OFICIAL | Steaua a depus la FRF plângerea împotriva Craiovei

de | mai 9, 2017


OFICIAL | Steaua a depus la FRF plangerea impotriva Craiovei. Ce argumente aduc ros-albastrii pe www.sport.ro

Steaua anunta ca a facut o plangere oficiala catre Comisia de Etica a FRF, in cazul partidei CSU Craiova – Viitorul (0-1). Stelistii reclama nerespectarea prevederilor Statutului si Regulamentelor LPF si FRF de catre CSU Craiova.

Plangerea formulata de FCSB

Plangere disciplinara!

FC Steaua Bucuresti a depus marti, in atentia Comisiei de Disciplina si Etica a FRF, o plangere disciplinara pe care o puteti citi integral in continuare:
Data: 09.05.2017

Catre,
Comisia de Disciplina si Etica a Federatiei Romane de Fotbal
Ref: Nerespectarea prevederilor Statutului si Regulamenteleor LPF si FRF de catre echipa CSU Craiova
Subscrisa FOTBAL CLUB FCSB, prin prezenta formulam urmatoarea:

PLANGERE DISCIPLINARA

Prin care va aducem la cunostinta faptul ca in data de 07.05.2017, in cadrul meciului desfasurat intre CSU Craiova si Viitorul Constanta, etapa 9 a play-off-ul Campionatului Ligii I de fotbal, echipa de fotbal CSU Craiova nu a respectat prevederile Statutului si Regulamentelor LPF/ FRF in sensul incalcarii principiilor integritatii si sportivitatii competitiei, astfel:

In cadrul meciului disputat cu echipa Viitorul Constanta in cadrul etapei a 9 play-off, CSU Craiova a folosit jucatori tineri, neexperimentati, ca titulari, jucatori care nu au mai fost folositi in meciurile anterioare din acest sezon competitional, unii dintre ei nici macar din postura de rezerve. (Exemplu: Vlad – cel de-al treilea portar in lotul echipei si nefiind folosit niciodata titular; R. Petre- niciodata titular, Birzan- niciodata titular, A. Popescu – niciodata titular).

Aceste fapte au fost premeditate de catre reprezentantii clubului care, chiar anterior meciului in cauza, au iesit in media si au facut afirmatii cu privire la dezinteresul fata de competitie si castigatorul acesteia, asa cum reiese din inregistrarea declaratiilor in cauza atasate din articolul aparut in Pro Sport – pe care vi le anexam.

Aceste fapte constituie o incalcare a dispozitiilor art 6 alin 2 lit a din Statutul FRF care prevede:

In activitatea lor, FRF, LPF , membrii afiliati, jucatorii, oficialii si membrii comisiilor FRF sunt obligati:
a) sa respecte principiile loialitatii, integritatii si sportivitatii ca o expresie a spiritului de fair-play;

Faptele constituie si o incalcare a prevederilor din Regulamentul disciplinar al FRF indicate mai jos:

Articolul 3 – Principii de conduita 
Fotbalul romanesc are la baza principiile: legalitatii, integritatii, solidaritatii, loialitatii si fair-play-ului.

Articolul 4 – Persoane
1 Urmatoarele persoane se afla sub incidenta acestui regulament:
a) membrii afiliati la FRF si oficialii acestora, precum si oficialii LPF;

2 Persoanele mentionate la alin. 1 sunt obligate, în orice moment, sa recunoasca principiile de baza ale fotbalului romanesc, statutele si regulamentele FIFA/UEFA/FRF, precum si ”Legile Jocului” emise de IFAB.

De asemenea, faptele lor constituie si o incalcare a Statutului FRF care are urmatoarele prevederi la Art 18 din Statut FRF lit a), c), h) si i):

Membrii afiliati la FRF au urmatoarele obligatii:
a) sa respecte statutul, regulamentele, directivele si deciziile FIFA, UEFA si FRF in orice moment si sa se asigure ca acestea sunt, de asemenea, respectate de membrii lor, precum si Legile Jocului elaborate de IFAB si Legile Jocului pentru Futsal si Fotbal pe plaja elaborate de FIFA, si sa se asigure ca acestea sunt, de asemenea, respectate de membrii lor, introducand o prevedere in acest sens in statutul propriu;
c) sa respecte principiile de fair-play si integritate a competitiilor sportive;
h) sa se abtina de la orice actiune contrara intereselor FRF;
i) sa respecte toate celelalte obligatii ce reies din statutul si din regulamentele FIFA, UEFA si FRF;

Membrii afiliati ai FRF au obligatiile prevazute expres de Statut si indicate mai sus, precum si sanctiuni pentru nerespectarea acestora asa cum sunt prevazute la acelasi articol, alineatul 3, respectiv:

Incalcarea obligatiilor prevazute in cuprinsul alin (1) al prezentului articol se sanctioneaza astfel:
– avertisment, suspendarea sau excluderea membrilor afiliati pentru incalcarea obligatiilor prevazute la lit. a), b), c), d), e), h), i), k), l).
– penalitate in modalitatea prevazuta in Regulamentul Disciplinar pentru incalcarea obligatiilor prevazut la lit. f), g) si j). Competenta pentru sanctionarea neindeplinirii acestor obligatii apartine Comisiei de Disciplina si Etica a FRF, la sesizarea Directiei Licentiere.

Fapta descrisa mai sus este si o incalcare grava a obligatiei instituite de art. 19 din Statutul LPF, raportat la dispozitiile art. 14 si 15 din acelasi document:

Art. 19 – Membrii LPF sunt obligati sa respecte statutul si regulamentele LPF, hotararile Adunarii Generale si ale celorlalte organe de conducere, dispozitiile Presedintelui LPF si sa promoveze prin activitatea lor scopul si obiectivele LPF.
Art.14- LPF are ca scop organizarea, promovarea si dezvoltarea fotbalului profesionist la nivelul Campionatului National Liga I, potrivit cu statutul si regulamentele Federatiei Romane de Fotbal,în conditiile legii.
Art 15 – i) promoveaza spiritul de ordine, disciplina si fair-play în activitatea cluburilor de fotbal profesioniste participante la Campionatul National Liga I;

In conditiile in care scopul FRF este clar definit de catre Statutul FRF, iar obiectivele acestei institutii, printre altele, sunt si cele descrise mai jos:

Articolul 8 – Scop si obiective
Scopul FRF il constituie dezvoltarea constanta a practicarii jocului de fotbal si promovarea, coordonarea si controlul acestuia pe teritoriul Romaniei, in conformitate cu spiritul de fair-play, precum si cu valorile educationale, culturare si emotionale ale acestuia, inclusiv prin intermediul programelor pentru juniori si de dezvoltare.

In acest sens, principalele obiective ale FRF sunt:
i) – prevenirea si sanctionarea incalcarii statutului, regulamentelor, directivelor si deciziilor FRF, FIFA UEFA precum si a legilor jocului elaborate de IFAB:
j)- prevenirea si sanctionarea oricarei metode si/sau practivi neregulamentare in fotbal precum si protejarea activitatii forbalistice de orice abuzuri;
k)- sustinerea si incurajarea practicarii si dezvoltarii jocului de fotbla cu respectarea principiilor de integritate si fair- play;

Apreciem ca aveti obligatia ca in temeiul art. 107 pct 4 din RD sa analizati prezenta plangere si sa adoptati toate sanctiunile ce se impun, inclusiva masura excuderii din competitie pentru faptele aratate mai sus si care sunt prevazute la art. 31 in RD.

In dovedirea celor de mai sus intelegem sa depunem probele necesare la o data ulterioara.

Cu deosebit respect,
Fotbal Club FCSB

Presedinte,
ARGASEALA VALERIU

Fotografia postată de FC Steaua Bucuresti.
Sursa:

„FCSB înseamnă milioane de români steliști și simpatizanți cu această echipă!”

Image result for CS U Craiova - FC Steaua

81 de comentarii la „OFICIAL | Steaua a depus la FRF plângerea împotriva Craiovei

 1. alexandru-h

  @alexutz2007

  Ma scuzi de ton, dar… are you serious?

  Ce inseamna jucatori „neexperimentati”? Eu stiu ca o echipa are un lot de jucatori inregistrati la inceputul sezonului, diferentiati prin varsta si atat. Nicio echipa nu inregistreaza „titulari” si „rezerve”, „experimentati” sau „neexperimentati”. Si ca sa te sochez si mai tare, niciun jucator nu e trecut pe foaia de parcurs ca fiind fundas, mijlocas central sau playmaker – adica antrenorul are intreaga libertate de a juca cu portarul in atac si cu varful in aparare.

  Am ajuns sa o dam in penibil. Sa argumentam nu stiu ce blaturi in lipsa unei dovezi cat de mici. Facem acum sesizari inutile, in conditiile in care nu am fost in stare timp de doi ani sa facem acelasi lucru la FRF si UEFA pe marginea problemei palmaresului. Asa e cand fixatiile ciobanului determina politica clubului.

  1. vasglo

   @ alexandru-h
   Citeste toata plangerea si, daca vei incerca sa nu gandesti partizan, vei constata ca ea se refera la „respectarea principiilor de fair-play si integritate a competitiilor sportive” de catre toti participantii. Cum a respectat CSU Craiova aceste principii la care a aderat cand s-a inscris in Liga a 2-a? Cand declari public ca iti doresti ca Viitorul sa iasa campioana si joci impotriva lor cu patru debutanti-juniori, UNICAT IN ACEASTA EDITIE DE CAMPIONAT, cum se cheama asta? Ura/antipatia fata de o echipa nu inseamna ca poti sa faci rabat de la principiile de fair-play si integritate a competitiei sportive!…Ce fel de competitie sportiva e aia in care participantul care nu poate castiga isi exprima preferinta pentru un alt competitor in detrimentul celorlati? Dar competitia in care participanti au ca unic scop sa impiedice numai pe unul dintre ei sa castige?…-:)

 2. Redondo

  Alexandru, dar esti serios cand incerci sa discuti serios cu alexutz? :))

  Deci FCSB se va razboi cu CSU. Astept semifinala a doua dintre CCA si echipa lui Mititelu. Apoi finala si cine bate ia tot palmaresul de la toate 4!

 3. Lord Pepe

  „Subscrisa Fotbal Club FCSB” :))))

  Dumnezeule, ce penibil! Mie mi-ar fi fost rusine sa fac plangere cu numele ala. Mai ales ca plangerea aia nu valoreaza nici cat o carte de-a lui Gigi.

 4. alexandru-h

  @Redondo

  Pai asa stim sa ne luam de Jiji pe forum. Insa imediat ce ii vine astuia o prostie in cap si-i pune pe cei de la club sa i-o imbrace in niste hainute legale, gata, apar si cruciatii cu sabia scoasa.

  Cum sa ceri pedepsirea unei echipe care a bagat niste jucatori tineri in primul 11? In Liga I, unde toate cluburile SUNT OBLIGATE sa foloseasca in primul 11 un jucator tanar. E de domeniul absurdului. Si cine face sesizarea? Individul care isi bate anual joc de fair-play, cel care anunta inaintea unor meciuri importante ca vrea sa-l transfere pe X de la oponenti; cel care a recunoscut cu gurita lui ca a vrut ca Steaua sa piarda cu Viitorul in 2013; patronul ce fugarea jucatori cu geanta de bani si care a fost prins cu o geanta similara in orasul unde se desfasura un meci capital pentru stabilirea castigatoarei campionatului; gregarul care ne zicea acum cateva zile ca Lovin, jucator in echipa unei rivale, negociaza in numele lui cu coechipierii sai.

  Si se mai mira unii ca ne urasc celelalte echipe. Pai cu asemenea istoric recent, nu ma mir!

 5. Redondo

  Daca aceasta „plangere” ar avea macar 1% sanse sa fie luata in seama, ar avea sens poate sa continuam… Asa depun si eu plangere maine impotriva lui Gigi ca m-a mintit ca l-a adus pe Armenteros.

 6. alexutz2007

  AH nu e vorba ca bagi jucatori tineri e vorba ca in meciul cu Viitorul au bagat jucatori care in mod normal nu au jucat iar cu Steaua joci cu tot ce ai mai bun. Eu de aici ce sa inteleg?

  1. wu1

   …..pai dupa toate acuzatiile false si nefondate, amenintarile si jignirile la adresa csu din partea fcsb tu mai ai pretentia ca csu sa joace cu juniori si rezerve, prosti ar fi!!! Alexandru h a spus tot ce era de spus pe tema asta si tu tot mai ai replica !?

 7. virgil

  Cine e alexandru h? UNul la fel ca oricare altul care-si exprima frustrarile pe acest site. Daca ar fi vreun oficial stelist sau oltean ar mai merge, dar el e unul care se ia la harta cu oricine, mai ales cu cei care au opinii pertinente asa cum le are FC FCSB SA.
  Este stiut faptul ca opinia publica craioveana a cerut CS U Craiova sa joace cu o echipa de juniori pentru a castiga Viitorul meciul si campionatul. Si CS U s-a executat intr-o mai mica parte..
  Vom vedea daca FRF va lua masuri disciplinare. E problema lor, nu a noastra sa ne dam cu presupusul.

 8. kla2005

  Nu inteleg de ce sunt revoltati suporterii unei clone a Armatei Romane?
  De ce va intereseaza?

  E o decizie a clubului FC Steaua Bucuresti SA…nu vad ce va priveste pe voi.

  In alta ordine de idei, adica ontopic: din punctul meu de vedere, e foarte bine ca se ia o pozitie oficiala. Mie mi s-a parut o bataie de joc crunta si pe fata impotriva Stelei introducerea unor copii fara experienta intr-un meci de playoff cu o candidata la titlu.

  Probabil au dreptul si sunt acoperiti de regulament, insa din punctul de vedere al „factorului” fairplay a fost o rusine si o neobrazare fara seaman.

  La fel si „pozitia capra” adoptata de cfr in meciul cu cateii. O rusine!

  Si la fel va fi si meciul lor cu Viitorul. La nivel declarativ vor spune ca introduc cel mai valoros 11 de care dispun, insa brusc se vor accidenta cativa titulari…

  La fel ca si in cazul CraiOlgutei si in acest caz … CFRul va fi „acoperit din punct de vedere regulamentar”, cum le place unora sa spuna!

  GgB e fraierul tuturor, poate se invata minte si isi dezvolta si mai mult propriul centru de copii si junori, iar de cumparat va cumpara numai de afara…aici il fraieresc si la bani si in loc sa joace corect, simuleaza cu contracandidatele si fac meciul vietii cu Steaua.

  Vom vedea cum va fi.

  Din pacate fizic si psihic, Steaua e la pamant. Nu stiu cine e vinovat, nu stiu daca mai sunt capabili sa duca inca un meci tensionat, dar daca reusesc si castiga acest campionat fraudat e numai si numai meritul lor: jucatori, staff si suporteri, pt ca nu se lasa, pt ca lupta impotriva piedicilor de orice natura!

  1. vasglo

   @ kla2005
   Nu exista nicio „acoperire regulamentara” pentru actiunea Craiolgutei! Din contra, ea incalca principiul de baza al competitiei sportive, respectiv :
   „Articolul 3 – Principii de conduita.
   Fotbalul romanesc are la baza principiile: legalitatii, integritatii, solidaritatii, loialitatii si fair-play-ului.”…
   Cum respecta aceste principii participantul care declara public ca isi doresti ca Viitorul sa fie campioana si apoi joaca impotriva lor cu patru debutanti-juniori, UNICAT IN ACEASTA EDITIE DE CAMPIONAT? Dar participantul care vazand ca nu poate castiga el isi exprima preferinta pentru un alt competitor in detrimentul celorlati? Despre ce principii de „legalitatate, integritate, solidaritate, loialitate si fair-play” se poare vorbi intr-o competitie in care participantii au ca singur scop sa impiedice numai pe unul dintre ei sa castige?…

 9. wu1

  SaraCUTZU de becali….ingerasul ligii1 e atacat din toate partile. Tocmai el care a intrat la parnaie pentu premiere si care a falimentat , tepuit, pe unde a cumparat..vai vai vai saraCUTZU!
  El sa devolte centru de copii si juniori, tocmai el care a desfiintat steaua 2 pe motiv ca mananca „prea” multi bani…pfff..ipocritu, care spunea ca iese din viata publica, din politica, tocmai si-a facut loc intr-un partid…saraCUTZU! E prost si nu stie ce face, na… nici vorba de „marturie mincinoasa” ca si in dosaru popoviciu la dna, care e pe rol….eh, el e om bun si-o sa se schimbe, de la anu, gata, din sezonul urmator nu mai iese din casa…

  1. xray Autor articol

   @wu1

   Mai, trollule, exista si centru de copii si juniori si echipa a 2-a!

   Despre ce trollezi tu acolo a fost acum 7 ani, cand FCSB a plecat din Ghencea la Buzau, apoi prin tara.
   Academia si echipa a 2-a nu mai aveau unde sa se antreneze, ca toate facilitatile construite de FCSB in acest scop in Ghencea, ramasesera la CSA.
   Normal ca te costa o avere sa inchiriezi baze cu ora la toti.

   La fel a patit cu CSA si din 2015, dar le-a gasit locuri prin Bucuresti. Daca nici ciobanul nu a cumparat tineri (unii tepe), atunci inseamna ca urmaresti fotbalul in alte täri.

 10. alexutz2007

  Eu cred ca fanii CSA vor sa devina din noi sustinatorii echipei din Liga 1. Deja am vazut ca incep sa pasaie ca de ce nu trimite Petrica notificare la UEFA. Daca acum ceva timp erau pro CSA acum vad ca nu mai sunt asa de vehementi. Daca nu castiga Talpan procesul asta cu FCSB privind palmaresul din 2003 este foarte clar ca palmaresul nu este legat de marca si implicit ei vor fi 0.

  1. siegfried

   Omul e simpatic.
   „Singurul lucru care pot fi valorificat la această societate ar fi marca Rapid, palmaresul echipei. Echipa este cea care a făcut palmaresul, nu acţionarii sau asociaţii sau altcineva … Este o himeră acest palmares, nu există un document care să ateste că e cineva care să se afle în posesia acestui palmares.

   Voi merge la FRF cu o adresă să solicit, din câte am înţeles acolo sunt cei care ţin istoricul unui club care a activat în România. Probabil o să-mi dea o hârtie, mă gândesc, nu ştiu, o să-mi dea o hârtie prin care să se ateste în câte campionate a participat Rapid, trofee câştigate, care e coeficientul Rapidului la UEFA”

   Discutam cu answer despre asta pe celălalt thread şi el îmi zice că de vreme ce nu avem o lege în care să fie definit palmaresul atunci trebuie să luăm de bună definiţia din dex unde palmares = listă pe care se trec realizările cuiva.

   Probabil asta vrea şi nenea ăsta, o foaie A4 pe care FRF să scrie că Rapid a câştigat 3 campionate şi apoi să scoată foaia la licitaţie :)))

   Sunt curios ce o să scrie Federaţia mai ales că 1) nenea ăsta e lichidator al societăţii SC Fotbal Club Rapid SA înfiinţat în 2006 şi 2) Aşa cum rezultă din adresa trimisă Tribunalului Dolj în cazul Craiovei, FRF nu deţine evidenţa decât până în ianuarie 2002.https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/17523264_1798749490451501_558174542849740450_n.jpg?oh=792a04bdb8512d2cb4e2da8be672a868&oe=59BA6C91

   1. alexutz2007

    Palmaresul este la AFC Rapid pentru ca ei au continuat activitatea. Pai din ce stiu eu FCSB a preluat istoria. Chiar exista act pentru asta. De asta cei de la CSA nu pasaie nimic pentru ca nu au niciun act:))).
    Deci totul e clar. FRF nu va recunoaste FC Voluntari ca fiind Rapid.
    Acum vedem cum decurg lucrurile.
    FRF nu inteleg ce foaie sa le dea.

   2. blaugrana86

    Referitor la evidenta era vb dupa 2002 nu pana in 2002. Nu imi aduc aminte exact dar exista undeva prin lege un anumit termen de mentinere al arhivei si daca nu ma insel era exact de 15 ani, (2002-2017 se pupă) daca gresesc pot sa fiu corectat

 11. Redondo

  Becali a preferat de multe ori sa cumpere tinerii altora decat sa se uite la ce avea in propria ograda…pacat, la un moment dat chiar erau unii promitatori…. Fl. Matei, Bustei, R. Popa, Junior Macris, Gavrila, A. Radu, Valceanu etc… Si daca tot ii ia pe ai altora, da ordin sa nu-i bage – cazul Man. Sau poate aici intervine inteligenta strategica a Soarelui…cine mai stie.

  1. Gosu

   @Redondo. Becali a continuat traditia Stelei de a nu creste jucatori, ca la orice echipa mare. Numeri pe degete produsele noastre din propria pepiniera si inainte si dupa revolutie. Am mai spus-o cand esti mic, stai cresti juniori, cand vrei performanta nu ai timp de asa ceva.
   In anii ’90 si chiar si dupa, Craiova si Arges se ocupau de asa ceva cu zero performante notabile, fiind nimic altceva decat pepiniere pt echipele bucurestene.
   Lasati-o balta cu obsesia asta ! Fotbalisti de calitate nu apar fiindca nu-i cresc echipele mici, nu ca n-are Steaua academie. Steaua de bine de rau cumpara din Romania. Iar de milioanele incasate cluburile astea trebuie sa creasca tineri decenti.

 12. Redondo

  Gosu, eu nu zic ca ar merge un proiect stil Viitorul la o echipa cu pretentii europene, nu sunt naiv sa cred asa ceva. Nu zic ca trebuiesc toti bagati in teren in acelasi timp. Una e sa ai valoare la 14 ani pt. varsta ta, la 17 sa fi noul nou Hagi si alta e sa nu mai ai cat e necesar la 20. Astea sunt detalii cunoscute de specialisti, nu insist. Probabil aici cazul Valceanu e relevant.

  Ceea ce vreau insa sa precizez e ca mai bine dai sanse unui tanar atacant cu foame de afirmare din propria ograda decat sa-l aduci pe Golubovici. Poate ca Junior Macris, care la 14 ani era foarte bun, merita mai multe sanse. Stiu doar ca Galca l-a luat de cateva ori in lot. Sigur, acum vor spune multi :”daca era asa bun, de ce nu l-au luat altii ca are deja 20…”. Problema juniorilor e complicata, nu e suficient talentul, daca u le dai incredere la timp si-i tot imprumuti prin B in 2-3 ani isi pierd minimul de incredere si s-a cam zis cu ei. A fost si la Dinamo cazul Stanescu relativ asemanator.

  Personal l-am regretat pe Fl. Matei, chiar cred ca trebuia pastrat.

 13. alexutz2007

  Pana si Bodu recunoaste ca FCSB este Steaua:)).
  Gigi, Steaua, MApN și ANAF

  Mă bucur că Ministerul Apararii s-a hotărât să reclame prejudiciul adus clubului de fotbal al armatei de Gigi Becali. O actiune similară am demarat eu în 2005, pe cand eram la ANAF. Reamintesc că Gigi Becali folosit întâi sigla la Asociatia Sportivă Steaua, după care, acumulând datorii uriașe, a transferat cu titlu gratuit, de la asociație la nou creata societate somercială Steaua, sigla, locul în ligă și drepturile de joc ale jucătorilor. Acele datorii nu au mai fost niciodată recuperate, actiunile începute de mine fiind stopate, după plecarea mea.

  Oricum, mai bine mai târziu decat niciodată. Urez succes Statului Român, Ministerului Apărării, cărora le pot pune la dispoziție cunoștințele și informațiile pe care le am și care ar putea accelera procedura se recuperare a prejudiciului folosirii, fără drept, a siglei. Regret că o echipă-fanion a fotbalului românesc a ajuns în sitiația de a fi distrusă de un om ca Gigi Becali.

  1. Lord Pepe

   Unde a aparut interviul asta? E complet sau doar o parte? Pentru ca aici nu zice absolut deloc ca FCSB e Steaua, ci ca Gigi Becali a adus un prejudiciul clubului de fotbal al armatei. Zice asta chiar in prima propozitie.

  1. Lord Pepe

   Tu nu intelegi limba romana? Bodu se exprima destul de clar. Ciobanul a folosit ilegal anumite lucruri, a produs prejudiciu Stelei si a distrus echipa de fotbal luandu-i ilegal locul in liga 1.

   Nu stiu unde ai citit tu, pe ce pagina, ca am cautat si nu am gasit nici un site sau pagina de facebook SLab. Ceea ce ai pus tu e o postare de anul trecut, de-a lui Bodu, de pe contul personal de facebook. Si e destul de clara. Nu inteleg de ce trebuie sa interpretezi tu ce a spus ala.

 14. bodanel

  O mare porcarie. Steaua era pe primul loc, daca pierde campionatul il pierde pe mana ei.
  S-a indoit cineva vreodata ca oamenii aia fara personalitate vor sta capra? Hai sa fim seriosi.

 15. alexutz2007

  Postarea o gasesti pe pagina liberalilor. Nu stii ce de la ce vine Slab? Actiunea similara demarata de el se refera la prejudiciul adus de catre AFC.
  Eu te intreb acum pe tine de ce sa plateasca Becali prejudiciul AFC, daca nu a fost facut de el si tu sustii ca FCSB nu e Steaua.
  Dupa cele declarate de Bodu se pare ca sigla nu a fost folosita din 2003 de FCSB. Ea a fost inchiriata de catre AFC, FCSB-ului. Adica reaua credinta e la AFC.Mai pe romaneste eu inregistrez sigla(AFC) si o inchiriez FCSB-ului pentru 10.000 E. Deci FCSB nu e vinovata de faptul ca AFC nu avea acordul pentru a inchiria sigla.

  1. Lord Pepe

   Nu, nu stiu de la ce vine Slab. Nu suntem prieteni, nu frecventam aceleasi cercuri, deci nu cunoastem aceleasi glume. Daca e vreun acronim, vezi ca nu asa se scrie. Se scrie S.L.A.B. E necesar sa pui punctele alea, ca sa inteleaga lumea ca e o prescurtare, nu un nume. Uite, ca sa iti dau exemplu, ciobanul nu pune puncte, pentru ca FCSB inseamna doar FCSB, nu altceva. Fotbal Club FCSB, asa se numeste echipa sa.

   Cat despre prejudiciul AFC-ului, mi se rupe. Sa il plateasca aia. AFC Steaua Bucuresti era un simplu nonprofit. Chiar nu inteleg cum a putut sa dea asa de mari tepe statului.

   Nu sunt sigur, dar cred ca stiu de ce vrea Bodu sa recupereze banii de la Becali. Ciobanul era vicepresedinte la AFC in perioada aia 2003-2005. Plus ca pusese mana pe jucatorii afc-ului in contul unor datorii despre care nimeni nu stie nimic, nici macar daca au existat.

 16. vasglo

  @Lord Pepe
  Toata lumea stie ce inseamna FCSB, inclusiv Talpan. Cine nu stie se poate adresa lui Talpan sa-l intrebe de ce s-a opus ca numele/marca FCSB sa fie inregistrata la OSIM!..-:)

     1. vasglo

      @Lord Pepe

      Te inteleg, de la o vreme papitoiul asta s-a ascuns, ori a fost ascuns de unii cu scaun la cap care au realizat in ce rahat a bagat o unitate militara de prestigiu. Oricum, intra pe uefa.com si vezi cine e fcsb….-:)

   1. xray Autor articol

    Câți sunt o spun sodajele și audiența măsurată în media.

    De ce 200? Din același motiv în care la marele miting organizat de Jean Pavel „Ne luăm Steaua înapoi” au fost 150. :))

    PS.
    Aunci, la protestul pro FCSB”, „toată țara” era la protest prelungit în față la Guvern și primării.
    Fotbalul devenise plan secundar ca transmitere de mesaj și recepția statului. Avea alte probleme grave pe cap, nu Steaua. Mai mult, bucureștenii nu au participat.

    Dar marea majoritate a considerat protestul inutil, mai ales că a fost neinspirat plasat si in maxiumul de tensiune socială generalizată pe teme politice cu ieșire pe străzi.
    Idem a fost și opinia mea.
    De aceea nu a ieșit lumea.

    1. Lord Pepe

     La mitingul lui Jan au participat doar ultrasi, prietene. Si astia doar din Bucuresti. Nu s-au dus cetateni acolo. Inainte de mitingul ala, cand au organizat baietii de la AISS evenimentul 62-Ne vrem clubul inapoi, au fost peste 2000 de oameni prezenti. Din Bucuresti dar si din tara.

     In rest, tu cauta scuze, ca e dreptul tau. Dar scuzele nu tin loc de adevar. Pana nu ai dovezi clare cum ca milioane de romani sustin echipa ciobanului, mai bine abtine-te de la orice comentarii.

     1. xray Autor articol

      Hai sictir, Adriane, clona-troll. Tu sa-i spui idolului tau Talpan sa se abtina de la comentarii, nu mie! Capisci????
      Tu ce pana mea de dovezi contra ai, prapaditule propagandist? Palavere si venin!
      Realitatea este aia pe care o vede toata Romania, nu creierele imbacsite de ura și ipocrìzie pe latrina aia de pagina fb.

     2. Lord Pepe

      Iar imi dai alt nume?:)) De fiecare data cand nu ai argument, sari sa ma jignesti si ma faci tot felul de personaje. Domnule, cum adica ce dovezi am eu? Ti-am aratat dovezi. NU AVETI OAMENI! NU AU IESIT OAMENI PENTRU VOI NICAIERI! NU VIN OAMENI LA MECIURILE VOASTRE!

      Nu noi spunem ca avem milioane de sustinatori in tara. Voi ziceti asta. Si de fiecare data cand o ziceti, se doveste ca nu e adevarat.

      Asa ca scoate dovezile si lasa propaganda. Ca ai gura mare, dar dovezile iti lipsesc.

 17. wu1

  Omorati din fasa un proiect fara sa stiti nimic din interior..ar trbui sa vedeti cu aceiasi ochi „critici” si administrarea de-alungul timpului pana in prezent a echipei fcsb…apropo vedeti ca in ghencea se construiesc tribunele( adica incet incet se face treaba)…

 18. vasglo

  @wu1
  O fi si asta vreun proiect precum: Crrrapid, zis si „Savarina lu’ Copos”, ori „Lasati-ne sa ne pregatim de Liga Campionilor” (Borcea, zis si Futalaul Sef”, Cohn, zis si „Ciocanul Pneumatic”, Badea, zis si „Ginerica lu’ Teleaga”, Becali, zis si „John Mafiotul”, Zugravu’ cel Pitic, zis si „Sinucigasul”, Neacoitza, zis si Neputinta), ori „Urziceni”, zis si „Ciulinii Baraganului” al unuia al carui nume l-am uitat, ori „Porumbelu’ guraliv din Vaslui”, ori ” Timisoreana Broscoilului Bronzat” ajuns la racoare, ori „Cufureul Lui Arpad” ascuns in marea Pusta, ori „Valurile Dunarii” ale cuplului comico-fantezist de vesnic indragostiti, Stan si Dorinel”…. Dar, oare unde mai sunt toti astia……?!! Peste vremi a rezistat un singur nume: FCSB, adica:……-:)

  1. Lord Pepe

   Scuza-ma, dar tu asta ai inteles din tot ce s-a intamplat? Pai, domnule, daca toti hotii de pana acum au furat pana nu au mai putut si apoi au parasit corabia, ce te face sa crezi ca becali nu o sa o paraseasca si el odata ce nu va mai putea fura?

   1. vasglo

    @Lord Pepe

    Daca tot te-ai bagat ca musca in gaura calului, matale cu cine tii, cu Fat Frumos, ala de-i tine pe toti cu ziarele, TV-urile si fotbalul lor, ori cu Spanul care traieste pe spatele Fatului Frumos?..-:)

 19. alexutz2007

  Wu1 nu-l omoram noi. Citez din declaratia ministrului agricultor: am creat aceasta echipa pentru a proteja sigla Steaua, ca altfel dupa 5 ani de nefolosinta o pierdeam.
  Nu ne putem permite sa tinem o echipa in Liga 1.
  Cuvintele astea stii ale cui sunt?
  Sau crezi ca e prost cineva sa vina sa bage bani fara garantia de ai recupera? Ba mai mult sa nu aiba nici garantii. De ex daca CSA vrea poate sa-i retraga oricand sigla si in plus CSA vrea puterea.
  Tu ai investi intr-un astfel de proiect?

 20. alexutz2007

  @Lord Pepe

  :))). Ba eu spre deosebire de tine nu postez doar ca sa ma aflu in treaba.’Pe cand tu postezi doae sa agiti spiritele pe aici deci chiar esti un prost. Oferi niste replici de prin auzite fara ceva corect si legal in spate. Bine asa fac si SLab. Sa le ceri documente la ce afirmatii au sa vezi ca sunt 0.

 21. Redondo

  @wu1

  Satul de toate chestiunile astea avocatesti si juridice si de toti avocatii si juristi de aici, imi pun totusi niste intrebari… multe treburi privind proiectul clubului CSA nu au fost clarificate:

  1. Are dreptul acest club sa joace in prima divizie? Da sau nu?
  2. Cum ramane apoi cu participarea europeana, se poate sau nu?
  3. Cum va functiona relatia cu viitorii parteneri privati pt. a se evita pe viitor situatia existenta?

 22. alexutz2007

  @Renendo nu are conform legii sportului.
  Poate participa asa cum este consituita ea in prezent si in Europa cu conditia sa castige cupa Romaniei.
  Aici cu privatii e o mare problema. Ce vrea CSA nu cred ca va fi posibil. Ei vor sa decida(cum a fost si in 2003) dar altii sa bage banii. Acum te intreb pe tine: tu ai baga bani fara ca sa decizi tu?

 23. Gosu

  @alexutz. Sub forma actuala nu poate juca in Europa. Incalca 2 principii din statutul UEFA. Influenta si imixtiunea politicului in fotbal si proprietarul care detine mai multe echipe.
  De asta si clona Craiovei , Petrolul, etc, au apelat fatade si interpusi ca sa-si faca SA uri si asociatii private.

 24. wu1

  Mai alexut, csa a declarat public ca vor face un parteneriat public-privat, asta inseamna cel putin 51 %pentru privat, ceea ce nu le mai confera un control total ci doar partial, cu niste membrii in asociatie cu drept de vot si toate cele, dar puterea de decizie o va avea privatul ! Ei au spus ca nu vor mai face greseala din trecut( si sunt sigur ca s-au referit la a nu se asocia cu un mafiot ca becali, ci vor avea grija la cine vor deschide usa spre asociere)…atatea interpretari cum ca csa va vrea sa detina 100% puterea la club, iar cel care da banii eventual sa nu aiba voie sa faca nimic! Astea sunt povesti de adormit copiii, normal ca nimeni nu s-ar baga la asa ceva, e logic(este un exemplu extrem si fara fond). Cand va veni timpul vom sti cu toti ce si cum, sunt sigur de asta!

 25. Gosu

  Wu1, bagam capul in nisip ? Statul este garantul coruptiei in Romania.
  S-au asociat cu un mafiot ? Nu boss ei erau mafiotii. Si inca ceva, ciobanul a aparut mai tarziu initial a fost plin de gusati, paunesti si foste glorii.
  Deci hai sa ne intoarcem la situatia care a generat chestia asta din prezent, ca e mai bine. Dar sunt curios despre ce mai vorbeam acum daca se privatiza total CSA-ul cum s-a intamplat in Polonia cu Legia (asa cum e si firesc) ?
  Si nu, momentan nu fac nicio asociere. Vor sa o tina asa pana ajung la liga profesionista. Asa au si declarat.
  Sa nu mai vorbesc ca si-au modificat CIS-ul cu fotbal profesionist, lucru care incalca legea sportului. Noroc ca nu activeaza inca.

 26. alexutz2007

  Gosu au voie sa joace si sub forma actuala. De ex ajung in Liga a 2 a si castiga Cupa Romaniei.
  Wu1 51% nu vor accepta niciodata. Ai sa vezi. Firma care a preluat Petrolul a refuzat CSA.
  Ce te face sa crezi ca Becali printr-o firma nu ar putea prelua si CSA?
  Corect ar fi fost sa scoata sigla la vanzare dar castigau foarte putin.
  Si dupa ce a fost ars Becali ma indoiesc ca se inghesuie cineva.Ciobanu nu e chiar prostu targului. Are multe cunostinte. Cand ajungi sa fii cel mai bogat om din Romania(prin 2007) nu este chiar un pres.

 27. wu1

  Okay mafiotii…dar ma refeream la ideea ca lucrurile se schimba incet incet, nu mai sunt aceasi oameni acum la mapn si csa, drept dovada talpan + plus altii ca el, nu zic ca doar talpan e ala care e corect, dar nu sunt persoane publice…atentie csa prin talpan au facut din 2005 contestatie asupra marcii cedata de la afc la fc ! 2005, adica la doar 2 ani de la „preluarea” oficiala de catre gigi…

  1. Gosu

   Buna asta. Se schimba oamenii :))
   Uita-te la fetele ultimilor ministri de la Oprea la Les.
   Talpan si altii ca el sunt anonim fara putere de decizie. Ar fi copilaresc de imaginat ca hotararile serioase se iau la nivelul ala.

 28. wu1

  Pai tocmai d’asta nu aveau cum sa-l arda, ca fraeru stia ce face….unde s-a mai pomenit ca la fiecare intarziere de plata a imprumutului de la afc la becai, sa cedezi incet incet cate un jucator pana cedezi toata echipa, si apoi sa ameninti clubul ca daca nu-i cedeaza echipa ia jucatorii si pleaca ??!! Vrei echipa, fa evaluare, si platesti diferenta pana la suma evaluata, ca mi-e greu sa cred ca echipa valora 9 mil de euro cu jucatori si tot ce inseamna brand!

  1. Gosu

   Man treburile astea shady sunt caracteristice perioadei si nu mai ai cum sa dai inapoi acum. Atunci baietii erau fericiti ca au scapat de echipa si are cine sa bage bani in ea.
   Daca nu exista nimic, ma bucuram de proiectul CSA. Cum exista un lucru care merge, schiopatat, dar merge, demersul asta al lor a devenit iritant. Nu ma intereseaza cine are sau nu dreptate ca nu sunt tribunal, cert e ca gusatii astia au facut mizeria prima data si tot ei viseaza alte smenuri acum, batandu-si pula de milioane de oameni in proces.
   Ca sa mai repet ce am zis mai sus, intr-o tara normala CSA-ul era de multa vreme privatizat. Rolul Statului nu e sa faca fotbal dar deh, romanilor le place mentalitatea militieneasca.

   @Alexutz, nu-mi spune cum se poate d.p.d.v. sportiv. Citeste statutul UEFA si o sa vezi cele 2 principii fundamentale pe care o entitate publica ca CSA le incalca. Daca FRF indrazneste sa-i inscrie in Europa sub forma actuala s-ar putea sa se lase cu suspendari d-alea babane. Aici nu e Kazahstan.

 29. alexutz2007

  Wu1 si eu sunt stelist si tin cu FCSB. Acum vorbind serios Becali a cumparat niste jucatori de locul 6 + ca a dat multi afara ca nu aveau valore. Compara ce a luat el si cati au mai ramas dupa ce a devenit el actionar. La ce jucatori avea nu prea lua cine stie ce pe ei. Pe Radoi abea a luat 6 mil E dar la arabi si el chiar era un jucator bun. Echipa care a ajuns in semifinale era in mare parte contruita de el. Fa comparatia si ai sa-mi dai dreptate.

 30. alexandru-h

  @wu1

  Asta e Becali, ce asteptari mai ai? Are un talent deosebit de a crea animozitati de-a dreptul inutile. Ok, poate ca regulamentul nu e suficient de clar – dar vrei sa castigi un campionat in halul asta, prin procese la TAS si articole obscure? Ar ramane pentru totdeauna in istorie faptul ca Viitorului i s-a furat titlul, ca Steaua e din nou avantajata de sistem…

  Taci dracului din gura, ca numai comportamentul si talentele tale te-au adus aici. Felicita Viitorul, in caz ca obtin victoria cu CFR-ul, adu un antrenor care sa nu fie doar o papusa in mainile tale si incearca sa insufli niste profesionalism in clubul asta… dar ce vorbesc eu aici? Astea-s chestii fanteziste. In fapt, vom asista la un scandal de o vara intreaga, cearta din nou intre machidoni finalizata cu un mare fas…

Lasă un răspuns