[Update „after Supercupă”] Hagi: „Vor să ne fure!”

de | iulie 10, 2017

[Update]
Comuna Voluntari a suflat Supercupa României de la „Super proiectul Hagi”, scor 1-0. Până să-l fure FCSB cu TAS-ul, cum se plângea, Hagi a furat-o de la echipa primarului Florentin Pandele.

Aseară, „Azilul de bătrâni” Voluntari a spulberat visul regelui de a demostra lumii de ce echipa Viitorul e campioana României „pe teren”. Mult umflații jucători ai Viitorului, pregătiți de Hagi pentru Champions League, au capotat lamentabil cu trofeul pe masă.

Hagi nu s-a dus să-și ia medalia și apoi a părăsit stadionul chiar în momentul în care cei de la FC Voluntari ridicau Supercupa! „Cei de pe locul 2 rămân pe bancă, prioritate au câștigătorii” a spus Gică Hagi la finalul partidei pentru a drege busuiocul la gestul sau „unfair”. Deci, Marele Hagi, cel care ne da lecții de morală și făcea mișto de Steaua că cică „nu știe să piardă”. Dar tu Gică, tu stii să pierzi?

Hagi a mai ironizat că „Steaua nu ar fi cerut judecata la TAS, așa cum a cerut-o FCSB”. Da, am văzut acum, la această finală, un Hagi ranchiunos care nu poate să fie fair play când pierde: nu s-a dus alături de echipă la înmânarea medaliei de argint și apoi a întors spatele și a plecat când a fost înmânată Cupa celor de la Voluntari. Mare gest sportiv! Viitorul a jucat prima finală din istoria clubului, dar Hagi s-a comportat de parcă echipa lui ar fi pierdut prima finală după 10 câștigate consecutiv!

Regele ne mai spune la finalul meciului: „Noi suntem campionii României! Restul se poate doar cumpăra! Auzi brâul!
Păi da, Gică, Voluntari nu a mai stat capra ca Astra și CSU Craiova, ca să câștige și echipa ta un alt trofeu „pe bune”, „pe teren”. O fi mai scump Pandele, la prima vedere. Who knows?

Deh, Dumnezeu nu doarme, ascultă ce spunem!

PS

Apropo de „restul se poate doar cumpara”. Și despre tine s-au spus multe vrute și nevrute, Gică! Așa și pe tine te poate întreba acum lumea ironic, dacă tu declari că știi cum „restul se poate doar cumpara”:

La retrogradare, cât a costat „omenia” lui Becali, aia cu 5-2 din Ghencea, Gică? (19 mai 2013, Steaua-Viitorul 2 – 5).

Dincolo e mai ieftin? Adică în Groapă la Negoiță, pentru acel 3-2 din următorul meci care te-a salvat! (24 mai 2013, Dinamo – Viitorul 2-3)

Că vorba aia: „gura păcătosului…” 🙂 Mai bine tăceai!


Hagi: „Vor să ne fure!”. Becali: „Noi suntem naș-fin, dar la fotbal e război! Nu am dreptul să iau o hotărâre la Steaua în funcţie de o prietenie”

Hagi, atac la Becali cu cinci zile înainte de decizia TAS: "Să le spun Steaua sau FCSB!? Dacă până şi Alibec...". "Regele" anunţă: "O să vă spun ce am în cap după ce se dă verdictul"

Atacul regelui

Gică Hagi a ieşit la atac în conferinţa de presă pe care a susţinut-o înaintea Supecupei României, iar ţinta a fost clubul FC Steaua şi demersul roș-albaștrilor de a hotări Tribunalul de Arbitraj Sportiv, conform ROAF FRF, cine este campioana României în sezonul 2016-2017.

https://youtu.be/s4MApKfA3cw

Hagi acuză Steaua/ FCSB şi spune că va avea semne de întrebare dacă verdictul îl va lăsa fără titlul de campion: „Noi suntem campionii României. Asta e realitatea şi restul nu e decât o poveste. Dacă se întâmplă altceva, atunci va fi un mare semn de întrebare. Noi am făcut 69 de puncte, ei 67 (n. red – fără înjumătăţirea punctelor înainte de startul play-off-ului), iar restul sunt chestii avocăţeşti. Vă voi spune ce am în cap abia după ce se dă verdictul.

Toată Românnia spune că noi suntem campioni. Doar Steaua…sau ar trebui să-i spun FCSB!? Pentru că Steaua nu ar fi făcut niciodată asta! Îi doare realitate, vor să ne fure lucrul incredibil pe care l-am realizat. Dacă până şi Alibec spune că noi suntem campioni. Nu vedeţi că se dau singuri de gol?Dacă până şi Alibec spune că noi suntem campioni. Nu vedeţi că se dau singuri de gol?”, a spus Hagi, vineri, într-o conferinţă de presă.”, a spus Hagi, vineri, într-o conferinţă de presă.

 • N.R.La faza cu Alibec este o speculație a presei ruptă din context, preluată eronat și de Hagi. Întrebat pe cine consideră contracandidați la titlul, Alibec a enumerat: ” Dinamo, CFR…”. Reportera a insistat: „Și Viitorul?”, iar Alibec a răspuns: „Normal, Viitorul este campioană și cred că CFR ne vor mai pune probleme… „. V-am prezentat videoclipul cu conferința lui Alibec în articolul  „Căpitanii „stelari”. Alibec, Rădoi și schemele lui Dică”. După conferință, presa a titrat parșiv că „Alibec a trădat recunoscând că Viitorul este campioană”. Duckadam a dat o replică presei:” Alibec are dreptate. Până la decizia TAS, Viitorul este declarată oficial campioană.

Replica FCSB prin finul regelui

FC Steaua a răspuns prin Gigi Becali lui Hagi: „Noi suntem nas-fin, dar la fotbal e razboi!”La război, se folosesc toate armele! Nu trebuie să includem în fotbal relaţia noastră. Nu am dreptul să iau o hotărâre în funcţie de o prietenie cu cineva.

https://youtu.be/p0S0uZVvy44

Becali susţine că nu se va mai certa niciodată cu Gică Hagi, naşul său, dar spune că e gata să facă orice atunci când vine vorba despre clubul FC Steaua: „Gică trebuie să înţeleagă că fotbalul e război şi la război asta se întâmplă, se folosesc toate armele. Nu trebuie să includem în fotbal relaţia noastră. Ce am făcut? Am făcut ceva anormal, ilegal sau imoral? A făcut FCSB-ul, nu am făcut eu! Poate să zică ce vrea, eu am spus-o şi o repet. M-am certat o dată cu el, am fost vinovat, nu mă mai cert niciodată cu el. Am să accept tot ce-mi spune, nu am să-i întorc niciodată cuvântul. Ce înseamnă fotbal, însă, e război!”, a spus Becali, la Digi Sport.

La un moment dat, Becali a fost gata să renunţe la procesul de la TAS la insistenţele familiei, dar o discuţie pe care a avut-o cu un jurnalist de sport (N.R.-din context bănuim că e vorba de Tolontan de la GSP) l-a făcut să se răzgândească: „A fost un moment în care m-am gândit să renunţ la proces. M-au rugat nevasta mea şi familia, dar a doua zi i-am dat un telefon unui jurnalist de sport şi l-am întrebat ce să fac. Mi-a zis că nu-l reprezint pe Becali, ci Steaua, şi că nu am dreptul să iau o hotărâre în funcţie de o prietenie cu cineva. Mi-a mai zis că aici e Steaua şi că echipa trebuie apărată în toate felurile posibile şi posibile”, a dezvăluit omul de afaceri.

„Ce fac rău? Mă duc la TAS să spună cine e campion. Să vedem ce zice TAS-ul. După Regulament e Steaua. Moral, după cele întâmplate cu Astra și CSU, campioană este tot Steaua.”, a postulat Becali în intervenția de la Digisport.

Comentariu unui suporter FC Steaua

Acest articol este publicat pentru că vizează direct clubul FC Steaua, chiar dacă este relevat din dialogul de la distanță dintre patronii cluburilor.

Eu nu cred că FC Steaua va câștiga la TAS, dar nici nu consider demersul făcut de roș-albaștri ca un atac la Hagi sau la Viitorul, ci la Regulamentee FRF întocmite prost și ambiguu. Pe de altă parte nici nu văd ce caută Viitorul în această speță. Nu Hagi a făcut regulamentul și nu și-a dat singur titlul. Față de regulament, în situația Viitorului putea fi oricare echipă din Liga 1. Idem, în locul Stelei. Nu este un litigiu intercluburi și nici unul personalizat pentru un anumit club.

Referitor la declarația lui Hagi în care a folosit „FCSB sau Steaua?”  și ” vor să ne fure”, am și eu câteva întrebări pentru rege:

 1.  Dacă judecătorii unui tribunal internațional (TAS) decid ceva pe un  Regulament (ROAF) FRF, care e un fel de „Constituție” a fotbalului românesc, înseamnă că te fură cineva?
 2. Ai tu alte criterii personale de departajare, altele decât cele scrise în regulament?
 3. La „omeniile” din play off cu Astra și CSU, cine a furat pe cine, Gică?
 4. Cand ai scapat de retrogradare „pe omenie” cu acel 5-2 din Ghencea în 2013, atunci cine era, Gică? FCSB sau Steaua? Apropo, tu unde ai antrenat în 2007?

Evident, sunt întrebări retorice.

X Ray

Image result for CS U Craiova - FC Steaua

26 de comentarii la „[Update „after Supercupă”] Hagi: „Vor să ne fure!”

 1. quark

  e de inteles si Hagi , toata lumea fotbalistica credea ca Viitorul ( dupa un lung sir de favoruri ) e campioana daca bate CFR in ultima etapa , dar … nimeni nu a citit ROAF

  acest sistem cu play-off va conduce si in urmatoarele doua sezoane la ‘pozitii nefiresti’ , cand cel putin 3 din cele 6 participante nu vor mai avea obiectiv pe final de sezon vor merge pe principiul „sa ia oricine dar nu Steaua”

  nu cred intr-o solutie favorabila la TAS , dar nici nu vad speta asa de complicata , ar fi de dorit sa se judece pe ROAF , nu pe fituici transmise cluburilor sau pe interpretari personale … asistam la o alta situatie hilara , de ce si-o fi pus Hagi avocat , nu e treaba lui sa se justifice de ce a fost desemnat premiantul clasei si i s-a pus medalia de gat

 2. Gosu

  Realitatea crunta e cu totul alta. Vinovatii de serviciu se ascund ca intotdeauna. In mod normal , chiar daca din acest punct de vedere spectacolul ar fi avut de suferit, Liga si FRF nu trebuiau sa decerneze trofeul pana nu se elucida discutia de la TAS
  S-a creat o impresie si o isterie generala cum ca aia sunt campioni, iar ceilalti nu sunt.
  Singurul fapt cert este ca cele doua echipe au terminat la egalitate de puncte si ca restul sunt criterii de departajare incerte (in ceea ce priveste REGULAMENTUL COMPETITIEI), care evident variaza de la o competitie la alta si de la o tara la alta.
  Argumentul cu „am castigat pe teren” este nul. Pe teren, tu Hagi ai fost invins in sezonul competitional, restul sunt criteriile de pe hartie, de care se prevaleaza unii cu nesimtire doar in momentul in care le convine (67p vs 69p, ba intreg sezonul, ba doar meciurile din play-off).
  Din pacate , la modul serios, nimeni nu ia apararea Stelei in spatiul mediatic. Becali sa nu-l supere pe nas, antrenorul tace malc, managerul e degeaba , iar presedintele o zguduie la rece. Ba mai mult, mai apar si alte legende ca Olaroiu sau Radoi sa-l pupe putin in dos pe rege, ca doar n-ar vrea sa-l supere, findca el este REGELE si LUI I SE CUVINE SI I SE IARTA TOT (de la meciuri dubioase la exportul de jucatori de duzina pe sume fabuloase si tranzactii la fel de dubioase via off-shore).
  Dar nu am spus noutati, orice microbist care are capul pe umeri , cunoaste faptul ca Hagi este arogant, ca i s-a oferit un sprijin nemarginit si cateodata nemeritat pentru popularitate de care se bucura. Din pacate si reluand ideea de mai sus, exceptand atacurile sub centura (cu FCSB si mi se fura, mi se face o nedreptate), Hagi actioneaza cum ar actiona oricine care are un interes, la fel ca si al nostru cioban.
  Cei cu adevarat vinovati stau bine mersi unde au stat intotdeauna , fara vreo raspundere si incasand lunar sume uriase. Colac peste pupaza, nici mareata Justitie laudata si raslaudata in ultimul deceniu nu e in stare sa trimita in spatele gratiilor ciocoii vechi, daramite pe cei noi numiti politic la un spritz cu premierul….

 3. Gosu

  Realitatea crunta e cu totul alta. Vinovatii de serviciu se ascund ca intotdeauna. In mod normal , chiar daca din acest punct de vedere spectacolul ar fi avut de suferit, Liga si FRF nu trebuiau sa decerneze trofeul pana nu se elucida discutia de la TAS
  S-a creat o impresie si o isterie generala cum ca aia sunt campioni, iar ceilalti nu sunt.
  Singurul fapt cert este ca cele doua echipe au terminat la egalitate de puncte si ca restul sunt criterii de departajare incerte (in ceea ce priveste REGULAMENTUL COMPETITIEI), care evident variaza de la o competitie la alta si de la o tara la alta.
  Argumentul cu „am castigat pe teren” este nul. Pe teren, tu Hagi ai fost invins in sezonul competitional, restul sunt criteriile de pe hartie, de care se prevaleaza unii cu nesimtire doar in momentul in care le convine (67p vs 69p, ba intreg sezonul, ba doar meciurile din play-off).
  Din pacate , la modul serios, nimeni nu ia apararea Stelei in spatiul mediatic. Becali sa nu-l supere pe nas, antrenorul tace malc, managerul e degeaba , iar presedintele o zguduie la rece. Ba mai mult, mai apar si alte legende ca Olaroiu sau Radoi sa-l pupe putin in dos pe rege, ca doar n-ar vrea sa-l supere, findca el este REGELE si LUI I SE CUVINE SI I SE IARTA TOT (de la meciuri dubioase la exportul de jucatori de duzina pe sume fabuloase si tranzactii la fel de dubioase via off-shore).
  Dar nu am spus noutati, orice microbist care are capul pe umeri , cunoaste faptul ca Hagi este arogant, ca i s-a oferit un sprijin nemarginit si cateodata nemeritat pentru popularitate de care se bucura. Din pacate si reluand ideea de mai sus, exceptand atacurile sub centura (cu FCSB si mi se fura, mi se face o nedreptate), Hagi actioneaza cum ar actiona oricine care are un interes, la fel ca si al nostru cioban.
  Cei cu adevarat vinovati stau bine mersi unde au stat intotdeauna , fara vreo raspundere si incasand lunar sume uriase. Colac peste pupaza, nici mareata Justitie laudata si raslaudata in ultimul deceniu nu e in stare sa trimita in spatele gratiilor ciocoii vechi, daramite pe cei noi numiti politic la un spritz cu premierul….

 4. alexutz2007

  Pfai daca castigam la TAS o sa chefuiesc. Asa toata lumea va inchide ciocul inclusiv l@berii care se bucura la o stire contra Steaua. Hagi nu intelege ca exista o singura echipa Steaua si nu una care se duce prin instante ca sa-si castige numele.

 5. vasglo

  Din pacate Hagi ne-a aratat, pentru a nu stiu cata oara, ca nu este „Rege” si la „proba de caracter”. Iesirea lui ne dezvaluie un om meschin, rau si ciudos, departe de tinuta unui sportiv de clasa!..

  1. vasglo

   P.S.

   Mi-a placut declaratia lui Claudiu Niculescu facuta in cadrul conferintei de presa ce prefateaza meciul se Supercupa Voluntari-Viitorul: „…jucam impotriva campioanei Romaniei, sau poate nu….!!” -:)

 6. fortuneteller

  Chiar nu merita sa vanam declaratiile lui Hagi. Omul isi apara proprietatea, e normal sa fie afectat de circul conflictului vis-a-vis de titlul de campioana. Nu e vina lui Hagi ca regulamentul de competitie e prost facut. Conform acestuia FC Steaua ar putea deveni campioana, iar Hagi sa ramana cu nimic. Dar oare merita tam-tamul asta? FC Steaua deja are destule titluri, unul in plus sau in minus nu face mare diferenta. E vorba de LC? Poate ar face o diferenta, dar tot trebuie sa bati pe careva. Tocmai de aceea subliniez, FC Steaua nu merita titlul pt felul in care a jucat fotbal (nu comparativ cu descultii ailalti), un fel de gimnastica de inviorare cu miros de lehamite. Nu merita titlul si nici sa joace in LC. Sper ca anul acesta sa fie altfel, sa joace fotbal adevarat, si atunci titlul, cupe si rezultate bune in Europa vor veni firesc.

  1. xray Autor articol

   @fortuneteller

   Normal ca eu il inteleg foarte bine pe Hagi, însă nu-l mai pricep când o ia rău pe arătură cu jigniri penale:

   *E normal sa spună public că Steaua (FCSB) vrea să-l fure, de asta s-a dus la TAS.

   *E normal să spună ieri (după ce și-a șifonat blazonul de antrenor al campioanei): „Viitorul este campioana, restul doar se cumpara„? Adica, daca Steaua va castiga la TAS, pentru Hagi inseamă că automat Steaua a dat șpagă judecătorilor.

   Sunt declarații iresponsabile pentru un simbol al fotbalului românesc! Jignește și TAS-ul, care culmea, aproape sigur nu va schimba campioana!
   Așa se apără o proprietate?

   PS
   Referitor la ce ai spus:„FC Steaua deja are destule titluri, unul in plus sau in minus nu face mare diferenta.”
   Păi atunci de ce să mai participe FC Steaua la campionat? Să ia o pauză de câțiva ani, să-l mai câștige și cei care nu au apucat, că și așa Steaua are prea multe. Filantropie roș-albastră! 🙂

   Sau în play off, să bage juniorii, să nu mai tragă la titlu. Doar la locuri de UEFA, dar nici acolo, că de 14 ani a tot jucat în Europa. Să-i mai lase și pe alții. Nu? 🙂

   Frate, nu e Daciada, e sport profesionist. O competiție dură, nu acțiune de binefacere! Mor suporteri în tribune, jucători pe teren, alții rămân infirmi pe viață (Neșu)… pentru a câștiga un loc bun în clasament, glorie și bani!

   1. fortuneteller

    @xray: Ai dreptate, Hagi nu trebuia sa faca acele declaratii. Urat. Referitor la titluri, raman la parerea ca Steaua nu merita sa se coboare la nivelul de superficialitate si balacareala existente in Liga 1, ci trebuie sa fie acel model care sa inspire ceva mai bun. Da, e vorba de fotbal profesionist, cu toate durerile, dar care aduce satisfactii catorva, si numai necaz la majoritatea. Dar poti castiga ca Steaua, sau poti incerca ca Dinamo (eventual si Viitorul, cu omeniile). Noi ce alegem? Din punctul meu de vedere felul in care FC Steaua a jucat fotbal in sezonul trecut nu justifica vreo pretentie, decat poate comprativ cu sarmanii ailalti. Dar noi suntem FC Steaua, nu-i asa? Cu astia ne comparam, sau cu cei mari? Vreau sa catige FC Steaua titlul? Absolut! Dar vreau sa vad un fotbal bun, si atunci titlul (si nu numai) va veni in mod logic si lejer. Chiar nu ma intereseaza eforturile lui Argaseala la TAS, nici macar faptul ca in conflictul cu Hagi, Becali pare chiar rational :).

  2. calinel

   @ fortuneteller
   Ce inseamna „nu merita titlul”? Unde e scrisa notiunea asta in Regulament. Orice competitie se joaca dupa reguli prestabilite. Daca o echipa devine campioana conform acestor reguli, ea e campiona.

   1. fortuneteller

    @calinel: Asta nu o gasesti in regulamente, cu atat mai mult in cele de la LPF / FRF. Dar o stiu toti stelistii, de la 6 la 90 ani. „Steaua” inseamna demnitate, darzenie, efort, joc aerisit si ofensiv, rezultate obtinute pe teren. Au fost exceptii? Da. Dar in linii mari asta e de ce „Steaua” merita. In sezonul trecut FC Steaua s-a chinuit cu toti descultii, 2 goluri marcate la 3 etape. O ceata de disperati cu tricouri ros-albastre, fara nici o idee de ce alearga si incotro. Au fost ailalti mai buni? Nu, aceeasi cacealma de fotbal. Dar noi suntem Steaua, nu-i asa? Avem alte pretentii, ca de exemplu sa contam in Europa. Merita sa ne numim campioni, stiind ca nu suntem pregatiti deocamdata? Aia de la Viitorul n-au nici un titlu, normal ca la ei merita sa adauge ceva la palmares, indiferent de nivelul jocului si mai ales de perspectivele din LC. Idem pt Dinamo sau fostul Rapid, n-au nimic de pus in vitrina de cand era Borcea flacau. Dar la FC Steaua conteaza 26 sau 27 in 2017? Nu e acum, e anul viitor, nu-i problema.

 7. vasglo

  Inca o dovada ca nu m-am inselat cu privire la „omul Hagi”!…-:)

  @fortuneteller

  „Nu e vina lui Hagi ca regulamentul de competitie e prost facut. Conform acestuia FC Steaua ar putea deveni campioana, iar Hagi sa ramana cu nimic. Dar oare merita tam-tamul asta?”

  Straniu acest mod de a vedea lucrurile! Bun sau prost, Regulamentul se aplica. Mai mult, in cazul asta situatia e chiar „pe invers”, avem un Regulament bun, dar aplicat prost de unii care, fascinati de trecutul si aura Regelui, vor sa-l gratuleze cu un „Oscar pentru intreaga cariera”, nu pentru ultima lui reprezentatie! Campionatul de fotbal este ca o cursa de fond, chiar daca impartit in etape/faze, castigator este cel care ajunge primul la linia de final a cursei. In caz ca „atletii” ajung in acelasi timp, departajarea se face la „fotografie” si castiga cel a carui partea a corpului se vede mai in fata! Nu castiga cel care a alergat mai repede in prima parte sau a doua parte a cursei. In cazul nostru, „la fotografie” a castigat Steaua, pentru ca la egalitate de puncte la „finish”, Steaua a avut un „nas” (o victorie) in fata Regelui, conform celui mai SPORTIV SI MORAL criteriu de deparatajare intre echipele aflate la egalitate de puncte, adica REZULTATELE DIRECTE DINTRE ELE PE PARCURSUL INTREGII COMPETITII SPORTIVE.

  Cat despre gandirea precum ca”…FC Steaua deja are destule titluri, unul in plus sau in minus nu face mare diferenta.” este de prisos sa mai comentam. Continuam sa ne uitam cu placere si admiratie la un Federer, Nadal, ori la o Barca, Real etc. care nu se mai satura de „titluri” si alearga an de an dupa ele!….-:)

  1. fortuneteller

   @vasglo: Le cam scoti din context. Zici de Federer? Pai crezi ca Federer s-ar duce la TAS pt arbitrul de linie a dat punctul castigator jucatorului opozant, si din cauza asta acela e campion la Wimbledon? Nu cred ca o vezi scenariul asta. Mai degraba Federer ar apare la conferinta de presa cu declaratii gen: n-am fost suficient de bun anul asta, da’ mai incerc anul viitor. Vezi diferenta?
   Referitor la Hagi, sa-i fie de bine si sper sa inteleaga vreodata ce tampenii a declarat cu ocazia conflictului actual.

 8. quark

  ca Hagi e mai stelist ca multi altii , e indubitabil , la fel si faptul ca nu straluceste la capitolele IQ si exprimare

  chiar daca nu ii vad alura de campion intr-un sezon in care a beneficiat de multiple favoruri , ii inteleg nervozitatea si scaparile , e greu de digerat ca poate ramane fara coronita , dar asta NU e vina Stelei , revin la declaratia lui Prunea : „Daca a fi putut să mă leg de ceva regulamentar, cu siguranță, nu cred ca e nimic anormal. Dacă iți permite regulamentul și ai argumente, cred ca oricine facea la fel. ”

  Hagi ar trebui sa inteleaga : la fel cum ( sa admitem , daca suntem buni samariteni ) nu este vina lui ca CSU a bagat juniorii ca o razbunare a lui Rotaru , nu este vina lui ca Sapunaru i-a daruit punctele , nu este vina lui ca Radu Petrescu l-a iertat de 2 penalty-uri , tot asa NU ESTE VINA Stelei ca regulamentul e ambiguu si interpretabil .

  De fapt , Hagi se astepta ca finul sa inghita galusca si sa nu incerce sa speculeze viciul de regulament

 9. trracus

  In ultimii ani i-am luat apararea cu indarjire lui Hagi ( asa cum am luat-o si celorlalti sportivi de valoare romani precum Halep atunci cand au fost blamati prin presa sau pe forumuri). Pare ca a fost o mare greseala. Ii pot intelege supararea si frustrarea, dar totusi asa ceva nu se face.

  Scriu cu mare tristete asta, dar pare ca „stelistii adevarati” sunt foarte putin. Majoritatea oamenilor din fotbal sunt doar niste mercenari. Putem da aici si exemplul Lacatus.

  Stelistii adevarati suntem noi suporterii care am facut/facem sacrificii pentru aceasta echipa, cei care dam de la noi pentru aceasta echipa, nu cei care primesc/au primit bani buni, foloase si notorietate. Astia se numesc mercenari. Intr-adevar cu mercenari se castiga razboaiele. Toata lumea ii foloseste. Dar nici nu mai putem spune ca sunt stelisti Lacatus sau Hagi. Sunt mercenari. Oameni care si-au trait viata, oameni care in fiecare moment si-au urmarit interesul personal cu ardoare si nimic mai mult.

  Cu toate ca e greu de facut o comparatie de genul „mai stelisti”, daca am face-o totusi, poate ca cei mai stelisti sunt cei din generatia 2006. Sau poate ca au avut un impact emotional mai mare asupra mea, fiind nascut in 91, copilaria mea sincronizandu-se cu performantele lor uriase. Mai sunt si altii de genul Ilie Dumitrescu, dar foarte putini.
  Restul asa cum am mai spus mercenari. Si nu pot respecta mercenarii, din simplul motiv al definitiei mercenarului ( pentru bani fac orice); asa cum la un moment dat au fost de partea noastra asa se va intampla ca la alt moment sa fie contra noastra ( alt exemplu: Lacatus; despre Tudorel cred ca nici nu se mai poate vorbi nici macar ca mercenar, omul e macinat de rautate si frustrare).

  #unregemicmicdetot

  1. sikander

   Bine zis. Sa nu uitam ca marea majoritate a jucatorilor de la noi visa/viseaza sa ajunga la Steaua pentru ca numai de aici ar fi avut/au cele mai multe sanse sa ajunga undeva mult mai bine. Exista si exceptii, ca gh popescu si, mai nou, ionita, dar sunt destul de putine.

   Rejele nu putea sa refuze Steaua. Unde altundeva ar mai fi jucat el in finale continentale? Daca ar fi ales craiova, cum s-a tot batut moneda de hateri prin presa ani la rand, probabil ca s-ar fi transferat afara la o echipa de locurile 4-7 din vest, dar atat. Bye-bye hotel, bye-bye academie, bye-bye echipa campioana 🙂

Lasă un răspuns