FCSTEAUA.RO

Odă Talpan.O dă la întors

Pentru că am modificat substanțial textul introductiv inițial și mulți au citit deja articolul cu declarația lui Talpan de ieri, „Gura lui Talpan adevăr grăiește: „Domnul Becali… să ne dea echipa și să jucăm în Liga 1 și în cupele europene”. Reacția LPF”, m-am decis să pun într-un articol separat vorbele pentru acest personaj, care pe zi ce trece devine din ce în ce mai sinistru în istoria Stelei, depășindu-l lejer pe Becali. Însă, dacă Becali a menținut Steaua în topul României fotbalistice, Talpan a plasat-o în topul celor mai batjocorite echipe din istoria fotbalului românesc. Niciodată rivalii, neutrii și proprii suporteri nu au adus atâtea ofense unui club de fotbal, stârniți de un anonim care s-a trezit de sub dosare, unde a stat pitit 15 ani (zice el) pe bani publici.

În 2015 am prevăzut multe lucruri din cele care se întâmplă azi în „Bomba cu al 12-lea ceas(link). Dacă Guvernul nu se va implica și va media rebranduirea „FCSB” nimeni nu mai poate opri bulgărele de zăpadă. CSA are nume, n-are palmares și nici echipă încă. FCSB are palmares, dar nu poate rămâne fără Seaua în nume. E drept că până în 1961 era CCA și apoi Steaua. Însă brandul Steaua a devenit mult mai tare decât CCA datorită aniilor ’80. Schimbarea de nume va produce impact emoțional ca în 1961 .

În opinia mea sunt două soluții oneste de ieșire din impas:

  1. Aducerea în stadiul 2011. Pe scurt: reînființarea AFC cu CSA (60%), restul foste glorii, personalități. CSA va da marca la AFC, care o va cesiona la SC FCSB SA și va primi actiuni în schimbul cesionării. AFC va fi interfata Armata-Privat. Dividendele încasate de AFC din profitul SC FCSB SA le va folosi pentru alte secții din CSA.
  2. Acordul MApN pentru ca FCSB să-și înregistreze o nouă marcă „FC Steaua București”, urmând a primi  X % din profitul realizat din marketing produse și publicitate timp de 10 ani. Dar un document inatacabil în timp.

Dar asta trebuie să fie precedată de o anchetă care să lămurească pe toată lumea dacă preluarea patrimoniul secției de fotbal în 1998 a fost ok. Cu marca a fost o conjunctură neglijată care a permis CSA-ul să deposedeze în „ultimul minut”. Nu mai reiau.

Revenind la declarația de ieri. Dacă cineva se mai îndoia la cine este palmaresul și cine este continuatoarea, iată că i-a spus chiar Talpan azi: Domnul Becali a preluat echipa fară sa dea niciun ban. Normal ar fi să ne dea echipa și să jucăm în Liga 1 și în cupele europene”.

Sumarizăm:

  1. Talpan recunoaște că Becali „a preluat”, nu „a furat”! A preluat, deci legal. Prin urmare FCSB e Steaua, continuatoarea legală, și nu „a murit” în 2003 în sertarul juristului. Dacă Becali lua echipa cu japca, cum ne-a tot spus Talpan, juristul care se laudă că lucreaza de 15 ani (!?) la dosarul Steaua, il da în penal pentru furt in secunda  2. Așa s-a legat de o marcă, profitând de radierea AFCSB în 2011.
  2. Talpan recunoaste că „echipa domnului Becali” e continuatoarea de drept in liga 1 si UEFA. Altfel, cerea doar locul, nu și echipa.  El s-a referit la echipa FCSB, nu la jucători! Nu zice „echipa si locul din Liga 1″.
  3. Dacă Becali le dă numai jucătorii, CSA nu poate juca in Liga 1 si UEFA nici din vară, darmite din retur cum visează Talpan!
  4. Apoi, trebuie să fie dus rău cu pluta să ceară numai jucătorii de la Becali, când un jucător are salariul (cu taxe cu tot) cât tot bugetul CSA la fotbal pentru 2017 (300.000 euro). Însă echipa FCSB are creanțe și bani în cont de peste 20 de milioane de euro! Ăstea le viza Talpan, să poată să și țină jucătorii.

Sigur, orice om normal, siderat de o asemenea ipocrizie, se întreabă: acum vrea  „FCSB”-ul după ce timp de 2 ani l-a târât mediatic prin noroi și batjocură? Echipa despre care spune că „nu mai are nimic”, „nu mai există din 2003″… ?? „Clona frauduloasă” din Liga 1, o vrea acum Talpan?? Incredibil! Înseamnă „omul anului 2016” al lui Pițurcă ne-a făcut doi ani din vorbe?? Hai, că-i sfârșitul lumii! 

Juristul, pe lângă ipocrizie își reconfirmă paralela cu fotbalul și rațiunea. Cum să intre CSA direct în Liga 1 din retur?? Nici cu tancurile! Din fericire, România nu mai e în 1947 și nici Becali nu-i Mociornița, patronul echipei Carmen. E uns și cu pușcăria.

Ce vor zice fanii „adevarați” ai lui Talpan, când în loc de „un club curat mai presus de toate”, cum le-ai promis, vrea să le dea unul „murdărit” și „mai presus de lege”. Tocmai echipa pe care ei o blamează  de doi ani de zile stârniți de juristul CSA?

„Eu am readus fotbalul la notorietatea din trecut și am readus  gloria numelui Steaua București”, grăia Florin Talpan, într-un comunicat emis la finalul anului 2016.

Halal glorie! A distrus un simbol. Până și simbolul său, pentru că îl poleiseră erou unii suporteri steliști. Cel mai vertical dintre bipezi, mai bine tăcea ieri. A frânt multe inimi cu declarația de la ProTV.

După comunicatul din decembrie și declarația de ieri, mulți constată debusolați că au vrut să scape de dracu’ și au dat peste tac-su!


CSA vrea sa UMPLE National Arena dupa DISPARITIA echipei lui Becali! Ce spune Talpan pe www.sport.ro

X Ray

Exit mobile version