Inimă de român!

de | octombrie 7, 2015

La Cupa Mondială de rugby, România a câştigat  în faţa Canadei cu 17-15, succesul stârnind emoţii puternice. Cu două minute rămase, Florin Vlaicu a transformat o lovitură de pedeapsă de la aproximativ 40 de metri, stejarii preluând conducerea pentru prima oară, scor 17-15. Acesta avea să fie și scorul final, iar naționala de rugby a României câstigă primul meci la aceasta ediție a Cupei Mondiale.

  • Rezumat

Starea de spririt, devotamentul pentru echipa naţională, puterea de luptă și dramatismul partidei au contribuit din plin la descătușarea emoțiilor după finalul partidei. Conduși cu 15-0 după primele 60 de minute, „tricolorii” au realizat cea mai mare revenire din istoria Cupei Mondiale și s-au impus cu 17-15.

  • Fiesta românească

La finalul partidei au curs lacrimi de bucurie pe obrajii „stejarilor”, însă cel mai emoționat dintre toți a fost mijlocașul la grămadă Florin Surugiu, care a debutat la echipa națională în 2008, la o partidă cu Uruguay de la IRB Nations Cup.

Imaginele cu Florin Surugiu au făcut înconjurul lumii

Cupa Mondială de rugby din Anglia este fără îndoială o competiție pe care Florin Surugiu nu o va uita niciodată.

Bravul român a suferit enorm în partida cu echipa Canadei, la propriu (fizic) şi la figurat (emoțional). El a fost nevoit să iasă din teren destul de devreme, chiar din prima repriză, din cauza unei accidentări. Schimbat în timpul partidei, Florin Surugiu a plâns în hohote de fericire după fluierul de final și momentul a fost surprins de camerele de luat vederi.

  •  Video clip cu imaginile emoționante

  • Hari Dumitraş, preşedintele FR de Rugby: „Am plâns şi eu, este un sentiment uman. Ceea ce vedem noi 80 de minute este partea frumoasă a sportului. Sunt ani în spate de suferinţă, de renunţări, de accidentări, este încoronarea unei munci, a unei cariere pentru un sportiv. Este normal la un moment dat să se deschidă supapa, să-şi exprimi sentimentele. Toate aceste frustrări care se petrec în spatele cortinei, după ore şi ore de muncă, te fac să te bucuri cu lacrimi„.

Anterior, la finalul partidei cu Irlanda, în fața unui stadion Wembley care înregistrase cea mai mare audiență din istoria Cupei Mondiale (89.267 de spectatori), „stejarul” a făcut alt pas important din viața lui. Mijlocașul la grămadă și-a cerut prietena de soție, iar Alexandra a acceptat propunerea în aplauzele întregii arene. Și acel moment a făcut înconjurul lumii.

După toate aceste evenimente, cu siguranţă că rugbistul român nu va uita niciodată Cupa Mondială din Anglia.

Ultima partidă a României la Cupa Mondială este cea cu Italia, programată duminică, 11 octombrie, de la ora 16:30.

  • Echipa României la Cupa Mondială din Anglia: Andrei Ursache, Otar Turashvili, Alexandru Tarus, Mihaita Lazar, Daniel Carpo, Andrei Radoi, Eugen Capatana, Sabin Stratila, Adrian Apostol, Stelian Burcea,  Paula Kinikinilau, Horatiu Pungea, Valentin Ursache, Valentin Poparlan, Marius Antonescu, Florin Vlaicu, Paulica Ion, Johannes Van Heerden, Ovidiu Tonita, Viorel Lucaci, Madalin Lemnaru  Michael Wiringi, Florin Ionita, Danut Dumbrava, Tudorel Bratu, Valentin Calafeteanu, Mihai Macovei (cpt), Csaba Gal, Florin Surugiu, Catalin Fercu, Ionut Botezatu

În lotul de 31 de jucători, 4 sunt de la CSA Steaua: Sabin Stratila, Viorel Lucaci, Florin Ionita și Danut Dumbrava.

Untitled

Succes, Stejarilor!

XRay

11 comentarii la „Inimă de român!

  1. bodanel

    Am vazut meciul. Trebuie sa recunosc ca la 15-0 nu prea mai speram pentru ca faceau greseli simple. Nici nu mai stiu de cate ori ne-am apropriat de terenul lor de tinta si ne-am intors inapoi 20-30-40 metri pentru o greseala. Am inchis televizorul la ultima lovitura de pedeapsa si l-am pornit 2 minute mai tarziu. N-am avut taria sa ma uit.

    Cred la ultima faza puteam marca inca un eseu dar n-aum ai vrut sa riste. Oricum felicitari ca nu au renuntat.

  2. xray Autor articol

    Imagini senzationale cu fanii romani asteptandu-i pe jucatorii nationalei de rugby la autocar, in timp ce cantau „Treceți batalioane romane Carpații”!

    Video clip

    Adevăratul imn al României cântat de suporterii romani la iesirea rugbystilor dupa meciul Canada -Romania

    Posted by Bullterrier Jok on 6 Octombrie 2015

    Sincer, mi-au dat lacrimile.

  3. naiyba

    Nu am putut sa vad tot meciul ca eram la treaba insa am prins ultimele 25 de minute si cand am vazut scorul, am vrut sa schimb canalul, insa m-a luat sotia la vorba si nu am mai schimbat si doar mai aruncam un ochi in timp ce vorbeam cu ea, iar cand mi-am dat eu seama ca baietii astia chiar se lupta si nu renunta am fost absorbit imediat, nici nu pot sa spun care eseu a fost mai frumos, primul sau al doilea pentru ca amandoua au fost de hollywood si parca totul era in slow motion iar faza la care arbitrul a cerut confirmare video parca a durat o eternitate, incredibil!!!!

    Bravo!!!

    Pe ei pe mama lor de macaronari acum!!!!

    1. adrians

      Exact Piece of mind.Cred ca sint extrem de putini cei care stiu ca pina in 90, Romania era o forta in sportul european iar in ramuri cum ar fi handbalul sau voleiul se considera un esec de proportii o eventuala lipsa dintr-o finala de campionat european/mondial sau de CCE.In anii 60 se disputau finale de CCE la volei masculin intre Rapid si Dinamo iar in campionatele interne meciurile dintre Steaua si Dinamo la baschet,volei sau handbal se disputau la Floreasca cu casa inchisa.Pe fostul 23 august,celebrele cuplajuri inter-bucurestene aduceau min 50000 spectatori ,pentru ca la unul dintre ultimele cuplaje dinainte de 89 sa se ajunga la cca 90000 spectatori care au au rupt gradenele si au asistat la meci de pe marginea stadionului.Nu trebuie sa fii un nostalgic al acelei perioade ca sa realizezi ca desi se traia intr-un sistem totalitar,scoala era scoala iar oamenii aveau o cu totul alta educatie.Acum,o victorie cu o echipa mediocra cum este Canada,este considerata aproape o sarbatoare nationala !

  4. le-reseau-pansant

    Strasnic! FRR nu este Federatia Româna de Rugby, ei nu au nicio legatura cu adevarata nationala, ei doar au distrus sportul.

    Nici macar la tricouri nu seamana, sa vina justitia sa faca dreptate!

  5. xray Autor articol

    Apropo de inimă de român.

    Cred că avem cea mai anti-românească presă din Europa. La fotbal avem meci cu Finlanda. Să scrii asemenea titlul: „Iordanescu, la un pas de o rusine ISTORICA! Ce rezultat cu Finlanda il face sa egaleze un record negativ vechi de peste jumatate de secol.„(sport.ro) te decalifică și ca român.

    Cum sa pui o așa presiune aberanta, ca jurmalist ROMAN, inainte de un joc atat de important? Și ne mai intrebam de ce altii fac bine si noi nu.

    Ref la rugby
    Da, la rugby am fost o forță până în 1990. Aveam peste 12.000 de jucători în 110 cluburi. După 1990 numărul jucătorilor legitimați a scăzut la vreo 3.000 și al cluburilor la 30. Condiții … vai mama lor.

    Am bătut Franța de mai multe ori. Prima dată în 1960 (11-5). În 1990, prima și singura victorie împotriva Franței în deplasare (12-6). A fost și ultima victorie, după care am inceput să o luăm și la scor de baschet: în 1995 (50-0), 1996 (64-12), 1999(62-8) …

    Țările britanice, elitele în „Turneul celor 5 Națiuni” (Anglia, Franța, Irlanda, Țara Galilor și Scoția) , au introdus în palmares meciurile împotriva României începând cu anul 1983.
    – În 1983, Țara Galilor era înfrântă la București, cu 24-6.
    – În 1984 victorie asupra Scoției. (28-22)
    – În 1988 s-a obținut prima victorie în deplasare împotriva unei echipe participante la „Turneul celor 5 Națiuni”, 15-9 cu Țara Galilor.
    Toate au fost meciuri test. Acum e Turneul celor 6 Națiuni, fiind admisă din 2000 și Ialia, viitorul adversar de duminică al „stejarilor” la Cupa Mondială de rugby din Anglia.

    După 1990, România a regresat drastic la aproape toate sporturile de echipă. Steaua la fel.

    PS
    Vă ca au șters mizeria ai de titlui și au pus „Cate bilete mai sunt de vanzare la Romania – Finlanda! Sanse mari sa fie depasit recordull ALL TIME de asistenta pe National Arena

Lasă un răspuns