Curve cu epoleți

de | mai 5, 2018

Pamflet

Echipa Steaua (FCSB) merge înainte, de 4 ani fără siglă și de 1 an fără numele Steaua. FCSB este Steaua echipa din Liga 1 susținută de o majoritatea covârșitoare de suporteri steliști, cu o mare audiență în media.

Nicio instanta nu a spus că sportiv FCSB nu este Steaua, continuatoarea în fotbal. Oficial, la forurile sportive supreme, FCSB are palmaresul Stelei din 1947. Însă comercial FCSB nu mai poate folosi numele Steaua din 2017 pentru ca în 2014 a pierdut marca „Steaua București”.

Ieri ÎCCJ nu a judecat problema în sine, adică dreptul de a folosi numele ”Steaua Bucureşti”, ci doar chestiuni legate de procedură, chestiuni care ar fi putut duce la nelegalitatea hotărârii Curţii de Apel. Cu alte cuvinte, ierii s-a pronunţat ÎCCJ pe Recursul în care a fost atacată decizia Curţii de Apel, nu pe fondul problemei. O decizie favorabilă pentru FCSB ar înseamnat rejudecarea cazului! Pentru că ÎCCJ nu analizează şi nu reevaluează astăzi fondul cauzei, adică problema judecată. Aşa că o victorie a FCSB ar fi trimis cazul la rejudecare fie către instanţa de Fond, fie către cea de Apel.

Astă decizie de respingerea a Recursului nu afectează cu nimic latura sportivă. FC Steaua a rămas aceeași echipă de fotbal din Liga 1 ca și până acum. Steaua, înainte de a fi Steaua, s-a numit CCA, 11 ani, 1950-1961! Sportiv echipa a continuat sa existe și sa joace în Liga 1/Divizia A. Steaua e continuatoarea CCA, iar FCSB a Stelei. Evident, numai în fotbal.

Da, nu mai poate folosi Steaua în scop comercial. Va putea folosi numele Steaua numai cu acordul MApN. Eu o voi numi în continuare Steaua, deși ea în acte va fi FCSB. Nu e nimic nou. La Steaua se striga CCA, la Craiova se strigă Știința, la Brașov, Steagu… Sunt stelist dinainte de 1990. Nu am crescut cu Steaua lui Becali, nici cu Steaua lui Talpan, ci cu Steaua lui Iordănescu, Jenei, Duckadam, Tudorel, Lăcătuș… !! Iubeam echipa, nu conducătorii ei. O iubeam pentru că îmi plăcea cum joacă, emoția pe care mi-o transmitea, nu pentru că se numea Steaua! Iubesc o femeie prin ceea ce este ea pentru mine, nu pentru că o cheamă într-un anume fel!!!

Cum pot iubi o echipa de amatori ACS Regal Sport Club Ferdinand doar pentru că, peste noapte, a pus Talpan sigla Steaua București pe ea și o târăște cu numele CSA Steaua prin liga amatorilor?? E o rușine pentru istoria glorioasă a Stelei!

Și pentru unele marile glorii steliste Nea Imi, Iordănescu, Belodedici, Duckadam, Ilie Dumitrescu etc., FCSB este continuatoarea, este Steaua 1947. Și ei și eu am trăit acele vremuri ale schimbării CSA -> AFC – >SC FCSB SA, nu le-am citit din cărți sau presă.

Sunt câteva din întrebările aflate pe buzele  steliștilor cu scaun la cap!

 • Dacă CSA l-ar fi prins pe Becali la furat, de ce nu a cerut retrocedarea bunului (clubul și echipa din Liga 1) și a manufacturat altul la amatori?
 • Nu era legal și moral ca Talpan- CSA să scoată din sertar hârtia (datată 2003, ca până atunci susține că deține palmaresul) prin care anunța suporterii steliști de pretutindeni că CSA Steaua își închide pe termen nelimitat secția de fotbal și se retrage din Divizia A și nu mai există altă Steaua?
 • Credeți că se mai ducea cineva să vadă Steaua lui Becali dacă Armata nu ar fi întreținut în mod voit confuzia, lăsându-o să joace în Ghencea în culorile roș-albastre și cu sigla pe piept, să facă Muzeul Steaua și semnând acte juridice cu FC Steaua?

Acel clamat furt nu a avut loc niciodată, ci a fost un act consensual de renunțare la clubul de fotbal Steaua. Ne spune chiar CSA pe site că nu a fost furată:

 • „După publicarea O.G. nr.26/2000, care a abrogat Legea nr. 21/1924, A.F.C. “Steaua Bucureşti” a ieşit de sub autoritatea Ministerului Apărării Naţionale…. „ – am încheiat citatul.

Atunci când AFC Steaua Bucuresti a înființat SC FCSB SA, în 2003, nu avea nevoie de niciun aviz/aprobarea de la CSA sau a MApN, cum țipă Talpan & Co. De fapt știe și Talpan, de aceea CSA nu a revendicat clubul dat în 1998, ci s-a limitat să atace o marcă înregistrată în 2004.

E ca diferența dintre viol și sex normal! Vine acum Talpan, ca o fecioară după 12 ani de bordel, și ne spune în gura mare că în 2003 a fost „violat” de cel pe care apoi, în loc să-l dea pe mâna DNA, l-a găzduit în casă pe bani grei timp de 12 ani!

Culmea nesimțirii, Talpan a lăsat să se înțeleagă, azi, în direct la Pro X TV, că dacă era în tabăra FCSB ar fi câștigat procesul. Deci admite cu gura lui că nu a triumfat adevărul în justiție, ci curvia avocățească!

Curve cu epoleți!

Când nu știi ce citești!

900355 31925048 1895075973859945 2288035512163762176 n

Talpan și GSP fac caz de ce ar fi mărturisit Becali în cartea scrisă în pușcărie, despre înființarea SC SC FC Steaua București SA în 2003. Culmea, Talpan a adus asta probă în procesul pe nume!!!

 • „Lucrurile nu erau, însă, perfect așezate, așa cum zice și expresia, era un pas înainte. Nea Viorel (n.r. Păunescu) și cu cei de la MApN au rămas cu stadionul, cu numele, cu terenurile și clădirile, eu dețineam controlul asupra noii societăți și veneam cu banii. Dar era ok”, este fragmentul din cartea lui Gigi Becali.

Păi e perfect adevărat ce scrie, numai că numele nu era la CSA cum a interpretat Talpan și GSP, ci la AFC!

1) CSA a rămas cu STADIONUL și TERENURILE. Logic! Erau date doar spre folosință la AFC Steaua București, nu în proprietate.

2) AFC Steaua București, asociația condusă de Păunescu (Nea Violel), a rămas cu marca cu NUMELE „Fotbal Club Steaua București” înregistrată la OSIM în 1998, pe care doar a cesionat-o în 2003 la SC FC Steaua București SA, unde AFCi era acționară cu 36%!!! Deci nu a dat-o în proprietate, a cesionat-o!

AFC a înființat SC FC Steaua București SA. Aportul de capital adus de AFC Steaua București la noua societatea, în care mai deținea 36% din acțiuni: a cesionat marca, a transferat drepturile TV și sportive și și-a achitat datorii de 6,1 mil. dolari în contul a 64% din acțiuni date la Becali, Păunescu, Pițurcă…, plus 21 de jucători cesionați cu titlu gratuit de Becali.

Deci marca și numele erau ale AFC SB și cesionate la SC FCSB SA.
Becali a renunțat la acea marcă și a făcut una nouă în 2004, iar mai apoi AFC, proprietara marcii „FC Steaua București” a fost lichidată și radiată După asta imediat Talpan a deschis proces pe marcă.

E exact ca la Dinamo, unde AFC Dinamo (Badea) a cesionat nume și marca la FC Dinamo, unde deține acțiuni.

 • Notă. Prin „cei de la CSA”, Becali se referă la cei 9 generali de la CSA care erau membri a asociației AFC Steaua București și în CD,, dar ca persoane fizice, nu în numele CSA. CSA nu era parte din asociație, dar exercita influență prin cei 9!

Video. Talpan show la Pro X


EXCLUSIV | „Daca erati avocatul lui Becali, ati fi castigat procesul?” Raspunsul dat de Talpan si cum i-a facut praf pe avocatii FCSB pe www.sport.ro

 • „Indiferent ce se poate intampla de acum, sa fiu pedepsit, sancționat… oricum, numele și marca egal Talpan Florin. Asta e!”, a spus Talpan.
 • Dar m-as fi luptat la fel de mult si cred ca as fi facut mai mult. Avocatii sai au luat foarte multi bani, in conditiile in care nu meritau acei bani”, a mai spus Florin Talpan.

Incredibil!

NOTĂ

Trebuie să înțelegem un lucru. AFC Steaua era o asociație independentă și doar acționară la SC FCSB SA. Deci, toate documentele asociației AFC, cele referitoare la constituire și trecerea Stelei de la CSA la AFC din 1998, nu aveau cum să fie la SC FCSB SA, la Becali.!

Mai mult, când au început procesele CSA vs SC FCSB SA, asociația AFC era deja lichidată și radiată!! Oficial și practic, nu mai avea cum să prezinte vreun document. NU mai exista AFC, darmai arhiva ei!

La proces, avocații FCSB au prezentat documente din perioada 1998 numai
din ce au primit de la Becali. Dar și el le-a avut, pe prietenie, de pe la cei
care au fost membri în AFC și mai aveau copii din documente pe acasă!

Exact pe asta a și mizat Talpan, că nu mai exista AFC și nu are cine să vină cu documentele despre trecerea Stelei de la CSA la AFC în 1998. În schimb CSA, ca parte în trecerea secției la AFC, le are pe toate, dar a prezentat numai ce i-a convenit!

X Ray

 

 

12 comentarii la „Curve cu epoleți

 1. alexc

  Normal ca ii doare-n pl. Ei nu sunt obligati sa castige. Radea Talpan de el. Voi realizati cam cat de experti sunt acei avocati daca vin cu acte din 2000 si invoca perioada 98?
  Sper sa-i execute si palatul ca merita cu varf si indesat.
  Cat despre prejudiciu doar o minune il mai poate salva.

 2. xray Autor articol

  @all

  Trebuie să înțelegem un lucru.

  AFC Steaua era o asociație independentă și doar acționară la SC FCSB SA.
  Deci, toate documentele asociației AFC, cele referitoare la constituire și trecerea Stelei de la CSA la AFC din 1998, nu aveau cum să fie la SC FCSB SA, la Becali!

  Mai mult, când au început procesele CSA vs SC FCSB SA, asociația AFC era deja lichidată și radiată!!
  Oficial și practic, nu mai avea cum să prezinte vreun document din 1998-2002. NU mai exista AFC, darmai arhiva ei!

  La proces, avocații FCSB au prezentat documente din perioada 1998 numai din ce au primit de la Becali. Dar și el le-a avut, pe prietenie, de pe la cei care au fost membri în AFC și mai aveau copii din documente pe acasă!

  Exact pe asta a și mizat Talpan, că nu mai exista AFC și nu are cine să vină cu documentele despre trecerea Stelei de la CSA la AFC în 1998. În schimb CSA, ca parte în trecerea secției la AFC, le are pe toate, dar a prezentat numai ce i-a convenit!
  De asta râde de avocații FCSB!

  5
  1
  1. vasglo

   @xray

   Nu trebuie sa ne justificam nimanui!
   Potrivit Og nr.26/2000,reactualizata, art. 47 „asociatiile, fundatiile si federatiile pot infiinta societati comerciale” PUNCT SI DE LA CAPAT!..

   Deci AFC Steaua – asociatie/fundatie – era IN DREPT sa constituie S.C. FC Steaua Bucuresti S.A, daca se dorea salvarea echipei de fotbal de la FALIMENT!…

   Talpan o stie, dar e facut mare de GURALIVUL DE SERVICIU, deliciul presei si al presarilor, tinta „gratis” a haterilor si frustratilor, „curiozitatea” strainilor…-:)

   1. xray Autor articol

    @vasglo

    Da, dar Talpan spune că în baza OG nr.26/2000, AFC a moficat Statutul în 2000, introducând chestia cu OG-ul și susține că CSA nu l-a avizat printr-un Raport, ca pe cel inițial din 1998. De aceea spune că FCSB a venit cu acte contrafăcute. Adică avocații FCSB aveau un statut al AFC updatat în 2000 și un Raport de avizare CSA din 1998.

    Cum AFC nu mai există, acel Raport din 2000, dacă a fost emis, mai este doar la CSA, iar Talpan nu-i prost să-l arate.
    Oricum, după 2000 AFC nu mai era sub autoritatea MApN prin lege. Deci nu avea nevoie de acordul CSA să se facă SA.

 3. alexutz2007

  @virgil fals. Ca sa intelegi putin cum stau lucrurile Talpan a citit inclusiv cartea scrisa de cioban in parnaie(aici rezulta ca omul si-a dat interesul). Deci Becali a recunoscut ca nu detine nici numele si nici marca. Eu tin cu FCSB pentru ca eu nu ma regasesc in CSA care e infiintata in 2017 dar asta nu insemna ca Steaua e la Becali.
  In schimb avocatii lui Becali s-au limitat doar la ce le-a oferit ciobanul si nimic altceva.
  Inca o chestie care dovedesc anumite lucruri: Instanta a specificat ca exista confuzie deoarece FCSB isi revendica palmaresul. Pardon CSA a actionat in judecata FCSB si a cerut sa le fie recunoscut palmares deci decizia nu prea mai are acoperire daca CSA castiga.

  2
  2
  1. vasglo

   @alexutz2007

   In „inocenta” lui, Becali a recunoscut “Secretul lui Polichinelle”, respectiv ca numele „Steaua”, al echipei de fotbal a Armatei, este dat de „nasul” Ceausescu! O intrebare, tu cu cine tii, cu echipa, ori cu numele, ori cu nasul??…-:)

 4. xray Autor articol

  „Indiferent ce se poate intampla de acum, sa fiu pedepsit, sancționat… oricum, numele și marca egal Talpan Florin. Asta e!”, a spus Talpan.
  „Dar m-as fi luptat la fel de mult si cred ca as fi facut mai mult. Avocatii sai au luat foarte multi bani, in conditiile in care nu meritau acei bani”, a mai spus Florin Talpan.
  Incredibil!

 5. quark

  Talpan are in sertar acte care ii permit sa incline balanta dupa cum ‘vrea muschii lui’, daca ar fi fost avocatul lui becali, ar fi scos alte documente si le-ar fi dosit pe cele favorabile CSA, pe asta se bazeaza cand spune ca ar fi facut mai mult, stiind ca avocatii lui becali nu dispun de materialul pe care-l are el … in plus, baietii dastepti din spate i-au asigurat lui Talpan comfortul ca actele sa se interpreteze asa cum vor ei

Lasă un răspuns