FC Steaua – Sepsi OSK 2-0! Victorie cu un joc de uitat

de | februarie 24, 2018

Pe o vreme câinoasă, ger (temperatura resimțită -14 C⁰) și viscol, Steaua a învins cu 2-0 pe Sepsi și a întrat în Play off cu 28 de puncte, la numai 2 lungimi de CFR.

  • Clasament final în Sezonul Regular (Dinamo la 16 puncte de Steaua!)

Clasamentul de start în Play off

1. CFR Cluj – 30 de puncte
2. FC Steaua – 28 de puncte
3. CSU Craiova – 26
4. Astra Giurgiu – 22 *
5. FC Viitorul – 22 *
6. CSM Poli Iaşi – 20

 Formație care nu a beneficiat de rotunjirea punctajului și care în caz de egalitate de puncte cu orice altă echipă la finalul play-off-ului are câștig de cauză.

Un scurt bilanț. Să nu ne lamentăm prea mult, ci să ne vedem lungul nasului și partea plină a paharului. Steaua a jucat până acum cu 18 meciuri mai mult decât CFR, care în afară de campionat nu a avut niciun stres, dar a avut un parcurs de excepție (ca punctaj) în Liga 1.  Campioanele ultimelor două ediții, Astra și Viitorul, au terminat pe locurile 4/5, la 11 puncte de Steaua,  și au părăsit UEFA încă din vară. Ambele au suflat titlul Stelei, știm noi cum. Dinamo e pe locul 8 la 16 puncte de Steaua și va juca play out deși au disputat numai o dublă în Europa. Toate cele 3 au cu 14-16 meciuri mai puțin jucate decât Steaua în toate competițiile din acest sezon. CSU Craiova, principala urmăritoare a Stelei, are cu 16 mai puține.

Da, Steaua a investit în jucători, dar dacă Becali a dat niște milioane de euro pe niște jucători de la Astra și Viitorul, asta nu înseamnă că acea sumă reprezenta și  valoarea lor! O Dacie Logan plătită cu prețul unui Audi A4, tot Dacie rămâne! Apoi, nu toți cei veniți la Steaua în vară erau obișnuiți (sau capabili) să ducă meciuri tari din 3 în 3 zile. Asta se dobândește în timp, nu peste noapte și nu pe bani ca la tarabă. Cu Steaua toate echipele din Liga 1 își dau viața pe teren, iar în UEFA meciurile sunt și mai extenuante. Nu mai punem la socoteală și erorile manageriale de transfer.

Una peste alta, Steaua a obținut cel mai mare punctaj (55) de când se joacă în sistemul cu Play off – Play out și s-a calificat și în primăvara europeană cu 10 puncte din Grupa G de Europa League, utilizând în Liga 1 și UEFA mulți jucători tineri lipsiți de experiență. Vlad, la cei 18 ani,  a apărărat aseară al 5-lea meci al său în Liga 1, dar are deja 4 în Europa League.

Steaua lui Dică are mai multe puncte (55) decât au obținut echipele campioane din 2015-16 (Astra-51) și 2016-17 (Viitorul-51), iar în acele sezoane a fost antrenor Reghecampf cu jucători pe care s-a încasat aproape 20 de mil. euro!

Meci greu cu un adversar super-motivat și incomod, pe gazon greu cu un grad ridicat de risc. Nu s-au întâmplat accidentări foarte grave, deși au fost două situații care au amuțit de-a binelea publicul înghețat de pe Arena Națională, dar și pe cei din fața televizoarelor. Din fericire meciul s-a încheiat cu bine. Arbitraj rezonabil, în condițiile date.

Steaua încheie sezonul regular cu un succes! Însă e o victorie ca un glonț trecut pe la urechea roș-albaștrilor care au tratat cu superficialitate prima repriză. Au fost salvați în mitanul secund de autogolul lui Viera ( ’51) și tripleta Budescu-Coman-Man (’86).

Steliști care s-au încumetat să vină la meci au afișat un banner la adresa câinilor. 

Așa cum anticipam în avancronică, efectul Lazio/UEFA s-a văzut, pentru că Steaua a jucat la fel de slab ca acum 3 zile pe Stadio Olimpico unde a încasat 5 goluri. În prima repriză, cu mici excepții, parcă am revăzut Lazio – Steaua, deși pe teren era Sepsi, antepenultima din Liga 1. Excepția a fost că Lazio nu a ratat, altfel la pauză putea fi ușor 3-0  și pentru Sepsi. Deconectați de parcă erau deja învingători prin prezentare, roș-albaștri au avut același joc ca la Roma: fără o busolă  tactică adecvată condițiilor, cu multe erori personale la execuții elementare (pase aiurea sau direct la adversar) și o palidă determinare.

Sepsi s-a grupat defensiv, pregătită în orice moment să dea lovitura de contraatac. Și a reușit câteva aproape letale, ajutată și de greșelile individuale ale steliștilor, care le-au servit pase de contraatac veritabile.

Pe atac pozițional, Steaua părea ruptă în două. Între linia de fundași și cei doi închizători, plasată undeva pe la 30-40 de metri de poarta lui Vlad, și linia de atac a Stelei, mai mereu au fost câte 20-25 m acoperiți numai cu jucători de la Sepsi așezați pe 2-3 rânduri. În loc să fie o echipă scurtă care acționează ca un piston pe ambele faze/tranziții, Steaua era o echipă nepermis de lungă.  Ca organizare și pasare, Sepsi a arătat mai echipă cu jucători aduși în această iarnă, decât Steaua care și-a trecut lotul prin două etape de pregătire (vară și iarnă). Pe tranziție pozitivă, elevii lui Neagoe au ajuns foarte ușor în careul nostru și păreau că au o viteză în plus față de roș-albaștri. Vlad și imprecizia atacanților din Sfântu Gheorghe au păstrat tabela intactă. Colac peste pupăză, în minutul 20 s-a accidentat Cristi Tănase, fiind schimbat cu Man după ce minute bune a jucat într-un picior.

În repriza secundă Steaua a ieșit de la cabine convinsă că se îngroașă gluma și riscă o nouă rușine pe Arena Națională după umilința de pe Olimpico din Roma. Budescu  a intrat în locul lui Bălașa (accidentat), Filip a trecut fundaș central, iar Florin Tănase a fost retras ca mijlocaș ofensiv lângă Pintilii. Vicecampioana a jucat altceva, mai bine decât în prima repriză, dar tot sub standardul de Steaua. Declicul psihologic l-a dat Viera, care a deviat în propria poartă o minge centrată de Budescu spre gura porții. Obligată să iasă la atac, trupa lui Neagoe a lăsat spații și au început să apară ocaziile steliste, mai ales după ce Dică l-a schimbat pe Filip cu Morais. Momciloc a trecut fundaș central, iar brazilianul a fost pus să dea impuls flancului stâng. După o serie de ratări, a venit și golul de 2-0 care a risipit orice emoție de final. Peste 2 minute, Coman putea face 3-0, însă Rîmniceanu a intervenit providențial.

Video. O fază superbă! Dennis Man a marcat simplu, cu poarta goală, după o pasă primită de la Florinel Coman. Faza a început, însă, de la tandemul Gnohere-Budescu.

Steaua a controlat partida, dar a avut o posesie sterilă (60-40%) și nu a reușit să expedieze decât 4 șuturi pe poartă, toate în repriza a doua!!! Mai trist este faptul că în tot meciul cel mai bun atac din Liga 1 nu a tras decât de 4 ori la poartă!!!

A fost și un meci cu multe accidentări, unele puteau fi foarte grave, dar nu din cauza unui joc dur, ci  a terenului și întâmplărilor nefericite.

  • Ciocnire TERIBILA intre 2 jucători de la Sepsihttps://youtu.be/aFvstBeSWqw
  • În minutul 57 era să-l regretăm pe Enache!!! Fundașul dreapta, Romario Benzar s-a accidentat după un duel cu Viera şi parea că nu mai poate continua. Ambulanţa a intrat pe gazon, dar l-au transportat pe targă cu gâtul imobilizat. Pe lângă faptul că Steaua a fost pe punctul de a juca în inferioritate numerică, pentru că toate schimbările au fost deja făcute, risca să înceapă Play off-ul fără fundaș dreapta. 

Echipele de start:

  • FC Steaua: Vlad – Benzar, Planici, Bălaşa (Budescu ’46), Momcilovici – Pintilii, Filip (Morais ’55) – Cr. Tănase (Man ’27), Fl. Tănase, Fl. Coman – Gnohere
    Rezerve: Bălgrădean, Larie, Nedelcu, J. Morais, Ov. Popescu, D. Man
    Antrenor: Nicolae Dică
  • Sepsi: Râmniceanu – Martinez, Viera, Jure, Daisuke – Ghinga, Petrovikj – Rodriguez (Ross ’70), Tandia, P. Petre (Oliveira ’54) – Kuku (Yasin Hamed ’23)
    Rezerve: Fejer, I. Ursu, Vilaca de Oliveira, Al. Chiriță, Y. Hamed, Ross, Dima
    Antrenor: Eugen Neagoe
Rezumat

https://youtu.be/S_oytDYrar4

Meci întreg

https://youtu.be/AHYmejLPH18

Nicolae Dică: „Nu câștigăm titlul dacă nu schimbăm aceste lucruri!”

https://youtu.be/EKR06DAaR0A

Florin Tănase:”Ne așteptam la un Meci greu”

https://youtu.be/bdwe3NuzM1w

Dennis Man

https://youtu.be/w-8HkegHmoA

 

Succes în Play off! Forza Steaua!

X Ray

 


Avancronică

FC Steaua – Sepsi OSK. Ultima etapă a sezonului regulat

Steaua joacă duminică seară, 5 februarie, de la 20:45, pe Arena Națională, împotriva covăsnenilor de la Sepsi OSK, în ultima etapă a sezonului regulat din Liga 1.

CCA a desemnat o brigadă de arbitri formată din centralul Călin Iulian (Ştefăneşti – Argeş), asistenții George Florin (Câmpulung Muscel – Argeş) și Marica Mihai Marius (Bistriţa – Bistriţa Năsăud). Arbitru de rezervă este Mladinovici Horia Gabriel (Bucureşti).

Steliștii sunt neînvinși pe teren propriu din 16 octombrie 2016 (FC Steaua-Gaz Metan 0-1), interval în care au bifat 15 victorii şi 8 rezultate de egalitate. Ba mai mult, roş-albaştrii au înscris măcar o dată în precedentele 21 de jocuri disputate „acasă”, în 13 dintre acestea marcând de cel puţin două ori.

Covăsnenii au scos  4 puncte  din deplasare în acest sezon, victorie cu 2-0 la Iaşi și remiză albă la Timişoara. În total, aceşti au strâns „afară” doar 2 meciuri fără gol primit și numai 5 partide cu gol marcat.

Singura confruntare directă Sepsi OSK – FC Steaua (0-4) a avut loc la Brașov, pe data de 1 octombrie 2017. Scorul a fost deschis de Florin Tănase, în minutul 26, dintr-un penalty scos tot de el. Gnohere a mărit diferenţa la startul celui de-al 3-lea sfert, tot dintr-o lovitură de pedeapsă. A urmat autogol lui Ghinga din minutul 34. Ultima reuşită a aparţinut tânărului Daniel Benzar, în repriza secundă.

În această iarnă Sepsi și-a modificat radical lotul. A adus 13 jucători și a pus pe liber 13. În 2018, din cele 3 meciuri oficiale disputate, Sepsi a obținut acasă o victorie  cu Poli Timișoara (1-0) și un egal cu Chiajna (1-1), iar în deplasare a fost invinsă greu la Craiova (1-0).

Jucătorii aduși de Sepsi în această iarnă:

Sepsi a devenit o nucă tare, cu un lot de jucători experimentați și un antrenor bun și ambițios, Eugen Neagoe, care știe să-și motiveze jucătorii, mai ales împotriva roș-albaștrilor.

Steaua a făcut transferuri în ceasul al 12-lea. Astfel, s-a despărțit de Enache, izgonit din Rai chiar de cel care l-a adus și cocoloșit. Consider că este o altă mișcare pripită, la nevi, când nu era momentul! Trebuia făcută în mercato și adus un om pe postul de fundaș dreapta! Ca și în alte cazuri, crede că are rezolvat postul de fundaș dreapta numai cu Benzar. Totuși, Enache era un mijlocaș rezonabil și mai sunt 11 meciuri în Liga 1 și cel puțin 1 în Cupa României, vreme rea cu riscuri de accidentări, cartonașe etc.

  • Notă. Enache a semnat imediat cu binecunoscutul clubul rus Rubin Kazan un contract valabil până în vară și va încasa un salariu de 40.000 de €  pe lună. 

La portari s-a dres busuiocul prin aducerea lui Bălgrădean pe ultima sută, dar nu cred că va fi apt de joc (ca pregătire fizică) decât peste o săptămână.

https://youtu.be/tukiOqLwMB4

După eșecul surprinzător de usturător cu Lazio, Steaua va avea o sarcină dificilă duminică. În primul rând ar fi trecerea de la Lazio, a 4-a în Serie A,  la Sepsi, antepenultima Ligii 1. Este binecunoscut recul motivațional în meciul următor când se trece de la UEFA la competiția internă. În al doilea rând este atmosfera depresivă care bântuie clubul, afișată la TV chiar de „liderul suprem”. Și nu în ultimul rând, vremea. La ora meciului se anunță ninsoare și -5 ⁰ C (de luni dimineață  vine viforul cu apocalipsa peste noi)În acest context, este de așteptat să fie o prezență scăzută la meci, ceea ce va reduce și suportul motivațional injectat de tribune.

Dincolo de atmosfera post Lazio și vremea din București, Steaua trebuie să câștige acest meci pentru zestrea de puncte cu care va aborda Play off-ul în bătălia finală.

Nicolae Dică la conferință de presa înainte de meciul cu Sepsi OSK

https://youtu.be/4JrNj2dLSk0

Echipa posibilă a Stelei: Vlad – Benzar, Planic, Bălașa, Momciloc – Pintilii, Cristi Tănase – Coman, Budescu, Man – Gnorere

X Ray

65 de comentarii la „FC Steaua – Sepsi OSK 2-0! Victorie cu un joc de uitat

  1. adrian0808

    E jale in cartier langa urgenta .
    Site-urile sunt trecute prin siroaie de lacrimi …. se plange si injura la greu ….
    Asa e cand stai si vinzi belete si faci poze cu fularele lui Lazio ….

    Eheeee ce stiti voi specialistii cu galeriili ….. Ia sa e{s}plicati voi cum e cu umilintele astea …. La ce sunt bune coregrafiili ….
    Sunt ca apa sfintita .
    Nici bine da nici rau …..
    mimamo mimamo
    ciorba de playout va fi meniul de la rin

    🙂

  2. catalin07

    Preşedintele lui Dinamo, Alexandru David, a reacţionat dur după ce echipa sa a ratata accederea în play-off. Oficialul bucureştenilor a dat vina pe gazonul teribil pe care s-a disputat meciul şi a acuzat atitudinea gazdelor.

    „Vom face plâgere că meciul cu Astra s-a jucat în astfel de condiţii. Să mergem la Giurgiu să vedem dacă instalaţia merge până dimineaţă!

    Să vedem dacă funcţionează, dacă se face terenul verde. Intenţionat n-au dat drumul la instalaţie. De ce nu şi-a făcut treaba de încălzire a terenulu?.

  3. xray Autor articol

    S-a văzut că Unicul Derby Dinamo-Steaua a stors ambele echipe. Ghinionul Stelei a fost că a avut meciuri la 3 zile, și înainte și după Marele Derby, cel cu Lazio. Joi Steaua era vlăguită. Ieri Torje & Co. au fost niște umbre pe zăpadă.

  4. killertits

    Acum ca nu mai avem „presiunea” EL ( de unde stiam toti ca vom iesi ) sper sa ne concetram pe campionat si cupa, ma rog…in cupa putem folosi, sa zicem, echipa a 2-a.

    Am alergat (pana acum) dupa 3 iepuri si l-a prins dinamo pe al 4-lea pe care scria playout, sa speram ca acum vom prinde macar 2…

    1. joga-bonito

      @xray

      Bun, si daca se accidenteaza Benzar sau este suspendat, cine joaca fundas dreapta? Chiar daca e praf, Enache ramane o rezerva buna pentru play-off. O lipsa de viziune din partea conducerii.

      Sa-mi fie cu iertare, fiindca Dica unul dintre jucatorii mei preferati, dar pe zi ce trece, se dovedeste a fi un sclav si un antrenor submediocru. Mie imi vine greu sa cred ca Ciobanul i-a spus sa atace cu Lazio sau conduce zi de zi antrenamentele echipei.

      Nik ramane de departe cel mai slab antrenor din play-off. Nu vreau sa ma gandesc ce facea Petrescu cu lotul nostru.

      1. xray Autor articol

        @joga Bonito

        Asta am spus și eu în cronică. A fost un idiot că l-a dat afară pe Enache acum, după ce l-a dat și pe Pleașcă.
        După ce a ramas practic într-un vârf de atac, mai rămâne și într-un singur fundaș dreapta…

  5. Pas

    Toata lumea (presa, catei, neutri) este surprinsa cum naiba a jucat astra in meciul cu maidanezii…. toata tara s-a obisnuit cu antistelismul asta, ca echipele sa se autodepaseasca doar in meciurile cu Steaua, ele intre ele pe amiabile….

  6. strezahuzum

    Chefereul a invins dupa un meci in care a primit deja traditionalul penalty. Sa vezi acuma cu ce inversunare o sa se bata pretenu’ Sepsi sa le mareasca avantajul inainte de intrarea in play-off…

  7. quark

    nu jucam nimic, asta nu-i joc de echipa care se vrea campioana, treaba noastra nu e sa ne uitam peste gard la ce face cfr-ul, n-avem nicio scuza ca ne chinuim (si) cu sepsi…pana la urma, antrenorul va face diferenta in acest sezon, si al nostru nu are atuurile pentru a-si atinge obiectivul…la Astra am vazut un joc organizat, trasee, cu un lot incropit de la solduri, noi suntem dominati de-o echipa facuta peste iarna de unguri…ciobanul greseste daca lasa soarta titlului pe mana lui Dica, e greu de crezut ca ne vom transforma in zmei in urmatoarele 10 meciuri…pe vremuri, a fost o decizie inteleapta sa-l schimbe pe Zenga si am iesit campioni, acum nu ar strica un director tehnic (chiar si Rednic, de ce nu) care sa limpezeasca jocul

  8. ronix2003

    Neam de neamul nostru n-o sa mai vada antrenor mai varza ca Dica. E de atatea luni de zile la echipa si nu se vede absolut nimic bun la echipa asta.
    Daca nu erau executiile unui Teixeira sau Budescu sa-i salveze fundul sezonul asta, acum ne bateam in play-out si noi.

    Infect joc prestam, indiferent de adversar, vreme si competitie!

    1. kla2005

      @ronix2003 din pacate asa mi se pare si mie…
      rar, foarte rar si numai dupa pauza, parca s-a vazut o idee….
      problema cea mai mare, din punctul meu de vedere, nu e ca pierdem cu x, cu y….etc…e ca nu avem un fotbal corect, ce sa mai zicem de frumos.
      PASE SIMPLE…alea cu latul…gresite in continuu
      alergat cu mingea pana langa coleg si abia atunci ii da pasa…
      nu tu coborat intre linii
      nu tu un-doi-uri sau triunghiuri de pase…
      Numa’ „jmekerii”, „figuri”
      Teixeira mi se pare cel mai serios dintre toti…incearca sa evite un adversar, doi, trei…face presing, alearga cat poate…da’ cat mai poate si el?
      Budescu…imi vine sa-l dau cu capul de pereti cat de indolent e cateodata (imi aminteste de Hagi) – e bine ca ii ies unele executii care fac diferenta si pentru asta …jos palaria
      Bizonul se lupta de nebun singur…rar primeste mingi utile si cateodata din nimic a creat faze/goluri
      In rest….Benzar care e de certa valoare si Nedelcu, zici ca au mamaliga in picioare (si asta dupa cantonamentele de prin Turcia/Spania)

      Cel mai dureros e faptul ca nu reusesc pase simple…simple cu latul…echipa e labartata pe tot terenul si alearga de nebuni sa recupereze mingea pierduta…si o pierd atat de usor

      Sa le spuna cineva ca daca nu fac toti atacu si apararea ca o echipa si mai ales scurta…campionatul e pierdut!

  9. xray Autor articol

    Cu mici excepții, parcă am revăzut Lazio – Steaua, deși pe teren era Sepsi, antepenultima din Liga 1. Excepția este că Lazio nu a ratat, altfel putea fi ușor 3-0 la pauză pentru Sepsi. La Steaua, același joc fără busolă și plin de erori personale (pase greșite), adversarii mereu primii la minge și învingători în duelurile 1-1. Aceeași așezare proastă pe teren care duce la izolarea stelistului care are mingea, înconjurat de 3-4 adversari. Pe atac pozițional, între linia de fundași + închizători, plasați undeva pe la centrul terenului, și linia de atac a Stelei au fost mai mereu vreo 20-25 m populați numai cu cei de la Sepsi!!! În veci nu poți construi ceva ofensiv asa fără să pierzi mingea.

  10. quark

    rezultat minicinos, daca ungurii deschideau scorul, nu scoteam mai mult de-un egal…per ansamblu, una dintre cele mai rusinoase prestatii din acest sezon…ce naiba o pregati omul asta la antrenamente ramane un mister

  11. keyser-soze

    se dovedeste inca odata ca nu putem sa desfacem echipele care se apara supra numeric. neagoe a jucat n stilul piturca, a bagat autobaza in poarta. nu ne-a ajutat nici gazonul acoperit de zapada si nu ne-au ajutat nici pasele date la adversar. la lucruri pozitive as remarca ca stelistii au alergat 90 de minute si ca gnohere castiga multe baloane, se demarca bine, face culoare si paseaza bine.

  12. alex-0101

    Echipa e fără chef.. Asa mi se pare și pe undeva e normal atâta timp cât Denis man ii spune antrenorului Nik la modul”ce plm vrei de la mine”… O fi berbecul cum o fi dar nu e vinovat de ce pregătește nik la antrenamente… E vinovat pt ca.l tine.
    Oare cum or juca băieții ăștia având un preparator fizic bun și un antrenor meseriaș? Ma uit la Coman ce viteza are, dribling are dar nu e disciplinat o fațade pana o pierde, cineva care sa lucreze tactic și psihic cu jucătorul este?
    Jucătorii se calcă pe picioare, nu vad nicio schema de joc nimic…. Și au trecut ceva etape și noroc de budescu care asa cum nu aleargă el îți rezolva meciul….
    Hai sa o auzim pe aia ca suntem obosiți și e nașpa vremeaaa:))) joci cu 2 închizători la tine acasă cu pepsi :)) bun tare Dica sper sa nu.l mai vad

  13. saramago

    Steaua – Sepsi 2-0 (0-0), rezultt norocos pentru elevii lui dica, care au suferit, indeosebi in prima repriza.

    Vlad 7 – meci nesteptat de bun, cu interventii importante atunci cand scorul era 0-0; ca s fim drepti, a fost ocrotit de sansa in doua sau trei randuri;
    Benzar 5 – ff.slab in prima parte, si-a ameliorat intrucatva jocul dupa pauza;
    Balasa 5 – nesigur, se vede durata de inactivitate;
    Planic 5 – a alternat momentele bune cu interventii nesigure/erori, bine ca nu au fost amendate de adversari;
    Momcilovic 6 – devotat, si-a facut datoria si in flanc, si in centru defensivei;
    Pintilii 5 – joc mizerabil in primele 45 de minute, ulterior a evoluat mai bine;
    Filip 4 – limitat structural;
    Cr.Tanase – accidentat dupa vreo 20 de minute, nu a aratat nimic special;
    F.Tanase 4 – fara vlaga, a pierdut cam toate duelurile cu adversarii;
    F.Coman 5 – activ, dar inconstant, are contributia sa la golul de 2-0;
    Gnohere 5 – a primit putine mingi utilizabile, a irosit o mare ocazie de gol la 1-0, cand a fost servit de Budescu;
    ……………………………………………………………………………………………………………
    Man 6 – si bune, si rele pe parcursul celor 75 de minute in care a evoluat; ramane cu golul prin care a asigurat un final linistit;
    Budescu 7 – tehnic, abil, a creat toate situatii de poarta ale stelistilor; a facut si greseli, desigur, dar n-a vut cine sa le speculeze;
    Morais 5 – far erori majore, fara realizari notabile.

    Urmeaza jocul de Cupa de la Sibiu (iarasi echipa experimentala), apoi meciul din prima etapa a playoff-ului impotriva Viitorului.

  14. adrian0808

    Oribil jocul in prima repriza .
    Nu am mai rezistat … nu-mi era frig dar nu mai puteam sa ma uit …mi s-a facut greata de jocul lor .
    La pauza cred ca 15% din mia de spectatori prezenti a plecat .

    Nu stiu ce sa spun dar se vede ca stam 80 % in Budescu si inspiratia si executiile lui .

  15. vasglo

    Comentarii prea aspre. Avand in vedere programul echipei si vremea, a fost genul de meci care trebuia castigat, nu si jucat!. -:) Am vazut si meciul Cufuristilor cu Juventus. Au jucat de nota 2, dar au castigat! Chiar ma gandeam, „sa vezi ca noi o sa ne impiedicam cu Sepsi, echipa mult mai buna ca Juventus, care le-a facut viata grea si oltenilor cu doua etape inainte!”…Acum ca am scapat de corvoada numita „primavara europeana”..-:))), eu zic ca o sa ne prezentam altfel in playoff…Asa ca, hai sa fim mai optimisti!…Apropo de optimism, v-a placut Vlad, cel care „ne-a scos” precum odinioara Nita?!…

    2
    1
  16. bodanel

    @vasglo

    Nu ma deranjeaza ca nu prea ne-a iesit nimic dupa programul pe care l-am avut, ma deranjeaza ca nu i-am vazut sa incerce ceva gandit dinainte. Adica, bah avem o lovitura libera, tu fugi acolo pe fenta eu centrez la ala etc. Sau atac pozitional, Cristi tu intri in centru si tragi omu’ dupa tine eu pasez la margine catre Momcilovici si ala centreaza pe bara a 2 la Man, iar noi ramanem la respingere.
    Ceva de genul asta. Nimic.

  17. xray Autor articol

    @bodanel

    Așa este!
    Practic, jocul fără minge, demarcarea, ieșirea la minge pentru a da soluție de pasare… lipsesc aproape complet. Doar lungă pe el sau așteptă să i-o dea la picioare, dar stă încadrat de adversari. Pasele pe poziții viitoare, fie ajung penibil în aut (date prea în spate sau prea în față), fie sunt trasoare de nu le ajunge nici racheta.

    Apropo, incredibil cum au dat și pasele filtrante în careu pentru benzi, la Coman de exemplu. Frate, dăteau pase de parcă șutau la poartă sau să scape de ea.
    Însă la Roma, când era de tras la poartă, fie a umplut-o de sânge în văzduh sau bălării, fie zici au dat într-o minge medicinală. 🙂

    Aș pune în circumstanță terenul și gerul, dar și desculții aia de la Sepsi jucau în aceleași condiții, dar nu o dăteau chiar în halul ăla.

      1. vasglo

        P.S. – apropo de „desculții aia de la Sepsi”, jocul lor vine sa confirme, inca o data, maniera ” la sange”, si la propriu si la figurat, cu care adversarii abordeaza meciurile contra noastra!…

        1. xray Autor articol

          Ce am spus eu nu avea legătură cu determinarea proprie sau a adversarului.
          Ce determinare îți trebuie să dai o pasă simplă precisă la 5-6 m???
          Asta mă seacă. Și nu e vorba de 1-2 greșite!

  18. Gosu

    Ma bucur ca se observa in sfarsit una din cele doua probleme reale pe care le avem. Scuza aia cu Europa a fost o scuza. Noi in ambele competitii am avut o inconstanta grosolana si ne-am batut joc si de campionat si de EL.
    Mai bine ne-am uita unde e Plzen si in campionatul ceh si in Europa si unde suntem noi. Iar valoarea alora am vazut-o cu totii..

  19. siegfried

    În prima repriză am jucat ridicol de slab. Pintilii, Tănase, Filip, Planic parcă băuseră apă după Ovidiu Popescu. O căruță de pase greșite la centrul terenului, noroc că Sepsi îl avea în atac pe băiatul lui tata – Petre și am scăpat fără gol primit. În repriza a doua s-a simțit rapid intrare lui Budescu, după care iar o perioadă de timp execrabilă. Pe final s-au deschis și ei și i-am prins pe contre.
    Sincer nu mă așteptam la debutul ăsta de retur. Tănase, Man, Planic sunt sub ce au arătat în toamnă, Bălașa e accidentat/bolnav, Alice e accidentat. Pe faza de atac am mai rămăs doar îm Budescu și Gnohere, câteodată și Teixeira, dar e prea puțin.

  20. siegfried

    @bodanel
    Avem scheme, dar nu ies. De exemplu schema Planic am încercat-o la fiecare meci și nu ne-a ieșit.
    Știi sârbul e cu mingea la picior, la mijlocul terenului, și face brusc o progresie de 20 de m, moment în care mijlocașul de bandă dreaptă (de regulă Man) o rupe la fugă din flanc în diagonală spre careu urmând să primească mingea la intercepție pe culoar, doar că Planic în toate meciurile de când s-a reluat sezonul a dat pasa direct în out de poartă.
    N-o fi vina lui Dică că sar așchii din glezna lui Planic când trebuie să dea o pasă precisă mai lungă de 10 metri.

  21. Gosu

    Cu sigyramta sunt si scheme ca doar s-o fi prins ceva si de Dica, doar ca atat timp cat nu sunt adaptate la ce poate lotul asta si ce caracteristici are, useless. Subscriu ca am ajuns dependenti de Budescu si nici asta nu are tot timpul chef sa joace. Altdel Gnohere si Man se zbat degeaba.
    In rest, Alice si brigada Viitura nulitati. Pe ici pe colo doar Nedelcu si Benzar si astia prea putin.
    Personal, in Tanase , Coman si Alibou nu mai am incredere , din ceilalti, probabil ar putea sa iasa ceva cu un alt antrenor.
    Alte 2 maini moarte sunt Lampard si Filip. Astia sunt de Gaz Metan…

Lasă un răspuns