FCSTEAUA.RO

Dumnezeu să te odihnească, Mihai Petre!

Fostul antrenor de copii şi juniori din cadrul clubului Steaua Bucureşti, Mihai Petre, a decedat miercuri, la vârsta de 85 de ani, a anunţat site-ul oficial al campioanei României.

Fotbal Club Steaua Bucuresti iși exprimă regretul la auzul veștii conform căreia legendarul antrenor de copii și juniori Mihai Petre s-a stins miercuri, 6 mai, la vârsta de 85 de ani. Profesorul Mihai Petre a activat timp de aproape patru decenii în cadrul clubului nostru, perioadă în care a descoperit mai multi jucători legendari, printre care Ilie Dumitrescu sau Dan Petrescu, dar și alți jucatori de top, precum Sorin Paraschiv, Marian Aliuță sau Alin Stoica.”

Din păcate, ultimii ani ai vieții șlefuitorului de talente din Ghencea au fost marcați de boala Alzheimer, cu care acesta a fost diagnosticat la sfârșitul  anului 2007, la puțin timp după ce Steaua a renunțat la serviciile lui de antrenor.

Mi-am dat seama că ceva nu e în regulă atunci când l-am rugat să ducă gunoiul şi, după câteva minute, s-a întors cu el în mână în casă.  Aruncase perechea de pantofi pe care tocmai o cumpărase„, spunea Geta Petre, soţia lui Mihai Petre.

Petre Mihai putea primi grad în Armată, ca angajat al Stelei, dar a refuzat. „Mergeam în cantonamente la munte cu Valentin Ceauşescu şi cu Corneliu Mănescu, fostul ministru al Apărării. Mănescu îi zicea mereu soţului meu: «Antrenorule, hai să te bag în Armată!». Mihai a refuzat. Acum ar fi avut pensie mai mare„, a povestit nevasta fostului tehnician.

Petre Mihai: „N-am făcut compromisuri niciodată, în toată viaţa mea! Nu am acceptat să folosesc decît copii în care am crezut că pot ajunge să joace pentru Steaua şi la seniori.

La începutul anilor 2000, Petre Mihai a făcut o pauză în cariera de antrenor la Steaua și a lucrat pentru o vreme la firma de impresariat a lui Giovani şi a lui Victor Becali: „Doi oameni extraordinari! Atunci am avut cel mai mare salariu din viaţa mea. Mergeam să văd jucători, pe care după aceea i-i recomandam lui Giovani„. Petre Mihai a fost şi angajatul lui Ilie Dumitrescu, la firma de impresariat a fostului internaţional. Primea 50 de dolari pe lună. Marian Aliuță și Alin Stoica sunt cei care l-au mai ajutat cu bani.

În 2012, Geta Petre a fost diagnosticată cu Parkinson, boală care o imobiliza la pat și a fost obligată să-l interneze la azilul de bătrâni.  „Toţi banii pe care îi are acum(N.R.-7.000 euro) sunt de la mine, de la Ilie Dumitrescu şi de la Alin Stoica. Nu ne-am mai dus să o vizităm pentru că de fiecare dată ne cerea bani, se plângea că toţi l-au uitat pe soţul ei. Profită foarte mult de imaginea lui Mihai Petre. Şi e păcat„, a mărturisit Aliuță.

Petre Mihai, omul care i-a descoperit pe Dan Petrescu și Ilie Dumitrescu și-a trăit finalul vieții la azil, uitat de toată lumea. Frații Becali au fost singurii care se mai îngrijeau de el.

Fostul antrenor a fost înmormântat vineri la Cimitirul Catolic de pe Strada Râmnicu Vâlcea.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 

Notă
Ne cerem scuze pentru că am ratat marcarea evenimentului atunci când s-a produs.
Facem acum cuvenita reparație.

XRay

Exit mobile version