Gabi Iancu: „Mi-e dor de Steaua”

de | decembrie 27, 2015

FCSBAtacantul Gabriel Iancu a fost considerat unul dintre cei mai talentaţi jucători ai României din ultimii 10 ani, dar s-a dovedit a fi  capricios şi cu o viaţă extra-sportivă agitată.  Steaua l-a achiziționat în 2012 de la Viitorul lui Hagi, contra a 500.000 de euro și 25% din suma următorului transfer.

Ajuns la vârsta de 21 de ani și la o cota de piaţă de 800.000 de euro, Iancu va atinge potenţialul maxim dacă va pune fotbalul pe primul loc.  La Steaua, între 2012-2015, tânărul atacant a marcat doar 16 goluri în cele 81 meciuri bifate în toate competițiile, și mai are contract cu campioana până în 31 decembrie 2017.

În vară Iancu anunţa că este pregătit pentru un sezon mare, însă nu a avut ocazia să arate ce poate. Mirel Rădoi l-a exclus din lot înaintea partidei cu Viitorul, 30 august, pe motive disciplinare. „Mi-a spus Mirel că Iancu nu știu ce a vociferat la antrenamente și l-a trimis să se pregătească separat”, a declarat Becali, după ce Gabi Iancu a fost exclus din lotul Stelei. La doar câteva zile, a fost împrumutat la Karabukspor, echipă din liga a 2-a turcă. Iniţial s-a vorbit despre posibilitatea unui transfer definitiv, semn că nici Becali nu mai crede în el, dar în cele din urmă s-a ajuns la varianta împrumutului pentru un an.

La  Karabukspor a reușit 2 goluri în 6 meciuri, dar a bifat doar trei meciuri ca titular, ultima oară într-un meci de Cupă , 5-2 cu Payas. De atunci nu a mai prins lotul primei echipe, el suferind  o accidentare.  După 16 etape, Karabukspor, la care mai evoluează românii Alexe şi Neagu (împrumutat și el) se află abia pe locul 5 în campionat, însă la doar 2 puncte distanţa faţă de primul loc.

Interviu

Iancu a revenit în ţară pentru a petrece Crăciunul alături de familie şi a vorbit despre situaţia sa.

„Stau alaturi de familie, petrec Crăciunul cu ei şi, de Revelion, voi pleca în vacanţă. Totul a decurs bine în Turcia, pentru că i-am avut pe Alexe şi pe Neagu. M-am integrat repede, am marcat, am avut probleme la genunchi, de aia nici n-am jucat. Trebuia să iau un tratament, injecţii, nu l-am mai luat şi a trebuit să stau după o perioadă pentru a mă reface. Pe 3-4 e reunirea în Antalya, pe 10 e primul meci, voi juca, o sa mă pregătesc. Sunt bine şi sper să joc. Sincer, îmi place în Turcia, avem un grup bun. Preşedintele mă place, lumea mă place. Dacă te vede că eşti cu sufletul pentru echipă, te integrează foarte uşor”, a declarat Gabi Iancu, pentru Digi Sport.

Fotbalistul care aparţine de Steaua a dezvăluit şi cum s-a produs despărţirea de campioana României, în vară, trimiţând „săgeţi” către fostul antrenor, Mirel Rădoi.

„Nu consider un pas înapoi transferul în Turcia. Dacă rămâneam, nu cred că mai jucam, pentru că nu m-au plăcut anumite persoane şi nu are rost. Când nu te place cineva, te duci în altă parte. Moral sunt mai bine ca înainte. Nu am fost dat afară, eu am decis să plec. Chiar dacă a fost în ultima zi, nu mi-a zis du-te şi caută-ţi echipă. Şi nu a fost niciun scandal cu Mirel. Pur şi simplu, aşa s-a decis şi mie imi e bine. Dacă rămâneam, nu mai jucam, pentru că nu eram dorit.”, a mai spus Iancu.

Jucătorul a comentat şi şansele ca el să joace din nou în tricoul roş-albastru, sub comanda lui Reghecampf.

„Eu mă gândesc dacă lumea de acolo mă vrea. Eu am dorinţă, am vrut de mic la Steaua. Momentan sunt în Turcia şi sper să-i ajut cât de mult pe cei de aici, ca să poată promova. Nu s-a vorbit nimic despre o revenire a mea la Steaua în iarnă, habar nu am. Cât timp Reghe a fost la Steaua, eu am avut un parcurs bun. Am fost copil, dar fizic şi mental eram foarte bine”, a mărturisit Iancu.

Talentatul „fiu rătăcitor” de 21 de ani speră ca Laurenţiu Reghecampf să-l cheme înapoi din retur:

  • Reporter: Cresc şansele tale să te întorci, odată cu revenirea lui Reghecampf? Te intorci din iarnă?
    Gabi Iancu: Nu ştiu, nu s-a vorbit nimic, habar nu am. Eu mă gândesc dacă lumea de acolo mă vrea. Eu am dorinţă, am vrut de mic la Steaua. Momentan sunt în Turcia şi sper să-i ajut cât de mult, ca să poata promova.
    Reporter: Îţi e dor de Steaua?
    Gabi Iancu: Normal, cum să nu-mi fie dor?

VIDEO EXCLUSIV. Declaraţiile lui Gabi Iancu:

Sursă:Digisport

Best of Gabi Iancu

https://youtu.be/YjUN0TV0c1k

Îi urăm Sărbători fericite și La mulți ani!

fc3

xray

Lasă un răspuns