Dumnezeu să te odihnească, Mihai Petre!

de | mai 9, 2015

Fostul antrenor de copii şi juniori din cadrul clubului Steaua Bucureşti, Mihai Petre, a decedat miercuri, la vârsta de 85 de ani, a anunţat site-ul oficial al campioanei României.

Fotbal Club Steaua Bucuresti iși exprimă regretul la auzul veștii conform căreia legendarul antrenor de copii și juniori Mihai Petre s-a stins miercuri, 6 mai, la vârsta de 85 de ani. Profesorul Mihai Petre a activat timp de aproape patru decenii în cadrul clubului nostru, perioadă în care a descoperit mai multi jucători legendari, printre care Ilie Dumitrescu sau Dan Petrescu, dar și alți jucatori de top, precum Sorin Paraschiv, Marian Aliuță sau Alin Stoica.”ale-0658petre-interior

Din păcate, ultimii ani ai vieții șlefuitorului de talente din Ghencea au fost marcați de boala Alzheimer, cu care acesta a fost diagnosticat la sfârșitul  anului 2007, la puțin timp după ce Steaua a renunțat la serviciile lui de antrenor.

Mi-am dat seama că ceva nu e în regulă atunci când l-am rugat să ducă gunoiul şi, după câteva minute, s-a întors cu el în mână în casă.  Aruncase perechea de pantofi pe care tocmai o cumpărase„, spunea Geta Petre, soţia lui Mihai Petre.

Petre Mihai putea primi grad în Armată, ca angajat al Stelei, dar a refuzat. „Mergeam în cantonamente la munte cu Valentin Ceauşescu şi cu Corneliu Mănescu, fostul ministru al Apărării. Mănescu îi zicea mereu soţului meu: «Antrenorule, hai să te bag în Armată!». Mihai a refuzat. Acum ar fi avut pensie mai mare„, a povestit nevasta fostului tehnician.

Petre Mihai: „N-am făcut compromisuri niciodată, în toată viaţa mea! Nu am acceptat să folosesc decît copii în care am crezut că pot ajunge să joace pentru Steaua şi la seniori.mihai-petre

La începutul anilor 2000, Petre Mihai a făcut o pauză în cariera de antrenor la Steaua și a lucrat pentru o vreme la firma de impresariat a lui Giovani şi a lui Victor Becali: „Doi oameni extraordinari! Atunci am avut cel mai mare salariu din viaţa mea. Mergeam să văd jucători, pe care după aceea i-i recomandam lui Giovani„. Petre Mihai a fost şi angajatul lui Ilie Dumitrescu, la firma de impresariat a fostului internaţional. Primea 50 de dolari pe lună. Marian Aliuță și Alin Stoica sunt cei care l-au mai ajutat cu bani.

În 2012, Geta Petre a fost diagnosticată cu Parkinson, boală care o imobiliza la pat și a fost obligată să-l interneze la azilul de bătrâni.  „Toţi banii pe care îi are acum(N.R.-7.000 euro) sunt de la mine, de la Ilie Dumitrescu şi de la Alin Stoica. Nu ne-am mai dus să o vizităm pentru că de fiecare dată ne cerea bani, se plângea că toţi l-au uitat pe soţul ei. Profită foarte mult de imaginea lui Mihai Petre. Şi e păcat„, a mărturisit Aliuță.

Petre Mihai, omul care i-a descoperit pe Dan Petrescu și Ilie Dumitrescu și-a trăit finalul vieții la azil, uitat de toată lumea. Frații Becali au fost singurii care se mai îngrijeau de el.

petre

Fostul antrenor a fost înmormântat vineri la Cimitirul Catolic de pe Strada Râmnicu Vâlcea.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 

Notă
Ne cerem scuze pentru că am ratat marcarea evenimentului atunci când s-a produs.
Facem acum cuvenita reparație.

XRay

3 comentarii la „Dumnezeu să te odihnească, Mihai Petre!

Lasă un răspuns