„Lăsați ‘sfioșeniile’ și treceți la trântă cu noul pitbull al lui Becali”

de | decembrie 23, 2015
teama4smallUn Grinch a venit sa fure Craciunul. Cu drogurile si blaturile sale, Reghecampf spulbera totul in jurul lui in acest final de an. Oitele nevinovate de la stana Ligii 1 tremura. Deja lupul care dadea tarcoale postului de antrenor la Steaua, acum da tarcoale titlului de campion. Un fenomen nemaivazut se petrece in campionatul din Romania. Dupa mai bine de 20 de etape de campionat, antrenorii primelor 4 echipe din Liga 1 au cazut de acord: echipa de pe locul 5 va castiga campionatul. Ti-l si imaginezi pe  Reghecampf aliniindu-i pe antrenorii din careul de asi: „ba, tu de ce nu ai sapca?”.

Imi place aerul de manastire la portile caruia a batut un proscris. Cum a venit Reghecampf la Steaua, a inceput sa se vorbeasca brusc despre faptul ca in acest spatiu perfect pur care este Liga 1 au reaparut blaturile si dopingul.

Despre doping se vorbeste foarte putin in Liga 1. Cam o data la 20 de ani. In rest, totul este despre sudoare. Discutia despre doping s-a inventat odata cu acel „Mengele de Pitesti”, Silaghi, care le dadea cu pumnul fotbalistilor bombonele colorate prin anii ’90. Apoi, liniste si pace, a mai fost Rica Neaga un pic prins si scapat cu dopajul pe la Steaua, s-au mai schimbat niste probe de urina pe la Farul si gata. A fost nevoie de venirea lui Reghecampf impreuna cu acest Darth Vader care ar fi Neubert ca sa se reaprinda discutia despre dopaj.

Liga 1 este un teritoriu virgin. Care si-a gasit un „Usual Suspect”, Reghecampf. Deodata Popa se transforma intr-o naluca, deodata Nita umple poarta, deodata Papp e un Zorro, deodata Stanciu e de 10. Doar lui Tade nici macar Darth Vader nu-I mai poate reaprinde sabia.

„Drogurile” lui Reghecampf sunt cunoscute in Romania si in Europa de cativa ani, dar nimeni nu le-a vazut. Incet incet, aceasta legenda urbana s-a transformat intr-o poveste convenabila pentru antrenorii din Liga 1 batuti in serie.  Se pare ca si Frank de Boer si-a salvat pozitia la Ajax murmurand in fata consiliului de administratie ceva despre niste pungulite verzi. Pe care le-au luat niste omuleti verzi de la Steaua in seara returului fabulos de la Bucuresti.

Si acum, blaturile. Reghecampf s-a intors cu blaturile, un concept de care poate doar venerabilii Ligii 1 isi mai aduc aminte ceva, ceva. Pe vremuri, in negura timpurilor, batranii vorbeau despre niste meciuri care cica se aranjau pe bani, pe mezeluri, pe praf de inghetata. De exemplu, Mircea Rednic isi mai aduce aminte de astfel de legende care circulau prin sezonul 2006-2007, cand el castiga cu sudoare si fair-play campionatul cu Dinamo. Sau poate un alt venerabil, Sumudica, sa-si aduca aminte de asa povesti vanatoresti pe cand iesea campion cu Rapid in mandatul imaculatului Lucescu.

Ideea ar fi ca fecioria se pierde in momentul in care debutezi in Liga 1. Nu mai exista virginitate in campionatul din Romania cu toate operatiile estetice ulterioare. Si asta nu de ieri, de alaltaieri, ci de pe vremea in care fotbalul nostru era dominat de nume languroase precum Venus, Carmen sau Ripensia.

OK, FRF sa lamureasca in mod oficial, printr-o comunicare publica ferma, legalitatea relatiei sot antrenor – sotie „intermediar”. LPF sa clarifice, cu ajutorul partenerului specializat, cum e treaba nu doar cu urina jucatorilor din Liga 1, ci si cu sangele acestora. In rest, care esti rege-fin (N.R.– „naș”, că se referă la Hagi), care esti pandur stelist, care esti Stramb cu trecut drept, care esti autointitulat cel mai bun antrenor cu inima plapanda, hai, lasati „sfioseniile’ si treceti la tranta cu noul pitbull al lui Becali.

Mihai Mironica
Preluare de pe sport.ro

Nota Redacției:
Imaginea la excelentul pamflet am pus-o noi.

XRay

Lasă un răspuns