[Video] Talpan:”Am vrut să înscriu echipa și am fost scos cu Poliția Militară din Minister”; „Echipa lui Becali trebuie suspendată. Mâine voi trimite notificări și lumea trebuie să ia act”. Răspunsul oficial al FRF

de | ianuarie 17, 2017

Florin Talpan a făcut anunțul aseară la Digisport:„Echipa lui Becali trebuie suspendată de urgență. Mâine voi trimite notificări și lumea trebuie să ia act de acest lucru”.

Declarația serii: „Am fost scos cu Poliția Militară din Minister” – lt. colonel Talpan Costel Florin 

Eu am făcut aceste lucruri de nenumărate ori, m-am dus la conducerea MApN în luna august, când am vrut să înscriu această echipă de fotbal, și am fost practic scos cu Poliția Militară din Minister. Nu se poate așa ceva. Eu reprezint interesele statului român. Cum poate fi tratat așa un jurist, mai ales la câți bani am adus Clubului Sportiv al Armatei? Cred că ar trebui să fiu apreciat, iar oamenii să mă privească altfel”, a spus Talpan la Digi Sport.
Foarte tare!!! V-am spus că omul e fără precedent în Armata planetei. Auzi, instituția ta, în care te crezi „erou național”, să te dea afară din sediu cu „bodyguarzii”. Bine că n-a pus mascații pe „eroul”. Mai crede cineva că a fost o răutate din partea mea când am spus că „omul anului 2016” e un păcălici mai mare și decât bravul soldat Svejk? Rezultă limpede că este o marionetă dirijată din afara MApN-ului.

Florin Talpan a anunțat la Digisport că mâine le va cere oficial celor de la FRF și LPF să o oblige pe Steaua să-și schimbe numele. De asemenea continuă să atace echipa lui Gigi Becali.

”De la data pronunțăriii deciziei Curții de Apel, societatea FC Steaua București SA nu mai are voie să folosească numele ’Steaua’ și « Steaua București ». Pe de altă parte, actuala societate nu are cum să-și schimbe numele în timpul competiției, conform statutul FRF și LPF, ci doar în perioada 1-30 iunie a fiecărui an.

În concluzie, echipa lui Gigi Becali este în incapacitatea de a mai juca, deci trebuie suspendată în acest sezon. Pentru că nu mai poate folosi numele actual și pentru că nu are cum să-și pună și un alt nume. Dacă nu se va lua o astfel de măsură, înseamnă că reprezentanții LPF și FRF nu respectă o decizie a Curții de Apel și vor suporta consecințele. Mâine voi trimite notificări și lumea trebuie să ia act de acest lucru.

Certificatul de grefă ține loc de motivare, astfel că reprezentanții LPF și FRF trebuie să pună în aplicare hotărârea. FRF nu poate să admită cererea de preschimbare a numelui decât în perioada 1-30 iunie. Eu nu înțeleg cum această echipă s-a putut înscrie în campionat, în condițiile în care, conform regulamentului fotbalului românesc, trebuia să dețină un stadion propriu, iar ei nu au așa ceva”, a zis Talpan la TV Digi.

„Comandantul clubului nu a semnat aceste notificări încă din octombrie și nu înțeleg de ce. Am muncit foarte mult, au fost multe nopți nedormite, a fost un dosar foarte greu. La actualul comandat m-am dus și azi și nu mi-a semnat actele, prevalându-se de faptul că de ce clubul este apărat de un reprezentant convențional. Păi, sunt reprezentant convențional pentru că sunt jurist, i-am explicat.

Dar, sunt convins că mâine dimineață își va dea seama și va semna pentru că este în interesul statului român. Dacă nu, voi cere audiență la ministrul Apărării Naționale, pentru că nu e normal să nu mi se cunoască meritele„, a zis Florin Talpan la TV Digi Sport.

 • Nota Redacției: Reprezentarea convenţională a persoanelor juridice este varietate a reprezentării convenţionale care se distinge prin aceea că persoana juridică care este parte într-un proces este reprezentată de un avocat sau un consilier juridic, şi nu de organul său de conducere.
Declarația Video halucinantă a lui Talpan

https://youtu.be/_3P0rPv5aDw

Răspunsul oficial al FRF după ce Florin Talpan a cerut retrogradarea FCSB. Ce spune Federaţia despre schimbarea denumirii

În replică, FRF susţine că nu a primit nicio solicitare din partea CSA Steaua în care să informeze că FCSB ar trebui să-şi schimbe denumirea. Comunicatul Federaţiei vine după ce Florin Talpan a declarat că echipei lui Gigi Becali n-ar trebui să i se mai dea voie să înceapă campionatul, ca urmare a deciziei Curţii de Apel care i-a interzis să mai folosească denumirea ”Steaua”.

Într-un comunicat emis la solicitarea DigiSport, FRF susţine că n-a primit niciun fel de solicitate sau informare din partea CSA Steaua. În plus, chiar dacă pe adresa FRF ar sosi o asemenea solicitare, FCSB nu riscă nimic, deoarece regulamentul nu-i interzice să-şi schimbe denumirea. Mai ales când o instanţă obligă la o asemenea măsură:

”1. Din verificările efectuate a rezultat că nu există înregistrată în evidenţele FRF niciun fel de solicitare a CSA Steaua cu privire la obligaţia/obligativitatea schimbării denumirii clubului SC FC STEAUA BUCURESTI SA.

2. Având în vedere că schimbarea denumirii (art. 2 din ROAF) este o operaţiune permisă de regulamentele FRF în vigoare, clubului nu i s-ar aplica niciun fel de sancţiune dacă şi-ar modifica denumirea. Cu atât mai mult nu s-ar aplica vreo sancţiune dacă această modificare ar fi efectuată în vederea executării unei hotărâri judecătoreşti. Sintagma “niciun fel de sancţiune” include şi participarea în Liga I, cât şi participarea în cupele europene, dacă deţine acest drept din punct de vedere al meritului sportiv. Schimbarea denumirii unui club este supusă
aprobării Comitetului Executiv al FRF.

FRF are obligaţia de a comunica la UEFA cluburile participante în Cupele europene, de regulă, la data de 1 iunie a anului în curs.

3. Nu putem să efectuăm supoziţii cu privire la eventuale acţiuni iniţiate de către UEFA prin organismele sale competente de luare a unor decizii.

Vă mulţumim!

Departamentul Juridic al Federaţiei Române de Fotbal”.

Invitat aseara la Ora Exacta in Sport, Cristi Costache a vorbit despre un posibil scenariu pentru viitorul Stelei in Liga I.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/www.sport.ro/videos/10155055068333678/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

X Ray

16 comentarii la „[Video] Talpan:”Am vrut să înscriu echipa și am fost scos cu Poliția Militară din Minister”; „Echipa lui Becali trebuie suspendată. Mâine voi trimite notificări și lumea trebuie să ia act”. Răspunsul oficial al FRF

 1. xray Autor articol

  Anterior, după comunicatul din decembrie a spus: „Ferească Dumnezeu ca unul ca Talpan să ajungă în fruntea Armatei sau a statului”.
  După o serie de contre la Talpan pe declarațiile „omului anului 2016”, am scris și „Odă Talpan.O dă la întors.” în care am menționat că „după comunicatul din decembrie și declarația de ieri, mulți constată debusolați că au vrut să scape de dracu’ și au dat peste tac-su!” Evident, nu și trepanații.

  Însă colegul nostru de site, _Anwer_, Constantin Petcu (cum singur ne-a spus public), deși este antibecalist, antifecesebe și pro Talpan notoriu, are luciditatea de-a vedea și bărbăția de a spune: Talpan are derapaje grave.
  Sincer, _Anwer_, ai deplinul meu respect pentru onestitatea și coloană ta, chiar dacă avem și multe opinii diferite.

 2. xray Autor articol

  Update:
  Talpan:„m-am dus la conducerea MApN în luna august, când am vrut să înscriu această echipă de fotbal, și am fost practic scos cu Poliția Militară din Minister”! Foarte tare!!! V-am spus că omul e fără precedent în Armata planetei. Auzi, instituția ta, în care te crezi „erou național”, să te dea afară din sediu cu „bodyguarzii”. Bine că n-a pus mascații pe „eroul”.. :))

 3. kla2005

  Am avut curiozitatea si am cautat pe youtube „interventia” lui Talpa-Iute la digisport…va recomand pentru a studia un caz clasic de „delirium tremens” (https://en.wikipedia.org/wiki/Delirium_tremens)

  „Colonelul” sustine ca numele trebuia schimbat din 2015, de cand am pierdut sigla…noaptea mintii. Pentru el un desen, o sigla sau un logo este echivalent cu un nume.

  Cum dracu a castigat asta in instanta cu asemenea argumente???

  Pentru ca sunt sigur ca are acelasi discurs si in instanta!

  Ii rog pe jurnalisti sa-l intrebe pe marele Talpa-iute daca si Juventus va trebui retrogradata din vara, pentru ca se pare ca au intentia sa-si schimbe logo-ul, „brandul” notoriu, sigla…(http://thebiglead.com/2017/01/16/juventus-took-cue-from-chargers-and-rebranded-with-weird-logo/)

  p.s. – si in cazul Juventus fanii nu sunt de acord cu noul logo, noul brand, noua sigla, cum vreti sa-i spuneti

  Si…apropo, iata cate sigle a avut Juventus: https://cdn.pbrd.co/images/n4pmOjXVk.jpg

  Si, conform paginii lor oficiale de Facebook (https://www.facebook.com/JuventusEs/posts/1564716473543792:0) si chiar a paginii oficiale (http://www.juventus.com/en/), noua sigla ar fi: https://cdn.pbrd.co/images/2j2HjRx4v.jpg

  1. xray Autor articol

   @kla2005.

   Pentru că acel logo este marcă înregistrată la OSIM cu denumirea „Steaua București”, iar și pe el scrie „Steaua București”.
   Așa au raționat judecătorii de la Curtea de Apel, iar decizia au dat-o admițind cererea lui Talpan de schimbare nume pt că ar crea confuzie între CSA Steaua București și SC Fotbal Club Steaua București SA. Evident, este o exagerare. Între CS Dinamo și FC Dinamo nu este același lucru? Ba da!

   DECI NU CA STEAUA AR FI FOST FURATĂ!!!!

   ex-Sigla FCSB și cea luată de CSA în 2014

   Judecătorii nu știu (sau știu!) că această manevră este doar pt a nu crea concurență noii echipe private pofesioniste care se va naște din CSA „Steaua București” pentru a evolua în Liga 1 și UEFA. Numai naivii visători cred ca noua CSA „Steaua București” va rămâne în final a armatei. „Sistemul” vrea să schimbe un privat cu altul.

   Mă uit amuzat cum mulți invocă eventuale nereguli în preluarea Stelei în 1998 și 2003, când tot ce se întâmplă azi a plecat de la o siglă înregistrată de SC FCSB SA în 2004, fapt care nu are nicio legătură cu modul licit sau ilicit al preluării din 1998 sau 2003. „Marele învingător” Talpan a câștigat doar 2 din cele 5 instanțe în cele 2 procese (pe marcă și nume), dar exact instanțele care contau. La ÎCCJ în primul și la Apel în al 2-lea;) Cum de s-a sucit așa? Sistemul știe „de ce”.

   Normal că schimbrea denumirii nu schimbă cu nimic patrimoniul societății, dreptuturile și obligațiile. Este exclusă retrogradarea. Talpan bate câmpii cu bună știință, ca orice avocat. Împortant este impacul media, nu realitatea. Vrea să inducă subliminal mafie pro FCSB, dacă nu o retrogradează, deși e clar că decizia unei instanțe a Justiției române (de ex. schimbarea numelui) nu este un act volutiv al clubului, și trebuie indeplinită. Regulamentul interzice schimbarea volutiva, pentru a nu induce in eroare, intenționat, competiția în curs (e vb și de licențiere).

   1. vasglo

    @xray

    Asa-i! Si senzatia mea e ca Becali nu s-a aliniat Sistemului si de aia plateste. Dar, acum cand Sistemul se „zdruncina” (Oprea, „bratul armat” al Sistemului, e pus pe liber, la fel si Coldea..) sunt curios cum v-a suna motivarea de la Curtea de Apel si ce decizii vor lua noii diriguitori ai armatei. Eu stiu ca in materia „nume comercial vs marca” primeaza precedenta de aparitie/inregistrare. Ori, SC. FC STEAUA BUCURESTI S.A. fost inscrisa ca nume comercial (numele sub care societatea isi desfasoara business-ul) in Registrul Comertului in 2003, iar in 2004 si-a protejat numele inscriindu-l si la OSIM, ca marca in 2004, cum mult inaintea inregistrarii la OSIM a marcii CSA Steaua. Daca motivarea Curtii de Apel se va baza numai pe faptul „că s-ar crea confuzie între CSA Steaua București și SC Fotbal Club Steaua București SA.”, cred ca s-ar deschide posibilitatea unui recurs care sa dezbata precedenta intre numele comercial „Steaua Bucuresti” a SC Fotbal Clubului actual si marca „Steaua Bucuresti” inregistrata de armata ulterior……

    1. vasglo

     Scuze, cu corecturile de rigoare:

     Asa-i! Si senzatia mea e ca Becali nu s-a aliniat Sistemului si de aia plateste. Dar, acum cand Sistemul se „zdruncina” (Oprea, „bratul armat” al Sistemului, e pus pe liber, la fel si Coldea..), sunt curios cum va suna motivarea de la Curtea de Apel si ce decizii vor lua noii diriguitori ai armatei. Eu stiu ca in materia „nume comercial vs marca” primeaza precedenta de aparitie/inregistrare. Ori, SC. FC STEAUA BUCURESTI S.A. a fost inscrisa ca nume comercial (numele sub care societatea isi desfasoara business-ul) in Registrul Comertului in 2003, iar in 2004 si-a protejat numele inscriindu-l si la OSIM, ca marca, cu mult inaintea inregistrarii la OSIM a marcii CSA Steaua. Daca motivarea Curtii de Apel se va baza numai pe faptul „că s-ar crea confuzie între CSA Steaua București și SC Fotbal Club Steaua București SA.”, cred ca s-ar deschide posibilitatea unui recurs care sa dezbata precedenta intre numele comercial „Steaua Bucuresti” a SC Fotbal Clubului actual si marca „Steaua Bucuresti” inregistrata de armata ulterior……

 4. xray Autor articol

  Invitat aseara la Ora Exacta in Sport, Cristi Costache a vorbit despre un posibil scenariu pentru viitorul Stelei in Liga I.
  „Hai sa reparam toata istoria!” FC Carmen Bucuresti, din februarie in Liga I?
  Mai in gluma, mai in serios, putem sa ii dam un sfat domnului Becali. Daca il accepta. Sa o caute pe Rose Marie Mociornita, care inca mai este in viata, si este urmasa imperiului Mociornita si sa preia niste drepturi litigioase – au fost atatea probleme cu restituirea proprietatilor, cu ANRP-ul – si cred ca, daca el ar continua pe ideea asta, sa le faca in ciuda, ar fi culmea sa redenumeasca echipa FC Carmen Bucuresti. Adica sa reintram in registrul istoric de acum 70 de ani.”

  Mai original ca originalul. Asa chiar ca s-ar face dreptate!”

  Este o mostră de cum a ajuns Steaua să fie discutată în presă! ☹

 5. harald

  Dle xray, de ce nu va faceti un blog personal? Sunt platforme care ofera gratuit acest gen de serviciu. Nu de alta, dar deja incepeti sa deveniti ridicol, avand in vedere ca Talpan a castigat proces dupa proces in ciuda piedicilor din interior.

  1. xray Autor articol

   @harald.

   Tine-ți rând la acțiuni, lasă blogurile.:)
   Mare piedică „din interior” era generalul Oprea, nu? :))
   Singura lui piedică este aia de a se așeza în fruntea CSA, poate! 🙂

 6. kla2005

  @xray….oare cum ar fi sa preia Gigi drepturile asupra numelui Carmen si Carmen Bucuresti si implicit asupra locului pe care-l avea echipa in campionatul Romaniei cand a fost desfiintata abuziv, iar ulterior sa dea in judecata statul roman si sa solicite desfiintarea CSA plus vreo 5 – 6 miliarde de euro despagubiri???

  Intr-adevar, nu numai sursele gsp, ci si alte surse dau drept Eminenta Cenusie a acestui atac pe „marele” antrenor Satana…razbunare pentru condamnarea penala!

 7. xray Autor articol

  CSA „Steaua Bucureşti” apreciază interesul mass-media pentru acest subiect, dar face precizarea că multe dintre declaraţiile şi luările de cuvânt exprimate în ultimele zile de diferite persoane, nu se înscriu în strategia de dezvoltare a proiectului secţiei de fotbal, acestea reprezentând pure speculaţii sau interpretări personale.

 8. kla2005

  Pai, pana si Talpa – Iute a recunoscut ca l-au scos afara cu Politia Militara din Minister…

  E foarte ciudat cum ambele procese (si, cred, singurele) pierdute de SC FC Steaua Bucuresti SA au fost pierdute NUMAI la instantele care impun punere in executare…

  „Tradare, Tradare, dar s-o stim si noi!”

Lasă un răspuns