La Mulți Ani, Steaua!

de | iunie 6, 2017

Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, cunoscut ca CSA Steaua București, fost înființat la 7 iunie 1947, cu denumirea de „ASA București” (Asociația Sportivă a Armatei București).

În cei 70 de ani de existență, sportivii clubului Armatei Românie s-au aflat în permanență printre protagoniștii întrecerilor naționale și internaționale.

Anul înființării CSA Steaua este înnobilat cu primul titlu de campion național din istoria sa, obținut de jucătorul de tenis Gheorghe Viziru.

Denumirea sub care clubul armatei avea să se impună atât pe plan intern, cât și internațional – CCA (Casa Centrala a Armatei) – a fost dobândită în 1950, iar din 1961 clubul a căpătat denumirea care l-a făcut celebru pe toate meridianele și care o poartă și astăzi – CSA Steaua București.

Contribuția cu totul excepțională a clubului, atât în dezvoltarea sportului de performanță din România, cât și in obținerea unora dintre cele mai răsunătoare succese pe plan internațional se exprimă într-un palmares impresionat.

Marţi, 6 iunie 2017, începând cu ora 18.00, la Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Naţional se va desfăşura gala-spectacol intitulată „ISTORIA CONTINUĂ!”, dedicată împlinirii a 70 de ani de la înfiinţarea Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti.

În cadrul evenimentului vor fi premiaţi cei mai reprezentativi sportivi care au activat în secţiile sportive ale clubului de-a lungul celor 70 de ani existenţă – campioni olimpici, mondiali sau europeni, inclusiv laureaţi ai recent încheiatei ediţii a Jocurilor Olimpice de la Rio, 2016.

Printre sportivii premiați se vor afla nume de legendă ale clubului Steaua si ale sportului românesc precum Viorica Viscopoleanu, Alec Nastac, Anişoara Cușmir, Cornel Oțelea, Cristian Gațu, Laura Badea, Anghel Iordănescu, Marius Lăcătuș si mulți alții.

La eveniment vor participa, alături de sportivii CSA, personalităţi din conducerea Ministerului Apărării Naționale și a altor instituții publice și sportive din România.

Gala se transmite în direct de TVR1 și live AICI.

Video

Foto

 

Romfilatelia a introdus în circulație timbrul aniversar „Steaua, 70 de ani de la înființare”.  Emisiunea aniversară este alcătuită dintr-un timbru, care are valoarea nominală de 8 lei, plus un plic „prima zi” şi ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre şi minicoala de 8 timbre + 1 vignietă, se arată pe site-ul romfilatelia.ro.

Acestă marcă poștală a fost realizată de Romfilatelia în colaborare cu Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” București.

La Mulți Ani, Steaua!

X Ray

Image result for baza sportiva fcsb steaua berceni 2017

14 comentarii la „La Mulți Ani, Steaua!

 1. Gosu

  Una dintre cele mai medaliate sportive ale României la Jocurile Olimpice, Veronica Cochelea, nu a fost invitată.
  Fosta sportivă de la CSA Steaua a fost indignată să afle că nu se află printre cei invitați, deși încă mai activează la club, fiind antrenoare la secția de canotaj.

  „Sunt surprinsă și supărată de nesimțirea clubului pentru care am evoluat toată cariera mea sportivă pentru că stau și mă uit la televizor la premierea vedetelor clubului.
  Tocmai ce am și luat legătura cu conducerea clubului și am anunțat că de la 1 iulie renunț la orice colaborare cu clubul Steaua”, a spus aceasta pentru GSP.RO.

  1. siegfried

   Site-ul CSASteaua.ro anunță că printre sportivii premiați se află nume de legendă precum: Viorica Viscopoleanu, Alec Nastac, Anişoara Cușmir, George Boroi, Cornel Oțelea, Cristian Gațu, Laura Badea, Anghel Iordănescu, Adrian Bumbescu, Marius Lăcătuș si mulți alții
   =)))

 2. Cosmin Andrei

  Boroi detine chiar un record. A vorbit Talpan.
  Iti dai seama nu suntem afiliati dar ne luam licenta an de an:)).
  Iar il arde Petrea.
  Mie imi place ca Talpan vrea sa inceapa din Liga 1, ba mai mult cand jurnalistii l-au intrebat daca ar deschide un proces despre recuperare sectie de fotbal a dat-o la intoarsa:)).

 3. kla2005

  Nu l-au invitat pe Ilie Dumitrescu, pe Dan Petrescu…produse 100% ale clubului, pentru ca au avut tupeul sa spuna ca FC Steaua Bucuresti e continuatoarea Stelei, ca FCSB e Steaua!

  Va dati seama cat de jos a ajuns un asemenea club?

  Va dati seama ca au distrus complet un „brand”, o „marca” „””notorie”””???

  Mie mi s-a parut absolut penibil cum se strigau numai colonei si generali…

 4. adrian0808

  Eu cred ca va este clar ca in momentul in care FCSB se va afla intr-o competitie ( CUPA ROMANIEI de exemplu) cu echipa CSA-ului – oricum s-o numi ea – va trebui sa va decideti odata ce scandare le veti adresa tuturor celor din fotografiile efectuate la evenimentul respectiv .

  Sper ca sunteti constienti ca lalaiala si talpaneala nu va mai avea nici un rost si un sincer […] CSA va fi scandarea preferata pe stadion !!!
  Nu o mai tot dati cotita ca CSA bla bla STEAUA bla bla FCSB ….
  STEAUA nu poate fi decat una cel putin la fotbal si stiti bine care este, in rest multa MUIE tuturor adversarelor.

  Ar trebui odata si acest SITE sa se hotarasca ce si cum .
  Ok esti FAN CLUB STEAUA!!! Dar in momentul cand se produce o schisma intre entitati si acest SITE trebuie sa se hotarasca care este drumul.

  Facem abstractie de la numele celor implicati (TALPAN si BECALI) si de la caracterul mai mult decat infect al cel putin unuia dintre ei ( BECALI) .

  Aici discutam despre faptul ca cineva spune ca tu mi-ai furat un obiect, dar obiectul respectiv (clubul) nu este STEAUA este altceva , dar il vreau inapoi…. Este o totala eroare logica de gandire.

  Indiferent cum a fost situatia sau vremurile si s-a efectuat acea operatiune cu AFC cu AGA cu CSA cu BECALU cu PITURCA cu toti retardatii respectivi, modul de abordare al solutionarii acestei probleme nu este cel care se intampla acum, cu procese, declaratii, amenintari, invrajbire, manipulare al niciuneia din parti.

 5. xray Autor articol

  CSA Steaua și-a premiat ieri campionii într-un eveniment organizat cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la înființarea Clubului Sportiv al Armatei Steaua București.

  Ilie Năstase a explicat că a trăit un moment stânjenitor și a avut un scurt dialog cu stelistul „get-beget” Ilie Dumitrescu la Digi Sport TV.

  „Ilie Năstase: – Am fost ieri la petrecerea Stelei, Ilie, tu de ce nu ai venit?
  Ilie Dumitrescu: – Nu am fost invitat!

  Ilie Năstase: – Pe mine m-au invitat degeaba. Am fost singurul care nu am fost urcat pe scenă. Nu știu de ce, poate pentru că eram îmbrăcat în general. Oricum eu am vrut să se țină un minut de reculegere pentru toți cei care au murit, foști steliști. Dar nu s-a putut.

 6. alexandru-h

  Daca tot uram la multi ani echipei armatei, imi permit si eu sa urez la multi ani generalului Paul Vasile, un destoinic reprezentant al ei. Ferice de tara protejata de astfel de oameni!

Lasă un răspuns