FC Steaua – Sporting CP 1-5! Învinsă, „Unitatea de Elită Steaua României” își continuă solitară marșul european în grupele Europa League! We never give up!

de | august 23, 2017

https://youtu.be/mObwIu5XW0k

 

Cum era de așteptat, FC Steaua a fost învinsă de Sporting Lisabona, miercuri, pe Arena Naţională, şi a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor. Absența lui Pintilii a fost resimțită din plin, mai ales după minutul 60, când s-a instalat dezordinea în mijlocul Stelei.

Totuși, în tur, după 90 minute tabela s-a închis la 0-0, iar după alte 60 minute de retur era tot egal, 1-1, astfel că scorul final de 5-1 a fost singura mare surpriză la care nu au visat niciun lusitan.

  • „Obiectivul nostru cel mai mare era să intrăm în faza grupelor. După 0-0 în tur, am crezut cu tărie în calificare, ştiam care e valoarea noastră. Bine, nu mă aşteptam la 5-1, dar credeam cu tărie că vom ajunge în grupele Ligii. Felicitări jucătorilor mei, au demonstrat că merită să joace în Champions League”, a spus Jorge Jesus, la conferinţa de presă de după meci.

Seydou Doumbia (’13), Marcos Acuna (’60), Gelson Martins (’64), Bas Dost (’75) și Rodrigo Battaglia (’88) au marcat pentru oaspeți, în timp ce golul steliștilor a fost înscris de Junior Morais (’20). Diferența de scor este exagerată, însă Sporting a câștigat meritat și și-a reconfirmat valoarea, în fața unei echipe care a intrat timorată în meci și după al doilea gol primit și-a pierdut complet luciditatea. După 0-0 la Lisabona, FC Steaua a sperat timp de o oră că poate ajunge din nou în grupele Champions League, la patru ani de la ultima sa experiență, dar tentativa asediu a roș-albaștrilor s-a soldat cu un eșec de proporții.  Am luat-o cu terenul în cap pe gafe făcute din frustrare.

Steaua a avut o oportunitate bună în chiar primul minut de joc, dar Alibec nu s-a înțeles cu Budescu în careul advers. Apoi, Sporting a preluat controlul jocului și a avut 15 minute de forcing, vicecampioana României ieșind rareori din propriul careu.  Oaspeții au deschis scorul prin ivorianul Doumbia (13), care a trimis fulgerător în plasă din șase metri, mingea scăpată de sub control de Bruno Fernandes.

După primirea golului, Steaus a ieșit la joc și imediat Filipe Teixeira (14) a trimis primul șut al gazdelor pe poarta lui Rui Patricio. Roș-albaștrii au egalat prin Junior Morais (’20), care a reluat în plasă mingea respinsă de Rui Patricio la șutul lui Denis Alibec.

După o prima repriza bună, Steaua s-a sinucis în repriza a doua, când a atacat fără să mai facă atent tranziția negativă și a încasat 4 goluri pe contraatac. Vicecampioana României a început bine repriza secundă și șutul lui Teixeira a fost blocat în careul lui Sporting de Mathieu (46). Filip a avut o șansă notabilă (56), la o minge întoarsă de Alibec, dar a șutat peste poartă.  Pe fondul unui joc bun făcut de roș-albaștri, oaspeții au marcat al doilea gol, pe o gafă a lui Niță, prin argentinianul Marcos Acuna, lansat excelent pe contraatac de Bruno Fernandes (60).

La 1-1, a fost suficientă o gafă a lui Niță ca visul să se năruie. De la 1-2 Steaua a neglijat total organizarea defensivă.  De fapt, dacă la 1-2 mai era un licăr teoretic de speranță, la 1-3, venit tot după o gafă individuală pe un contraatac,  totul se terminase…

Ceea ce a urmat a fost consecința unei echipe, care în dorința de a marca cu orice preț și-a pierdut complet instinctul de autoconservare. Nu mai interesa pe nimeni câte goluri încasează. Totul era concentrat pe „să mai inscriem și noi cel puțin 1 gol”!

Însă, chiar învinsă la scor, „Unitatea de Elită Steaua” își continuă marșul solitar prin Europa în grupele Europa League! Da, FCSB e UESteaua!

Din nou „doar Steaua” din România, cu tot icterul papagalilor și frustraților, care abia așteaptă o înfrângere să-și mai verse și ei veninul din neuron! Dacă FC Steaua nu ar exista, România și coeficientul ei ar fi în rândul țărilor liliputane care nu contează în fotbal.

Steaua și-a atins obiectivul european: calificarea în grupele UEL. Un target rezonabil în raport cu valoarea investită în lot, managementul transferurilor și hazardul accidentărilor. 

FELICITĂRI STEAUA! Capul sus! Abia acum avem un lot cu care ne vom putea lupta în grupele Europa League și Liga 1. Din păcate nu l-am putut folosi în acest Play off!

We never give up!

FELICITĂRI SUPORTERILOR, celor aproximativ 50.000 de steliști prezenți pe Arena Națională, pentru atmosfera creată!

Galerie foto

Moment psihologic

După pauză Steaua a preluat controlul și a avut câteva oportunități de a marca. În minutul 55, la scorul de 1-1, Filip a ridicat o minge peste defensiva lusitanilor, încercând o pasă pentru Florin Tănase, dar mingea nu a mai ajuns la decarul bucureștenilor, care a căzut în careu.

Roş-albaştrii au cerut penalty, la căderea decarului, după un duel cu Mathieu, dar „centralul” Cuneyt Cakir a lăsat jocul să continue. Nu am văzut reluări să știu dacă a fost sau nu penalty, dar a fost momentul psihologic al duelului de pe Arena Națională. După mai puțin de 5 minute, lusitanii au marcat golul care le-a asigurat practic accederea în grupele UEFA Champions League. Reușita lui Acuna a zdruncinat serios moralul jucătorilor pregătiți de Nicolae Dică și Gelson Martins a mai marcat odată după încă 4 minute.

Copertă gsp.ro

Caseta tehnică

FCSB — Sporting Lisabona 1-5 (1-1)
Au marcat: Junior Morais (20), respectiv Seydou Doumbia (13), Marcos Acuna (60), Gelson Martins (64), Bas Dost (75), Rodrigo Battaglia (88).
București, Arena Națională: 49.214 spectatori
Liga Campionilor — play-off (retur)

Au evoluat echipele:

  • FCSB: 1. Florin Niță — 44. Gabriel Enache, 6. Ionuț Larie, 15. Marko Momcilovic, 12. Junior Morais — 23. Ovidiu Popescu, 8. Lucian Filip — 80. Filipe Teixeira, 11. Constantin Budescu (10. Florin Tănase, 46), 22. Cătălin Golofca (9. Harlem Gnohéré, 62) — 7. Denis Alibec (căpitan; 98. Dennis Man, 81). Antrenor: Nicolae Dică.
    Rezerve neutilizate: 33. Eduard Stăncioiu — 13. Marian Pleașcă, 20. Vlad Achim, 29. William Amorim.
  • Sporting: 1. Rui Patrício — 92. Cristiano Piccini, 4. Sebastian Coates, 22. Jérémy Mathieu, 5. Fabio Coentrao — 16. Rodrigo Battaglia — 8. Bruno Fernandes, 23. Adrien Silva (căpitan; 25. Radosav Petrovic, 71) 9. Marcos Acuna, 77. Gelson Martins (11. Bruno César, 80) — 88. Seydou Doumbia (28. Bas Dost, 59). Antrenor: Jorge Jesus.
    Rezerve neutilizate: 18. Romain Salin — 10. Alan Ruiz, 45. Iuri Medeiros, 55. Tobias Figueiredo.

Statistica

Evident, te uiți pe tabelă și restul nu mai interesează pe nimeni, pentru că în istorie scorul rămâne. Asta i-a scăpat lui Dică atunci când a abordat tactic a doua repriză.

Totuși, pentru o echipă de 10 ori mai slab cotată, încropită și peste noapte cu plombele știute, fără 2 titulari de bază și cu Budi nerefăcut, cifrele InStat publicate de UEFA sunt dătătoare de speranțe pentru viitor.

 

 Rezumat

https://youtu.be/mc4HyLRcUWQ

Reacții

Căpitanul Alibec: „Ne-am batut singuri, am pierdut RUSINOS! A fost cea mai frumoasa atmosfera pe care am jucat”

„A fost 1-1 la pauza, eram in carti. Ne-am bătut singuri, am făcut greșeli de liga a doua în repriza a doua. Sa iei 4 goluri intr-o repriza e un pic cam mult. La 1-1 eram peste ei, dar a fost atunci o mare greșeală care a dus la golul de 2-1. Am încercat să trec de ei, mi-am dat viața, atât s-a putut… Ne-au lipsit curajul si atitudinea. Daca mergeam peste ei, sa marcam, dadeam golul 2. Asa… Nu pot sa va spun de ce nu am facut mai mult, am pierdut rusinos. Sporting nu era o echipa de nebatut, dar asta e viata. Mergem inainte, asta e. Ne-am batut singuri. Ati vazut, am facut niste greseli si asta ne-a costat. Poate daca erau si Pintilii, si Balasa, era altceva. Puteam mai mult, regret ca am pierdut in seara asta. Nu era important sa dau eu gol. Gazonul a fost bun, atmosfera foarte frumoasa.”

Junior Morais :„Prima repriză s-a jucat de la egal la egal.”

https://youtu.be/ssl6ybjGuPY

„Am fost peste ei după ce am dat gol. Nu am mai fost concentrați în repriza a doua. Trebuie să rămânem cu cele 80 de minute de acolo și cele 45 de minute de aici. Am jucat foarte bine în acest interval.

Sporting e însă o echipă foarte bună. Cu toți am greșit, nu un jucător anume. Ne gândim să ne calificăm în primăvara europeană. Atmosfera a fost incredibilă, s-a văzut ce înseamnă Steaua București” , a spus autorul golului.

Flash interviu Dică : „Am avut 30 de minute dezastruoase”.

Becali:„Nu a fost ruşinos! Eu am văzut că e diferenţa mare de valoare”.

https://youtu.be/dlA_P19Qw5E

„Nu a fost ruşinos! Eu am văzut că e diferenţa mare de valoare. Am avut nişte ocazii, dacă marcam în tur era altfel, dar, aşa, la 1-1 a trebuit să ne descoperim. E diferenţă prea mare. Singurul lucru de care-mi pare rău e că nu am finalizat. Au fundaşi centrali mai slabi decât Larie. În faţă sunt rapizi, au valoare, ştiu jocul.

A greşit Niţă la golul doi, dar tot ne băteau. Am început bine repriza a doua, e adevărat. Ne bucuăm pentru adiere de vânt? N-am fost egali. Am fost egali ca şi scor de ce? Şi Viitorul a făcut cu noi egal, dar am avut ocazia de a marca. Nu am fost egali cu ei. Ca şi joc s-a văzut diferenţa.

La nivelul ăsta un jucător îţi aduce plus valoare sau minus valoare. Dacă nu ai valoare, trebuie să alergi foarte tare. Dacă nici nu alergi foarte mult… la revedere! Când am jucat cu două vârfuri a început nunta. Dacă doi jucători nu pot face defensiva şi bagi un jucător în plus, pac, te-au mâncat”, a spus Becali, la Digi Sport.

Forza Steaua!

X Ray


Avancronică Play off Champions League: FC Steaua – Sporting CP
Fotografia postată de Sport.ro.

Partida retur dintre FC Steaua și Sporting CP se va disputa miercuri, 23 august, pe Arena Națională, de la ora 21:45, și va fi transmisă în direct de ProTV și Dolce Sport.

Turcul Cuneyt Cakir va conduce la centru partida dintre Steaua și Sporting Lisabona, din manșa retur a Play off-ului UEFA Champions League.

Arbitrul de 40 de ani, aflat în catgoria Elite a UEFA, din 2011, va fi ajutat de asistenții Bahattin Duran și Tarik Ongun. Cel de-al patrulea oficial va fi Esat Sancaktar, iar observatorul partidei a fost delegat Uno Tutk din Estonia.

Ultimul meci de Champions League arbitrat de turcul Cakir a fost semifinala dintre Atletico Madrid și Real Madrid, în luna mai. În 2015, Cuneyt Cakir a arbitrat finala UEFA Champions League, Barcelona – Juventus.

„Can’t Stop the Gods”: FCSB= Steaua României! Arena Națională „sold out”!

Cifrele oficiale ale asistențelor la meciurile din Play-off-ul de Champions League pe care Steaua le-a jucat în ultimele trei experiențe europene la acest nivel: 50.600 cu Legia Varșovia (2013), 37.000 cu Ludogoreț (2014) și 45.300 cu Manchester City (2016). La returul cu Sporting, programat miercuri seară, pe 23 august, sunt premise că s-ar putea depăși aceste cifre și va fi „sold out”. Recordul all time pe National Arena ( 52.347) va rezista, nu pentru că fanii Stelei nu au vrut să iși ia bilet la meci, ci pentru că este obligatoriu să lași un anumit % de scaune libere din motive de securitate dictate de UEFA.

Încă de duminică, mii de fani au luat cu asalt ghișeele de la Arena Naţională pentru a prinde unul dintre cele 11.000 de bilete rămase  de distribuit prin casele de bilete. Conducerea roș-albaștrilor a anunțat că în cazul în care vor exista returnari din biletele vândute online, acestea vor fi puse în vânzare la case și miercuri, dacă va fi nevoie. Precizăm că FC Steaua are contract o firmă specializată pentru comercializarea biletelor.

Gazonul de pe Arena Naţională a fost înlocuit în timp-record.  Noua suprafață de iarbă este românească. La numai cinci zile după începerea lucrărilor, operatorii firmei SC Rulouri de Gazon SRL, care are cinci ferme de gazon în România şi produce patru feluri de gazon pentru orice tip de spaţiu verde sau teren de sport, au reuşit să refacă terenul de pe stadionul de 55.000 de locuri.  Cum va rezista la joc vom vedea.

Presa lusitană le-a atras atenția „leilor” că suprafața de joc a fost schimbată. Starea noului gazon este încă un mister și Sporting va afla abia la antrenamentul oficial în ce condiții se prezintă înaintea meciului de miercuri. „Gazonul vechi era într-o stare proastă, intervenția se justifică, dar noul gazon va fi folosit la doar 3 zile dupa ce a fost schimbat. Operațiunea de schimbare s-a încheiat duminică dimineața și a costat 60.000 de euro”, a scris publicația lusitană Mais Futebol.

Prima rundă de la Lisabona s-a încheiat cu o remiză albă. Un egal pentru lusitani.

Acest 0-0 este un pion otrăvit. Din punct de vedere sportiv se știe de ce. Steaua are doar varianta victoriei și o loterie loviturilor de penalty numai dacă va fi tot o remiză albă și după încă 120 de minute pe Arena Națională. Și din aceste punct de vedere Sporting este favorită, având două variante: victorie sau egal indiferent de scor.

Acest 0-0 este un pion otrăvit și pentru moralul jucătorilor, atmosfera la echipă și imaginea Stelei. După egalul din tur, presa a indus subliminal, voit sau nu, o ștachetă mult prea ridicată a așteptărilor. Aceeași jurnaliști, care acum ridică în slăvi echipa lui Dică, vor mătura pe jos cu ea la un eșec în retur. Dar asta nu ar fi nimic nou în peisajul mioritic, însă va scădea audiența pe stadion în campionat și în meciurile din grupele Ligii Europei.

Ar fi scenariul din 2013. Atunci Steaua s-a suit pe un mare val după ce în primăvară a eliminat Ajax-ul, a bătut-o pe Chelsea în optimi de Europa League, iar în toamnă s-a calificat și în grupele UCL. Extaz general! Presa și suporteri în delir! Apoi a fost suficient eșecul de la Schalke cu 3-0, urmat de 0-4 de acasă cu Chelsea, și „deontologii”, în frunte cu Andrei Vochin, au șters pe jos cu Reghecampf și echipa lui. De la cel mai bun tânăr antrenor al României, a fost retrogradat instant la tehnicianul care nu are habar de tactică etc. Pentru că lumea a fost urcată de presă pe un munte de așteptări, înfrângerile au avut o impact exagerat și la suporteri, care de la „sunt fericit și ma simt bine” au schimbat brusc foaia și Ghencea s-a cam golit.  Meciurile din Templu erau aproape fără spectatori, atunci când Comisiile FRF nu închideau porțile pentru petarde etc. Prezența a fost subțire și la restul partidelor rămase de jucat în grupele UCL disputate pe Arena Națională. De notat că pe atunci ambele peluze susțineau echipa FC Steaua București!

Indiferent de rezultatul meciului cu Sporting, Steaua și-a atins obiectivul european: calificarea în grupele UEL. Un target rezonabil în raport cu valoarea investită în lot, managementul transferurilor și hazardul accidentărilor. În aceste circumstanțe, meciul retur trebuie privit cu sufletul, emoție și speranță, nu cu patima oarbă a iluziilor care întunecă rațiunea încât nu ne mai vedem lungul nasului. Astfel vom accepta cu bucurie (sau tristețe) orice deznodământ al Play off-ului de UCL, fără a face o înmormântare cu bocitori și vene tăiate sau altă bejenie de pe stadion în caz de eșec. 

ANTRENORII

  • Jorge Jesus: Are 63 de ani. Ca jucător a evoluat ca mijlocaş dreapta, dar n-a reuşit nimic notabil. În schimb, ca antrenor are un CV extrem de atractiv. A debutat ca „principal” în 1990, când avea numai 36 de ani. A activat numai la echipe din Porugalia, iar primul rezultat important a venit abia în 2006-2007, când a disputat finala Cupei cu o echipă mică, Belenenses. Din acel moment a avut o ascensiune fulminantă, iar începând din 2009 a ajuns la Benfica, unde într-un interval de 6 ani a cucerit nu mai puţin de 10 trofee, dintre care 3 titluri în faţa lui Porto. În plus, a dus-o pe Benfica în două finale de Europa League, ambele pierdute însă, cu Sevilla şi Chelsea. În vara trecută a avut ofertă de la FC Porto, dar şi de la alte cluburi mari din Europa, a preferat însă să meargă la Sporting. Pe un salariu colosal: 5.000.000 € anual!
  • Nicolae Dică: A împlinit 37 de ani în mai. E la primii paşi în cariera de antrenor, pe care şi-a început-o ca secund, tot la Steaua, unde a fost în staff-ul lui Gâlcă, dar şi în cel al lui Rădoi. Ca „principal” a mai pregătit o singură altă echipă, pe SCM Piteşti, în Liga a 3-a, pe care a reuşit să o promoveze. Ca fotbalist însă, are un palmares foarte bun. A jucat la un turneu final, Campionatul European 2008, are meciuri şi goluri în grupele Champions League şi a disputat şi o semifinală de Cupa UEFA, în 2006, în care a şi marcat. În plus, are 6 trofee cu Steaua şi CFR, iar la finalul lui 2006 a fost declarat cel mai bun fotbalist al anului. Şi-a încheiat cariera de jucător la 34 de ani, la Viitorul Constanţa.

CĂPITANII

  • Adrien Silva: Este unul dintre cei mai vechi jucători din lotul lui Sporting. A fost luat la Centrul de copii şi juniori încă de la vârsta de 13 ani. Are peste 250 de meciuri disputate în tricoul „leilor”, cu care a câştigat 5 trofee, dar niciodată titlul. E căpitanul echipei, iar acum 3 ani a debutat şi în naţionala Portugaliei, pentru care a jucat două meciuri la Euro 2016, turneu câştigat de lusitani. Are 20 de selecţii la seniori, iar la naţionalele de juniori a bifat aproape 50 de meciuri. Are 28 de ani şi jumătate şi e evaluat la 25 de mil. €.
  • Denis Alibec: A fost cumpărat de Steaua în finalul anului trecut pentru o sumă-record pe plan intern, 2,04 mil. €. La 18 ani se anunţa un talent uriaş, motiv pentru care Inter Milano l-a cumpărat cu 500.000 de € de la Farul. N-a confirmat nici în Italia, dar nici, ulterior, în Belgia. A revenit în ţară şi la Astra a avut evoluţii fantastice. A câştigat şi 4 trofee, inclusiv campionatul, a jucat în grupele Europa League şi a şi debutat în naţională, cu care a participat la Euro 2016. A devenit căpitanul Stelei la două luni după ce a semnat contractul, iar în prezent e cel mai bine cotat fotbalist din Liga 1: 3 mil. € .

CLUBURILE

FC Steaua (FCSB)

  1. Steaua are un coeficient de 35,370 şi a fost prima în urna în care s-au aflat echipele ce n-au deţinut statut de cap de serie. Sporting a fost prima deasupra Stelei, cu 36,866. Adică un surplus de mai puţin de 1,5 puncte de coeficient
  2. De când s-a trecut la formatul Champions League, Steaua a bifat 6 play-off-uri de Ligă în care a disputat prima manşă în deplasare, aşa cum va fi şi acum. Steaua a pierdut calificarea o singură dată, cu Monaco în 1993 (1-4, 1-0), dar s-a calificat cu Casino Salzburg (0-0, 1-0), FC Bruges (2-2, 3-0), St. Liege (2-2, 2-1), BATE Borisov (2-2, 2-0) şi Galatasaray (2-2, 1-0), toate după egal în deplasare.
  3.  În cupele europene, Steaua este neînvinsă  la București  în duelurile cu echipele din Portugalia. Pe teren propriu, Steaua a terminat 0-0 cu Benfica (tur semifinală CCE 1988), apoi 1-1 tot cu Benfica (grupele UCL 1994-’95) şi 2-1 cu Rio Ave (grupele UEL 2014-15). Însă în disputa cu Sporting, lusitanii sunt favoriții fără dubii.
  4. Ultimele două calificări pierdute de Steaua în cupele europene în „duble” eliminatorii: 0-5 şi 0-1 cu Manchester City, în play-off de UCL în 2016, 0-3 şi 1-0 cu Rosenborg, în play-off de UEL în 2015.

Sporting CP

  • Sporting n-a mai câştigat campionatul de 15 ani. Ultimul triumf datează de când antrenor al „leilor” era Ladislau Boloni, iar în sezonul 2001-2002, echipa a terminat pe primul loc, la 7 puncte de FC Porto şi 12 de Benfica
  • Ultimele două calificări pierdute de Sporting în cupele europene în „duble” eliminatorii: 0-1 şi 1-3 cu Bayer Leverkusen, în „16-imile” Europa League 2015-2016, şi 2-1 şi 1-3 cu ŢSKA Moscova, în Play off de Champions League din august 2015.
  • Sporting e mare favorită în meciul retur și la casele de pariuri.
Ultimele 5 partide oficiale

În ultimul meci oficial înainte de duelul cu Steaua, Sporting CP s-a impus categoric, scor 5-0, cu Vitória Guimarães, ocupanta locului 4 în sezonul trecut.

Sporting: R. Patricio – Piccini, Mathieu, Coates, Coentrao – Battaglia – G. Martins, A. Silva, Acuna – Dost, Fernandes

Jorge Jesus, l-a titularizat pe Bruno Fernandes, mijlocașul cumpărat cu 8,5 mil. € de la Sampdoria. Și acesta a înscris „două goluri de pe altă planetă”. Jesus spune: ”Bruno Fernandes are golul în sânge. E un star”. Fernandes a deschis scorul în minutul 3, iar golgheterul Dost a reușit dubla în minutele 21 și 24. Fernandes a marcat pentru a doua oară în minutul 59, iar Silva a închis tabela în minutul 85.

Guimaraes 0-5 Sporting

Date statistice, note etc. Click imagine pentru mărire

Rezumatul partidei Guimaraes vs Sporting 0-5

https://youtu.be/pnQFZlQPR-E

„Champions League e importantă financiar, dar campionatul mă interesează și mai mult, iar jucătorii știu ce vreau eu. Sporting nu a mai cucerit titlul de 16 ani, acesta e principalul nostru obiectiv”, a declarat Jorge Jesus sâmbătă seară, după 5-0 la Guimaraes. Un meci în care a făcut o singură modificare în primul „11” față de meciul din play-off-ul Ligii: Bruno Fernandes în locul lui Podence. O mutare așteptată și la București pentru că a dat forță, profunzime și finalizare „leilor”. Fernandes a deschis scorul cu un trasor în vinclu de la 30 de metri, tot el marcând apoi pentru 4-0 cu un alt șut puternic de la aceeași distanță.

„Două goluri de pe altă planetă”, a comentat cotidianul O Jogo, în timp ce Record a elogiat primele 30 de minute ale „leilor”, care aveau deja 3-0: „Această jumătate de oră a fost perfectă. Ar trebui înregistrată pe un CD și oferită ca lecție la școlile de fotbal. Sporting a părut o echipă formată din 11 maeștri. Pregătirea ideală pentru bătălia de la București”.

Totuși, O Jogo nu uită că Guimaraes a fost aproape inexistentă în faza defensivă și i-a deschis calea lui Sporting spre o victorie facilă: „Nu exista un adversar mai docil! Rivalul potrivit pentru a da putere «leilor», care au crescut cu fiecare acțiune. Au intrat pe teren să-și mănânce dușmanii și, la sfârșit, i-au masacrat”.

Antrenorul portughezilor s-a plâns de oboseala a două vedete, Gelson și Bas Dost. Fundașul central adus vara asta de la Barcelona, Mathieu, a ieșit accidentat la gleznă. „Leziunea lui Mathieu mă îngrijorează. E un jucător care dă stabilitate liniei defensive. Nu e deloc același lucru să joci fără el.  Mergem în România suprasolicitați fizic. Am evoluat la 32 de grade si parca au fost doua meciuri, nu unul singur. La sfârșit, Gelson și Dost erau morți de oboseală”, a spus Jesus.

Lotul lui Sporting pentru returul cu Steaua. Jeremy Mathieu a fost convocat pentru partida cu roş-albaştrii, însă din lot lipseşte William Carvalho, care nu a jucat în tur din cauza unei suspendări. De asemenea, unul dintre titularii lusitanilor în prima manşă, Daniel Podence, nu a fost oprit în lot de Jorge Jesus şi nu va juca la Bucureşti. Delegația lui Sporting a ajuns pe Otopeni în noaptea de luni spre marți.

Lotul deplasat de Sporting la București:

Portari: Rui Patricio, Salin, Pedro Silva
Fundaşi: Piccini, Fabio Coentrao, Andre Pinto, Mathieu, Coates, Tobias Figueiredo
Mijlocaşi: Bruno Cesar, Petrovic, Battaglia, Adrien, Palhinha, Mattheus Oliveira, Bruno Fernandes, Iuri Medeiros, Gelson, Acuna
Atacanţi: Alan Ruiz, Doumbia, Bas Dost.

De partea cealaltă, Steaua, fără mai mulți titulari, a câștigat chinuit cu 2-1 pe terenul nou promovatei Juventus București. Sâmbătă, Dică a decis să-i menajeze pe Tănase, Larie, Momcilović, Morais, Alibec, Teixeira, Popescu, Golofca și Enache, jucători pe care îi vom vedea miercuri seara pe Arena Națională. Alături de ei va reveni și Budescu. Dică i-a dat 30 de minute în partida cu Juventus pentru a reintra în regim de meci, după accidentarea de la turul cu Plzeň care l-a ținut pe tușă din 25 iulie. ”Nu știu dacă voi putea evolua încă de la început cu Sporting”, spunea Budescu, după meciul cu Juventus.

Pe lângă problema cu fundașul central Bălașa, Dică are de rezolvat acum și ecuația mijlocului, din cauza suspendarii lui Pintilii. „Nik” are de luat câteva decizii grele în privinţa primului „11”:  să-l folosească pe Budescu titular,  unde să-l plaseze pe Teixeira și dacă rezistă Achim presiunii unei astfel de partide sau poate miza, surprinzător, pe Filip?

Sporting a câştigat la Guimaraes și graţie unei mişcări inspirate a lui Jorge Jesus cu folosirea lui Bruno Fernandes. Acesta a înscris două goluri cu şuturi de la distanţă pentru că mijlocaşii la închidere ai gazdelor l-au lăsat nemarcat. Fernandes a centrat și la golul doi al lui Bas Dost, apoi a mai înscris o dată tot cu un şut de la distanţă, la fel, profitând de faptul că  închizătorii i-au lăsat spaţiu să îşi pună mingea pe şut. Dică trebuie să-l blocheze pe Fernandes pentru că mijlocaşul pare să fie și cheia care îl poate activa pe un Dost aproape invizibil în tur. În această situație Filip poate fi o soluție la închidere, având și calități de fundaș central.

Pentru că îi trebuie în primul rând prudență defensivă, cred că îl va folosi pe Filip la mijloc, iar pe Teixeira în banda dreapta. Linia  de atac cu Teixeira, Budescu, Fl. Tănase și Alibec este suficient de tehnică pentru a spera ceva pe contraatac, colectiv sau prin execuții individuale.

Echipa probabilă a Stelei: Niță – Enache, Larie, Momcilovic, Junior Morais – Filip, Ov. Popescu – Teixeira, Budescu, Fl. Tănase – Alibec

O decizie în acest sens, Nicolae Dică a spus că o va lua în ziua meciului cu Sporting de pe Arena Națională. ”În legătură cu Filip și cu Budescu, o să decid miercuri. Am avut o discuție cu ”Budi”, el este bine, dar nu este 100%, mâine mă decid dacă încep cu el. Filip, chiar dacă a venit după o perioadă în care nu a jucat mult, a făcut-o totuși bine. L-am schimbat pentru că am simțit că se sufocă. Dacă va juca de la început sau intră pe parcurs mă decid mâine. Am vorbit și cu MM și am văzut că totul este bine. Echipa o decid mâine, am văzut că voi o știți”, a spus tehnicianul la conferința de presă dinaintea partidei cu Sporting Lisabona.

Nicolae Dica si Filipe Teixeira la CONFERINTA DE PRESA inainte de meciul cu SPORTING

Dică s-a întâlnit luni seară cu Olăroiu și colegii alături de care a jucat în 2006 în semifinalele Cupei UEFA. La întâlnirea de luni seară au mai participat Mirel Rădoi, George Ogăraru, Dorin Goian, Sorin Paraschiv, Gabriel Boștină, Daniel Opriţa, Vali Badea, Sorin Ghionea și Petre Marin. Prin asta uefantasticii au ținut să-i arate că sunt trup și suflet alături de Dică în meciul carierei sale de antrenor cu Sporting. „Cu siguranţă îmi doresc să ajung în grupele Champions League, am făcut-o ca fotbalist. Am fost antrenat de tehnicieni de mare valoare, am avut colegi foarte buni, aseară m-am bucurat de prezenţa foştilor colegi, unii au plecat în oraşele de unde au venit, a fost dovada că am fost un grup unit. Nu pot să vă spun ce sfaturi mi-au dat foştii colegi sau Cosmin Olăroiu, dar am vorbit despre acest meci”, a precizat Dică.

„De fiecare dată este o bucurie imensă când ne reunim in familie!! Suntem și vom rămâne mândri de ceea ce am realizat împreună pentru Steaua București și fotbalul românesc!!”, a scris alături de fotografia cu foștii artizani ai performanțelor steliste, publicată pe contul de Facebook UEFAntasticii Steaua București.

Le urăm succes roș-albaștrilor! Vom fi cu sufletul alături de ei, indiferent de rezultatul de pe tabelă!

X Ray

 

83 de comentarii la „FC Steaua – Sporting CP 1-5! Învinsă, „Unitatea de Elită Steaua României” își continuă solitară marșul european în grupele Europa League! We never give up!

  1. naiyba

    Nita
    enache, larie, marko, morais,
    Popescu, teixeira
    Golofca, budescu, tanase
    Alibec

    Oricare va fi formula de joc sper ca, cei care intra sa fie constienti ca tre sa se autodepaseasca in meciul acesta.
    Succes si Forza Steaua!

  2. jt89

    Echipa de start a Stelei: Nita – Enache, Larie, Momcilovic, Morais – Filip, Popescu – Teixeira, Budescu, Golofca – Alibec

    Gloves off. Tanase rezerva. Mai lipsea Popescu sa iasa, il cobora pe Golofca la mijloc si juca si Gnohere. Cam riscant. Meciul asta este de peste 2.5 daca nu peste 3.5.

    Sa vedem daca Redondo stie fotbal a zis ca avem sanse. Ma bazez pe expertiza lui.

  3. xray Autor articol

    Cum s-a anticipat, SOLD OUT! S-au inchis casele, nu mai e NICIUN BILET pentru meciul cu Sporting!

    Echipa de start a Stelei

    Steaua (4-2-3-1): Niță – Enache, Larie, Momcilovic, Morais – Filip, Ov. Popescu – Golofca, Budescu, Teixeira – Alibec

  4. Gosu

    Fara legatura cu subiectul. Ca orice campioana care se ‘respecta’, Viitura a inchis echipa a 2-a, academia si va renunta la toti jucatorii importanti.
    Cum era aia ‘echipa construita pe fundatie solida’ , ‘model demn de urmat’. Daca nu era presa pozitiva si influentele televiziunilor echipa asta nu mai exista in ziua de ani.
    Au fost unii si pe-aci care au pus botul la vrajelile mass-media si au omis esentialul. Si per total stati linistiti ca a scos Hagi mai mult decat a bagat si in principal de la ciobanete.

    1. sikander

      Evident ca haghi si-a scos parnosu si acum inchide taraba.

      Eu as zice ca intre gigi si haghi au fost si unele curatari de bani, dar e doar un feeling 🙂

      Azi bou’ de naum bocea dupa academia defuncta, de parca s-ar prabusi fotbalul nostru. Academia plii nu a reprezentat nimic in plus fata de orice alta echipa de cartier. Sansa lor a fost ca haghi e patron si astfel au beneficiat din plin de multe avantaje. Daca amarata de echipa de juniori unde am jucat eu pe la 16-18ani ar fi beneficiat de asemenea conditii, ar fi avut rezultate asemanatoare. Doar ca noi ne antrenam pe maidane si ne multumeam cu 3mingi cadou…

    2. fortuneteller

      Pacat ca se duce la vale. Desi clubul lui Hagi a fost proptit serios de presa si „jocul rezultatelor”, totusi e o idee care merita atentie. Nu vad de ce sa fim fericiti cand o echipa care mai promlva vreo 3-4 romani se duce la vale, iar alde CFR (sau in trecut Astra, Unirea, etc) aduc niste mediocrii protughezi pe datorie , inhata meleoanele de LC datorita punctelor facute de FC Steaua, iar apoi se desfiinteaza sau intra in reorganizare financiara. Ce e de castigat din asta?

  5. quark

    3 reprize din 4 suntem la egalitate cu o entitate avand jucatori cotati la 195 milioane , cu jucatori adusi de la Barca sau Real … in conditiile in care Enache e de coma , Golofca sau Budescu sunt inexistenti

  6. naiyba

    Se poate! Cu Pintilii era altceva, Teixeira nu joaca la fel ca in tur sper ca-si va reveni in rep a2a. Alibec tine un pic cam mult mingea si ar trebui sa-l lase mai mult pe Budescu.
    Forza Steaua! Mai mult curaj si mai multa concentrare!

  7. joga-bonito

    Mentalitate de echipa mica, probabil inspirata de un antrenor mic cum e Nik. Portughezii erau de batut. Daca nu erau capi de serie 100% nu se calificau. Foarte neinspirat Dica cu Budescu, Golofca si cuplul de mijlocasi centrali.

    Du-te Dica la… Pitesti, nu ai fata de Steaua. A, da si out cu Enache. Pur si simplu nu mai vreau sa-l vad.

  8. sikander

    Greseala initiala la golul 3 a venit din prostia lui alibec, care a tratat la misto mingea recuperata de la dost, in loc paseze scurt la tanase. Mult prea individualist prea des. Teixeira cred ca are dureri si trage de el.

  9. blaugrana86

    In sfarsit intram si noi in linie dreapta dupa acest meci. Sa jucam fotbal si in campionat si sa nu mai vedem evolutii de genul celei cu juventus. In alta ordine de idei, EL este mult mai de nasul nostru

  10. naiyba

    Nu ai cum sa o arzi in halul asta la un meci ca acesta, am pierdut pe 4 greseli personale.
    Dica nu putea face mai mult, a gandit bine meciul insa sunt cativa acolo, enache, larie, tanase care sunt sub orice critica.
    Daca am evitat sa ma pronunt asupra lui Tanase, acum nu mai pot, omu e muci, nu a adus absolut nimic in plus de cand a intrat, decat tavaleli pe jos, absenta lui Pintilii s-a vazut si s-a simtit precum si evolutia slaba, incredibil de slaba a lui Teixeira….pacat pt ca saracii astia erau de batut.

  11. adi i.

    Moralul nu-l poți cumpara, dar îl poți dobândi cu jucatori de calitate iar noi nu mai avem acești jucatori de mulți ani , in fine măcar de acum șa ne concentram și pe campionat măcar pana încep grupele
    Hai STEAUA

  12. Redondo

    Da nene erau de batut. Legia i-a batut anul trecut in grupe cu 2-0. Dar poate ca unii trebuia sa intelegeti ca si noi suntem foarte slabi, ca nu meritam anul trecut sa fim campioni, sa lasati comediile cu TASul, sa lasati propaganda cu marele meci facut de Alibec la Lisabona samd…

    hai mai bagati ceva de Viitorul, ca asta e problema acum…

    Gata cu propaganda tata! Ciocu mic acum, ca TASUL e departe!

    1. naiyba

      Am inteles asta, e de rasul curcilor sa iei gol din out cum am luat noi 1-ul gol pe o intrare de low kick a lui Larie.
      @strezahum nu e niciun delir, pt ca oamenii nu au jucat cine stie ce, dar asa cum ai zis si tu am zis si eu cu Larie , enache, tanase e gre pt ca sunt prea multe maini moarte pt un meci ca asta. Asta este mergem mai departe unde ne este locul in europa league asa ca ii invit pe javre sa-si mai ia bilete la meci si totodata ii si inteleg, te saturi sa-i tot vezi pe Stelisti in europa la TV si vrei sa-i vezi pe viu.

    2. Gosu

      @Redondo , aia e tata.
      Deci merita viitura. Lasa ce conteaza ca noi am mai trecut de un cap de serie, e mai bine ca ei cu ciprioti si austrieci sa o iei pe carca 😉
      Dar cum ziceai tu, nu castiga intotdeauna echipa mai buna , ci aia mai inteligenta. Daca eram si noi inteligenti sa avem P.R. mai bun era mai bine pentru toti, pentru Romania.
      La cum s-a miscat echipa asta de adunati si cu un antrenor adunat si el de pe coclaurile ligii 3 si vazand ce nivel e pe ruta campioanelor, te sfatuiesc sa stai linistit ca Steaua se califica in proportie de 99.9% in grupele UCL.
      Dar lasa ca asa e bine pentru toti. Inchide si Hagi bazarul de ciurucuri, fotbalul romanesc ramane in pom. E ok 😉

      1. Gosu

        Ah da si P.S. mai Redondo.
        Vezi daca nimeni nu se mai informeaza ajungem sa avem confuzii serioase. Legia asta de a batut Sporting anul trecut, nu mai e chiar ca aia de pe vremea lui Reghe I, doar cu polonezi in lot.
        Iti dau niste nume de le aveau anul trecut, daca stii despre ce e vorba , jos palaria:
        Vadis Odjidja-Ofoe, Tomas Necid, ba chiar si copilu’ lu’ gigi de la Molde, Daniel Chima Chukwu.

    1. naiyba

      @Generalul Talpan.

      Eu nu stiu de ce intri tu pe site-ul asta, crezi ca esti cool ca ti-ai pus poza lui Talpan cu ochelari de terminator? Vrei sa ne trollezi, te simti bine in sinea ta sau in cercul tau de prieteni – mama ce le-am zis-o la aia pe fc steaua, cu atentat ca au plecat samantarii ca ei sunt suporteri de rezultat.
      Vezi-ti ma baiatule de echipa ta si sustine-o cum stii tu mai bine si lasa-ne pe noi ca ne purtam noi singuri de grija.
      Eu nu vad nicio placere in faptul ca Steaua este impartita in doua la ora actuala, fie ca tie iti place sa recunosti sau nu, Steaua este impartita in doua la ora actuala iar asta nu face nimanui niciun favor.

      1. Gosu

        @naiyba .
        Bravo omule ! I-ai zis-o boschetarului asta, troll de meserie. Ce e pacat e ca sunt oameni cu greutate in lumea ros-albastra care regreta „separatia” pwlii si exista imbecili detractori ca asta de mai sus si trompeta de mai jos care jubileaza.

  13. robertsud

    …da a fost atentat… au atentat astia de la fah cah sebeaua sa intre in europa pe la portile portugaliei din sporting. dar dupa 3 reprize de ZEI, le-a aratat mai marele boier ce trebuie sa faca, plus ca la pauza au venit aia de la CSA sa ii mituiasca pe portughezi ca sa traga mai tare sa se califece, ca doar, sunt de batut nu ?!?! :))) Doamne ocrotestei pe fcsbei, coregrafie frumoasa DOAR SPORTING BUCURESTI (fotbal club Fotbal Club Sporting Bucuresti sau Berceni depinde cum vrei sa spui)

  14. mikegr

    @ alexandru-h

    normal ca nu-l compar cu dica…doar ziceam ca in conditiile date era imposibil sa ii scoatem pe astia ..o echipa de 10 ori mai valoroasa (pe hartie) si mai omogena..dar asa e la noi…peste 2 ani nu cred ca mai avem 2 jucatori din dubla asta in lot 🙂

    1. Gosu

      @mike.
      Sigur , poate era posibil cu un lot experimentat si omogen, cum bine ai punctat. Nu stiu ce mai zicea Ah daca era Dan Petrescu antrenor si nu reusea sa se califice. Dar vad ca ii cam place sa fie hater.
      Atunci poate trebuia adus Daum sa o arda pedofileste cu pustii de la Hagi.
      Acum sigur o sa mi se rastalmaceasca cuvintele si o sa se spuna ca sunt fanul lui Dica. Gresit ! In campionat nu m-a dat cu nimic pe spate , dar pe de alta parte intr-o alta dubla ca asta, in aceleasi circumstante, NU CRED CA PUTEA NICIUN ANTRENOR DIN LUMEA ASTA SA OBTINA MAI MULT.

  15. Gosu

    P.S. : Eu zic sa-l dam afara si sa-l aducem pe Gicuta, ca si-asa inchide taraba si are experienta. A luat un titlu, ceea ce nu e de colo si in plus el stie sa piarda , face egal acasa si o ia la scor in deplasare, cand nu e vorba de austrieci desigur 😉
    In plus are ochi la jucatori poate face ceva din Coman si Benzar al’ mic 🙂

  16. alexutz2007

    Mi-a placut mult de Morais.
    Enache si Larie sunt verigile slabe. Speram sa nu-i mai vedem pe teren. Imi pare rau ca nu au jucat D. BENZAR SI D. MAN.
    Dica ca antrenor e cum e Enache ca fotbalist. Sporting era echipa de batut.

  17. adrian0808

    Ilarie – praf
    Enache – varza
    Popescu si Filip – liga 3
    Alibec – are raspunsul pentru care DAUM nu il cheama la nationala (indolent si egoist)
    Budescu – tot sarmaluta
    Golofca – tot fc botosani
    Momcilovici, Teixeira – luptatori
    Morais – fotbalist
    Nita – pauza l-a deconectat de la meci …. tot stadionul a vazut ca se facea schimbare pe teren iar el vroia sa degajeze … apoi a venit golul 2 unde nu a stiut ce sa faca …

    Nita – inca mai are credit …. sa speram ca a inteles ceva din meciul asta ( enache si ilarie la odihna in liga 2, golofca la scoala, budescu si alibec la tabla )

    ggb – idiot si retard in continuare … o va da iar pe zestrea fetelor pana la 15 septembrie

    mm – la cofetarie cu el

    muie dinamo

    liberii si coregrafii

  18. killertits

    Pana la 1-2 am jucat decent, peste puterile noastre si neasteptat, a venit gafa aia a lui Nita ( sau a lui larie sau dracu stie, amandoi ) si s-a terminat totul, zici ca a intrat o echipa de liga 4, in fine.

    Nu poti juca cu dang-dang Popescu si Filip la mijloc, Enache si Larie in aparare contra alora, au facut la mijloc ce au vrut…puii mei, mijlocul nostru si o parte din aparare sunt cel mult de Gaz Metan ( ca pozitie in clasament, asta ca sa nu zic liga 2 ). Dica nu avea alte solutii pt meciul asta din pacate, dar oricum s-a vazut si asa ca nu prea a stiut sa puna echipa in teren, golul nostru a venit ca urmare a relatiilor stiute de cei veniti de la Astra ( Budescu – Alibec – Morais ), nu ca o schema gandita de Dica.

    Am fost pe stadion, si ziceau unii ca a fost nustiu ce 11m la Tanase la scorul de 1-1, nu am gasit reluari sa vad…voi stiti ceva ?

    1. naiyba

      Schemele lui Dica s-au pierdut ba la enache care de multe ori pare ca nu are nicio treaba cu sportul asta si cred ca nici bibilica nu-l duce, de fapt pe multi dintre ei nu-i duc binilica de asta se si pierd in dribbling-uri sau dau pase de te miri unde, la adversar in tribune samd.
      Tre sa mergem inainte, de asemenea sper ca acum odata cu aducerea atator jucatori, sa scapam de jucatorii care ne-au mancat nervii si timpul:
      Enache
      Anonim
      Larie
      Filip (pt ca nu te poti baza pe un jucator de cristal)
      Tanase
      Achim
      Popescu (nu vad sa mai creasca)

  19. calinel

    Steaua a pierdut meciul din cauza inchizatorilor. Sporting a jucat cu 3 jucatori la mijloc care se stringeau si i-au batut net pe cei 2 inchizatori ai Stelei. Acestia au fost lasati singuri, deoarece Golofca juca strins de banda, iar Texeira se calca cu Enache pe partea dreapta. In rezultat, la mijloc era tot timpul 3 contra 2, iar fundasii central ai Stelei erau lasati intotdeauna sa joca 2 contra 2, 2 contra 3 cu atacantii
    Uitati-va la golul 2. Filip ia mingea in jumatatea adversa pe centru si e inconjurat imediat de cei 3 mijlocasi portughezi. In rezultat pierde mingea, si imediat Acuna e pus pe contra atac. Larie e taiat de pasa, iar Momcilovici e prins pe picior gresit.
    Aici as mai vrea sa mentionez ca Filip (sau Popescu), dupa ce a pierdut mingea, s-a ridicat greu si nici nu a sprintat sa recupereze mingea.

    La faza golului 3, mingea e pierduta undeva in banda stinga, si iar contra atac 2-2.

    Golul 4 cam la fel.

    Golul 5 a fost antologic. Din cauza ca Enache juca la nivelul atacantilor, s-a creat o bresa pe dreapta, Larie s-a dus ca il incurce pe atacant, Momcilovici s-a dus sa acopere pozitia lui Larie, ia in spatele lui a ramas un gol pe care l-a folosit jucatorul portughez. De-abia dupa ce s-a terminat faza s-a intors si Enache.

    Nu am intelese de ce fundasii laterali urcau atit de sus si ramineau acolo. De ce nu urcau pe rind? De ce Enache a renuntat sa se mai intoarca in aparare de prin min 60?
    Pe benzi se calcau pe picioar, iar in careu la centrare aparea Texeira.

    Consider ca cauza infringerii a fost lipsa lui Pintilii. Totodata, cred ca Budescu trebuia tinut in teren inca 15 min, iar jucatorii sa primeasca indicatii sa scoata o lovitura libera la 25 m de poarta. Exact asa cum a fost cu lovitura libera executata de Momcilovici.

    Dar in primul rind, meciul s-a pierdut pentru ca baietii nu se misca pentru crea oportunitati de pasa, in rezultat, incearca sa rezolve pe cont propriu actiuni pe care le pierd in 90% din cazuri (de Alibec nu mai vorbesc ca acolo e alt motiv). Jocul e lent, cind jun jucator se demarcheaza, nu primeste mingea din prima. Mijlocasii la inchidere prefera sa paseze mijlocasilor laterali pentru ca acestea sa dea lung de linie, in loc sa incerce sa arunce ei mingea pe jucatorii demarcati.
    Si nu am inteles ce a fost cu delasarea de prin min 60? In loc sa iasa la presing, ei se uitau la minge.

  20. calinel

    Cel putin valoric lucrurile se vor schimba cind vor intra jucatorii noi. Benzar pe dreapta, fundasi centrali de meserie pe centru, Momcilovici pe stinga la locul lui, Pintilii la centru alaturi de Ov. Popescu sau Nedelcu. Cu Texeira intrind in ultimele 30 min sa aduca valoare, pe stinga sper sa se integreze Golovca sau sa faca Coman ceva.

  21. raducus

    S-a lovit Tanase ca de zid de francezul venit de la Barca. Nu stiu ce sa zic, irelevant oricum.

    Mie mi s-a parut ca Larie a gresit la „jumatate” din goluri 🙂 pozitionare total gresita, niciun simt de aniticipatie, pripit, nesigur, i-a pierdut pe drum pe oamenii din fata ai lui Sporting de multe ori, parca intorcea tirul dupa ei…

    Prea devreme concluzionam ca Dica e sau nu antrenor. Daca printr-o minune bateam aseara, era cel mai mare antrenor de la nu stiu cine incoace. Asa…

    Problema e unde stim cu totii ca e de fapt. Ba jucam cu rezervele in campionat, ba in Europa League ca aparent e atins obiectivul. La anul, vorba unui coleg de pe forum, sa ne pregatim de transferurile a cel putin 4 jucatori de la CFR, viitoarea campioana.

    Luam jucatori de la campioana anului precedent ca sa-i facem pe altii campioni in anul curent si sa se invarta banutii in familie.

    Dar sa nu ne grabim. Hai sa vedem cu o sa fie urmatoarele meciuri din campionat dupa ce fac cateva dusuri si noii veniti.

    1. calinel

      @Raducus
      Larie are parte din vina, dar golurile au venit pe contraatac dupa ce mijlocasii l-a inchidere au pierdut mingile. E si normal ca Larie sa aiba probleme cind e pus 1 contra 2 jucatori ofensivi, iar in jur maximum Momcilovici sa il ajute.

  22. siegfried

    Asta e. Ne-ar fi trebuit prea mult noroc ca să ne calificăm în condițiile în care am avut doar 5 jucători apți pentru nivelul ăsta: Niță, Momcilovic, Moraes, Teixeira și Alibec.
    Larie, Enache, Filip, Popescu, Golofca, Tănase, Man, Gnohere n-au valoare de CL, bine unii dintre ei nu cred că au valoare nici pentru titlu de campion în România.

  23. saramago

    Steaua – Sporting 1-5 (1-1); steliștii au pierdut în aceeași manieră și în toamna lui 1989, în turul secund al CCE, în fața lui Eindhoven. Și atunci au încasat patru goluri după pauză (evoluau Hagi, Lăcătuș, Dan Petrescu, Lung, Ungureanu, Iovan, Balint ș.a.), trei de la Romario, dacă nu greșesc.

    Niță 5 – decent în prima parte, cu decizii neinspirate apoi; scăderea de formă față de sezonul trecut este clară;
    Enache 4 – efort lăudabil, dar evoluția a fost garnisită cu o mulțime de nereușite;
    Larie 4 – joc decent în prima parte, apoi depășit total; e un jucător cu limite structurale evidente;
    Morais 6 – bun în puținele situații în care a putut să ajute ofensiva, copleșit în defensivă, cu precădere în ultimele 35 de minute;
    Filip 5 – bun în prima repriză, depășit de ritmul jocului ulterior; are pe conștiință unul dintre golurile încasate de steliști;
    Ov.Popescu 4 – evoluție suboptimală, în nota cu care ne-a obișnuit în acest debut de sezon;
    Teixeira 5 – dedicat echipei, fără realizări notabile de această dată;
    Budescu 5 – rază scurtă de acțiune, câteva artificii, poate va fi mai util în viitoarele meciuri;
    Golofca 4 – a alergat în zadar, nu a legat combinații, nu a făcut un joc defensiv mulțumitor;
    Alibec 6 – foarte bun timp de 60 de minute, s-a prăbușit odată cu echipa;
    ………………………………………………………………………………………………………………….
    Tănase 3 – o glumă de jucător, potrivit pentru … anumite retrospective de sfârșit de an;
    Gnohere 4 – este un jucător util … în meciurile din Liga I;
    Man 4 – a jucat pe final și a izbutit să se cunfunde în mediocritatea echipei.

    1. milovan-djilas

      Salut, Saramago!
      Mare cosmar meciul cu Eindhoven!
      Dupa golul de generic al lui Laca, cu capul, dupa o centrare de manual a lui Hagi, a egalat Ellerman inainte cu vreun minut de pauza.
      Vedeam meciul la un unchi, la 500 de metri de blocul meu.
      Cu cateva minutele inainte de inceperea reprizei a doua, am plecat pana acasa sa ii aduc ceva unchiului, iar cand m-am intors, Romario inscrisese deja primele doua goluri… era 3 – 1 dar inca se juca, fiindca Steaua era o forta.
      A dat Ellerman din nou un gol suspect de ofside si s-a prabusit totul, la ultimul gol Romario s-a jucat cu Bumbescu in careu de-a soarecele si pisica.
      Groaznic moment, va dau cuvantul meu ca am scris tot din memorie, m-am uitat putin pe „goagal” doar pentru a-i scrie corect numele lui Ellerman.
      Daca tot suntem la momentul amintirilor unei echipe care chiar a fost in primele 5 din lume vreo 3 ani de zile, va invit sa urmariti:
      https://www.youtube.com/watch?v=hOmTrBQCLE4 – golul de generic al lui Lacatus de la Eindhoven
      si
      https://www.youtube.com/watch?v=0WfINVugwpU – golul aceluiasi Laca din tur, scor 1-0.
      PSV Eindhoven castigase Cupa Campionilor in 1988, cu Benfica, ce scosese Steaua in semifinale……. pare o gluma in ziua de azi, nu?

      1. piece-of-mind

        @milovan-djilas

        La Bucureşti am pierdut calificarea cu Eindhoven, am ratat foarte mult. Îmi aduc aminte că în apărare am făcut un joc la offside genial, Romario era prins mereu pe picior greşit. De retur ce să mai zic, s-a jucat chiar de ziua mea :)).

        Amintiri dintr-o epocă pe care anumiţi useri ar dori să o facă uitată…

  24. Ultrassteaua_20

    Pacat de titlul ratat prosteste in fata Viitorului! Anul acesta era o paine de mancat pe ruta campioanelor! Cu Maribor, Rijeka, Astana sau Karabagh aveam o sansa buna sa intram in Liga. Anul viitor va fi aproape imposbil. Vor fi 26 de echipe calificate direct in Liga si doar 4 care vor merge de pe ruta campioanelor. Iar capi de serie vor fi probabil Olympiakos, Basel, Salzburg si Ludogorets. Si in playoff ne va fi greu sa ajungem. Celtic, Copengaha, Rosenborg, Dinamo Zagreb, Legia sau Sparta Praga ne pot oricand elimina. Atat ca vor creste premiile si in EL de la anul. Mi-e teama ca vor trece ani buni pana mai jucam in liga 🙁

  25. blaugrana86

    Acum, odata cu eliberarea de stres, sper sa formam si noi un 11 de baza si sa jucam ceva fotbal. Imi inchipui ceva gen Niță – Momci Planic Balasa Benzar – Morais(Pintili) Nedelcu – Coman(Golofca) Budescu Teixeira(Man) – Alibec

  26. naiyba

    Mimi sa ne explice de ce nu a fost in stare sa aduca fundasi centrali desi stia ca vom avea nevoie de ei inca de la inceputul play-off-ului de anul trecut si a devenit clara treaba dupa terminarea campionatului, ca de replici ieftine pe facebou sunt satul. Lasa gura coaee ca ai facut-o varza.

  27. alpopa

    Dupa meciul de aseara sunt trist. Nicidecum dezamagit, doar trist.

    Nu am cum sa fiu dezamagit pentru ca, desi in ultima saptamana in capul meu s-au petrecut nenumarate scenarii victorioase, derulate cu repeziciune si intensitate, se auzea totusi aceasta soapta. Soapta ratiunii: „sunt mult mai buni, mai profesionisti, mai pregatiti din toate punctele de vedere! doar o minune ne poate face sa ne calificam!”. Aceeasi ratiune care imi soptea la meciurile cu Valencia, cu Ajax, la meciul Romaniei cu Anglia din 2000 … si careia ii raspundeam trufas, dupa izbanda: „uite vezi, minunile sunt posibile!”. Aceeasi ratiune in fata careia a trebuit insa sa ma recunosc infrant de multe alte ori, poate chiar de prea multe ori… La atatea alte partide unde am sperat in zadar. Nu este fascinant cum savuram pana la limita paroxismului aceasta speranta, pentru ca mai apoi sa picam in abis, la limita depresiei, cand suntem readusi cu picioarele pe pamant? Si totusi, nu as vrea sa fie altfel. Nu m-as mai numi suporter daca ar fi altfel. Daca nu as spera, daca nu as visa ca Alibec ia mingea si inscrie de 3 ori iar Nita scoate tot ce se poate scoate… De aia nu sunt deazamagit. Sunt doar trist.

    Sunt trist pentru ca ma uit in jur si vad ca oamenii nu inteleg fotbalul.

    Responsabilii nostrii nu inteleg ca in zadar ingrasi porcul in ajun aducand 15 jucatori si cerandu-le sa rupa norii. Nu inteleg ca daca vrei sa formezi o echipa puternica, atunci pasul de timp minim pe care trebuie sa-l aloci este de un an de zile. Abia dupa un an tragi linie si iei decizii, ajustezi cursul corabiei si, daca situatia o impune, tai in carne vie acolo unde e nevoie. Jucatorii nu inteleg ca degeaba tragi tare cu 5 zile inainte de meci, te culci devreme, mananci bine si faci exercitii de forta mentala dupa masa de pranz, daca in ultimul an ai furat la turele de teren, ai jucat la misto, ai iesit la baut de mai multe ori decat te-ai culcat la ora stabilita…

    Sunt trist pentru ca, din inaltul tribunelor, ma uit in jurul meu si-mi dau seama ca pentru multi, ceea ce se intampla pe gazon nu prea are mult sens, iar daca are, oricum e doar o joaca. „Arbitrul e cumparat”. „Astia au dat meciul”. „Mama ce viteaza are Enache” (?!). „Hai acasa ca-mi *** **** in ei.” (dupa ce ai dat bani pe bilet, ai mers 3 ore cu masina, ai stat o ora sa intri, ti-ai pus curul pe scaun si abia daca ai schitat un strigat de incurajare). Sigur, sunt oameni si oameni, nu pot fi toti asa cum imi doresc eu sau altcineva. Dar parca era o vreme cand era altfel. Cand, in momentul cand ajungeai in tribune, indiferent ca era in peluza sau la „cetateni”, simteai o energie colectiva care-ti lasa un gol in stomac. Auzeai o gloata nebuna cantand si sperand, suferind, injurand, incurajand… Sau ma insel eu? Ma rog, inteleg ca asa e fotbalul astazi, e doar o piesa ca oricare altele… vii, iei un popcorn, pleci acasa. Si asta ma intristeaza.

    Dar cel mai mult ma intristeaza altceva, mult mai grav. Isprava de aseara este de fapt o imagine a societatii romanesti de astazi. A tarii noastre, Romania, in care totul se face pe genunchi, la repezeala, fara un plan, fara niste principii directoare. Dupa ureche. Pentru ca asa e in tara lui „lasa ca merge si asa”. Merge, dar merge doar o vreme, pana cand iti pica podeaua de sub picioare si trebuie sa o iei de la capat, daca nu cumva ai ajuns deja in lumea de dincolo. E tara in care cei mai multi se apuca de ceva cu inima indoita si, daca ajung sa termine ce-au inceput, o fac oricum prost, cu motivatia pe minus si cu gandul la orice altceva. Asta am vazut aseara: de la responsabilii cu firul ierbii, la baietii care alergau dupa minge, la aia care au venit sa-i vada din tribune si pana la aia care au venit sa le ia banii.

    Ma intreb, oare, ne vom trezi vreodata? Ne vom apuca vreodata sa lucram la noi insine, la fondul problemei, sau vom continua sa aruncam cu scuze puerile, de genul „e vina lui X, nu a mea”, „asa a vrut Dumnezeu”, „asta este, ce sa facem” ?! Suntem la ani lumina de societatile din vest, la ani lumina de fotbalul din vest. Startul a fost pierdut. Probabil ca nu-i vom mai ajunge niciodata. Dar un lucru bun, asa, pentru sufletul nostru, pentru orgoliul nostru, chiar nu putem face?

    Tot speram sa ajungem si noi tara unde „lucrul e bine facut”. Daca nu cascam ochii bine si nu ne privim in oglinda cu un veritabil si sincer spirit auto critic, nu vom ajunge nici macar la stadiul de tara „lucrului bine inceput”.

    Steaua? Inca un an de sperante, probabil desarte: sa zobare Enache, sa zboare Larie si, dupa ce castigam la pas campionatul si avem echipa omogena, sa intram in grupele CL pe ruta campioanelor. Sau, asa cum imi sopteste ratiunea: sa-l dam afara pe Dica in Octombrie, sa mai schimbam doi antrenori pana in martie, sa iesim pe doi din cauza ratarilor si varicelor lui Florinel, iar apoi sa vindem 15 si sa cumparam alti 15 ca, vorba aia, „asta-i pohta ce-am pohtit”…

  28. trracus

    Asa cum zicea cineva mai sus consider ca meciul l-am pierdut la mijlocul terenului la nivelul celor 2 inchizatori. Acestia au fost depasiti drastic atat datorita faptului ca au fost mereu in fata mai multor adversari in acea zona, dar mai ales datorita valorii lor si a faptului ca nu castigau dueluri. Si in cazurile fericite cand reuseau sa sara ei la cap sau sa ia prim-planul mingea mergea in aut, sau inapoi sau pasa gresita. Oricum nu cred ca am fi fost in stare sa batem Sporting nici cu 2 inchizatori foarte buni, dar macar am fi putut spera; a parut o diferenta mare de categorie ca la box.

    Alibec mi s-a parut absolut genial. Nu vreau sa ma acuze nimeni de vreo simpatie, l-am criticat in nenumarate randuri. Dar atunci cand echipa ta nu reuseste sa lege 3 pase niciodata, cand ai mijlocul mort, cand ai jucatori de banda ca Enache care nu reusesc o centrare o pasa buna sa ai un jucator care tine meciul asa cum a factu-o Alibec este extraordinar. Un jucator care sa castige atat dueluri fizice, dar si tehnice care sa suteze sa paseze pe culoar e un jucator pe care rar il vezi si la echipe mult mai bune.

    Golofca mi-a lasat si el o impresie buna, mi se pare ca pe o tactica ofensiva a echipei si avand langa el niste jucatori capabili de un-doiuri, de la care sa se intoarca mingea la el ar putea face mult mai multe. Aseara a fost pierdut in spatiu de multe ori, e greu cand vii de la Botosani, dar mi se pare ca are potential.

    Si acum notele:
    Nita 4 – Trist dar eroarea aia ne-a mancat realmente.
    Enache 2,5 – A facut efort, dar nu merge chiar asa. Suntem la fotbal totusi; scapi oamenii pe defensiva pe atac nu ti iese nimic. A jucat de 2, 2 ii dau.
    Larie 2,5 – Nu are nici o treaba cu nivelul asta. In loc sa dam banii pe gloabele alea de la viitorul care o sa fie urmatorii Amorim si Tanase ( pentru ca asa ii vad pe Coman si Nedelcu) puteam de 5 milioane sa luam niste fundasi centrali si niste inchizatori mai mult decat acceptabili.
    Momcilovic 4,5 – Greu sa zic ceva despre el. E dificil atata vreme cat mijlocasii tai centrali sunt dezastruosi iar adversarii vin mereu cu fata spre poarta e greu. Oricum se vede ca nu e asta pozitia lui as zice, n-are vana aia pe care o vedeam la Goian la Szukala, oameni care ieseau si castigau dueluri.
    Morais 6 – Jucator bun. El si Alibec mi s-au parut singurii care ar putea face constant la acest nivel.
    Ovidiu Popescu 3 – E jucator sa te joci cu el acasa cu Colentina. N-am nimic cu el, dar asta e adevarul.
    Filip 3 – La fel.
    Teixeira 5.5 – Nu i-au iesit chiar multe aseara, totusi nu iti e rusine nici cu el.
    Budescu 3.5 – Nu inteleg de ce l-a bagat titular daca nu poate alerga. Nu inteleg nici de l-a schimbat la pauza si nu l-a mai lasat 10 minute sa faca niste sprinturi. Surprinzator, pentru prima oara am asteptat cu ardoare sa fie schimbat cu un „favorit” de al meu Tanase.
    Golofca 5 – Cum am zis mai sus carente tactice si de pozitionare, dar calitati bune.
    Alibec 9 – Senzational. Daca aveam si un ciuruc de atacant, nici nu vedeam centrul terenului. Poate ca multi nu vad asta, dar conteaza enorm cand doar degajezi mingea in fata sa ai pe cineva sa tina de ea, sa urce extremele sa dea o pasa.
    Gnohere 5 – Jucator bun de campionat, decent mai greu la nivelul asta, mai ales cand sta mereu la 70 de metri de poarta pentru ca echipa ta nu e in stare sa avanseze.
    Tanase 4 – I-am dat 4 doar pentru ca a revitalizat un pic jocul cand l-a schimbat pe „mortul” de Budescu. Altfel n-are ce sa caute la nivelul asta.
    Man 4 – Nici o treaba nici el cu nivelul asta.

  29. piece-of-mind

    Echipa lui Reghe din sezonul 2012-2013 s-ar fi calificat fără probleme. La fel s-ar fi întâmplat poate şi în situaţia în care nu am fi avut parte de tămbălăul actual. Sporting mi s-a părut o echipă fără strălucire, fără vedete, fără anvergură.

  30. Cosmin Andrei

    Piece aici cam ai dreptate. Echipa aia a batut Chelsea acasa si era cat pe ce sa le faca felul si acasa la ei. Ciobanul s-a imbogatit de pe urma acelei echipe.
    Sa vedem daca se mai poate reconstrui ceva si poate mai intra Becali pe la bulau vreo 5 ani.

  31. Gosu

    @Cosmin, bull shit. Fara suparare. Una e Europa League alta e Champions League. Credeam ca lectia asta am invatat-o cu diferenta dintre Chelsea de C2 si aia de C1
    Vad ca abereaza cineva mai sus cu Sporting ‘echipa fara vedete’. Bai baieti una e sa spui ca nu e de talia lui City, Real sau Chelsea si alta e sa te faci ca n-ai auzit de Coentrao, Mathieu, Silva sau Dost.
    Ce dreacu doar unii sunt campioni europeni si altii n-au reusit sa iasa din grupe cu Albania.

Lasă un răspuns