Ochiul suporterului: Steaua vs Voluntari

de | iulie 17, 2017
Nota Redacției:
Încercăm să deschidem acest topic, „Ochiul suporterului”, asociat meciurilor Stelei și bazat pe opiniile voastre despre jocul echipei și jucători.

Fotografia postată de FC Steaua Bucuresti.

Evaluarea prestațiilor jucătorilor Stelei în meciul cu FC Voluntari

1. Nu pot să-i reproșez ceva lui Niță, dar poate era necesară o reacție mai amplă la șutul de gol al lui Adrian Bălan. Și eu sunt vinovat pentru că am prea multe așteptări de la Niță să facă minuni când greșesc fundașii.
2. Enache a avut un joc bun. Mi-au plăcut cele câteva centrări trimise în prima repriză și modul cum decongestiona partea dreaptă a atacului stelist. Însă a continuat să greșească ușor la driblinguri sau să nu se poziționeze în linie cu ceilalți fundași steliști. La golul lui Adrian Bălan el era cel mai apropiat de Niță. Bine, n-a fost offside, dar e vorba de greșeala de poziționare.
3. Larie e mai slab ca Moke. Nu are reacție, e lent, se poziționează greșit și nu știe să ia fața atacanților adverși. Cel mai bun exemplu: faza golului înscris de Voluntari. Cred că a observat și Dică problemele cu care se confruntă, motiv pentru care l-a poziționat pe postul la care ar trebui sa dea cel mai bun randament ca jucător de picior drept: fundaș central dreapta.
4. Ca să-i fie mai bine lui Larie, Bălașa a fost pus să joace pe un post cu care nu a fost obișnuit: fundaș central stânga. Deși e tot jucător de picior drept, s-a descurcat binișor în condițiile în care Voluntari nu a exercitat presiune în atac. Are probleme la jocul aerian, așa cum s-a întâmplat la lovitura de cap a lui Gabriel Deac din minutul 5. Lângă Bălașa trebuie adus titular un nou fundaș central de picior stâng cu joc aerian bun.
5. În prima repriză, Morais nu s-a integrat în joc. Cred că și din vina altora. De câteva ori Morais, Tănase și Budescu s-au călcat pe picioare pe partea stângă. Dică ar trebui să observe și să regleze aceste probleme. Deși valoarea prestației sale a crescut vizibil în repriza a doua, sunt convins că Momcilović ar fi fost o variantă mai bună pentru acest meci.
6. Pintilii mi s-a părut nervos pe Ovidiu Popescu. În rest a jucat bine. Cartonașul galben i s-a acordat ușor.
7. Meci slab făcut de Ovidiu Popescu. Dică i-a trasat sarcina de a coborâ între cei doi fundași centrali pentru a participa la declanșarea atacurilor, dar tânărul nostru nu a găsit soluții. A greșit grav de cel puțin trei ori: Vlad Olteanu îi suflă mingea în minutul 5, la colțul terenului din dreapta porții lui Niță, și centrează periculos pentru ocazia lui Gabriel Deac; în minutul 17 l-a pierdut pe Marinescu care a ajuns să șuteze nestingherit la poarta lui Niță; în minutul 29 îl faultează pe același Marinescu prin ridicare prea sus a piciorului, riscând să fie eliminat. Să spunem că a avut și o pasă filtrantă bună care l-a pus în poziție de gol pe Man în minutul 50.
8. Tănase n-a jucat rău, a încercat să facă și faza defensivă, dar nu i-a prea reușit. Are meritul că a obținut penalty în minutul 34, după părerea mea acordat absolut justificat.
9. Nu mi-a plăcut Budescu. În afară de câteva execuții superbe din faze fixe nu a reușit mare lucru. În a doua repriză nici nu s-a mai preocupat de faza defensivă. La contraatacul voluntarilor din minutul 55, Budescu s-a ferit efectiv să nu-l incomodeze pe jucătorul advers care a verticalizat, fază la care a greșit inițiat Alibec.
10. Man nu a prea fost băgat în seamă de adversari, a rămas nemarcat de câteva ori și și-a creat patru ocazii majore, dintre care una concretizată în prelungiri. Bravo băiete! Numai să nu ți se urce după cap. Că tatuaje am văzut că ți-ai făcut făcut.
11. Gnohere nu a contat în atac. Se pare că nici nu a fost jucat cum ar fi trebuit. Traseele mingii îl cam ocoleau, cu excepția situațiilor când cobora să primească.
12. Teixeira a jucat bine, a iuțit jocul și a verticalizat, spre disperarea lui Dică care îi striga să aducă mingea în flancuri. Nici el nu a închis acolo unde trebuia la contraatacul din care s-a marcat golul adversarilor. Are meritul de a fi recentrat cu capul la golul lui Man.
13. Alibec mi se pare ieșit din forma fizică cu care a încheiat campionatul precedent. Nu mai protejează mingea la fel de bine și a fost deposedat ușor. De la o deposedare a sa a plecat golul adversarilor. În schimb s-a văzut clasa sa de atacant la singurul lui șut pe poartă, din întoarcere.
14. DeAmorim a fost activ în cele 15 minute jucate și are meritul că a centrat la faza golului marcat de Man.

Autor Dang
Membru înregistrat fcsteaua.ro

Catalogul echipei

 • Prima repriză

Steaua – Voluntari 1-0 (pauza), gol Budescu (’34, p.). Elevii lui Dica n-au stralucit, dimpotriva au aratat destule carente in joc. Defensiva e fragila, iar unii din oamenii de atac au fost atrasi in jocul dur al adversarilor,

Nita 6 – bun la suturile, nu foarte periculoase, ale adversarilor;
Enache 6 – vivace, dispus la efort, totusi cu cateva greseli de interpretare la unele faze;
Larie 4 – slab si in duelurile cu adversarul direct, si in momentele de constructie;
Balasa 5 – ceva mai bun decat Larie, dar la randu-i nesigur;
Morais 5 – inceput modest de repriza, si-a revenit dupa minutul 30;
Pintilii 5 – nervos, a participat putin la constructie;
Ov.Popescu 5 – destul de multe erori de plasament, dar si o serie de pase neispirate;
Man 5 – in nota asteptata;
Tanase 6 – fragil, are meritul de a fi provocat lovituta de pedeapsa;
Budescu 7 – prieten cu mingea, bun la fazele fixe, sigur la executia penalty-ului;
Gnohere 5 – fara realizari notabile.

 • Final

Steaua – Voluntari 2-1 (1-0), goluri Budescu (p), Man, respectiv Balan. Dica debuteaza cu un succes meritat, dar foarte greu obtinut.

Nita 6 – sigur in interventii, fara vina la gol;
Enache 5 – dupa o prima repriza decenta, a scazut evolutia la cote alarmante;
Larie 4 – sub nivelul Stelei, trebuie sa i se gaseasca urgent inlocuitor;
Balasa 5 – nesigur, totusi mai bun decat colegul din centrul defensivei;
Morais 6 – dupa un inceput slab, a evoluat destul de bine, cu aport ofensiv notabil;
Pintilii 6 – ceva mai bun in partea a doua, insa e departe de a fi metronomul de la mijlocul terenului;
Ovidiu Popescu 5 – sub asteptari;
Man 7 – multe aparitii la finalizare in partea a doua, iar golul din final ar putea sa-i dea incredere;
Tanase 6 – se putea mai bine;
Budescu 6 – mai putin inspirat in partea secunda;
Gnohere 5 – un joc mai slab decat se anticipa;
Alibec 5 – fara realizari importante;
Tixeira 6 – aport ofensiv semnificativ, cu o contributie importanta la gol;
De Amorim 6 – are meritul de a fi centrat la golul victoriei;

P.S. E nevoie de un fundas central decent, altfel stelistii nu vor trece de Plzen.

Autor Saramago
Membru înregistrat fcsteaua.ro

La meciul Steaua – Voluntari au fost prezenți pe Arena Națională 10.237 de suporteri, potrivit anunțului oficial. Este a doua cea mai mare audiență a Stelei într-un meci jucat contra altei echipe decat Dinamo, privind cifrele din sezonul trecut 2016/2017. 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/adrian.mihail.33/videos/669656706557897/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]
 

Image result for CS U Craiova - FC Steaua

14 comentarii la „Ochiul suporterului: Steaua vs Voluntari

 1. jt89

  Este bine ce face fcsteaua.ro ca are articole pentru FCSB si CSA. Fiecare sa mearga cu cine vrea, Steaua este peste tot, Steaua este in FCSB, Steaua este in CSA, Steaua este in SteauaLibera, Steaua este in fcsteaua.ro, Steaua este in Armata, Steaua este in loja oficiala asa cum e ea, Steaua este in legende, Steaua este peste tot, doar extremistii spun ca este doar intr-un singur loc.

 2. alexutz2007

  Jt89 CSA nu va fi niciodata Steaua aia pe care o stim noi. Prin absurd sa primeasca tot palmaresul sa joace-n liga 1 si tot nu va fi. Din punctul meu de vedere aceasta echipa a luat nastere din lacomie si nu din dorinta de a face macar performante mediocre ca sa fim realisti ma indoiesc ca va face performante macar ca Steaua sub conducerea lui Jiji.

 3. white-r

  Iar au valoare teoretică ce tinde spre infinit și valoare practică ce tinde spre zero. Apărarea e din cascadorii râsului, Hilarie cred că a fost adus pentru enterteiment, nu aveau suporterii de cine râde de la Baciu încoace ….la finalizare au valoare de liga a 2-a…nu degeaba Man jucând la nivelul ligii a doua a fost strălucirea din atac… An de an au 4-5 fotbaliști în tot lotul, restul completează să iasă la număr, și datorită numărului impresionat de transferuri praf, sunt favoriți la titlu și supra evaluați.

 4. quark

  Mult trambitata campanie de transferuri este de fapt un fiasco , lotul este subtiat numeric si dezechilibrat pe posturi .

  Portari : singurul post acoperit , cu un Nita greu de scos pentru a risca puncte pe mana lui Vlad intr-un campionat care se va juca iar la milimetru si in care puncte pierdute aiurea cu echipele codase ( cum au fost cele risipite la egalul cu ASArdealul TgMures din ultima etapa a sezonului regulat in campionatul trecut ) pot fi fatale la final .

  Fundasi : situatie jenanta , cu 5 ( cinci ) fundasi de meserie mari si lati + unul improvizat ( Enache ). Gasim doi fundasi centrali fricosi si predispusi greselii : Larie ( o sa vedem cat de curand si pe la noi in careu penalty-uri precum cel de la Ovidiu ) si Balasa ( o combinatie de fundas dreapta + central , fortat insistent pt ca GB sa-si recupereze teapa de 500.000 euro ) . Folosirea improvizatiei Enache langa acesti doi corifei suna a ruleta ruseasca , iar Pleasca ( care s-a descurcat chiar decent ) zace pe banca .
  Pe stanga , Marko , cel mai constant si sigur fundas al sezonului trecut , face tusa nemeritat pentru alta feblete de la Astra .

  Linia de mijloc : banda dreapta este blocata de regula U21 cu Man in pole position, dar vor veni meciurile in care vom fi in corzi iar omul de pe dreapta va trebui sa-l dubleze serios pe Enache .
  Mijlocasii centrali sunt 3 mari si lati : Pintilii , Ov. Popescu si Vlad Achim + un Filipe Teixeira de-o repriza , un cuplu Pinti – Teixeira depasindu-l la varsta chiar si pe cel al CFR-ului ( Hoban – Culio ). Nervozitatea lui Pintilii se datoreaza lipsei complementaritatii pe care el o simte din teren . Pe Filip nu stim cand ne vom putea baza si ce tonus va avea. Pe stanga ii gasim pe Tanase si Amorim + solutie de avarie Jakolis ( ca in dreapta are stop ) .
  Cu un mijloc Man – Pintilii – Ov. Popescu – Tanase nu vom speria niciodata un dinamo .

  Cu Budescu in spatele varfului Alibec / Gnohere , incheiem enumerarea lotului . Care varf , indiferent cine e , are nevoie de baloane jucabile pentru a putea produce ceva.

  Intr-un campionat de anduranta in care accidentarile si suspendarile sunt inerente , suntem imbracati cam subtire. Un alt sezon cu multa adrenalina si dureri de cap generate de aparare. Vom trai din executiile individuale ale lui Budescu si Alibec , dar vom trai periculos.

 5. xray Autor articol

  De regula, cand echipa favorită e condusa sau egalată, de emotie si frustrare, se poate întâmpla să nu te mai concentrezi pe amănuntele care în direct îți par poate neesențiale scopului final vizat. Ochii si mintea sunt focusate spre capătul previzibil al fazelor, sperând happy end-ul. De aceea, prima impresie după un astfel de meci tensionat poate sa fie usor distorsionată de un subiectivism emotional sau de o percepție care poată să nu mai cuprindă în analiză și acele momente din direct, ignorate mental sub stres.

  Am revăzut meciul, fără morcovul avut la transmisia in direct.:) Trebuie să spun două lucruri:

  1) Nu e dracul chiar atât de negru pe cât părea la prima vedere.
  De exemplu, initial mi-a părut că Teixeira a jucat slab. Assistul la Man părea sigura realizare notabilă.
  Asta pentru că mi-au rămas întipărite in minte câteva pase greșite și mingi pierdute aiurea, șutul ăla în bălării când avea alte soluții în careul plin de stelisti si minutul 91, când a stat în careu să vină mingea la el, în loc să se demarce în zonă liberă spre Enache, să-l ajute, sau să iasă spre pasa lui, care nu a fost atât de gresită pe cât a huiduit lumea.
  După ce am revăzut meciul, mi-am schimbat părerea initială. Teixeira nu a jucat slab, prima impresie a mea a fost falsă.

  2) Am fost un pic cam răutăcios cu „vedetele”.
  Totuși, golul lăudatului Man este creația a 4 vedete „astrale”: Budescu deschidere cu exteriorul la Morais, pas la De Amorim, pătrundere și centrare de manual la Teixeira, recentrare magistrală cu capul la Man, apoi gol. Și bara lui Man a venit după ce Budescu i-a pasat excelent în interiorul careului. ȘSi penalty-ul scos de Tănase, a venit ca urmare a unei lovituri libere executată bine de Budescu, care l-a obligat pe portar să respingă în față până la Tănase.

 6. Gosu

  @Quark, apreciabila analiza ta , dar un pic cam drastica pentru stadiul actual al debutului de campionat, hai sa vedem de ce.

  Spui tu ca lotul este dezechilibrat pe posturi – corect, in special in aparare , dar nu cred ca are cum sa fie subnumeric cu 27 de jucatori.

  Referitor la portari, Nita e indispensabil in meciurile cu miza , ideea aducerii unui portar tanar care sa joace atunci cand iti domini adversarul este foarte buna si mai ales utila pentru regula U-21. In cazul in care s-ar intampla ceva cu Nita , sunt convins ca la varsta si experienta acumulata, Stancioiu va face fata fara probleme ca titular.

  La fundasi regasim si punctul nevralgic al echipei si aici nu incape dubiu. Balasa este intr-adevar incapabil de a juca la acest nivel, iar Larie nu poate face fata singur avand nevoie de un coleg mai mobil. Daca ne raportam la eroare din ultimul meci, aici nu e nimic nou sub soare, caci asta e profilul lui Larie, similar cu Szukala, daca vrei. Sa nu ne pripim deci. Enache sunt convins ca e ideea antrenorului (care a si insistat pentru pastrarea lui in lot), cum pe partea cealalta Morais este impins titular de patron. In teorie se doreste un plus ofensiv , in practica probabil ca doar fostul astral va rezista, pe partea cealalta urmand sa intre Pleasca , iar Momci in centru langa Larie.
  Totusi, de mentionat si faptul ca din Liga 1 nu aveai alti jucatori mai buni de luat, stiut fiind si faptul ca GB refuza sa aduca din strainatate si rau face…dar, sunt convins ca va mai fi adus un fundas – bun, rau vom vedea.

  Linia de mijloc sta binisor si nu vad sa mai fie imperios necesar vreun transfer, altfel decat cu titlu de bonus. Sunt deja ani buni de cand jucam acest (falimentar din punctul meu de vedere) 4-2-3-1 si nu mai avem cum sa privim cele doua „aripi” ca pe mijlocasi de banda „clasici”, rolul tactic fiind mai mult spre „extreme”, iar atributiile defensive preluate de cei doi inchizatori (ca de asta sunt doi). In fapt daca stam sa ne gandim bine, ultimul jucator de banda care facea si faza defensiva a fost Dodel.
  La capitolul distrugatori de joc , cu Pintilii , Popescu, Achim si Filip, ar fi inutil sa mai suplimentezi , din moment ce abia ai scapat de Muniru (care oricum era un factor de risc).
  Dintre toti cei enumerati de tine cel mai rau imi pare de Jakolis , care pe finalul sezonului trecut devenise indispensabil ofensivei, dar parca e mai bine sa-l ai pe banca, decat sa nu-l ai deloc !
  Cu mijlocul ala indicat de tine poate „nu vom speria” vreun dinamo, intrebarea se pune, ei cu ce ne sperie pe noi ? 🙂

  In atac , dupa cum ai vazut Budescu e omul dintre linii care faciliteaza baloane pentru coechipieri si care are si un sut foarte bun (asemanator cu Rusescu pe vremuri), iar cu Alibec si Gnohere , parca nici nu stii ce sa alegi. O a patra „vedeta” in atac venea sa fie titular, altfel nu vad cu ce te-ar fi ajutat sa ai prin lot un nou Tatu sau Nikolic.

  Da, campionatul este de anduranta, vor fi accidentari, vor fi suspendari , dar nu vad sa aiba loturi mai solide celelalte contracandidate. Totodata consider ca e mult prea devreme sa tragem concluzii, mai ales negative dupa primul meci al sezonului, meci in care ai jucat cu revelatia returului trecut, detinatoarea Cupei si Supercupei, care tocmai i-a negat trofeul „supertalentelor” Viiturii lui Haghi. Parca totusi echipa lu’ nea Pandele nu e chiar Juventus Colentina , nici Sepsi, nici FC Botosani …

  Si ca nota de subsol , daca ne uitam cum revine Dan Petrescu in Liga 1 , cu focul pe arbitraj si plangandu-se ca „are cel mai greu program” (jucand cu Botosani :)) ), parca nu ma deranjeaza ca intarzie sa ajunga si pe la Steaua..

 7. Sergiu Badescu

  Ce parere aveti de un Momcilovic fundas central? Nu face faza ofensiva asa cum o face Morais, dar cred ca ar fi genial ca fundas central stanga, defensiv sta mult mai bine decat Larie, goluri cu capul a marcat si arata ca e destul de bun la jocul aerian. VITEZA are! Consider ca ar face un cuplu de senzatie cu Balasa.
  Fundas dreapta: Pleasca!
  Mijlocas central: Achim-Texeira;
  Stanga-Budescu;
  Dreapta-Jakolis;
  Mijlocas ofensiv- Alibec;
  Varf-Gnohere;

  Asta o consider eu cea mai buna echipa posibila;

Lasă un răspuns