ÎCCJ a respins Recursul. FC Steaua definitiv FCSB. Muzeul STEAUA de la Prinț și „Cerșetor”

de | mai 4, 2018

Scriu câteva rânduri la repezeală pentru a dau topic de discuții.

Azi ÎCCJ nu a judecat nimic! ÎCCJ a respins cerea de Recurs formulată de FC Steaua la decizia Curții de Apel (cea legată de nume)

CSA a avut câștig de cauză la Curtea de Apel. E vorba doar să nu mai folosească numele Steaua în denumirea clubului. CSA are marca pe sintagma „Steaua București” și o folosește în toate sporturile din 1961.

E ca și cum ți-ai tatua pe piept numele și vine altul, care are marcă la OSIM cu numele ăla, și te pune să îl ștergi. Dacă îți ștergi tatuajul de pe piept, nu înseamnă că tu nu mai ești tu!

Astă decizie de respingerea a Recursului nu afectează cu nimic latura sportivă. FC Steaua a rămas ca și până acum. Steaua, înainte de a fi Steaua, s-a numit CCA, 11 ani, 1950-1961! A murit lumea? NU! Echipa a continuat sa existe și sa joace în Liga 1/Divizia A. Steaua e continuatoarea CCA, iar FCSB a Stelei. Evident, numai în fotbal.

Sigur, are un impact de marketing. Nu mai poate folosi Steaua în scop comercial. Va putea folosi numele Steaua numai cu acordul MApN. Dacă nu, noi o vom numi Steaua, iar ea în acte va fi FCSB forever. Nu e nou. La Craiova se strigă Știința, la Brașov, Steagu…

Pe scurt

Referitor la Marcă
CSA este proprietară de facto pe marca Steaua București din 1961, când Ceaușescu a schimbat numele din CCA în CSA Steaua București. Această marcă o are în toate sporturile!!!

În 1998, MApN a dat acordul ca AFC Steaua să-și facă propria marcă. Și a făcut-o cu „FC Steaua București”. Însă în 2004, Becali a renunțat la acea marcă și a înregistrat pe SC altă marcă dar cu „Steaua București”, fără FC.

Conjunctura de care a profitat Talpan a fost că AFC a fost lichidată și radiată (de ex. Dinamo nu a făcut așa, AFC lor există și e șef Badea acolo).

După „decesul” AFC, CSA a rămas singurul deținător de marcă Steaua. În instanțe nu a mai fost și AFC, proprietara de marcă Steaua, să invoce rebranduirea, ci numai SC SA, care în 2003 avea cesionată marca de la AFC, nu dată în proprietate să o poată modifica. Dacă marca din 2004 o înregistra AFC, nu mai era nicio problemă. Dar mai ales dacă nu se lichida și radia AFC-ul. Totuși a fost o făcătură la ICCJ. Nu mai reiau tema.

Referitor la Nume

În procesul pe nume, CSA a avut un argument puternic. FCSB nu avea marcă „Steaua București”, iar CSA-ul și-a facut echipă de fotbal și a invocat confuzia. Așa a câștigat la Apel.
Astăzi la Recurs s-a judecat numai dacă s-au respecatat procedurile la instanța de Apel, nu s-a mai judecat pe fondul problemei.

FC Steaua NU a pierdut clubul de fotbal, cel care a trecut în 1998 la AFC și apoi, în 2003, la SC FC Steaua București SA. Clubul există și este în Liga1! Viața continuă și ca FCSB cum a existat și ca ASA sau CCA!

Totuși, să vedem decizia. Apare măine pe site. Dacă e interzis și „Steaua” sau numai „Steaua București”.

Muzeul STEAUA de la Prinț și Cerșetor

VIDEO.

X Ray

50 de comentarii la „ÎCCJ a respins Recursul. FC Steaua definitiv FCSB. Muzeul STEAUA de la Prinț și „Cerșetor”

 1. vasglo

  Comentariu binevenit pentru ca vad ca multi cred ca azi s-a produs un „dezastru” pentru fcsb=steaua. Cu alte cuvinte, azi nu s-a intamplat nimic nou sub soare, totul a ramas ca ieri! Numele „steaua” a fost, este si va fi la CSA Steaua…Cu ce afecteaza asta echipa de fotbal infiintata in 1947 si care continua in competitiile sportive organizate de Liga 1 si UEFA de atunci si pana azi? Practic, cu nimic. Asa cum bine zice @xray, este numai o schimbare de nume pentru echipa, SIMBOL AL FOTBALULUI ROMANESC, asa cum au mai fost in viata ei, ASA, CSCA, CSA Steaua, AFC Steaua, FC Steaua!…

  Si cine putea s-o confirma mai bine decat UEFA:

  https://www.sport.ro/liga-1/uefa-e-bulversata-total-piturca-a-primit-stema-fcsb-pe-frunte-steaua-nu-mai-exista-unde-e-palmaresul-pe.html

  7
  6
 2. quark

  iata si explicatia prosport (aparuta inainte de decizie) legata de ceea ce s-a judecat azi, ca sa nu ne intoxice talpanistii cu marea lor victorie

  1. Ce se judecă azi la ÎCCJ în cazul amintit de Becali?

  Dincolo de formulările simandicoase, ÎCCJ nu judecă azi problema în sine, adică dreptul lui Becali de a folosi numele ”Steaua Bucureşti”, ci doar chestiuni legate de procedură, chestiuni care ar fi putut duce la nelegalitatea hotărârii Curţii de Apel. Cu alte cuvinte, în cazul în care azi se va pronunţa ÎCCJ (fiind posibilă o nouă amânare), atunci o va face pe recursul în care a fost atacată decizia Curţii de Apel.

  2. Da, dar parcă tot e complicat! Ce a zis Curtea de Apel, ce e atacat acum la ÎCCJ?

  În acest moment, instanţa îi interzice lui Gigi Becali să folosească în activitatea comercială denumirea ”Steaua”. Aşadar, declaraţia lui Becali despre ”marca luată înapoi” cu care a fost descis acest material este cât se poate de ridicolă. Azi nu se judecă absolut niciun aspect legat de marcă, una pe care Gigi Becali a pierdut-o prin decizie definitivă şi irevocabilă în 2014. Dosarul judecat azi este din 2015.

  3. Şi… dacă tot atacă, nu poate Becali să şi câştige ceva?

  În cel mai fericit caz pentru latifundiarul din Pipera, o decizie favorabilă astăzi i-ar permite, într-un viitor, să poată folosi din nou numele şi semnele Clubului Sportiv al Armatei Steaua în activitatea comercială. Decizia Curţii de Apel va fi desfiinţată, consecinţa procedurală îi va permite lui Becali să folosească în scop comercial numele ”Steaua” până la rejudecare.

  4. Ok, dar până la urmă ce face ÎCCJ acum?

  E greu de explicat fără folosirea măcar a unui mix între termeni populari şi termeni de specialitate. Însă încercăm. Concret, o decizie favorabilă pentru Gigi Becali azi ar înseamna o altă şansă. Adică rejudecarea cazului! Pentru că ÎCCJ nu analizează şi nu reevaluează astăzi fondul cauzei, adică problema judecată. Aşa că o victorie a finanţatorului ar trimite cazul la rejudecare fie către instanţa de fond, fie către cea de apel.

  În final, detalii despre procedură. Dintre cele opt motive de casare prevăzute de articolul 488 din Noul Cod de Procedură Civilă, aparent doar pentru două dintre ele s-ar putea finaliza litigiul în faţa ÎCCJ.

  1. În cazul în care judecata s-a făcut cu depăşirea atribuţiilor puterii judecătoreşti, motiv de casare prevăzut la punctul 4 şi când s-a încălcat autoritatea de lucru judecat, motiv de casare prevăzut la punctul 7.

  2. Cel mai probabil, în cazul de faţă decizia a fost atacată pe nelegala constituire a instanţei, adică punctul 1.

 3. xray Autor articol

  De fapt azi ICCJ nu a judecat nimic!
  ÎCCJ a respins cerea de Recurs formulată de FC Steaua la decizia Curții de Apel (cea legată de nume)

  04.05.2018 9:00
  Complet de judecată: Completul nr. 7 AP
  Numărul documentului de soluționare: 1628/2018
  Data documentului de soluționare: 04.05.2018
  Tipul documentului de soluționare: Hotarâre
  Soluție: Respingere recurs – Nefondat
  Detalii soluţie: Decizia nr. 1628: Respinge ca inadmisibilă excepţia lipsei calităţii procesuale pasive, reiterată în recurs de către intimatul-pârât Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. Respinge ca nefondat recursul declarat de pârâtul Fotbal Club FCSB SA (fost Fotbal Club Steaua Bucureşti SA) împotriva deciziei nr. 989A din 21 decembrie 2016 a Curţii de Apel Bucureşti, Secţia a IV-a civilă. Definitivă.

  https://scontent.fotp3-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/31898741_2206915559323932_2621839966681956352_n.png?_nc_cat=0&oh=7381e90d4af3397088be4d3600e9d9c8&oe=5B8DC16D

  3
  3
 4. PanaitCatalin

  Cata ipocrizie incredibil …
  Ale ale Steaua ee cantam pentru culori deoarece , noi nu vom renunta si ne vom apara emblema si istoria???
  Este clar ca pt voi acest cantec nu a insemnat nimic pentru ca voi nu sunteti stelisti .
  Si asa de final pe 9mai vine falimentul pt fcsb sa
  Si nu in ultimul rand daca tot nu este o tragedie schimbarea numelui , schimbati numele site ului pt ca nu este frumos sa va folositi de imaginea altor echipe .

  15
  19
  1. siegfried

   Ce istorie apărați, bă, voi? Când a retrogradat Steaua în liga a IV-a ca să fie colegă cu firma de instalații și montaj?
   Voi sunteți fanii unei echipe nou-înființate care a luat lotul și locul lui Regal Sport.
   Cum apărați , bă, emblema din ’86, asociind-o cu niște semi-amatori care fac egaluri cu echipe formate din frizeri și fotografi?

   19
   12
   1. y-jam

    In primul rand, a folosi atat de des cuvantul „ba”, denota un comporament demn de coada vacii. In al doilea rand, fiecare e liber in lumea asta sa sustina pe cine doreste. Ca e vorba de niste frizeri sau instalatori… sau chiar vidanjori, gunoieri etc… e dreptul fiecaruia sa ii sustina. Aici e vorba de ceea ce simte fiecare persoana in parte. Ca si la muzica, unul asculta manele, altul rock, altul electro, hip-hop s.a.m.d. Sau precum orientarile sexuale: hetero, gay, e fix alegerea fiecaruia. Iar tu, nu ai dreptul sa judeci absolut nici o persoana din lumea asta pentru ceea ce simte, pentru cum se poarta, sau cum se imbraca, doar ca nu corespunde cu modul tau de viata. Oamenii sunt liberi sa fie si sa gandeasca fix asa cum isi doresc. La fotbal sunt unii caretin cu Voluntari, altii cu Sepsi, cu CSU Craiova, cu FC FCSB, si mai nou: chiar si cu CSA. Nu vad unde e problema? De unde atat ura impotriva unor oameni care nu sunt pe aceeasi lungime de unda cu tine?

    11
    11
     1. y-jam

      Ok. Am inteles acum. Ura vine din ambele parti. Atat Siegfried cat si Panait au vorbit la plural, cu „voi”. Deci, s-a generalizat din ambele parti. Nasol, ce sa zic. Atat pot amandoi! Doar ca atat Panait, cat si Siegfried trebuie sa inteleaga un lucru, si anume: fiecare e liber sa tina cu cine doreste. FCSB sau CSA… U sau CSU, Poli sau AEK etc… Mi se pare total deplasat sa ajungi la jigniri doar pentru… o echipa de… (lol) fotbal. In fine: Liberté, égalité, fraternité.

      2
      1
  2. vasglo

   @PanaitCatalin

   Alo, baiatu’, revino-ti din „fericirea talpana”! Pai noi pentru ce cantam, nu pentru „culorile”, „emblema”, „istoria” fcsb=steaua? Cantam cumva pentru culorile, emblema, istoria de un anisor ale clonei din Liga a 4-a de amatori, ori a Rapidului, sau a Dinamue?!…-:)

   14
   5
 5. joga-bonito

  Important e ce simti tu ca suporter. Degeaba urla o anumita categorie de descreierati. Eu nu ma identific cu Steaua din liga a 4-a condusa de niste generali corupti. Punct. Mizez pe continuitatea sportiva si pe libertatea de exprimare garantata de Constitutie.

  Prin superioritatea afisata si actele de huliganism, Steaua din liga a 4-a a pierdut toata masa de suporteri stelisti neutra si cam jumatate din galeria stelista.

  CSA nu intelege o chestie elementara, ca si astia ce scriu pe facebook, dar acum 4-5 ani populau siteul asta: chiar daca judecatorii spun ca detii palmaresul lui Real Madrid, Steaua din liga I tot o joace cu casa inchisa urmatoarea deplasare la Iasi si la probabil la Craiova.

  5
  3
  1. siegfried

   Atunci, păzea bă, că o să venim și noi în liga sătească să-l susținem pe Măcriș și nu o să mai ai tu loc în cotețul ăla de găini pe care CSA îl numește tribună. Forza Armata! Muie firma de construcții și montaj!! Muie FC Asfalt!

   3
   4
  2. siegfried

   Atunci, păzea bă, că o să venim și noi în liga sătească să-l încurajăm pe Măcriș în lupta cu fotografii de la FC ASfalt și nu o să mai tu loc în cotețul ăla de găini pe care CSA îl numește tribună. #ForzaArmata #LăsațiNeSăNePregătimPentruLigaNato.

   9
   6
  1. yoady

   Da. Cica exista. http://portal.just.ro/3/SitePages/dosar.aspx?id_inst=3&id_dosar=300000000798700
   Totusi o sa insemne fix NIMIC, chiar daca, asa cum este foarte posibil, Talpan va castiga.
   Fiind o actiune in constatare, intrebarea cred ca este de genul:” Nu-i asa ca sectia de fotbal a fost sub tutela Mapn intre 1947 si 2003, timp in care a obtinut 21 de titluri,CCE, etc? .Raspunsul e evident DA.
   Atata timp cat Talpan nu deschide proces prin care sa dovedeasca faptul ca transferul administrarii clubului pe axa CSA-AFC-FC Steaua s-a facut ilegal, castigarea procesului deschis in decembrie nu va procuce niciun fel de efecte. Nici la FRF, LPF si nici la UEFA.

  1. vasglo

   @noname

   Si ce poate sa constate o instanta civila in materia dreptului sportiv? Cumva ca o Cupa a Campionilor Europeni castigata in 1986 poate fi atarnata la gatul unui copil nascut in 2017??!!….Chiar nu realizati ca prin tot ce a facut acest Talpan este sa castige un nume pe care l-a avut, il are si-l va avea mereu? A castigat cumva in vreo instanta ca FC Steaua Bucuresti SA, actualmente fcsb, s-a constituit prin fraudarea armatei, asa cum tot clameaza de a prostit o parte din suporterii nestiutori si pe haterii congenitali??..-:)

   12
   2
 6. noname

  Puteti sa credeti in ce vreti, eu intrebam care e cliseistica viitorului?

  Pana acum au fost: „vom avea marca inapoi in 6 luni/1 an” ; „zapada nu poate sa fie neagra” ; „nu se infiinteaza nimic” and so on… Nu fac nici apologia armatei, nici a lui talpan. Sunt curios cum functioneaza mentalul colectiv al suporterului ex-stelist.

  As propune sa veniti de partea adevarului care doare si sa puneti umarul la reconstructie. E naspa, e umilitor, e de cacat, stiu. Dar daca nu noi, atunci cine? Armata, nea gigi, presa? Nu cred.

  10
  8
  1. quark

   @noname reconstructie a ce ? pai, daca l-ati prins pe becali la furat, de ce nu ati cerut retrocedarea bunului si ati manufacturat altul ? sau, nu era mai simplu ca onoratul talpan sa scoata din sertar hartia (datata 2003, ca pana atunci sustine ca detine palmaresul) prin care anunta suporterii stelisti de pretutindeni ca CSA Steaua isi inchide pe termen nelimitat sectia de fotbal si se retrage din Divizia I ( cum se numea la acea vreme ? crezi ca se mai ducea cineva sa vada jucaria lui becali daca Armata nu a intretinut in mod voit confuzia, lasandu-l sa joace in Ghencea in culorile traditionale si cu sigla pe piept si semnand acte juridice cu el ? crezi ca, daca armata ii ‘nationalizeaza’ azi entitatea lui becali , o sa planga cineva dupa el ? sa raspunda Piturca pentru faptul ca l-a adus pe becali si a indatorat AFC la el, nu ne-a intrebat nimeni daca il vrem sau nu pe cioban si nici daca suntem de acord sa crediteze el, cum nici rapidistii nu au fost intrebati daca i-au vrut pe Copos sau Moraru … cu cat a cumparat becali si cum a ajuns fosta sectie de fotbal a CSA la el ? nu stim, sa raspunda cei din club care au girat la momentul respectiv … poate stie cineva cu cat a cumparat gasca lui Badea sectia de fotbal a lui dinamo, sa vada tot romanu’ actul ca sa stim cu totii cat a costat brandul … dar Copos cu cat a luat raposata ?

   15
   2
  2. Stormwatch

   reconstructie? a ce? ca CSA nu reconstruieste nimic… eventual incearca sa construiasca de la zero o echipa… care sa ce? dupa ani pe tapsane sa ajunga in liga a doua si apoi sa se bata cu alti bugetari, (dar mascati si lipiti de bugete locale, nu centrale) si sa faca ce a facut in 1998? adica sa o privatizeze din nou, cu un nou becali? asta numesti tu reconstructie? sau speri ca vine din nou o revolutie bolsevica si ne intoarcem cu 30 de ani in urma? CSA a luat-o de la zero. Daca prin absurd, primiti palmaresul pana in 1998 ce faceti (bineinteles, cu el recunoscut de FRF in primul rand, apoi si de UEFA), in afara de a va sterge cu el undeva si sa il puneti in acelasi „muzeu” cu cupele din 1986, 1987, trofeele interne si sa va inchinati la ele? Continuitate aveti zero barat, deci in cupele europene sunteti nulitati, coeficientul tarii se duce pe apa sambetei, iar FCSB de bine de rau va prinde poate UCL. Pentru mine, cel care am crescut cu Steaua din 1981 (eram in clasa a VIII-a pe atunci) , care am urlat de bucurie pe strada in 1986 si am plans in mai 1988, care am fost alaturi de echipa din liga 1 pana in ziua de azi, an de an, nu pot spune decat ca FCSB este Steaua, si punct.
   Ce afirma un oligofren ca talpan, bagat in fata de unii si altii, nu ma intereseaza, sa iau de bune unele decizii ale justitiei conduse din umbra, date de analfabete notorii alde livia staciu, ar insemna sa fiu eu luat de prost. Oricum, justitia din romania e un zero barat, o injustitie 100%, de un penibil trist, si spun asta din experiente proprii, nu din citate. Asa ca zat de aici, toti laberii tristi, poluati inutil atmosfera. Vreti CSA steaua, aia din liga a patra! foarte bine, mars la cotetele si tapsanele voastre si gata! Deja plictisiti pe aici.

 7. ronix2003

  Nu mai e cazul de visat la cai verzi pe pereti, FCSB ne vom numi multi ani de acum incolo, cel putin pana se termina toate procesele astea care se vor a fi valorificate de CSA. Ca doar de pe pozitii de forta pot negocia aia, sa aiba pt ce cere bani…

  Exista dosarul pt palmares la TB (http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000798700&id_inst=3 ) dar nu are inca stabilit un prim termen. De cand se judeca in civil chestii legate de sport?! habar nu am, dar in Romania se poate orice.
  Si inca ceva, terminati cu CJUE, CEDO si alte tampenii invocate de cioban, asta de azi e decizie definitiva si irevocabila.

  5
  1
 8. noname

  @quark: Sunt de acord ca trebuie judecati si trasi la raspundere si cei care au semnat atunci, din partea armatei.
  „Retrocedarea bunului” nu poate exista, cand vbesti de proprietate intelectuala, cum e o marca.
  In naivitatea mea, cred ca adevarul o sa iasa la iveala la un moment dat. Adica frf va fi obligata sa comunice uefa cum sta treaba cu palmaresul, se vor acorda despagubiri pe care gigi o sa le fenteze, niste capete de general vor cadea (macar simbolic) etc.
  Doar ca divizarea suporterilor nu face decat sa amane acel moment si sa simplifice lucrurile pentru cei care vor sa le tina in continuare sub pres.

  @alexandru-h: de cand sunt pe site-ul asta, nu am vazut nimic constructiv din partea ta. Sper sa te calce masina.

  12
  12
  1. keyser-soze

   „sper sa te calce masina”??? hahahahahah!! Cati ani ai, cocosel? 2 ani? Va doare capul de jiji cand voi nici nu stiti daca o sa mai existe csa la anul. Daca ratati promovarea, adio echipa.

   8
   4
 9. siegfried

  Câteva mesaje mai sus colegul Y-Jam mă ceartă cu sunt hater, probabil că trebuie să urez și eu cuiva să fie călcat de mașină precum alții ca să fiu pe placul lui.

  5
  1
  1. y-jam

   Lol… nu. Nu sunt adeptul calcatului cu masina, nici macar a unei palme, sau tras de urechi (deci, anti violenta). Eu ma ghidez dupa o vorba „ai grija ce ii doresti vecinului, sa nu ti se intample tie”. Deci, fara masini, trenuri, carute si alte chestii…

 10. alexandru-h

  Aoleu, mancati-as, nu ma mai blestema ca m-a fugarit pana mai de curand masina de spalat prin casa 😀 Noroc ca era talpanista – a vazut calculatorul deschis si a adormit scriind sesizari catre CNA.

  9
  2
 11. alexc

  Noname tu nu ai inteles un lucru: indiferent daca vrea sa plateasca Becali banii tot nu vor ajunge in buzunarul CSA.
  Cu exceptia asociatiei voastre nimeni nu s-ar asocia cu voi stiind ca poate pierde oricand marca.
  Si ca sa vezi cat de mult valoreaza noul brand afla ca Betano e dispusa sa ofere 1 mil de € ca sa apara pe tricourile jucatorilor de la FCSB. Probabil ca dupa ce incheie contractul cu CSU asta si va face. Pai tu realizezi ca FCSB ar face din sponsorizari 5 mil de €.

  4
  3
 12. Gosu

  @zeroname, in care legislatie e definita notiunea de palmares si unde apare orice conexiune cu vreo marca. Ati tampit de a binele cu marca asta si ati sucit o pe toate partile incercand sa gasiti o explicatie pentru ceva abstract si care nu are decat conotatie sportiva.
  Sigur ca se putea ‘retroceda’ bunul prin obtinerea locului in liga 1 de la sc fcsb s a si a tuturor drepturilor sportive aferente.
  In cretinismul vostru voi faceti ‘reconstructie’ in liga a 4 a , desi Steaua Bucuresti fotbal nu a jucat NICIODATA intr o liga inferioara si lucrul asta face parte tot din palmares.
  Iar mizeria aia de clona impopotonata cu marca Stelei si tarata pe sub ghete de generali si politicieni nu va fi in veci FC Steaua Bucuresti, cum nici rahatul de la Craiova nu reprezinta nimic in viziunea FIFA , UEFA sau FRF.
  P.S. prin faptul ca ii urezi altuia sa il calce masina dovedesti cu prisosinta ca suntwti o apa si un pamant. Spor la batut cetateni, gaze si bastoane. Discutiile cu voi sunt plictisitoare si demne de back to the 90s, epoca in care ati ramas blocati psihic.

  6
  3
 13. Gosu

  @restul suparatilor,
  Sunt 4 ani de cand echipa asta merge inainte , fara sigla si fara nunele care au consacrat-o.
  Pentru noi nu a foat niciodata vorba despre Becali Gheorghe, ci despre respect pentru o perioada din viata echipei si din vietile noastre ale tuturor, pe care nu avem cum sa le ignoram. Unde mai pui ca imberbii din miscarea voastra de ‘reconstructie’ a Stelei pe tapsanurile diviziei onoare s-au facut stelisti in hulita era becali (2000-prezent) pe care acum o repudiaza.
  Stiti foarte bine cati sunteti cu adevarat si cum s au divizat taberele. Nu va mai imbatati cu apa rece de toaleta. FCSB este Steaua echipa din liga 1 sustinuta de majoritatea covarsitoare a suporterilor stelisti, cu toate problemele pe care le avem. Penibilitatea si mai mare e faptul ca fara rapidisti erati mancati si stateati intr un anonimat total cu ospatarii din divizia onor.
  Niciun om intreg la cap nu se uita in gura lui jiji, daca aveati impresia ca ne doare de rezultatele de la tribunal. In cazul in care nu v ati prins brandul FCSB incepe sa devina puternic, prin el insusi, iar peste inca 6 ani suflarea rosaslbastra va fibuitat complet vechea sigla si vechiul nume.
  Va urez deci dragilor, numai bine ! Sa ajungem noi ca Red Bull Salzburg si voi ca Austria Salzburg si sa nu ne mai intersectam unii cu altii decat ca adversari !

  8
  5
  1. vasglo

   @Gosu

   Bravo, domnule! Iata un apel logic si puternic pentru demontarea „diversiunii Talpan”.
   Ieri Talpan nu a obtinut nimic in plus fata de ce avea, dar propaganda talpanista a transformat ziua intr-o „mare victorie”! Lumea cu judecata normala a inceput sa priceapa ca „marca” si „palmaresul” sunt numai diversiuni menite sa acopere „neputinta ” lui Talpan de a dovedi ca cineva „a furat” fotbalul armatei.
   O.K., are „marca” acum, si ce face cu ea? A dus-o in liga a 4-a de amatori judeteana din Romania, iar masa de hateri si propagandisti il aplauda in extaz!!..-:)
   Vrea „palmaresul sportiv” printr-o asa-zisa actiune in constatare la un tribunal civil. Cum bine zicea mai sus @yoady – „Fiind o actiune in constatare, intrebarea cred ca este de genul:” Nu-i asa ca sectia de fotbal a fost sub tutela Mapn intre 1947 si 2003, timp in care a obtinut 21 de titluri,CCE, etc? .Raspunsul e evident DA.” – actiunea asta nu poate semnifica nimic in plan sportiv de vreme ce fotbalul a plecat „pe cale naturala” de la armata. Este numai gaselnita, diversiunea Talpanului, pe model oltenesc, pentru prostirea adulatorilor sai. Crede cineva ca vreo instanta sportiva serioasa, precum UEFA, va atarna la gatul unei echipe aparute in 2017 Cupa Campionilor Europeni castigata in 1986?? Hai sa fim seriosi.
   Revenind la „marca”, nu mai e mult si lumea se va lamuri si cam ce ” valoare” are ea. Tare ma tem ca multi iubitori de Talpan se vor dezumfla subit cand vor afla ca „valoarea marcii” si „prejudiciu” din utilizarea fara drept a ei sunt lucruri distincte. Valoarea o poti afla numai daca pui marca in vanzare, la piata, si vezi ce pret obtii pe ea, in vreme ce „prejudiciu” se cere demonstrat, cu acte care sa dovedeasca cat ai pierdut tu ca altul ti-a folosit marca fara acordul tau….

   In concluzie, hai sa-i lasam in plata Domnului pe Talpan si adulatorii lui si sa revenim la bucuria tribunelor Nationalului in seara meciului cu Cufuristii clujeni….-:)

   3
   4
   1. Stormwatch

    @vasgio : spui ca „Crede cineva ca vreo instanta sportiva serioasa, precum UEFA, va atarna la gatul unei echipe aparute in 2017 Cupa Campionilor Europeni castigata in 1986?? „…
    dar se poate intampla ceva mai grav, pentru tot fotbalul romanesc: sa se ia de bune elucubratiile lui talpan de pe tapsan, se sterge din dreptul FCSB = Steaua palmaresul dintre 1947 si 1998 (2003) si vom avea doar palmaresul (si implicit coeficientul european aferent), CSA va primi zero, fiind o noua jucarie, infiintata in 2017, si asa toata lumea pierde. De castigat castiga campionatele si cluburile aflate in imediata apropiere a noastra in clasamentul coeficientilor. Si sa nu cumva sa luati instantele europene ca fiind usa de biserica, au fost scandaluri imense de coruptie si pe acolo, putine au rasuflat, multe sunt musamalizate.

 14. ssk

  Eu am pledat inca de la inceput sa ne ghidam dupa BUNUL-SIMT. Si bunul-simt ne zice cateva lucruri clare:

  1. Era clar ca sunt sanse infime sa castigam acest proces. Cum am fi putut primi noi dreptul sa folosim – chiar si ca nume al societatii – sintagma Steaua Bucuresti, cand tocmai asta pierdusem anterior, in procesul cu marca – dreptul de a folosi sintagma Steaua Bucuresti?!? Cineva continua sa-l minta pe Becali ca marca aia inseamna mai putin decat numele Steaua, dar adevarul e ca ea inseamna in primul rand numele Steaua si apoi si ceva in plus (emblema).

  2. In aceste conditii, era o tactica de prost-gust a lui Becali sa lase de inteles ca procesul asta e o miza. Sa n-o intoarcem altfel: procesul a parut ca are miza nu pentru ca Talpan/CSA au zis asa, ci pentru ca Becali a zis asa! El a umplut presa cu pareri cum ca procesul asta va transa cine stie ce chestie, cand de fapt n-a transat nimic si a mai fost si pierdut, cum era prevzibil. Deci, ca de obicei, Becali e ala prost si laudaros.

  3. Numele Steaua e istorie pentru noi, din punct de vedere oficial, daca nu ajungem la o intelegere cu titularul marcii, adica CSA. Asta e o concluzie atat de simpla, de care Becali tot incearca sa fuga. Dar adevarul e crud: oficial, noi nu vom mai putea folosi numele Steaua daca nu ne intelegem cu Armata!

  4. Discutia de substanta are 2 parti: aia despre nume (vedeti punctul 3) si aia despre palmares. Despre palmares, inteleg ca exista un proces pe rol – sunt curios ce anume cere Armata in el. La bunul-simt, varianta maximala pe care o poate cere Armata e sa i se recunoasca actualei echipe CSA Steaua palmaresul dintre 1947 si 2003. E complet aberant si impotriva bunului simt ca cineva sa-si inchipuie ca actuala echipa de fotbal a Armatei, infiintata in 2017 (sau reinfiintata, cum ar zice ei) poate avea vreun drept pe palmaresul de dupa 2003.

  5. Varianta proasta pentru armata si buna pentru noi (normala, in cata normalitate mai poate exista) e ca instanta sa constate ca FCSB e detinatorul palmaresului din 1947 si pana in prezent, pe motiv de continuitate sportiva. E ceea ce bunul-simt ne-ar indemna sa credem, dar adevarul juridic nu e intotdeauna acelasi cu bunul-simt. Deci eu zic sa fim prudenti in asteptari.

  6. Prin urmare, tot bunul-simt ne arata ca tot ceea ce spera idealistii/radicalii din Sud sa obtina (dincolo de ”Steaua Libera”, ”un club curat mai presus de toate” etc) e stergerea istoriei Stelei de dupa 2003 si pana in prezent. Pentru ca, in varianta maximala pentru ei, asta vor obtine: vor avea palmaresul la CSA pana in 2003 si palmaresul de dupa 2003 va fi al unei entitati care nu se poate numi Steaua. Toti cei 15 ani din 2003 si pana azi, ani in care majoritatea suporterilor de la Sud Steaua au devenit suporteri de altfel, vor fi stersi ca ani de istorie a Stelei. Foarte tare demersul, jos palaria…

  7. Pentru ca, de fapt, bunul-simt maximal ne arata si care ar fi cu adevarat litigiul de substanta 100%: Armata ar putea sa intenteze proces pentru recuperarea echipei de la Becali. Daca Steaua a continuat sa existe dupa 2003 si a fost furata de Becali, atunci Armata nu are motive sa se chinuiasca sa demonstreze un fals (anume ca Steaua nu a mai existat dupa 2003), ci ar trebui sa demonstreze adevarul: ca Steaua a existat si dupa 2003 si exista si pana azi (FCSB, adica), ca ea a fost furata de Becali si de fapt ar trebui restituita Armatei si are palmaresul integral 1947-2018.

  Sa vedem – se bate cineva cu adevarat pentru adevarul integral?

  6
  1
 15. mereu-fcsteaua

  =))
  koae, o zis Talpan ca dupa ce plateste Becali 37mil de euro pot discuta. ok, discuta, se ajunge la un sens. sau nu, poate intervine Poli Timisoara si cu nenea primaru’ de acolo si iau ei marca. pai ce, vor fi timisorenii adevaratii? MI-E SCARBA DE CE SE INTAMPLA SI VOI ASTIA CU ECHIPA ARMATA 2017 ma faceti sa simt o ura pe care, sincer, nu cred ca am mai simtit-o vreodata in astia 22 de ani.

  2
  2

Lasă un răspuns