Odă Talpan.O dă la întors

de | ianuarie 15, 2017

Pentru că am modificat substanțial textul introductiv inițial și mulți au citit deja articolul cu declarația lui Talpan de ieri, „Gura lui Talpan adevăr grăiește: „Domnul Becali… să ne dea echipa și să jucăm în Liga 1 și în cupele europene”. Reacția LPF”, m-am decis să pun într-un articol separat vorbele pentru acest personaj, care pe zi ce trece devine din ce în ce mai sinistru în istoria Stelei, depășindu-l lejer pe Becali. Însă, dacă Becali a menținut Steaua în topul României fotbalistice, Talpan a plasat-o în topul celor mai batjocorite echipe din istoria fotbalului românesc. Niciodată rivalii, neutrii și proprii suporteri nu au adus atâtea ofense unui club de fotbal, stârniți de un anonim care s-a trezit de sub dosare, unde a stat pitit 15 ani (zice el) pe bani publici.

În 2015 am prevăzut multe lucruri din cele care se întâmplă azi în „Bomba cu al 12-lea ceas(link). Dacă Guvernul nu se va implica și va media rebranduirea „FCSB” nimeni nu mai poate opri bulgărele de zăpadă. CSA are nume, n-are palmares și nici echipă încă. FCSB are palmares, dar nu poate rămâne fără Seaua în nume. E drept că până în 1961 era CCA și apoi Steaua. Însă brandul Steaua a devenit mult mai tare decât CCA datorită aniilor ’80. Schimbarea de nume va produce impact emoțional ca în 1961 .

În opinia mea sunt două soluții oneste de ieșire din impas:

 1. Aducerea în stadiul 2011. Pe scurt: reînființarea AFC cu CSA (60%), restul foste glorii, personalități. CSA va da marca la AFC, care o va cesiona la SC FCSB SA și va primi actiuni în schimbul cesionării. AFC va fi interfata Armata-Privat. Dividendele încasate de AFC din profitul SC FCSB SA le va folosi pentru alte secții din CSA.
 2. Acordul MApN pentru ca FCSB să-și înregistreze o nouă marcă „FC Steaua București”, urmând a primi  X % din profitul realizat din marketing produse și publicitate timp de 10 ani. Dar un document inatacabil în timp.

Dar asta trebuie să fie precedată de o anchetă care să lămurească pe toată lumea dacă preluarea patrimoniul secției de fotbal în 1998 a fost ok. Cu marca a fost o conjunctură neglijată care a permis CSA-ul să deposedeze în „ultimul minut”. Nu mai reiau.

Revenind la declarația de ieri. Dacă cineva se mai îndoia la cine este palmaresul și cine este continuatoarea, iată că i-a spus chiar Talpan azi: Domnul Becali a preluat echipa fară sa dea niciun ban. Normal ar fi să ne dea echipa și să jucăm în Liga 1 și în cupele europene”.

Sumarizăm:

 1. Talpan recunoaște că Becali „a preluat”, nu „a furat”! A preluat, deci legal. Prin urmare FCSB e Steaua, continuatoarea legală, și nu „a murit” în 2003 în sertarul juristului. Dacă Becali lua echipa cu japca, cum ne-a tot spus Talpan, juristul care se laudă că lucreaza de 15 ani (!?) la dosarul Steaua, il da în penal pentru furt in secunda  2. Așa s-a legat de o marcă, profitând de radierea AFCSB în 2011.
 2. Talpan recunoaste că „echipa domnului Becali” e continuatoarea de drept in liga 1 si UEFA. Altfel, cerea doar locul, nu și echipa.  El s-a referit la echipa FCSB, nu la jucători! Nu zice „echipa si locul din Liga 1″.
 3. Dacă Becali le dă numai jucătorii, CSA nu poate juca in Liga 1 si UEFA nici din vară, darmite din retur cum visează Talpan!
 4. Apoi, trebuie să fie dus rău cu pluta să ceară numai jucătorii de la Becali, când un jucător are salariul (cu taxe cu tot) cât tot bugetul CSA la fotbal pentru 2017 (300.000 euro). Însă echipa FCSB are creanțe și bani în cont de peste 20 de milioane de euro! Ăstea le viza Talpan, să poată să și țină jucătorii.

Sigur, orice om normal, siderat de o asemenea ipocrizie, se întreabă: acum vrea  „FCSB”-ul după ce timp de 2 ani l-a târât mediatic prin noroi și batjocură? Echipa despre care spune că „nu mai are nimic”, „nu mai există din 2003″… ?? „Clona frauduloasă” din Liga 1, o vrea acum Talpan?? Incredibil! Înseamnă „omul anului 2016” al lui Pițurcă ne-a făcut doi ani din vorbe?? Hai, că-i sfârșitul lumii! 

Juristul, pe lângă ipocrizie își reconfirmă paralela cu fotbalul și rațiunea. Cum să intre CSA direct în Liga 1 din retur?? Nici cu tancurile! Din fericire, România nu mai e în 1947 și nici Becali nu-i Mociornița, patronul echipei Carmen. E uns și cu pușcăria.

Ce vor zice fanii „adevarați” ai lui Talpan, când în loc de „un club curat mai presus de toate”, cum le-ai promis, vrea să le dea unul „murdărit” și „mai presus de lege”. Tocmai echipa pe care ei o blamează  de doi ani de zile stârniți de juristul CSA?

„Eu am readus fotbalul la notorietatea din trecut și am readus  gloria numelui Steaua București”, grăia Florin Talpan, într-un comunicat emis la finalul anului 2016.

Halal glorie! A distrus un simbol. Până și simbolul său, pentru că îl poleiseră erou unii suporteri steliști. Cel mai vertical dintre bipezi, mai bine tăcea ieri. A frânt multe inimi cu declarația de la ProTV.

După comunicatul din decembrie și declarația de ieri, mulți constată debusolați că au vrut să scape de dracu’ și au dat peste tac-su!


CSA vrea sa UMPLE National Arena dupa DISPARITIA echipei lui Becali! Ce spune Talpan pe www.sport.ro

X Ray

39 de comentarii la „Odă Talpan.O dă la întors

 1. silenzio-stampa

  Un articol MIZERABIL. Ai ajuns să îți verși frustrările pe blog bai redactor-șef. Ataci in mod grosolan o persoana corectă care nu e un infractor precum idolul tau Becali.
  […]
  De articol nu ai ce comenta, ceva mai scârbos mai rar să citești, poate mironica.

  1. xray Autor articol

   @silenzio-stampa.

   Ți-am șters jignirile personale și ți-am lasat opinia despre articol, numai pentru a-ți răspunde:

   Nu te oprește nimeni să-i scrii tu ode lui Talpan și să-l pupi de dimineața până seara! Care-i problema?
   Chiar să-l împăiezi și să ți-l pui în dormitor numai pentru plăcerea ta de a te închina la el. E dreptul tău!
   Cine crezi că va avea ceva împotrivă? :))) Hai dă-ți drumul la versuri. Abia aștept să citesc. Idem critici despre cioban. Se vor publica!

   Dar trebuie să fi stat în soare dacă tu crezi îmi interzice cineva vreodata dreptul la opinie. Cu atât mai mult tu, un zero barat pentru mine!

   Măi, adevăratule-fals, cum e cântecul ăla: „noi cântâm pt culori nu pentru conducători”? Toate până la Talpan, nu? :))))
   Opinia mea: Ciobanul a fost un bou și Talpan e un tâmpit.

 2. xray Autor articol

  Cine este adevărata Steaua?

  În toiul dezbaterii care poate duce la sfârșitul echipei lui Becali și la răsăritul unei noi/vechi echipe a generalilor, jurnalistul Liviu Manolache întreabă pe facebook: Dar când gloriile au sfârșit în mizerie, cine trebuia să aibă grijă de ele?

  „1. Știe cineva ce a facut CSA pentru Lucică Balan? I-a oferit măcar o rentă viageră pentru cupele alea aruncate într-un colț de debara?
  2. Știe cineva ce ajutor a primit Pavca, fost golgheter al campionatului în tricoul „ros-albastru”, care s-a stins din viață într-o sărăcie lucie?
  3. Dar pe Liță Dumitru, văzut de multi drept fotbalistul complet, știe cineva de câte ori l-a ajutat CSA?”, întreabă jurnalistul.

  Ca exemplu, la 4 ani după moartea lui Cornel Pavlovici, unul dintre cei mai importanți jucători ai Stelei, una dintre ele, trebuie reamintit finalul înfiorător al jucătorului.

  Și întrebat: care Steaua trebuia să aibă grijă să nu se ajungă aici?

  POVESTEA CUTREMURĂTOARE A LUI CORNEL PAVLOVICI e AICI

  Sursa:gsp.ro

 3. kla2005

  Dl Talpan imi aminteste de vremuri demult apuse.
  Am tot spus si o repet, din ceea ce rezulta din regulamentul de licentiere UEFA, cluburile trebuie sa fie private! Din ceea ce inteleg eu, „a state department”, adica o autoritate/agentie/minister al statului nu poate fi nici macar actionar minoritar al unui club care activeaza in competitiile europene.
  Licentierea o face FRF, ca organism de licentiere al UEFA. FRF poate decide ca CSA sa participe in liga1, chiar daca e o unitate militara, supusa ministerului apararii, adica este controlata politic. Insa ar face-o pe riscul propriu.
  Si…va jur ca voi fi primul care ii reclama la UEFA si voi solicita dezafilierea atat a FRF, cat si a Ligii profesioniste!
  Sincer, NU mai vreau politicul in fotbal. E suficient ca au gasit o portita pentru primarii (care sunt controlate politic) sa se implice in fotbal, sub scuza ca sunt de fapt comunitati locale. Nu e cazul sa vedem iar Ministerul Apararii, Ministerul de Interne, Ministerul Transporturilor cu echipe in Liga 1!

  Felicitari pentru articole, in special acestea in care se accentueaza IPOCRIZIA unora din conducerea CSA si a altor sustinatori ai CSA in acest razboi fratricid!!!

  Sa fim bine intelesi, nu am treaba ca si-au infiintat echipa. E treaba lor.
  Insa sa vii acum la mai bine de un deceniu cu povesti si minciuni, sa ne spui ca Steaua nu e Steaua, mi se pare o insulta la adresa tuturor stelistilor.
  In primul rand pentru ca daca era ceva ilegal sau murdar la mijloc, trebuiau imediat sa actioneze pe cale legala. In al doilea rand, daca in continuare s-ar sustine ca este ceva ilegal la mijloc, ar fi trebuit actionat in consecinta!
  In schimb s-a procedat meschin si s-a profitat de lipsa anumitor acorduri, despre care eu as zice ca sunt implicite! In speta daca ti-ai instrainat un bun, nu vii peste 10-15 ani sa ceri NUMELE bunului si simbolistica asociata respectivului bun. Soliciti in instanta BUNUL respectiv!

 4. xray Autor articol

  Justin Ștefan este de părere că numărul mare de suporteri pe care Steaua îl are printre români duce conflictul dintre Becali și reprezentanții Armatei la rang de problemă de interes național. Secretarul general al LPF spune că această problemă trebuie rezolvată cât mai urgent.

  ”După părerea mea, Steaua nu este nici a lui Gigi Becali, nici Armatei, ci a fanilor, care sunt bulversați. Undeva la 48% dintre fanii fotbalului românesc sunt suporteri ai clubului Steaua, eu cred că problema asta cu Steaua devine o problemă de interes național care trebuie rezolvată mult mai grabnic. Și ca atare, și oamenii politici și generalii trebuie să gândească mai lucid și să se pună la masă să se ajungă la o înțelegere pentru că la finalul zilei dacă Armata nu va putea să patroneze un club de fotbal vom pierde brandul Steaua”, a declarat Justin Ștefan la Digi Sport Matinal.

  Tot reprezentatul LPF spune că are câteva semne de întrebare vizavi de modul în care a avut loc preluarea clubului Steaua de către Gigi Becali. ”Problema a ajuns aici pentru că lucrurile nu au fost clarificate încă de bun început. Și eu am câteva întrebări: de ce domnul Talpan face asta la 7 ani după acele întâmplări? De ce CSA a acceptat banii pe chirie, de când considerau că au de-a face cu hai să nu folosesc un cuvânt dur precum un impostor, dar cu unii care nu sunt Steaua. Și vă mai întreb ceva, dar dacă am plâns după semifinala cu Middlesbrough cu cine însemnă că am ținut?”, a mai punctat Justin Ștefan la Digi Sport Matinal.

  Sursa: digisportro

 5. kla2005

  In plin scandal MApN organizeaza licitatii si iata cum le organizeaza…probabil la fel cum a privatizat sectia de fotbal in anii 90 si cum vrea sa organizeze pentru privatizarea viitoarei sectii de fotbal: http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/mapn-ofera-un-contract-de-3-9-milioane-de-lei–fara-licitatie–unei-firme-cu-numai-doi-angajati–firma-va-lucra-la-infrastructura-bazei-aeriene-fetesti–unde-sunt-repartizate-avioanele-f-16-438096

  1 milion de euro par sa fie sifonati de generali!

  1. xray Autor articol

   @kla2005.
   De ce te miri? Pentru evaluarea bradului cum a fost? O firma de apartament cu un angajat.

   Din păcate cam prin toate ministerele e așa cu banii publici, nu doar la armata, numai ca aici te-ai aștepta la disciplină.

 6. vasglo

  @xray

  Mai nou, acest inconstient de Talpan indeamna jucatorii sa nu mai semneze cu FC Steaua pentru ca , vezi Doamne, va fi retrogradata si eliminata din Europa. Daca nici acum nu este dat in judecata pentru grave prejudicii de imagine si materiale aduse unei societati comerciale care isi desfasoara activitatea conform legii si plateste sume considerabile statului roman ca impozite si taxe, atunci cand?!…

 7. geamspart

  […] Îmi mai stergi mult postarile? Ia sa te vad ce motive mai gasesti sa l stergi si pe asta. Articolul e abject la fel ca toate cele din ultimii 2 ani. Dar nu i nimic, mai e doar un pic. Adio Xray, adio Meme, adio Fcsb si din pacate adio fcsteaua.ro Pacat pentru ce ai fost, rusine si sila pentru ce ai devenit. Adio in sensul ca se va face dreptate iar voi veti ramane langa Cioban, noi restul langa Steaua Bucuresti.

  1. xray Autor articol

   @ geamspart.

   Pentru că jignești și nu am avut timp de editare.
   Și pentru culura ta generală, site-ul nu este al meu, ci al lui George Stan. Îl poți cumpăra de la el.

   Referitor la articol/e. Dracu’ te-a pus să îl/le citești? Știi că îți face rău. :)))

   PS
   Te pomenești că CSA Steaua e numai a ta și a lui Talpan, noul Becali din Ghencea? :)))))

   1. joseph

    @ xray.

    bre… tu nu te-ai plictisit sa dai replica la toti „talpanistii” astia? chiar n-ai altceva mai bun de facut decat sa repeti de 1000 de ori ce crezi tu pe subiectul asta? zici ca esti maestrul picaturii chinezesti in forma postarilor infinite pe aceeasi tema…

    daca ti se pare ca postarea mea nu are legatura cu subiectul, te invit sa le recitesti si pe ale tale. oamenii chiar au dreptate cand spun ca ai transformat site-ul in blog… si te rog nu mai invita lumea sa contribuie, pentru ca este clar ca exista o anumita directie editoriala, in ciuda atat clamatei obiectivitati. fiti macar barbati si daca tot ati ales o tabara, nu va mai dati impartiali

    1. xray Autor articol

     @joseph

     Referitor articole și direcție site
     Surpinzător că mananci și tu rahat! Aveam o părere bună despre tine. S-a publicat tot ce s-a primit! Tu, ai trimis si ti s-a intamplat sa fi refuzat? NU!!!

     Dar tu nu te-ai plictisit sa dai replica asta obosita cu „exista o anumita directie editoriala”, cand tu si ceilalti cu aceeași halucinatie nu ati scris UN RAND macar, de ani de zile???! UN RAND, bre!!! Cafea nu vreți să vă fac? Bre, ai impresia ca eu sunt angajatul vostru sau al site-ului?? E site free cu contribuții voluntare, nu gazeta sporturile contra cost! La muncă dacă vreți și alte articole!

     Referitor „la blog” personal
     Faci curvit pe niznaiu, să lași impresia parșivă, ca lumea bună ca tine nu ar mai avea loc sa scrie de mine. Nu?
     Daca toată lumea contribuie rar, ce e de facut, dupa mintea ta rebelă? Sa las site-ul de izbeliste sa nu vi să para voua, mokangiilor-moftangii și poftangii, ca e blogul meu???

     Referitor imparțialitate
     Ce inseamna pentru tine impartialitate pe site? Sa scriu cu stanga „pro” și cu dreapta „contra”??? :))))))

     Breee, cine te-a oprit vreodata, O DATA, daca ai citit o opinie si nu erai de acord cu ea, să-ți scrii opinia ta, fie in comentariu, fie intr-un articol??? NIMENI! Asta inseamna impartialitate, NU SA SCRIU EU sau ALTUL ce gandiți voi sau ce vreti voi sa auziti, mokangiilor nemulțumiți de imparțialitate!

     Eu nu sunt barometru și balanța voastră la opinii, voi înșivă trebuie să fiți!

     Nu te obliga nimeni nici sa intri, nici sa citesti, dar fi barbat și cu creier, nu doar cu boașe, atunci cand arunci cu acuze în vant!

     1. joseph

      @xray.

      nu e cazul sa te enervezi…

      am crezut ca citesti si printre randuri si intelegi unde bat, dar daca este cazul, dezvolt

      1. esti redactor sef si asiguri politica editoriala. sau esti acolo doar ca sa postezi ce-ti vine(in minte si pe mail) ? daca vrei sa te pretinzi impartial, trebuie sa pastrezi o balanta, pentru ca altfel este destul de simplu sa ingropi un articol care nu iti convine intre 100 scrise pe tema ta favorita. la fel de usor poti indeparta oamenii tolerand un limbaj mai agresiv pentru unii decat cel pentru care pe altii ii banezi. cum la fel poti sa pari usor amuzant daca te dai impartial, dar in acelasi timp intretii un curent ce incearca sa trasnforme punctul de vedere al celorlalti in „halucinatii”

      2. nivelul caricaturilor si in general al interventiilor tale ai impresia ca este peste cel al celor de la Steaua libera? n-am intrat pe pagina aia decat de cateva ori si n-am fost niciodata un fan, ca sa lamurim un lucru… iar pe unii ii aveam chiar blocati pe forum cand se putea folosi aceasta optiune

      3. am fost invitat de multe ori sa contribui pe forum sau pe site intr-un fel sau altul, dar nu mi-am dorit niciodata sa fiu mai mult decat un simplu user… tocmai ca sa imi pot spune parerea mea si fix doar a mea, fara a implica site-ul

      ti-am dat suficient de gandit? si poate schimbi te rog tonul, pentru ca nu te ajuta cu nimic

  2. fortuneteller

   Numai in visele tale suporterii FC Steaua se vor muta la echipa controlata de CSA daca conflictul dintre FC si CSA e solutionat prin forta si mai ales cu o justitie oarba. FC poate pierde, dar nu inseamna ca CSA va castiga automat suporterii FCSB. Cel mai probabil intr-un scenariu in care FCSB se rebraduieste sau chiar se desfiinteaza, probabil cam 5-10% dintre suporteri vor ajunge la CSA. e f important cum se rezolva conflictul, altfel Steaua o sa fie o cauza pierduta.

 8. piece-of-mind

  @ joseph

  E şi vina noastră că s-a ajuns aici, fiindcă din varii motive, majoritatea redactorilor nu s-a mai implicat absolut deloc în ceea ce înseamnă http://www.fcsteaua.ro…Ca o autocritică, ultimul articol pe care l-am scris e din 24.05.2009…de alţii ce să mai zic?!

  Pe de altă parte, site-ul reflectă perfect sentimentele care domină acum poporul stelist: ură şi frustrare pentru situaţia în care am ajuns, trăiri pe care fiecare şi le canalizează către una din părţile conflictului. Dar e deranjant să vezi că prin toate articolele astea care poartă anumite titluri şi sunt scrise într-o anumită cheie CSA-ul e scos ţap ispăşitor pentru tot. În realitate, cel care a frânt spiritul Stelei trebuie căutat altundeva.

 9. fortuneteller

  @xray
  Cele 2 solutii nu sunt neaparat realiste. Schema respectiva a functionat in trecut si e clar ca partile nu s-au inteles la bani. CSA nu vrea parte din profit, ci mai degraba o suma fixa. Sau macar un procent dintr-o suma mai usor de controlat, veniturile. Cred solutia procentului din profit a mai fost propusa CSA, dar ei stiu ca profitul nu prea exista decat in anumiti ani, la capatul unui ciclu de formare al unei echipe. In plus, nu cred ca cei de la CSA au vreun interes in rezolvarea conflictului prin negocieri cu fcsb. Daca aveau, atunci angajau discutii cu fcsb, dar in loc de asta ei s-au rezumat la comunicate oficiale sau neoficiale ( via Talpan – Udrea). Inca un amanunt, nici pana in ziua de azi nu au anuntat vreo licitatie pt marca. Poate ca e o coincidenta, dar e f posibil ca cei de la CSA sa doreasca evitarea unei situatii in care Becali participa si castiga marca pe un anumit interval de timp si la o suma mult sub ceea ce vor coloneii. Si asta ar insemna ca nu raman bani pt colonei dupa acoperirea bugetului sectiilor CSA.

  Inca o opinie legata de gruparea pro-CSA: e distractiv sa vezi cum toate chemarile pt legalitate si curatenie par sa se opreasca numai la drepturile CSA, si sa-l ocoleasca pe Becali. Opinia generala a grupului pare sa fie ca e in regula ca oierul sa fii fost pacalit in tranzactia preluarii FC Steaua de la AFC. E hilar sa vezi cum unii cred ca e normal ca un privat sa fie pacalit, doar pt ca el e Becali, un oier fara cuvinte la el, si infractor condamnat. Deci toate principiile sunt vorbe in vant, in functie de cui se aplica.

  1. xray Autor articol

   @fortuneteller.

   Nu m-am lungit, dar intre 1998 și 2017 a trecut ceva vreme. S-a mai deșteptat lumea.
   Eu am spus modelul de principiu, fara sa compar cu ce s-a mai discutat si ce a vrut sau nu a vrut CSA și ce vrea, pentru ca la mijloc ar fi statul, nu Talpan.
   Logic ca implementarea trebuie sa fie la nivelul lui 2017.

   PS. La soluția 1, tu vorbesti de neintelegerile pe bani din AFC cand avea echipa. Acum AFC trece direct actionara la SC FCSB SA, cu rol de reprezentare și supraveghre, nu executivă.
   Dar vorbim de pielea ursului din pădure. 🙂

   Nu au scos-o la licitație ca nu o lua nimeni din moment ce nimeni nu-i putea garanta ce inchiriaza. Cine date 3,7 mil/an să înceapă ďin liga a 5-a și fară palmares cert?

   1. fortuneteller

    @xray.

    E vorba de marca, nu de echipa infiintata de CSA in Liga 5. Conform celor spuse de CSA, oricine poate inchiria marca. Si conform legii, CSA trebuei sa organizeze licitatie legala, cu caiet de sarcini. Cei 3,7 milioane sunt apa de ploaie, o susanea facuta printr-o firma de apartament pt a justifica cumva suma fabuloasa care i-o cer lui Becali. La licitatie pot sa plece si de la 100 milioane, nu de la 3,7. Dar eventual piata isi spune cuvantul si vor ajunge la ceva mai rezonabil. Insa, nu cred ca vor. Pt ca risca ca marca sa ajunga la Becali (sau asociatii lui) pe o suma mica. Si mai cred ca exista deja o „mica” intelegere ca echipa sa fie preluata de un anumit grup, la un pret care sa nu fie licitat in sus de catre Becali. Asa cum vad eu lucrurile e vorba de bani publici, si o schema ca acestia sa ajunga in anumite buzunare. Problema e ca toti isi imagineaza ca „stelistii” vor urma o anumita echipa fara sa intrebe nimic. Si aici e buba, nu cred ca asta se va intampla. Si gruparea Becali, si cealalta, si-au facut planurile prost. Pt ca „stelistii” nu vor urma in procent mare actuala fcsb la inca alta denumire si locatie (Chiajna?), si nici nu vor avea incredere in CSA dupa toata schema facuta lui Becali. Per total vor rezulta 2 echipe (sau poate numai una, cine stie) perdante la capitolul suport.

  2. kla2005

   nu organizeaza licitatie pt ca nimeni nu e bou sa plateasca aproape 4 (PATRU) milioane de euro pentru utilizarea siglei!
   Petru a cheltui sume de genul asta anual, trebuie sa fie profituri de zeci de milioane aduse NUMAI de sigla respectiva!

 10. mq-messi

  Ma socheaza ca xray chiar crede ca scrie ok. Mult si prost, asta te caracterizeaza. Daca numaram cati oameni au fost banati ca au cedat si te au injurat pana la urma, cred ca iese un numar frumos. Ai mai ramas tu cu amicii tai si inca cativa care ne pierdem timpul degeaba pe aici.
  Acuzi lumea ca nu participa si esti singurul redactor. Pai cine crezi tu ca se asociaza cu blogul tau personal? Pentru cine sa scrii? Pentru oameni care n au nicio treaba cu Steaua? Site ul asta, in momentul de fata, se adreseaza celor cu iq scazut.. cum de altfel te am vazut ca ti promovezi articolele [] cu titluri [] si desene in paint [], pe pagini [] alde peluza galben albastra sau mai stiu eu unde.
  Tu nu ti vezi lungul nasului, nea?

  1. kla2005

   chiar scrie foarte bine xray.
   mi s-a parut ca incearca foarte mult sa fie impartial.
   in schimb, virulenta pe care domnia ta mq-messi si altii o manifestati impotriva ciobanului nu va lasa sa vedeti limpede
   sa fiti convins stimate domn ca nu ne convine nici noua ca Jiji se comporta dictatorial…ca se implica in lot, in tot…dar sa schimbi calul pe magar, mi se pare o prostie si mai mare.
   voi nu vedeti ca de cateva luni Laca nu reuseste sa gaseasca un antrenor la viitoarea echipa a armatei?
   voi nu vedeti ca numai talpa-iute si „gloriile” cu un dinte impotriva lui Jiji spun ca exista 5-6 investitori puternici … numai antrenor si staff nu gasesc!
   eu sunt de la tara, nu prea pricep manevrele astea de la capitala, iar IQ-ul poate nu e de nivelul domniei tale, insa sa ma prefac, precum faceti voi, ca din 2003 Steaua s-a desfiintat, nu pot sa ating un asemenea nivel de nimicnicie si mojicie!

 11. xray Autor articol

  @mq-messi.

  Bre, nea hatere, eu nu am banat pe nimeni!

  Tu ești mai ipocrit decât idolul tău Talpan! Tu ai fost banat pentru înjuraturi jegoase, la fel și ceilalți, nu pentru opinii! Ai fost reprimit după 1 an jumate că te-ai milogit de Azzido, cel care te-a și banat de fapt.

  Să-ți arăt și cât mare rahat mănânci îi număr eu pe userii banați definitiv 2014-2017:
  – din tabăra ta [5, dar mai sunt 4]: tu, Ronnie, nemilosul, Cyclon, Albanezul
  – din tabăra adversă vouă [3]: edmond_dantes, Empyro, Anfield

  Nu vrei să te asociezi cu „blogul”, de aia nu scrii tu, „Cervantes”? Perfect! Atunci, mucles! Taci și-nghite ce ți se dă! Nu-ți convine? Nu citi! Și așa te obosește naveta de la Steaua liberă de unde îți sorbi cultura „neretardă” cu prostia la rang de arta! Pe principiu, „decât mult și fără rost, mai bine puțin și prost”. „VPM-uri!:))

  Pentru restul, hai jet, trollule!

  PS
  Uite-ți CV-ul, dacă l-ai uitat. Nivelul cultural. Te-a banat până și tovarășul tău de baricadă „Nimeni la meci”, Arsenal1886! Și nu era vorba de mine, ci de Empyro, lecitină!

 12. xray Autor articol

  PS
  1) Empyro-admin și choli-mod șef i-au banat definitiv, fără să fi înjurat, pe foștii mozi ai „Frăției”: Adrian, Moweed și drvladyk, acum toți admini la Steaua liberă. La vremea aia eu eram simplu user. Au fost banați pentru abuzurile și epurările suporterilor steliști făcute în perioada 2010-2013 (aprox). Ei au alungat lumea de pe site, inclusiv redactorii foarte buni.

  Nici un Redactor nu a fost banat definitiv. Cel puțin din 2007-2017 de când știu eu!

  2) Asta e impresia ta propagandistică ca au ramas câtiva pe site. Sunt mii care citesc zilnic! Articole cu 50-1.1000 likes.
  Articol cu likes 1.100


  cu 900


  Și la comentarii este ok. In 2 ani, numai pe prima pagină sunt peste 13.000 comentarii, la 878 de articole (cu galeriile foto cu tot, unde nu se comentează), o medie de 15 comentarii/articol.


  Sunt suficente articole și cu peste 100 comentarii.

  Q.E.D. că în comentariul tău ai debitat numai minciuni specifice trollingului care vă caracterizează pe voi haterii din „Frăție”.

 13. xray Autor articol

  „Eu m-am transferat de la Rapid la Clubul Sportiv al Armatei în 1997. După aceea, UEFA a obligat echipele campioane să își schimbe statutul, să devină societăți comerciale.

  Era coadă la nea Tică Dănilescu, când Steaua s-a transformat în societate pe acțiuni. Jucătorii se duceau să semneze noile contracte. Ulterior, am jucat la echipa care cred și cred că se numește și azi FC Steaua București SA, după actele pe care le am acasă, a declarat Adrian Matei la Digi Sport Special.

  Fostul fundaș central susține că Steaua lui Gigi Becali este continuatoarea echipei Armatei și este de părere că finanțatorul roș-albaștrilor nu a făcut de rușine numele echipei.

  „Steaua lui Gigi Becali a continuat istoria, a făcut performanțe, nu a degradat clubul sau numele Steaua. Din punctul ăsta de vedere, nu am cum să îi acuzi, a mai spus Matei.

  Deci, Becali nu avea cum sa-i fure. Au intrerupt contractul de comun acord cu AFC si a semnat apoi cu SC FBSB SA. De fapt asa au facut si cand au trecut de la CSA la AFC.

  Trompeta de Talpan bate campii ca „ne-a luat gratis jucatorii”. I-a lasat el singur sa plece, că era acolo! Singur ne-a spus că de 15 ani e la CSA cu bunhiul pe dosare și Steaua.:)

  1. kla2005

   Sunt curios cine semneaza pe contractele respective…

   in rest, ramane cum am stabilit, sunt oameni de fotbal formati la alte cluburi care iau apararea Stelei, iar gloriile se duc sa „suga” ceva de la Armata.

 14. xray Autor articol

  @Joseph

  Ref pct 1), 2) si 3)
  Vad ca n-ai priceput. Ce politica editoriala sa asigur la prima pagină? Nu intelegi ca am ramas singur din 2014 si o tin in viata cu ce imi vine in minte sau gasesc pe site-urile de sport legat de Steaua, cand am timp?

  Din 2014-2017, a trimis Ovidiu (ssk, vreo 10 articole), am preluat de la Andrei Sava (60 articole), dar de cateva luni s-a lasat si el. Plus vreo 6 de la Il Soldatino, cand a scris pe blogul lui și de Steaua. Insa nici ei nu-l injura pe Becali cum vor unii, doar il critica, cand e cazul, cum o fac și eu. Fără mumu și alte obscenități. Steaua libera are o armată de autori suduitori ai ciobanului, au de unde.

  Au mai trimis bodanel, no_noname, alexandru H, Tiempo, Le reseau pansant, Empyro, cristi_cosor și mai vreo 2-3 (le cer scuze ca nu-mi vin in minte acum), vreo, hai să zicem, 40 de articole din cele 900 apărute pe prima pagină între 2014-2017.

  In rest nimeni nu scrie, nimeni nu trimite materiale. Doar tupeu la unii sa-mi ceara sa le scriu (sau caut) dedicatii pentru ochii lor. Nu sunt angajatul nimanui!

  Am scris de 1000 de ori, toate articolele sunt NUMAI opiniile autorilor NU ale site-ului. Inclusiv ale mele, de asta le semnez cu X Ray si nu cu fcsteaua.

  Eu mă focusez chestiunea zilei de larg interes pentru suporterii care citesc fcsteaua, nu pe interesul unui grup sau altul! În această pauză au fost mai multe articole cu Talpan pentru că el a ieșit în presă cu bombe, nu de cancan, ci de viitorul Stelei. Logic, am scris de el numai când am publicat declarațiile lui si le-am comentat! Altfel nu-l băgam în seamă. Ai văzut vreun editorial dedicat pro Becali pe prima pagină??? Nu! Aaa, că unii încălziți la cap consideră că dacă scrii de FCSB (transferuri etc.) ești pro Becali, iar de Talpan că ești anti CSA, e problema lor!

  De ce dau în Talpan? Pentru că omul care nu a construit nimic în viața lui, e un megaloman și un farseu care cu fasolea belită la TV vrea să dărâme o echipă pe care a muls-o, el&co., peste 12 ani, și acum urinează pe ea, pe sentimentele și amintirile a milioane de români care au trăit clipe superbe, dar și tristețe măreață (semifinala) alături de acea echipă! E ca și cum ar veni mâine Ceaușescu și ar spune că aia născuți după ’89 nu sunt români, că atunci România a fost furată de Iliescu. Mai mult, toate realizările de după 89′ nu aparțin României. Exact așa latră Talpan despre FC Steaua, fost jucători și permanțele ei. Numai cei orbi de ură nu văd acest aspect!

  După 1990, aproape toate proiectele care au început cu o dărâmare tembelă, eu demarat cu entuziasm și s-au stins repede, pentru că nu exista răbdare, cap și se fură unul pe altul apoi se ceartă pe bani. Prezența lui Pițurcă în proiect e o garanție în sensul ăsta. Am „n” exemple. Chiar Becali. Pe ce val de simpatie generală a venit în 2003 și după 4 ani… Și era în Liga 1, CL, campioană etc., nu pe pârloagele amatorilor.

  Ce s-o mai lungim! Cine vrea articole opere de arta cu opinii și desene în ulei de Rembrandt pe prima pagină, să le scrie si vor aparea! Nu are absolut nimeni ceva împotrivă. Eu sunt doar un inginer care face o muncă voluntară, nu scriitor, pictor sau jurnalist!

 15. mq-messi

  Ma plictisesti groaznic cu povestile tale cu admini cine are unde, cine a banat pe cine etc.
  Poti sa imi arati tu ce vrei, tot un propagandist ramai.
  Sa nu intram in detalii si sa vedem ale cui sunt comentariile. Incearca sa aduni comentarile tale, cu ale lui vitto, cu ale lui alexandru h si sa zicem siegfried sa vedem cat la suta din comentariile totale insumeaza.
  Sper sa nu ma intelegi gresit. Pentru mine, toate nimicurile astea de comentarii, articole, view-uri sau mai stiu eu ce sunt fix 0. Candva aici se strangeau oameni care si aveau o legatura cu echipa, mergeau la meciuri etc. Sunteti o gloata de soareci de tastatura care va complaceti in micul cerc pe care vi l-ati creat aici.

  1. xray Autor articol

   Te-ai plictisit degeaba. Nu tie ti-am povestit. Am aratat celor care ti-au citit comentariul ca ai manancat rahat cu tot ce ai scris acolo.

   PS.
   Gloata ta de soareci de camp e in marele cerc, nu? ? Ca la „marele licurici”. :))))

 16. alexandru-h

  Intotdeauna ma va surprinde capacitatea lui @mq-messi de a scrie mai mult de 20 de cuvinte fara a lesina de oboseala. Bine, probabil primeste ajutor de la fratii sai ca sa termine comentariile, dar totusi – nu pot sa nu fiu impresionat.

  E ca si cum ai scoate apa dintr-un izvor secat – stii ca nu e nimic acolo si esti surprins cand iese totusi ceva.

 17. vasglo

  „Toţi au furat de la Steaua.
  O spune Piţurcă, oricum am lua-o un personaj din interior. Deci, a furat şi Cornel Oţelea, a furat şi Ion Alecsandrescu, a furat şi Constantin Dănilescu, a furat şi Marcel Puşcaş, au furat din sumele de transfer afară ale jucătorilor cu alte cuvinte mai toţi conducătorii Stelei de după Revoluţie. Şi a tot fost de furat numai dacă ne aducem aminte că într-un deceniu Steaua a vândut în străinătate cel puţin două echipe.
  Nu ştim ce ştie Piţurcă, oricum un caz e de notorietate din acea epocă. Transferul lui Ilie Dumitrescu la Tottenham după World Cup ’94. Ca o glumă proastă, s-au dosit bani dintr-un singur condei, nimic sofisticat. Cele patru milioane de lire sterline din conturile londonezilor s-au pipernicit în patru milioane de dolari în visteria Stelei. Diferenţa, undeva peste un milion şi jumătate de dolari, s-a rătăcit pe drum, adică s-a răspândit către mai multe buzunare. Inclusiv de la pantaloni cu vipuşcă. Cu siguranţă că ceva, acolo, pentru zile negre s-au pus deoparte şi din transferurile lui Panduru, Gâlcă, Prodan ori Adrian Ilie, între mulţi alţii. Doar nu s-o fi inventat jongleria cu sumele de transfer oficiale abia peste ani şi deci n-au de ce să primească licenţă Copos, Borcea sau Giovani Becali, subiecţii din condamnările din dosarul transferurilor.

  Ce vrea să spună de fapt Piţurcă, avocatul mai mult decât interesat al Clubului Armatei? Că în fine a bătut ceasul ca să ne întoarcem la vremurile de odinioară, de acum două decenii şi mai bine. Steaua să redevină Steaua coloneilor şi a generalilor, iar peluza dinspre tabelă să fie iarăşi înţesată de soldaţi înainte de a fi trimişi în Afganistan. Situaţiei mai mult comice de acum i se potriveşte ca o mănuşă o replică din ultimul „B.D.”: „adică el să fure şi noi nu?!” Da, totul, absolut totul se învârte în jurul banilor, la cine mai ştie câte mâini gata să mulgă iarăşi o vacă dolofană.

  În final o întrebare pe care Armata o tot ocoleşte. În ’98, după exigenţele UEFA şi lobby-ul făcut de Marcel Puşcaş, pe atunci în funcţie, secţia de fotbal s-a desprins de clubul sportiv, da? Cupele europene nu mai înghiţeau găluşca echipelor departamentale. Ce rost mai aveau atunci prezenţa şi semnăturile coloneilor şi generalilor din momentul preluării Stelei de către clanul Becali în 2003? Carevasăzică numai decorativă nu era Armata, ba dimpotrivă, era o prezenţă activă în viaţa cotidiană a clubului. Iată cum Piţurcă omite să ne spună că Viorel Păunescu, prietenul său şi preşedintele Stelei din ’98, era într-un fel o marionetă a Armatei. Unde-i ordin, cu plăcere. Altminteri şi-ar putea închipui cineva că Viorel Păunescu i-a pus pe tavă lui Becali de fapt o maşină furată, nu?”

  (http://blog.prosport.ro/mihai-ciuca/toti-au-furat-de-la-steaua-16070148)

 18. alexandru-h

  Hai sa recapitulam din declaratiile acestui Jiji de Ghencea:

  a) Tine cu Dinamo.

  b) E nemultumit de retrogradarea Rapidului, dand vina pe LPF si FRF. Individul e atat de nestiutor ca nici macar nu si-a dat seama ca TAS-ul a retrogradat Rapidul – LPF bagase Rapidul deja in prima liga, o ajutase sa joace si vreo 2 meciuri.

  c) Da in conducerea CSA ca nu-l lasa sa-si faca reclama de prost gust. Ca sa explicam – CSA ar trebui sa faca o notificare catre FRF. Evident, semnata de catre presedintele CSA . Talpan vrea sa fie ala care o semneaza – si ameninta pe cei de la CSA ca se va duce glont la MAPN sa se planga.

  d) Abereaza cu privire la regulamentele FRF pe care nu le cunoaste. Se ia de reprezentantul LPF ca nu e obiectiv – ba, Talpane, LPF reprezinta cluburile, nu are cum sa fie impotriva interesului lor.

  Cine zicea ca a murit comedia? Aveam deja niste showuri destul de ok cu talpanistii aciuati pe forum, uite ca ne-am asigurat si capul de afis.

 19. fortuneteller

  Esti rau, mai! Pai el nu tine cu Dinamo decat in anumite zile. In altele tine cu Rapid, sau CFR, poate si cu Astra. Dar in orice zi el tine sa aiba statuie in fata stadionului, sa aiba adulatori, sa fie viitor sef la CSA si poate chiar sef de stat major. Ah, si n-ar zice nu si la lovelele care crede ca le merita din plin, ca vorba aia, a restaurat gloria numelui Steaua. Comedia ar fi de pomina daca nu ar fi prea reala, seamana mai mult a drama.

Lasă un răspuns