[Video] Ilie Dumitrescu e tranşant: „Nu cunosc altă „Stea”, Steaua lui Gigi e cea adevărată. O voi susţine, indiferent cum se numeşte!”

de | ianuarie 9, 2017
Ilie Dumitrescu: „Nu cunosc altă „Stea”, Steaua lui Gigi e cea adevărată. O voi susţine, indiferent cum se numeşte!”

Dacă Marius Lăcătus este cel mai titrat jucător român, un simbol al Stelei, cu cele 10 titluri de campion, o Cupă CE și o Supercupă CE, cucerite în cei 14 ani cu tricourile Stelei (1983-1990, 1993-2000), Ilie Dumitrescu este și el un simbol. Alături de imensul Anghel Iordănescu, Ilie este „cel mai stelist” dintre toți steliștii foști jucători, din toate timpurile, ca vechime în tricoul Stelei, fiind și un produs 100% al roș-albaștrilor!Ilie Dumitrescu a prins ca jucător și CSA Steaua București și AFC Steaua București, iar ca antrenor și SC FC Steaua București SA. Stranie coincidență, la fel ca Marius Lăcătuș! Mai mult, ambele simboluri roș-albastre au plecat de la FC Steaua gonite și jignite de o parte din galerie și „adevărații” care le-au strigat demisia. Vom vedea mai jos. Cine erau „adevărații”? Tot aceea care tot dau lecții celor care au timp să-i asculte despre stelism, valori, onoare, respect față de glorii, ba, bla, bla… În poza de sus este și eroul Stelei, cel care a adus Cupa CE în Ghencea, supus și el la același tratament cu jigniri, de când este la FC Steaua, de „adevărații” amintiți.

 • Spun „cel care a adus Cupa CE în Ghencea” pentru că finala s-a încheiat exact după un șut apărat, nu după un gol marcat. „Apără Duckadam! Suntem finaliști! Am câștigat Cupa!” a devenit marcă înregistrată.
Ilie Dumitrescu are aproape 20 de ani petrecuți în curtea Stelei! Doar Anghel Iordănescu mai are această longevitate ca jucător stelist.
Din acest punct de vedere, Ilie Dumitrescu este poate cea mai autorizată vocea să vorbească de Steaua, de istoria ei, de tradiție, de palmares, de valori și stelism! Din 1977, a crescut și a scris istorie, glorie aproape 20 de ani la Steaua, devenind un simbol al stelismului.
 • 10 ani de juniorat, 1977–1986
 • 9 ani ca senior, 1986-1994 (1 sezon a fost împrumutat la FC Olt 1997-98), 1998
Trebuie reținut că din 2003 până azi, Ilie Dumitrescu nu a încasat nici măcar 1 euro de la SC FC Steaua București SA, spre deosebire de alții, antrenând gratis echipa în 2010.

Nu a fost un gest de supunere, este un lucru pe care eu îl simt, iar pe un vis nu poți să pui un preț. Dați-mi dreptul să-mi indeplinesc un vis, sa fiu antrenorul Stelei, a spus marele stelist Ilie Dumitrescu la investirea ca antrenor al FC Steaua București în 2010.

 • Notă: Alți jucători steliști get-beget „longevivi” la Steaua: Anghel Iordănescu, cu 20 de ani (1962-1982), George Ogăraru, cu 16 ani (1991-2006, 2008-2009), Dan Petrescu, cu 15 ani (1977-1991)… Tudorel Stoica, a venit la Steaua la 21 ani, de la FCM Galați, are 16 ani în tricoul Stelei (1975–1989) și este recordmenul steliștilor cu 370 partide în prima ligă.

În privința Stelei, Ilie Dumitrescu e tranşant: Nu cunosc altă „Stea”, Steaua lui Gigi e cea adevărată. O voi susţine, indiferent cum se numeşte„, a declarat ieri la Digi Sport TV.

Războiul dintre FC Steaua și Armată este în plină derulare. Deocamdată, după ce a pierdut la Fond, CSA a câștigat Apelul la Curtea de Apel, dar decizia nu este definitivă, FC Steaua făcând Recurs la ÎCCJ.

Ilie Dumitrescu se află pe o cu totul altă poziţie față de Talpan &Co. Chiar dacă va trebui să se supună deciziei instanţei şi să nu mai pronunţe numele „Steaua”, marele stelist a declarat că va susţine în continuare formaţia lui Becali, pe care o consideră fără dubii continuatoarea echipei unde şi-a început cariera.

„Este clar că vom asista în viitorul apropiat la o sentinţă definitivă şi irevocabilă. Ca atare, noi cei care am fost obişnuiţi să spunem „Steaua Bucureşti” va trebui să reformulăm, să îi spunem altfel. Eu sunt fan Steaua, o să ţin în continuare cu „FC cum se va numi ea”. Eu sunt crescut de la 8 ani la Steaua, acolo m-am format, acolo m-am dezvoltat ca om, de acolo am avut şansa să fiu transferat în Anglia, la Tottenham. Cariera mi-am încheiat-o la noua echipă, care era continuatoarea echipei. Eu nu cunosc altă „Stea”, aceasta e echipa Steaua pentru mine”, a spus simbolul steliștilor, Ilie Dumitrescu, la Digi Sport Special.

Relaţiile dintre Becali şi Dumitrescu sunt destul de reci, astfel că fostul mare internaţional a dat asigurări că nu există vreun motiv ascuns pentru care se situează pe poziţia aceasta.

„Becali nu mi-a dat nici măcar mesaj de sărbători. Nici el şi nici altcineva de la echipă. Eu nu am niciun interes, spun doar ce simt eu ca fost jucător al echipei”, a mai spus Ilie Dumitrescu.

Asta înseamnă să ai coloană dreaptă și să nu o indoi funcție de interesul cuiva! Nici măcar la interesul propriu, dacă realitatea este împotriva lui.

 • Nota autorului: Menționez că aceeași poziție cu Ilie Dumitrescu o am și eu, exprimată anterior în multe articole și comentarii. SC FC Steaua București SA este continuatoarea „de facto și de jure” din punct de vedere sportiv a CCA-ului și a Stelei la fotbal, din 1947 până în prezent. Indiferent de ce denumire va mai avea clubul în viitor. Vezi și motivarea mea în „Memoriu justificativ sui-generis” din articolulPomana Domnului și tiparnița de bani Talpan (e link). Asta nu exclude faptul că voi ține și cu CSA Steaua, indiferent în ce liga va juca. Exact cum există CS Dinamo și FC Dinamo, iar câinii țin cu amânouă fără nicio problemă. Evident, nu am pretenția ca toți să înțeleagă asta. Fiecare are libertate deplină la opțiuni.

În contrast total cu coloana lui Ilie Dumitrescu este cea a lui Florin Talpan

Acest stelist apărut peste noapte, de existența căruia nu știa niciun suporter până în 2014, susține că FC Steaua nu e continuatoarea, ci o impostoare, ține cu Dinamo și visează ca „FCSB”-ul să dispară. Tot acest ipochimen ne spune că Steaua „adevărată” a murit pe ascuns în 2003 și vrea să o „învie” în 2017, dar și cu palmaresul „FCSB”-ului din 2003-2016 în zestre. Adică, FCSB = Steaua=CSA.

Cât este de ipocrit Talpan o confirmă și o poză realizată înainte cu ceva timp ca ÎCCJ să dea verdictul prin care FC Steaua pierdea sigla, în decembrie 2014. ”Peluza Roș-Albastră”, noua galerie a FC Steaua, a publicat pe pagina sa de facebook, o fotografie, realizată în 2014, în care apare Talpan, într-una dintre lojele de la stadionul din Ghencea, alături de Miodrag Belodedici, la un meci al „FCSB”-ului.

Mă întreb și eu, ce căuta acest speciment croit parcă din același ADN caracterial cu Becali, la un meci al „FCSB”-ului, dacă ne tot zice în gura mare că nu era Steaua încă din 2003? Și în loja oficială pe locurile alocate fostelor glorii steliste. Păi cine plătea chiria stadionului la CSA ca el să stea moka în lojă? Mima stelismul atunci sau îl mimează acum cu ochii injectați de ură? Sunt întrebări retorice.

Mai mult, Florin Talpan urmează să fie şi el inclus în organigrama CSA Steaua fotbal după ce juristul şi-a exprimat clar punctul de vedere în acest caz. ”Doresc să se găsească o soluţie şi să pot ocupa un post în organizarea clubului, am muncit pentru ceea ce s-a obţinut până în prezent”, spunea recent Talpan pentru ProSport. Asta să nu mai existe dubii pentru ce luptă ca un leu.

Ilie Dumitrescu, unul dintre „cei mai steliști” jucătorii roș-albaștri, all time.

Încă de la vârsta de 8 ani a ajuns în curtea Stelei, avându-l ca antrenor pe Petre Mihai, „unul dintre cei mai mari antrenori de juniori din fotbalul românesc”, după cum însuși Ilie avea să-l caracterizeze peste ani.

Ilie Dumitrescu ajunge să debuteze în echipa mare a Stelei în aprilie 1987, la un meci jucat la Râmnicu Vâlcea, împotriva Chimiei, în care Steaua s-a impus cu 4-0. În același sezon mai prinde un singur meci, cu Universitatea Craiova, în care evoluează integral. Urmează un moment delicat al carierei sale, Ilie fiind împrumutat la FC Olt Scornicești, pentru a acumula experiență, acolo având șanse evidente de a evolua titular. Ilie rememorează acele clipe, afirmând: „Când domnul Iordănescu mi-a spus că mă trimite la FC Olt, dar că mă va rechema la momentul potrivit, am crezut că, de fapt, nu sunt de Steaua. S-a ținut însă de cuvânt… Îi voi fi recunoscător tot restul vieții!”(ProSport, 1998)

Revenit la Steaua pentru sezonul 1988 – 1989, Ilie va confirma încrederea acordată de Anghel Iordănescu, devenind titular de drept într-o formație care păstra încă nucleul de la Sevilla, din 1986. Integrarea lui Ilie în primul „11” a devenit cu atât mai concludentă cu cât el reușește să salveze Steaua de la o înfrângere chiar la debutul noului sezon competițional, în august, marcând 2 goluri în partida cu FC Brașov (3-2). Talentul și ambiția lui Ilie îl propulsează drept unul dintre oamenii de bază ai Stelei, prin titularizarea lui fiind exilat pe banca de rezerve un alt mare jucător, Gabi Balint, care va prinde echipa de start din ce în ce mai sporadic.

Pe 7 septembrie 1988, Ilie debutează și în Cupa Campionilor Europeni, în runda întâi a competiției, jucând 72 de minute în meciul de la Praga, cu Sparta (5-1 pentru Steaua), pentru ca în faza următoare să înscrie și un gol în poarta celor de la Spartak Moscova (3-0 la București, pe 26 octombrie). Până la finalul întrecerii, Ilie va izbuti să mai înscrie încă 3 goluri, împotriva celor de la IFK Göteborg (5-1 la București, pe 15 martie 1989) și Galatasaray (1 gol, la București, pe 9 aprilie 1989, 4-0 scor final; 1 gol, la Istanbul, pe 19 aprilie, 1-1). Partida retur a semifinalelor marchează un alt moment important al carierei lui Ilie, el primind un cartonaș galben, pentru tragere de timp (în primele 30 de minute ale disputei). Prezența lui la marea finală era astfel anulată (Ilie mai având un cartonaș primit într-una din partidele anterioare). Dumitrescu a reușit, în minutul 39 al acelui meci, un gol, egalând la 1 situația de pe tabelă.

Astfel, finala de la care Ilie a lipsit s-a încheiat trist pentru campionii României, ei pierzând cu 0-4 în fața lui AC Milan, condus de tandemul olandez van Basten – Gullit. S-a spus atunci că absența lui Dumitrescu a cântărit enorm, locul său neputând fi suplinit. Ilie a fost atunci al treilea marcator al Stelei, cu 4 reușite, după Lăcătuș cu 7 goluri și Hagi cu 6.

Palmaresul lui Ilie Dumitrescu la STEAUA:

 • 5 titluri de campion al Romaniei
 • 4 Cupe ale Romaniei
 • Divizia A 172 meciuri – 74 goluri
 • Cupe Europene: 31 meciuri 11 goluri

În 1994, Ilie este transferat la Tottenham Hotspur pe controversata sumă de 4,3 mil. $. Se susține că real au fost 4,3 mil. £ și diferența s-a strecurat în anumite buzunare galonate.

În perioada 1994-1998 a evoluat la Tottenham, Sevilla , West Ham, Club América (USA) și CF Atlante (Mexic). După doi ani petrecuți în Mexic, Ilie Dumitrescu a revenit în țară unde a semnat un contract în sezonul 1998-1999 cu Steaua, AFC Steaua București, După a decis să pună capăt carierei de fotbalist, la vârsta de 30 de ani.

La națională, Ilie a debutat la 26 aprilie 1989, într-o partidă din preliminariile Campionatului Mondial din Italia, 1990, contra Greciei, 0-0 la Atena. Până în 1998 a strâns 60 de selecții și a marcat 20 de goluri. Momentul de vârf fiind preliminariile și turneul final al campionatului mondial din SUA 1994.

La data de 11 august 2010 a revenit la Steaua, dar pe banca tehnică, fiind numit în funcția de antrenor principal la FC Steaua București. A debutat cu o victorie, 2-1 meciul cu Victoria Brănești în campionat și apoi a obținut calificarea în grupele Ligii Europa după play off-ul cu  Grasshopper Zürich. Din păcate, a avut apoi o serie de 5 meciuri consecutive fără victorie, la capătul cărora și-a anunțat demisia.

Decizia i-a fost influențată de galerie care i-a cerut să demisioneze. De fapt venirea lui la Steaua, a fost considerată de o parte a galeriei și de „adevărați” ca o trădare și „vindere” la Becali, deși antrena fără să ceară măcar 1 euro salariu. A urmat demisia de onoare! E drept că demisia i-a fost „ajutată” la greu de provocatorii din tribune, care au profitat de câteva rezultate de egalitate. După 1-1 cu Astra în Ghencea, galeria i-a strigat demisia!

Ilie Dumitrescu a avut parte de același tratament ostil din partea „adevăraților” ca și Lăcătuș, înainte, în 2009.

“Am prins o zi proastă. Am venit să ajut echipa asta, am venit cu sufletul deschis, dar nu pot continua… demisionez. Suporterii și-au indeplinit obiectivul, Ilie Dumitrescu a plecat. Am jucat prost, păcat de evoluția de la Liverpool. În continuare sunt alături de jucători, nu am luat nimic de la această echipă, am venit gratis… Renunț din cauza suporterilor care nu mă mai doresc la echipa”, a anuntat Ilie Dumitrescu in emisiunea Fanatik Show (Digisport TV).

După plecarea lui Ilie Dumitrescu, Lăcătuș a revenit la FC Steaua pentru a 3-a oară! Ilie Dumitrescu a plecat după ce i s-a strigat DEMISIA din tribune la un egal. La fel a patit si Lăcătuș în Ghencea, înaintea lui Ilie, în aprilie 2009, și tot după un egal, 1-1 cu Farul.

Vezi cand i-au strigat fanii DEMISIA lui Lacatus la al 2-lea mandat, 2009! ( link la Video)

Acum în 2010, Lăcătuș spera să nu mai pățească încă o dată rușinea de a fi gonit de suporteri! A spus-o și după ce a fost anunțat de Becali ca antrenor la FC Steaua: „Nu vin pentru câteva luni, tragem linie la finalul sezonului, în funcție de rezultate vedem dacă voi continua sau nu. Sper să nu ajung în situația în care să mi se strige demisia.”, a spus Lăcătuș în 2010 la gsptv.

De ce ți-e frica nu scapi. Peste câteva luni, în martie 2011, și Lăcătuș a plecat din nou de la FC Steaua la strigătele galeriei de demisie, după Steaua-FC Brașov  0-3.

 Pe fcsteaua găsiți și alte articole despre Ilie Dumitrescu.
X Ray

60 de comentarii la „[Video] Ilie Dumitrescu e tranşant: „Nu cunosc altă „Stea”, Steaua lui Gigi e cea adevărată. O voi susţine, indiferent cum se numeşte!”

 1. answer

  Ilie Dumitrescu in martie 2010: „Nu se pune problema sa lucrez la Steaua. Nu imi doresc, dar nici nu pot lucra cu Gigi Becali. Nu am cum sa imi doresc acest post. Nu ma intereseaza postul de antrenor la Steaua, nu m-a sunat Gigi Becali. E important ca Stoichita sa aiba liniste. Eu am o relatie de mare respect cu Mihai si cred ca s-ar face o mare greseala ca Stoichita sa fie schimbat acum. Steaua trece printr-un moment delicat. Dupa meciurile de la Cluj si Urziceni, m-am gandit ca Steaua juca cel mai bun fotbal din acel moment. Dar meciul cu Dinamo a rasturnat lucrurile”, a spus Ilie Dumitrescu la Digi Sport.
  Mare om, mare caracter si el!

 2. kla2005

  Si inainte de a fi antrenor la Steaua si dupa, Ilie Dumitrescu in fiecare discutie cu Gigi in direct „pe sticla” i-a spus in fata ce a avut de spus legat de echipa, ba mai mult, dupa ce a terminat ca antrenor, i-a spus ca lui nu i-a facut echipa si ca pe el nu l-a platit niciodata!!!!
  Si Gigi a confirmat!
  Pai, dragilor, un om care a venit sa antreneze GRATUIT Steaua, un om care acum nu are o relatie „pozitiva” cu Gigi, un om care a spus intotdeauna ceea ce a avut de spus legat de Steaua si de jocul ei, acel om, in cazul nostru Ilie Dumitrescu, e un STELIST ADEVARAT, o ADEVARATA GLORIE si nu doar de parada, precum alte glorii conduse numai de zeul ban!

  Pentru aceste motive, ILIE DUMITRESCU va ramane pentru mine un stelist adevarat!

  Restul sunt cu mintile intunecate de bani!

 3. xray Autor articol

  @answer

  Ilie are un mare caracter și este o declarație de un bun-simț excepțional!

  Steaua avea antrenor și spune clar pentru cei care au chef să înțeleagă, nu haterilor care să-l răstălmăcească:
  E important ca Stoichita sa aiba liniste. Eu am o relatie de mare respect cu Mihai si cred ca s-ar face o mare greseala ca Stoichita sa fie schimbat acum. Steaua trece printr-un moment delicat. „, specifica mura-n gură Ilie în acea declarație citată de tine.

  Ce voiai, să se auto-propună săpându-și public prietenul, alt stelist, pe Stoichiță!??! Puțini puteau da o declarație mai elegantă decât el, de stelist adevărat!

  Referitor la relația cu Becali, ea a rămas neschimbată.
  Atunci când a acceptat, Steaua era în aer după 7 etape, lăsată de Pițurcă.
  Înainte de a veni, i-a pus condițiile lui Becali: să nu se bage la echipă și ciocul mic! Și așa a fost!
  Ilie a trecut peste tot numai să ajute Steaua aflată într-un moment f greu, rămasă peste noapte fără staff tehnic în plin campionat și în plină competiția UEFA de calificare în grupele EL, care era vitală pentru bugetul clubului!

  A venit să ajute Steaua la greu, gratis, nu să-l jupoaie pe Becali! Nu-l interesa Becali și nici banii lui.
  Atunci pentru Ilie a contat numai Steaua, nu Becali!

  Ăsta da caracter deosebit, cum mai rar găsești în România!

  Dar voi haterii faceți și acum ce ați făcut și atunci în 2010, și după. Strâmbe la greu cu răstălmăciri!
  Voi tot timpul ați fost incapabili să disociați echipa FC Steaua de Becali, lovind-o din ură. Însă Ilie Dumitrescu a putut și poate, pentru că el este un stelist adevărat, nu un hater filozof sau un aplaudac de conducători!

  1. vasglo

   @xray

   Corect! Jos palaria Ilie! Cum poate crede cineva ca echipa care a facut un popor fericit in 1986 a disparut in 2003 pentru a renaste in 2017, in Liga a 5-a, dintr-un ou fecundat „in vitro”de Talpan??!!…-:)

 4. del-ricanio-7

  Maybe, just maybe… nu dati cu pietre, dar just maybe… La fel cum e destul de clar ca Tudorel Stoica are ceva personal cu Becali (motiv pt care e atat de inversunat si nu recunoaste actuala echipa), nu credeti ca Ilie Dumitrescu (ok, am vazut ca el neaga asta) si Duckadam tin cu echipa ciobanului fiindca sunt in relatii bune cu el ? Duckadam din cate tin mine a fost operat pe banii ciobanului (nu pot sa-i reprosez nimic, pana la urma ce poate sa faca, sa muste mana care i-a salvat viata ?)

  Si hai sa nu punem etichete gen x e mai stelist decat y. Nu poti sa cuantifici asa ceva.

  ,,Asta înseamnă să ai coloană dreaptă și să nu o indoi funcție de interesul cuiva! Nici măcar la interesul propriu, dacă realitatea este împotriva lui.”

  Aha, deci Laca, Balint, Tudorel Stoica samd sunt pe interes ? Ce facem acum, ii criticam pe csa-isti ca il denigreaza pe Duckadam si noi facem fix acelasi lucru cu alte foste glorii ?

  Nu cred ca doar ultrasii sunt cei care au strigat demisia (unii chiar injurandu-i pe Ilie, Laca samd, fapt care e inacceptabil). Si o parte dintre ,,cetateni” (nu stiu ce alt termen sa folosesc… non-ultrasii ?) au procedat la fel.

  Stoichita e stelist ? El care facea semn suporterilor sa taca ?:)) Cine se ia de Becali se ia de el ? Acel Stoichita ?:))

  1. calinel

   @del-ricanio-7.

   Atunci cind Lacatus a fost presendinte si antrenor la Steaua, era Steaua adevarata sau nu (ca el a adus un loc II si o calificare in liga echipei „care nu e Steaua”).
   Dar atunci cind 10 ani la rind armata facea contract cu becali pentru stadion si baza (chirie mai mare decit la celelalte echipe luate la un loc) era Steaua adevarata?
   Ceea ce zic jucatorii este subiectiv, dar pina cind justitia nu se expune pe tema palmaresului, ceea ce spune Ilie este adevarul, iar cei care neaga fac calomnie.

 5. alexandru-h

  Nu ma fa sa rad.

  Lacatus e clar pe interes, ca doar e la CSA. Daca era manager la Steaua, ar fi zbierat acum ca decizia instantei e gresita. Vezi ca a mai fost sunat de Digi de cateva ori inainte de a fi numit la CSA pentru a vorbi despre Steaua lui Becali – nu imi amintesc de niciun moment in care ar fi contrazis identitatea echipei.

 6. piece-of-mind

  Oricat de mult l-am iubit pe Ilie si oricat de mare stelist este, nu-l voi putea pune vreodata pe aceeasi treapta cu Tudorel…CAPITANUL…

  Daca nu ma credeti, sa va spuna Don Vitto, un stelist mai vechi si mai priceput ca mine, ce anvergura a avut Tudorel, ce fotbalist imens si cat a insemnat pentru Steaua…

  1. xray Autor articol

   @piece-of-mind.

   Nu trebuie să vină altul să-ți spună ce simți tu.
   Nu există cântar pentru așa ceva! Fiecare are propriu sistem de evaluare a propriilor sentimente!
   Suntem oameni, Homo sapiens, nu iubim în turmă dau după cum măsoară șeful turmei!

    1. xray Autor articol

     @Piece of mind

     Cum așa?
     Nu tu ne-ai trimis la vitto să ne spună „Daca nu ma credeti, sa va spuna Don Vitto, un stelist mai vechi si mai priceput ca mine, ce anvergura a avut Tudorel”??

     Păi trebuie să ne spună Vitto sau alții? Noi nu avem cap și inimă??
     Despre asta era vb în replica mea!

  2. apparte

   Piece-of-mind, Tudorel a jucat la Steaua pana la 33 de ani! Ilie a plecat la 25 de ani si cand s-a intors a renuntat la 30 de ani pt ca nu mai era la nivelul la care l-am stiut si a realizat ca nu se va mai ridica la acel nivel! Dpdv sportiv T Stoica a insemnat mai mult,dpdv financiar cele 4 mil $ incasate pe Ilie (ca in club au intrat doar 2,5 mil e alta poveste)! Insa din pdv al „stelismului” nu se compara cei doi! Ilie a BAGAT bani in Steaua, Tudorel a FURAT bani de la Steaua! Mai explicit, prin transferul sau Ilie a bagat bani la Steaua in timp ce prin ducerea lui

   1. apparte

    In timp ce prin ducerea lui Alin la Anderlecht unde a fost scouter atat timp cat a fost fiul junior, Tudorel a privat Steaua de peste 1 mil$! De unde cifra? Era considerat mai talentat decat Catalin Munteanu cel care s-a vandut pe 1,3 mil$!

 7. mq-messi

  Indiferent in ce tabara se situeaza fosti mari jucatori stelisti, nu cred ca e intelept sa i judeci. De ce sa dau in Ilie, cand pot sa dau in cioban? La urma urmei, Ilie sau altii care si dau cu parerea nu au facut rau Stelei.
  L am urmarit putin si la televizor. Si a spus parerea cu bun simt. Daca asta inseamna Steaua pentru el, foarte bine. Se razgandeste in cateva luni:))
  De mentionat ca nu galeriile le au cerut demisia lui Ilie si Laca. Cel putin nu cea de sub tabela.
  Ce i drept personaje precum nicolita, vali badea si mai stiu eu cine, care in afara de cateva meciuri bune, au pacalit fotbalul, ar trebui sa se abtina, ca pana una alta, nu inseamna nimic pentru istoria Stelei. Nimic relevant, pardon. Chit ca au jucat pentru Steaua sau fcsb.

  1. fortuneteller

   @mq-messi.

   Pai vezi cum ti-a scapat porumbelul? Pe tine nu te intereseaza deloc Steaua, fcsb sau jucatorii stelisti, ci doar sa dai in cioban. Oare nu mai exista si alte forumuri unde te poti desfasura?

  2. del-ricanio-7

   @ mq-messi.

   Poate nu sunt cei mai mari stelisti, dar Nicolita (mai ales) si Vali Badea totusi au obtinut niste performante (europene) la Steaua. Golurile lui Banel au dus-o pe Steaua sa joace cu Rapid in semifinale. Ambii au dus-o pe Steaua in Champions (vezi meciurile cu Galata si Standard), competitie cu care noi ne tot laudam, ca stelisti, ca dinamo n-a apucat sa o cunoasca.

 8. xray Autor articol

  Prosport:
  „Ultraşii Stelei, în special cei de la Peluza Sud, au fost unii dintre cei mai importanţi aliaţi ai lui Florin Talpan în demersul său de a-i lua lui Gigi Becali dreptul de a se folosi de identitatea Stelei. Este şi motivul pentru care la sfatul juristului CSA, dar şi la dorinţa lui Marius Lăcătuş, un reprezentant al acestora va ocupa o poziţie executivă în noul club, urmând să intermedieze relaţia cu galeriile, dar să se şi asigure că ţelul ”Un club mai curat înainte de toate” nu va fi alterat de interese financiare ce pot apărea o dată cu revenirea în prim-planul fotbalului românesc.

  Mai mult, Florin Talpan urmează să fie şi el inclus în organigrama CSA Steaua după ce juristul şi-a exprimat clar punctul de vedere în acest caz.
  ”Doresc să se găsească o soluţie şi să pot ocupa un post în organizarea clubului, am muncit pentru ceea ce s-a obţinut până în prezent”, spunea recent Talpan pentru ProSport.”
  ?

  Inainte Talpan și la mai mare! ?

 9. del-ricanio-7

  Am zis eu altceva ?:))

  Se pare ca ciobanul vrea sa faca miting. Viseaza la o revolutie :)) Si culmea, vad ca multi il sprijina, il percep pe cioban ca pe o victima. Nope, ne meritam soarta. Steaua reprezinta un fenomen pe care fotbalul romanesc (prin suporterii, echipele, jucatorii, conducatorii samd) nu-l merita.

  1. fortuneteller

   O sa fie la miting tot la fel de „multi” cat au fost si la mitingurile liberilor. Indiferent cine castiga batalia intre CSA si FC, Steaua a pierdut, multor oameni nu le mai pasa. Si probabil ca asta s-a urmarit de la bun inceput.

   1. biancocelesti

    Sigur este o conspirație masonica, am auzit eu de unul cu nave spațiale care au compasul pe ele:))
    Sa nu dramatizam, in ultimii ani clubul era o doar o forma palidă a ceea ce a fost.
    Referitor la articol imi aduc aminte de reacția scârboasă a lui Ilie când si-a dat demisia la indemnul câtorva cetățeni, probabil aceiași care striga acum fcsb e Steaua.

    1. fortuneteller

     Pai nu te contrazic, doar au spus liberii ca aia de la Rotary vor sa se implice! Cine stie si cu navele spatiale, da’ nu-i bai, le interzice el Talpan pe toate. Despre forma palida nu comentez, dar sunt curios despre care club vorbesti. FC sau CSA? Vai ce distractie o sa fie cand ultrasii vor cere demisia viitorului sef CSA Talpan si a lui Lacatus din cauza rezultatelor mizere (deh, banii conteaza, si e greu cu bugetul mic).

     1. piratu2191

      Abia astepti nu ? Cu cat mai multi cu atat mai bine. Dar nu ti-e putin jena sa presupui rezultate „mizere” pentru STEAUA ? Eu inca mai cred ca toti suntem Stelisti. Nimeni nu tine cu alta echipa AZI. Despre ce vorbim ? De ce ne certam ? FC ce ?

    1. fortuneteller

     @ piece-of-mind.

     E adevarat, mai era si portarul care a deschis, si baietii de la bar, unde s-au racorit dupa miting. Serios acum, vorbim de cateva zeci, poate sute de oameni. Inainte vorbeam de 4 milioane de sustinatori, acum intre FC si CSA numaram maxim cateva sute, poate 5-10 mii la o partida europeana. Deci ce sa intelegem, ca sunt multi? In privinta alintarii, nu e gluma, e chiar felul in care se auto-denumesc. E o rusine?

 10. piratu2191

  Laca si cu Ilie si-au dat pase de pase si pase de goluri. Fiecare pe treaba lui. Ganditi-va putin. Daca cei 11 jucatori de la sevilla nu se pun de acord in privinta Stelei cum ne putem pune noi, suporterii ?? (dintre suporteri oricum putini au prins si 86′(constienti, stelisti :), nu copii ) si ziua de azi.) 11 oameni cu mentalitati diferite…a zis bine cine a zis…fiecare pe drumul sau, dar cine tine cu Steaua va ajunge la Steaua mai devreme sau mai tarziu…cu Talpan, cu Becali, cu Paunescu, cu masa-n cur, tot la Steaua vor ajunge Stelistii !!!

  1. fortuneteller

   @piratu2191.

   Abia astept ce? Sa piarda CSA Steaua? Nu, nu astept. Eu sunt suporter Steaua, FC la fotbal si CSA la restul sporturilor. Iar acum ca CSA va avea echipa in Liga V, voi urmari cu interes si rezultatele lor. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa cred in proiectul CSA. Dimpotriva, cred ca e o chestie fara viitor, cu un buget care nu va putea sustine performanta. Si mai cred ca un potential investitor la sectia de fotbal CSA Steaua trebuie sa fie ori nabab, ori bolnav la cap. Adica, fie sa aiba atat de multi bani incat sa nu-i pese ca plateste aiurea o suma masiva doar pt primele coloneilor, pe langa bugetul un echipe la care sa nu fie decat chirias. Sau sa fie un fel Moraru de la Rapid, care sa-si arunce banii pana ajunge la faliment si sa fie condus apoi la usa de juristu’ Talpan. Sansele pt fiecare din variante sunt mai degraba scazute, deci cu un buget de stat (limitat, si ciufulit de colonei) te poti astepta la rezultate mediocre, in ligi inferioare. Nu trebuie sa ma crezi pe cuvant, doar arunca o privire la rapidisti, plecati la drum cu aceleasi principii si esuati in utopie.

   1. sunchaser

    Asta ai inteles tu ca a facut saracutul Moraru la Rapid, a bagat bani pana a ajuns la faliment. Vai de mine cum si-a pierdut el banii. Pe ce lume traiti ma, de le duceti grija ‘patronilor’ firmelor din Romania?

 11. piece-of-mind

  Bai apparte, in materie de Steaua, Tudorel Stoica e o INSTITUTIE! L-ai vazut vreodata jucand….pe viu? Ai idee cum a stralucit, la finalul anilor 70, intr-o linie de mijloc cu Dumitru, Iordananescu si Aelenei? Ai idee cum a tras echipa dupa el, in vremurile tulburi de la inceputul anilor 80? Pai cu Tudorel nu se poate compara nici macar Lacatus, ce sa mai spunem de Ilie?!

  1. kla2005

   @piece-of-mind.

   Da mai piece-of-mind l-am vazut pe Tudorica, pe nea institutie si era un carator de pian alaturi de Boloni…cel care canta, pentru informatia ta, era Majearu! Glezna fina, viziune, jucator de nota 10! Institutia asta a ta, era un fel de Pintilii!
   Asa ca mai scuteste cu stralucirea muncitorului. A stralucit langa altii!
   Si sa zici ca nu se poate compara nimeni cu el, nici macar Lacatus, inseamna ca esti cu mintea la Polo sau la Sah, nu la fotbal!

    1. kla2005

     si tot din acelasi articol: „Cine îl poate descrie mai bine decît cel care i-a fost antrenor în Ghencea, Emeric Ienei? „Era unul dintre oamenii-cheie ai acelei echipe. Era de o tehnicitate incredibilă, controla balonul cu o uşurinţă debordantă. Practic, făcea ce voia el cu mingea. În plus, îi completa foarte bine pe ceilalţi mijlocaşi. Tudorel Stoica era un jucător mai agresiv, iar Boloni cam la fel. Majearu aducea lîngă el sclipirea, diferenţa, era cel care cînta la pianul pe care îl cărau ceilalţi doi”.

  2. apparte

   @piece-of-mind.

   Crede-ma ca l-am vazut inaintea ta sau poate in acelasi timp! Tudorel facea „rotatie” cu Ion Ion! In perioada aia jucam 4-3-3 cu Lita, Puiu -puncte fixe si el, Ion Ion sau mai rar Sile pt ca Sile mai era folosit si ca atacant!

   Unde ai vazut tu ca-l desconsider ca fotbalist? Ca importanta pt istoria clubului? In ochii mei a decazut atunci, in 1996!
   La fel cum un personaj binecunoscut acum vreo 10-15 ani, autorul unui text celebru ,”Complexul de inferioritate al dinamovistilor”, nu-l ierta pe Lacatus pt tentativa de tradare din ’93!

   Te intreb, daca copilul tau de 16 ani e considerat mare talent, joaca de 10 ani la echipa pe care o iubesti, urmeaza sa fie promovat la prima echipa, ai face ce-a facut el? Si nu era un club mai puternic decat Steaua atunci, pt ca Steaua a sters pe jos cu campioana Belgiei in acel an!

   Apropo, iti aduci aminte de ratarea cu poarta goala din 2 m dintr-un meci cu Argesul (1-1)? A fost intrecuta doar de una a lui Marcel Raducanu la Bacau, cand a driblat toata apararea si portarul, a ajuns cu poarta goala la juma de metru si s-a oprit sa mai astepte un fundas care l-a deposedat :)!

  3. apparte

   @piece-of-mind
   Cum sa spui ca tragea echipa dupa el?
   Da’ Iordanescu nu era p’acolo pana la plecarea in Grecia?Dar Vasile Iordache? Sau Fane Sames? Sau pana-n 81 nu era si Fachiru’ (Marcel Raducanu) prin zona? Arunci cam u g sor cu epitete gen IMENS sau UNIC! Ti-am dat numele a 4 fotbalisti la fel de buni daca nu mai buni decat Tudorel alaturi de care a jucat in perioada mentionata de tine! Abia din 83 poti sa spui ca a dobandit rolul de lider al echipei!
   Iti aduci aminte ca Iovan purta banderla cu Halagian antrenor in 1984?

 12. del-ricanio-7

  De ce simt unii nevoia sa ironizeze protestul organizat de Jean Pavel nu pot sa inteleg. Va placea pasivitatea din acea perioada ? Eu unul am participat tocmai fiindca nu a fost un miting pt o anumita tabara. S-a mers pt Steaua ! Nu pt cioban, nu pt CSA ! Din cate tin minte, s-a spus clar atunci ca si CSA are o parte din vina.

  @piece-of-mind,
  Sa inteleg ca tu vezi valoarea de jucator si atat ? Nu de alta, dar si Dan Petrescu a fost un mare jucator si nu pot sa uit cum a pupat o anumita emblema (pe Iordanescu pot sa-l mai inteleg, face parte dintr-o alta generatie, Dan Petrescu in schimb era ceva mai tinerel la momentul respectiv).
  Nu l-am prins pe Tudorel Stoica, dar n-am cum sa neg faptul ca omul respectiv e un monument pt istoria Stelei. Insa nu doar fiindca juca bine si atat.

  1. mq-messi

   @del-ricanio-7.

   Ironizeaza pentru ca nu stiu ce inseamna sa te implici fizic. Daca s ar face o intalnire intre toti stelistii, crezi ca astia care umplu net ul de ironii si injuraturi vor iesi in fata sa zica ceva?(daca sa zicem prin absurd ca se prezinta)
   E usor sa scrii pe un forum, mai greu sa ti rapesti din timp si chiar sa te implici.

  1. xray Autor articol

   @piece-of-mind.

   Eu nu m-am indragostit niciodata de cineva din ce mi-au povestit alții. ? Numai de ce am văzut și trăit eu! Pentru mine numai asta contează. Restul e schimb de opinii.
   Apoi, fiecare avem idoli, dar idolul suprem e echipa. E un joc de echipă. Echipa crează idolii și îi pune în valoare. Toți care au venit la Steaua ’86, înainte erau jucători buni, dar cvasi-anonimi.

   E și cazul lui Tudorel Stoica, care înainte jucase 60 de meciuri in divizia A (1971-1974) și nu a marcat niciun gol. La Steaua a dat 43 în 370 meciuri. Normal, nu golurile sunt un criteriu, dar îți face o imagine.

   Că doar în echipa aia, Steaua ’86, a performat și Tudorel o arată și cele doar 15 selecții la națională și cele numai 17 meciuri la Lens (1989-1990).

   Însă o arată și la Steaua. Din 1977 până în 1984 nu a tras echipa după el și nici echipa nu i-a oferit suport, Steaua având cu el în teren un palmares submediocru ( loc 2,3,4,6,5,2 ..). 1978-1984. Abia după 1984 Steaua a devenit o echipă tare și l-a pus si pe el în valoare.

   1. piece-of-mind

    Nu e vorba sa te indragostesti de cineva prin prisma a ce iti spun altii, dar atunci cand nu ai fost contemporan cu un anumit jucator, da, cei care l-au prins evoluand iti pot spune cat de mare era, din toate punctele de vedere. Si Tudorel a fost IMENS, asta in cazul in care ma poti crede pe cuvant, ca am ajuns in Ghencea in 1978. :))))

    Si da, atat in perioada 1978-1984, cat si ulterior, el a fost sufletul echipei…mereu UNICUL CAPITAN! O combinatie irezistibila intre Gattuso si Iniesta!

    1. xray Autor articol

     Boloni era al armatei, și a fost în trecere pe la Steaua.
     Câte trofee avea Boloni in palmares cu ASA in 14 ani (1970-1984)?? Niciunul!
     Însă scurta trecere a lui pe la Steaua a fost apogeul carierei lui de fotbalist.

     Cu Steaua in 3 sezoane (1984-1987): 7 trofee!!!
     Campionatul României: 1984–85, 1985–86, 1986–87
     Cupa României: 1984–85, 1986–87
     Cupa Campionilor Europeni: 1985–86
     Supercupa Europei: 1986

     După Steaua, nu a mai performat ca jucător.

   2. apparte

    Pana-n ’81 a avut alaturi alti 4 fotbalisti imensi: V. Iordachre, Stefan Sames, Puiu Iordanrsvcu- o institutie a fotbalului si capitanul echipei si Marcel Raducanu! Si sa ma contrazica cineva legat de valoarea celor 4!

 13. del-ricanio-7

  ,,Boloni era al armatei, și a fost în trecere pe la Steaua.”
  Nu despre asta vorbeam. Cel putin nu la asta m-am referit eu, ci la Steaua ’86 (vezi afirmatia pe care am citat-o)
  Ai citit cartea lui Vochin despre Steaua (sunt 2 volume, de fapt) ? In cartea respectiva se reamintesc ce eforturi s-au facut pt a-l aduce pe Boloni la Steaua, care refuza toate ofertele.

  ,,Inclusiv el nu era vreun idol in Romania”
  Nu prea sunt de acord. Cel putin la el prin zona din cate stiu e destul de popular. Si cred ca e jucatorul emblema al fostei ASA Targu Mures. Si apoi, nu el a adus celebra victorie contra Italiei ? That has to count on the popularity meter :))

  ,,Câte trofee avea Boloni in palmares cu ASA in 14 ani (1970-1984)?? Niciunul!”
  Again, nu cred ca asta facea subiectul discutiei. Nici Totti nu are f multe cu Roma (chit ca joaca la Roma de 1000 de ani), nici Giggs n-a prins o Cupa Mondiala samd.
  Dar da, nu neg faptul ca apogeul (cel putin ca palmares) l-a prins la Steaua. Dar Boloni nu era anonim inainte sa vina la noi. Nici macar un cvasi-anonim. In rest, cam ai dreptate, restul jucatorilor erau ori tinere sperante, ori jucatori considerati ,,rebuturi” (o alta exceptie e Tudorel Stoica).

  Pai logic ca dupa Steaua nu a mai facut mare lucru, avea deja 34 de ani…
  Si daca nu ma insel, cred ca Boloni statea binisor la nr de selectii la nationala si inainte sa vina la noi. Din contra, din ce am citit despre el si despre perioada respectiva, Boloni cam a parut un ,,star” al vremurilor respective.

  N-am prins acei ani dar si eu am impresia ca Tudorel Stoica tragea echipa dupa el. Perceptia mea e ca Tudorel Stoica a fost pt noi un fel de Gerrard.

  1. xray Autor articol

   @del-ricanio-7.

   În viteză am exagerat cu Toți care au venit la Steaua ’86, înainte erau jucători buni, dar cvasi-anonimi”. Corect era „majoritatea”, nu „toți”. Boloni nu se încadra. Înainte de Steaua avea 2 titluri personale de cel mai bun jucator (1977 și 1983), dar totuși, și el, excelența în cariera de fotbalist a cunoscut-o la Steaua ’86.

   În rest mențin ce am spus.

Lasă un răspuns