Dorul de Steaua! Avancronică Concordia Chiajna – FC Steaua București

de | noiembrie 19, 2016

Da, această pauză competițională, cu eșecul pe linie al naționalei, peste care s-a suprapus și tragica dispariție a marelui stelist și tricolor  Didi Prodan, parcă mi-a injectat o supradoză cu „dorul de Steaua”.

Iartă-ne, Tătucă!

De ce trebuie să vină o mare nenorocire să realizăm că prețuim prea puțin din „și așa puținul” pe care îl avem?

De ce părem  foarte afectați și lozincarzi numai când ne dispare din ce aveam, însă suntem aproape nepăsători când îl aveam lângă noi?

Da, nu știm să prețuim la adevărata valoare decât atunci când pierdem definitiv. Este și cazul „mult-prea-devreme-dispărutului” stelist Didi. Cel puțin în ultimii 8 ani, pe site-urile steliste, cluburi sau suporteri,  eu nu am văzut pe nicăieri, măcar o dată, un „La mulți Ani, Daniel Prodan!” sau în ultimii 2 ani, bannere cu „Dreptate pentru Prodan!”. În schimb, după trista trecere a lui în neființă ne întrecem, care mai de care, în pancarde cât mai lungi, embleme și evocări. Nu prea a avut parte de ele cât a trăit, le-a primit din belșug acum când nu mai avea nevoie de ele. MApN nu i-a dat „Emblema de Onoare a Armatei Române” când a plecat de la CSA Steaua la Atetico Madrid, acum 20 de ani, în 1996, și nici mai apoi timp de 20 de ani. S-a gândit să i-o confere numai post-mortem, deși de 20 de ani Didi nu mai avea nicio treabă cu Armata și CSA, iar MApN a avut tot timpul din lume să i-o înmâneze pe când trăia, să simtă Prodan recunoștiința CSA-MApN, nu noi!

Când l-a umilit FRF-ul am tăcut toți, în frunte cu Generația de Aur! Unde am fost cu toții??? Struți cu capul în nisip să nu mai auzim??? Atunci el avea nevoie de noi, nu acum de bocetele și emblemele noastre! A murit cu inima grea, aproape uitat de toți! Dumnezeu să-i dea odihnă și lumină, iar el de acolo din ceruri să ne dea iertare nouă!

După ce a fost alungat de la FRF, Prodan a continuat lupta cu cei pe care îi numea securiști și ”gropari” ai fotbalului românesc. Însă a mărturisit apropiaților că nu este sprijinit de nimeni, nu are colegii de generație alături și s-a simțit izolat, abandonat. De fapt, asta s-a văzut și cu ochiul liber.

 • ”Dacă trăia mama și m-aș fi dus acasă, cum să-i fi spus eu că m-au dat afară de la federație? Ea, care știa că fiul ei nu a greșit cu nimic față de nimeni? Niciodată n-o să-l iert pe Burleanu, că mi-a luat din cont banii de școală ai fetei”, povestea Didi apropiaților.

Acum, după ce a murit Didi, și la 2 ani după ce a fost umilit de FRF,  presa trage și ea spuza. Rareş Bogdan, de la Realitatea TV, strigă să-și facă imagine și rating: „Burleanule, tu şi nulităţile din Federaţie l-aţi omorat! Nu îl vom uita niciodată şi TE ASIGUR CĂ NU VĂ VOM UITA NICIODATĂ! După Sfânta Slujbă de Înmormântare, ÎNCEPEM RĂZBOIUL! Dupa ce l-aţi folosit în campania pentru Alegerile FRF, l-aţi aruncat ca pe o măsea stricată, i-aţi luat şi banii din cont şi a fost în imposibilitatea să îi plătească şcoala fetei… O să vă scuipe lumea pe stradă! VĂ PROMIT la toţi de acolo!” Hai, măi, fariseule, mă lași!? Până acum, timp de doi ani de zile unde ai fost? În Calea Lactee??

Da, noi am tăcut, cum tăcem și când vedem cum sunt umiliți Ilie Năstase, Hagi și Duckadam, de exemplu, culmea, chiar de unii care se revenică prin bannere virtuale a fi steliști „adevărați”! Ca hoțul care strigă hoții, unii dintre cei care au murdărit cel mai mult în ultimii ani „Steaua” și glorii steliste, strigă din toți rărunchii „vrem un club curat”. O fățărnicie exemplară ne bântuie și ne dezbină lumea roș-albastră, pe lângă cea a fariseilor supremi Boroi, Talpan și Becali.

Da, mi-e dor de Steaua, de echipa asta, bună, rea, să o văd din nou în iarbă, chiar dacă va fi pe cea sintetică a stadionului „Concordia” din Chiajna. Acolo unde a fost și Didi director sportiv, o lună de zile, în februarie 2016.

Aștept cu emoție fluierul de start, nu mânat de gândul la victorie, ci numai de bucuria unei revederi care să-mi stingă dorul de echipa Steaua. Echipă care mi-a oferit pe teren prin jucătorii ei, ca Didi și ceilalți, atâtea emoții și bucurii, și înainte de 1990, și după 1990, și înainte de 2000 și după 2000, și înainte de 2010 și după 2010. Atât de multe, încât nici un suporter al altei echipe din România nu a avut parte de ele.

Mi-e dor de acestă echipă, nu de alta, „moartă”, „nenăscută încă” sau sechestrată într-un sertar al imaginației. Mi-e dor de această echipă, pe care o iubesc continuu încă de pe vremea pe când Talpan și Boroi abia zburaseră din ciocul berzei. Da, de atunci până astăzi, fără „pauze” rupt în figuri de supărare!

Sâmbătă, 19 noiembrie, de la ora 19:00, la Chiajna, va urma un nou duel între Concordia și Steaua, etapei a 16-a a Ligii 1, sezonul regular. Gazdele vor să bifeze prima victorie din istorie în campionat în fața vicecampioanei.

Concordia şi Steaua s-au mai întâlnit de 11 ori în Liga 1, de 10 ori s-au impus roș-albaștrii, iar un joc s-a încheiat la egalitate.

 • Primul meci a avut loc pe 6 noiembrie 2011, Steaua-Concordia Chiajna 2-1. Atunci, Vlad Munteanu a deschis scorul, dar Cristi Tănase şi Raul Rusescu au întors rezultatul în partea secundă. În retur, bucureştenii s-au impus pe terenul ilfovenilor cu 2-0.
 • În 2012/2013, Steaua a câştigat greu acasă, 1-0 în prima etapă, după care, pe 30 noiembrie 2012, s-a impus cu 6-0 la Chiajna, înfrângerea fiind cea mai severă din istoria „vulturilor” în Liga 1!
 • Tot în sezonul competiţional 2012/2013, pe 31 octombrie 2012, cele două s-au confruntat în optimile Cupei României. Tabela a rămas nemodificată timp de 120 de minute, astfel că s-a ajuns la executarea loviturilor de departajare, unde actualul stelist Florin Niţă a făcut diferenţa, el apărând două penalty-uri, graţie cărora Concordia a mers mai departe (4-3 la penalty-uri).
 • Şi în ediţia 2013/2014, Steaua a înregistrat două succese categorice, 4-0 pe teren propriu şi 4-1 în deplasare.
 • Mult mai echilibrate au fost meciurile din sezonul 2014/2015, 1-0 pentru Steaua la Chiajna şi 2-2 pe Arena Naţională.
 • În 2016 a avut loc finala Cupei Ligii 2015/2016, Steaua-Concordia 2-1 (marcatori Momčilović 61, Hamroun 111p – Pena 88). În turul sezonului regulat al Ligii 1, Steaua s-a impus la limită, 1-0, pe Arena Națională.
 • Ultima dispută a avut loc pe 6 august 2016, Steaua -Concordia 1-0, marcator Vlad Achim.
 • 32 de jucători a utilizat Steaua, cei mai mulţi dintre toate cele 14 competitoare. Gazdele s-au bazat pe 25 de fotbalişti.

În toate competițiile, între Concordia și Steaua s-au jucat însă 13 meciuri. Roș-albaștrii s-au impus de 11 ori, un meci s-a terminat la egalitate, iar o victorie a revenit echipei din Chiajna, în octombrie 2012, în Cupa României, după loviturile de departajare. Ca o curiozitate, la acea eliminare din cupă, Reghecampf era antrenor la Steaua și Ilie Stan la Concordia. În același an, cele două formații mai disputaseră și un amical, februarie 2012, câștigat net de Concordia cu 4-1. Însă atunci antrenor la Chiajna era Reghecampf, iar la Steaua, Ilie Stan!

Concordia nu trece printr-o perioadă chiar bună în actualul sezon. După 15 etape, echipa din Chiajna se află pe locul 11, cu 13 puncte, are 4 eșecuri la rând în toate competițiile și nu a mai câștigat un meci în campionat din septembrie. Motiv pentru care antrenorul Emil Săndoi a fost demis și înlocuit cu interimarul Emil Ursu, cel care a antrenat echipa de JUNIORI A și apoi Concordia II în liga a 3-a.

Până la meciul cu Steaua, ilfovenii au disputat un amical cu bulgarii de la Dunav Ruse, scor 1-1.  Echipa antrenată de Emil Ursu a început jocul cu următorul „11”: Bălgrădean – Koenders, Albu, Tincu, Serediuc – Ad. Cristea, R. Costin, M. Cristescu, Buleică – R. Răducanu, M. Constantinescu. Rezerve au fost Drăghia, Grădinaru, Roşu, Mamele, Melinte, Asanache şi Ciobanu.

Concordia Chiajna se află în fața celui de-al treilea test al sezonului în fața Stelei. După ce au fost învinși greu în finala Cupei Ligii și în Liga 1 pe Arena Națională, Emil Ursu speră să dea lovitura pe teren propriu.

”Se poate câștiga meciul cu Steaua! Depinde de jucători, pentru că ei joacă. Dacă vor fi la randament maxim și vor sta bine și fizic, atunci putem scoate un rezultat bun, dacă nu chiar foarte bun. Am avut o pauză de două săptămâni şi am timp să cunosc mai bine echipa, să îi palpez mai bine, iar la meciul cu Steaua să jucăm bine și să spargem gheața. Ştiu că Steaua a câştigat mereu la Chiajna, dar niciun meci nu seamănă cu altul. Putem prinde o zi norocoasă şi să câştigăm, în fotbal orice este posibil. Ne lipsesc titularii de pe flancurile din apărare, Feussi şi Bucurică dar trebuie să mă descurc. Şi la ei va lipsi Tamaş, parcă. Am pregătit jocul toată săptămâna, eu zic că putem produce o surpriză”, a spus încrezător Emil Ursu, antrenorul interimar al Concordiei.

 • Echipa probabilă Concordia: Bălgrădean-Koenders, Albu, Tincu, Serediuc-Grădinaru, R. Costin, M. Cristescu, Buleică-M. Constantinescu, Pena. Suspendaţi: Feussi, Bucurică. Antrenori: Emil Ursu și Marin Dună

În pauza competițională, FC Steaua București a pierdut, sâmbăta trecută, scor 0-1, partida amicală disputată împotriva divizionarei secunde CS Mioveni.

Joi 17 noiembrie, sorții au decis ca Steaua să o întâlnească oficial CS Mioveni în optimile Cupei României.

În conformitate cu regulamentul competiţiei, partidele se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. Deci Steaua va reveni la Míoveni, de data asta pentru a tranșa optimile Cupei României. Partidele din aceasta faza a competitiei se vor disputa intre 13 si 15 decembrie, urmand ca programul exact al jocurilor sa fie anuntat ulterior.

În cadrul unei conferinţe de presă, Laurenţiu Reghecampf a vorbit despre situaţia accidentaţilor din lotul Stelei.„Pinti e în cantonament. Și-a revenit și sper să nu mai aibă parte de accidentări. Accidentarea lui Filip a fost foarte gravă. Revine la antrenamente din decembrie. Nu are rost să forțăm. Îl vreau 100% în Antalya.”, a declarat Laurenţiu Reghecampf.

Tehnicianul vicecampioanei a dezvăluit că nu are de gând să-şi menajeze jucătorii pentru partida de joi, din Europa League, cu Osmanlispor. „Nemulțumirea mea a fost că nu am marcat mai multe goluri, dar suntem în grafic, suntem pe primul loc în campionat, urmează meciul cu Osmanispor în Europa League. Nu avem de ce să ne îngrijorăm. Nu avem de ce să menajăm jucătorii. Facem asta când jucăm din 3 în 3 zile. Nu avem motive de îngrijorare. Doar Enache a jucat cu Rusia. E jucător de travaliu. Voi juca cu echipa bună”, a mai spus Reghe.

Antrenorul roş-albaştrilor a afirmat că obiectivul este unul singur la meciul de mâine: câştigarea celor 3 puncte. „Eu nu îmi sun jucătorii când sunt la echipa națională. Când se întorc încerc să îi introduc în atmosfera de la Steaua, să îi fac să uite, dacă e ceva de uitat. E normal să vrea să facă meciul vieții cei de la Chiajna. Întâlnesc echipa de pe primul loc. Vreau ca echipa mea să aibă o reacție foarte bună și să câștigăm toate cele 3 puncte”, a mai afirmat Reghecampf.

Dacă Pintilii are undă verde de la staff-ul medical, cred că va purta banderola de căpitan în meciul cu Chiajna. Reghecampf trebuie să-l folosească, pentru a-i oferi minute, dar şi ritm de joc în perspectiva partidei cu Osmanlispor, de joia viitoare, ultima şansă a Stelei de a rămâne în cursa pentru calificarea în primăvara europeană. Lucian Filip rămâne alături de Tănase în grupul indisponibililor. La ei se adaugă și Tamaș, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene.

 • Echipa probabilă: Fl. Niţă – Ov. Popescu, Moke, Toșca, Momčilović- Bourceanu, Pintilii –  Ad. Popa, Boldrin, De Amorim – Golubović.
Le urăm succes roș-albaștrilor!

X Ray

 

 

 

 

4 comentarii la „Dorul de Steaua! Avancronică Concordia Chiajna – FC Steaua București

 1. xray Autor articol

  Vă vorbeam despre acei mizerabili care urlă că vor un club curat, dar ei sunt cei care întinează cu minciuni până și memoria celui plâns acum de aproape toată România.
  Practic îi murdăresc memoria cu minciunile lor pentru a manipula așa cum o fac de ani de zile.

  Pe 18 Mai 2015, ce spune Didi Prodan despre „FCSB”, la care se referă ca fiind echipa lui, Steaua:

  „Cred că a fost o greşeală de management şi asta ne costă. Ne costă scump rău de tot. Dar cum speranţa moare ultima, sperămvom reveni şi vom lua campionatul.„, citat de GSP (link)
  Sursa primara este Mediafax (link)
  Print screen:

  Și ce mint aceste leprele, ieri, 18 noiembrie, când lumea era în doliu, despre poziția lui Didi față de FC Steaua

  PS
  Mai mult, în mai 2016 a jucat Steaua ’86 cu Steaua 2006, aia „a ciobanului” cum zic ei, pentru Neșu, care a jucat tot la „echipa ciobanului”.
  Evident că a participat și Didi.

 2. xray Autor articol

  Concordia Chiajna continua campania ”Cristina are nevoie de noi!” și la partida cu Steaua București.
  Astfel, toți banii care vor fi încasați din vânzarea biletelor vor intra în contul Cristinei Sima, fata de 16 ani bolnavă de cancer care locuiește în cartierul Militari Residence din Chiajna”
  , a anunţat gruparea ilfoveană, pe contul său de Facebook.

  Concordia a lansat campania ”Cristina are nevoie de noi!” încă din luna septembrie.

  „Povestea ei ilustrează neputința unui sistem medical dar și drama prin care trec părinții și cei apropiați fetei de 16 ani. Începând cu anul 2015, viața tinerei a urmat alt curs: i-a fost extirpat un rinichi, iar de atunci viața ei a luat-o pe un drum nemilos.

  Si-a lasat in urma prietenii si colegii si s-a mutat cu totul in salonul rece de spital. Acesta i-a devenit, brusc, casa si scoala. După inevitabilul tratament cu citostatice, Cristina a câștigat prima bătălie cu cancerul. Un an mai târziu, boala a recidivat. În acest moment, șansele ei la o viață normală sunt legate de un tratament la St. Ana Kinderspital din Viena”, se arată pe contul de Facebook al Concordiei.

 3. xray Autor articol

  Mă întreb retoric, daca Didi a primit Emblema de Onoare a Armatei Române, de ce nu a fost înmormântat cu onoruri militare???
  Presa nu a consemnat nici în text, nici în poze prezența oficialilor CSA și MApN. Oare de ce?

  Jucătorii Stelei au fost azi inaintea meciului, să aducă un ultim omagiu lui Didi, iar Titi Dumitriu, Reghecâmpf, Argăseală, MM Sťoica au fost și la cimitir la înmormântare. Bineînțeles, de la cimitir nu au lipsit suporterii Stelei: PS, PN, PRA etc.


  La cimitir

 4. xray Autor articol

  FC Steaua a comunicat echipa de start
  Laurențiu Reghecampf a decis să trimită în teren următoarea formulă de echipă:
  Niță – Ovidiu Popescu, Moke, Toșca, Momcilovic – Sulley, Pintilii (cpt) – Enache, Boldrin, De Amorim – Popa.

  Rezerve: Stăncioiu – Man, Tudorie, Jakolis, Aganovic, Achim, Bourceanu.
  Stelistii au pregatit niste tricouri speciale in memoria lui Didi Prodan

Lasă un răspuns