Pandurii-Steaua 0-3! Show Chipciu &Co!

de | iulie 18, 2015

Steaua s-a descătușat în deplasarea de la Severin,  unde peste 12.000 de spectatori, din care 90% steliști, au asistat la un joc ofensiv aproape impecabil al echipei lui Mirel Rădoi care s-a instalat pe primul loc după 3-0 cu Pandurii! Chipciu a dat o nebunie de gol, iar Hamroun a „recidivat” și a înscris și în Liga I imediat cum a intrat pe teren.

 • Gazeta Sporturilor:Steaua rămîne cea mai populară echipă din România, deşi îşi dispută meciurile de pe terenul propriu cu tribunele aproape goale! Un circ ambulant, nişte artişti fără o scenă proprie. Meciul cu Pandurii ilustrează situaţia stranie în care a ajuns campioana Ligii 1. Cu gorjenii exilaţi să joace rolul de gazde la Turnu Severin, Steaua a ajuns să se simtă ea ca acasă la 350 de kilometri de Bucureşti! Trupa lui Rădoi a adus 14.000 de oameni pe o arenă liberă în majoritatea timpului. Lumea a venit pentru afişul cu Steaua şi s-a comportat evident: urale, aplauze şi ţiuit de trompete la apariţia pe gazon a roş-albaştrilor şi la golul de 0-1 al lui Chipciu. Campioana abia strînsese 4.000 de spectatori pe Arena Naţională, la 0-0 cu Petrolul, prima ei partidă acasă în vara asta. Pierderea mărcii i-a topit „priza” la publicul din Bucureşti, dar nu a afectat cu nimic admiraţia fanilor din provincie.Înconjurată de scaune roş-albastre, la fel ca pe „tărîmul” Universităţii. Dar primită ca un star la un concert, în locul liniştii îngrijorătoare de acasă. 
 • Echipa Pandurii Târgu Jiu: Mingote – Unguruşan, Vasco Fernandes, Şandru, Momcilovici – Mrzljak, Piţian (M. Roman ’46) – Ciucur, Nistor, Răduţ (Anton ’64) – Hora (Munteanu ’69).  
 • Echipa FC Steaua București: Cojocaru – Râpă, Papp, Toşca, Guilherme – Breeveld, Tahar – Popa (Mihalcea ’76), Stanciu (Hamroun ’58), Chipciu – Tade (Tudorie ’67).
 • Cartonaşe galbene: Piţian ’40, Munteanu ’88 – Chipciu ’20, Tahar ’42
 • Arbitri: Marius Avram (central) – Vasile Marinescu, Daniel Mitruţi (asistenţi) – Denis Haidiner (rezervă)

Campionii au suferit pentru prima victorie din campionat. În debutul partidei Tahar s-a lovit rău la cap şi a continuat meciul bandajat. Din fericire nu a fost ceva grav.

Cu stadionul din Târgu Jiu în renovare, Pandurii nu s-au simţit ca acasă la Severin. Steaua este peste tot acasă. Și la suporteri și la joc. Edi Iordănescu nu a riscat să se deschidă deloc în faţa roș-albaștrilor. Ba chiar a încercat să profite pe spaţiile libere lăsate de campioni, dar această tactică a dat roade numai în primele minute. Steaua a jucat slab în debutul meciului. Stanciu greşea cam de fiecare dată ultima pasă, Tahar părea ascuns în spatele adversarilor, ceva pase imprecise etc. Pe tranziție pozitivă, gorjenii au putut să-şi arate colţii prin câteva contraatacuri periculoase. Pe rând, Nistor, Hora şi Momcilovic au trecut pe lângă deschiderea scorului, fiind serviți ca pe tavă cu mingi și erori inexplicabile de defensiva stelistă.  De exemplu, Nistor ne-a dat primele emoţii, când în minutul 12 a primit o pasă „de gol-cadou” de la Toşca şi a tras puternic din marginea careului, dar pe lângă poartă.

Pe fondul unui joc bun tactic al Pandurilor, Steaua a fost mai pragmatică în fața porții și nu s-a mai jucat cu ocaziile. Tade a demonstrat din nou că a fost un transfer inspirat. A alergat mult, la fel ca la Zilina şi a apărut la finalizare. În minutul 22, Şandru i-a ciupit la timp mingea, altfel francezul l-ar fi executat pe Mingote. În minutul 28, Chipciu a dat primul gol după o centrare foarte bună a lui Stanciu şi o deviere inteligentă a lui Papp. Golul a sufocat echipa lui Edi Iordănescu şi campioana şi-a făcut de cap până la pauză.

Steaua putea avea 2-0 la pauză, dar în minutul 35 Tade a nimerit bara, iar Vasco Herculano Fernandes a respins în ultimul moment reluarea lui Chipciu pe care scria „gol”.  A fost fază foarte spectaculoasă. Vasco a respins în capul lui Chipciu, acesta i-a deviat lui Tade şi francezul a şutat în bară. Alex a urmărit mingea şi a tras din alunecare, dar tot prin acelaşi procedeu, Vasco Fernandes a blocat balonul cu pieptul. Steliştii au cerut henţ, dar reluările i-au dat dreptate arbitrului Marius Avram.

După pauză, Edi Iordănescu a mutat ofensiv, sperând să readucă Pandurii în joc. L-a scos pe Piţian şi l-a introdus pe vârful Mihai Roman. Însă golul al doilea marcat de stelişti avea să taie orice plan-elan gorjean. Chipciu şi-a potolit foamea de gol imediat după pauză cu un golazo. Căpitanul roş-albaştrilor a lansat un trasor sol-aer superb, de la vreo 20 m, direct în vinclul porţii lui Mingote.

În minutul 60, „șeptarul” stelist putea reuşi chiar un hat-trick, dar a trimis peste din câţiva metri. La fel ca în deplasarea cu Trencin, Hamroun a marcat imediat după ce a intrat şi a stabilit scorul final, 3-0, printr-o execuție de finețe la o fază creată de Tade, care altruist i-a dat franco-algerianului o pasă pe poziție viitoare de manual.

Mirel Rădoi le-a oferit şansa tinerilor Tudorie şi Vlad Mihalcea să prindă minute de joc, epuizând toate schimbările încă din minutul 75. Mihalcea a fost și eroul unei faze spectacol când a creat panică în careul gorjean, fiind blocat în ultimul moment sa-și treacă numele pe lista marcatorilor. Pe final, Hora şi Mihai Roman au ratat şansa golului de onoare pentru gorjeni, în timp ce Chipciu a irosit o altă şansă de a realiza hat-trick-ul în minutul 89.

Golurile au fost marcate de Chipciu ’28, ’51 şi Hamroun ’64.

 • 0-1: Chipciu a deschis scorul cu un şut din careu, după o centrare a lui Stanciu.
 • 0-2: Acelaşi Chipciu a înscris cu un şut-rachetă din afara careului, la vinclu.
 • 0-3: Hamroun a marcat din aproximativ şase metri, după o pasă de la Tade.

Rezumat video cu golurile 

https://youtu.be/pVpOeYDc3LA

Rezumatul meciului

Mirel Rădoi a vorbit după victoria clară obținută de echipa sa pe terenul Pandurilor.

 • Am avut ceva emoţii pentru că m-am întors acasă. Mă bucur că am luat trei puncte şi prin prisma unui joc reuşit. Probabil că a contat moral şi victoria de la Trencin, astfel că băieţii au prins mai multă încredere. O să creştem de la meci la meci, traseele noastre de joc mai sufereau, dar acum încep să se creeze automatismele, deşi sunt multe noutăţi. Ne-am dori să avem mereu dificultatea de a nu şti să alegem primul ”11”, dar avem un lot echilibrat, sperăm să aducem toţi jucătroii la acelaşi nivel fizic”, a spus Rădoi la finalul partidei.

Tehnicianul Stelei a vorbit şi despre noile transferuri ale roş-albaştrilor:

 • Cred că e vizibil că Hamroun sau Tade au schimbat nivelul, dar asta nu înseamnă că avem jucători slabi. Avem un lot bun şi vom duce totul la bun sfârşit. Chipciu e al doilea căpitan, e normal să fie căpitan când Varela nu e în lot. E greu ca fiecare jucător să ducă acelaşi nivel. El îşi ajută mult echipa, nu doar prin realizări personale”.

Tot Rădoi a fost extrem de tranşant în ceea ce îl priveşte pe Gabi Tamaş, jucător care nu s-a prezentat vineri la antrenamentul echipei. Potrivit tehnicianului Stelei, fundaşul care a jucat la WBA, Doncaster şi Watford e out din lotul Stelei:

 • „Tamaş, aşa cum bine ştiţi, nu s-a prezentat la antrenament şi le-am comunicat băieţilor că disciplina va fi numărul 1. Din punct de vedere disciplinar, Tamaş nu poate fi în lot, nu poate juca dacă nu vrea să fie alături de noi. Eu i-am oferit mare încredere, dar atâta timp cât nu vrea să să joace la Steaua, nu va fi aici. Cât timp eu sunt aici, Tamaş nu va mai juca. E un jucător important, dar când nu vrei să faci parte din acest grup, atunci nu vei fi aici. Drumul nostru se încheie aici. Am avut un apel de la el, la ora 13:30, noi am avut prezenţa la ora 09:00, nu vreau să risc atmosfera doar din cauza unui singur jucător.”

Concluzii

Faptul că era 3-0 și finalul de meci a găsit-o pe Steaua cu fundașul central Toșca înșirând ca pe jaloane fundașii în careul advers, demonstrează superioritatea roș-albaștrilor în această partidă și pofta ofensivă manifestată timp de 90 de minute.

Totuși, în opinia mea, pentru a face față în UEFA și pe 3 fronturi interne, Steaua mai are nevoie de jucători în lot.

 • 2-3 fundași centrali (Tamaș și Luchin pleacă)
 • 2 atacanți (Țucudean pleacă)
 • 1 portar
 • 1 mijlocaș central

XRay

22 de comentarii la „Pandurii-Steaua 0-3! Show Chipciu &Co!

 1. xray Autor articol

  Comentariu scris de saramago 2015/07/18 at 22:00:

  Pandurii – Steaua 0-1 (pauza), gol Chipciu. A fost o repriza buna pentru stelisti, care au interpretat bine jocul de posesie.

  Cojocaru 6 – ocrotit de sansa la suturile lui Nistor, Hora si Momcilovic, a aratat destula siguranta, dar si un foarte bun joc de picior;
  Rapa 6 – mai bine ca de obicei, aport ofensiv multumitor;
  Papp 5 – ezitant in cateva situatii, fara greseli majore;
  Tosca 5 – a castigat in eleganta, nu si in siguranta; a gresit grav la faza finalizata de Nistor;
  Guilherme 6 – bun, cateva servicii bune pentru Tade;
  Breeveld 5 – a muncit, dar a si gresit pe alocuri;
  Tahar 6 – util, pacat de cartonasul incasat, care il va face mai retinut dupa pauza;
  Stanciu 7 – driblinguri, suturi, pasa de gol;
  Chipciu 6 – are meritul de a fi inscris;
  Popa 6 – sub ceea ce a aratat la Zilina, totusi prezent in jocul ofensiv al echipei;
  Tade 6 – bataios si ghinionist la faza in care a trimis in bara;

  Meciul nu e decis; in echipa gazda, dupa pauza, ar putea intra Anton si Roman. Ceea ce ar putea produce neplaceri stelistilor. Atentie !

  Repriza a 2-a

  Pandurii – Steaua 0-3 (0-1), goluri Chipciu (2) si Hamroun, dupa cel mai bun meci al elevilor lui Radoi din aceasta stagiune.

  Cojocaru 6 – sigur in general, desi dupa pauza n-a mai aratat jocul impecabil de picior din prima parte;
  Rapa 6 – joc solid, inclusiv in ofensiva;
  Papp 6 – bun in jocul aerian, cu cateva erori de pozitionare;
  Tosca 6 – bine ca eroarea din primele minute n-a contat; altfel, a aratat putere de lupta si interventii utile;
  Guilherme 6 – in nota echipei;
  Breeveld 6 – mai bun dupa reluare;
  Tahar 6 – decent, destule recuperari;
  Popa 6 – acceptabil;
  Chipciu 7 – doua goluri feumoase, dar si o cadere in joc in ultimele 20 de minute;
  Stanciu 7 – foarte bun, bine ca a fost menajat intr-un moment in care jocul era decis;
  Tade 7 – multe baloane castigate, pasa de gol la reusita lui Hamroun;
  ………………………………………………………………………………………………
  Hamroun 7 – inca o data eficient;
  Tudorie 5 – putine realizari;
  Mihalcea 6 – tupeu, prezenta in joc, cateva realizari; nu va prinde prea multe meciuri in acest sezon;

  Pana la urma intrarile lui Anton si Roman n-au avut impactul scontat. Dimpotriva.
  Victoria clara nu ar trebui sa fie izvor de entuziasm pentru stelisti.

  Nota
  Saramago, ti-am mutat comentariul aici. Daca vrei, da copy/paste de aici intr-un nou comm si il sterg eu apoi pe acesta.

 2. maou

  Un joc bun, m-asteptam sa crestem de la meci la meci. Totusi , am intrat putin relaxati in meci, gorjenii au avut ceva ocazii in primele 25 de minute care puteau sa ne coste, explicatii sunt destule insa.

  Multumit de Chipciu, in sfarsit un joc bun prestat de el dupa foarte mult timp in care practic n-a stralucit. Lui nu-i sta bine ca lui Tanase de ex. sa faca „munca de jos”, cum a facut-o in ultima perioada, sper sa continue in ritmul asta.

  Cel mai bun meci al lui Breeveld de cand a venit la echipa, putin ezitant in prima repriza insa a facut o repriza a 2 a buna, ajutat si de Tahar, care se pare ca e un transfer reusit si el, alaturi de Hamroun care s-a lipit din nou de gol chiar si pe o scadere fizica a echipei.

  As vrea sa-l felicit si pe Valceanu, pentru bijuteria reusita in fata Petrolului astazi.

 3. france98

  un joc ofensiv cum nu am mai vazut de mult. nu mi se pare slab inceputul de meci, poate doar vreo 5-10 minute de prin min 10 pana spre 20. inca de la inceput am pasat, am facut presing. imi aduc aminte perfect ca primele 3-4 minute pandurii nici nu au legat 5 pase adunat, am avut momente bune de posesie prelungita, combinatii etc;
  ocaziile pandurilor de la 0-0 au venit toate pe baza de noroc sau greseli grosolane (acea pasa a lui Tosca de ex)

  Chipciu in ciuda golurilor (al 2lea gol o adevarata bijuterie, nu il stiam ca poate trage asa) nu mi s-a parut ca a facut un meci senzational,dar evident e un progres enorm fata de ultima perioada. in continuare cred ca in spatele varfului ar fi mai potrivit decat in banda;
  Stanciu mi s-a parut foarte consistent, i-au iesit driblingurile ca niciodata,a fost prezent mereu in joc, a cerut mereu mingea. Foarte mult mi-a placut si cum au schimbat cei din fata, mereu a existat o rotatie intre ei.
  Tahar net superior lui Muniru (de fapt sunt 2 jucatori diferiti care nu trebuie comparati).
  Tade cred ca ramane cel mai important jucator din echipa, asa cum s-a vazut si la Trencin. Avem nevoie neaparat de o rezerva de o valoare cat de cat apropiata;
  Guilherme foarte bun daca ar mai lucra si la sut ar fi perfect. mi-as dori sa vad niste suturi sanatoase asa cum ii sta bine unui fundas, nu suturi tehnice cum incearca el.
  cojocaru catastrofal aproape la degajari. cred ca sunt minim 3-4 degajari date in la adversari, situatii din care au iesit faze de poarte pt panduri. Pana acum nu mi-a atras atentia ca ar avea un joc slab de picior deci cred ca a fost o zi mai proasta. In continuare cred ca nu este un portar cu care sa intrii in champions league decat cu ceva noroc.

  una peste alta un meci in care ne-au iesit toate ofensiv. chiar m-a incantat echipa. sa vedem meciurile viitoare daca a fost o zi mai buna sau va fi o obisnuinta sa jucam asa.

  una peste alta un meci in care ne-au iesit toate ofensiv

 4. alexandru-h

  Totuși, Steaua mai are nevoie de jucători ca de aer.

  2-3 fundasi centrali (Tamaș și Luchin pleacă)
  2 atacanți (Țucudean pleacă)
  1 portar
  1 mijlocas central

  –––––––––

  Citind comentarii de astea, mi-e dor de interventiile lui ronnie.

  1. xray Autor articol

   @alexandru-h
   La cât rupe-n pulism roș-albastru străbate internetul și inconjoară echipa … ți-e greață să îți mai bați capul să mai scrii ceva despre fotbal.

   Așa că, hrănește spiritualo-fotbalistic singur sau in dialog ipotetic și virtual cu ronnie. 🙂

 5. xray Autor articol

  Info
  Tot azi, Trencin a învins în deplasare, cu scorul de 1-0, echipa Zemplín Michalovce (nou promovată), într-un meci din prima etapă a campionatului Slovaciei, înaintea partidei retur cu Steaua, din preliminariile Ligii Campionilor.

  Golul a fost marcat de Koolwijk, în minutul 85.

  Trencin a evoluat în următoarea formulă:
  Semrinec – Cogley, Rodriguez da Silva, Rundic, Skovajsa – Rabiu (Koolwijk ’46), Lobotka (Klescík ’90+2), Bero – Guba (Da Silva ’46), de Macedo da Silva, Van Kessel.

 6. naiyba

  Mie mi-a placut o faza de atac din prima repriza plecata din jumatatea noastra si terminata cu sutul rahitic al lui Tada insa faza a fost de toata frumusetea cu pase din prima si pasa la Tade pe pozitie viitoare.

  As vrea sa-l vad pe Tahar langa Muniru pt ca pe mine Breeveld inca nu m-a convins.

  Chipciu a inscris pt ca a aparut la finalizare lucru pe care nu s-a sinchisit sa-l faca in meciurile anterioare preferand de multe ori sa ia mingea si sa alerge cu ea ca un bezmetic si sa o piarda, iar golul doi, un gol frumos de altfel, pare ca avut in el toate trairile si frustrarile acestuia din urma.

  Hamroun se cere in prima echipa si asta este foarte bine, in sfarsit avem pe cineva pe banca de rezerva care poate schimba jocul sau sa aduca ceva in plus atunci cand este introdus.

  Tudorie e in plus, o achizitie extrem de slaba.

  Tade are o ambitie iesita din comun si place ochiului, imi era dor sa vad pe cineva pe teren care e in stare sa muste din adversar, sunt sigur ca vor veni si golurile, e bine ca stie cand sa nu fie egoist. Bv lui.

  Insa cel mai mult ma bucur pt Radoi, repet, pt mine e o placere sa-l vad pe banca!!!! Pacat muistii astia de la armata si bulangiul de jiji nu se inteleg odata

 7. adrian0808

  Joc bun, pacat ca rezultatul si debutul asta de sezon aglomerat i-au facut ca dupa 3-0 sa joace la trecerea timpului desi daca fortau si ramaneau concentrati 100% cred ca se mai putea marca ….

  Echipa inca se cauta ….. Radoi cred ca nu este multumit de joc …. inca nu si-a impus stilul …. interesanta pozitionarea jucatorilor cu aglomerarrea in careul mic la loviturile de colt , desi nu prea am vazut rezultatele ( poate doar sa urmareasca faza 2 dupa respingerea mingii sa o recupereze si jucatorul din banda sa incerce o centrare in careu cu jucatori care isi schimba pozitiile si se relaxeaza putin …) .

  In rest Chipciu …. a prins momentul si s-a aflat la locul potrivit …. f bine ca a incercat sutul si a tras pe poarta …. Pana la urma tot pozitia din spatele varfului parca i se potriveste mai bine …. asa cum l-a pus Reghe sa joace prima oara ….

  Si inca ceva …. echipa a castigat si fara urlatori (ultrasii de galerie ) ….. asa ca STEAUA nu sunt ei ….. ei sa ramana acolo la cupa galeriilor ca le sta bine ….. si alaturi de CSA si echipele de baschet/handbal/volei si care or mai fi …. e mare nevoie de ei acolo …..

 8. razvypitesti

  daca se rupe un fundas, altul suspendat adio aparare, ce spune xray are mare dreptate, echipa acum este perfecta, pentru locul 4,5 și maxim turul urmator din CL. Nu faci performanta daca pe langa ”vedetele” astea nu mai adugi 2,3 care sa fie beton. vor fi 4 competitii, asta daca se vor calificaa in EL, cum vor duce astia atat? sa fim seriosi

  1. vitto

   echipa este perfecta ptr locul 4,5 …….. bai frate da pe ce lume traiesc unii?! ptr campionatul romaniei steaua este precum concorde-ul…… adica suntem singurii care depasim Mach 2…….jucatorii de la pandurii facusera otita la sfarsitul jocului….. de aceea a si trebuit sa taiem un pic ritmul……

 9. xray Autor articol

  Ref Tamas
  Rădoi n-a crezut motivarea lui Tamaş, care l-ar fi sunat la ora 13:30, când jucatorii se deplasau deja la meci. Supararea lui Rădoi e bazată pe fapte! Contul de Instagram l-a trădat pe Tamaş. În noaptea de joi spre vineri, el a postat o poză, în jurul orei 23:00, în care se afla în Centrul Vechi, alături de fostul său coechipier de la Dinamo, Marius Niculae. Modul în care a fost surprins Tamaş e lamuritor, iar decizia lui Rădoi a fost clară.

 10. naiyba

  Radoi nu a luat foc asa de tare pt ca Tamas a baut mult cum face mai de obicei ci pentru ca si-a ales un moment cum nu se poate de nepotrivit, Varela accidentat, meciul cu Pandurii si returul cu Trencin, un meci extrem de important, insa si faptul ca i-a dat peste cap planurile lui Radoi….daca Tamas facea o bauta inaintea unei etape de cupa a ligii si a unui meci de campionat impotriva unei echipe slabe, probabil ca lua o amenda si un avertisment verbal dur.

  Ceea ce l-a deranjat cel mai tare pe Radoi este faptul ca nu se poate baza pe el in momentele importante, in special acum cand probabil ca i-a si cerut-o. Duca-se il prefer oricand pe Luchin.

 11. cristi-cosor

  O observatie legata de spectatori: publicul bucurestean si-a luat nasul la purtare si nu mai apreciaza la adevarata valoare echipa care i-a scos de atatea ori in strada de bucurie.Bucurestenii sunt prea cu nasul pe sus si nu se mai bucura cand echipa bate pe Pandurii sau face egal cu Petrolul si viseaza numai la trofee pe banda si meciuri cu greii din Europa.

  De aceea eu propun ca solutie salvatoare si de bun simt mutarea echipei din capitala.Daca tot am scapat de avarii de generali si tot am facut sa fie istorie ruina aceea de templu din Ghencea putem scapa si de orasul asta plin de populatie nerecunoscatoare.Eu nu cred ca cei din Buzau,Constanta,Severin ar umbla cu cearcafuri in dinti propavaduind ca FCSB isn’t Steaua,jucatorii care nu saluta pe drogati sunt mercenari iar patronul care baga bani e o zdreanta ordinara

 12. moromette

  #adrianZEROoptZEROopt … esti tare frate,parca imi iei vorbele din gura,se vede ca ai o mare cultura fotbalisitca,imi doresc sa am parte de astfel de prieteni sa ma intalnesc cu ei la o bere si sa vorbim despre ce ne place noua mai mult…fotbalul !

 13. xray Autor articol

  GSP: „Goluri și suveniruri » Steliștii au fost și ei uimiți de cum au fost tratați la Severin

  Jucătorii s-au descălțat pe teren pentru a le ceda copiilor jambierele, apoi au rămas în afara arenei pentru poze și autografe.
  Lui Edi Iordănescu nu i-a plăcut să fie bătut cu 0-3 într-un meci considerat pe teren propriu, iar publicul să celebreze succesul adversarei. Stelei i-a venit perfect! O baie de mulțime într-un moment în care campioane e părăsită de galerie și, în general, de suporterii enervați de pierderea mărcii tradiționale în litigiul cu Ministerul Apărării.

  Tratamentul de la Severin i-a surprins și pe jucători, cei mai mulți dintre ei dezobișnuiți de o asemenea atenție. Copiii de mingi s-au repezit pe gazon imediat cum Marius Avram a fluierat încheierea partidei. Adi Popa, Chipciu și Guiherme le-au împărțit jambiere, apărători. Fundașul stînga brazilian a rămas minute bune după ce colegii lui ajunseseră în vestiar. Înconjurat de pitici, „Gui” rămăsese în picioarele goale cînd s-a ridicat din iarbă. Copiii adunaseră de la el tot ce se putea, orice avea roșu și albastru.

Lasă un răspuns