[Update sentință] Decizie DEFINITIVĂ a Curții de Apel: FCU Craiova, echipa lui Mititelu are palmaresul Științei! CSU Craiova, ZERO istorie!

de | iunie 18, 2018

Adrian Mititelu a anunțat astăzi că a câștigat definitiv procesul privind palmaresul Universității Craiova. Astfel, FC U Craiova 1948, care tocmai a promovat în Liga a 3-a, are 4 titluri de campioană și 6 Cupe al României!

Pe ultima pagină: „nu a dovedit continuitatea activității competiționale fotbalistice care reprezintă în esență palmaresul!”

Decizia definitivă, publicată pe site-ul portalului instanțelor de judecată:

 

Adrian Mititelu a postat mai multe mesaje pe contul său pe Facebook, exultând după decizia Curții de Apel:

Am câștigat la Timișoara! Istoria și palmaresul Universității sunt la FCU! CSU e doar o copie frauduloasă.

Ce a hotărât instanta DEFINITIV astăzi:

 1. Palmaresul și Istoria Universității au fost preluate de-a lungul timpului de entitățile care au continuat activitatea fotbalistica, implicit Fotbal Club Universitatea Craiova.
 2. Clubul sportiv Universitatea de drept public, condus de Badea, este înființat in anul 1995, ESTE STRAIN DE ACTIVITATEA FOTBALISTICA a vechiului club Universitatea Craiova ce a funcționat pana în anul 1991″. 

Din primele informații, Mititelu va cere prejudiciu LPF, pentru că Liga a emis un comunicat în noiembrie 2017 în care a anunțat că îi atribuie grupării din Liga 1 palmaresul istoric al alb-albaștrilor între 1948 și 1991.

Reacția lui Mititelu pentru GSP.ro: 

Istoria Universității a fost recâștigată. A rămas în picioare ce a stabilit fondul. Instanța a respins recursul clubului lui Badea. Clubul ăla a fost înființat în 95, iar noi suntem cei care avem palmaresul și am continuat activitatea sportivă. FC Universitatea a continuat tradiția. Ăia sunt străini de orice activitate fotbalistică.

Lui CS U i-a fost respins tot. Sentința a rămas definitivă și irevocabilă. Va avea un efect de bumerang în celelalte dosare în care ei s-au folosit de aceste arme, însușindu-și numele și toate cele. Au făcut o chestie perversă. LPF va rectifica toate nedreptățile. Eu mă judec acum mai departe cu CS U că mi-a luat totul. Mi-a luat publicul, s-au folosit de istorie pentru a ne lua fanii”, a precizat Mititelu pentru GSP.ro

Reacția celor de la CS U Craiova: 

După decizia anunțată de Adrian Mititelu, CSU Craiova a emis un comunicat de presă. Clubul din Liga 1 comentează astfel verdictul de azi: „Am cerut tribunalului să ne recunoască palmaresul, iar cererea noastră a fost respins

„Până în acest moment nu există nicio informare oficială vis-a-vis de procesul de la Timișoara, doar informațiile apărute în mass-media. Pentru o mai bună înțelegere a procesului de la Curtea de Apel Timișoara, facem următoarele precizări:

Clubul Sportiv Univeristatea Craiova de drept public a sesizat instanța printr-o cerere să se pronunțe asupra existenței palmaresului în patrimoniul său. Instanța a respins această cerere fără a hotărâ dacă acesta îi aparține sau nu, așa cum Înalta Curte de Casație l-a folosit ca argument pentru a stabili că stema cu leul aparține Clubului Sportiv Universitatea Craiova. Pentru a exemplifica, este ca și cum o persoană, să spunem „Adrian Vasile” merge la instanță pentru a obține o hotărâre din care să reiasă că este acea persoană. Instanța îi va respinge cererea îndrumându-l către evidența populației, dar fără a se pronunța dacă este sau nu acea persoană. Ținem să precizăm că această hotărâre este cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție unde va urma să fie dată decizia finală.

Nu în ultimul rând societatea lui Adrian Mititelu înscrisă în Liga a IV-a Dolj nu are nicio calitate în acest dosar. Nu ne-am judecat cu niciuna dintre societățile lui acestea neavând cum să ridice pretenții asupra palmaresului istoric, așa cum de altfel Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât. Leul este acasă, iar palmaresul nu a plecat niciodată!”comunicat CSU Craiova

Marți, 19 iunie, va începe în civil procesul intentat de Adrian Mititelu după ce echipa sa a fost dezafiliată și în care finanțatorul FC U Craiova 1948 cere 220 de milioane de euro.

CSU Craiova vs. FC U Craiova 1948

 • CSU Craiova (Liga 1): 1 cupă a României, sezonul 2017- 2018
 • FC U Craiova 1948 (Liga 3): 4 titluri de campioană și 6 Cupe al României

Ambele echipe folosesc emblema cu leul, iar lui CSU i-a fost recunoscut în instanță dreptul de a folosi numele Universitatea.

Sursa gsp.ro

9 comentarii la „[Update sentință] Decizie DEFINITIVĂ a Curții de Apel: FCU Craiova, echipa lui Mititelu are palmaresul Științei! CSU Craiova, ZERO istorie!

 1. ronix2003

  Vedeti ca pe gsp e pusa si sentinta din fond, cu tot cu motivarea, care e mai mult decat logica si lamuritoare in ceea ce priveste palmaresul unei entitati sportive. Utila si in cazul nostru, evident, in special pentru a-i da peste bot papagalului procesoman care se face de ras peste tot.
  Cat priveste speta din articolul asta, nu inteleg de ce se lauda Mititelu, echipa lui nu a fost dezafiliata de la FRF odata cu intrarea in faliment? Ce continuitate sportiva mai are el?

  8
  3
  1. siegfried

   Motivarea aia de pe gsp e cea de la fond care fost dată acum un an. Motivarea deciziei de astăzi din apel va fi publicată peste câteva săptămâni. Fondul problemei de la Craiova a fost dezbătut aici și folosită de către mine în mai multe dispute cu onorabilul jurist de carton cu valențe de ultras.
   În ceea cel îl privește pe Mititelu el n-are nicio continuitate, bate câmpii.
   Continuitatea (palmaresul) aparține persoanei juridice, nu patronului, nu finanțatorului (orice ar însemna asta d.p.d.v legal), nu vreunui membru asociat mai guraliv. Că fostul acționar majoritar de la societate în faliment U CRAIOVA SA, Mitielu Adriean, are o nouă societate care joacă prin liga a IV-a n-are nicio importanță în privința palmaresului Științei.

   Preluarea activității de fotbal – și deci a palmaresului- așa cum scria judecătoarea de la fond din acest proces s-a făcut în România fie convențional (înainte de apariția legii sportului 69/2000), fie legal (în sesnul art 32 alin. 4 din legea menționată :Transformarea cluburilor existente în societăţi comerciale sportive pe acţiuni se face potrivit regulamentului de aplicare a prezentei legi și a articolului 56 din regulamentul de aplicare Cluburile sportive existente se pot transforma în societăţi comerciale sportive pe acţiuni în baza hotărârii adunării generale, cu avizul federaţiei sportive naţionale şi cu respectarea dispoziţiilor legale în materie.

   9
   1
  1. siegfried

   @killertits
   Pentru că s-a strămutat la cererea șobolanilor de CSU.
   Curtea de apel Craiova în încheierea din 29.03.2018:
   Solutia pe scurt: Ia act că s-a dispus strămutarea. Dispune înaintarea dosarului la Curtea de Apel Timişoara.
   Document: Încheiere finală (dezinvestire) 12/2018 29.03.2018

   Reamintesc că procesul s-a disputat între Clubul sportiv Universitatea Craiova persoană de drept public (care e altă entitate decât clubul care joacă în prima ligă) și U Craiova SA societate în faliment care e administrată de un lichidator, lui Mititelu ridicându-se orice drept de administrare conform legii 85.
   Clubul de drept privat care e înființat în 1995 și care e doar o clonă a vechiului club cu același nume a încheiat un protocol cu SC Club Sportiv U Craiova SA (entitea din Liga 1) prin care chipurile i-ar fi transmis ceva ce nu avea (palmaresul istoric al științei). SC Club Sportiv U Craiova SA e înființată în 2013 inițial sub denumirea de Blue Lions SA București.

   6
   1

Lasă un răspuns