Halep, încoronată regina WTA în 2017: „Am făcut ceva pentru ţara mea”. Doar 12 jucătoare din lume au mai reuşit asta în istorie

de | octombrie 29, 2017

Halep mai scrie o pagină de istorie! Simona a intrat într-o galerie selectă după ce şi-a asigurat locul 1 mondial până la finalul sezonului WTA! Doar 12 jucătoare au mai reuşit asta în istorie

Simona Halep a fost premiată de WTA, după ce a devenit sigură că va încheia sezonul pe primul loc în lume. Simona Halep a primit în această dimineaţă, la Singapore, trofeul și inelul pentru terminarea anului pe prima poziţie în circuitul feminin WTA.

Simona Halep este a 13-a jucătoare din lume care termină anul în calitate de lider mondial, după înființarea clasamentului, în 1975, și prima din România.

Totodată, Simona Halep este jucătoarea din Top 10 care se menține între primele jucătoare ale lumii de cele mai multe săptămâni consecutive196.

Trofeul și inelul au fost înmânate de WTA President Micky Lawler.

Extrem de calmă şi relaxată, Simona a vorbit despre sezonul excelent avut:

Sunt încântată să fiu aici. Este o onoare să fiu a 13-a jucătoare care termină anul pe primul loc. Se pare că este numărul meu norocos. Este o recompensă pentru ceea ce am făcut în acest an. A fost un an dificil, mai ales la început, când am fost accidentată. Am reușit să revin. La French Open am fost dezamăgită după acel meci, dar am reușit să revin din nou. Am jucat din ce în ce mai bine și acum termin anul pe primul loc. Totul merge bine pentru mine când vine vorba despre 13.

Este imens ce am obținut acum pentru România, este o țară mică și sunt prima jucătoare din România care devine lider mondial”, a declarat Simona Halep ceremonia decernării trofeului și inelului aferente titlului de lider mondial WTA pe anul 2017. Totodată va încasa și un cec de aproape 1 milion de euro, recompensa pentru titlu câștigat.

Simona a ținut să-i transmită un mesaj și lui Roger Federer, care a lăudat performanța româncei din acest an. „M-am simțit foarte mândră de mine pentru că Roger a vorbit despre mine așa și îi mulțumesc pentru cuvintele frumoase”, a adăugat Simona Halep.

Video cu ceremonia decernării trofeului WTP și inelul de lider mondial pe anul 2017.

Simona Halep a păstrat primul loc al ierarhiei mondiale, sâmbătă, atunci când Karolina Pliskova (25 ani, locul 3 WTA), singura jucătoare care o mai putea depăși, a pierdut în semifinalele din Singapore contra lui Caroline Wozniacki. Garbiñe Muguruza (24 ani, locul 2 WTA) a părăsit competiția din faza grupelor cu 1 victorie și 2 înfrângeri, la fel că Simona. Finala se va disputa între Venus Williams (37 ani, locul 5 WTA) și Caroline Wozniacki ( 27 ani, locul 6 WTA).

Rămasă în Singapore, deși a fost oprită din drumul spre semifinale de Elina Svitolina (23 ani, locul 3 WTA), vineri, în ultimul meci din Grupa Roșie a Turenului Campioanelor, românca a rămas să primească trofeul de lider al WTA pe anul 2017.

Partea de sus a trofeului primit de Simona reprezintă o minge de tenis în forma globului pământesc, iar fiecare stea de pe acesta reprezintă țara fiecărei jucătoare care a terminat sezonul ca lider mondial. Numele acestora este gravat la baza trofeului. 

Pe lângă trofeul pentru primul loc, românca a primit și un inel cu diamante confecționat de renumita companie de bijuterii Tiffany&Co.

Simona Halep a trecut pe primul loc în lume, în urma turneului de la Beijing, acolo unde a ajuns până în finală. Pe 9 octombrie, ea a devenit a 25-a jucătoare care ajunge într-o asemenea situație și acum a 13-a jucătoare din lume care termină anul în calitate de lider mondial.

BRAVO SIMONA! ROMÂNII SUNT MÂNDRI CU TINE!

X Ray

 

3 comentarii la „Halep, încoronată regina WTA în 2017: „Am făcut ceva pentru ţara mea”. Doar 12 jucătoare din lume au mai reuşit asta în istorie

  1. xray Autor articol

    Se vor găsi cârcotași care să spună că Simona a avut noroc.

    Da! A avut „noroc” că în 2017 a câștigat pe teren 5675 puncte, iar adversarele ei directe au avut „ghinionul” să câștige mai puține! ?

  2. vasglo

    ATP WORLD TOUR este echivalentul in tenis de camp al unui campionat mondial de fotbal organizat de FIFA! Putini vad, si mai putini cunosc, ca este o PERFORMANTA EXTRAORDINARA, UNICA IN ISTORIA TENISULUI NOSTRU FEMININ daca te clasezi la sfarsitul anului in fruntea tuturor jucatoarelor de tenis din lume! Cu atat mai mult cu cat Simona este o „mana de fata” care a luptat cu „las machucambas”, in traducere libera si personala, „terminatoarele”, adica alea care dau in minge ca sa rupa… covoarele!…-:)

    P.S. – faptul ca o alta „mana de fata”, ce-i drept mai experimentata (sic), a castigat turneul campionelor in fata unei „rupatoare”, ma face sa cred ca Simona noastra poate ajunge si mai sus!…

Lasă un răspuns