Interviu cu premierul Grindeanu. Cazul Steaua în Țara lui Papură Vodă

de | mai 27, 2017

Prosport a realizat un interviu cu premierul României pe teme sportive. Vă prezentăm înregistrarea interviului și doar câteva pasaje din transcriptul publicat de prosport.ro (link la articol), pentru că s-au abordat și alte teme sportive care nu prezintă un interes deosebit pentru suporterul stelist.

Videoclip cu interviul

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/SteauaRosAlbastra1947/videos/1792963300719162/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Pasaje din interviu

„ProSport: …Ionuţ Popa vă face să zâmbiţi?
Sorin Grindeanu, premierul Rom
âniei: E un personaj aparte. Sincer, chiar a făcut treabă. În momentul în care a preluat echipa, nu îi dădea foarte multă lume şanse că măcar e acolo Poli… Să scape. Dar, din păcate… Eu, din fotbalul românesc, am ţinut cu Craiova…

-A lui Mititelu sau asta, Craiolguţa, cum îi spune lumea?
-Cu Craiova aia veche! În momentul în care am început să înţeleg fotbalul şi… aşa am şi rămas. La noi era Craiova Maxima, Real Madrid, Juventus, Liverpool… Că astea erau. Bayern Munchen… Şi aşa am rămas şi acum. […]

-Care e jucătorul de care aţi rămas cel mai aproape?
-e unde?

-Din fotbal, în general.
-De la noi… Evident că n-am prins perioada lui Dobrin, eram prea mic. Mi-a plăcut Balaci foarte mult şi, după el, Hagi, evident! Iar dincolo, Zidane. Ţin minte că parcă juca la Bordeaux înainte de a pleca la Juve.

-Mai mare decât Maradona?
-Nu am fost foarte mare fan Maradona. În 1986 ţin minte că era Campionatul Mondial din Mexic şi ţineam cu Anglia. Atunci când a dat golul ăla… Cu mâna lui Dumnezeu (râde şi se întinde ca pentru a prinde cu mâna o minge imaginară).

-Primul a fost cu „mâna lui Dumnezeu“ şi a fost celălalt, în care a driblat şase jucători.
-Şi celălalt, care a fost incredibil. Dar şi în finală am ţinut cu Germania, nu cu Argentina. A fost 2-0, după aia au egalat, 2-2. A intrat Rudi Völler şi a egalat. Apoi a marcat Argentina pe final.

-Burruchaga şi Valdano.
-Burruchaga şi Valdano, da. Dar, una peste alta, nu! Zidane mi-a plăcut. Din perioada de la Bordeaux, înainte de a-l lua Juventus. Şi a eliminat Bordeaux, sper să nu mă înşel, chiar Juventus. Într-o Cupa UEFA…

-Şi după aceea l-au luat.
-Şi, după, l-au luat imediat.

-Era perioada în care Franţa ne-a bătut şi pe noi, aici, cu 3-1. Pe Ghencea…
-Da. De atunci mi-a plăcut. A fost un tip echilibrat, tehnic. Foarte bun. […]

FCSB vs. CSA Steaua

– Şi în România?
– Repet, am ţinut cu Craiova mult…

– Şi acum?
– Nu ştiu… Toate scandalurile astea, care nu doar la Craiova sunt… Cam peste tot sunt. La Steaua – dă-i cu FCSB, la Craiova – dă-i cu Mititelu… M-au făcut mai… Nu mă uit la fotbalul din România pentru că mă enervez şi atunci, decât să mă enervez, mă duc şi mă uit în Spania, la campionatul englez, mai nou – la cel german.

– Problema asta cu FCSB – Steaua este cumva şi în curtea dumneavoastră. Pentru că, prin mai multe hotărâri judecătoreşti definitive s-a stabilit că, în 2004, a fost încredinţat ilegal de statul român, de reprezentanţi ai statului, unui particular, fără să se plătească nimic (N.R.O tâmpenie mai mare nu putea debita Udrea și Nenciu. 1) Nicio o instanță nu a decis că ” fost încredinţat ilegal de statul român, fără să se plătească nimic” pentru că NU a existat o astfel de speță. Singura sentință definitivă este cea de anulare a mărcii în 2014, despre care ICCJ a decìs că a fost înregistrată cu rea credință, nu că a fost „încredințată ilegal de statul român). E vorba despre cel mai important brand pe care-l are România în materie de echipe de club.
– Corect. (N.R.Răspunsul se referă la ultima propoziție. Premierul nu pare aerian ca ministrul MApN care a spus acum o lună că exìstă sentință definitivă pe prejudiciul de 36 mil. €, iar procesul abia a început pe Fond acum 2 zile)

-Deşi au trecut din 2014 aproape trei ani, în continuare nimeni nu pare interesat să vadă cine a semnat acolo sau cine e responsabil pentru înstrăinarea unui brand care a fost evaluat la 57 de milioane de euro. Este o pagubă foarte mare pentru statul român şi a generat în momentul de faţă nişte dispute care au polarizat foarte tare suporterii care se numără…(N.R.Reporterii bat câmpii cu voioșie în contiuare. La 57 de milioane  a fost evaluat întreg bradul Steaua, la toate dìsciplinele sportive. Cum să reclami o pagubă la ceea ce nu a exista ca faptă? S-a dat numai secția de fotbal, nu tot CSA, la AFCSB, nu la SC FCSB ). Unii spun că sunt jumătate dintre suporterii de fotbal din România.
-Da, ştiu… Şi urmăresc situaţia. E adevărat, Steaua e un brand extrem de important pentru sportul de la noi. Şi acum, dacă mă întrebaţi, ştiu să zic echipa din 1986, care a câştigat Cupa Campionilor Europeni. La doi ani a jucat semifinale cu Benfica şi după aceea (n.r. – în 1989) finala de Cupa Campionilor cu Milan. E un brand important, care are semnificaţii nu numai în România, dar şi internaţionale. Ar fi păcat să fie pierdut. Păcat că sunt aceste procese. Nu cunosc în detaliu stadiul lor şi…

-Sunt finalizate.
-Ceea ce ştiu e că există această împărţire, această splitare, FCSB şi Steaua. Am citit că urmează… se face o echipă pornind de jos. Ceea ce ar fi mare păcat ar fi să fie pierdut acest brand. Mai multe, legat de procese, de stadii… Nici n-aş vrea să comentez. Mi-ar părea rău să se piardă un brand important pentru sportul din România. […]”

Pam-pam!

Este limpede că Guvernul Grindeanu are alte priorități sociale, iar cazul Steaua nu este în „to do list”. Și ministrul MApN și Premierul, privesc problema „din avion” ca simpli spectatori care se informează din zbor tot de prin presă, din moment ce Primul Ministru al României spune că: am citit că urmează… se face o echipă pornind de jos„, vorbind de banul public și proprietatea statului român pe care este împuternicit și obligat de Constituție să o administreze!!! 

Cum poți să spui, domnule Prim Ministru Grindeanu, „mi-ar părea rău să se piardă un brand important pentru sportul din România”, dar tu, a doua putere în stat, să stai ca mamelucul fără dispui să se acheteze cum de s-a ajuns aici, cine sunt vinovații și să iei măsuri? Păi nu e brandul Steaua proprietatea statului?

Incredibil ce trăim și în ce țară trăim! Un neo-bolșevism peste un capitalism de cumetrie în Țara lui Papură Vodă!

 • Notă: De numele domnitorului Ştefăniţă Lupu se leagă expresia intrată în vocabularul şi mentalul colectiv, „Ţara lui Papură Vodă”. În anul 1660, an în care Ştefăniţă Lupu era încă domnitor al Moldovei, o ciumă şi apoi o foamete cumplită, provocată de jafurile tătarilor şi de o mare invazie de lăcuste, au afectat provincia. Foamea oamenilor era atât de mare, încât aceştia, nemaiavînd hrană, au ajuns să folosească coajă de copac şi papură măcinată în loc de pâine. De aici i s-a tras tînărului domnitor porecla de Papură Vodă. „Tara lui Papură Vodă„, deşi a intrat in vocabularul colectiv cu secole în urmă, este o expresie folosită şi în prezent de români pentru a-şi descrie nemulţumirea şi o ţară fără stăpân, o ţară în care legile nu mai sunt respectate.

X Ray

Image result for baza sportiva fcsb steaua berceni 2017

17 comentarii la „Interviu cu premierul Grindeanu. Cazul Steaua în Țara lui Papură Vodă

 1. sikander

  Astia se multumesc sa-si duca mandatul la sfarsit, nu sa inceapa anchete, sa gaseasca vinovati si sa faca ordine in structurile lor. La cati ministri si prim-ministri s-au schimbat de cand a inceput procesul, nici nu ma mir ca talpanii dau inainte nestingheriti. Porcii aia din structurile ministerului raman pe pozitii pana ies la pensie si ii doare-n cascheta de seful lor de la guvern. Ba mai mult, isi folosesc influenta si dupa ce ies la pensie – vezi cazuri la interne, sri, spp etc.

  Un alt factor in lipsa de implicare a sefilor vremelnici il reprezinta prezenta personajului profund antipatic jiji, in fruntea clubului de fotbal. Ma gandesc ca niciun parvenit ajuns sa reprezinte statul la mesele alora mari din afara n-ar fi interesat sa-si sifoneze imaginea implicandu-se chiar si de la distanta in niste spete in care apare numele unui puscarias dubios.

 2. alexutz2007

  Li se rupe lor de Steaua. Daca intradevar le păsa de brandul Steaua, emiteau un OUG si le inchiriau cu titlu gratuit sigla din 2004 pe perioada nedeterminata cat exista echipa de fotbal. Sau incasau 10% din profit nu din incasari + impozitul pe care-l mai plateste Becali si toata lumea avea de castigat.
  Dar motivul adevarat e altul.

  1. xray Autor articol

   Cele care se transmit live pe canal de youtube le poți vedea fără probleme.
   Sunt și site-uri, dar depinde competiție și meci, dacă se transmite live acolo.
   Dacă îl transmite o televiziune, digisport de exemplu, îl poți vedea chiar de pe site-ul lor.

     1. blaugrana86

      Tocmai de asta, ptr a vedea nivelul lor si ptr a putea face o comparatie cu ce avem noi. Tinand cont ca este un derby iti poti face o imagine de ansamblu asupra nivelului lor, dar uite ca din pacate nu am reusit sa il urmaresc, de… lipsa de timp

 3. vasglo

  @xray
  In Tara lui Papura Voda inca e bine, ai ce manca!… Ce ne facem ca noi suntem in Tara lui Habarnam! Niste habarnisti , Matei Udrea şi Andru Nenciu, iau un interviu Habarnistul Sef, numit in functie de unul de-i zice „Sotul Bombonicai”, adica urmasul lui „Bombonel”, alias „sugiucul alb-rosu”!…-:)

  1. vasglo

   P.S.
   Citesc, neavand ce face, Gazeta si remarc satisfactia ce strabate spusele unui asa-zis jurnalist, Florin Dinca ( o fi ruda cu Dinca Gogosarul?..), care juiseaza cand vorbeste de posibilul parcurs dificil ce o asteapta pe Steaua in Liga Campionilor. Titreaza cu satisfactie : „E sigur: FCSB NU va fi cap de serie în Ligă”! Saracu’ de el, nu stie ca fara Steaua, deghizata in FCSB, CFR, Urziceni, Otelu’, Viitorul, ca si intreg fotbalul romanesc, era de mult in „recycle bin-ul” fotbalului european..Copilu’, baga la cap, daca Steaua nu e, nimic nu e in fotbalul romanesc!… „Regii”?.. Hai sa fim seriosi, ei au locul lor intr-o stagiune teatrala de „tragicomedie” pusa in scena de habarnistii vestiti ai ecranului, Gino& Burly!….-:)

 4. le-reseau-pansant

  Xray,

  esti pe aici? ca am scris si eu un articol despre enonomie si fotbal, daca vrei sa-l publici.

  De fapt, cam in 2 ore ca mai trebuie sa adaug unele lucruri si sa ma joc putin la grafica.

Lasă un răspuns