Helmuth Duckadam sărbătorit și de Ambasada Germaniei

de | aprilie 4, 2019

Cu ocazia aniversării a 60 de ani, Helmuth Duckadam a fost oaspetele ambasadorului Germaniei la Bucureşti, Meier Klodt. Acesta a amintit de noaptea magică a lui Duckadam de la Sevilla și l-a dat exemplu pentru naționala lui Low.

„Cele 4 penalty-uri apărate de Duckadam vor rămâne în memoria colectivă despre istoria incredibilă a fotbalului” a declarat Cord Meier-Klodt, care i-a oferit lui Duckadam și un tricou al naționalei Germaniei semnat de jucătorii din actuala generație.

Preşedintele de imagine al FC Steaua (FCSB) a „răspuns” cu o minge, o pereche de mănuşi semnate chiar de el, o minge plus două sticluţe de
palincă.

La recepția oferită în cinstea lui Duckadam, Ambasadorul Germaniei i-a invitat și pe Iosif Rotariu, Mihai Stoichiță, Gabriela Szabo și Andreea Răducan.

Cu ocazia evenimentului, Meier Klodt a rostit un discurs în limba română. Aşa cum a făcut şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, în luna ianuarie cu ocazia preluării preşedinţiei de către România. Atunci polonezul a amintit de performanţa lui Helmuth Duckadam.

„V-am invitat cu ocazia unui jubileu special, a 60-a aniversare a lui Helmuth Duckadam, eroul de la Sevilla, 1986. Mărturisesc că încă din copilărie, fotbalul a fost şi rămâne sportul meu preferat. Iubesc spiritul unic al acestui sport, spiritul de echipă şi spiritul imposibilului.  Cu zece ani în urmă, a trebuit să abandonez fotbalul activ din cauza problemelor tipice vârstei mele, dar ce miracol! Am reînceput să joc într-o echipă de amatori, aici la Bucureşti. Cele patru penalty-uri apărate de Duckadam vor rămâne în memoria colectivă despre istoria incredibilă a fotbalului.  Ne bucurăm că Duckadam a fost eroul nostru, şvabul din Banat pe care îl aniversăm astăzi” au fost vorbele ambasadorului german.  

LA MULȚI ANI, DUCKADAM!!!
FORZA STEAUA!

X Ray

Lasă un răspuns