Inimă de MAMĂ!

de | noiembrie 3, 2015

Opinia Constanței publică o scrisoare  prin care o mamă a răspuns opiniilor halucinante lansate de diverși comentatori, politicieni și fețe bisericești care au încercat să minimalizeze importanța tragediei din clubul Colectiv spunând că tinerii prezenți la eveniment erau rockeri, consumau alcool, erau „sataniști” și altele asemenea.

„Imbecililor, recunosc – sunt o mamă de satanistă!

Fetița mea (îi spun așa, chiar dacă are 27 de ani și, probabil, la fel o voi alinta și când va avea 40) merge în cluburi, la concerte și îi place muzica rock, așa cum fac milioane de alți tineri din România. Dacă pentru voi, imbecililor, asta înseamnă că este satanistă, recunosc – sunt o mamă de satanistă. Ioana ar fi putut să fie și la concertul din Colectiv. Nu a fost, pentru că era prea obosită după o săptămână încărcată la serviciu. Nu dați ochii peste cap, neghiobilor, are un job la o multinațională din Capitală, așa cum au avut mulți dintre tinerii care s-au prăpădit în acea noapte, ca și cei care se zbat acum între viață și moarte, ca și alte mii cu domiciliul stabil în te miri ce oraș din România! Muncesc acolo, departe de mama care nu are cum să le pună pe masă o ciorbă caldă și de tata care i-ar fi schimbat becul ars, pentru că în ale lor localități, municipii, orașe sau comune cu greu ar fi găsit un job. Și, dacă, totuși, îl găseau nu se datora facultăților sau masterelor luate cu brio, ci doar dacă aveau o pilă pe unde trebuie, părinții lor făceau parte din cercul de putere al vremelnicei forțe politice instalate la conducerea locală sau, pur și umplu, dădeau  șpaga de rigoare.

Nu faceți fețe-fețe, tâmpiților! Ioana, fata mea, are un job așa cum au milioane de tineri în această Românie pe care o doare în cot, ca să nu spun altundeva, de soarta lor. Au locuri de muncă în orașele sau satele în care s-au născut, drept este că la niște joburi ce nu au prea multe în comun cu școlile absolvite. Lucrează pe bani puțini pe la te miri ce patroni semianalfabeți sau cu te miri ce șefi care nu au habar de ceva, dar fac parte din partidul care trebuie, alături de nepoții, copiii sau amantele cui trebuie. Iar din prăpăditele lor de salarii și-au permis să ia un bilet la un concert rock ori s-au dus într-un club să asculte o trupă ce venea să cânte în provincie. Oricare dintre ei putea să fie victimă a unei tragedii similare celei din clubul Colectiv, că doar nu-și imaginează cineva că sunt puține locațiile din țară sau din București ce funcționează alandala, dar nu m-ar mira ca oastea  idioților să decreteze că toți sunt sataniști.

Și, până la urmă, mai bine să fie catalogați așa decât să facă parte dintr-o oaste de imbecili în fruntea căreia s-a așezat Aurelian Pavelescu. Cel care între două tâmpenii politice debitate la televizor și între trei (dacă nu cumva mai multe) alianțe imbecile, bașca o distrugere de partid istoric, consideră că toți tinerii care merg în cluburi sunt niște descreierați ce „consumă alcool, nicotină și chiar droguri, ascultă muzică în ritmuri demențiale, cu sonor la maxim care le zguduie creierii“. Mai mult decât atât, ipochimenul se mai și întreabă „cine sunt acești tineri pe care nu îi vezi în biblioteci sau  biserici și cine sunt părinții lor?“.

Pavelescule, eu sunt mama unei tinere care merge la concerte, în cluburi și ascultă rock. Și ca Ioana sunt mii de tineri în România. Și dacă în mintea ta asta înseamnă că toți trag pe nas ori se întorc de acolo mangă pe trei cărări, înseamnă că tu chiar ai creierii zguduiți. Și nu de muzică rock, cea pe care susții că nu o asculți cu volumul la maximum (sunt tare curioasă cum ai reușit să savurezi, pe șoptite, U 2, Pink Floyd, Led Zeppelin, The Dors, AC/DC, AXL Rose, Queen, Guns’N Roses, Nirvana, Rolling Stone și chiar The Beatles), ci de… imbecilitate. Pavelescule, eu sunt mama unei tinere care a cântat într-o trupă rock, fiind eleva unui liceu de elită din Constanța. Și ca ea sunt mii de tineri în România surdă la talentele copiilor ei. Pavelescule, eu sunt mama unei tinere care își punea căștile pe urechi și asculta rock atunci când alerga între două facultăți sau când dădea o fugă la autogară să ridice pachetul cu mâncare pe care îl trimiteam săptămânal. Pachet în care, printre blidele de ciorbă băgate la congelator de cu seară, ca nu cumva să se verse până la București, cele cu tocăniță de pipote, înghețate și ele, și plăcinta făcută de mamaie, strecuram și ceva bănuți. Bani din care Ioana își cumpăra și un bilet la un concert rock, dar și la unul simfonic, se ducea în cluburi, dar și la Teatrul Național. Și ca Ioana sunt mii de tineri în România oarbă la eforturile lor.

Pavelescule eu sunt mama unei tinere care a avut prima pereche de cizme din piele din primul salariu câștigat de ea, pentru că a ei mamă a preferat să investească banii în educația copilului și să-i cumpere încălțări de la Nice Price sau de la tănticile ce dădeau, pe datorie, ghete cărate cu plasa din Turcia. Și ca mine sunt mii de părinți în România nepăsătoare față de zbaterile lor. Pavelescule, eu sunt mama unei tinere care acum se întreține singură, plătește taxe și impozite, își cumpără câte bilete vrea, la orice fel de concert și merge în cluburi pentru a asculta o trupă rock. Și ca ea sunt mii de tineri în România pe care nu au părăsit-o, chiar dacă ea nu a făcut mare lucru pentru a-i determina să rămână în țară. Și, dacă pentru tine și ceata de imbecili ce postează pe bloguri și Facebook toate tâmpeniile, asta înseamnă că sunt sataniști și merită soarta tinerilor din clubul Colectiv, cei pentru care, în tâmpenia voastră, nu trebuiau decretate trei zile de doliu național, să te ierte Dumnezeu!

Cât privește bibliotecile cărora le-a trecut pragul Ioana, Pavelescule, când PNȚCD-ul pe care ai reușit să îl termini se afla la finalul guvernării sale, în anul 2000, Ioana, deși avea 12 ani, citea Isaac Asimov, dar și Camil Petrescu, iar la finalul puterii PDL-iste în jurul căreia te-ai gudurat, poate-poate îți cade o ciozvârtă, citise demult Emil Cioran, Constantin Noica, James Joyce, Gabriel Garcia Marquez și mulți, mulți alții. Și ca Ioana, din fericire, sunt mii de tineri în România, chiar dacă nu puțini reprezentanți ai puterii politice, indiferent cum s-a numit ea, au vrut să aducă această țară la stadiul de semi-analfabetism.

Trebuie să-ți dau, însă, dreptate cu ceva, Pavelescule. Ioana, ca și mama ei, nu rupe ușa bisericilor și nici nu prea pupă poala popilor. Eu nu fac aceste lucruri de când poparul venit la moartea tatălui mi-a spus direct, de la poartă, că citirea stâlpilor costă 300 de lei, iar ea m-a văzut la prea multele înmormântări pe care le-am făcut, apoi, (mama, fratele, tataie, mamaie și al ei tată) că scot milioane din buzunar pentru ca fețele bisericești să citească slujbele de pomenire. Asta nu înseamnă că ne-am îndepărtat de Dumnezeu și suntem sataniste, ci doar că între noi și Tatăl din Ceruri nu acceptăm intermediari precum cei mai sus menționați sau, și mai și, precum  un Înalt Prea Bandit sau un mult Prea Fericit într-o țară îndurerată. Și cum să îi spun Ioanei să rupă ușile bisericilor și să pupe patrafirul popesc în condițiile în care Biserica Ortodoxă Română cu al ei mult Prea Fericit cu tot nu și-a făcut simțită prezența alături de victimele de la Colectiv? Și nici nu am auzit ca vreun popă să anunțe că va oficia slujba de înmormântare a vreunui decedat în urma acestei tragedii fără să perceapă vreun ban!

Fetița mea (îi spun așa chiar dacă are 27 de ani și, probabil, la fel o voi alinta și când va avea 40) merge în cluburi, la concerte și îi place muzica rock, așa cum fac milioane de alți tineri din România. Dacă pentru voi, imbecililor, asta înseamnă că este satanistă, recunosc sunt o mamă de satanistă!”

Preluare de pe opinia-contanței.ro

Nota Redacției

Este o scrisoare preluată de toată media. Publicăm scrisoarea ca o continuare a precedentului articol, care a stârnit comentarii și opinii diverse, pentru a intregi tabloul reacțiilor din opinia publică.

După tragedia din Colectiv, au existat voci care care au avut o reacție inumană față de drama celor care si-au pierdut viața in incendiu. Printre acestea s-a numărat și Aurelian Pavelescu, presedinte PNTCD, care a afirmat ca doliul national decretat după acest dezastru „nu e justificat”, asociind prezența unor tineri la un concert rock cu satanismul și consumul de droguri.

Însă ceea ce a pus gaz pe foc a fost că și fețe bisericești au emis același tip de mesaje, care au fost preluate și publicate de mass media.

Într-o postare de pe Facebook, preotul Filotheu Bălan spune:
Faptul că au murit mulţi tineri ascultînd muzică macabră (ca să nu spun satanică) poate fi văzut ca o pedeapsă de la Dumnezeu, deşi rareori Dumnezeu pedepseşte în felul acesta. Din păcate, împrejurările în care au murit, în acest holocaust, sînt dubioase şi după învăţătura Bisericii e greu de spus dacă pot fi pomeniţi sau nu la slujbe (…) Cu privire la cazul concret de la clubul Colectiv, cred că le este limpede tuturor că majoritatea celor de acolo nu s-au dus să se roage sau să slăvească pe Dumnezeu. Din păcate. Poate că unii dintre cei morţi nici nu erau botezaţi (…) E discutabil momentul în care s-a petrecut urgia, acela al unei sărbători drăceşti. Nu prea mi-e clar de cînd avem, noi, românii, sărbători macabre; cu siguranţă acum 20 de ani nu exista această făcătură importată numită Halloween.”

 • Notă: Monahul Filoteu Balan nu este un popă oarecare. În clip, Monahul Filoteu Balan, purtatorul de CUVANT al Staretului Manastirii Petru Voda, la dezbaterea intitulată „Paşapoartele biometrice, un motiv de îngrijorare pentru cetăţenii români” organizată la Parlamentul României, Camera Deputaţilor, Comisia pentru Drepturile Omului, Culte şi problemele Minorităţilor naţionale în 2011.https://youtu.be/XkRw_5VWiTM

Toate acestea corelate cu tăcerea Bisericii prin Întâistătătorul BOR, Patriarhul Daniel, au inflamat opinia publică și iau indignat pe liber cugetătorii și enoriașii aflați toți în doliu, compasiune și suferință.

După ce timp de 4 zile a fost declarat „disparut” de credinciosii care si-ar fi dorit mai multa solidaritate din partea bisericii, Patriarhul Daniel a participat la slujba de inmormantare a uneia dintre victime”- scrie azi ProTV. 

După 4 zile de tăcere, azi, Patriarhul Daniel a ieșit la dres busuiocul cu povețe și dojeni:

„Nu invătați dumneavoastră Biserica ce rol are ea. Învătați mai bine ce-i credința ortodoxa. (…) Sa vina lumea la biserica, nu la club. Asta este rânduiala Bisericii. Nu mai judecăm pe nimeni. Sa ne rugam pentru ei”, le-a spus patriarhul ziaristilor la iesirea de la slujba de inmormântare a femeii de serviciu de la club Colectiv. Este o confirmare limpede că și opinia BOR despre tragedie a fost pe aceași lungime cu a preotului Filotheu Bălan. Probabil pulsul mulțimii indignate a determinat Biserica să revină pe altă poziție, dar și pentru că urma înmormântări și pomeni de la care nu avea cum să lipsească. Se știe!

Întâistătătorul BOR i-a mai indemnat pe credincioși să arate că „rugăciunea este iubirea mai tare decât moartea„.

Este exact ce le-a lipsit Nefericiților care și-au dat duhul pe trotuoare sau de 4 zile se zbat între viață și moarte. Rugăciunea și alinarea din partea Preafericitelor fețe bisericești!

Scrisoarea acestei mame nu este singulară. Jurnalista Voicu Mirela a scris o scrisoare pentru Preafericitul Daniel, în care îi reproşează faptul că nu s-a implicat în ajutorarea familiilor victimelor incendiului de vineri seară de la clubul Colectiv. Mesajul ei a devenit viral în reţele sociale. ( link )

Și ca să fie lumină, tot azi, în replică la scrisoare, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Constantin Stoica, a declarat  pentru B1Tv: „Preotul nu putea veni neinvitat. Cei care doreau, puteau să meargă la biserică și să ceară unui preot să se deplaseze pentru a ține o mică slujbă„.  ( link )

No comment…

XRay

3 comentarii la „Inimă de MAMĂ!

 1. xray Autor articol

  Stimată doamnă, chapeu!
  Nu pentru că vă apărați copilul, ci pentru spusul lucrurilor pe nume cu subiect și predicat.

  Update
  Scrisoarea acestei mame nu este singulară. Jurnalista Voicu Mirela a scris o scrisoare pentru Preafericitul Daniel, în care îi reproşează faptul că nu s-a implicat în ajutorarea familiilor victimelor incendiului de vineri seară de la clubul Colectiv. Mesajul ei a devenit viral în reţele sociale. ( link )

  Și ca să fie lumină, tot azi, în replică la scrisoare, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Constantin Stoica, a declarat pentru B1Tv: „Preotul nu putea veni neinvitat. Cei care doreau, puteau să meargă la biserică și să ceară unui preot să se deplaseze pentru a ține o mică slujbă„. ( link )

  No comment …

 2. xray Autor articol

  Jurnalista Voicu Mirela. Scrisoare pentru Preafericitul Daniel:

  Draga domnule Cearceaf Alb, mi-ar fi placut sa te vad cu vesmantu şi curat, in fruntea cohortelor de popi carora le ai luat si clanta de la usa, in ghenunchi, rugandu te pentru sufletele celor plecati si pentru sanatatea celor ramasi. Mi ar fi placut sa te dai dracului jos din Mercedesul cu scaune incalzite si sa mangai pe crestet mamele care si cauta copiii. Mi ar placut sa tragi clopotele bisericilor ca n noaptea Invierii sa stie lumea ca e prapad. Mi-ar fi placut sa ti trimiti slugile in spitale, sa le duci o sticla cu ceai celor care au salvat neconditionat vietile oamenilor.

  Multe mi-ar fi placut. Ma gandesc ca nu era prea mare pacatul sa trimiti niste slugi d’alea care-ti cara carja, aia care-ti sterg inelul de praf sau fo 2-3 tarcovnici care spioneaza babele in biserica sa le spuna oamenilor ca le pui la dispozitie orice. N-am vazut sa trimiti vreun inalt d’ ala cu chipiu sa dea o mana de ajutor cuiva. Sa le spui ca le ingropi mortii fara bani. Sa le dai o farfurie de mancare orfanilor, sa scoti din seiful tau aurit ceva, orice, chiar si o icoana sa le alini durerea.

  Lingaii aia de langa tine nu ti-au zis ca tinerii aia care sunt raniti platesc impozite din care tu-ti faci mall? Costel ala, mana dreapta a lu’ Skaraotzki, nu ti-a zis ca managerii mai dau si de la ei cateodata? Nu, tata, d’aia tu esti singurul prefericit intr o tara in doliu.

 3. xray Autor articol

  Al 12-lea ceas.

  In aceste momente de mare durere pentru moartea multor tineri nevinovati la Clubul Colectiv din Bucuresti, pentru familiile indoliate care isi plang pe cei dragi ai lor, si pentru cei raniti care se afla in spitale, dar si in vreme de mare framantare sociala, va adresam cuvant parintesc de mangaiere si de pretuire, de pace si binecuvantare. Ne cerem iertare daca unele cuvinte ale noastre au fost insuficient de lamuritoare sau au fost rastalmacite„, arata patriarhul BOR, in textul transmis joi AGERPRES de Biroul de presa al Patriarhiei Romane.

Lasă un răspuns