Dică: „Am analizat și știm unde am greșit”. Dumitriu: „Vreau să discut cu Reghecampf” [Video]

de | decembrie 8, 2015

Într-un an și jumătate, Nicolae Dică le-a fost secund la Steaua lui Costel Gâlcă și lui Mirel Rădoi, iar pentru o etapă a fost și principal, după plecarea acestuia din urmă.

Nicolae Dică a făcut dezvăluiri după despărțirea de Steaua, în cadrul emisiunii „Fotbal Club”, de pe Digi Sport 1: Am analizat și știm unde am greșit„.

Dică și Rădoi au făcut o analiză a muncii lor la Steaua, însă nu vor să dezvăluie care au fost greșelile care au costat echipa. „Nu aș vrea să lovesc în cineva”, spune fostul secund. De asemenea, acesta spune că nu se va băga în față pentru a oferi un raport noii conduceri tehnice, dacă Laurențiu Reghecampf și colaboratorii lor nu le vor cere acest lucru lui sau lui Rădoi.

„M-a deranjat doar că nu am fost anunțat imediat după terminarea jocului, în vestiar, când eram alături de oamenii din conducere, înainte să merg la flash interviu. La două minute după ce am dat interviurile, eu am fost anunțat că patronul va intra în direct și va anunța revenirea lui Reghecampf. Preferam să îmi fi spus înainte de a merge la interviu, pentru că aș fi avut cu siguranță un alt discurs. Niciodată nu voi vorbi Steaua de rău. Mi-a oferit multe lucruri și nu aș putea vorbi de rău un asemenea club, a declarat Dică .

„Nu am niciun regret. Într-un an și jumătate, cât am fost secund, am învățat multe. Le mulțumesc celor din conducere că m-au adus și antrenorilor că m-au acceptat în staff-ul lor. Cum am spus în 2011, când am plecat ca jucător, că mă voi întoarce, așa spun și acum, că mă voi întoarce și mai puternic decât am fost în acest an și jumătate”, a adăugat fostul decar și tehnician al Stelei.

„Aș schimba ceva, dacă aș putea da timpul înapoi, dar ține de bucătăria noastră, de ce am discutat cu Mirel Rădoi. Am analizat și știm unde am greșit. Nu aș vrea să lovesc în cineva și nu vreau să dau în anumiți jucători sau alte persoane din conducere sau în pregătire”, a mai precizat Dică.

„Nu am vorbit cu Reghecampf și nu ne-a întrebat nimeni nimic. Cât timp nu ne-a întrebat nimeni, nu ne vom băga singuri în seamă”, a încheiat Dică.


Dumitru Dumitriu nu crede că Reghecampf a avut timp să schimbe prea multe lucruri chiar dacă a cîștigat primul meci pe banca Stelei, deși echipa traversa un moment dificil. 

„În 3 zile, prea multe nu avea ce să schimbe și Reghecampf cu staff-ul lui. Ori de cîte ori pleacă un antrenor și vine altul, jucătorii vor să demonstreze că au clasă, ascultă de noul antrenor și poate au fost și bine motivați.

Echipa prin fizic și tactic a reușit să învingă fără probleme o echipă destul de bună, dar care, din cauza jocului Stelei, nu a reușit nimic. Dacă nu exista victoria, era alarmant, dar Steaua a jucat de așa o manieră că nu putea scăpa victoria.

Ne întrebam oare cînd marchează Steaua. S-a amînat cam mult, dar a fost un gol senzațional. Am stat lîngă echipă și nu am văzut în vreun moment vreun jucător al Stelei care să aibă cîrcei. Probabil acum au fost și motivați foarte bine, iar meciul s-a jucat la o singură poartă”, a spus Dumitru Dumitriu la Digi.

Despre Mirel Rădoi: „În primul rând, la Mirel Rădoi a fost ce am spus de la început. Au plecat jucători de valoare, importanți, iar cei care au venit nu au reușit să se încadreze în sistemul pe care voia să îl aplice Mirel Rădoi. Au fost probleme că nu am marcat, dar și din cauza accidentărilor la unii jucători fără de care nu poți juca bine sau foarte bine”.

Despre perioada ca „principal”: „Am ajuns acolo datorită lui Mirel, care m-a adus pentru a fi omul de legătură între echipa de juniori și echipa mare, care să vadă jucătorii împrumutați de Steaua, sau pe care Steaua vrea să îi ia, ori pentru a citi jocul adversarului și să vină cu o informare în consecință. Când a plecat Pedrazzini, era la îndemână o variantă în propria curte: eu. Nu m-a deranjat, pentru că au lucrat bine Mirel, Dică, preparatorul și antrenorul cu portarii. Eu am fost consultat cînd mi s-a cerut părerea despre un lucru sau altul. Eu nu am făcut echipa, antrenamentele sau schimbările, dar am fost consultat și nu m-am simțit nici inferior, nici superior. Eu nu am venit antrenor la prima echipă, ci coordonator, funcție la care am revenit de acum”.

Despre Reghecampf: „Reghecampf are altă variantă pentru ceea ce făceam eu. Vreau să discut cu Reghecampf. Am vrut să vorbesc cu el, dar nu îi știu telefonul și i-am cerut domnului Argăseală să înlesnească un contact. Eu fac ce mi se cere și ceea ce pot să fac. Sperăm să fie interesat, fiindcă s-ar putea să aibă variante mai valoroase imediat și să nu aibă răbdare să crească acești copii”.

  • Videoclip cu declarația  lui Dumitru Dumitriu la Digi Sport 1

 

Nota Redacției

Cu tot respectul pentru Rădoi și Dică, dar ăsta e tristul adevăr:12274409_907284759325639_7155807138901917356_n

2 comentarii la „Dică: „Am analizat și știm unde am greșit”. Dumitriu: „Vreau să discut cu Reghecampf” [Video]

  1. naiyba

    Cu cele 3 puncte furate de Hotescu la meciul cu astra si cu 3 puncte furate la meciul cu Asa cand nu ni s-a dat cel putin un penalty Steaua avea 40 de puncte acum si era pe primul loc la egalitate cu Viitorul. Nu mai vorbeam de Reggae. Iar Astra vad ca incepe sa se dezintegreze.

Lasă un răspuns