De la baionetă la tun finaciar

de | aprilie 20, 2015

cuburi82-720x296Prosport a publicat azi articolul „CSA pune la bătaie 95.000 euro pentru evaluarea mărcii „Steaua”. Astăzi se decide firma care va derula acest proces. Se solicită şi stabilirea prejudiciului provocat de clubul lui Gigi Becali.”

Nu voi comenta interpretările jurnaliștilor, ci voi face o scurtă analiză a documentului CSA din care se reține:Screenshot_9Screenshot_12

– Clubul Sportiv al Armatei va stabili prin licitaţie numele companiei care se va ocupa de întreg procesul de evaluare. Luni, 20 aprilie, CSA aşteaptă depunerea dosarelor din partea firmelor interesate de această evaluare. Firmele trebuie să fie atestate de Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România(ANEVAR).

– Costul evaluării este de 417.000 de lei, aproximativ 95.000 de euro, fără TVA (117.800 euro cu TVA). Plata se va face de către CSA din fonduri proprii și subvenții.  Subvențiile sunt de la bugetul de stat și reprezintă 80% din bugetul anual al CSA.

– Procesul de evaluare va dura maximum 3 luni, după care marca va putea fi valorificată cu un anumit preţ.

Conform caietului de sarcini, evaluatorii vor trebui:

a) Să stabilească valoarea de piaţă a brandului “Steaua Bucureşti” la data de referinţă 31.12.2014.
La punctul 1, obiectul procedurii de achiziţie precizează: “În vederea stabilirii taxei de licenţă pentru activitatea de fotbal se va avea în vedere palmaresul CSA Steaua Bucureşti din anul 1947 până în prezent, indiferent de semnul grafic folosit.”

Sunt curios cum experții ANEVAR vor putea să evalueze un palmares „din anul 1947 până în prezent” în contul CSA, când din 2003 la acel palmares a contribuit S.C. Fotbal Club Steaua Bucureşti S.A. și a depins de investițiile și performanța echipei de fotbal angajată, plătită și condusă de FC Steaua Bucuresti, nu de sigla sau de CSA care nu mai avea în portofoliu activitatea fotbalistică.

b) Stabilirea prejudiciului în perioada 2004 – 31.12.2014.
La litera d) se prevede cerința: “Stabilirea prejudiciului utilizării mărcii „Steaua Bucureşti” de către S.C. Fotbal Club Steaua Bucureşti S.A. în perioada 2004 – 31.12.2014.”

Sună a tun financiar și va fi un război juridic fără armistițiu. De ce?
–  În 2014 ÎCCJ a anulat omologarea siglei din 2004, dar CSA  deține acea siglă  doar din 2014, dată la care a întregistrat-o legal la OSIM. În consecință, în perioada 2004-2014, S.C. Fotbal Club Steaua Bucureşti S.A. a folosit o siglă care legal nu mai era în proprietatea intelectuală a nimănui.

– Dacă la punctul a) arogarea palmaresului din 2003-2014 în evaluarea mărcii va fi o luptă juridică la baionetă, punctele a) + b) suna economic a tun, din moment ce în perioada 1996-2003 clubul era în insolvență nedeclarată, înglodat în datorii și abia din 2010 a trecut pe profit.  Perioada 2003-2014 se va pune la socoteală prin punctul a) în evaluarea mărcii, deci va crește valoarea mărcii, dar aceeași perioadă  va fi și bază de calcul pentru un prejudiciu la punctul  b).

Deci plus valoarea adusă mărcii de SC FCSB SA se constituie apoi și în prejudiciu adus CSA. 

Concret, in cazul a) evaluarea marcii va ține cont că între 2003-2014 a fost „Palmaresul X” care a generat „Total venituri Y„. In cazul b), prejudiciul va fi același procent din „Total venituri Y” folosit la evaluarea mărcii.

Dacă S.C. Fotbal Club Steaua Bucureşti S.A. va cumpara licența, va plăti pentru ea % din „Total venituri Y” realizate în 2003-2014, dar suplimentar va mai plăti o dată aceeași sumă ca prejudiciu. E greu de presupus ca Becali va accepta, mai ales că este vorba de licență (drept de a folosi), nu de vânzare marcă. Nu mai spun că pentru evaluare, în varianta cerută de CSA, experții au nevoie de bunăvoința S.C. Fotbal Club Steaua Bucureşti S.A. pentru a le pune la dispoziție documentele contabile.

E clar ca „Razboiul Stelelor” abia acum va incepe.  În articolul „Bomba cu al 12-lea ceas” am intuit că bălciul siglei e departe de a vedea linia orizontului, ci numai linia frontului. Singurii care vor câștiga vor fi avocații, că de pierdut cred că vor pierde ambele părți.

Din pacate …

XRay

61 de comentarii la „De la baionetă la tun finaciar

 1. mq-messi

  Nu poti sa dormi noaptea ca da CSA un „tun financiar”? Nu ma prind care e problema voastra, adica sa zicem ca sunteti „dinaia” ahtiati dupa performante: credeti ca se vor duce banii in transferuri sau ce visati voi? Asa la CSA, stiu macar ca ii vor distribui tuturor sectilor si vor beneficia mai multi sportivi de ei( nu-i stiu pe toti, dar sunt sigur ca sunt mai inteligenti ca motoreta si baietii, care merita platiti in banane.. hai si tamas in beri).
  „Noi suporterii” nu vom pierde nimic, cu putin noroc se impusca 2 iepuri dintr-un foc: scapam si de baiatul „destept” care face o afacere( +anturajul lui sub orice critica de incompetent) si de valul de suporteri aparuti de nicaieri dupa semifinala din cupa uefa.. incredibil de daunatoare au fost aceste specimene.

    1. xray Autor articol

     Asa cum ciobanul nu a fost si nu e Steaua, nici Boroi sau altii nu sunt CSA. Sunt niste vremelnici. Nu am vazut pe cineva sa atace CSA-ul, ci anumite persoane din CSA, inclusiv pe cele care au facut posibil sa ajunga sectia de fotbal la un cioban!

  1. xray Autor articol

   Aia e, ca nu va da tunul, doar viseza la el! Trebuia sa se limiteze la a vinde licenta nu la a arunca gaz pe foc cu prejudiciul, pentru ca e iluzoriu. Cand spui de prejudiciu nu mai dai loc de negociere … Vom trai si vom vedea.

   Referitor la „problema voastra”, iti dau o veste. Pentru mine nu exista „a voastra” sau „a noastra”. Mi-e fix pix in ce tabara se considera cineva. Eu sunt numai cu mine insumi in tabara Steaua.

   Referitor la bani pt alte sectii, iti dau alta veste. Tocmai e pe picior de a retrograda cel mai titrat club din Romania. Mai titrat decat cel de fotbal. Clubul de handbal CSA Steaua.
   Lectureaza aici, daca pe forum nu ai citit:
   http://www.prosport.ro/alte-sporturi/handbal/steaua-nu-se-regaseste-si-se-indreapta-catre-a-doua-retrogradare-din-istorie-clubul-din-ghencea-n-a-mai-castigat-un-meci-de-145-de-zile-14123600

   Si ce a promis Boroi acum 6 luni, dar degeaba:
   http://www.prosport.ro/alte-sporturi/handbal/sectia-de-handbal-a-csa-steaua-se-relanseaza-au-gasit-un-sponsor-puternic-pentru-un-nou-proiect-foto-12746713

  2. vitto

   sa inteleg ca tu esti ala „competentul”? nicidecum….. sigur insa tu esti primul pe lista la categoria „specimene”! felicitari!

   toti habarbautii va dati cu parerea si comentati din varful penitei…..altfel sariti peste liniile de tramvai caci va temeti sa nu fiti curentati…….

 2. alexandru-h

  1. Eu, ca suporter, nu pierd din treaba asta, ci castig si ma bucur. Durata procesului de evaluare determina un singur lucru: nu mai e timp sa faci o echipa noua, nu mai e timp sa dai sigla unui nou investitor. Fara o alternativa „libera” pentru sezonul 2015/2016, MAPN-istii pierd cursa. Or sa stea sa repete ca niste gugustiuci prostia cu „palmaresul continut in marca” in timp ce asteapta urmatorul capitol avocatesc din cariera marelui jurist Talpan.

  2. Mult blabla pentru nimic in cazul prejudiciului. Prejudiciul se stabileste in instanta; MAPN-ul acum e in situatia unei persoane ce-si face o lista cu lucrurile ce-i lipsesc din casa – mai trebuie si sa castigi la tribunal cazul.

 3. y-jam

  Nu e vorba de nici un „tun”, ci de respectarea anumitor principii. Steaua e o marca ce poate produce bani frunosi doar din nume, un nume facut cu mult mult timp inaintea lui Becali, Din pacate… ea produce, dar numai intr-un singur buzunar, adica un lucru care nu e corect fata de nimeni (mai ales fata de suporteri). Daca alexandru-h si x-ray accepta asta, atunci e fix problema lor, dar aici e o chestie de principiu, o chestie de onoare.

  Armata are pacatele ei, fara discutie, insa toate marile performante au fost obtinute de Steaua sub tutela ei. Prin urmare, sustin Armata in demersul ei de a-l desmosteni pe cioban de cel mai frumos lucru inventat in cele mai negre vremuri traite de Romania. Doua mari inventii s-au produs in cei 45 de ani de lumina: Steaua, si Phoenix!!!

  Apropo, eu stiam ca „suporter” e definitia unuia care face parte dintr-un grup organizat, si in nici un caz nu este tot una cu cea de spectator (care si el e impartit in doua categorii: pasiv daca se duce pe stadion la scuipat seminte, sau simplu privitor la tv).

   1. y-jam

    Mi-am dat seama ca am incurcat respectiva litera abia dupa ce am dat „post comment”. Din pacate nu mai merge editarea postarilor, asa m-ai prins si cu greseala.

    Armata chiar asta incearca sa faca, si anume sa-l dezmosteneasca pe cioban de tot ceea ce inseamna Steaua. Sper(am) sa si reuseasca intr-un fel sau altul.

    1. empyro

     Am pus ghilimelele pentru a marca ironia, nu pentru a-ti atrage tie atentia cu ceva. Nu am cum sa cred teoria „dezmostenirii”, pentru ca un astfel de demers nu s-ar fi oprit la o marca. Treaba se scutura mai adanc, cu efecte asupra integralitatii preluarii. Acolo e liniste si pace, nici gura nu miroase. Si totusi FC Steaua Bucuresti (sau FCSB cum ii spun unii) continua sa joace in Liga 1 in virtutea a ceea ce a primit de la CSA. De aceea eu nu pot sa ma imbat cu apa rece pentru o marca.
     Sa-si dovedeasca CSA bunele intentii si dorinta de a aduce clubul (in integralitatea lui) la matca si atunci personal imi voi reconsidera pozitia. Deocamdata nu vad decat niste hoti care santajeaza alt hot si oricare alt particular s-ar putea arata interesat sa faca ceva.

     1. mq-messi

      Ce ai patit? N-a venit pensia sau ce? Petrica esti cam panicat observ. Se duce totul de rapa, nu? Nu stiu daca ai auzit de vorba urmatoare, dar ti se potriveste perfect: esti prajitttttt rau petrica. Fa-ti un steag „Steaua din vis=/fcsb”:)))))

  1. vitto

   taticu’…..pai smecherii astia care tot aplaudati csa-ul, „produceti” bani frumosi ce mai asteptati? aveti totul….. deshideti magazine, angajati-l pe durbac si vindeti de milioane! pishati-va pe marketingul lui becali, aratati-ne cum se scoate ban din piatra seaca, cum valorificati brand-ul, sigla, palmaresul……. da’ nu, ce sunteti prosti?! toti neterminatii tot pe la poarta lu’ alde becali atarna! nu un marketing exploziv si luminos …… ci pomana de la gicuta…….. mai incercati ca poate o sa va dea ……… cred ca niste miei …… acolo exista excedent!

   ce caraghioslac ……. sunt deja satul de slugile lu’ oprea & co!

 4. xray Autor articol

  @y-jam
  1) Nu ai inteles articolul. Nu am nicio problema ca CSA vrea bani pe sigla. E foarte bine! Modul in care vrea sa o faca, licenta plus daune din 2003-2014, va pune capat negocierilor si va declansa un sir lung de procese. Daca SC FCSB SA nu va lua licenta, cred ca CSA nu-si va scoate nici banii pe evaluare. Daca traiesti in tara, nu trebuie sa fi Nostradamus sa-ti inchipui de ce.

  Să fim intelesi! Nu este ce imi doresc, ci numai ce cred eu ca se va intampla. Nu-mi pasa de banii ciobanului sau teschereaua generalilor. Imi doar pasa de Steaua.

  2) Ai spus bine de Armata: „toate marile performante au fost obtinute de Steaua sub tutela ei”. Din păcate ai scris și corect că „au fost”, pentru că nu mai sunt demult.

  3) Ne spune DEX-ul : „SUPORTÉR, -Ă, Susținător, simpatizant al unui sportiv sau al unei echipe sportive”. Scrie undeva de grup organizat? 🙂

 5. roma-merda

  Eu zic sa va scoateți din cap visele cu nea,peluze pline si ucl.Chiar daca se vor intelege,puțin probabil,nu va veni nimeni alergând înapoi. Deja s-a depășit o limita(dpmdv de multi ani) si nu toți suntem dispuși sa înghițim bătaia de joc a conducătorilor. Acceptați si cel puțin o perioada gura mica,ani de zile ați manipulat cu minciuni „nu o sa câștige marca 100%” ,stop. Steaua o sa meargă mai departe cu armata,in liga1 sau a patra!Armata e cu noi!PS: unde sunteți ?!?ca pe stadion nu va vad,milioanele unde sunt milioanele?

  1. vitto

   mai merda,
   da’ voi unde sunteti? ca mai mult de 300-400 nu va strangeti la nici o manifestare…… ce nu intelegeti, ma refer aici la cei care sincer cred ca slujesc un ideal si nu la naimiti, este ca in uriasa manipulare a scindarii pierde o singura parte: STEAUA!

   restul este gargara ieftina …….. sigur suporterul roman, spectacolul stadioanelor noastre, au fost mereu doar surogate ale fotbalului mare! acum toata lumea si-a aratat limitele epigonice! daca va simtiti mandri …… bravo voua si sa fiti fericiti …… intrebati-i insa si pe ceilalti din jurul vostru ce cred……. si poate va ganditi daca nu va lipseste ceva, daca nu cumva ati pierdut ……. visul si bucuria!?

   „….. vine un moment cand viitorul tau este deja trecut. intorci atunci privirea si-ti vezi în urma tineretea…….. ” …… o sa vina vremea cand o sa va aduceti aminte, dar va fi tarziu!

   1. roma-merda

    Salut,nu iti pot spune unde suntem „noi”,iti pot spune unde nu suntem:pe stadion.Odata cu acest scandal a cazut un mit,mitul milioanelor de suporteri.Ai dreptate cu manipularea!!(HINT:in uriasa manipulare Steaua pierde de cativa ani,acum doar recupereaza teren) .Visul si bucuria de care vorbesti au disparut acum ani buni,iar in lupta asta noi incercam sa le readucem inapoi.
    Timpul trece,dar noi inca suntem tineri si iti garantez ca vom prinde vremuri mai bune,nu pot spune acelasi lucru despre tine.Se prea poate ca acestea sa fie ultimele clipe ale lui nea.In viitor exista „riscul” sa jucam pe Ghencea,sa avem oameni ca Tudorel sau Belo in conducere sau si mai rau,sa nu mai fie circ.
    Asa ca te rog frumos, nu mai fi egoist si accepta ideea ca nea o sa dispara,iar „noi”,suporterii coerenti avem dreptul de a „decide” pt. Steaua.Iar prin absenta de pe stadion,am dat verdictul:Preferam o echipa curata(chiar si fara acea continuitate sportiva,va rog nu veniti cu hartii,legi ca nu ma pricep si nu dau 2 bani pe ele) in liga a 4-a decat o gluma in champions league cu laurentiu si piti talent.
    Vad ca pe site nu semnaleaza nimeni degradarea suporterului stelist,ceea ce e mult mai grav decat acea continuitate sportiva si legi.Sunteti manipulati cu transferuri de milioane,meciuri cu barcelona,dar stelismul moare incet.Prefer 5000 pe ghencea in liga a 4-a decat 55000 pe arena.

    1. vitto

     merda,
     asculta la ce iti spune un om batran si lucid: te iluzionezi …….. 5000 in liga 4? voi chiar nu realizati ce inseamna derizoriul, nu inteklegeti ca romania nu este o tara „sportiva” …… in bucuresti, dintr-o clasa de liceu, jumatate isi iau scutire la pra de educatie fizica …….. ci ne nu face sport, inseamna ca nu-i place!
     ma rog, fiecare pasare traieste si moare pe limba ei………!

     tu-mi vorbesti de tudorel……. pai eu l-am vazut jucand si l-am iubit ca pe nimeni altul …… da’ gloria lui trecuta nu are nici o legatura cu incompetenta actuala, cu balivernele pe care le debiteaza ……. cat despre saracu’ belo …….. traiti o iluzie nu atat periculoasa, asta macar ar fi de acceptat pana la un anumit nivel, cat mai grav, TRAITI O ILUZIE IEFTINA! iar fotbalul este spectacol, show……. nu poti sa-l faci fara bani si fara un anumit standing!

     de cateva luni voi nu va bateti joc doar de Steaua, cat calcati in picioare amintiri, zambete si lacrimi, dureri si bucurii, intamplari traite chiar de voi, momente care nu se pot uita, care nu trebuiesc uitate, intamplari care fac parte din sufletul si mentalul atator oameni ……. de aceea iti si spun cu amar si fara trufie: VETI REGRETA!

     sa poti sa fii parte a unui grup de elita recunoscut la nivel national si european si sa iti doresti „derizoriul” si sa militezi pentru „nimic” inseamna ca te autodistrugi, ca vrei neaparat sa te automutilezi! da’ lumea e plina de parereri de rau ………. tardive! „coerenta” voastra omoara VISUL!

     1. roma-merda

      Nu inteleg cu cine te certi.Adica nu e ca si cum ar fi cineva dator tie sa se prezinte,cum adica mutilam echipa?calcam in picioare amintiri? ce legatura au astea cu tine sau cu cei ca tine care sustin fcsb? Nu va opreste nimeni sa creati o atmosfera incendiara si un iar pt adversari sau sa umpleti un stadion.Observ in scrisul tau putina teama? Citesc site-ul de ceva timp,iar inainte erai arogant,trufas chiar. Sa fie cumva diferenta de cateva puncte?Ti-e frica care nu cumva sa rateze fcsb UCL?
      Sa iti spun ceva, daca se face echipa in liga a 4-a sunt mai mult decat fericit ca scapam de suporteri ca tine,empyro si tipul din Bacau.De ce?Pentru ca asa cum tu dai vina pe mine si pe cei care nu merg la stadion,asa am dat eu vina pe voi pentru mizeria in care se afla Steaua.
      Si cum in viata primesti ceea ce oferi,uite ca in final se intoarce roata.
      Va mai spun o data asa ca sa intelegeti,ma bucur de suferinta voastra,sper sa suferiti in fiecare saptamana cand o sa fie o singura Steaua,cea a armatei!
      Visul tau e cosmarul meu,asa ca sper ca visul meu sa fie cosmarul vostru! O zi buna va doresc si sper sa dispareti odata cu FCSB.

 6. asprilia

  @xray,nu s-a pus niciodata problema de negociere,poate daca se lasau orgoliile la o parte ,dar ciobanul si-a facut sigla noua ,a dat armata in judecata a luat cele mai proaste decizii,armata la randul ei ,,joaca dur,,i-a dat afara din ghencea din vara, si acum licentza +prejudiciu,personal nu cred ca exista rezolvare,intelegere intre fcsb si armata si ,,fiecare,, va merge pe drumul lor,din pacate suporterii au iesit cei mai sifonati din acest razboi surd,suporterii sufera,nu numai peluzele nu mai merg la meciuri ci si restul suporterilor,aia 2000 care mai merg la meciuri nu stiu care e situatia,,de fapt,, si daca fcsb ar fi pe locul 5 ,stewarzii ar fi mai multi ca spectatorii,ambele institutii privata /cioban si de stat/armata sunt insipide ,inchise dialogului,armata nu comunica argatseala minte la tv,fcsb are o conducere ordinara fariseica si mincinoasa doar pe interes ,la fel si armata dubiosi si farisei dupa profit.principalul vinovat in aceasta problema este doar ciobanul,care nu a belit ochii in 2003 ,de ce nu au avut probleme badea sau copos cu rapid si dinamo ,cand au transferat sectia de fotbal ? eu mai cred si alta varianta ,armata vrea sa il ,,mazileasca,, pe cioban,pt ca ciobanul sigur a avut scandaluri cu cei din mapn,altfel nu imi explic licitatia si prejudiciul ,in incheiere ,daca ciobanul nu se ,,apuca de investit serios in societatea lui ,,fcsb ,,in maxim 2 ani este istorie, ca bucsaru sau porumboiu,pe de alta parte e posibil ca cel care o sa castige licitatia sa faca o noua echipa cu ,,sigla originala,, si sa joace pe ghencea ,e posibil si scenariul asta

  1. vitto

   vezi asprilia…….. asta este romanul neaos si pur!

   tu il „plangi” si-l acuzi pe cioban de mercantilism, dar in fapt vorbesti despre Steaua ca si cum ar fi ceva care pe tine nu te afecteaza……. sa aibe grija ciobanul, sa faca, sa dreaga ……… da’ NOI chiar nu avem nici o vina, nici o responsabilitate? NOI chiar am fost si suntem suporterii unei mari echipe, sau doar niste mascarici fara „….de tara”? NOUA chiar ne place Steaua, fotbalul, spectacolul ……. traim cu adevarat ptr echipa asta? oare ne bucuram cand castiga, ne doare sufletul si plangem atunci cand pierde si ne gandim infrigurati la urmatorul joc? sau suntem doar niste cacanari cu vorbe multe, niste strategi de gang, tristi si vesnic nemultumiti …… unii careb pana la urma isi merita calvarul de azi si nimicul catre care ne indreptam? oare nu suntem NOI suporterii cei care incurajam mizeria si militam cu inconstienta ptr ruina, fara sa observa ca in jurul orgoliilor noastre o lume se prabuseste …….. vorbiti de scandal, va plangeti de scandal……. dar de fapt numai asta se pare ca suntem in stare sa producem NOI TOTI: un munte infinit de vorbe goale si rele!

  2. empyro

   Badea si Copos nu au avut probleme, fiindca au avut parte de persoane mai benevolente. Rapid nu a platit niciodata chirie pe stadion, dinamo a platit o chirie modica. Insa ce e haios, e ca atitudinea circumspecta a dinamovistilor legat de ceea ce se intampla la noi se datoreaza fix fricii de a nu pati acelasi lucru. Ba mai mult in cazul lor „CS” dinamo are deja o echipa de fotbal (ce-i drept, amator). Ca sa nu mai vorbim de faptul ca acum vreun an, nea coitza a iesit in public si a spus ca el nu are cum sa aiba palmaresul echipei pe societate.
   Faptul ca pana acum nu le-a contestat nimeni marcile, nu inseamna ca nu au aceasta posibilitate, important e ce decid ministerele aferente sa faca.

   1. asprilia

    eu atat am zis ,,badea si copos nu au avut probleme ,ca ciobanul e gura mare stie toata lumea ,astia il fwt acum pana ii distruge societatea ,in 2 ani e istorie ca bucsaru ,doar daca si subliniez ,,baga bani ,,ca de continua in ritmul asta cu banutzul la buzunar ,nici o sansa,cat despre astia de la mapn ,,il lucreza,, si stai flexat ca statul nu pierde niciodata

 7. empyro

  Merda aka facebook „steaualibera” aka adrian, moweed, vladica, vlad, blindica si restul familiei. Sa vorbiti voi despre stadion e o rusine, asa cum e o rusine sa va erijati in vocea populara a masei steliste.
  Habar n-aveti cat de impartite sunt opiniile atat intre ultrasi, cat si intre fanii obisnuiti, dar faptul ca voi de-a lungul anilor ati fost mai preocupati de cruciade prin absenta (nu ca ati fi avut cum altfel, din moment ce majoritatea sunteti de prin hrubele tarii si altii din diaspora) e un lucru stiut.
  Sa vezi ce amuzant o sa fie atunci cand o sa va loviti de realitate ca de un zid : nu se va face nicio alta echipa de fotbal, nici de CSA, nici de vreo asociatie, nici de nimic.
  Ba mai mult exista riscul ca in ciuda protestul actual sa nu se ajunga la nicio intelegere, echipa actuala sa ramana fara marca notorie, iar CSA cu o marca pe care nu o poate valorifica fotbalistic. Poate pentru voi astia care v-ati refugiat in alt fotbal de multa vreme (echipe locale, Manchester. Barcelona, d-astea) si v-ati disociat de Steaua nu e o problema, ca si-asa in ultimii ani erati mai degraba anti-stelisti, dar pentru noi e chestie serioasa, o suferinta.

  Hai, succes la raspandit gogosi pe facebook ! Dar, pregatiti-va pentru valul de injuraturi care va veni in momentul in care lumea isi va da seama ca intentiile CSA nu coincid cu dorintele lor, iar voi ati luat partea acestei institutii, in loc sa va pastrati o pozitie neutra.

  1. roma-merda

   Ce crezi,din 2006-2007 de cand sunt pe fcsteaua am adunate in total vreo 50 de posturi si nu fac parte din nici o „fratie”.Sunt de acord cu cei care i-ai mentionat sus? Da. Mai mult nu am ce sa iti zic ca oricum tu esti paranoic din ce observ.Nici la faza cu provincia nu ai nimerit-o,sunt din Bucuresti.
   Posibil ca armata sa nu faca o echipa,sunt de acord,insa sa crezi ca totul o sa revina la normal… esti putin naiv. In cel mai bun caz pentru voi,o sa vina reghe si o sa fiti cateva mii pe stadion cand joaca fcsb.
   Singura manipulare o vad aici pe site.Nici nu ai bunul simt sa incetezi,mai ales dupa anii in care sustineati ca marca e lui nea,neacordand nici 1%sanse sa o piarda.Faptul ca tu spui acum ca nu o sa faca armata echipa,hmm… intelegi,nu?
   Sper ca mergi pe stadion,doar baietii au nevoie de moral sa intre in ucl.Nu vreau sa te atac,dar din ce am citit scris de tine,pari putin frustrat,sa nu spun neputincios.Chiar nu vad cum ati putea voi conta pentru Steaua,fara sa va jignesc,dar daca nu mergeti la stadion,nu faceti parte dintr-un grup(nu ultra,un grup de persoane care au idee pe ce lume traiesc) nu prea aveti cum sa contati decat … ai ghicit,postand pe fcsteaua non stop.Aici va includ pe tine,tipul din bacau si raze x,vitto macar se duce si sufera pentru fcsb. Insa voi doar stati si bateti apa in piua toata ziua,experti in legi si contracte.
   Nu sustin MAPN,Steaua nu e echipa MAPN-ului,este echipa armatei.Ca va place,ca nu va place tot timpul am fost,iar eu unul sunt mandru.Ca sunt persoane corupte unii din ei,DA,dar nu se combara cu ciobanul si neamul lui de albanezi.Eu parasesc discutia,mi-am exprimat opinia,mai departe va las pe voi.

   1. empyro

    Esti clona unuia din cei enumerati mai sus si asta spune totul (userul actual inregistrat in 2014). Nu ma intereseaza opiniile persoanelor dezise de Steaua si inainte de actualul protest. Si inca o data, nu pot sa nu ma amuz cand vad de cata perseverenta dati dovada in…idei (ca sa nu spun ceva jignitor 🙂 )
    Daca noi aici vorbim de Steaua (FCSB in limba voastra), voi pentru ce va mai obositi sa scrieti pe-aici ?
    Hai, astept sa o puneti de un protest serios in Pipera. De tarzani de internet sunt satul pana-n gat.

   2. xray Autor articol

    @roma-merda
    1) Nu mai bate apa-n piua. Nu am spus ca nu are sanse sa piarda sigla(de fapt asta a anulat ICCJ in 2014).
    Uite ce am scris inca din 2012:
    „1.3 Sigla . In extremis, ciobanul putea schimba si sigla. Una fara cele 2 stelute. Cum s-a schimbat de 7 ori in 64 ani(media 1 data la 9 ani), o mai schimba si acum, tot dupa 9 ani.”
    http://www.fcsteaua.ro/index/section/articles/article/33936/
    Ete ca a facut una cu o stea in 8 colturi.

    2) Retine! Marca Steaua nu a plecat niciodata din proprietatea CSA, ci a fost cesionat la AFC dreptul de a o folosi in fotbal. Momentan, CSA nu a castigat in instanta decat anularea omologarii siglei ca marca inregistrata de catre SC FCSB SA, si a inregistrat-o ea. Deci acum are o sigla in plus pe care a licentiat-o comerciantilor sa o puna pe produse si sticle cu vin.

    3)Nu te mai strofoca cu ierarhizarea suporterilor. Eu sunt suporter pentru mine in raport Steaua, nu pentru tine sau altii. Mi se falfaie ce fel de suporter esti tu, daca te duci sa nu la meciuri, daca spargi seminte sau canti etc. Sa fii sanatos indiferent ce tip de suporteri esti in definitia ta sau a altora! Cel care se duce pe stadion meci de meci nu e mai frumos si mai destept decat ceilalti. Si invers! Sa canti iti trebuie glas si memorie, sa bati iti trebuie muschi si tupeu, sa scrii iti trebuie creier si idei/opinii.

    4) Este fotbal! Fotbalul se joaca pe teren nu in tribune, la TV sau pe internet! Acolo doar se urmareste sau se discuta despre el. Nu-ti mai da importanta de parca soarta Stelei, a CSA sau FC Steaua ar depinde de tine sau de grupul tau sau oricare grup. Cum nu depinde nici de mine. Depinde numai de cei care le conduc.

    1. ender

     Tu Xray esti un provincial […] care comentezi mult. DA, exista o ierarhizare! Tu esti […] care sterge comment-urile despre tine si nu vrea sa admita ca se bucura cand jandarmii ataca suporterii adevarati. Tu in afara de site-ul asta si banii de la becali n-ai nimic. „iesi acasa” iti doresc!

   3. vitto

    nea merda,
    sa inteleg ca imi vorbesti de continuitate in discontinuitate…..? o aiureala filozofica si tot ce pot sa fac este sa iau nota doar, cum ca militezi ptr un paradox peltic?

    tu si altii ca tine, cei care „traiti” in paradisul ideatic al unui fotbal teoretic si vorbiti cu emfaza (dupa parerea mea ridicola) despre o Stea ideala prinsa in montura unei istorii de manual, rescrisa dupa gustul si asteptarile auditoriului, uitati un lucru „elementar”: timpul nu se mai intoarce niciodata, iar intamplarile irosite asa raman! viata trebuie traita si nicidecum irosita vorbind despre ea! iar Steaua este chiar parte de viata! daca nu intelegeti asta ……… o sa ramaneti sechestrati in infern …… frustrati, singuri si etern nemultumiti!

 8. robespierre

  Simplul fapt ca 80% din bugetul anual al CSA-ului provine de la bugetul de stat e in sine o mare mizerie. Pai cum stimabililor?! vrem capitalism si democratie dar sa functionam ca pe vremea ailalta. Nu tin cu Steaua pt echipa de baschet sau de polo sau de handbal. Am tinut si tin cu Steaua pt echipa de fotbal iar ulterior am tinut si cu echipa de hochei a Stelei. Pt mine unul doar atat inseamna Steaua. De ce sa dau bani din buzunarul meu pt sectia de scrima? Nu ma intereseaza acel sport de ex. La fotbal, la hochei ma duc, platesc biletul si unde se duc banii si ce fac cu ei e problema echipei respective. Dar hotarasc eu unde sa se duca banul meu. Daca va pasa asa mult de CSA de ce nu umpleti Polivalenta meci de meci la celelalte sectii? De ce nu asigurati voi bugetul CSA-ului daca sunteti asa indragostiti de marele CSA? Ii vad pe unii pe aici exaltati ca daca vine CSA-ul deodata ne batem cu Realu’ si cu Barca. De bine ce ne-a fost cu CSA-ul era sa dam faliment in ’99. Nici macar nocturna nu mai e a lor, stadionul sub gestionarea lor a ajuns o epava in conditiile in care CSA-ul primeste 1 mil. de Euro anual din chirie. N-au putut in 25 de ani sa-si construiasca o sala polivalenta care sa gazduiasca cum trebuie un meci de hochei, de baschet sau de handbal. Ce-au facut in 25 de ani pt fostele glorii? Ma amuz teribil cand vad pe unii ” domneee mergem cu Steaua CSA si in liga in 4-a”. Ma copilasilor, reveniti-va. N-o sa fiti mai mult de 30 de oameni la meci si asta in primele luni ca pe urma nu mai vin nici aia. Si exemplele pot continua la nesfarsit. Dar na…probabil ca multi nu vor pricepe nimic din aceste randuri. E mai cool sa fii hater in ziua de azi. Din partea mea CSA-ul sa invete un pic de management si daca tot sunt ei asa de tari sa renunte la banii de la bugetul statului. Sa-i vedem cat produc ei asa cu creierasul lor intr-o piata libera cu concurenta. Ca sa-ti vina de-a gata e usor. Ca pana acum 25 de ani. E cam nasoala mentalitatea. Doar am vrut schimbare, capitalism. Hotarati-va odata. Numai bine!

 9. joga-bonito

  Bai, frate, noi, adica milioanele de stelisti, avem timp si bani sa investim in CSA sau in fotbal? Nu-i suficient ca doar unul din 5 romani munceste legal si contribuie la bugetul de stat, nu mai bine investim farama de bani ce o avem in autostrazi, sa avem apoi dezvoltare economica si sociala, sau in spitale sau scoli sa ne asiguram prezentul si viitorul?

  Asa ca fapt divers, Romania este numarul 1 din Europa la mortalitate infantila, dar dragul nostru premier nu aloca suficienti bani pentru continuarea contructiei unui spital de copii in Timisoara (al doilea din tara, cu 70 mii de copii internati), ci da bani pentru stadioane de fotbal la Craiova si Tg. Jiu.

  Reveniti la realitate. Fotbalul e doar un hobby, nu un mod de viata.

 10. asprilia

  @xray ,mapn reprezinta ,,statul,, deci ciobanul oricum pierde ,o sa joace cu 2000 de oameni de acum incolo si asta din prostia lui,ca oricum sigla nu mai ajunge pe mana lui,la ce condittii pun armata si prejudiciu ,asta e ,,gura bate coorul,,

 11. myrypy

  Cel mai tare ar fi ca dupa evaluare, MApN sa scoata marca la licitatie. Mai apoi la licitatie sa se prezinte sa zicem nevasta-sa lu Borcea de la Miami care sa ofere cea mai mare suma de bani pe ea (ca doar e licitatie deschisa) si sa cedeze MApN marca Steaua unui individ ca Bocea de exemplu.
  Pana la urma,cine da cei mai multi bani, ala cumpara marca de la MApN . Caci, nu-i asa, „Steaua inseamna CSA”:))

 12. joseph

  xray…

  1. dintre toti oamenii de pe planeta asta, pentru cine ar avea cea mai mare logica si importanta dpdv financiar sa cumpere marca?

  Nu pentru Becali?

  2. dupa cum spuneti voi, daca nu era Becali, ne duceam de rapa si era/este singurul de pe lumea asta in stare sa „ajute” Steaua. deci daca banii lui ne-au salvat pana acum, de ce nu ne-ar ajuta si in cazul asta? 🙂

  Oare va faceti griji ca exista totusi oameni mai poteti financiar sau oameni pentru care Steaua ar inseamana mai mult decat pentru Becali si care l-ar putea bate la licitatie?

  1. xray Autor articol

   @joseph
   1. Fiind licitatie publica poate participa oricine. Becali poate nu vrea sa participe, mai ales ca pe langa taxa pe marca/sigla trebuie sa plateasca si prejudiciu. E un paradox sa iei licenta de la cineva si simultan sa te judeci cu el si pe sigla si pe prejudiciu, pentru ca CSA va face actiune in instanta pentru a primi prejudiciului din parte SC FCSB SA .

   2. Daca nu era Becali, era altul, poate mai bun, poate mai rau, dar e logica lui „daca” cu final imaginar.

   3. Din partea mea poate sa castige licitatia si papa de la Roma, dar mai bine ar lua-o suporterii care vor sa scape de cioban si au facut din asta singurul lor scop stelist. E o ocazie uriasa pentru ei de a lua marca. Si-ar vedea visul cu ochii. Nu?

   Mai mult, din ce tot au scris ei, am inteles ca ei stiu f bine cum se conduce un club in mod profesionist, au expertiza in management, scouting, marketing etc. si in scurt timp Steaua ar mai lua Cupa CE si ar „subordona” Europa.
   Tot ei spun ca Steaua e o mina de aur si o fabrica de bani. Daca a umplut de lovele un cioban incompetent, pentru ei ar fi piece a cake! Nu?

   Ce sa o tot arda fara gaz in virtual sau cu proteste anti cioban cand il pot lasa usor fara marca! Acum e momentul!
   De ce nu iei in calcul si asta? Ti-e teama ca nu o castige?

 13. mq-messi

  La articolul asta xray are 10 posturi, viito 7, empyro 6 insumand 23 de posturi. Celelalte 22 apartin altor 11 useri. Si mai zici ca nu sunt platiti. Cred ca au ajuns si la urechile lui Gheorghe stirile despre fabricile de trolli rusi si a zis sa inceapa si el un start up cu cativa sa vada cum merge.
  Fiecare e liber sa aiba o parere, dar totusi astia 3 „sar” pe tine imediat cum ai zis ceva ce nu le convine. Ar fi ok daca ar face asta doar o data, dar poti sa scrii de 10 ori acelasi lucru, ca de 10 ori vor veni cu argumentele lor plictisitoare si de multe ori false.

  1. xray Autor articol

   @mq-messi
   1. Ca autor, cand cititorul te intreaba ceva, bunul simt te obliga sa-i raspunzi.
   2. Normal ca sunt platit, din 2007: 10 euro virgula, 100 cuvantul, 1.000 comentariul si 10.000 articolul.

   Cu banii primiti vreau sa cumpar marca la licitatie si apoi sa o donez la Steaua libera. Pentru ca tu imi ti socoteala cu fidelitate, iti voi da 10% din total venituri realizate cu marca, iar ca prejudiciu că m-ai citit, iti voi vira in cont toate incasarile pe comentarii si articole din 2007-2014.
   Cu marca donată si cu banii din prejudiciu la teșcherea, iti vei face lejer echipă de Șampions Lig! Viitorul Stelei sună bine! Aferim!

   1. mq-messi

    Aberati. N-ati vazut esenta postului: sunteti peste tot si agasati oamenii. Serios, stie toata lumea parerea voastra, nu trebuie sa spamati zi de zi forumul. Si sper ca acum intelegi Azzido, de ce ma refer la fcsteaua la acesti indivizi. Sunt omniprezenti si acapareaza orice subiect.
    Cat despre varsta mea, sper ca nu vroiai sa subliniezi diferenta de varsta dintre mine si voi. Stiu ca aveti o varsta, dar o aveti degeaba, intelepciunea nu a venit o data cu anii. Nu pot sa respect chiar pe oricine, indiferent de varsta 😀

 14. nemilosul

  Inainte era o placere sa intri pe siteul asta dar de cand se ocupa xray & co a ajuns o mare mizerie.
  Am fost printre primii utlizatori al websiteului si imi amintesc ca nu era zi in care sa nu intru de cel putin 4-5 ori pe site sa citesc cu placere articole de o calitate exceptionala ale lui ilSoldatino,LDS,the quiet romanian etc.

  Acum siteul a devenit atat de plictisitor, incat mai degraba as prefera sa citesc opiniile fetei de la pagina 5 decat articolele/posturile lui xray,alexandruH &co(sunt sigur ca se observa si in trafic care e la pamant comparativ cu ce era acum 5-6 ani de ex).

  Imi pare rau baieti pentru voi, sunteti plictisitori,agasanti,netalentati iar daca tineti cat de cat de siteul asta ar fi bine sa va lasati de meserie pana cand nu o sa ajunga siteul asta ca in filmele post`apocaliptice unde mai raman 3 nebuni care isi spun unul altuia cat de destepti si frumosi sunt felicitandu-se frenetic unu pe altu.

  1. empyro

   Un stelist adevarat :
   In Topic: Ludogorets – Steaua 1-0; 6-5 dl departajare
   nemilosul : 27 August 2014 – 11:39 PM
   Este prima data cand tin cu o echipa din afara Romaniei in lupta cu Steaua

    1. xray Autor articol

     @nemilosul
     Spui: „Am fost printre primii utlizatori al websiteului si imi amintesc ca nu era zi in care sa nu intru de cel putin 4-5 ori pe site sa citesc cu placere articole de o calitate exceptionala ale lui ilSoldatino,LDS,the quiet romanian etc.
     Iti dau o veste. Tot despre FCSB, cum zici tu, se scria si in perioada aia. Mai exact de SC FCSB SA. Numai ca pe atunci nu erai dizident ciobanesc. In 2005, Gibonul era pentru tine Salvatore della Steaua. Deh, mai naparleste si omul.

    2. nemilosul

     Ceata lui pitigoi la datorie.

     Stati linistiti nu trebuie sa va agitati, ne vedem peste 1 an cand o sa mai intru pe site, poate atunci o sa va evaporati cand o sa realizati ca singurul care va apreciaza articolele este googlebot.

  2. vitto

   zice domnu’ nemilos…….
   „Inainte era o placere sa intri pe siteul asta dar de cand se ocupa xray & co a ajuns o mare mizerie.
   Am fost printre primii utlizatori al websiteului si imi amintesc ca nu era zi in care sa nu intru de cel putin 4-5 ori pe site sa citesc cu placere articole de o calitate exceptionala ale lui ilSoldatino,LDS,the quiet romanian etc.”

   ….. articole de o calitate exceptionala …….. mata citesti ce scrii ….. zii cu voce tare ca sa percepi ridicolul textului …… ce limbism infiorator?! parca ne scrii din poiana narciselor……….

 15. Pingback: Google

 16. Pingback: Google

Lasă un răspuns