FCSTEAUA.RO

[Video] Talpan:”Am vrut să înscriu echipa și am fost scos cu Poliția Militară din Minister”; „Echipa lui Becali trebuie suspendată. Mâine voi trimite notificări și lumea trebuie să ia act”. Răspunsul oficial al FRF

Florin Talpan a făcut anunțul aseară la Digisport:„Echipa lui Becali trebuie suspendată de urgență. Mâine voi trimite notificări și lumea trebuie să ia act de acest lucru”.

Declarația serii: „Am fost scos cu Poliția Militară din Minister” – lt. colonel Talpan Costel Florin 

Eu am făcut aceste lucruri de nenumărate ori, m-am dus la conducerea MApN în luna august, când am vrut să înscriu această echipă de fotbal, și am fost practic scos cu Poliția Militară din Minister. Nu se poate așa ceva. Eu reprezint interesele statului român. Cum poate fi tratat așa un jurist, mai ales la câți bani am adus Clubului Sportiv al Armatei? Cred că ar trebui să fiu apreciat, iar oamenii să mă privească altfel”, a spus Talpan la Digi Sport.
Foarte tare!!! V-am spus că omul e fără precedent în Armata planetei. Auzi, instituția ta, în care te crezi „erou național”, să te dea afară din sediu cu „bodyguarzii”. Bine că n-a pus mascații pe „eroul”. Mai crede cineva că a fost o răutate din partea mea când am spus că „omul anului 2016” e un păcălici mai mare și decât bravul soldat Svejk? Rezultă limpede că este o marionetă dirijată din afara MApN-ului.

Florin Talpan a anunțat la Digisport că mâine le va cere oficial celor de la FRF și LPF să o oblige pe Steaua să-și schimbe numele. De asemenea continuă să atace echipa lui Gigi Becali.

”De la data pronunțăriii deciziei Curții de Apel, societatea FC Steaua București SA nu mai are voie să folosească numele ’Steaua’ și « Steaua București ». Pe de altă parte, actuala societate nu are cum să-și schimbe numele în timpul competiției, conform statutul FRF și LPF, ci doar în perioada 1-30 iunie a fiecărui an.

În concluzie, echipa lui Gigi Becali este în incapacitatea de a mai juca, deci trebuie suspendată în acest sezon. Pentru că nu mai poate folosi numele actual și pentru că nu are cum să-și pună și un alt nume. Dacă nu se va lua o astfel de măsură, înseamnă că reprezentanții LPF și FRF nu respectă o decizie a Curții de Apel și vor suporta consecințele. Mâine voi trimite notificări și lumea trebuie să ia act de acest lucru.

Certificatul de grefă ține loc de motivare, astfel că reprezentanții LPF și FRF trebuie să pună în aplicare hotărârea. FRF nu poate să admită cererea de preschimbare a numelui decât în perioada 1-30 iunie. Eu nu înțeleg cum această echipă s-a putut înscrie în campionat, în condițiile în care, conform regulamentului fotbalului românesc, trebuia să dețină un stadion propriu, iar ei nu au așa ceva”, a zis Talpan la TV Digi.

„Comandantul clubului nu a semnat aceste notificări încă din octombrie și nu înțeleg de ce. Am muncit foarte mult, au fost multe nopți nedormite, a fost un dosar foarte greu. La actualul comandat m-am dus și azi și nu mi-a semnat actele, prevalându-se de faptul că de ce clubul este apărat de un reprezentant convențional. Păi, sunt reprezentant convențional pentru că sunt jurist, i-am explicat.

Dar, sunt convins că mâine dimineață își va dea seama și va semna pentru că este în interesul statului român. Dacă nu, voi cere audiență la ministrul Apărării Naționale, pentru că nu e normal să nu mi se cunoască meritele„, a zis Florin Talpan la TV Digi Sport.

Declarația Video halucinantă a lui Talpan

https://youtu.be/_3P0rPv5aDw

Răspunsul oficial al FRF după ce Florin Talpan a cerut retrogradarea FCSB. Ce spune Federaţia despre schimbarea denumirii

În replică, FRF susţine că nu a primit nicio solicitare din partea CSA Steaua în care să informeze că FCSB ar trebui să-şi schimbe denumirea. Comunicatul Federaţiei vine după ce Florin Talpan a declarat că echipei lui Gigi Becali n-ar trebui să i se mai dea voie să înceapă campionatul, ca urmare a deciziei Curţii de Apel care i-a interzis să mai folosească denumirea ”Steaua”.

Într-un comunicat emis la solicitarea DigiSport, FRF susţine că n-a primit niciun fel de solicitate sau informare din partea CSA Steaua. În plus, chiar dacă pe adresa FRF ar sosi o asemenea solicitare, FCSB nu riscă nimic, deoarece regulamentul nu-i interzice să-şi schimbe denumirea. Mai ales când o instanţă obligă la o asemenea măsură:

”1. Din verificările efectuate a rezultat că nu există înregistrată în evidenţele FRF niciun fel de solicitare a CSA Steaua cu privire la obligaţia/obligativitatea schimbării denumirii clubului SC FC STEAUA BUCURESTI SA.

2. Având în vedere că schimbarea denumirii (art. 2 din ROAF) este o operaţiune permisă de regulamentele FRF în vigoare, clubului nu i s-ar aplica niciun fel de sancţiune dacă şi-ar modifica denumirea. Cu atât mai mult nu s-ar aplica vreo sancţiune dacă această modificare ar fi efectuată în vederea executării unei hotărâri judecătoreşti. Sintagma “niciun fel de sancţiune” include şi participarea în Liga I, cât şi participarea în cupele europene, dacă deţine acest drept din punct de vedere al meritului sportiv. Schimbarea denumirii unui club este supusă
aprobării Comitetului Executiv al FRF.

FRF are obligaţia de a comunica la UEFA cluburile participante în Cupele europene, de regulă, la data de 1 iunie a anului în curs.

3. Nu putem să efectuăm supoziţii cu privire la eventuale acţiuni iniţiate de către UEFA prin organismele sale competente de luare a unor decizii.

Vă mulţumim!

Departamentul Juridic al Federaţiei Române de Fotbal”.

Invitat aseara la Ora Exacta in Sport, Cristi Costache a vorbit despre un posibil scenariu pentru viitorul Stelei in Liga I.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/www.sport.ro/videos/10155055068333678/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

X Ray

Exit mobile version