Comunicat de presă CSA: „Talpan a vorbit in nume personal! A fost SANCTIONAT!”

de | aprilie 6, 2017

Cu privire la ultimele declarații publice ale locotenent-colonelului Florin-Costel Talpan, exprimate prin așa-zise comunicate de presă ori în intervenții la posturile de televiziune, Biroul relații publice al Clubului Sportiv al Armatei (CSA) „Steaua Bucureşti” face următoarele precizări:

Ofițerul nu are prevăzute în fișa postului și nu i-au fost delegate atribuții din domeniul  informării publice. În calitatea sa de consilier juridic al CSA, locotenent-colonelul Florin-Costel Talpan are doar mandat de reprezentare juridică a clubului sportiv în relația cu instanţele de judecată, în procesele în care clubul este parte.

Punctele de vedere oficiale ale CSA sunt comunicate exclusiv prin Biroul relaţii publice, structura clubului specializată şi mandatată în acest sens, conform regulamentelor militare  în vigoare.

Având în vedere constatările Corpului de control și inspecție care, prin raportul înaintat ministrului apărării naționale în luna februarie a reținut faptul că locotenent-colonelul Talpan “nu a fost mandatat să exprime pozițiile oficiale ale CSA Steaua sau MApN”, precum și declarațiile publice ulterioare ale ofițerului, realizate în aceleași condiții, locotenent-colonel Florin-Costel Talpan a fost sancţionat disciplinar, de către comandantul clubului, în data de 4 aprilie 2017.

Prin urmare, declarațiile publice ale locotenent-colonelului Florin-Costel Talpan, inclusiv cele referitoare la relația cu Federația Română de Fotbal, au fost făcute în nume personal, contrar procedurilor legale și nu au avut mandatul CSA “Steaua Bucureşti”.

Procedurile administrative și juridice privind măsurile de protecție și valorificare a mărcii “Steaua Bucureşti”, bun patrimonial aflat în domeniul public al statului, vor continua, conform cadrului legal în vigoare.

Biroul relații publice al Clubul Sportiv al Armatei (CSA) „Steaua Bucureşti”

Nota Redacției:  Se confirmă încă o dată ceea ce am tot scris despre acest nou „brav soldat Sjeik”, cel din romanul lui Jaroslav Hašek, lent col. Florin Talpan. Un caz de pshihiatro-analiză al Armatei Române, devenit notoriu în camașă militară (incă).

16 comentarii la „Comunicat de presă CSA: „Talpan a vorbit in nume personal! A fost SANCTIONAT!”

 1. Lord Pepe

  O fi vorbit Talpan in nume propriu, insa asta nu inseamna ca ceea ce a spus nu e adevarat. FRF inca nu a raspuns acestor acuzatii. Par tot mai vinovati, cu fiecare zi care trece. Iar acest comunicat mi se pare dat la comanda, fix ca sa il loveasca pe Talpan.

  Cine naiba da comunicat ca sa anunte sanctionarea unui angajat?! Daca Talpan pateste ceva acum, adica e dat afara sau mutat altundeva, e destul de clar ca a suparat pe cine nu trebuia. Si cam asta inseamna ca Talpan a avut dreptate.

  1. fortuneteller

   De cate ori trebuie sa ti se explice ca FRF nu are ca obiect de activitate monitorizarea presei romane si replicile pt orice text publicat? Daca juristu’ lu’ peste dorea clarificari, atunci el trebuia sa trimita o solicitare pe adresa FRF si/sau LPF. Dar el a dorit numai un pic de notorietate prin presa, facand niste declaratii subiective, si de altfel nesuportate de institutia la care e angajat cu solda. Si te mai intrebi de ce CSA/MAPN ii dau replica tot printr-un comunicat public? Incearca sa folosesti aceeasi unitate de masura cand judeci.

 2. ssk

  ERA SI CAZUL!

  Ce pana mea de corp militar e ala in care cineva da comunicate de presa „in nume personal”?!? Ce inseamna disciplina militara daca fiecare ne dam cu parerea prin presa „in nume personal”?

  Talpan o cam luase razna si era cazul sa-l traga cineva, in sfarsit, de maneca vestonului.

   1. Lord Pepe

    Acum m-am uitat din nou. Aveau si stampila oficiului sefului departamentului juridic. Deci comunicatul a fost cat se poate de oficial. Am impresia ca cei de la CSA Steaua vor sa se puna bine cu Burleanu si de aia au transmis comunicatul, in care ei se delimiteaza de Talpan.

 3. alexandru-h

  Lord Pepe, nu lasati paranoia sa va cuprinda.

  Pana si intr-o firma civila, nu vine angajatul sa dea comunicate de presa in numele organizatiei la care lucreaza. Omul a fost asa pupat in partea dorsala de catre liberati ca a inceput sa se viseze maresal cu drept de viata si de moarte asupra unei spete pe care nu o intelege.

  Azi a fost o zi umilitoare pentru dom’ Talpan. Uite asa se indeparteaza si functia de sef al CSA-ului 😀

   1. alexandru-h

    Omul nu trebuie sa dea comunicate publice, nu stiu de ce e asa de greu de inteles. Nu e jobul lui acolo. Orice institutie publica desemneaza un purtator de cuvant si doar acela comunica cu presa, cu publicul.

    Talpan foloseste organizatia la care lucreaza in scop personal – isi face campanie pentru a fi sustinut la sefia CSA-ului, isi face imagine, isi pune la punct inamicii. Asta dupa ce deja a fost sanctionat verbal de catre o comisie MAPN pentru iesirile sale.

    Si de ce ar fi obligat sa raspunda FRF acuzatiilor aduse de catre un cioflingar? Pe cine reprezinta el? Daca are probleme cu pozitiile oficiale FRF, poate sa gaseasca instrumentul legal pentru a o sanctiona.

    1. Lord Pepe

     Poate ca Talpan isi face imagine. Dar, daca o face, care e problema? Ma deranjeaza cand vad dovezi de ipocrizie. Lui Meme ii e interzis de lege sa reprezinte vreun club. Cand el face scandal si il jigneste pe Talpan, avand in spate un perete pe care scrie FCSB, o face in nume personal sau in numele societatii pentru care lucreaza?

     Nu cred ca Talpan a gresit cu ceva doar pentru ca a atras atentia asupra unor nereguli. Si daca, pentru asta, el e sanctionat, atunci in ce tara traim? Ce mesaj transmite asta? Doar unul: daca protestezi impotriva coruptilor, suferi.

     Ai zis mai sus ca el nu intelege speta. El nu trebuie sa o inteleaga. E destul ca o inteleg judecatorii. Ca judecatorii i-au dat dreptate si cu marca, si cu numele.

     Iar FRF e obligata sa raspunda pentru ca Talpan a trimis o notificare oficiala. Te invit sa te uiti peste documente. Au numar de intrare si data.
     http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/talpan-riposta-dura-la-adresa-frf-burleanu-da-ti-demisia-nu-te-ai-saturat-de-ilegalitati-ii-da-mat-lui-fcsb-meci-pierdut-cu-dinamo-la-masa-verde-506816.html

     Deci asta e o plangere oficiala! Nu e doar o vorba aruncata degeaba la TV.

 4. xray Autor articol

  Update din sport.ro

  „A luat CSA pozitie la cererea lui Becali? Dezvaluire, in ziua in care Talpan a fost sanctionat: „Am facut hartie, sa vedem in numele cui vorbeste”

  Becali a dezvaluit, inaintea meciului dintre echipa sa si Astra, ca si el a cerut CSA sa ancheteze luarile de pozitie ale juristului Florin Talpan. Acesta a mai spus ca are de gand sa contraatace si in justitie si sa creara prejudicii pentru aceasta perioada tulbure, in care, spune el, a pierdut milioane bune de euro din incasari.

  „L-au sanctionat pe Talpanica, pentru ca el o ia pe miriste. Si eu am facut cerere, ca sa zica daca ceea ce spune el la televizor e opinia lor sau a lui (n.r a lui Florin Talpan).

  Ei au castigat cand eram la puscarie, dar acum contraatac, ca am cu ce, am acte. Si cer si prejudiciu in urma tuturor intamplarilor. O sa cer si anularea marcilor lor pentru clasa 41 fotbal”, a spus Gigi Becali la sosirea la stadion, inainte de FCSB – Astra.”

 5. alexandru-h

  @Lord Pepe

  1. Nu e problema pentru mine ca isi face imagine pe seama CSA-ului. E problema CSA-ului – care s-a ocupat prompt de asta. Pentru dumneata, asta nu e bine – ca sefii CSA sa-si respecte organigrama si propriile regulamente.

  2. E problema lui Becali si a organizatiei sale private daca vor sa fie reprezentati in mod public de Meme. Eu nu i-as da acordul dar nu sunt Becali, nu conduc clubul. Evident, exista o diferenta intre organizatia publica CSA, finantata cu bani de la buget, si organizatia privata FCSB, platita din bani privati – CSA are obligatia sa-si respecte regulamentele votate de catre reprezentantii alegatorilor in Parlament.

  3. Talpan e perfect liber sa-si dea cu parerea despre orice. Nu cred ca ii interzice nimeni asta. Dar omul isi foloseste institutia la care lucreaza pentru a da mai multa greutate interventiilor sale. Opiniile nu se transmit prin comunicate stampilate, alea sunt deja luari de pozitie oficiale din postura de angajat CSA, si nicidecum din cea de om liber, fara obligatii.

  4. FRF e persoana juridica de drept privat asadar nu intra sub incidenta legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public. Pe romaneste, poate sa primeasca notificari de la Talpan si sa le arunce la gunoi in secunda doi. Uite, putem sa probam si asta: iti trimit adresa firmei mele, imi trimiti o notificare si iti promit ca o sa o arunc in tomberon fara a o citi. Pariu ca nu va veni politia sa ma aresteze?

 6. alexutz2007

  Sanctiunea a fosr absolut corecta. Armata nu-i o firma privata. Talpan e jurist nu ofiter de presa. Din moment ce tu folosesti Clubul Sportiv al Armatei e o pozitia oficiala or tu nu ai dreptul asta. Talpan e la fel de prost de gura ca si Becali. Ei doi ar lucra perfect impreuna. Cand cauti notorietate pe spatele unui club public e o mare problema(mai ales ca vorbim de armata).

  1. Gosu

   Si daca esti ofiter de presa, la orice institutie, publica sau privata, primesti delegarea aia ad hoc. Se decide ceva la nivel executiv , ajunge un draft si tu faci din asta comunicatul pe care il emiti catre mass-media. Altfel, nu-ti dai tu cu parerea pe orice subiect cand ti se scoala.

Lasă un răspuns