Căpitanii “stelari”. Alibec, Rădoi și schemele lui Dică

Alibec: “Putem să ajungem în grupele Ligii Campionilor”

Denis Alibec a susținut o conferință de presă în cantonamentul din Olanda.

Câteva declarații  pe scurt. Mult mai multe sunt  în videoclipul de mai sus.

 • Afectat de o pubalgie, Alibec s-a antrenat separat în ultimele două săptămâni, dar recuperarea merge excelent. Șeparul a anunțat că va fi pe teren în meciul cu KV Oostende. “Probabil voi juca 20 de minute în amicalul de mâine. Am reintrat în normal la antrenamente” a declarat căpitanul roș-albaștrilor în cadrul unei conferințe de presă.
 • Alibec e încrezător că sub comanda lui Dică formația roș-albastră va ajunge din nou în grupele UEFA Champions League. “Cred ca sezonul asta putem sa mergem in grupele Champions League” a declarat Alibec.
 • Becali susține că are ofertă pentru el din Anglia de 10 milioane de €. “Da, cred că e o sumă ok” a glumit Alibec. “Nu am auzit nimic despre nicio ofertă. Sunt jucătorul Stelei și nu pot să mă transfer eu. Întâi să mergem noi în grupe și după aia vedem. Oricum mi-aș dori să joc într-un campionat puternic din Europa. M-am maturizat și acum știu ce vreau de la cariera mea” a completat căpitanul FCSB-ului.

Steaua lui Dică și declarațiile lui Alibec au fost  comentate la Dolce Sport de foștii jucători steliști Basarab Panduru și Mihai Teja.


Mirel Rădoi: “Steaua va aduce un fundaș central”

Mirel Rădoi a avut o intervenție telefonică  consistentă la Fotbal Club, pe Digi Sport 1. Căpitanul a oferit  informații inedite din dialogurile cu Dică despre FC Steaua, transferuri și probleme pe termen scurt.

Câteva subiecte pe scurt. Mult mai multe sunt spuse în videoclipul de mai sus.

 • Rădoi spune că motivul pentru care roș-albaștrii n-au adus un fundaș central până acum îl reprezintă salariile prea mari pe care fotbaliștii le cer. “Eu ştiu că ei au vrut să transfere imediat, dar jucătorii s-au aruncat la salarii foarte mari. Cred eu că ei s-au gândit că dacă nu au reuşit să ia la începutul pregătirii, nu mai aduc acum de dragul de a aduce. Dar dacă aduc acum, măcar să aibă calitate. Turul 3 preliminar bate le uşă, e târziu, dar cred că fundaşii laterali şi centrali sunt cei mai uşor de integrat în echipă”, a spus Rădoi, la Fotbal Club, pe Digi Sport 1.
 • Rădoi a mai precizat că se caută un fundaș central de picior stâng: “Eu cred că Steaua acum caută un fundaş central nu cu o statură foarte înaltă, dar care să aibă viteză. Unul de picior stâng, altfel au pierdut timpul dacă aduc de picior drept”.
 • Rădoi este de părere că Nicolae Dică va rămâne cel puţin un an la FCSB, obiectivul pe care îl are acesta în contract fiind cucerirea titlului: “Dică nu va avea o presiune dacă ratează Champions League. Va fi ok şi Europa League, nu are Liga ca obiectiv în contract, ci câştigarea campionatului. Cred că va sta la Steaua cel puţin un an de zile”.
 • Rădoi e sigur că Nicolae Dică şi-a conturat deja, în mare, primul 11, cu 9 zile înaintea debutului Ligii 1. Fostul căpitan al Stelei a anunţat că William De Amorim va sări cu siguranţă din schemă. “Dică şi-a conturat deja 8-9 titulari, iar în partea stângă cineva va sta pe bară, probabil De Amorim. Grecu e un jucător de viitor, genul lui Adi Popa, jucător de viteză. Vor juca pentru regula U21 Man sau Benzar. Pentru Grecu s-ar putea să fie prea mare diferenţa dintre liga a treia şi preliminariile Champions League”.
 • Rădoi mai crede încă în transferul lui Dragoş Nedelcu. Singura condiţie este ca FCSB să câştige procesul la TAS. Mijlocaşul de 20 de ani a fost la un pas de echipa lui Dică, dar acesta nu a acceptat până la urmă oferta lui Becali, pentru că nu avea un loc de titular asigurat. “Steaua stă destul de bine la U21. Dacă Steaua va ieşi campioană, poate Nedelcu se va răzgândi. El e un jucător foarte tehnic, eu nu eram tehnic. Eu recuperam mingea. Pintilii e genul meu de jucător”.

Schemele lui Dică

Gazeta se laudă că a pus mâna pe schițele după care Dică a lucrat fazele fixe. De regulă strategia se schimbă de la meci la meci și funcție de adversar. Dacă schemele (strategia) nu sunt de unică folosință (doar pentru un meci amical disputat), atunci e o mare neglijență a staff-ului, care nu a distrus “maculatura”, dar este și o mare măgărie a celor de la GSP care s-au infiltrat ca hoții în reședința Stelei să scormonească în gunoi. 

Gazeta publică scheme găsite și pe care Dică le-a folosit pentru a le explica steliștilor la amănunt așezare în diverse faze ofensive  defensive. De la modul de organizare defensivă conform schemei lui Dică la un corner al adversarului a plecat prima reuşită a lui Budescu în meciul cu Waasland-Beveren. Un exemplu din ce se scrie în aceste scheme:

ÎN OFENSIVĂ – CORNERUL EXECUTAT DIRECT

 1. Se bate la scurt
  – îl execută Budescu sau cine va juca mijlocaş dreapta, Grecu în cazul meciului cu Beveren
  – se bate direct în faţa porţii, unde se vor afla 3 dintre cei 4 apărători, redutabili în jocul aerian: Bălaşa, Larie, Momcilovici
 2. Se bate în careu, 4 jucători atacă mingea
  – De Amorim sau Florin Tănase, depinde cine va juca, se plasează în faţa portarului advers
  – mingea e trimisă în careu, unde 4 jucători trebuie să o atace: Gnohere (Alibec), Bălaşa, Momcilovici şi Larie
 3. Schemă pentru Gnohere
  – De Amorim stă în faţa portarului
  – Larie, Momcilovici şi Bălaşa se demarcă fals
  – Gnohere apare în zona punctului de la 11 metri, unde Budescu trebuie să trimită balonul

scheme1

Este și o parte plină a paharului din daravela asta. Ne demonstrează nouă suporterilor că Dică nu lucrează la întâmplare, după ureche, ci după o tactică bine gândită, funcție de potențialul jucătorilor folosiți, și pusă în practică prin proceduri clare (schemele).


Basarab Panduru și Mihai Teja au analizat în emisiunea “La Dolce Liga” și câteva din schemele lui Dică.

pandi

Clipul video nu a putut fi importat în articol, așa că vă invit să dați click pe link-ul de mai jos.

Video AICI

Image result for baza sportiva fcsb steaua berceni 2017

 

Comments are closed.