Mulțumim, Constantin Gâlcă! Mult succes în continuare!

de | iunie 10, 2015

111galca-interiorFotbal Club Steaua Bucuresti ii multumeste antrenorului Constantin Galca, ajuns la finalul contractului si care nu va mai continua alaturi de echipa noastra.

Marti 09 Iun 2015 14:44

Clubul nostru isi exprima recunostinta pentru performantele extraordinare reusite de catre acesta prin cucerirea „Triplei” Campionat-Cupa Romaniei-Cupa Ligii inca din primul sezon la carma echipei, performanta unica in fotbalul romanesc.

Fotbal Club Steaua Bucuresti ii ureaza mult succes in continuare tehnicianului care a intrat in istoria de aur a „ros-albastrilor”, urmand sa revenim cu detalii legate de componenta noului staff tehnic al echipei.
In alta ordine de idei, clubul nostru le multumeste si colaboratorilor tehnicianului care a cucerit „Tripla”, Dumitru Uzunea, Laurentiu Rosu, Julian Jimenez, Oscar Brau Perez, Gabriel Dumitrescu si Stefan Preda, care isi vor rezilia, in perioada urmatoare, angajamentele.

Constantin Galca este un fost mijlocas nascut la Bucuresti, pe 8 martie 1972, care a debutat in fotbal la Progresul Bucuresti, la varsta de 16 ani, de unde a fost transferat la FC Arges Pitesti. Dupa doua sezoane foarte bune in tricoul argesenilor, a ajuns la Steaua, unde, intre 1991 si 1996, a castigat 4 titluri de Campion, o Cupa a Romaniei si 2 Super Cupe, evoluand, de asemenea, in grupele UEFA Champions League. Dupa aproape 200 de partide in tricoul ros-albastru, s-a transferat, in 1996, la RCD Mallorca, din Spania, unde a petrecut un sezon, fiind apoi transferat de catre Espanyol Barcelona, pentru care a jucat timp de patru ani si a cucerit Cupa Regelui Spaniei in 2000. Intre 2001 si 2003 a jucat pentru Villarreal si pentru Real Zaragoza, echipa unde a fost imprumutat in sezonul 2002-2003. Si-a incheiat cariera de jucator profesionist la Almeria, pentru care a jucat intre 2003 si 2006, incheind astfel 11 sezoane de succes in Spania.

La nivelul echipei nationale, Galca a fost unul dintre jucatorii exponentiali ai „Generatiei de Aur”, adunand 68 de selectii si 4 goluri sub tricolor si prezente la Campionatele Mondiale din 1994 si 1998, precum si la Campionatele Europene din 1996 si 2000.
Dupa incheierea unei cariere cu aproape 600 de meciuri oficiale la nivel de club si echipa nationala, noul antrenor al Stelei s-a stabilit in Almeria, unde si-a inceput cariera de antrenor la Almeria B. In 2013 a fost numit selectionerul echipei nationale SUB 17, iar incepand cu 2 iunie 2014 a devenit antrenorul Stelei, urmandu-i la comanda ros-albastrilor lui Laurentiu Reghecampf, care a cucerit doua titluri de campion si Super Cupa Romaniei intre 2012 si 2014. Sub conducerea lui Galca, Steaua a intrat in istorie, obtinand toate cele trei trofee interne puse in joc: titlul de Campioana, Cupa Romaniei si Cupa Ligii. De asemenea, echipa a participat in grupele UEFA Europa League. Constantin Galca a condus echipa in 58 de partide, obtinand 37 de victorii, 8 rezultate de egalitate si pierzand 13 jocuri, cu un total de 110 goluri inscrise si 53 primite.

Fotbal Club Steaua Bucuresti
Preluare de pe site-ul oficial steuafc.ro

Notă
Oficial, contractul lui Gâlcă a fost până la data de 09 Iun 2015

Îți mulțumim și noi pentru tot ce ai făcut la Steaua și îți urăm viață lungă și multe realizări ca antrenor, Costel Gâlcă!

XRay

Un comentariu la „Mulțumim, Constantin Gâlcă! Mult succes în continuare!

Lasă un răspuns