La Mulți Ani, Emerich Jenei și Mirel Rădoi!

de | martie 22, 2016
La Mulți Ani, Emerich Jenei și Mirel Rădoi!

Fcsteaua le urează La Mulți Ani și multă sănătate fostei mari glorii steliste, Emerich Jenei și ultimului căpitan emblematic al roș-albaștrilor, Mirel Rădoi, care isi serbează azi, 22 martie, ziua de naștere.emeric_jenei

Legendarul antrenor, câstigător de Cupa Campionilor Europeni cu Steaua, a implinit vârsta de 79 de ani, în timp ce fostul căpitan al echipei noastre din anii 2000, cel care a pregătit echipa în prima parte a sezonului 2015-16, a ajuns la vârsta de 35 de ani.


De asemenea, fcsteaua îi urează La Mulți Ani și fostului mijlocaș stelist din perioada 2006-2010, „Ceasul” la închidere, coleg de generațìe și de echipă cu Mirel Rădoi, Ovidiu Petre, care a implinit, in aceeași zi, vârsta de 34 de ani.

fcsteaua.ro

3 comentarii la „La Mulți Ani, Emerich Jenei și Mirel Rădoi!

 1. empyro

  Gabi Balint, de ziua lui nea Imi :
  „- Măi Gabi, dă drumul la minge! Vrei sa faci prea multe și îți complici jocul. Joacă simplu, pasează, că mingea nu obosește. Nu încerca să le faci tu pe toate că nu o să reușești. Fotbalul e un joc de echipă, nu e șah.
  Mi-a spus-o de atâtea ori încât ajunsesem s-o visez noaptea. Când făceam un meci slab nu mă certa. Mă lua de după umăr și îmi spunea că pot mai mult, că are încredere în mine, că va fi mai bine la următorul meci.
  Impunea respect cu vorba blândă, era iertător atunci când unul o dădea în bară, ne motiva la maximum doar când se uita în ochii noștri. Când intram pe gazon, ne simțeam cei mai buni, cei mai puternici, ne simțeam învingători. Și asta, datorită lui. Știam că, dacă-i străluceau ochii a victorie, străluceam și noi pe teren.
  A fost dirijorul orchestrei, a fost rotița care a învârtit mecanismul. N-a fost doar antrenorul nostru, ne-a fost ca un tată. Un tată care a crescut mulți copii hrănindu-i din aceeași bucată de pâine. Fară el, nu am fi fost cei care suntem acum. Fără el, nu am fi intrat în inimile și memoria voastră pentru eternitate. Așa că am nevoie de voi. Hai să-i urăm lui Emerich Jenei un sincer „La mulți ani” din toate sufletele noastre, să se audă până la Sevilla! ?”

 2. xray Autor articol

  Emerich Jenei, antrenorul care a adus Cupa Campionilor in Romania a implinit 79 de ani. „Am avut o viaţă şi o carieră normale, aş spune eu. Am reuşit să mă încadrez în sistemele acelor vremuri. Am încercat să mă impun nu prin duritate, ci prin înţelepciune. Aşa cred că am reuşit să mă impun, cred că acesta a fost unul dintre secretele mele. Întotdeauna am ascultat şi părerea altora. Dacă am considerat că părerea altora era mai bună decât a mea, am analizat, i-am dat mâna şi am recunoscut acest lucru. Vă spun sincer, mai am o singură dorinţă: să mai trăiesc şi să văd echipe româneşti care să joace şi să facă performanţă în cupele europene, asta ar fi dorinţa mea, plăcerea mea. Nu cred însă că mai este posibil aşa ceva, din păcate, nu cred ca mai apuc”, a declarat Jenei la aniversare.

  Trofeele lui Emerich Jenei

  Ca jucător
  3 titluri de campion al României cu Steaua (1959-60, 1960-61, 1967-68)
  4 Cupe ale României cu Steaua (1962, 1966, 1967, 1969)

  Ca antrenor
  Cupa Campionilor Europeni cu Steaua (1986)
  5 titluri de campion al României cu Steaua (1975–76, 1977–78, 1984–85, 1985–86, 1993–94)
  3 Cupe ale României (1975–76, 1984–85, 1998–99)

  Fanionul finalei dintre Steaua si Barcelona va fi scos la licitatie. E inramat cu autografele eroilor de la Sevilla.
  Licitatia porneste de la 2000 de euro, exact suma obtinuta de Duckadam pentru manusile cu care a intrat in istoria fotbalului, anunță sport.ro, fără să precizeze cine exact scoate la licitație fanionul finalei.

Lasă un răspuns