Lecitină pentru uituci: Ce Steaua a ajuns la Becali! Evaluarea AVAS din 2004: minim 9.737 de dolari costa 1% din SC Fotbal Club Steaua București SA

de | septembrie 8, 2017

Se știe că în 2003  Asociația Fotbal Club Steaua București (AFC), condusă de Viorel Păunescu și consiliată de generalii CSA aflați în AGA și CD-ul asociației, era în pragul falimentului, cu visteria goală și cu peste 20 de milioane de dolari datorii la stat, la terți privați, contracte în curs, salarii personal etc.

 • Nota Bene! Generalii CSA și Păunescu-AFC au devalizat și îngropat clubul de fotbal Steaua între 1997-2003! În 2003, AFC Steaua nu mai avea decât două opțiuni: să se lichideze sau să privatize real Steaua într-o societate nouă pe acțiuni, în speranța că se va atrage capital și finanțare de la „stockholders” pentru a funcționa. Dacă nu era Becali, considerat atunci de toți drept omul providențial, Steaua era oale și ulcele, lichidată de stat! De fapt, așa cum a făcut statul și cu AFC. Statul (ANAF) i-a cerut în justiție lichidarea! După lichidare, au urmat firesc dizolvarea în 2006 și apoi radierea în 2011. 

Cu conturile goale și o datorie la stat de 420 miliarde de lei (12,7 milioane dolari), uriașe la acea vreme, AFC era somată de ANAF cu blocarea conturilor și executarea silită.

 • Până în 2003 CSA și AFC au acumulat nu mai puțin de  420 miliarde de lei (12,7 mil USD) datorie către bugetul de stat, reprezentând impozite pe salariu, somaj, CAS (link). Datele sunt publice!
 • O bună parte din datorie a fost preluată AFC de la CSA prin Protocolul 66/1999, punctul 12:  Datoriile și creanțele CSA Steaua și ale fostei secții de fotbal profesionist, contracte anterior datei de 8 iulie 1998 în exclusivitate pentru componenții echipei de fotbal, tehnicieni și antrenori, precum și cele legate de participarea echipei la competițiile interne și internaționale, vor fi preluate de Asociația Fotbal Club Steaua București în baza unei convenții. Mijloacele fixe și mijloacele circulante existente în gestiunea fostei secții de fotbal profesionist a Clubului Sportiv al Armatei Steaua la data semnării protocolului vor fi preluate de Asociația Fotbal Club Steaua pe baza unui proces-verbal de predare-primire distinct.”

 • Pe înțelesul tuturor. E ca și cum, ipotetic, un angajat primește în mână „salariul brut”, umând ca el să-și plătească impozitul, CAS etc. și apoi să cheltuie doar ce îi mai rămâne, adică „salariul net”. Însă omul îi prăduiește pe toți și nu mai plătește nimic statului, lună de lună și ani de zile. Așa a făcut și AFC!

Pe de altă parte, AFC acumulase datorii imense și la terții privați, între care și la Gigi Becali. Cu acte oficiale și legale de dare în plată, AFC împrumutase de la Becali  6,4 milioane dolari, gajați cu drepturile federative a 21 de fotbalişti și rambursabili în acțiuni la viitoarea societate pe acțiuni, pe care AFC urma să o înființeze în baza Ordonanței 26 din 2000.

 • „Art. 47. Asociatiile si fundatiile pot infiinta societati comerciale. Dividendele obtinute de asociatii si fundatii din activitatile acestor societati comerciale, daca nu se reinvestesc in aceleasi societati comerciale, se folosesc obligatoriu pentru realizarea scopului asociatiei sau fundatiei.OG 26/200

În această situație, la înființarea SC Fotbal Club Steaua București SA,  AFC și-a achitat datoria față de Becali cu 51% din acțiuni. AFC Steaua București dobândea 36% din capitalul social total al societăţii comerciale pe acţiuni, George Becali 51%, Viorel Păunescu 6%, Victor Piţurcă 4% şi Lucian Becali 3%. Valoarea celor 100 % din acțiuni fiind fixată de AFC Steaua la aproximativ 10 milioane de dolari.

Toți banii pentru cele 64% din acțiunile înstrăinate de AFC erau de la Becali, însă 1,3 mil. USD din datorie au fost dirijați de latifundiar, via AFC, în acțiunile lui Viorel Păunescu (6%), Victor Piţurcă (4%) şi Lucian Becali (3%). De fapt, niciunul din membri AFC nu avea bani cash, nici chef să riște, să-și dea averea pe acele acțiuni. Becali urma apoi să recupeze acei 1,3 mil. USD de la cei trei, fie prin cedarea acțiunilor, fie prin rambursarea sumei de achiziție. Ceea ce s-a și întâmplat mai apoi.

Însă perspectiva executării silite, a obligat-o pe AFC să scape repede și de 35% din acțiunile deținute, prin vânzarea lor la terțe persoane, păstrând simbolic doar 1%. Evident, acele acțiuni au fost cumpărate tot de cine avea bani cash disponibili, clanul Becali. Păunescu și Pițurcă dețineau și ei 9%, dar cum am spus, cu bani „împrumutați” tot de la Becali pentru achiziționarea lor. Păunescu i-a cedat acțiunile lui Becali, însă Pițurcă a cerut 500.000 de dolari pentru cele 4%, deși le achiziționase cu banii „împrumutați” de la latifundiar, motivând că el l-a adus la Steaua și merită o plată pentru acest serviciu.

Așa a ajuns Becali ca în scurt timp să dețină 99% din acțiuni, iar AFC 1%!

În 2004, AVAS și mai apoi ANAF au acționat pentru executarea silită a Asociației  Fotbal Club Steaua București, care m-ai deținea doar 1% din SC Fotbal Club Steaua SA.

Să vedem ce scria presa în ziua de 27 august 2004 despre modul cum a intrat Steaua 100% în posesia lui Gigi, iar acum, când au venit milioanele pe jgheab, Armata (adică statul) stă tot cu mana întinsă la „meleoanele” lui Jiji visând prejudicii de 36 mil. €!!!

Cât mai valora atunci Steaua? În 2004, AVAS a evaluat prin experți că 1% din SC Fotbal Club Steaua SA ar valora doar 9.737 dolari! Adică, 100% din SC Fotbal Club Steaua București SA valora 973.700 dolari! Deci, MAI PUȚIN DE 1 MILION mai era valoarea de piață oficială a clubului atunci când Gigi Becali a preluat pachetul majoritar de acțiuni. 

În continuare citez din articolul „Lichidare – 10.000 de dolari costa 1% din Steaua”, publicat de departamentul economic al Jurnalului Național, la  27 August 2004:

Lichidare – 10.000 de dolari costa 1% din Steaua”

„Pentru ca nu si-au mai platit datoriile la fondul de sanatate si pensii (CAS), toate bunurile Asociatiei Fotbal Club Steaua Bucuresti urmeaza sa fie scoase la vanzare prin licitatie publica.

Cu aceasta ocazie AVAS va vinde si 1% din capitalul social al actualului proprietar al clubului, SC Fotbal Club Steaua SA, actiuni aflate încă in proprietatea asociației.
Pe data de 3 septembrie, doritorii, microbisti sau nu, vor avea ocazia sa poata cumpara un pachet de 33 de actiuni reprezentand circa 1% din actualul capital social al echipei de fotbal Steaua Bucuresti.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) cere pe acest procent o suma de cel putin 9.737 de dolari – pret de pornire (fara TVA). Alaturi de aceste actiuni urmeaza sa fie valorificate si trei apartamente cu doua, respectiv trei camere, precum si diferite alte mijloace fixe – toate aflate in proprietatea asociatiei.

DATORII CAT CUPRINDE.
Fosta proprietara a clubului de fotbal, Asociatia Fotbal Club Steaua Bucuresti, condusa pana nu de mult de Viorel Paunescu, a acumulat in timp datorii de ordinul sutelor de mii de dolari catre diferite institutii ale statului prin neachitarea obligatiilor catre fondul de sanatate si cel de pensii.

„Va pot spune ca vom incerca sa obtinem un pret cat mai mare pe aceste bunuri, precum si pe cele 33 de actiuni care urmeaza sa fie scoase la vanzare, dar, indiferent cat de mult vom reusi sa luam, datoriile asociatiei sunt mult mai mari”, ne-au declarat surse oficiale din cadrul AVAS.

Institutia statului a demarat acum catva timp procedura de executare silita asupra asociatiei, pentru neplata datoriilor, instituind totodata si sechestru asigurator asupra tuturor bunurilor in cauza, aflate in patrimoniu.

DISPARE ASOCIATIA.
Prin valorificarea tuturor activelor din patrimoniu, Asociatia Fotbal Club Steaua Bucuresti va disparea, aceasta urmand sa intre imediat in procedura de lichidare. De asemenea, in afara AVAS, Administratia Finantelor Publice sector 6 a demarat, la randul ei, o procedura similara asupra tuturor celorlalte bunuri care inca mai fac parte din patrimoniul fostei proprietare a clubului de fotbal Steaua Bucuresti.

La licitatia organizata pe data de 3 septembrie, la fostul sediu al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Bancare din Bucuresti, vor putea participa atat persoane fizice si juridice romane cat si straine, dar cu obligativitatea indeplinirii, in prealabil, a unor conditii specifice in aceste situatii. Valoarea tuturor bunurilor scoase la licitatia publica, inclusiv a pachetului de actiuni la actuala societate comerciala Fotbal Club Steaua SA, ajunge in total la aproape 225.000 de dolari.

NEPOTUL
Patronul Fotbal Club Steaua, Gigi Becali, va rascumpara datoriile fostei asociatii Steaua Bucuresti: „De un an si jumatate de cand am preluat eu conducerea, Steaua este cu platile catre stat la zi. Ceea ce spune AVAS reprezinta datoriile celor de dinaintea mea.
Nu mi le puneti in spatele meu. Dar un nepot de-al meu va participa la licitatia pentru achizitionarea procentului de 1% si astfel se va rezolva problema. Nu pot lasa pe altul sa preia acele actiuni pentru o suma atat de mica. Si de-acum n-o sa se mai spuna ca Steaua are datorii”, ne-a declarat Gigi Becali.

DATORNICI
Majoritatea cluburilor de fotbal din Romania a acumulat in timp datorii foarte mari la Fondul de Sanatate, dar mai toate asociatiile care erau in trecut in spatele marilor echipe nu mai sunt in prezent decat niste „fantome”. Astfel, Asociatia Fotbal Club Steaua, care nu mai are nici o treaba acum cu actualul club de fotbal Steaua Bucuresti, are datorii la Fondul de Sanatate despre care se spune ca depasesc valoarea de 2,2 milioane de dolari. Toate aceste datorii insa nu vor mai putea fi recuperate decat partial de catre diferitele institutii abilitate ale statului.”

Junalul Național, 27 Aug 2004

Acesta este tristul adevăr despre Steaua între 1997-2003, nu basmele lui Talpan & Co.!

X Ray

 

Precizări legate de site-ul fcsteaua.ro (click link)

29 de comentarii la „Lecitină pentru uituci: Ce Steaua a ajuns la Becali! Evaluarea AVAS din 2004: minim 9.737 de dolari costa 1% din SC Fotbal Club Steaua București SA

 1. fortuneteller

  O sa apara imediat si cei piscati de orgoliul frondei anti-becaliene. Ideile putine dar de neclintit se vor invarti in jurul faptului ca unii n-au semnat si a conceptului ca sportul de performanta e o prioritate nationala. Fiind vorba de idei putine dar fixe, nu se va aprofunda numarul de semnatari ai transferului de la AFC, si nici ce exact inseamna „de performanta”, sau „prioritate nationala”.

 2. alexandru-h

  @Micutul Fabian

  Dumneata ai avut mare noroc ca Ceausescu nu putea sa vada viitorul. Ca daca te-ar fi vazut cum ai ajuns, ar fi renuntat instantaneu la politicile anti-avort, ca sa nu riste inmultirea astora ca tine.

 3. killertits

  Nu ai cum sa le spui astora nimic, nu are rost, constiinta lor curata nu poate vedea dincolo de barierele impuse prin propaganda stil Kim Jong-un facuta de jenerali.
  Drept dovada, Becali a cumparat tot fotbalul romanesc, fara doar si poate…

 4. mereu-fcsteaua

  asta e pentru toti liberii, dar in special pentru @micutul,

  fii atent. ai o bicicleta noua, cumparata de la mama ei din fabrica. pentru ca iti place foarte mult, ii pui un nume: Ana. merge ea merge f bine si la un moment dat se strica ghidonul. dar tu cum ai bani, il inlocuiesti. peste 2 luni, ghinion! se strica pedalele. totul super bine pana cand, peste un an, din diverse motive, ti se urca tie la cap ca vrei sa schimbi cadrul. si uite ca faci si asta.
  si uite asa mergi tu cu bicicleta ta Ana prin toata Romania.
  in decurs de alti 10 ani, schimbi tot ce se poate schimba la o bicicleta.
  dar tu, cum esti un baiat atent, pastrezi toate piesele vechi, pentru amintiri.

  dar hopa! omul are si momente mai grele in viata. ai nevoie de bani, iar pentru asta vinzi vechile parti din Ana. le pui de vanzare online si vin eu si le cumpar.

  ce zici, o sa pot sa ma laud ca bicicleta mea a mers prin toata Romania? evident, NU. o sa pot eu sa spun ca am bicicleta Ana pe care o avea micutul? normal, nu (si te rog sa nu scoti din context si sa spui ca asa a fost acum 15+ ani cand GB a luat echipa. nu, asa e acum, cand aveti doar o biata sigla cu un nume care nu are nicio treaba cu echipa si spiritul STELEI, chit ca va numiti Steaua). Singura ANA este cea cu piesele noi. Piesele vechi au valoare fix 0.
  Degeaba are echipa nou infiintata sigla Stelei. Degeaba sunt unele legende langa acest proiect. Ea nu e STEAUA.

  poti sa cauti pe net Ship of Theseus, e o chestie foarte interesanta.

  numai bine,
  un simplu om

 5. naiyba

  Ce se intampla acolo la CSASteaua Bucuresti numai D-zeu stie insa e pacat ca numele Stelei este pus langa cel al PSD-ului, imaginea clubului CSA Steaua Bucuresti a avut deja mult de suferit din cauza lui Talpan care a privit procesele impotriva lui ggca ca pe un razboi personal, nu mai spun de desele comunicate samd, lucru pe care multi suporteri Stelisti nu l-au inghitit pt ca Talpan urmarea si inscaunarea lui ca presedinte al CSA.
  Proiectul cu echipa de fotbal a fost facut datorita obligatiei de a avea echipa de fotbal pt ca stadionul Ghencea sa poata intra in ruta Euro 2020, de aceea a fost facut si in graba, s-au cumparat jucatori la gramada, s-au adus antrenori pe ultima suta de metri….si sa nu uit de cand e vopsit gardul acela cu ”Vrem Echipa” si de cand cer cei de la PN si PS echipa si cand s-a format aceasta….nimic nu pare planuit dinainte.
  Asimilarea politicului cu numele Stelei va aduce si mai multe deservicii clubului CSA Steaua Bucuresti….
  Oare cum vor reactiona cei de la PS in cazul in care CSA si FCSB vor ajunge la o intelegere?

  1. biancocelesti

   @naiyba

   1) Hai sa nu fim ipocriti. Ne-a gigi cu greu poate fi considerat privat, tepele date de el statului Roman l-au ridicat, ca nu prea l-a dus capul sa ridice ceva. Singura lui afacere profitabila a fost Steaua, si stim cu totii cum a pus mana. Crezi ca degeaba a stat in compania lui Paunescu, Hrebenciuc si multi altii? Ne-a gigi e un baiat destept care a facut o afacere… sau mai multe.
   Asta cu asimilarea politicului cu numele Steaua e… nu te supara, dar cand conducatorul clubului Fcsb, fiind persoana care vorbeste cel mai des in numele lui, era in spatele lui Geoana cum era? Dar cand si-a facut propriul partid si jumate din angajati si acoliti erau inscrisi? Atunci nu mai era politicul implicat? Dar cand si-a facut campanie pe spatele Stelei?

   2) Clubul Sportiv al Armatei a adus multe medalii internationale, ce e rau in faptul ca Primaria unui sector investeste in centrul de juniori? Cand baga bani in CSM Bucuresti, toti sunteti romani, cel putin cand e o finala europeana. Atunci sunteti mandri si pozati in mari Romani.

   3)Echipa nu e facuta de mantuiala. Drept dovada rezultatele de pana acum si in mod special jocul. Sunt multi tineri de perspectiva, iar cel putin 5-6 ii vei vedea si in Liga 1 peste cativa ani.

   4) Greu de crezut ca va exista o impacare. Mai sunt doua procese pe rol, unul pentru numele FCSB si altul pentru prejudiciul creat in perioada 2004-2015. Ar trebui sa iti pui intrebarea asta abia dupa ce se termina aceste procese.

   5) Cand vorbesti de psd, am impresia ca tu compari cazul rapidului cu cel al Stelei. Steaua e cel mai galonat club sportiv din Romania, iar ca sa promovezi atatea sporturi, ai nevoie de fonduri de la stat. Gandeste-te ca sunt mii de copii care fac diferite sporturi, avand sansa sa se afirme la un nivel international activand aici. Poti vedea toate rezultatele pe pagina stelei sau pe as47 🙂 salutare

   1. fortuneteller

    @biancocelesti
    1. Esti ipocrit. Noi vorbim de Steaua, tu de „ne-a”. Te mai si superi cand iti amintim ca CSA e asociata cu „politicul”, si fortezi (din nou) legaturi cu ne-a. Deci revine obsesiv ne-a gigi in tot ce gavaresti.
    2. Rolul armatei sau a primariei nu e sa contabilizeze medalii nationale sau internationale, ci sa apere tara sau sa administreze municipalitatea. Faptul ca admiram o performanta sportiva nu inseamna ca vrem sa fim partasi la cheltuieli, si cu siguranta nu inainte de rezolvarea altor chestii cum ar fi strazile sau transaportul in comun. Iar despre ipocrizia de a compara performanta CSM-ului cu echipa de fotbal CSA nu e nimic de adaugat.
    3. Bravo sportivilor de la CSA, cinste lor si succes. Dar cum prevezi ca vor evolua in Liga 1 in cativa ani? Prin transferuri individuale la echipe care au dreptul sa fie in Liga 1? Sau poate se vinde echipa de fotbal CSA catre o structura privata?
    4. CSA e o entitate eminamente dependenta de politicieni. Daca maine se schimba gasca populista de stanga de la putere, atunci s-ar putea ca CSA sa fie in tranzitie catre istorie sau catre alti privati. Daca ajunge la alti privati, atunci sigur nu vor mai avea parte de „bunavointa” anumitor sisteme judiciare.
    5. Bla, bla, bla. Adica statul roman n-are alta treaba decat sa plateasca pt ca niste pusti sa bata basica pe tarla. Nu cred ca-mi aduc aminte care a fost ultimul an cu excedent bugetar, dar ce conteaza, las’ ca mai dam niste meleoane acolo si pt sport ” de performanta”. A, vrei sa incurajezi sportul de masa? In regula, hai sa facem bazine, patinoare, baze sportive, nu sa platim salariul lui Laca si Ion Ion, sau pe godacii de la „Academia (sic)” Rapid.

    1. biancocelesti

     1. Articolul se numeste „Cum a ajuns Steaua la Becali”. De ce sa nu vorbim de ne-a gigi? Ti-e rusine cu dansul? De cine vrei sa vorbim? Poate de mache, de cum a ajuns mm la puscarie din cauza combinatiilor din fotbal, eventual cum un club de fotbal poate sa se numeasca fcfcsb.

     2. Aha, deci admiri performanta din bani publici. Pai iti convine ca statul sa investeasca in sport? Ori doar la CSM Bucuresti… ca nu ma prind. Compara cat s-a bagat intr-o sectie de handbal si cat a primit un club sportiv cu zeci de discipline.
     Cat foloseste sectia de fotbal e maruntis. Altele sunt problemele in tara asta:), dar suntem ipocriti si ne luam de cateva sute de mii de euro directionati de CSA. Sectia de fotbal se va autosustine financiar. 100k ajung in club daca punem abonamentele+cotizatia AS47 a 1000 de persoane. SI asta in cazul cel mai pesimist.

     3. Se poate face un parteneriat public-privat intre Asociatie si CSA. Asta sa fie ultima problema..

     4. S-au schimbat multi politicieni si partide, dar uite ca CSA este tot acolo.

     5. Cazul Rapid nu are treaba. Steaua a fost reinfiintata de CSA, nu de un primar sau grupul Redivivus si prietenii. Iar aduci in discutie niste sume de nimic in comparatie cu tepele date statului. Ironia este ca tocmai patronul FcFcsb este printre principalii actori de dupa revolutie. Pana sa isi reactiveze CSA sectia de fotbal, pun pariu ca nu aveati astfel de probleme existentiale:)).

     Repet, incetati sa mai fiti ipocriti.
     @xray: In primul rand era necesar ca cei mici sa aiba unde practica sportul numit fotbal. Pe termen scurt, erau previzibile rezultatele. Pe termen lung sper sa creasca acest centru.

     1. fortuneteller

      @biancocelesti
      1. Articolul de numeste asa, dar daca ai citit, e vorba de trecerea sectiei de fotbal Steaua de la CSA la AFC la FC. Nu am vazut ceva legat in mod special de cioban, sau Mache, sau MM. Vorbeai de ipocrizie? Pai asta ce faci tu, daca n-ai argumente atunci schimbi subiectul la cioban, mana dreapta si MM. A, si numele, bineinteles.
      2. Nu cred ca ai avut rabdare sa citesti comentariul meu. De unde ai dedus ca admit performanta sportiva mai mult decat starea drumurilor? Sau de unde ai trasa concluzia ca eu sunt de accord ca performanta sportiva se poate face numai cu bani publici? Si din ipocrizie in stare pura: din condei egalezi performanta CSM cu ce face CSA la fotbal, dupa care din alt condei scoti din basca ca CSA se va autofinanta, dar nu-i bai de cateva sute de mii de euroi. Nu crezi ca se cam bat cap in cap afirmatiile tale?
      3. O, Doamne! Iarasi acel minunat parteneriat privat-public! Care e fantastic, dar lipseste cu desavarsire. Curat-murdar, coane biancocelest. Adica 2 randuri mai sus trebuie bani publici, iar 2 mai jos trebuie un privat care sa bage banu’ si sa-l lase pe Petrea/Laca/PN+PS sa decida ce e bine pt club. Nici n-are rost sa mentionez ca nu exista vreo dovada reala de asemenea asociere pe termen lung, sau ca AFC-ul asta a incercat si a dat chix. Si ce te faci daca ciobanul se baga la o eventuala licitatie?
      4. Pai nu prea s-a schimbat asa mult. Nu CSA e tot acolo, ci PSD e tot acolo. Dar daca totusi ar veni un partid cu adevarat conservator, pt care contribuabilul roman e mai important decat „la gramada”?
      5. Iarasi revii la cioban, se pare cel mai important personaj din viata ta. Negativ, dar important, nimic fara cioban! Pai cazul Rapid e acelasi ca la CSA Steaua. E vorba de bani publici, nu de structura care ii imparte. Si da, intrebarea „existentiala” cu privire la prioritatile bugetare e o chestiune care precede CSA Steaua 2017.

   2. naiyba

    @biancocelesti.

    am citit din nou comentariul meu si intr-adevar pare ca ii atac pe cei de la CSA, pentru ca asta am vrut insa din cauza faptului ca nu am mai scris si reprosurile la adresa lui ggca (mi-ar fi luat ora, incluzandu-le pe cele care le-ai enumerat si tu) tu ai dedus ca incerc sa-l pun intr-o lumina mai buna pe ggca. Fals. Eu i-as pune p-toti intr-o galeata si le-as da drumul de pe deal, duca-se invartindu-se, ca unul nu-i mai breaz ca altul.

 6. xray Autor articol

  Tinerii de perspectiva!

  La Elite U17
  Viitorul – CSA 9-0!

  FC Steaua (FCSB) și CSA joacă deja una împotriva alteia la juniori, fiind în aceeași serie pe categorii de vârstă:

  1) Grupa -2002 (15 ani)/ 2017-2018., sezon 2017 – 2018 – Etapa 2
  CSA Steaua 0 – 2 AS Olimpic
  A.S. Nefele 3 – 5 FC FCSB (etapa 1)
  http://www.frf-ajf.ro/bucuresti/competitii-fotbal/grupa-2002-2017-2018-6129-et02

  2) Grupa 2003/ seria l / 2017-2018, sezon 2017 – 2018 – Etapa 1
  CSA Steaua 0 – 8 Dinamo 1948 SA
  A.S. Dan Chilom 0 – 13 FC FCSB
  http://www.frf-ajf.ro/bucuresti/competitii-fotbal/grupa-2003-seria-l-201-6130.html

  3) Grupa -2004 / seria ll 2017-2018., sezon 2017 – 2018 – Etapa 1
  Nu s-a jucat încă
  http://www.frf-ajf.ro/bucuresti/competitii-fotbal/grupa-2004-seria-ll-2017-6134.html

  4) Grupa 2005 Seria 1 – 2017/2018, sezon 2017 – 2018 – Etapa 1
  CSA Steaua 1 – 5 FC FCSB
  http://www.frf-ajf.ro/bucuresti/competitii-fotbal/grupa-2005-seria-1-201720-5984.html

  5) Grupa 2006(12 ani) Seria 1 – 2017/2018, sezon 2017 – 2018 – Etapa 1
  CS Cautis 4 – 1 FC FCSB
  CSA Steaua 2 – 2 New Stars
  http://www.frf-ajf.ro/bucuresti/competitii-fotbal/grupa-2006-seria-1-201720-6004.html

  6) Grupa 2007(10 ani) Seria 1 – 2017/2018, sezon 2017 – 2018 – Etapa 1
  Regal Sport 1 – 13 FC FCSB
  CSA Steaua 1 – 2 Prosport Academy
  http://www.frf-ajf.ro/bucuresti/competitii-fotbal/grupa-2007-seria-1-201720-6005.html

  7) Grupa 2008(9 ani) Seria 1 – 2017/2018, sezon 2017 – 2018 – Etapa 1
  FC FCSB 2 – 0 A.S Pro-Team
  CSA nu are echipă

  8) Grupa 2009 (8 ani) Seria 1 – 2017/2018, sezon 2017 – 2018 – Etapa 1
  A.S. Inter Galaxy 2 – 4 FC FCSB
  CSA nu are echipă

  Notă: CSA are copii și juniori de peste 2 ani.

 7. vasglo

  @xray

  Excelent! Felicitari!

  Poate reusesc sa inteleaga si haterii astia, in realitate niste copii fara cunostintele necesare, ca „marca” si „brandul” nu e acelasi lucru. Ca CSA Steaua a castigat in instanta NUMAI DREPTUL DE FOLOSIRE EXCLUSIVA A MARCII. Ca FCSB (Fostul Club Steaua Bucuresti) a pierdut NUMAI DREPTUL DE A FOLOSI marca „Steaua”, FARA ACORDUL CSA Steaua. Ca in 2003, cand Becali a SALVAT Steaua de la faliment, ca era inglodata in datorii imense, valoarea marcii Steaua era egala cu zero, mai precis spus, tindea spre „minus infinit”. Ca daca Talpan,”marele Guru” al acestor „inocenti”, organiza vreo licititatie pentru a vinde marca „Steaua”, cadea de atunci in ridicol! Ca a pretinde in anul 2017, 37 de milioane de euro de la proprietarul care a SALVAT marca in 2003, cand fostii proprietari ai clubului/echipei/MANDRIEI ROMANIEI, adusesera valorea marcii la”minus infinit”, este O INEPTIE care nu poate fi decat „rodul” gandirii unui TALPAN. Trist, dar adevarat, este ca o cohorta de „ghenerali bustosi” si o droaie de copii inocenti marseaza in continuare la acest „rationament avorton”, precum este si echipa pe care au zamislit-o, pentru a duce mareata marca Steaua in liga a 4-a, sustinuta fiind de piepturile unor amatori!…-:)

  1. biancocelesti

   Bai baieti, dar de prejudiciul adus de clubul FcFcsb, nu se vorbeste pe aici? A folosit marca Steaua, fara sa aiba acordul proprietarului. Daca tot sunteti asa inversunati pe banii de la bugetul statului, fraudarea acestuia nu va deranjeaza?
   PS: frumos cadru, manache cu nea viorel. Cum se face ca prietenul lui ne-a gigi nu se baga sa faca lumina in acest caz? E unul dintre personajele principale si ar putea clarifica situatia. E si tacerea un raspuns:))

 8. vasglo

  @biancocelesti

  Despre ce „prejudiciu” vorbesti? Poate despre prejudiciul, in realitate, INSELATORIA, pe care a suferit-o unul care a investit „DE BUNA CREDINTA” si A SALVAT echipa de fotbal, MANDRIA ROMANIEI, de la faliment?? I-a spus cineva „prostului”, iar acest cineva nu este Sile Camataru, Boerica ori alt interlop locali, ci chiar ghenerali si colonei din Armata Romana, ca baga bani intr-o echipa fara nume? Ori au luat cu maini nesatule, ani intregi, banii pe care „prostul” i-a investit in Steaua? ….-:)

 9. Gosu

  Ba mai las-o in plm de treaba. Hai sa inchidem ochii la hotiile MApN care au dus in primul rand Steaua la cioban, doar de dragul ca dispare ne-a din peisaj si fiindca aveti voi fetisuri bizare cu el.
  Unde erau ma gheneralii cand semnau contracte peste contracte cu branzaru’ ? Unde era scapetele ala castrat de talpan ?
  Ce Slobozia Veche de prejudicii vorbim cand emblema asta reinventata tot de gigel au inregistrat-o baietii tai cu grade abia prin 2014? Ah dar stai, ca nu s-a putut, n-au fost lasati.
  Adica vine ditai’ ministru’ apararii si zice ‘nu folosim marca 5 ani, o pierdem’ , dar nu, e plin de experti liberi. Unde ai vazut tu ma folosita de CSA dupa 1991, sigla redesenata sau cea clasica, anterioara ?
  Unde s-au dus ma milioanele incasate pe alde Hagi, Petrescu, Dumitrescu, fratii Ilie, etc, care la ora actuala ar fi peste sutica de milioane ?
  Stati ma si fiti in continuare la bocancul astora care au devalizat Statul Roman si se lafaie in grade cu 4 stele si banuti la off-shore.
  De ce nu se investigheaza ma nici pana acum cum a ajuns echipa asta la gigel ? Cum a fost in ’98 ?
  Sau poate vrei sa vorbim de sifonarii recente. De cele 105 milioane tocate de CSA din subventii in ultimii zece ani ?
  De ce nu arata ma pe undeva un audit un bilant ceva sa vedem cati bani au incasat pe bune (nu evaluari facute de gainari cu SRL de apartament) din marca lu peste prajit de 3 ani de cand o au ?
  Cand cineva nu isi pune intrebari de genul asta, nu are cum sa nu fie un dobitoc indoctrinat supus sau la randu-i un pui de securist.

  P.S. : Apropo de Petrica al vostru, care de altfel e un tip foarte simpatic. Daca te-ai mirat de ce l-au pus la conducerea CSA, e foarte simplu. E baiat cuminte care asculta de ‘sus’. Si el e un exemplu de gen, ca el sunt majoritatea. Facand abstractie de diferenta de intelect, un fel de Lutu in straie militare. Idem si pentru castrat. Asa merge treaba in armata, politie si in oricare alta institutie menita sa se adape cu banuti publici.
  Ca bonus iti mai dau un sfat. Vad ca se marseaza des si pe legatura asta sentimentala intre Steaua si aceasta institutie. Sa stii ca nu e obligatoriu sa iubesti Armata, daca iubesti Steaua, asa cum nu-ti alegi sotia dupa soacra.
  Romanii au venit langa clubul asta pentru sport, pentru joc, pentru spectacol, nu pentru povestile de catanie ale oligofrenilor care si-au atins punctul culminant in viata cand ‘ii respecta si pa ei bibanii.’

  Si tine bine minte chestia asta : NICAIERI, DAR ABSOLUT NICAIERI, in lumea civilizata statul NU se ocupa cu sport profesionist. Stam in cacat, n-avem canalizari, drumuri, cai ferate, spitale, scoli, curent electric, agricultura, tehnica militara si capacitate de aparare ; ne depopulam de la an la an si suntem a doua cea mai saraca tara din UE. Daaar, ca orice tara bananiera autentica, gasim bani de tocat si sifonat pe stadioane, echipe de fotbal si cluburi sportive cu ZERO utilitate. Si pentru faptul ca exista neghiobi care sustin chestia asta, chiar ne meritam soarta.

  1. mq-messi

   @Gosu.

   Vai de ^$^#^#^^#. Cine e fosila care sta in loja fc fcsb ului langa nea gigi? Nu cumva e presedintele AFC, care a dus la situatia aia financiara? E atat de greu sa deschizi ochii, sa vezi ca sectia de fotbal a fost devalizata, express pentru descalecarea ciobanului? E imposibil sa se fi strans datoriile respective, avand in vedere incasarile.
   Ipocritilor, va prefaceti ca vreti sa aflati adevarul, dar il injurati pe Talpan.
   Foarte bine v a zis cineva mai sus: nu vreti politicul in sport, dar sustineti echipa unui bisnitar care a fraudat bugetul tarii inzecit banilor pe care ii primeste CSA.

   1. alexutz2007

    Messi problema ca acel bisnitar a platit pentru cea ce a facut. A facut si puscarie si in plus a platit si prejudiciul(calculat de o instanta nu de un nene cu o firma de apartament).
    Dar de unde stii ca generalii nu culegeau roadele de la AFC? Degeaba produc 100 daca pe usa din dos scot 200.Ti se pare tie ca Jiji a cumparat un Real Madrid? Ti se pare ca lotul ala valora mai mult de 10 mil? Voi va legati mai mult de chestiuni juridice. De ce sariti doar la gatul ciobanului in timp ce unul ca Talpan,Boroi si altii stiau ca jiji a inregistrat marca fara aprobarea CSA? Crezi ca cineva e prost?

   2. Gosu

    @mq_lassie.
    Ma baiatule, ceea ce te faci tu ca nu intelegi e ca nu exista victimless crime. Cum pui tu problema suna de parca s-a dus becali la doi paznici de la UM 02301 le-a dat doua sacose de branza sa-l lase sa intre cu macaraua sa fure un tanc.
    Aici s-au facut chestii grele cu MULTI oameni politici si multi ghenerali de-ai tai, care inca sunt pe la carma Armatei Romane 😉
    Ca si in glumita aia cu terenurile , sa intelegem ca doar Babiucu (care a facut un singur anisor de parnaie , apropo), Ciolfina si cu becaliotu au stiut. Restul niste inocenti, nici peste n-au mancat, nici gura nu le miroase.
    Si revenind la Steaua, zici tu ca e imposibil sa se fi strans datoriile. Pai ma gogutule, daca baietii au furat de au spart, cum e imposibil ?
    Vorbesti de frauda bisnitarului, in conditiile in care in ultimii zece ani societatea lui e singura care are achitate la zi datoriile fiscale. Din partea cealalta vorbim de subventii de 100 de milioane in ultimii zece ani.
    Stii ce face un club polisportiv occidental cu zece milioane / an ? Castiga trofee europene. Ca nu vorbim de banii care se invart in fotbal.
    Il bagi in fata iarasi pe scapetele Talpan. Un papagal pus in fata sa latre si sa-i pacaleasca pe aia mai saraci cu duhul. Pai nea Florin-Costel era pe la CSA inca de pa la inceputul anilor 2000, dar nu putea sa faca nimic. Adica era legat de maini, avea calus si il sodomizau zilnic daca vorbea pe undeva.

    Cred ca esti prea mic tu sa stii . dar iti recomand lectura suplimentara cu Operatiunea Tigarata Vol. I si Vol. II, sa intelegi cum sta treaba cu bocancii militari 😉

    1. mq-messi

     Evident ca ai evitat discutia despre nea viorel paunescu. Discutand argumentat, cum iti explici prezenta fosilei langa becali, din 2003 pana in prezent? Atat de rau i-a parut lui nea vio ca aproape a falimentat Steaua, ca a zis sa mai ramana si langa becali.
     Tu esti pe langa total, prietene. Imi vorbesti de hoti neanchetati, sustinand un hot dovedit. Stie toata lumea ca s-a furat si din partea lor, dar oare ei sunt cancerul care au distrus Steaua?

     1. Gosu

      @mq_lassie . In primul rand ca fosila e hotul de generatia II. CSA Steaua avea deja probleme in 1998 (vezi Bancorex Tehnorob), pana sa fie fosila si barbut (da, acelasi lacheu cartofor care recent s-a facut adevarat CSA-ist).
      Prima generatie de hoti au fost japitele din Armata (recomand spre studiu povestirile lui Dumitrescu despre al sau transfer). Din talharii aia, unul ca Zisu de exemplu INCA ocupa unul din cele mai importante posturi de conducere din MApN.
      Faptul ca fosila e inca prezenta nu inseamna ca are o legatura sentimentala cu branzarul. Stii, in afaceri nu prea e loc de prietenii si noi nu stim ce ‘biznisuri’ mai intreprind si in prezent cei doi.
      Si faptul ca hotul de generatia a III-a , becali, e dovedit si a facut chipurile inchisoare pentru schimbul de terenuri impreuna cu un ministru si un general e un cacat in ploaie. N-are legatura cu privatizarea Stelei si mai amuzant e ca nici pentru un caz, nici pentru celalalt nu au fost trasi la raspundere toti vinovatii (vorbim de acte de care au stiut si pe care le-au semnat inclusiv premieri si presedinti, de stanga si de dreapta) si singurul prejudiciu recuperat fiind tot de la becali, care de altfel e si singurul idiot incapabil de discretie.
      Si iarasi te vad ca repeti obsesiv ca sustin sau sustinem un hot. Faptul ca vreau ca un privat sa faca fotbal si ca vreau sa se respecte continuitatea sportiva, nu inseamna ca nu vreau ca becali sa raspunda pentru ce a facut.
      In acelasi timp vreau sa raspunda toti, inclusiv aia care s-au catarat pe piedestale cu functii si grade inalte si care de peste 20 de ani sunt intangibili.
      In opozitie, ceea ce doriti voi e sa facem abstractie de chestia asta si sa ne imbatam cu apa rece ca am scapat de cioban, iar in realitate sa ne intoarcem pre-2000 si sa le dam securistilor sforile direct in mana, sa le manevreze direct, pe bani publici, fara intermediari.
      Nu stiu care din noi doi e pe langa, dar stiu sigur ca cel mai mare cancer pentru Steaua si Romania au fost si sunt Statul si coruptia. Branzarul este un simptom, nu si cauza reala a afectiunii.
      Hraniti cauza si s-ar putea sa apara mai multe simptome si poate chiar mai grave 😉

 10. alexutz2007

  biancocelesti eu zic sa canti la alta masa. Da ma Steaua in 2003 era plina de bani, batea tot in campionat si a venit GG si s-a imbogatit.
  Asta e un site pentru stelisti adevarati nu oameni de carton care schimba la prima mana echipa si sustin una facuta de partid. Ai steaualibera pentru asta. Acolo se strang gunoaiele dupa ce trece apa.

Lasă un răspuns