios ca vulpea de la strugurii neculeși: ”Nu ne interesează Mihai Răduţ!”. Apoi și-a pus mâna-n șold și a tunat într-o realitate la fel de strâmbă ca intrarea și ieșirea lui din insolvență: ”Nu e o competiţie corectă în fotbalul românesc. Cum pot eu să îi dau acelaşi salariu lui Răduţ în condiţiile în care Pandurii primeşte câteva milioane de euro de la o societate de stat, întâmplător şi cu foarte mari pierderi?” I-auzi brâul! Tocmai tu, Brutus al fair play-ului financiar?

  • În treacăt fie spus, omul batea câmpii. SC Complexul Energetic Oltenia SA (CEO), finanțatoarea clubului Pandurii, nu are datorii la stat (Certificat de atestare fiscală) și nu primește bani sau subvenții de la buget. E plătitoare de taxe și impozite la stat, inclusiv pe profit. În 2015, CEO a înregistrat un profit operațional (EBITDA) de 392,72 milioane lei în primul semestru, triplu față de rezultatul similar aferent primei jumătăți a anului trecut. Negoiță are datorii și pierderi, și nu puține.

Hotărât să rupă pisica, și-a scos dulăul, dar nu să latre a pagubă la Lună, ci pe bani la tarabă, oferindu-l la vânzare! Însă Il Capo din Groapă nu se visează urcat de măgari până la chiliile călugărilor de pe muntele Athos, precum evlaviosul din Pipera. Ca un câine adevărat, comunitar și nesterilizat, raiul viselor lui e la Miami Beach, cu bitchies suite pe yacht-uri.

ProTV: „Vă mai gândiţi să vindeţi Dinamo?”
Negoiţă: „ORICÂND, cu plăcere! Eu nu am o fîntînă de petrol în curte, care să producă bani zilnic. A fost foarte greu să mă lupt și toată lumea mă critică și spune «Dinamo low cost». Cu banii pe care i-am cheltuit în fotbal puteam să stau, spre exemplu… cum au făcut alţii, pe la Miami, pe yacht-uri…”.

Parafrazând folclorul, întâiul dinamovist al țării ne spune cu regret în glas: Cu bucata mea de pâine, am hrănit un bou și-un câine. Cum a primit, totuși, și ceva în schimb, critici și injurături de la suporteri, poate reformula mai optimist: Pentru visul meu de câine, mi-am luat carne fără pâine. Ham, ham!

Viitorul sună bine! Și câinilor le-a sunat apa-n cap la întâlnirea cu el,  scor 1-5. De altfel, cu regele, potăile și-au găsit nașul de vreo 3 ani. Mai nou, s-a întors în „Star wars” și cumătrul lui new Dinamo, Jedi Reghe. În concluzie, Nea-Goiță nu va fi singur, fără nași, în Play off.

Cu obrazul lui subțire, ca o talpă de pantof
De pe locul trei stă țanțoș cu piciorul în play off.
………………………………………………………………
La hotel doarme ţinându-şi în nădragi mâna cea dreaptă;
Însă ochiu,-nchis afară, înlăuntru se deşteaptă.
Vede cum din Play off titlul lunecă şi se coboară, 
Şi s-apropie de dânsul preschimbat într-o fecioară

bulldogFie vorba intre noi, e Play off, nu e Playboy! Însă e limpede că-l roade gelozia în visele sale erotice cu titlul, pe care îl vede numai în roș-albastru de 3 ani. Din cauza asta Vaderuț Negoiță și-a trezit Șforța în trombon să-și latre oful la tembelizor.

 

 

xray

Lasă un răspuns