Final incert

de | mai 9, 2017

Zicea unul din prietenii noștri ceva de ”caricaturi” și de”impostorul manelist”. Aici ar fi multe de zis, e prea simplă explicația asta. Altădată aș fi scris un cearceaf despre cauzele pe care le-aș fi văzut că au dus la situația incredibilă de azi. Dar mi-am pierdut de multă vreme entuziasmul. Așa că o să încerc să fiu cât se poate de scurt.

Ca și alt cititor al blogului, îl consider principal vinovat pe GgB. Desigur, fără el, ar fi fost mai rău, mai ales dacă echipa ar fi fost ”talpanizată”. Dar, în ciuda susținerii financiare net superioare celei de la alte echipe, GgB s-a dovedit un manager catastrofal. Am mai zis-o de multe ori, el ar fi trebuit să numească o conducere profesionistă, căreia să-i traseze obiective clare: termene, campionatul, cupa, cupele europene. Salariile? Pe măsură: cele fixe – moderate, bonusurile de performanță – substanțiale. Obiective îndeplinite? Să vină banii la băieți! Ratate? Urmările cuvenite: neama bonusuri, la revedere, drum bun! Dar toate astea fără amestecul atotștiutorului de la Palat, răspunderea să fie a antrenorilor și staff-ului.  Un GgB cu o prezență discretă nu ar fi îndepărtat fanii de echipă, nu ar fi creat coaliții anti-steliste de șumudici de tot felul. Iar eventualelor jocuri de culise li s-ar fi dat peste bot cu o prestație solidă pe teren, căreia nu i-ar fi făcut față nici măcar o cooperativă de tip Il Luce…

Așa văd eu lucrurile, fără a avea pretenția că așa și este. Dar mă gândesc și la cum ar fi arătat clasamentul fără rezultatele mincinoase din cel puțin 5-6 meciuri dominate clar, dar din care n-am scos decât câteva puncte amărâte, după ratări incredibile și goluri primite prostește. Atunci am fi discutat altfel, chiar și în situația existentă azi, cu GgB la pupitru și Reghe executant…

Viitorul ajunge, aprope miraculos, campioană. E și o palmă dată de Gică Hagi celor care nu mai pridideau să-l spurce cum le venea la gură. N-o fi el vreun Pruteanu, dar nu asta i se cere în fotbal. Așa analfabet cum îl tot consideră cei umiliți de rezultatele unei echipe create din nimic, Gică a reușit să facă totul aproape de unul singur, cu bani mult mai puțini decât cei băgați de fin sau de RIN, sau mai știu eu ce investitor cu ifose. Bravo lui!

Nu ne mai rămâne decât să sperăm că bramburiții noștri vor face minimul efort de a câștiga ultimele două meciuri, pentru a elimina posibilitatea oricăror șmenuri canine. Deși, chiar și cu perspectiva UCL în față, nu văd cum am ajunge acolo sub înțeleapta conducere a cuviosului cârmaci din Pipera. Mai e mult până departe…

P.S. Și încă ceva, a propos de ”bv craiova, bv viitorul!” al aceluiași prieten pomenit la început. Ce-ar mai fi vuit media și internetul dacă GgB ar fi dat un ordin asemănător înaintea ultimei etape din sezonul regulat, iar brava haită din Groapă ar fi luptat acum pentru locul 7…

Andrei Sava

Preluare de pe blogul personal Sam Murray

Image result for CS U Craiova - FC Steaua

8 comentarii la „Final incert

 1. sikander

  Cu tot respectul pentru autorul articolului, pe care il stimez, „exemplul haghi” ar fi fost istorie de cativa ani, daca ar fi retrogradat in 2013. Patronul-manager-antrenor-secund-maseur s-ar fi ascuns dupa unghii acum daca Steaua ar fi primit 2 penaltiuri in meciul de pe NA si daca mumuica nu ar fi stat capra in dubla cu el, la troc cu meciul din cupa. Sa nu mai vorbim de clona alb-albastra cu trei trandafiri.

  In rest ii dau dreptate. Toata vina e a gibonului, inclusiv impotenta antrenorului!

 2. naiyba

  Bravo!
  Cerem profesionalism unui om cu apucaturi de bataus de cartier.

  El shtipht fierbe! Precum lucica!
  Pt ca el „pierde” banii din UCL si sansa de a castiga teren in disputa cu, CSA Steaua Bucuresti. De ce spun asta?
  Pt ca un trofeu castigat si o participare in UCL, plus transferuri ar atrage un public numeros la stadion, ar avea parte de expunere europeana samd….insa nu poate da vina decat pe el, eu de asta ii zic el shtipht, o vorba englezeasca spune ca un conducator adevarat stie cand sa se lase condus, si de cine, as mai completa eu. Pai daca ne uitam in organigrama Stelei si ne uitam la cat de bine stau fizic jucatorii, cum se exprima ei pe teren, cum sunt acoperite posturile, echipa a2a, juniorii si de aici lista poate continua. Cate casute am bifa in

  1. naiyba

   Lista aceea? Pt mine nu sunt indeajuns de multe casute.

   La popularitatea Stelei in Romania, la ce investitii face Steaua comparativ cu restul echipelor cred ca se poate mai mult decat ce ne arata actuala organigrama.

 3. naiyba

  Lista aceea? Nu stiu cat de multe sunt pt voi insa pt mine nu sunt indeajuns de multe, pt ca la popularitatea Stelei in Romania, la investitiile care se fac la Steaua comparativ cu restul participantelor, samd cred ca Steaua poate mai mult decat sa se roage de chefere si craiova sa joace pe bune ca sa luam si noi titlul.

  Hagi stie fotbal si atat si ma bucur sa vad cum le-o da peste bot la toti. El oricum nu ar fi putut lucra cu el shtipht pt ca el shtipht e jucator de cazino, bani multi, lui ii plac castigurile rapide, nu are rabdare.

  Pt Steaua ar fi bine sa castige titlul anul acesta.

 4. naiyba

  Lista aceea? Nu stiu cat de multe sunt pt voi insa pt mine nu sunt indeajuns de multe, pt ca la popularitatea Stelei in Romania, la investitiile care se fac la Steaua comparativ cu restul participantelor, samd cred ca Steaua poate mai mult decat sa se roage de chefere si craiova sa joace pe bune ca sa luam si noi titlul.

  Hagi stie fotbal si atat si ma bucur sa vad cum le-o da peste bot la toti. El oricum nu ar fi putut lucra cu el shtipht pt ca el shtipht e jucator de cazino, bani multi, lui ii plac castigurile rapide, nu are rabdare.

  Pt Steaua ar fi bine sa castige titlul anul acesta.

 5. naiyba

  Vroiam sa mai spun ca organigrama aceea ar trebui restructurata in opinia mea. Si-a atins nivelul maxim de performanta si cred ca pt a progresa e nevoie de o schimbare.

  @gosu sa spui nimic inseamna sa te faci ca nu vezi.

  Insa pe mine ma „inspaimanta” si cavalcada de comentarii ce critica atitudinea Peluzei Sud. Ok, nu este nici o problema sa critici sau sa nu fii de acord, este normal, insa de aici pana la a ne dori ca acestia sa nu se mai intoarca pe stadion samd, mi se pare prea mult.
  Sa fim cumpatati in comentarii macar la adresa „fratilor nostrii”, cand unii dintre noi nu se pot deplasa sau nu pot veni la un meci cu Chiajna (dau doar un exemplu), ei fac tot posibilul sa fie acolo, asa ca macar din respect pt sacrificiile pe care le fac acesti baieti pt a fi aproape de echipa, sa fim mai cumpatati.

 6. Gosu

  @naiyba, perfect de acord cu prima parte.

  Cu partea a doua nimicul chiar e nimic. Oamenii nu au ce sa arate. Nu poti suplini fotbalul profesionist cu cel amator.

  Fiecare e liber sa faca ce doreste. Si lucrurile sunt destul de clare. Cararile s-au separat.

Lasă un răspuns