Derapajele amnezicului domn Piţurcă

de | aprilie 26, 2017

Joi seara într-o emisiune la Digi Sport fostul selecţioner, actual şomer Victor Piţurcă a declarat printre multe altele că:

“Eu vreau să se afle adevărul. Cum s-a luat Steaua, în ce condiții și atunci se va ști. Dacă Steaua a fost luată fraudulos, înseamnă că sunt și cei de la Minister de vină, pentru că nu fac tot posibilul să iasă adevărul la iveală și să revină în prima ligă.

Dacă are dreptate patronul lui FCSB, să fie sănătos. Are dreptate și cu asta basta. […]

Organele de anchetă, DNA-ul ar trebui să intervină se afle adevărul. Numai să se vrea. Să se ia actele de la LPF și FRF că am înțeles că au fost depuse fraudulos”

E a doua oară anul acesta când Piţurcă cere să vină organele să ancheteze pentru a se afla adevărul, care ar fi şi pentru el o enigmă.

Acestui domn trebuie totuşi să i se reamintească unele lucruri esenţiale.

1. A fost membru fondator al AFC Steaua. (poziţia 35, semnătură cu bară aparţinând reprezentantului său legal V. Becali)

5881562c106b6.jpeg

2. Hagi a organizat în 2002 un comitet de iniţiativă al opoziţiei format din mai mulţi membri fondatori ai AFC-ului care îşi propunea să oprească transformarea clubului în societate pe acţiuni. Piţurcă l-a contrat vehement afirmând într-un dialog aprins la procesul etapei că:

“Ce vreau să spun… Steaua nu se poate cumpăra. E o afirmaţie greşită, să încingă spiritele. Că se va face o societate pe acţiuni unde noi vom fi acţionari, asta da, fiindcă noi am băgat banii noştri aici, în această societate. Dar asta e altceva şi se va face chiar dacă nu vrea Hagi. Noi am băgat împreună şapte-opt milioane de dolari şi vom fi acţionari…”

Când spunea „noi” se referea la tripleta magică Becali-Piţurcă-Păunescu.

Click to zoom

3. Piţurcă Victor, fiul lui Petre şi Maria a fost membru fondator şi acţionar al SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA

4. Organele, inclusiv DNA-ul, au venit, au văzut şi au clasat dosarul Steaua.

Din ziarul Gândul 9 decembrie 2008:

“Vizita la DNA a generalului (r) Bădălan nu este decât un pas în desfăşurarea anchetei procurorilor anticorupţie. Surse din MapN susţin că procurorii DNA au cerut, încă de săptămâna trecută, Ministerului Apărării mai multe documente în legatură cu modul în care s-a realizat privatizarea secţiei de fotbal a Clubului Steaua Bucureşti, cercetările aflându-se deocamdată în faza actelor premergătoare. Potrivit surselor din Armată, dosarul aflat în atenţia DNA nu este unul nou, ci este acelaşi pe care procurorii anticorupţie îl deschiseseră încă din anul 2007 şi care se referea la modul în care s-a separat FC Steaua de Clubul Sportiv al Armatei.”

Cum nimeni n-a mai auzit nimic de acel dosar din 2007 cu o probabilitate 99,99% el a fost clasat.

Având în vedere toate aceste elemente, domnul Piţurcă cade în ridicol când joacă fie rolul amnezicului, fie rolul neştiiutorului dornic de a afla adevărul. Ca atare, vorba şlagărului de acum 15 ani: Piţi, Piţi, lasă-neee, lasă-neee!

Siegfried

 

Nota Redacției: Siegfried este membru înregistrat fcsteaua.ro din 30 octombrie 2011.

 • Referitor punctul 4.

690159-act5.jpg

 

Image result for CS U Craiova - FC Steaua

 

114 comentarii la „Derapajele amnezicului domn Piţurcă

 1. kla2005

  Sunt scarbit complet de asemenea oameni…desi de la el, Stoica, Iovan (mana dreapta a lu’ nea Piti), Bumbi nu te poti astepta la multe.
  As fi crezut ca exista macar un jurnalist sportiv in Romania capabil sa scrie un asemenea articol precum acesta…slabe sanse, toti fripturisti …jenant

  Noroc de http://www.fcsteaua.ro!

  Felicitari dle Siegfried!

 2. Lord Pepe

  Doua lucruri importante care nu sunt precizate in articol.

  1. Piturca spune cu gura lui ca „Steaua nu se poate cumpara”. E trist ca s-a trecut peste partea asta asa de repede. E o dovada ca oamenii de aici nu sunt interesati de adevar, ci doar de a-l pupa in fund pe Becali.

  Da, aia si-au facut societate pe actiuni. Oricine poate sa faca. Hagi nu-i putea opri. Nimeni nu-i putea opri. Insa societatea aia nu putea cumpara Steaua. Putea cel mult sa se asocieze cu clubul, exact asa cum spune si legea.

  2. Becali a primit NUP in dosarul care privea privatizarea Stelei. Pentru ca privatizarea Stelei sau macar a sectiei de fotbal nu a avut loc niciodata. Becali a primit NUP intr-un dosar ce urmarea constituirea SC FCSB SA si trecerea unor active(jucatorii) de la AFC Steaua Bucuresti(nonprofitul) la SC FCSB SA.

  E pacat ca nu dati si declaratia lui Badalan, de la audieri, daca tot il mentionati:

  „Adunarea Generală a AFC Steaua vorbea de infiinţarea unei societăţi comerciale, dar Becali dorea să-şi insuşească AFC Steaua invocând nişte datorii faţă de el. Am aflat că lui i se cesionaseră nişte jucători in contul datoriilor. Am explicat că AFC Steaua nu se poate transforma, conform legii, din societate nonprofit in una comercială. Dar Becali Îşi adusese acolo tot felul de nepoţi şi bodyguarzi şi numai Adunare Generală nu mai era aceea.”

  SC FCSB SA i-a avut ca actionari pe Becali si nonprofitul AFC Steaua Bucuresti. Becali primise contractele multor jucatori de la AFC, in contul acelor datorii. El le-a fortat mana atunci, obligandu-i sa se bage in societatea pe actiuni, amenintand ca altfel ii lasa fara jucatori.

  Dupa ce s-a format SA-ul, becali a facut o majorare de capital si a ajuns unic actionar. Ulterior, AFC a disparut din actionariat si s-a inchis cativa ani mai tarziu.

  Dar, intelegerile dintre CSA Steaua si AFC erau intre CSA Steaua si AFC. Nu se prelungeau catre FCSB.

  Nu mai incercati sa manipulati, baieti. Ca va faceti de rusine.

  1. siegfried

   Băi lord pipi, eu nu ştiu ce obiceiuri scatologice aveţi voi la steaua liberă, dar eu nu practic sportul pupatului în fund.

   1. Ce spune condamnatul penal Bădaln e adevărat şi la minte cocoşului. O asociaţie, aşa cum era AFC Steaua, e o persoană juridică de drept privat fără scop patrimonial, formată din minimum 3 membri care spre deosebire de societăţile comerciale nu emite acţiuni, ca atare nu putea fi „vândută” unei persoane. Pentru mai multe informaţii consultă O.G. 26/2000.
   În schimb, în baza art 47 din acelaşi act normativ, AFC-ul a înfiinţat o societate pe acţiuni care a preluat ” fără nicio altă formalitate, locul din Divizia A, subrogându-se în toate drepturile asociaţiei” cască ochii la punctul 8 din tranzacţia încheiată în faţa notarului public Mircea Anişoara.

   2. Pentru ca privatizarea Stelei sau macar a sectiei de fotbal nu a avut loc niciodata :)))) Bă, eşti sănătos la cap? Mâine o să ne spui că în România nu s-a instalat capitalismul şi că trăim în comunism.
   Asociaţiile prin lege sunt persoane juridice de drept privat, ca atare privatizarea Stelei a avut loc în 1998.
   Legea 21/1924 în baza căreia s-a înfiinţat AFC Steaua: art. 1 „Asociatiile si fundatiile, fara scop lucrativ sau patrimonial, create si organizate de particulari, nu pot dobindi personalitatea juridica decit in conditiile legii de fata.
   Ele sint considerate persoane juridice de drept privat.”

   Şi O.G. 26/2000 care a abrogat şi înlocuit legea 21/1924 „(2) Asociatiile si fundatiile constituite potrivit prezentei ordonante sunt persoane juridice de drept privat fara scop patrimonial. ”

   3. El le-a fortat mana atunci, obligandu-i sa se bage in societatea pe actiuni, amenintand ca altfel ii lasa fara jucatori. Habar n-ai despre ce vorbeşti. George Becali a început să împrumute AFC-ul încă din 2000. În toate actele de dare în plată AFC-ul se obliga să-i emită acţiuni nominative la viitoarea societate comercială FC Steaua. Din 2001 de când s-a prins că era dus de nas de Păunescu, Becali a adăugat o clauză în următoarele contracte de împrumut prin care dacă în termen de 90 de zile nu îi erau remise acţiunile intra în posesia drepturilor federative a mai multur jucători, aşa a ajuns să deţină 21 de jucători în ianuarie 2003.
   http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7946/13944711/1/collage-piti-vio-si-becali.jpg?height=372&width=630

   1. Lord Pepe

    Aceleasi dezinformari obosite.

    1. Nici nu era vorba de a fi vandut AFC-ul. Ci Steaua. Dar am uitat ca voi nu faceti diferenta intre o echipa de fotbal si o societate comerciala sau una nonprofit. Daca SA-ul e numit Steaua Bucuresti, atunci e echipa, nu?

    O fi preluat locul in Divizia A, dar nu a preluat Steaua. Si aici trebuie sa ne explice FRF cum poate cineva sa preia locul altcuiva in liga 1.

    2. Steaua nu a fost privatizata niciodata. Daca a fost, as vrea sa vad si eu actul, ca sa stiu si eu cat a dat cel care a cumparat-o.

    Asocierea cu AFC-ul a fost facuta pentru ca a respecta regulamentele federatiei. Dar era o asociere, nu o privatizare. De aia dadea AFC-ul raportul la CSA Steaua in fiecare an.

    3. La punctul 3 ai dat o micuta dovada a faptului ca stai prost cu logica. Spui ca habar nu am despre ce vorbesc, apoi atasezi o poza care demonstreaza fix ce am spus eu. Si anume ca becali detinea acei jucatori in contul datoriilor pe care le avea AFC-ul fata de el. Dar se scuza, ca nu e prima data cand faci erori din astea. 🙂

    1. siegfried

     Eşti simpatic, păcat că nu te duce capul.

     1.a) SA-ul putea să se numească şi FC Becali sau FC cucurigu. Does not matter. Important e că AFC-ul s-a retras din campionat şi a cesionat locul FCSB-ului, aşadar şi prin urmare dincolo de faptul că grecii fac comerţ pe mare, SA-ul e continuatorul legal al AFC-ului, la fel cum AFC-ul a fost în 1998 continuatorul legal al CSA-ului.

     b) Chiar CSA-ul ne-a spus cum a preluat locul din prima ligă. Prin contractul de cesiune nr. 30/2003, S.C. F.C. ”Steaua Bucureşti” S.A. prelua în mod gratuit o parte a drepturilor A.F.C. “Steaua Bucureşti” (drepturile de participare în Divizia A, drepturile federative asupra tuturor jucătorilor A.F.C. “Steaua Bucureşti”, toate contractele de publicitate, sponsorizare, drepturile de televiziune etc.)

     2. Lordule, fii atent ce scrie în protocolul din 7 martie 1999 la punctul 12 scrie verbatim:

     Datoriile și creanțele CSA Steaua și ale fostei secții de fotbal profesionist, contracte anterior datei de 8 iulie 1998 în exclusivitate pentru componenții echipei de fotbal, tehnicieni și antrenori, precum și cele legate de participarea echipei la competițiile interne și internaționale, vor fi preluate de Asociația Fotbal Club Steaua București în baza unei convenții. Mijloacele fixe și mijloacele circulante existente în gestiunea fostei secții de fotbal profesionist a Clubului Sportiv al Armatei Steaua la data semnării protocolului vor fi preluate de Asociația Fotbal Club Steaua pe baza unui proces-verbal de predare-primire distinct.

     Ştii care sunt cuvintele magice aici? ai ghicit: fostei secţii. Ştii de la ce vine fostei? de la fost-ai lele cât ai fost că acum nu mai eşti.

     Dădea raportul în fiecare an? serios? =)) şi în 2003 de ce nu l-a mai dat? a stai, ia uite ce scrie CSA-ul pe site-ul lor:După publicarea O.G. nr.26/2000, care a abrogat Legea nr. 21/1924, A.F.C. “Steaua Bucureşti” a ieşit de sub autoritatea Ministerului Apărării Naţionale.
     http://www.csasteaua.ro/informare/
     Incredibil, bă băiatule, aşa ceva ….

     3. Chiar nu înţelegi nişte lucruri simple? Tu vorbeşti de ameninţare şi obligare, eu ţi-am arătat că încă din 2000 AFC-ul se angaja prin contractele de împrumut semnate cu George Becali să înfiinţeze o societate pe acţiuni şi să-i cedeze parte din ele. Dacă împrumuturile din 2001 şi 2002 au fost acoperite prin preluarea de către Becali a drepturilor federative ale celor 21 de jucători, creditul din 2000 n-a fost stins, de aceea şi apare suma de 5.200.000 USD în tranzacţie.

     1. Lord Pepe

      @ siegfried.

      Sa-ti dea Dumnezeu sanatate, ca bine ai zis.

      1. a) „Important e că AFC-ul s-a retras din campionat şi a cesionat locul FCSB-ului”

      Pai, manca-ti-as gura ta, daca AFC s-a retras din campionat, ce lege ii dadea voie FCSB-ului sa-i ia locul?
      Sa mergem chiar mai departe. Daca AFC-ul nu s-a retras din campionat, ci a VANDUT locul catre FCSB, ce lege ii da dreptul sa vanda locul din liga 1?

      Ma refer la legile frf/lpf/uefa/ ce vrei tu, ca e evident ca de legile statului nu poate fi vorba aici, ca statul nu da doi bani pe fotbal.

      Domnule. AFC nu era continuator in 1998, ca CSA Steaua nu s-a desfiintat atunci. AFC era un ASOCIAT, care s-a ASOCIAT cu CSA Steaua, pentru ca clubul nostru sa nu incalce regulamentele FRF. Care regulamente? Cele ale FRF, aratate de Mititelu, care spuneau ca:

      Articolul 3

      Organizarea Clubului

      Cluburile de fotbal se pot organiza potrivit Legii nr. 21/1924 ca asociatii fara scop lucrativ sau patrimonial si in conformitate cu prevederile Decretului 31/1954 privind persoanele juridice.
      Cluburile de fotbal profesioniste se pot organiza ca societati comerciale in conformitate cu Legea nr. 31/1990. Acestor cluburi li se aplica dispozitiile art. 9 din Legea nr. 12/1991, privind impozitul pe profit.
      Cluburile de fotbal constituite conform art.3 alin.1 se pot asocia cu persoane fizice sau alte persoane juridice in vederea constituirii de societati comerciale potrivit legii nr. 31/1990.

      Ce zice ultimul paragraf? SE POT ASOCIA CU PERSOANE FIZICE SAU JURIDICE IN VEDEREA CONSTITUIRII DE SOCIETATI COMERCIALE.

      Ce altceva sa mai spun, Xray? Ca nu are nici o logica ce spui tu.

      1.b) Lasa comunicatele date de Boroi. Daca vrei sa discutam legi, hai cu deciziile din dosarele pierdute de becali. Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca citatul pe care l-ai dat tu nu spune nimic despre preluarea echipei de fotbal.

      2. Protocolul din 99, adica ala care a fost anulat in momentul in care asocierea dintre CSA Steaua si AFC a luat sfarsit? Foarte bun argument, xray. Tine-o tot asa. Cu argumente ca asta le vei dovedi tuturor ca am dreptate. Chiar mi-e rusine ca nu am ce sa scriu la acest punct. Nu vreau sa dau postarea goala. Dar deja ai demonstrat tu pentru mine ce aveam eu de demonstrat. :)))

      p.s. In 2003 nu l-a mai dat pentru ca asocierea a luat sfarsit. In acel an a fost abrogata faimoasa HG 66/99, iar protocolul s-a dus dracului 🙂 Cat despre iesirea de sub autoritatea MApN, Xray, credeam ca esti jurist, asta nu inseamna ca AFC devenea automat proprietara bunurilor CSA Steaua. A iesit de sub autoritate, adica nu mai trebuia sa dea raport anual.

      3. Xray, baiatule, eu te-am inteles ca iti faci griji pentru banii lui Becali. Si sunt de acord ca asociatia aia trebuia sa ii dea banii inapoi. Nimeni nu neaga asta. Doar ca asociatia nu avea nici un drept asupra Stelei. Nu detinea echipa, numele, marca, palmaresul. Nu detinea nimic, doar administra.

      Daca nonprofitul AFC Steaua Bucuresti, care se putea numi rahat, asa cum ai zis si tu, voia sa faca un SA, putea sa o faca. La fel putea sa ii dea lui Becali actiuni in acel SA. Nimeni nu ii putea opri. Dar nu puteau sa-i dea lui Becali ceva ce nu le apartinea, adica Steaua.

      In 1998, CSA Steaua s-a asociat cu AFC. Atat. CSA Steaua nu a vandut nimic catre AFC. Nu a primit nimic de la AFC, ca sa ii fie datoare cu ceva. Si atunci de ce mai discutam despre lucrurile pe care i le-a dat AFC-ul lui Becali, cand AFC-ul nu detinea Steaua?!

      Tata, daca becali avea Steaua, nu trebuia sa mai trimita cereri catre CSA Steaua in 2003, pentru a-i ruga pe aia sa ii permita sa foloseasca marca Steaua. Asta e buba, dar nimeni nu vrea sa inteleaga.

     2. xray Autor articol

      @Lord Pepe

      Bai, Lordul pustiului, ești tembel? Ce faci, ai deraiat de pe fix? Mă visezi noapte și zi? Vorbești cu Siegfried și mi te adresezi mie???

      Unde pana mea am vorbit eu cu tine la acest ca să mi te adresez mie cu propaganda ta talpanistă!

      Vezi-ți dracu’ de treabă și nu mai bate câmpii despre mine și în dialog fantasmagoric cu mine!

     3. Lord Pepe

      Xray, credeam ca tu esti siegfrid, ca ti-ai schimbat contul. Aveti acelasi stil. Chiar si la raspunsul dat mai jos.

     4. xray Autor articol

      @Lord Pepe

      Hahaha! Sa mori tu?
      Daca tu esti clona crezi ca toata lumea de pe aici e ca tine, liber si undercover?
      De fapt tu stii bine, dar faci pe „niznaiu” doar sa provoci, ca un troll cu marca.

 3. alexutz2007

  Lord vezi ca sefii tai au postat un articol mega. CSA poate reveni in Liga 1 daca se desfiinteaza FRF si LPF. Problema e ca voi nu aveti jucatori:))). Cat despre ce ai scris tu mai sus nici nu are rost sa citesc avand in vedere sursele tale:))).

 4. Gosu

  Plm . Cu ocazia asta ne lamurim ca baietii sunt si usor dislexici. „Piturca spune ca Steaua nu se putea cumpara”. Piturca, dupa cum reiese din text spune ca Hagi era cel care a favut afirmatia, iar ei (n.r. camarila Pitzi-Gigi-Paunescu i-au tras-o peste bot.
  Totodata, ce autoritati competente sunt Ottonel, Barbut, Hagi sau Badalan sa fie peste investigatia facuta de DNA.
  Si nu in ultimul rand, dupa ce au dovedit ca sunt dislexici, laberii ne arata pentru a mia oara ca nu inteleg nimic din lumea in care traiesc. AFC – drept privat. Asta ce inseamna ? Inseamna ca majoritarii decid sa faca ce vrea pula lor cu asociatii sa o vanda, sa o distruga , absolut orice. Si cu asta cred ca e cazul sa punem punct si sa il ignoram pe baciul liberilor.

 5. alexutz2007

  Gosu corect. De asta a si putut transfera activele Becali(la acea vreme era permis o astfel de mutare). AFC-ul era o asociatie privata. Labarii se viseaza prin Liga 1, ca poate se desfiinteaza ca trebuie sa se tina cont de nustiu ce:)). Dar ei nu sunt capabila sa aiba nici macar un buget ca a lui Hagi:)).

  1. siegfried

   Săraciii, încă n-au aflat că legea sportului nu permite prezenţa unităţilor militare în ligile profesioniste, aşa cum e liga 1.

   Art. 35
   (1) Ligile profesioniste sunt structuri sportive constituite prin asocierea cluburilor sportive profesioniste pe ramuri de sport.

   Art. 31.

   (1) Cluburile sportive,organizate ca societăți comerciale sportive pe acțiuni, sunt cluburi sportive profesioniste. Acestea au drept obiect de activitate participarea la competiții sportive profesioniste, promovarea și dezvoltarea activităților sportive, precum și alte activități legate sau derivate din obiectul lor social.

   1. Lord Pepe

    Imi place ca dai doar acele parti care iti convin tine. Straduieste-te un pic si da un copy/paste si la paragraful care zice ca e posibil si ca un club sa se asocieze cu o alta entitate 🙂

    Ce mincinosi micuti sunteti pe aici. Mici manipulatori. E foarte amuzant 😀

     1. Lord Pepe

      Si, totusi, m-as bucura daca nu ai ignora ce ti-am scris mai sus.

 6. siegfried

  Păi ţi-am răspuns într-un post foarte lung. Aaa.. te referi la asta cu entitatea şi asociere de la nu ştiu ce paragraf? Eu n-am văzut aşa ceva, caută în legea sportului 69/2000 şi postează.

   1. siegfried

    @Lord Pepe

    Am văzut ce ai scris, am râs copios.
    Bă băiatule, eşti atât de năuc încât nici măcar nu ştii cu cine vorbeşti, EU NU SUNT XRAY, N-AI DIALOGAT CU XRAY, CI CU MINE, CHIORULE!

    1. Am căutat pe google să văd de unde ai copiat paragraful ăla. Evident l-ai luat de pe Steaua liberă :)). Evident n-ai reţinut că ăla e un act normativ din 1992. N-ai înţeles că e caduc. N-ai înţeles că documentul mai are doar relevanţă istorică, nu şi juridică. N-ai înţeles că între timp a apărut legea sportului 69/2000. N-ai înţeles că între timp legea 21/1994 a fost abrogată de O.G. 26/2000. Pe scurt n-ai înţeles nimic.

    2. Nu s-a dus dracului niciun protocol. Asta nu înţelegi nici tu, nici un mare jurist care semnează pe aici cu numele Piece of Mind. HG 66/99 dădea dreptul Asociaţiei să folosească gratuit baza şi stadionul din Ghencea atât. Lucru ce e reluat în articolul 1. Restul de articole nu aveau nicio treabă cu HG 66/99 şi ca atare au rămas în picioare. Întreabă-l pe idolul Talpan cum s-a apărat în instanţă împotriva lui Becali pe tema creanţei AVAB, dacă nu cumva s-a folosit în 2011 de protocolul ăla pe care tu îl declari nul.

    3. Baţi câmpii, nu s-a asociat niciun CSA cu niciun AFC în 1998. S-au asociat 89 de inşi (persoane fizice) care au fondat o asociaţie. CSA şi-a închis secţia de fotbal (că d-aia se referea la ea în martie 1999 cu sintagma fostei secţii de fotbal profesionist ) şi a transferat palmaresul AFC-ului prin cedarea locului în prima divizie.
    Că şi-a cedat activitatea de fotbal o spune chiar înalta curte în motivarea privind marca.
    Pagina 19 paragraful 2 din motivarea de la ÎCCJ privind marca anulată.
    „Astfel nu se poate prezuma că prin cedarea activităţii fotbalistice profesioniste reclamantul a înteţes să cedeze marca în cauză, prin raportare la cele menţionate anterior, dar şi la faptul că emblema ce constituie marca în cauză nu era folosită doar de către echipa de fotbal , aşa cum s-a reţinut mai sus.

    1. Lord Pepe

     @siegfried.

     Imi cer scuze de incurcatura. Semanati ca stil. Am crezut ca si-a schimbat si xray nickul. Si eu mi l-am schimbat, deci nu e nu stiu ce mare scofala. Aveti amandoi exact acelasi comportament, acelasi stil la scris, aceleasi idei, tot. Semanati foarte mult.

     1. Nu domnule, tu nu ai inteles ca, in 1998, atunci cand s-a facut ASOCIERE intre AFC si CSA Steaua, functiona legea aia. Ca a venit alta lege, in 2000, asta nu schimba cu nimic faptul ca intre CSA Steaua si AFC exista o simpla asociere. AFC nu a cumparat nimic, nu era proprietarul Stelei. Era doar o entitate care administra echipa in parteneriat cu CSA Steaua.

     Eram sigur ca o sa te grabesti si ca o sa ceri ca legea data in 2000 sa fie valabila si in 98. Treaba nu merge asa, din pacate pentru tine.

     2. Domnule, protocolul acela nu includea transferul definitiv al marcii, numelui, identitatii Stelei catre AFC. Tu asta nu pricepi. Da, le dadea dreptul de a folosi gratis stadionul timp de 20 de ani. Da, le dadea si jucatorii, antrenorii, etc, care semnasera contracte cu noua entitate, pentru a putea fi platiti. Le dadeau si creantele sectiei de fotbal, adica banii pe care aceasta trebuia sa ii primeasca din televizari, sponsorizari, transferuri de jucatori. Si, pentru ca le-a dat toate aceste lucruri, AFC trebuia sa ia si datoriile. Pentru ca nu putea sa ramana CSA Steaua cu datoriile, in conditiile in care ea isi trimitea in alta parte o sursa importanta de venituri.

     Este la mintea gainii.

     3. Din nou vorbesti de transferuri si cedari. OK. Te intreb si eu. Daca CSA Steaua a cedat definitiv sectia de fotbal, cat a primit pe ea?

     De fapt, aici problema e alta. Tu ai impresia ca palmaresul poate fi vandut. Asa ceva nu se poate intampla. Asa cum nu poti vinde nici locul din prima liga. Ori vinzi echipa, ori o inchizi si abandonezi locul. Nu ai cum sa vinzi locul pentru ca ala nu iti apartine tie de drept. Daca ar fi asa, atunci nimeni nu ar retrograda.

     A ceda activitatea de fotbal nu inseamna nimic. De altfel, in motivarea deciziei ICCJ scrie foarte clar ce inseamna a ceda activitatea de fotbal. La pagina 19.

     „Mai mult, chiar dacă s-ar considera că marca supusă anulării pentru rea credinţă în cauză a fost folosită pentru a identifica doar echipa de fotbal, NU SE POATE AJUNGE LA CONCLUZIA că prin transferarea activităţii secţiei de fotbal s-a transferat automat şi această marcă, odată cu creanţele şi debitele, având în vedere că potrivit art. 40 alin. 3 din Legea nr. 84/1998 teza finală, forma în vigoare la data încheierii protocolului, transmiterea unor elemente din patrimoniul titularului nu afectează calitatea de titular al dreptului la marcă. DOAR în cazul în care patrimoniul titularului mărcii este transmis în totalitatea sa, această transmitere are ca efect şi transferul drepturilor cu privire la marcă.

     Or, prin protocolul încheiat, în 1999, Asociaţia nonprofit a primit, în esenţă, dreptul de a folosi gratuit anumite spaţii, au fost detaşaţi la aceasta angajaţii fostei secţii de fotbal profesionist , au fost transferate datoriile şi creanţele contractate înainte de 8 iulie 1998 în legătură cu această secţie de fotbal, nefiind vorba despre transferul patrimoniului reclamantului la Asociaţia nonprofit.”

     In al doilea paragraf enumera clar ce a primit AFC-ul. Activitatea fotbalistica inseamna angajatii sectiei, adica jucatorii si antrenorii. PENTRU CA AIA AVEAU ACEA ACTIVITATE!

     Activitatea nu are cum sa insemne marca, nume, palmares, locul in liga, etc. Ati dat voi, intentionat, un sens prea larg acestei expresii care nu inseamna nimic. Am intrebat prieteni de-ai mei, judecatori, ce inseamna activitatea de fotbal si mi-au dat din umeri. Nu exista nici o definitie pentru ea. Singurul sens este cel propriu. Adica practicarea fotbalului profesionist prin transferurl acelor fotbalisti si antrenori, adica elementele fara de care activitatea de fotbal nu poate sa existe.

     […] Dar, daca nu ai un lot de jucatori, canci activitate.

     Si iti mai atrag atentia asupra unui aspect:
     „DOAR în cazul în care patrimoniul titularului mărcii este transmis în totalitatea sa, această transmitere are ca efect şi transferul drepturilor cu privire la marcă.”
     De aici se intelege foarte clar ca doar anumite elemente din patrimoniu au fost transferate(jucatorii, antrenorii, creantele, datoriile, etc.) Patrimoniul nu a fost transferat. Deci marca nu, numele nu, palmaresul nu, etc. Ca nu ai cum sa transferi una fara cealalta. Nu poti sa fii posesorul marcii Steaua daca tu nu ai voie sa folosesti numele Steaua. Si nu te poti da mare ca ai in palmaresul CCE din 86 daca nu ai voie sa folosesti numele Steaua.

     p.s.
     Ultimul paragraf atasat de tine m-a uns pe suflet. Dupa ce ani intregi multi de pe aici au strigat ca emblema=marca, acel citat din motivare dovedeste foarte clar ca emblema este doar o parte din marca, care mai include si numele, si palmaresul, si orice element care ajuta la identificarea entitatii.

     1. fortuneteller

      Cedarea nu implica un pret. Vanzarea e altceva, desi se poate vinde ceva si pt 1 leu. Iar vis-a-vis de marca, solutia a fost ca marca CSA Steaua e indivizibila, deci nu se putea ceda pt ca celelalte sectii inca activau.

     2. kla2005

      @Lord Pepe Le Pew
      Tu spui EXACT ceea ce iti spune si Siegfried si XRay!!!

      Citezi din motivarea ICJC care spune negru pe alb ca ACTIVITATEA SECTIEI DE FOTBAL A FOST TRANSFERATA, insa interpretezi in felul tau….”dom’le s-a transferat activitatea, palmaresul a ramas in standby”
      Serios acuma, de ce nu iti iei pastilele???

      Spui ca ultimul paragraf dintr-un comentariu al lui Siegfried te unge la suflet…adica asta: ” emblema ce constituie marca în cauză nu era folosită doar de către echipa de fotbal , aşa cum s-a reţinut mai sus.” si in PROSTIA TA spui ca citatul respectiv dovedeste (sic!) ca emblema e parte din marca….
      Serios acuma (din nou), chiar esti prost facut gramada?

      pai in citatul respectiv ICJC spune ca „emblema ce constituie marca”, insa tu si Talpa Iute pricepeti ca emblema e parte din marca….

      Suspectez ca esti PROST, iar prostul nu e prost destul daca nu e si fudul!

     3. Lord Pepe

      Kla, ti-am explicat ce inseamna activitatea de fotbal. Nu are nici o legatura cu palmaresul, locul in liga, marca sau numele. Ci implica doar jucatorii, antrenorii.

      Nu pot sa nu observ ca postarea mea a fost editata de un administrator. Penibil.

      Partea editata aparea in locul acelui […]. Era un simplu: „Asa cum a mai zis si Xray, poti juca fotbal daca nu ai marca. Deci poti avea activitate.”

      Daca asta a fost motiv de cenzura, in timp ce atacurile la persoana si jignirile pe care le-am primit nu sunt, e clar cu cine avem de-a face aici.

     4. Lord Pepe

      Fortuneteller, asta ziceam si eu. Dar baietii de aici nu inteleg ca AFC nu era continuatorul Stelei, pentru ca Steaua nu a incetat vreodata sa existe. AFC era un simplu partener, un asociat care administra o sectie a Stelei. De aceea, acest asociat nu putea sa dea mai departe nimic.

     5. siegfried

      1. Ţi-am mai spus, dar nu înţelegi. Nu a existat nicio asociere, niciun joint venture sau ce dracu visezi tu între CSA şi AFC. CSA şi-a închis activitatea de fotbal în 1998. A predat print-ro cesiune locul în prima ligă către AFC şi la revedere, de atunci CSA nu mai e membru afiliat FRF. Restul e delirul tău.

      2.Pe 7 martie 1999, adică la 7 luni de la această operaţie, AFC-ul a semnat protocolul cu CSA-ul, ăla valabil pe 20 de ani, în care se reglementau raporturile dintre cele două cluburi, dar locul în prima ligă şi palmaresul era din vară al AFC-ului.
      La punctul 12 din protocol, pe care nu degeaba l-am citat, e scrisă o dată : 8 iulie 1998, aia fiind data la care s-a înfiinţat AFC-ul şi data la care CSA-ul consideră încheiată activatea secţiei de fotbal că d-aia în protocol scrie: Datoriile și creanțele CSA Steaua și ale fostei secții de fotbal profesionist, contracte anterior datei de 8 iulie 1998 în exclusivitate pentru componenții echipei de fotbal, tehnicieni și antrenori, precum și cele legate de participarea echipei la competițiile interne și internaționale, vor fi preluate de Asociația Fotbal Club Steaua București .
      Nici nu mai are rost să-ţi spun că Ilie Dumitrescu a semnat în vara lui 1998 cu AFC-ul, că AFC-ul a jucat cu Flora Talinn şi cu Panathinaikos în 1998. Ca atare baţi câmpii.

      3. Si iti mai atrag atentia asupra unui aspect:
      „DOAR în cazul în care patrimoniul titularului mărcii este transmis în totalitatea sa, această transmitere are ca efect şi transferul drepturilor cu privire la marcă.”

      Îţi atrag atenţia să-ţi foloseşti creierul. AFC-ul a continuat activitatea secţiei de fotbal, nu activitatea tuturor celor 28 de secţii sau câte avea CSA-ul la nivelul anului 1998. E la mintea cocoşului că nu a preluat întreg patrimoniul titularului mărcii, a preluat doar fotbalul!!!!

      Hai să-ţi mai redau şi paragraful de la pagina 16 poate aşa pricepi:
      Semnul în cauză era folosit de către reclamantul CSA STEAUA nu doar pentru a desemna activitatea echipei de fotbal din cadru clubului, ci şi pentru alte sporturi, aşa cum rezultă din fotografiile publicate în revistele de specialitate în perioada anilor 90, dar şi anterior.

      Comparând cele două mărci menţioate anterior, se evidenţiază un grad înalt de similiaritate, fiind alcătuite, ca element figurativ, din aceeaşi formă de scut, cu diferenţe minore care nu reţin antenţia, pe care sunt poziţionate identic elementul verbal Steaua Bucureşti, culorile roşu şi albastru si steaua în cinci colţuri colorată galben, cele două stele mai mici situate deasupra scutului nefiind de natură să deosebească marca supusă anulării în cauză faţă de marca folosită anterior de reclamantul CSA STEAUA. Astfel, este îndeplinită condiţia existenţei similiarităţii între semne care poate genera confuzie. .”
      Asta erau cele două mărci comparate: http://image.prntscr.com/image/51ce1d4269f84b61a15b7134d04f8f50.png

      Ai înţeles că emblema ce constituia marca în cauză nu era folosită doar la fotbal, ci şi de celelalte de secţii?

      4. Ultimul paragraf atasat de tine m-a uns pe suflet. Dupa ce ani intregi multi de pe aici au strigat ca emblema=marca, acel citat din motivare dovedeste foarte clar ca emblema este doar o parte din marca, care mai include si numele, si palmaresul, si orice element care ajuta la identificarea entitatii
      Păcat că nu te-a uns la creier, ţe-ar fi ajutat mai mult să înţelegi nişte fraze simple din decizia Înaltei Curţi.

 7. fortuneteller

  Stelistii liberi isi pun sperantele in utopii controlate de grupuri mafiote opuse mafiotului Becali. Chestiile hilare de genul ideii unei echipe in proprietatea statului prin intermediul armatei, dar finantate de niste mahari inimosi si cu dragoste de culori sunt propaganda in stare bruta. Dincolo de toate discutiile pe teme legate de cedarea fotbalului stelist catre FCSB e o ignoranta totala vis-a-vis de viitorul actual al unei echipe construite pe structuri incremenite in anii lui Ceausescu. E ceva similar cu situatia oamenilor simpli care intai cer de la stat sa aiba o slujba (sau direct bani fara slujba, si mai bine!), apoi cer bani la nivelul celor care chiar ii merita, si in final vor si ca preturile sa fie limitate artificial. Bineinteles, acesti oameni nu sunt interesati deloc de sursa banilor pe care ar urma sa-i primeasca ei, si nici de viabilitatea activitatii lor. Ei vor doar bani, in rest e treaba altora (guvern, patroni, etc) sa le faca rost de bani. In lumea asta de tip comunist nu exista nici faliment, nici datorii. Numai cine nu vrea, nu vede analogia. CSA Steaua nu mai poate avea o sectie de fotbal de performanta in anul 2017. Dar unii pot pretinde ca pocnesti din degete si solutiile vor apare. La urma urmei li se pare ca singura problema e proprietatea lui Becali, iar disparitia proprietatii sau a lui Becali ar rezolva totul. Nimic mai fals.

 8. alexutz2007

  Normal sa dea din umeri judecatorii. E clar ca nici nu sunt capabili sa judeca din punct de vedere fotbalistic. Ce intelegi tu prin palmaresul? Care este diferenta dintre palmares si istoria unei echipe? Palmaresul nu face parte din marca pentru ca daca ar face ai putea vinde franciza cu palmares la 10 echipe,
  toate putand avea acel palmares. Ar fi tare ca da exista 10 echipe Steaua si toate sa aiba 26 de campionate. Sau Real Madrid sa francizeze marca si 5 echipei sa aiba acelasi nr de UCL:))).

  1. Gosu

   @alexutz2007.

   Boss, nu o mai dati iar cu palmaresul ca vine omul sa ne explice cum e cu spalatoria auto care detine palmares de fotbal. Pe de alta parte, resemnati-va si voi cu ideea ca omul e bolnav psihic. Nu, nu e o jignire, e o realitate care necesita consult de specialitate. Omul spune clar ca 1 plus 1 nu fac 2. Asta e, dupa legile din universul lui paralel asa stau lucrurile.

  2. Lord Pepe

   Esti in eroare. Dar mi-e clar deja ca voi nu puteti sa intelegeti sau nu vreti sa intelegeti ca marca, palmaresul, numele nu pot fi vandute separat. Ca o echipa sa fie Steaua, trebuie sa detina identitatea Stelei. Asta inseamna ca trebuie sa aiba toate elementele. Nu e destul sa te numesti Steaua Bucuresti ca sa fii echipa care a castigat CCE in 86.

   Dar e tare ca tu crezi ca o echipa de fotbal e ca McDonalds.

   1. vasglo

    @Lord Pepe

    „Nu e destul sa te numesti Steaua Bucuresti ca sa fii echipa care a castigat CCE in 86.”….. „Curat murdar, Coane fanica” sau, „gura pacatosului adevar graieste”..!! Deci, CSA Steaua Bucuresti, clona nenascuta inca, nu are nicio legatura cu castigatoarea CCE 86, i-a imprumutat numai numele…..-:)

    Iata unul care, in final, a inteles ca marca, palmaresul si numele apartin unei echipe! Marca si numele se pot schimba, dar echipa care continua in competitii ramane, cu trecutul/palmaresul ei de succese si esecuri!…

 9. wu1

  Cum plm sa spui de un jurist al csa de atatia ani ca nu stie ce face si e incompetent..a castigat procese nu doar cu fcsb…depasiti limita, frustratilor, cine stie ce naiba fac unii userii sa-si castige existenta dar ei contesta capacitatile intelectuale ale unei persoane cu cariera de jurist in spate…pfff

 10. kla2005

  @Pepe Le Pew

  Mi-ai explicat ce inseamna activitatea fotbalistica???
  Sa mori tu?
  In traducere:

  PASUL I CSA STEAUA la AFC STEAUA
  Se transfera activitatea fotbalistica…care consta in: lot de jucatori, staff (antrenori, medici, catei, purcei, etc) si LOCUL IN DIVIZIA A

  conform celor de la CSA…sau lui Talpa Iute: STEAUA inca nu s-a desfiintat, a continuat activitatea, nu?

  Buuun

  Locul este preluat de AFC STEAUA care continua activitatea

  PASUL II
  AFC STEAUA infiinteaza o societate pe actiuni FC STEAUA BUCURESTI SA
  Se transfera catre societate, la fel ca la pasul I, jucatori si staff plus loc in LIGA 1 (se schimbase denumirea, similar cu Steaua in FCSB, nu? tot ceva legat de drepturi de proprietate, parca…) printr-o tranzactie incheiata in fata …. UNUI NOTAR PUBLIC!!!

  de data asta, nu mai e ca in primul caz, acum Steaua dispare din punctul vostru de vedere

  NU SUNTETI VOI IPOCRITI???

  Diseminati si mentineti intentionat confuzia intre marca, nume si continuatoarea activitatii fotbalistice a fostei sectii de fotbal a CSA

  DA, mah, CCE din 1986 a fost castigata de sectia de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti si nu altcineva, insa palmaresul echipei a continuat si dupa anul 1986.
  In 1987 a castigat si Supercupa Europei, desi in poarta era Stangaciu si Hagi era proaspat transferat…nu era aceeasi echipa???
  Dupa Revolutie, nu s-a schimbat numele Ministerului, recte proprietarul, nu era aceeasi echipa??? Dupa ce s-au intamplat toate transformarile prin care a trecut societatea romaneasca, nu a ramas aceeasi echipa???

  Elementul cheie pe care nu puteti voi sa-l pricepeti e faptul ca s-a continuat activitatea sportiva pe aceasta societate…drept dovada UEFA a modificat numele, PALMARESUL a ramas INTACT. FCSB are in palmares CCE din 1986 si Supercupa Europei din 1987!!!

  Asta e singura victorie, singurul castig pe care l-ati reusit!
  „Marca notorie” asa cum ii place lui Talpa Iute sa spuna a disparut de pe firmamentul fotbalului de performanta!

  1. Lord Pepe

   Locul in divizia a nu poate fi vandut, transferat, etc. Pentru a cumpara locul unei echipe, trebuie sa cumperi echipa. In cazul nostru, INTREG CLUBUL SPORTIV! Or asta nu s-a intamplat.

   Te rog arata-mi in regulament unde zice ca se poate vinde un loc intr-o liga. Nu o sa gasesti. E chiar interzis. Daca nu, echipele din liga 1 si-ar vinde locurile in fiecare an.

   AFC Steaua nu avea nici un drept asupra locului Stelei din Divizia A. Legal, putea ajunge in situatia de a beneficia de el doar in 2 moduri:
   1. Achizitionarea CSA Steaua. (imposibil)
   2. Asocierea cu CSA Steaua(ceea ce s-a si intamplat)

   Tu vii si ridici in slavi notarul ala public dar uiti sa spui ca prezenta lui acolo nu a contat nici cat negrul sub unghie in cele doua procese pierdute de becali. Pai cum vine asta? Da, stiu, o sa-mi spui ca tranzactia a inclus doar locul si palmaresul, nu si marca si numele. DAR ASTA NU FACE SENS ABSOLUT DELOC! Ca achizitionarea unui club nu se face ca la piata. Nu cantaresti echipa si, daca vrei numai jumatate de kilogram, in loc de 3 sferturi, ii spui vanzatorului sa-ti mai ia o marca si un nume de pe cantar.

   Becali ori a cumparat Steaua, ori n-a cumparat-o. Nu merge doar cu scuze ca a cumparat jumatate din Steaua, sau 3 sferturi, sau 99%. Pentru ca, in cazul ala, vorbim de alta entitate. Ori a luat toata echipa, ori nu a luat nimic.

   In antepenultimul paragraf nu inteleg ce vrei sa spui. Da, Steaua a facut acele performante, chiar daca s-au schimabat jucatorii. Si da, era tot Steaua, chiar daca s-a schimbat(zici tu) proprietarul.

   FCSB nu are cum sa aiba in palmares o cupa castigata de alta echipa. Conform certificatului de identitate sportiva, FCSB e un club sportiv care practica fotbalul si care a fost infiintat in 2003. La un moment dat clubul includea si o sectie de wushu. Dar nu mai stiu ce s-a intamplat cu ea. FCSB si FCSB wushu nu au avut niciodata vreo legatura cu Steaua.

   Cat despre UEFA, e destul de clar ca totul tine de comunicarea cu FRF. Nu degeaba UEFA a schimbat numele fix dupa ce a trimis FRF notificare.

   Nu pricep despre cine vorbesti in ultimul paragraf. Marca cui? Marca Steaua exista si e bine merci.

   p.s. Exista o vorba: „Indianul Talpa Iute, cand te prinde, cand te f***”
   Cam asta a facut Talpan si cu voi 🙂 V-a dat-o la temelie peste tot pe unde v-a prins. 🙂

   1. kla2005

    Eram sigur ca nu pricepi mister Pepe Le Pew
    Nici n-ai cum, suferi de invers si talpanita cronica…apropo, singurii pe care i-a f… Talpa Iute sunteti voi si clubul armatei, distrugand prin actiunile sale cretine „brandul notoriu”
    1. Istoric vorbind se puteau cumpara locuri in Divizia A ori de cate ori doreai…sunt celebre mai multe cazuri prin care se asociau si se permutau de innebuneai, nu mai se stia care cu cine voteaza: sa nu uitam celebrul Poli AEK Fulgerul Bragadiru din Timisoara!
    Da?
    Asa ca, ciocu mic si las-o mai moale ca nu se puteau cumpara sau tranzactiona locurile din Divizia A/Liga 1!
    Locul divizionar CASTIGAT PE PLAN SPORTIV (si implicit inclus in PALMARES) ESTE UN BUN PALPABIL si nu un activ de ala de’a lu’ Talpa Iute necorporal!
    Ok? Ai inteles acum?

    2. Cine dracu crezi tu ca e prost sa cumpere un club sportiv precum cel al CSA sau CS Dinam0??? Trebuie sa fii miliardar si sa vrei o jucarie ca sa cumperi un intreg club departamental finantat de Guvernul unei tari!!!

    3. Becali NU a cumparat NIMIC de la Armata! Asta ai inteles???
    Nu?

    Hai sa-ti spun ca la unu’ de clasa I.
    Nenea generalul de la CSA a dat GRATIS ECHIPA DE FOTBAL unei Asociatii NON-PROFIT si a fost atat de prost incat nu a cerut ca CSA sa fie memrbu asociat sau sa fii gasit o formula…din punctul meu de vedere ar fi trebuit sa faca o societate comerciala de la bun inceput in care CSA sa fie actionar principal (asta daca voia sa continue CSA activitatea).
    Ca sa scape de piatra de moara (cheltuieli mari cu echipa) le-a promis celor de la asociatie intreg sprijinul CSA: stadion, vestiare, birouri, etc.
    Buuuun!
    Culmea ca si sigla le-a dat-o gratis…da’ asta-i alta poveste si ma tem ca te incurc mai tare, avand in vedere ca ai capacitate redusa de intelegere!

    Au gasit ei acum dupa ani de studiu a documentelor ca nu au cedat marca si numele prin niciun document si cu judecatorii care trebuie uite ce tampenie au facut:

    PALMARESUL FCSB are CUPA CAMPIONILOR EUROPENI
    poftim un print-screen:
    https://cdn.pbrd.co/images/9kxVgF5rW.jpg

    Stii ce inseamna asta?

   2. mugur86

    Tin sa fac o precizare. In prezent, da, locul unei echipe intr-o divizie nu poate fi vandut, cedat etc. Dar la inceputul anilor 2000, era o practica obisnuita. Cateva exemple: prin 2000, Poli Timisoara (echipa patronata de Zambon) regtogradase in „C”, dar a revenit in „B” dupa ce a cumparat locul de la Dacia Pitesti; in 2001, FC Baia Mare a promovat in prima liga, dar a vandut locul celor de la FC Bacau; in 2003, Petrolul si Astra au fuzionat, iar locul ramas vacant in Divizia A a fost vandut celor de la Otelul Galati, care retrogradaseră. FRF a interzis mult mai tarziu cedarea/vanzarea de locuri intr-o divizie.

 11. wu1

  Ceva lipseste…daca becali cumpara echipa nu avea cum sa piarda niciun proces(logic, nu?)cum e posibil sa piarda marca si dreptul de a folosi numele echipei pe care a cumparat-o daca el a cumparat cu acte in regula ?!

 12. wu1

  Si unde este evaluarea echipei? Nu se poate ca o echipa cu atatea performante sa coste doar cat valoreaza jucatorii acelei echipei si atat..milan a costat 740 mil de euro, lotul de jucatori cu tot cu echipa a doua valora 230 de mil, restu de 500 de mil pentru ce au fost platiti?

 13. mq-messi

  N ati terminat?:))
  Vorbim despre fe ce fe ce se be, care cel mult poate fi echipa care i a luat locul Stelei in liga 1. Fe ce fe ce se be nu poate fi Steaua, doar nu are voie sa foloseasca numele si nici vreun element care sa o lege de istoria Stelei.. decat cum am zis, ca i a luat locul. Puteti sa va agitati cat vreti, conflictul a intrat pe linie moarta. Cel mai probabil vor fi in jur de 10 15 mil despagubiri si aia e. Nu vor mai fi alte procese, probabil pentru a se proteja cei implicati in furtul din 2003. Asta e situatia, toata lumea trage sa intre fc fcsb in liga campionilor, sa mai pompeze niste bani in echipele astea moarte din Romania. Frf si lpf se fac ca nu e treaba lor, ca sa nu incurce fcsb ul. Cu toate astea, eu sunt multumit cu ce s a realizat anul asta. Din toamna echipa, majoritatea gloriilor sustin Steaua in liga a 4a, nu mai exista confuzie intre societatea ciobanului si Steaua, fc fcsb a pastrat cocalarimea din tribune. Pentru mine e mai mult decat satisfacator.
  PS: e amuzant cum va agitati la meciuri si va faceti nervi cand toata lumea stie ca e anul fcsb ului. Pe aici, majoritatea stiau cu 2 3 zile inainte ca geraldo tranteste meciul. M am uitat de 10 ori la penalty ul ala si de fiecare data mi s a parut la fel de amuzant:)). Sau cum viitorul schimba tactica cu care a castigat in tur fix la meciul cu fcsb. Sunt unii care dau din salariile de soferi de microbuz sau paznici sa vada fcsb si nea gigi il imprumuta pe sumudica sa joace la pariuri:)))))

 14. Andrei47

  Xray, Siegfired! Sunteti normali la cap? Ce tot dati explicatii unui amarat ca ala? Bai oameni buni! Cine nu se ajuta singur, nu poate fi ajutat. Pe scurt, sa se duca dracu’ el si toti cretinii aia de p-acolo.

  Faza asta cu CSA Vs FCSB (Steaua) e extrem de simpla. Cand bagi in seama toti creintii pecrum lord puie asta, le dai sansa sa debiteze tot felul de porcarii.
  Lasati-l frate in pace si rugati-va sa nu faca copii. Multiplicarea acestui gen de specimen este o cauza a faptului ca suntem in ultimul hal cam in orice domeniu din tara. Si o sa vina cretinul de lord puie asta acum, si o sa imi zica el ca a facut, ca are experienta, ca el citeste, ca vrea dreptate.
  Pe dracu’!
  Sa-si faca lord puie asta echipa, sa deseneze steaua pe tricouri si gata. Sau sa-si ia un PS4 cu Fifa17 si isi face acolo echipa. Cum vrea el. Cu Talpan varf de lance. Bine, cred ca e imposibil. Nu de alta dar genul asta de rebel e de regula somer cu acte in regula sau cel mult asistat social. Cand ai ceva minte, nu poti fii atat de cretin. Sau daca e asa, inseamna ca esti ultima canalie de om. Dupa cum scrie (aproape perfect), as alege a 2-a varianta.
  Bai Lord Puie, dati-as mure si tie! De ce? Pentru ca te cac* pe tine! Esti atat de prost incat ai format marsupiu la spate. In numele „adevarului” ai fii gata pentru 100 de euro, sa lasi vreo cateva milioane de oameni fara echipa. De aceea, conider ca esti ultimul jeg. Da domnul meu! Te jignesc cu buna stiinta. Pentru ca si tu faci ceea faci la fel.

  1. Lord Pepe

   Andrei47, nu e destul sa injuri ca sa si jignesti pe cineva. Prostii injura tot timpul, dar nu-i baga nimeni in seama. Ca sa jignesti cu adevarat, trebuie sa ai valoare ca om. Insa nici nu se pune problema de acest lucru in cazul tau.

   Lasand la o parte faptul ca esti putin agramat (se scrie „ai fi gata”, de unde ai mai pus tu un „i”, habar nu am), dai chiar tu dovada de un caracter urat. Si totul se vede in ultimul tau paragraf. Oricum, nu e treaba mea daca tu esti un iubitor al unor hoti. E problema ta.

   Domnule, nu trebuie sa pui ghilimele cand vorbesti despre adevar. Pentru ca ala chiar e un adevar. Justitia a decis ca ciobanul tau nu are nici marca si nici numele Steaua.

   Totusi, de unde ai scos-o asta cu „ai fi gata sa lasi cateva milioane de oameni fara echipa”? Eu unul nu o inteleg.

   Despre Steaua nu poti vorbi, pentru ca Steaua exista. Si, peste cateva luni, isi va reactiva si sectia de fotbal. Deci stelistii castiga, practic, o echipa. Nu pierd nimic.

   Despre FC FCSB iar nu poate fi vorba, pentru ca FC FCSB nu are milioane de fani. Cand a fost vorba sa se faca protest pentru aceasta echipa, de abia daca au iesit 200 de oameni in strada, in toata tara. Iar, la stadion, oamenii vin in functie de adversar. Milioane? Care milioane?

   E adevarat ca in occident se practica atitudinea asta de victima. Foarte multe grupuri de ratati se dau intelectuali si pun esecurile lor in carca unui rau inexistent, de cele mai multe ori inventat. La americani, de exemplu, se plang toti idiotii care au facut gender studies ca nu-si gasesc loc de munca. Nu e vina lor. Ca, cica, aia au facut o facultate, chiar daca e vorba de gender studies. De vina e in schimb capitalismul si un stat pe care ei il vad ca fiind fascist. Exista fascisti in SUA? Normal ca nu. Cel putin nu la putere, adica acolo unde conteaza.
   Dar intotdeauna e bine sa inventezi un inamic puternic, care iti face tie, omului bun, rau,care nu te lasa in pace si care e aproape sa puna mana pe intreaga putere.

   Exact asa faceti si voi. Din lene sau din alte motive, refuzati sa vedeti ca becali e un hot. Va ingrozeste gandul ca nu veti mai putea sa va dati mari in fata prietenilor, daca echipa aluia e data afara, asa ca inventati tot felul de raufacatori. Talpan e unul dintre ei. I-ati dat astuia puteri supranaturale. Poate face trafic de influenta, castiga procese santajand judecatori, etc. Desi stiti foarte bine ca asta nu e adevarat. Ala a castigat pentru ca Becali e un hot. Dar voi nu sunteti pregatiti sa acceptati asa. Si de aia pierdeti in continuu.

  2. Andrei47

   Domnu’ lasa fazele de genul – ai uitat un „i” . Vinzi ieftin. Pentru ca esti ieftin. Unii dintre noi mai scriem si de la birou cand mai prindem 5 minute. Si stii ce facem la birou? (remarci te rog ca am scris bine?) Muncim frate! Da! Dar uite ca in munca noastra de zi cu zi, ma flutura un gand sau doua despre iubita noastra echipa.

   Si sunt de acord cu tine cand spui despre Gigi & Co hoti. Dar tu nu vrei sa intelegi o chestiune extrem de importanta. Sunt hoti in ambele tabere. N-am vazut macar o persoana decenta nici la acutala Steaua nici la CSA. Sunt vai mama lor din toate punctele de vedere. Gigi e un cretin care ar merita cam 125 de ani de puscarie iar aia sunt niste analfabeti care n-au bani de piscina. Singurii care pierd ca in orice galceava suntem, evident, noi. Si cand zic „noi” te includ si pe tine. Ratiunea imi spune sa plec totusi de la premisa ca esti stelist si nu postezi pe aici cu un interes ascuns. Tu si cei care sustin proiectul CSA aveti o mare problema. Si nu ma refer la faptul ca sunteti de o parte sau de alta. Fiecare are dreptul sa aleaga ce doreste. Din punctul aceste de vedere, sa fiti sanatosi! Problema e ca, desi aveti constiinta (sau cel putin asa sper), nu va ganditi la ceilalti care tin cu echipa asta de 10 sau 20 de ani. Cine iti da tie sau altcuiva din grupul ala al vostru sa-mi spuna cu cine am tinut in toti anii astia? De cand judecati voi spete ce tin de interes national? Ai avut vreodata tangenta cu o speta de genul celei actuale? Iti spun eu ca nu. Ca altfel nu scriai ineptiile acelea. Numai tampenii scrii. Nu e de datoria mea sa iti explic de ce gresesti. Pune mana si citeste. Sau intreaba dracu’ care e tema cu o sigla/marca. Nu aveti respect pentru cei ce vin si platesc bilet la stadion. Va pisati pe cei care chiar simt ceva pentru culorile astea. Nu-mi poate spune absolut nimeni ca eu cand plecam de la birou mai devreme, ma duceam sa vad un hibrid. Inca odata? Nu aveti dreptul sa luati una din putinele bucurii pe care le mai putem avea in tarisoara asta. Faceti-va domnilor echipa, dar lasati-ne pe noi si echipa Steaua in pace.
   Nu mai fiti partinitori. Nu aveti cu cine sa tineti. Nu aveti pe cine alege de acolo. Asa cum si noi, trebuie sa acceptam ca in fruntea echipei este ultimul jeg de om. Eu am avut marea „placere” sa-l cunosc. Stiai ca asta la restaurant trimite chelnerii in piata sa ia branza si rosii? Uite ca nu stiai. Iti spun eu. Omul este nemernic, o jigodie a neamului. Ne face de ras peste tot. Dar pana gasesti altul mai bun, asta e. Mai trebuie sa faci si compromisuri in viata asta Pepe. Nu e numai lapte si miere. Ce dracu oameni buni?! Maturizati-va! De ce nu te folosesti de un cioban prost? Du-te frate la stadion, umplel, striga! Asa il pacalesti pe prost sa mai bage din profitul ala in echipa. Asta e capitalismul. Nu este cea mai corecta ideologie, dar este singura valida. Restul, ce faceti voi, e 0. Romantismul asta pueril imi aduce aminte de pozitivismul din perioada lui Nietschze. La 14 ani dupa moartea lui a inceput primul razboi. De ce? Separatism! Asta faceti voi acum. V-ati separat de noi. Si perdem toti 🙁 . V-ati inrait prea mult! Nu stiu de ce, dar asta e purul adevar.
   Sper ca ce ti-am scris aici sa iti deschida putin paleta de optiuni pe actuala tema. Nu e chiar asa cum crezi tu sa stii. Iar asta e o veste buna. Inca exista Steaua Bucuresti 🙂 . Ma rog, FCSB.
   Numai bine!

  1. kla2005

   Apoi tu domle draga mq-messi dimpreuna cu domnu’ cela Pepe Le Pew puteti mere in liga a Va si sa va incepeti proiectul ala utopic a lu’ nea Talpa Iute!
   Sa vezi ce mumu va asteapta!

   Pana acum am tot sustinut ca nu e bine sa fiti dati afara din discutiile adultilor, chiar daca bateti campii si demonstrati cretinism irecuperabil, insa incet-incet le dau dreptate detractorilor: nu aveti voie intre oameni normali…sunteti infectati de talpanita

 15. alexutz2007

  Mama ce explicatii da pepito. Ca FCSB nu e Steaua, ca Talpan e Rambo, ca plm are gust a banana:))). Pacat ca nu gasesc discutia dintre Talpan si un jurnalist de la sport.ro cand a fost intrebat marele jurist ce inseamna palmares. Cat despre faptul ca FCSB nu e Steaua, sa ne fie cu noroc dar cu Viitorul au fost 18.000. Culmea ca am observat ca vin oameni din toate colturile Romaniei. Oare de ce? De ce nu respecta nimeni decizia unei instante? Pentru ca nu prea are lumea incredere in instante. Cum sa invii din morti dupa 15 ani si sa zici: Dl. judecator stiti marca inca ne apartine chiar daca am facut afaceri cu Becali. Si judecatorul sa zica: Da, dl talpan aveti dreptate chiar daca ati revenit dupa 15 ani. Sper ca vom scapa de bolsevicii astia spurcati care nu ne lasa sa evoluam. Fotbalul a devenit un sport privat. Imi doresc din tot sufletul ca Becali sa nu se impace cu Armata. Da-i in plm sa-si puna sigla aia pe baionetele alea din 41. Cat despre asocierea aia dintre CSA si un investitor privat stim cu totii ca nimeni nu e atat de prost sa se asocieze cu statul si sa se trezeasca intr-o zi ca ajunge ca in situatia lui Becali.
  Vedeti ca publica zi de zi labarii vostri cu nota 9 la nastere.
  Messi tu stii ce e aia prescriptie extinctiva? Stii ce e ala termen de prescriptie. Nu visa la milioane care lucruri stau altfel. Termenul de prescriptie este de 3 ani care incepe din momentul in care Becali a trimis cererea la CSA pentru a avea acceptul lor sa inregistreze marca.

  1. Lord Pepe

   Nu ai tu incredere in justitie. Eu am. Si, indiferent ca ai sau nu, tot trebuie sa respecti hotararile judecatoresti.

   Dar nu are rost sa ne lungim. Echipa lui becali nu e Steaua. Daca era, el nu mai era nevoit sa le ceara voie celor de la armata sa foloseasca marca.

   Si vezi ca fotbalul nu e un sport privat. Il poate face oricine.

   Si eu imi doresc ca fcsb-istii sa nu mai vina niciodata alaturi de Steaua. Aici gandim la fel. 🙂

 16. mq-messi

  Alexutule, vad ca incerci sa pari inteligent. Tot arunci cu termenii, de unde si pana unde asa pasiuni? Fara suparare, dar nu pari mai mult de un paznic sau vanzator la mec. Chiar sunt curios ce ocupatii aveti unii, de va aruncati asa cu capul inainte la asemenea discutii. Din ce stiu eu, doar piece of mind din cei de pe aici are treaba cu asa ceva. Nu de alta, dar mi se pare ca orice prostovan se pricepe mai nou si la drept. Fotbal, politica si drept:))
  Link-ul lui Stucan nu l-am pus neaparat ca adevar absolut, dar avand in vedere ca e plauzibil, ce vor face „milioanele” de fc fcsbisti? Nu va obositi sa raspundeti. Parca si vad cum vine peluza platita de gigi si face o conferinta.. meme, sumi, gigi, poate si reghe de ce nu.. toti pentru un scop comun:))

   1. piece-of-mind

    @siegfried.

    Intreaba-l pe Imparatul Dormeo, seful vostru din Obor :))) …te banuiam de multa vreme ca esti caine, numai o spurcaciune ar fi putut arunca cu asemenea laturi in SUD/NORD Steaua…

     1. Lord Pepe

      Deci siegfried e caine sub acoperire? Interesant. Asta explica ura lui pentru Steaua, jignirile la adresa fostilor jucatori stelisti, limbajul agresiv, de ce il tot apara pe Becali si „dragostea” pentru FCSB. Si acum inteleg si de ce anumiti utilizatori de aici au poze la profil cu alte stele. […]

 17. alexutz2007

  Pasiunea o am din anul 1 si culmea ca si dupa absolvire o am. Chiar daca sunt specializat pe Drept penal stiu destul de multe si despre Dreptul civil.Intreaba-l pe pace sau te poti documenta singur citind. NCC,NCPC le gasesti gratuit pe net. Nu ai nevoie de bani.

 18. mq-messi

  Du-te ma de aici cu povestile tale :)) ai facut tu o facultate cum a facut si nea gigi. Si el tot spre drept s-a orientat. Gluma secolului.. alexut are si facultate:))))
  Hai ca intru in jocul tau.. unde ai terminat „aceasta” facultate? Profesezi? Sau si tu vinzi covrigi cu 2 facultati terminate? Scuza-ma de indiscretie, dar m-ai socat…

  1. Gosu

   Bai messi bai, ia spune-ne noua, cand stai acasa asa toata ziua, este ca o zgudui din ora in ora ? Ok, fetele nu te baga in seama, dar chiar sa nu aduci un alt amic laber pe-acolo, e pacat. Ganditi-va ce-ar putea iesi cand va uitati impreuna pe steaualabera…..Pacat !

  1. Gosu

   @alexutz2007

   Serios daca inteleg care e mai prost, ala de e limitat de la mama natura sau ala care incearca sa lamureasca prostul cu mintea odihnita si idei putine dar foarte fixe. Alexutzule, vezi-ti ma de treaba ma. Exista viata si dincolo de gigi, avem fotbal, avem alte discutii mai interesante de purtat. Lasa semidoctii, vezi-ti de viata si de cariera ta si…bucura-te de fotbal.
   Ti-am mai spus, tristii astia sunt nefericiti de un deceniu, daca nu mai bine. Lasa-i sa fiarba in sucul neputintei presarat cu iz securistic si voma de internet. Astia sunt, nu-i schimbi. Rasplata lor e ca trece timpul pe langa ei fara vreo bucurie si din sport, dar vine si vremea cand isi vor da seama cat au fost de penibili, stai fara grija.

  2. mq-messi

   Nu vreau.. glumeam. Ma amuz cand dau de oameni ca tine, care iti arunca o facultate de genul in ochi si ei sunt bombe cu ceas. Stiu ca ai facut si tu o facultate ca sa o ai acolo, cine stie:)). Hai ca te las in pace, ca nu e frumos ce fac.

 19. alexutz2007

  Am vazut noul articol scrie de labari. Ba eu nu am mai ras asa de mult. Practic jigneste propriul club:))).
  ,, In sezonul viitor, noi o sa avem cea mai buna echipa de fotbal din tara. Nu ma intereseaza ca joaca in liga a patra. Poate sa piarda toate meciurile, ca tot va fi cea mai buna pentru mine. Poate ca nu e o atitudine pe care altii sa o inteleaga, insa asa am crescut eu. Doar asa stiu sa functionez, sa ma port”.
  Problema e ca ei nu au echipa dar sunt cei mai buni la fotbal:))).
  Mare e gradina ta Doamne si multi prosti sar gardul:)).

 20. mq-messi

  Gosu, tu ce sa zici cand te ascunzi dupa un nick si nici n-ai sange sa zici ce cont aveai inainte. Te bucuri si tu la cateva injuraturi si glume de gospodari ilfoveni; mare caracter:))
  Mare prost esti

    1. piece-of-mind

     Băi Empyro, stai parcat frăţică, că dacă mă apuc să dau copy paste mesajelor pe care mi le-ai trimis în speranţa că-l voi determina pe George să-l înlăture pe XRay, te bagi singur sub masă.

     Alături de amicul tău de pahar, Edmond Dantes, alias „alexutz2007”, eşti de departe una din cele mai detestabile persoane care au frecventat vreodată acest site, numai când mă gândesc la mizeriile pe care le-ai deversat la adresa lui XRay şi îmi vine să vomit.

     Băi băiatule, cu tine şi cu amicul tău de pahar nu am terminat încă, pentru chestia din vara anului trecut…N-am uitat…

  1. Gosu

   @mq-messi.

   Bai, sa stii ca ma jur pe viata ma-tii ca-mi place sa fac glume ilfovene. Imi permit, locuiesc la vila, in sud de Bucuresti – ca orice om onest. Tu nu cred ca ai depasit stadiul cu parintii. E bine si frumos sa-ti dai cu parerea ; dar e mai grav cand o faci dintr-o perspectiva inutila. Personal, iti doresc tot binele din lume, ba chiar sa te faci util societatiii, realmente vorbind, ma indoiesc ca se va intampla vreodata chestia asta….

  1. mq-messi

   Chiar mi se facuse mila de tine, ca te iau la #$&*%# prea rau, dar esti planta rau=)))
   Te folosesti „maxim” de ea… iti dai seama ca mi-ai dat universul peste cap. De abea ce mi revenisem din socul ca ai o facultate..acum ca-mi zici ca te mai si folosesti de ea… ma omori cu zile alexutule:))

 21. Lord Pepe

  Vad ca pe unii ii deranjeaza ca eu pot posta de pe telefon. Baieti, imi pare rau ca voi nu aveti bani ca sa va puteti lua un smartphone si sa postati pe site de unde vreti voi, cand vreti voi. Sincer va spun ca m-as bucura mult daca am fi toti bogatani. Insa asa ceva nu e posibil. Traim in capitalism si, daca nu esti capabil sa produci valoare, nici nu ai cum sa castigi bani. Doar daca furi. Totusi, eu sper ca nu sunteti hoti. Mai bine saraci si cinstiti.

 22. alexutz2007

  Messi(nume de copil facut din laba) eu zic sa te duci sa speli vasele. Bine eu inteleg ca tu esti un prost si nu ai nici diploma de Bac dar asta nu inseamna ca toti sunt la fel de prosti ca tine.
  Altii au mai si invatat. Iti aratam diploma dar dupa te lauzi pe la prietenii labari ca esti specialist in drept:))). Te inteleg ca esti frustrat dar na. Brusc visul tau sa naruit. Prejudiciul va fi mult mai mic decat spera Talpan. Bine si el stie asta dar poate merge la ciupeala. Ca deh daca primeste 500.000€ sunt suficienti doar pentru a ingropa CSA-ul crestineste:)).

 23. alexutz2007

  @siegfried iti dai seama? Are smartphone.
  Pepito o zici de parca noi am vazut smartphone doar la TV:))). Cand ai tinut primul smartphone in mana? Fac pariu ca daca te intreb cand a aparut primul smartphone ai sa-mi zici 2007.

 24. alexutz2007

  Pai m-a marcat pentru ca nu am banii tai. Chiar fratele tau labar Messi a spus ca lucrez ca shaormer sau brutar.
  Eu am iesit in Piata cand am primit cadou primul smartphone. A fost o donatie la fel ca si Steaua.

 25. alexutz2007

  Cand am tinut primul smartphone in mana(binenteles primit cadou de la Becali, ca plm tin cu echipa lui) am crezut ca-i cuptor de facut covrigi. Chiar l-am intrebat pe Messi, ca are experienta in facutul covrigilor cum plm se foloseste ca nu are butoane. El mi-a zis ca-i desfacator de conserve cu unde lasser.

 26. fortuneteller

  Mai exista moderatori p-aici? Toata discutia a deraiat cam acum 50 de mesaje si a ajuns la nivel de „a mea e mai mare” si „ba pe-a matii”. Si dupa vorbim de Becali si limitele lui de vocabular :).

   1. mq-messi

    Ce ti mai place shaorma, gospodare. Intelectualul golan, cu glume jegoase, care se ascunde dupa un cont facut in aprilie. Ce e baros, ti e frica ca ti l baneaza si pe asta? Te face pe tine un cont pe fcsteaua? Sau aici e singurul locu unde poti fi si tu cineva? Ce i drept cu postaci alde alexutu si kla, nu e greu sa le fii guru. Asta asa, ca tot ti o incerci cu detalii din viata personala si nici contu vechi n ai co/#e sa l zici. Ce progenituri ai creeat, nici nu vreau sa ma gandesc.. vreun viitor alexutz :))

  1. answer

   Desi ne situam de parti diferite ale baricadei in acest conflict F.C. F.C.S.B. S.A. vs. Steaua Bucuresti nu pot sa nu subscriu la cele spune de fortuneteller!

   Linistiti-va cu masuratul si reveniti la subiect, va rog!

 27. alexutz2007

  Messi copil labar eu m-am inregistrat in Aprilie pe bune. Alt cont nu am avut pe acest site. Eu zic sa te duci la covrigaria ta si sa lasi oamenii care chiar cunosc fotbal sa-si dea cu parerea. Tu esti doar un kamikaze trimis de labari sa-ti dai si tu cu parerea ca na, atata poti.

 28. piece-of-mind

  Băi XRay, cât le mai permiţi lui Empyro şi amicului de pahar să-l numească pe MQ Messi „copil din labă”? Chiar nu ţi-e ruşine?

  Vezi că dacă nu era George la mijloc (că e site-ul lui), anul trecut vă făceam o plângere penală de rupeai A2-ul săptămânal…eu zic să vă potoliţi…AJUNGE!

 29. alexandru-h

  @piece-of-mind

  Daca fac o lista de injurii pe care le-a adus mq_messi de-a lungul timpului userilor, probabil te vei ascunde in vreun colt de internet. Luati-l pe analfabet inapoi in grupul vostru, ca nu suntem obligati sa-i ascultam excesele de analfabet crescut in umbra dumitale!

  1. piece-of-mind

   @ AH

   Eu zic să nu mai fabulezi, coboară cu picioarele pe pământ şi întocmeşte-ne o listă cu meciurile Stelei la care ai asistat, live. Nu cred că-ţi va lua prea mult timp 🙂

   Mulţumesc.

 30. alexandru-h

  Eu zic sa ma lasi pe mine si sa-ti urechesti tovarasii mitocani. Daca tot i-ati luat in peluza, invatati-i si niste reguli de comportament.

  PS. Mi-ar fi greu sa-ti fac lista aia. Intre 2000 si 2005 am mers la 20 de meciuri pe an. Mai pune la socoteala ca de fiecare data cand am treburi in zona, incerc sa prind si cate un meci live. Voi la cate meciuri ale FCSB-ului ati fost, ipocritilor?

Lasă un răspuns