Identitatea noastră

de | septembrie 10, 2017

Acum vreo șase ani jumătate, am scris aici un adevărat serial dedicat unor articole ale lui Matei Udrea. De acolo am reținut și o declarație a lui Constantin Olteanu. Iat-o:

Erau câţiva jucători acolo, la Steaua, care vindeau meciuri. Din cauza asta am şi pierdut titlul în 1980. Ne-a bătut Târgovişte cu 4-0 într-un joc suspect… Şi Cupa României am pierdut-o, cu Timişoara, pentru că Liţă Dumitru a vândut meciul. Pe urmă, Liţă s-a şi transferat la Poli… Sameş a luat 25.000 de lei la un meci, iar Iordache mi-a recunoscut că a lăsat un gol fiindcă avea obligaţii faţă de echipa adversă … fuga lui Marcel Răducanu în RFG, petrecută în 1981, a fost urmarea unui flagrant în care Securitatea l-a filmat încasând bani de la emisarii echipei „U” Cluj! ”  Cine vrea să priceapă niște lucruri, are de unde porni…

Cartea lui Olteanu n-am citit-o, dar tot GSP-ul nostru publica pe 15 mai 2010 un amplu articol al lui Viorel Tudorache în dialog cu fostul ministru al Apărării şi primar al Capitalei. M-am gândit că o să găsesc acolo informații despre ” rolul providential jucat de familia Ceausescu (uneori de nea Nicu insusi) in constructia echipei din ’86”, așa cum afirma Omul care aduce cartea. Ia să vedem cum ” Ceausescu si armata/ v-au format identitatea”…

-… aţi construit echipa care a cîştigat CCE în ’86.

– Ce m-a făcut să acord o atenţie specială fotbalului a fost faptul că răposatul Nicolae Ceauşescu ţinea cu Steaua. Apropiaţii lui mi-au spus: „Vezi că şefu’ a auzit că Steaua nu prea mai cîştigă, fii atent că asta e o probă importantă!„.

–  Care a fost prima măsură luată?

–  M-am informat. Steaua era subordonataă direct lui Mutu’, cum i se zicea lui Ilie Ceauşescu, care a venit după Gomoiu! Nu se pricepea nici unul! Celor de la club le-am zis: ”Dacă vreţi să reconstruim echipa, trebuie să o facem legal. Nu-mi place să furaţi de la unul sau de la altul jucători, să avem scandal„.

– Cum îşi manifesta Ceauşescu simpatia faţă de Steaua?

– Era mai mult decît un simplu fan şi nu a ascuns asta faţă de noi. Spre exemplu, înaintea unui meci Steaua-Dinamo, prin 1983-’84, ne-a chemat la vila lui de la Snagov. Eram eu, ministrul de Interne, George Homoştean, şi Tudor Postelnicu, şeful Securităţii. … De faţă cu toţi mi-a spus: „Voi aveţi meci cu ăştia. Să-i bateţi, să-i rupeţi!„. Ce puteam să-i răspund, decît: „Am înţeles!„. I-am convocat imediat pe şefi într-o şedinţă la club şi i-am bătut 2-0, cu două goluri marcate de Marcel Răducanu.

–  Postelnicu s-a conformat?

– Nici vorbă. În primăvara lui ’84 erau lucrările Marii Adunării Naţionale, iar Steaua pierduse 3-1 la Bacău. Ceauşescu nu stătea în sală, avea un cabinet de unde asculta ce se discută. La un moment dat, ne-a chemat la el pe mine şi pe fratele său, Ilie Ceauşescu. Ne-a luat direct: „De ce aţi pierdut?„. Am dat-o pe vrăjeală: „Alecsandrescu mi-a zis că jucătorii n-au avut ghete adecvate la terenul îngheţat„. Nu puteam să dau mai multe detalii fiindcă nu vroiam să acuz anumite persoane. I-am promis că voi face o analiză cu Ilie Ceauşescu, dar acesta n-a rezistat şi a răbufnit: „Păi, nu ne lasă în pace ăştia de la Securitate. Postelnicu se ţine de capul nostru„.

– Cum a reacţionat?

– L-a chemat imediat pe Postelnicu, care era sforarul şef, şi l-a luat la rost: „De ce nu-i laşi mă în pace pe ăştia de la Steaua?„. Postelnicu, în stilul său teatral, mai să se autoflageleze. După ce-am ieşit, Postelnicu mi-a reproşat: „Nea Costică, de ce nu mi-ai luat apărarea în faţa lui Ceauşescu?”. „N-avem cum să mă bag între fraţi!”, i-am explicat eu.

– De ce credeţi că în perioada dumneavoastră Steaua a luat doar un titlu şi o Cupă, în 1985, cînd a făcut eventul?

– Aflasem că erau cîţiva jucători la Steaua care vindeau meciuri. Din cauza asta, în 1980, am şi pierdut campionatul, la golaveraj, în detrimentul Craiovei. Cu trei etape înainte de final am pierdut dubios, cu 4-0, la Tîrgovişte.

(„Cînd am ajuns la Tîrgovişte, primul secretar m-a întrebat: «Tovarăşul Valentin, de ce mai veniţi? Nu ştiţi că…». Şi, într-adevăr, am pierdut cu 0-4″ – Valentin Ceauşescu, GSP, august 2009)

– În ’80, aţi pierdut şi finala Cupei, cu Poli Timişoara, la penaltyuri.

– Îmi amintesc, Liţă Dumitru a vîndut meciul, apoi s-a transferat la Timişoara… am luat pe el 350.000 de lei.

– Doar Liţă era oaia neagră?

– Mai ştiu că Sameş a luat la un meci 25.000 de lei, iar Vasile Iordache mi-a recunoscut că a lăsat un gol fiindcă avea nu ştiu ce obligaţii faţă de echipa adversă.

–  Cum aflaţi că jucătorii trîntesc meciuri?

– Mă informau cei de la contrainformaţii. Le luam însă cu multe rezerve, pentru că aparţineau de Dinamo, fiind serviciul Securităţii. …Nu i-am pedepsit pe cei care aranjau meciuri deoarece am avut încredere că Ion Alecsandrescu ştia cum să rezolve problemele”

– Se spune că dumneavoastră aţi planificat şi flagrantul înscenat lui Marcel Răducanu, cînd a fost filmat primind un plic cu 15.000 de lei pentru a trînti un meci cu „U” Cluj?

– Nu, cei de la contrainformaţii. Eu doar am primit filmul şi l-am chemat pe Marcel la mine în birou să-l vadă şi el. Vroiam doar să-l anunţăm că ştim ce face. Atît! El s-a speriat însă şi a fugit în RFG.

– Cu echipa care a luat CCE n-aţi mai avut probleme de genul ăsta!

– Nu, pentru că le-am spus jucătorilor: „Dacă vreţi bani, veniţi la mine şi rezolvăm.” M.Ap.N. aloca anual cîte 13 milioane de lei echipei de fotbal. Îi verificam şi le atrăgeam atenţia: „Iovan, ce-ai căutat la Hanul lui Manuc unde te-ai întîlnit cu o maşină cu număr de Olt?„.

– Chiar n-aţi avut probleme cu ei?

– Au mai fost. Spre exemplu, Petcu a făcut arest pentru că a provocat un scandal în cantonament de un „23 August”, iar pe Zamfir l-am dat afară din cauza băuturii. Boloni a fost un factor de echilibru în echipa aceea, era intelectual, nu puteam să am încredere în Lăcătuş, care rîdea toată ziua.

– Cum aţi făcut echipa din 1986?

– Eu n-am adus pe nimeni cu forţa la Steaua. Lucram cu prim-secretarii de judeţe… Majoritatea mă sunau şi-mi semnalau cînd apărea cîte un jucător bun la ei în zonă. Ion Busui de la Reşiţa mi i-a dat pe Belodedici de la Moldova Nouă şi pe Iovan.

– Pe Iovan era să vi-l fure Dinamo.

– Da, au mai fost şi frecuşuri de genul ăsta între Steaua şi Dinamo. L-au luat din Gara de Nord şi l-au dus la club, dar Iovan n-a vrut să semneze cu ei. Vroia la Steaua şi la Steaua a ajuns.

– Cum?

– L-am sunat imediat pe Postelnicu. Apoi pe procurorul general de atunci, Nicolae Popovici, care era în conducerea lui Dinamo şi l-am ameninţat: „Vezi că aşa cum i-am spus lui Ceauşescu să te facă procuror general, tot aşa pot să-i spun să te schimbe!„. Cei de la Dinamo l-au vrut şi pe Piţurcă, dar Postelnicu strîmba din nas că joacă barbut. Eu i-am zis: „Las că-l iau eu, că pe mine mă interesează să joace fotbal bine, nu ce face în timpul lui liber”.

– Au fost şi cazuri cînd aţi vrut să luaţi vreun jucător şi n-aţi putut?

– Erau jucători care trebuiau să facă armata şi îi luam la noi. De exemplu, Ştefan Andrei, care era ministru de externe, mi-a dat telefon şi m-a rugat: “Băi, frate Oltene, să nu-l iei pe Săndoi de la Craiova!”. Şi nu l-am luat. A mai fost vorba de un craiovean, dar situaţia era alta.

– Despre cine?

– Aurel Ţicleanu. Generalul Mircea Olteanu, un renumit oftalmolog, care l-a operat la ochi mi-a zis: “Tovarăşe ministru, nu vreţi să vorbesc cu Ţicleanu să vină la Steaua, că e bun?”. I-am spus: “Nu, doar dacă vrea el să vină. Nu e moral să profit de situaţia lui medicală şi să-l pun sub presiune”.

–  Halagian şi Ienei îşi dispută încă meritele pentru CCE. Ce părere aveţi?

– Fiecare cu meritele lui pentru nivelul la care a lucrat cu echipa. Eu l-am adus pe Halagian de la FC Olt, împreună cu Radu II, Bumbescu, Bărbulescu, Piţurcă, pentru care am dat la schimb opt jucători. L-am adus să formăm echipa pentru că nu mergeau treburile cu Ienei, iar jucătorii vroiau să plece.  Vroiau mai mulţi bani!.

– De ce l-aţi daţi afară după numai un an?

– Nu l-am dat afară, l-am trimis înapoi la FC Olt, la ordinul lui Ceauşescu. Apoi l-am readus pe Ienei de la Oradea şi a cîştigat CCE.

– Halagian zice că e o minciună chestia asta.

– Nu ştiu de ce nu crede, pentru că eu nu puteam să-l iau cu mine la  Ceauşescu. Ca dovadă, l-au primit cei de la Scorniceşti. I-a spus treaba asta şi Gheorghe Bărbulescu, care a murit: “Măi, n-am avut ce face, au manevrat prin spate şi te-au adus înapoi”. Acum nici Steaua nu era să cadă o dată cu Halagian!

(„Meritul pentru formarea echipei revine şi M.Ap.N. Este vorba de generalul Ion Coman şi de ministrul apărării, Olteanu” – Valentin Ceauşescu)

– Cum v-aţi înţeles cu Valentin Ceauşescu?

– Bine, era un tip educat, şcolit în Anglia. Se înţelegea bine cu jucătorii fiindcă era apropiat de vîrsta lor. Rămîne însă o enigmă de ce a venit Valentin la Steaua, şi de ce tocmai atunci! Era clar că nu putea fără acceptul lui ta-su. Nu era prost  Ceauşescu, a simţit că Steaua e pe val şi îşi poate face imagine internaţională.

– Cu ce vă ajuta Valentin?

– N-a adus un jucător la Steaua. A încercat să-l aducă pe Septimiu Cîmpeanu de la U Cluj, dar n-a putut. Primul secretar de acolo n-a vrut să-l ajute. L-am sunat eu pe prim secretarul respectiv şi mi-a zis că mie mi-l dă. I-am spus să mai aşteptăm fiindcă bate la ochi şi mi l-a dat mai tîrziu.

– Mircea Lucescu susţine că l-aţi vrut la Steaua, şi chiar a  fost de două la dumneavoastră în birou, dar a refuzat! Valentin Ceauşescu susţine însă că el nu l-a dorit? Care e adevărul?

– Nu-mi aduc aminte … Cei de la Dinamo nu erau văzuţi bine de conducătorii Stelei. În sens invers se mai făceau mişcări, cei de la MI mai luau de la noi.

– Generalul Victor Stănculescu susţine că el i-a convins pe cei de la Braşov să-l lase pe Lăcătuş la Steaua, nu dumneavoastră!

– Nu-i adevărat, Stănculescu era cu hipismul. Eu aranjasem totul cu Dumitru Dragomir şi doar l-am trimis pe el să-l aducă pe Lăcătuş de la Braşov la Bucureşti. Şi un caporal putea să facă asta!

Generalul Constantin Olteanu îşi aminteşte că, în 1985, Securitatea a încercat să strice echipa Stelei. „Mi se spunea că nu e normal să fie atîţia unguri la Steaua. Se refereau la Ienei, la Boloni, ziceau că şi Lăcătuş e de fapt Lakatos. Credeau că sînt fraier şI îi dau afară, dar nu le-am făcut pe plac celor de la Securitate. Lui Boloni chiar i-au făcut un dosar să-l scoată din fotbal, dar n-au reuşit. A fost suspendat vreo 10 etape! În acel an am eliminat-o pe Honved, după 0-1 la Budapesta şi 4-1 în Ghencea„.

“Nu mai sînt ataşat de Steaua. M-a nemulţumit faptul că Armata i-a cedat echipa lui Becali, care e un incult”

„M-am ocupat de Steaua mai mult decît un corp de armată pînă am format-o, pentru că nu se putea altfel. Era o chestiune de onoare pentru Armată”

Generalul Constantin Olteanu a dezvăluit motivul pentru care Nicolae Ceauşescu a schimbat, în 1961, denumirea echipei din CCA în Steaua. „El era general de armată şi nu-i convenea că pe stadioane lumea striga «Uă, Armata». Considera că acest lucru aduce prejudicii onoarei Armatei. Zicea că «Uă, Steaua merge»„.

Iată, așadar, cum ni s-a format identitatea. De care suntem mândri! Cu luminile și umbrele unei epoci apuse, pe care ni le asumăm. Să-i lăsăm pe alții cu legendele lor mincinoase și palmares subțire să croncăne a jale…

Pe 5 iulie 2018, Constantin Olteanu va împlini 90 de ani…

Andrei Sava
Blog  Sam Murray 

Nota Redacției:

Interviul cu generalul Olteanu, a mai fost postat în articole pe fcsteaua.ro. Ultima dată pe 29 august 2015 în „Mit și adevăr: Generalul Constantin Olteanu, omul care a construit Steaua ’86„. (link)

Prin camaradul nostru de iubire roș-albastră, Andrei Sava, îl mai reluăm și acum în 2017 pentru cei care exultă și își spală creierul la fiecare înfrângere a echipei FC Steaua (FCSB).

Generalul Constantin Olteanu, fostul ministru al Apărării din perioada 1980-85, a rămas în istoria Stelei ca artizanul care a contribuit din umbră la construirea echipei ce avea să câştige CCE în 1986. Puternic şi influent pe vremea lui Ceauşescu, Olteanu îşi trăieşte cu demnitate decăderea din funcțiile de stat şi bătrîneţea.

Condamnat la 11 ani de închisoare după evenimentele din 1989, “pentru ceea ce am fost, nu pentru ceea ce am făcut”, conform afirmaţiilor sale, Olteanu a fost eliberat după doi ani şi 6 luni de detenţie la Jilava și s-a adaptat noii societăți capitaliste. Din 1997 este profesor la Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii particulare “Spiru-Haret” Bucureşti.

X Ray

Precizări legate de site-ul fcsteaua.ro (click link)

 

36 de comentarii la „Identitatea noastră

  1. blaugrana86

   Nope, in liga a 4-a joaca echipele nou înființate. Noi suntem FC Steaua, echipă cedată de CSA AFC-ului lui Paunescu si preluată ulterior de catre ciobanul becali chiar daca nici nouă nu ne convine

 1. del-ricanio-7

  In liga a 4-a nu joaca DOAR echipele nou infiintate. In rest, ,,FC Steaua” nu exista (exista doar CSA Steaua Bucuresti si FC Fcsb) iar CSA nu a instrainat nimic AFC-ului (drept dovada procesele pierdute de Becali).

  1. blaugrana86

   Intr-adevar, nu a cedat marca, din cauza aia s-au si pierdut procesele. Însă nu confunda noriuni de ordin juridic (marca) cu noriuni de ordin sportiv (echipa de fotbal). Echipa chiar a fost cedata. Marca s-a schimbat la fiecare entitate care a detinut echipa de fotbal. AFC a avut marca noua din 1999, sc fc steaua bucuresti sa a avut la randul ei marca noua din 2003, dar e chipa este una si aceeași din 47 si pana azi

   1. del-ricanio-7

    Tu realizezi ca palmaresul face parte din patrimoniul clubului, nu ? Ca face parte din identitatea sportiva a Stelei, identitate care e la CSA, nu ?
    Hai altfel, tu chiar sugerezi ca poti instraina un club de fotbal pe bucati ? Tu Ionele ia marca, tu Gigele ia numele, bai Gheorghe esti simpatic, tie iti dau palmaresul… Vb serios ?!:))
    In fine, credeti ce vreti. Daca nu v-ati convins pana acum care e adevarul, degeaba va explic eu sau altul ce si cum.

    1. unnume

     nu ai cu cine, astia o sa le treaca chefu de contrazis cand FCSB va fi obligata sa plateasca 40 de milioane si fc fecali se va destrama. Ei tin cu o echipa infintata in 2003 care a folosit ilegal numele si stema pentru 8 ani, atat.

 2. Cosmin Andrei

  Dante ai terminat de vorbit cu piersica de pe steaualibera si ai venit sa ne plictisesti si pe noi? Ramai acolo ca-ti promit ca nu ne vom plictisi in lipsa ta. Si poate faci si un efort de a mai lua si vreo 2-3 baieti cu tine.
  Exista Steaua si joaca-n liga 1.

  1. del-ricanio-7

   Prietene, tu esti frustrat sau care e problema ta ? Te-am obligat eu sa-mi citesti mesajele ? Tu de ce spamezi pe Steaualibera, daca esti asa de satul de stelisti ?

   Am inteles, voi puteti sa scrieti pe aici articole si comentarii prin care sa denigrati Steaua. Doamne fereste sa va raspunda cineva. Ca deh, veniti cu comentarii gen ,,du-te la scara ta”. Patetic…

 3. blaugrana86

  Norocul nostru ca suntem atat de multi incat ar putea fi si 4 echipe nu doar două, ca tot ar avea fiecare dintre ele susținători. Pentru că suntem toți stelisti (si noi si voi) imi permit sa va dau un sfat si anume: rugati-va la Dumnezeu ca la urmatoarele alegeri sa nu intre pnl’ul la guvernare ca adio bani publici pt echipa lui ‘nea Ion… ăia nu prea isi bat joc de bani, de la ajutoare sociale si pana la echipe de fotbal vor taia tot 😉

  1. Gosu

   @blaugrana. Serios ma ?
   Atat am de zis : in mandatul tehnocratilor pulii de orientare „liberala” au initiat toata saracia asta. In rest , bag pwla in toata politica si in toate partidele. Speram doar ca am ajuns la nivelul de maturitate in care nu ne mai facem idoli din gaoaze de politicieni.

 4. blaugrana86

  Aa si inca ceva, palmaresul face parte din patrimoniul echipei (istoria echipei) nu din patrimoniul clubului. Spre exemplu daca Berlusconi a vandut echipa unei firme chinezesti, a ramas palmaresul la Berlusconi si chinezii incep se la zero? Exista echipe care sunt administrate si de 4-5 societati nu doar de una, unele se eetrag, altele intra in horă… la care dintre ele este palmaresul? Ai ghicit! La echipă.

 5. Cosmin Andrei

  Stai tu linistit ca nu comentez pe pagina psd-istilor. De fapt le-am zis despre atitudinea de mahala a lui Bumbescu, despre faptul ca nu au scris ca au pierdut cu 9-0 cu Viitorul si nici ca au pierdut in fata celor juniorilor nostri cu 5-1:))).
  Binenteles ca acel comentariu trebuia sters ca sa nu intre in panica sustinatorii clonelor.

  Cine denigreaza Steaua? Ti se pare ca zic eu ceva de rau de echipa din liga 1. Bine mai zis despre cioban. Sau tu te referi la liga clonelor? De ce nu ii ceri psd-istilor libera sa va arate certificatul sportiv al echipei de fotbal? De ce nu intrebi daca clona care printr-o hotarare judecatoareasca se numeste Steaua(si nu prin nastere) este afiliata si daca poate sa fie afiliata?

  Si ca sa stii si tu. Eu am scris un singur comentariu in ultimele cateva luni ca ma doare-n …l de ce scriu ratatii aia.
  Un sfat: nu mai cersiti palmaresul ca sunteti penibili. Parca e cutia milei.

 6. Micutul Fabian

  E amuzant de vazut cum toti sunt experti in marci, palmares sau identitate, dar nimeni nu vrea sa puna intrebarea care ar fi trebuit sa fie pusa de la inceput. Daca Steaua da in judecata FC Fcsb si pentru folosirea fara drept a palmaresului sau, cine castiga?

  Si nu ma luati cu povesti cum ca nu exista asemenea proces, pentru ca adevarul este ca nimeni nu stie acest lucru clar. A fost naspa pentru noi, stelistii, cand i-au interzis cei de la armata lui Talpan sa mai vorbeasca. Dar e naspa si pentru voi, fecesebistii. Pentru ca acum nu stim nimic despre ce se intampla in sala de judecata. Tot ce stim e ca intre Steaua si FC Fcsb mai exista foarte multe procese(mai multe decat cele doua pentru schimbarea numelui fcsb si pentru prejudiciu). Iar unul dintre ele poate fi legat de palmares. In cazul asta, cine credeti voi ca va castiga? As fi curios sa va aud raspunsurile, dar unele care sa aiba legatura cu intrebarea, nu explicatii infantile gen „notiunile de ordin juridic nu trebuie confundate cu cele de ordin sportiv”, de parca legile fotbalului sunt peste legile statului.

 7. Gosu

  Hop asa. Au sarit labutzul fabian (aka admin steaualabera) si alaturi de dansul sclaveti clonati de pe site-ul cu pricina, in speranta ca o sa o arda putin trollish pe acilea.
  Nu va obositi sa le raspundeti !!! Baietii nu au joburi , sunt niste cazaturi sociale care din asta spera sa faca un banut. Fabi(drian) zis si lord pepe zis si generalul „laba” talpan inca spera sa fie recrutat de pe linkedin cu experienta relevanta ca admin la steaualabera.
  Nu fiti idioti si nu le dati de mancare ! Sau daca tot vreti sa le dati ceva, sa fie ceva de supt ! 😉

 8. vasglo

  @Micutul Fabian

  Ce crezi, ar putea exista un proces prin care parintii care au dat in adoptie un copil solicita, ulterior, „radierea” din viata copilului a trecutului lui, pe motiv ca trecutul apartine parintilor, nu copilului? Asta poate numai in mintea unui Talpan & Co. de „micuti” …-:)

  1. Gosu

   @vasglo, tu poate credeai ca eu am glumit si am facut presupuneri privitor la individ. Tot ce am spus este cat se poate de real si s-a discutat acum vreo 2 luni. Mai mult de atat a fost invitat de adminul general al acestui site sa ne paraseasca benevol, dar n-a facut-o.
   Practic sa discuti cu dumnealui este unul si acelasi lucru cu a vorbi cu insasi steaualabera facebook. Atentie nu „pe” , ci „cu”. 😉
   Iar tot ceea ce am afirmat se poate confirma cu dovezi !

   1. vasglo

    @Gosu

    Mi-am dat seama, numai ca „cretinel”, ca sa folosesc un alint precum numele lui.., are si el dreptul la sansa de a invata, de a nu ramane in intunericul necunoasterii! Dar, daca omu’ nu vrea, persista in prostie, il lasam sa fie fericit impreuna cu dashteptii lui!…..-:)

 9. Micutul Fabian

  Vasglo, multumesc pentru sansa oferita. Totusi, ai putea oare sa imi oferi lectii fara a folosi exemple infantile? Nu de alta, dar un club de fotbal nu e un copil, si vanzarea unui club de fotbal nu e acelasi lucru cu adoptia unui copil.

  Tu pari mai curajos ca fetitele care urla pe aici de frica trolilor. Asa ca te intreb, ca vreau sa iti aflu parerea:
  In cazul unui proces pentru palmares, care dintre cele doua parti ar castiga?

  1. vasglo

   @Micutul Fabian

   E pentru ultima data cand mai raspund unuia care-si refuza singur sansa de a iesi din „noaptea” in care l-a aruncat „genialul” Talpan!

   Procesul despre care vorbesti nu poate exista decat in mintea „micutilor” care sfarsesc intr-o harta pe cearsaf atunci cand viseaza la fata dorita!..-:)

 10. Micutul Fabian

  Eu nu am intrebat daca poate sau nu sa existe. Eu am intrebat ce s-ar intampla daca ar exista. Insa si refuzul de a raspunde e raspuns . Asa ca stai linistit, nu mai trebuie sa interactionezi cu trolul mare si rau :))))

  1. xray Autor articol

   @del-ricanio-7

   1) Taci, măi avocatule, din gură că habar nu ai despre ce vorbești!
   Acel user despre care vorbești este un labil psihic care a spamat non stop toate topicurile cu peste 100 de mesaje cu jigniri și înjurături abjecte! De asta a și fost banat!

   2) Nu ești în măsură să ceri explicații cuiva pe aici. Nici eu nu sunt! Nimeni nu e! Fiecare e liber și pe cont propriu cu opțiunile și pasiunile sale! Nu trebuie să dea socoteală NIMĂNUI!
   Ce era de explicat s-a făcut aici: http://www.fcsteaua.ro/precizari-legate-de-site-ul-fcsteaua-ro/

   Dacă civivilizația ta se reduce la “Sunteti, ‘stelisti’, dar acceptati jegul asta din acte numit ‘FC Fcsb’ “, atunci înseamnă că te-am păsuit degeaba după ce ai trollat și spamat și tu la greu pe aici cu jigniri. Ce ai uitat?
   Vezi-ți de propriile opțiuni și nu mai provoca jignitor cu opțiunile altora!

   3) Da, pentru o jignire din cadrul celor menționate în „Notă” se șterge tot. Nu există echipă de editor-pedagog pentru nesimțiți FCSB este o marcă înregistrată OSIM a acronimului de la FC Steaua București, nu un „jeg”! Este la fel ca acronimul CSA.

   Gata cu off topicul!

 11. del-ricanio-7

  Vorbim despre Steaua si FC Fcsb, nu e nimic offtopic. Sau daca e, spune-mi frumos unde sa postez (urmatoarele):

  FCSB e echivalentul la CSA ? FALS ! Nu e adevarat ! Numele echipei pe care o sustii e ,,FC Fcsb” ! Hai, lumineaza-ma, te rog, ce e cu acea repetitie ? Din cate stiu, FC-ul de la inceput vine de la Fotbal Club. Ex: FC Barcelona, FC Bayern Munchen samd… prin urmare, cum se traduce ,,FC”-ul din FCSB ? Poate gresesc, fii tu om bun si explica-mi unde gresesc !

  Si nu in ultimul rand, asa cum tu si altii catalogati suporterii Stelei drept ,,talpanisti”, ,,comunisti” samd, la fel si eu sunt liber sa nu ca consider stelisti. Si asta pt ca stelistii tin cu echipa care se numeste Steaua 😉

  1. xray Autor articol

   Off topics erau numai discuțiile personale despre useri. La asta m-am referit!

   În rest, eu nu sunt birou de informații la cheremul tău! Ce era de spus am spus! Ce ai înțeles e numai problema ta!

   1. del-ricanio-7

    xray, ti-am vb frumos. Tu mi-ai explicat ce inseamna, dupa tine, numele ,,FCSB”. Am inteles. Eu te-a rugat sa-mi spui ce e cu ,,FC Fcsb”. Uite, iti dau oportunitatea sa aduci un ,,talpanist” pe calea cea dreapta. Te lauzi ca ai argumente. Use them ! Ce inseamna ,,FC Fcsb” ?

    1. xray Autor articol

     Nu am timp de tine cu consultații private.
     Eu NU intru pe fcsteaua.ro să fac prozeleți pro CSA sau pro FCSB, ci numai să scriu despre „Steaua”. Ca orice om, am și eu propria mea opinie și ce aveam de spus am scris, inclusiv pe tema ridicată de tine!
     Nu îți place ce scriu eu sau nu înțelegi? Foarte bine! Nu mai citi!

     În rest, fiecare e liber să țină cu cine îl taie capul! Tu poți să ți și cu Cuca Măcăii. Cui îi pasă?

     „Vaya con dios”!

     Cu asta am terminat orice continuare a dialogului cu tine!
     Caută-ți alți parteneri de discuție!

     1. xray Autor articol

      Pentru ca sunt masaje personale spam catre cineva care ti-a spus și repetat că nu vrea sa mai dialogheze cu tine.
      Aici nu e chat sau căsuță poștală. Pentru asta folosește mesageria privată.

 12. del-ricanio-7

  Si nu, nu e normal sa stergi doar jignirile uneia dintre parti. Mai ales ca ,,redondo” chiar nu e nume de cocalar. Ce facem de acum, ii ironizam pe toti care au la username numele fotbalistului preferat ?

Lasă un răspuns