Conferința de presă înainte de derby

de | aprilie 9, 2016

Înaintea derby-ului Steaua – Dinamo, de mâine, ora 20:30, Laurențiu Reghecampf a participat sâmbătă dimineață la conferința de presă alături de Mihai Stoica, noul director sportiv.

Reghecampf a analizat meciul cu Dinamo:

„Noi trebuie sa castigam acest meci si sa redevenim lideri. Sunt convins ca vom juca foarte bine si sper sa obtinem o victorie. Acest sistem cu play-off imi place, e foarte bun. Fiecare meci reprezinta un interes foarte mare, toti joaca, isi doresc sa castige. E un castig pentru fotbal si pentru jucatori. Si Dinamo are sansa sa ajunga pe primele locuri.

Eu cred ca echipa care va alerga mai mult, isi va dori mai mult, aceea va castiga. Conteaza mult si valoarea jucatorilor, dar intr-un astfel de meci conteaza sa investesti mult. Cred ca meciul va fi unul deschis, pentru ca Dinamo are nevoie de victorie. Daca Dinamo ataca, atunci vom avea mai multe sanse.

Ciprian nu va face parte din lotul pentru meciul cu Dinamo. Se antreneaza si speram sa-l avem pentru meciurile viitoare.

Mihai Stoica a prefațat și el la conferința de presă disputa de duminică cu Dinamo, dar comentat și despre FRF, atacurile asupra Stelei proferate de Șumudică și relația cu suporterii.

Cazul FRF vs Stanciu

Mihai Stoica a contestat sesizarea FRF: “E o mare diferență între ce a făcut Săpunaru și ce a făcut Stanciu. Săpunaru a avut o ieșire nervoasă în fața oficialilor acelei partide. Stanciu a făcut un gest nevinovat. Dacă ar fi fost ca în cazul lui Săpunaru, să i se rețină legitimația de joc, atunci ar fi primit o etapă de suspendare și ar fi ispășit-o la meciul cu Tg. Mureș. Păi ce facem acum? Finala campionatului se joacă miercuri.”

Laurențiu Reghecampf a spus, la rândul său: “E păcat de Săpunaru, am încercat să-l potolesc, îmi place de el ca jucător și ca om. Acum, gestul pe care l-a făcut Stanciu… Stanciu a făcut acel gest către un prieten. Dacă vrem să glumim, să glumim. Sunt două reacții total opuse.

Mulți își doresc ca Stanciu să fie scos din circuit. Dar nu e cazul. E un jucător important pentru Steaua, a devenit un jucător important și pentru echipa națională. Nu e bibelou, nu e bun național. Noi avem și alți jucători importanți, dacă Stanciu nu va juca, o fac alții. El e un băiat cuminte, are peste 100 de meciuri în Liga 1 și nu a avut niciodată parte de astfel de evenimente. Trebuie ajutat să stea cu picioarele pe pămân. Nu putem compara gesturile lui Șumi, sau ale lui Săpunaru, cu ce a făcut Stanciu.”

Declarații video (1)

Cazul Șumudică vs Steaua

Ambii oficiali ai Stelei au avut replici acide la adresa lui Marius Șumudică, autorul unor declarații jignitoare la adresa Stelei și Nicușor Stanciu.

„Nu cred că este important dacă voi sta pe bancă, nu o să mai am expunerea pe care am avut-o înainte. Abordez ținuta low-profile. Mă cam forțează unii să ies din tiparele pe care le-am ales, dar deocamdată rezist. Doar că îi transmit lui Șumudică să lase jucătorii în pace. Să vorbească de cine vrea el, să jignească, să ironizeze – că, la mintea lui, alea-s ironii – dar să lase jucătorii în pace. Nu e nicio amenințare, nu poate fi o rugăminte, e doar un mesaj.

Șumudică a spus că l-am sunat noi de la o paranghelie. Am fost la cununia unui prieten foarte bun și un prieten comun. L-a sunat și ne-a dat telefonul să vorbim. Eu, personal, i-am spus doar atât: ‘Apreciez faptul că te lupți singur acolo, dar încetează cu atacurile, că oricum ești antipatic. Nu căuta să fii mai antipatic decât ești, că oricum te-ai născut antipatic’. Nu l-am lăudat, ce să lauzi? Am văzut meciul cu Pandurii, da, un meci bun, dar nu aveam ce să laud. Nu știu de ce trebuie să inventeze. Ești un personaj caricatural. Faci glume legate de fizic sau de modul în care se îmbracă unii. Păi tu nu te uiți în oglindă, te îmbraci pe întuneric?”, a declarat Mihai Stoica, la conferința de presă de sâmbătă.

„Nu puteți compara gesturile lui Șumi sau ale lui Cristi Săpunaru cu ceea ce a făcut Stanciu, este cu totul altceva. Eu am mai spus, fiecare antrenor are stilul lui, eu vorbesc din punctul meu de vedere, de antrenor. Când jignesti, normal e să te aștepți să fii jignit la rândul tău, dar, înainte de toate, este un meci de fotbal. Trebuie să ai o anumită etică, noi așa am fost învățați la Școala de Antrenori, să nu ne jignim între noi, să nu ne intereseze celelalte echipe, să ne intereseze numai de echipa noastră.

Acum, că el are anumite reacții, este numai problema lui Șumi și eu n-am de ce să fiu supărat pe el. Poate mâhnit, în momentul când se ia de jucători și vorbește de anumiți jucători ai echipei noastre. În rest, este problema lui că face anumite glume cu patronul echipei, spune anumite lucruri despre Meme, dar când vrei numai să deschizi războaie cu toată lumea, trebuie să te aștepti și la un anumit răspuns”, a spus și Laurențiu Reghecampf.

Suporteri

Mihai Stoica, noul director sportiv al campionei, a declarat  în cadrul conferinței de presă despre relația cu suporterii.

„Relația cu suporterii e foarte bună. Ultrașii sunt cei care au ales să stea departe de chipă. Când o parte din Peluza Nord a hotărât să revină alături de echipă, nu a făcut-o și fizic. Nu i-am simțit aproape, nu au cântat o dată. Le respect deciziile, dar nu le înțeleg. Nu știu ce au vrut să facă, au spus că revin lângă noi, dar nu au venit.

În acest moment, sunt 38.732 de bilete vândute. Probabil că va fi sold-out. Afluența e normală, fiindcă se joacă Unicul Derby și fiindcă suntem organizatori. Și asta contează. Până acum, băteam toate recordurile la meciurile din deplasare, fiindcă venea lumea să vadă Steaua, sau FCSB, cum le mai place unora să spună. 

Suntem 30.000 contra 8.000 și sunt șanse să fim 40.000 contra 8.000. Nu cred că e atât de importantă reacția suporterilor dinamoviști la adresa jucătorilor noștri, dacă raportul e de 5 la 1 în favoarea noastră. Cumva o galerie ‘adevărată’ depășește ca număr de decibeli o galerie ‘neadevărată’, dar de 5 ori mai numeroasă? Vor fi coregrafii și nu pot să recunosc că au fost tot timpul foarte buni. Important e să fim noi peste ei pe teren”, a spus Mihai Stoica.
Declarații video (2)

Conferința integrală o găsiți aici la Dolce Sport

Transcripturi  preluate din presa sportivă.

Lasă un răspuns