Gică și Gigi, duel în careul de 16 cumetri

de | decembrie 9, 2015

Atenție! Rămîneți conectați, urmează două meciuri importante pentru țară! În campionat și în Cupă se vor întîlni Viitorul lui Hagi și (să convenim) Steaua lui Gheorghe Becali. Va fi, cu siguranță, un duel al gicanților, între nașul Gică și finul Gigi. Va fi o dublă manșă încărcată de paradoxuri, înțelesuri și destule subînțelesuri. Pe bune, merită urmărit.

Gică Hagi, venind din iarbă, a dezvoltat un frumos proiect, pornit de jos, greenfield, cum s-ar zice acum. Dincolo, Gigi Becali, iubitor al tradiției, și-a luat în cîrcă tradiția Stelei (vrem, nu vrem, un mare club). A hrănit-o pentru foamea de performanță, a mai și muls-o. De aici, paradoxurile.

Gică e mai stelist decît Gigi, cel care habar n-avea de cîștigătorii Cupei Campionilor din ’86, ba chiar îi tratează cu sictir, acum. Pe partea ailaltă, Gigi ar fi un fel de Gică. Cu banii lui, a făcut destule și, deci, i-ar plăcea să fie patron, antrenor și chiar mare jucător, dacă s-ar pricepe la fotbal. Gică a pus bazele Viitorului, inspirat fiind și de experiența lui juvenilă, de la clubul Luceafărul, de odinioară. Iar Gigi țintește doar viitorimea, insensibil la trecutul militariștilor de la Steaua.

Rămîne, deci, de văzut. Urmează o săptămînă de foc, plină de ambiții. Paradoxurile, mai dă-le-n spume. Hai, mai bine, să urmărim duelul dintre Gică și Gigi, cei doi cumetri. După victoria de la Timișoara, inegalabilul Hagi a schimbat obiectivul: vrem campionatul. La rîndu-i, inenarabilul Gh. Becali a făcut o mutare rapidă (și s-a simțit!), cu un Reghe avansat. Păi, nu? Pentru orice club prestigios, ăsta-i obiectivul, an de an: cupașicampionatul.

Va fi greu pentru pariori. Noi, care nu le avem cu astea, riscăm un dublu pronostic: Viitorul cîștigă în campionat, iar „FCSB” în Cupă. Așa, avem noi un feeling, nu-ș‘ de unde… Dacă tot nu ne-am riscat cu banu’, ne-ar plăcea să ne înșelăm. Ca să nu-l mai parafrazăm pe valahul Caragiale: sîntem aromâni, mai mult sau mai puțin onești.

Viorel Moțoc
Preluare de pe catavencii.ro

Nota Redacției

De același autor am publicat și Ce-ți doresc eu ție? Dulce dușmănie!

2 comentarii la „Gică și Gigi, duel în careul de 16 cumetri

Lasă un răspuns