Comicii ecranelor

de | noiembrie 18, 2015
Circul mediatic FC Steaua vs. MApN și Talpan vs. Becali continuă!

Într-un drept la replică găzduit azi de mass media, locotenent – colonelul de justiţie Florin Costel Talpan i-a răspuns Gigi Becali, după ce acesta a spus într-o conferinţă de presă susţinută săptămâna trecută, printre altele, că: „Dacă ajung la DNA, Talpan și Boroi vor recunoaște că Oprea a vrut Steaua”. Conferința de presă a fost publicată și de site-ul fcsteaua.ro în articolul:  După finu’ în defensivă, hop și nașu’ în ofensivă

DREPT LA REPLICĂ

În replică la afirmaţiile numitului George Becali din perioada 01.01.2015-07.11.2015  doresc să fac următoarele precizări:
Acuzaţiile şi insinuările acestuia sunt nefondate şi rău intenţionate, acestea lezându-mi  imaginea publică şi demnitatea ca ofiţer de justiţie al Armatei române. Becali George a afirmat că stau „la şpriţuri cu Boroi”, că mă ia şi mă “trimite la oi”, că habar nu am de nicio lege, că nu ştiu de capul meu nimic, că în spatele meu “stă Oprea”, că nu am făcut „nimic în viaţă” şi că dl. comandant i-ar fi spus dl. Argăseală că sunt nebun, încercând astfel să creeze tensiuni în cadrul instituţiei.

Niciuna dintre aceste afirmaţii nu sunt adevărate. George Becali a fost şi este în continuare de rea credinţă. Îl asigur că în spatele meu nu se află nici dl. Gabriel Oprea fostul ministru al Afacerilor Interne pe care nici nu-l cunosc personal şi cu care nu am vorbit niciodată şi nici alte persoane. Tot ce am realizat a fost datorită seriozităţii, muncii şi perseverenţei mele, dorinţei de a face lucrurile bine şi legal, de a respecta performanţele sportivilor clubului şi de a lupta pentru prestigiul instituţiei.

George Becali încearcă permanent să mă discrediteze atât pe mine personal cât şi instituţia din care fac parte, instituţie pe spatele căreia şi-a creat imaginea publică pe care o are şi a obţinut câştiguri materiale substanţiale. În aceste demersuri, George Becali se foloseşte de imaginea sa publică, care îi dă posibilitatea de a convoca presa la dumnealui acasă, oricând, la orice oră, prilejuri de care se foloseşte ca să mă jignească şi ca să conteste public decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din decembrie 2014, spunând că va face sesizare la CSM şi la Inspecţia Judiciară, deşi tot el spune că respectă decizia.

Ieşirea în public din 07.11.2015 şi acuzaţiile grave şi nefondate aduse nu numai mie, ci şi întregului sistem judiciar, au fost făcute într-un moment în care oamenii treceau printr-o tragedie (cea de la Clubul Colectiv) şi cereau o schimbare în sistem, astfel că dl. Becali a încercat să-mi păteze reputaţia într-un moment critic pentru societate şi pentru cariera mea. Sper ca opinia publică să fi înţeles faptul că numitul George Becali a încercat doar o manipulare emoţională, pătând astfel durerea unor oameni crunt loviţi de soartă.

Ţin să îi comunic lui George Becali că am reprezentat România şi Armata română în misiunile din Afganistan şi Bosnia Herzegovina, fiind apreciat la cel mai înalt nivel de reprezentanţii NATO şi în activitatea mea de jurist la CSA în cei 13 ani am reuşit să câştig pentru instituţie procese în urma cărora clubul a recuperat prejudicii produse chiar şi de către dumnealui. Demersurile privind drepturile de proprietate intelectuală a CSA n-au început de anul trecut, ci de acum 12 ani. Brandul Steaua are o valoare de neestimat, fiind un simbol naţional, aşa cum a recunoscut şi dânsul în conferinţă. Este SUFLETUL în sportul românesc şi nu poate fi înstrăinat niciodată.

Prin conferinţele de presă organizate, George Becali mă jigneşte pentru simplul motiv că am reprezentat cu succes şi cu onoare interesele clubului CSA şi că nu am participat la proceduri nelegale. Ofiţerii din cadrul Armatei nu au privilegiul de a putea face declaraţii către presă, normele fiind stricte în acest sens. Nu trebuie să i se mai permită acestui cetăţean, care este certat cu legea având condamnări penale şi fiind de rea-credinţă să-mi aducă grave prejudicii de imagine.

De 12 ani sunt în procese în care de cealaltă parte se află societatea FCSB. Nu este adevărat că am un conflict personal cu Becali George, eu apăr doar interesele statului. De exemplu: susţine că a preluat toate datoriile clubului, inclusiv datoria de la AVAB de aprox. 500.000 euro, însă în 2010   ne-a chemat în judecată, solicitând să-i plătim noi această sumă, pe care el spune că a preluat-o în totalitate. Unde este buna sa credinţă? De ce nu a menţionat niciodată de acest proces, pe care l-am câştigat?. Datoria către AVAB a fost cerută în instanţă cu rea – credinţă de George Becali de la Clubul Sportiv al Armatei „STEAUA” Bucureşti, dorind să aducă clubului armatei un prejudiciu de aprox 500.000 Euro, deşi se obligase să o preia. Prin Amendamentul nr. 1 la Potocolul din 1999 Asociaţia a preluat în totalitate o serie de debite ale Ministerului Apărării Naţionale şi ale Clubului Sportiv al Armatei „STEAUA” Bucureşti prin care se număra şi datoria AVAB de aprox. 500.000 Euro. Prin cesiuni succesive, Becali a devenit creditor. În anul 2010 acesta a intentat acţiune împotriva Clubului Sportiv al Armatei „STEAUA” Bucureşti pentru recuperarea celor aprox. 500.000 Euro în loc să se îndrepte împotriva Asociaţiei. De asemenea, nu se ştie că acesta a cooptat persoane care au lucrat pentru noi pentru a se folosi de aceştia şi a obţine documente şi informaţii folosite ulterior împotriva noastră (Iulian Gheorghişor, Radu Enache).

George Becali nu a spus nimănui nici că atunci când OSIM i-a cerut să facă dovada consimţământului nostru în 2004 pentru a înregistra sigla cu care s-a câştigat Cupa Campionilor Europeni şi Supercupa Europei şi în urma refuzului formulat de către CSA, George Becali a făcut următoarea inginerie juridică: a făcut o cesiune (temporară) cu titlu gratuit a mărcii pe care o deţinea Asociaţia Fotbal Club Steaua Bucureşti, s-a folosit de acest lucru ca să inducă în eroare OSIM că nu mai trebuie consimţământul nostru, iar la scurt timp după înregistrarea de către OSIM a siglei, când nu mai avea nevoie de marca respectivă, a făcut cesiunea inversă cu titlu gratuit către Asociaţie. La acel moment, dl. Becali făcea parte şi din Asociaţie (vicepreşedinte) şi din societatea comercială (acţionar şi preşedinte în consiliul de administraţie).

George Becali a refuzat să plătească chiria pentru stadion precum şi contravaloarea utilităţilor folosite, motiv pentru care am fost nevoiti să recuperăm aceste sume prin instanţă. Procesul a început în anul 2010 şi s-a finalizat la sfârşitul anului 2011, CSA câştigându-l. George Becali nu a plătit sumele nici după pronunţarea sentinţei, fiind nevoit să înfiinţăm sechestru asigurător asupra bunurilor mobile ale societăţii şi procedând la executarea silită. De fapt, George Becali nu a fost de acord cu cuantumul chiriei, deşi semnase contractul. CSA nu este obligată şi nici nu are voie să-i închirieze stadionul fără o evaluare şi o licitaţie. Oricum echipa de fotbal a dânsului nu este Steaua, ci FCSB. Nu este continuatoarea celebrei echipe de fotbal Steaua Bucureşti, doar pentru că  George Becali a înregistrat acest nume la Registrul Comerţului. FRF trebuia să verifice că nu exista acordul Ministerului Apărării pentru înfiinţarea societăţii comerciale (exista doar acordul pentru înfiinţarea Asociaţiei). Pentru acest motiv FRF trebuie să retrogradeze echipa.

George Becali a acuzat că i s-a înterupt contractul de închiriere deşi a făcut investiţii şi că nu îi mai permitem accesul, însă adevărul este altul: contractul a expirat şi pentru încheierea altui contract trebuie respectată legea. Investiţiile făcute au intrat în proprietatea statului, el asumându-şi acest lucru. Nu se poate admite că investiţia făcută îi dă dreptul să folosească stadionul în mod perpetuu.

George Becali trebuie să înţeleagă că procedurile de închiriere trebuie să fie transparente şi legale, să se permită oricărei persoane interesate (chiar şi din afara României) să participe în condiţii egale la procedura de închiriere. Nu există posibilitatea încheierii directe a unui contract cu Becali şi nici a unei negocieri directe, aşa cum acesta îşi doreşte, întrucât contravine dispoziţiilor H.G. 373/2003 care prevăd obligativitatea unei licitaţii publice care urmează după o evaluare făcută de un evaluator selectat tot în urma unei proceduri transparente. Această hotărâre de Guvern a fost emisă în 2003  (acum 12 ani) special pentru închirierea stadionului de fotbal din Ghencea nr. 45.  Principiul transparenţei este confirmat de către Comisia Europeană şi de către Curtea Europeană de Justiţie.

George Becali nu spune public că doreşte de fapt închirierea cu ora a stadionului (nu închirierea lunară), când de fapt el îl foloseşte non stop pentru antrenamente şi îşi depozitează lucrurile în incinta bazei.

Chiar şi atunci când a înfiinţat societatea FCSB, a desconsiderat votul reprezentanţilor Ministerului, deşi aceştia s-au împotrivit înfiinţării acestei societăţi arătând că modalitatea de preluare a echipei este una ilegală. Chiar şi dl. George Constantin Păunescu (prietenul său) a afirmat că nu doreşte să ia parte la aceste ilegalităţi. A mai menţionat că în cazul în care se va vota tranzacţia propusă de dl Becali prin care acesta urma să deţină 51% din capitalul social al FCSB, toate aceste documente devin nule.

Un alt motiv de rea credinţă este că societatea FCSB ne-a acţionat în instanţă pentru anularea mărcii noastre notorii  pe baza căreia am câştigat procesul de anulare a mărcii înregistrate de către FCSB, George Becali a continuat să conteste decizia ICCJ prin deschiderea unei noi acţiuni în instanţă pentru a anula marca noastră notorie (cu care s-a câştigat Cupa Campionilor Europeni şi Supercupa Europei). Notorietatea mărcii a fost constatată de către OSIM, de către Tribunalul Bucureşti şi de către Curtea de Apel. Înalta Curte nu a făcut decât să aplice legea la o situaţie de fapt deja existentă (notorietatea mărcii şi inexistenţa consimţământului nostru fuseseră deja constatate de către instanţele de fond şi apel). Nu s-au făcut alte constatări ale situaţie de fapt. Nu are ce să conteste Becali George. Totuşi, ulterior deciziei ICCJ, acesta a făcut acţiune în revizuire tot la ICCJ, apoi contestaţie în anulare tot la ICCJ iar apoi a formulat o nouă acţiune pentru anularea mărcii noastre notorii, pe care a pierdut-o pentru lipsa de interes juridic care este diferit de interesul economic (adică am arătat că FCSB nu ar avea posibilitatea să folosească legal sigla notorie sau una similară fără acordul nostru, chiar dacă ar câştiga acest proces, deoarece se opun toate celelalte mărci pe care clubul nostru le are înregistrate. În plus s-a respectat autoritatea de lucru judecat din primul proces care stabilea că FCSB a fost de rea credinţă, neputându-se schimba situaţia de fapt în alt proces).

George Becali trebuie să înţeleagă şi să nu mai conteste faptul că palmaresul echipei de fotbal (până la înfiinţarea societăţii sale) aparţine statului român (CSA) şi că nu şi-l poate însuşi sub nicio formă, neexistând semnăturile reprezentanţilor desemnaţi de Ministru pe nici un act de transfer, contrar celor afirmate de el. Echipa de fotbal avea rădăcini în Ministerul Apărării Naţionale, interesele acestuia în Asociaţie fiind reprezentate  de trei membri. Palmaresul aparţine prin lege Clubului Sportiv al Armatei „STEAUA” Bucureşti neexistând dovada cesiunii acestuia. Singurul act încheiat între Clubul Sportiv al Armatei „STEAUA” Bucureşti şi Asociaţie a fost acel protocol din 1999, care nu prevedea nimic în acest sens şi asupra căruia s-a pronunţat şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.  George Becali a fluturat nişte acte în faţa camerelor de filmat, dar nu a atătat unde sunt semnăturile acestor trei reprezentanţi.

Am ţinut să fac aceste precizări ca un răspuns la cele spuse de George Becali dar mai ales pentru informarea corectă a opiniei publice şi în special a milioanelor de suporteri stelişti care au stat şi stau într-o necunoaştere totală a situaţiei reale. Dezinformările permanente venite dinspre FCSB au creat această derută printre suporteri, ei au fost divizaţi, ceea ce nu este normal şi trebuie ca lumea să înţeleagă că este important pentru mine să-mi apăr imaginea, implicit a instituţiei unde lucrez, dar cel mai important este ca adevărul să fie spus: Becali n-a fost de bună credinţă în acţiunile sale şi acest lucru a dăunat enorm blazonului şi imaginii acestei legende care este STEAUA BUCUREŞTI.

ŞEFUL COMPARTIMENTULUI JURIDIC AL CLUBULUI SPORTIV AL ARMATEI „STEAUA” BUCUREŞTI
Locotenent – colonel de justiţie
Florin – Costel TALPAN

Sursa: Prosport.ro

REPLICĂ LA REPLICĂ

Tot azi, Gigi Becali a dat replică la scrisoarea lui Talpan

Contactat de Digisport, Becali susține că echipa sa nu avea nevoie de un acord din partea Armatei, fiindcă este o entitate total diferită, fără vreo legătură cu CSA, încă dinainte ca el să ajungă la conducere. Viorel Păunescu este cel care a „rupt” echipa de fotbal de Armată, fiindcă Legea Sportului nu mai permitea activarea acesteia în cadrul organizației de stat.

Mai mult, patronul campioanei României din ultimii 3 ani a anunțat că este dispus să cedeze echipa către CSA, acolo unde președinte este Gheorghe Boroi. Deocamdată, Gigi Becali nu a reușit să discute direct cu generalul, dar spune că i-ar transmite că este gata să schimbe numele sau chiar să cedeze echipa. „Tracia” sau„Soarele București” sunt variantele avansate de finanțatorul Stelei pentru o viitoare denumire.

„Eu spun așa: când s-a inființat asociația lui Păunescu, nu mai avea treabă cu Armata, fiindcă avea un Consiliu de Administrație al ei, membri ai ei, era entitate separată. Nu mai trebuia să ceară aprobare de la Armată. Nicio lege nu cere asta și cereai aprobarea de pomană, că era separată.”, a spus Gigi Becali, în cadrul emisiunii „Digi Sport Special”.

„Nu spune nimeni că nu putem folosi numele Steaua, ci să se desființeze marca: reprezentarea grafică și numele. Numele nostru este la Registrul Comerțului: Steaua București. L-am folosit cu aprobarea Ministerului Apărării, apoi prin statut și hotărâre judecătorească, am preluat și spus că se va numi Steaua București. Este în acte! Echipa nu avea nimic împrumutat, s-a preluat toată echipa, cu toate bunurile, printr-un protocol, fiindcă Armata nu mai avea voie să facă fotbal. Nu te poți confunda cu ei, fiindcă prin lege ei nu pot face fotbal profesionist. Atunci, cum să ne confundăm cu ei? Ei și-ar face echipă să joace între unitățile militare.”, a adăugat patronul Stelei.

Omul de afaceri a confirmat că și-a asumat riscul ca investițiile făcute să intre în posesia statului, după expirarea contractului, dar acuză CSA de rea voință: „Este adevărat că, prin contract, spuneam că toate investițiile făcute devin proprietatea statului. Eu le-am făcut de bună credință, ca să joc pe ele. Dar, dacă tu vii și îmi spui că mă lași doar să fac investițiile, apoi mă dai afară, ești de rea credință. Eu le-am făcut să le folosesc, nu să le dau cadou statului”.

„Eu l-am sunat pe Boroi, dar nu răspunde. Vreau să îi spun: ‘Măi, domnul Boroi, pentru ce stau să mă cert? Eu vreau viață liniștită. Ia zi, mă, ce vrei? Vrei să schimbăm numele? Hai să schimbăm numele și gata. Hai să semnăm un contract, să terminăm bâlciul și gata, ce mai vrei altceva?’ După aia o să vină cu altele și altele.”, a mai spus Gigi Becali.

„Bine, o să schimb numele, dar după ce câștig campionatul și intru în Liga Campionilor. De ce? Ca să îi las cu pisica în curte! Becali a plătit 50 de milioane din taxe și impozite, a adus din jucători vânduți și din Europa în România 200 de milioane de euro. Ce mai vreți de la Becali, ce să mai facă? Am adus în fotbalul românesc cât toate celelalte echipe la un loc.”, a continuat conducătorul Stelei.

„O să îi schimb și numele. Nu-i mai spunem nici Steaua, îi spunem Tracia, un nume românesc, normal. Sau Dacia, sau Soarele București. O să le sară lumea în cap. Nu e problemă, poți să îi schimbi numele și de 10 ori. Așa a făcut și Astra, din Astra Ploiești în Astra Giurgiu. Dacă nu ajung în Liga Campionilor, le-o dau lor. Îi schimb numele și le-o dau lor, cu tot cu palmares, cu nume, tot.”, a mai precizat Gigi Becali.

Sursa: Digisport.ro, unde este și declarația video

Florin – Costel TALPAN dovedește că e locotenent – colonel de justiţie de pomană. Cu FC Steaua București și Becali trebuie să tranșeze diferendele în justiție, cele ale CSA sau cele personale,  nu prin comunicate făcute în nume personal după modelul ciutanilor când se ceartă pe jucării „Ba-i a mea! Ba-i a mea!” sau când se acuză „Ba, tu! Ba, tu!

Actele trebuie să vorbească prin gura Justiției, domnule Talpan, nu comunicatele personale prin gura presei și TV-ului, date ca pe forum!

19 comentarii la „Comicii ecranelor

  1. naiyba

    Am citit ca lui Talpan ii transmiteti sa lase actele sa vorbeasca prin gura justitiei insa lui cap de pla, jiji, ce-i transmiteti?

    PS: transmiteti-i si multa mumu de la mine ca poate asa i s-ar inchide dracu gura aia odata.

    1. xray Autor articol

      @naiyba

      E logic. De la un locotenent – colonel de justiţie, plătit din bani publici, sunt alte pretențiile decât de la un cioban aflat pe cont propriu, pe banii lui.

      De fapt, ai pretenții de la cel pe care il plătește poporul să fie locotenent – colonel de justiţie!

        1. xray Autor articol

          @ harald

          Nu! Pe banii lui, că SC FCSB SA este club privat daca nu știi, nu finanțat de stat ca CSA. FCSB sub comanda lui îi produce bani, nu sigla sub comanda lui Talpan.

          Oricum, daca iar nu știi, conform Forbes 2015, în “Top 300 Cei mai Bogati Romani”, Becali ocupă locul 10 cu 270-300 milioane de euro* (In editia din 2014, Becali avea o avere de 300-350 milioane de euro si se afla pe locul 13).

          Da o geana aici si nu mai crede ce zic „frații” ca ciobanul moare de foame fără Steaua: Cei mai bogati romani in 2015

          Primele 10 pozitii din “Top 300 Cei mai Bogati Romani” (2015)
          1. Ion Tiriac: 1,5 miliarde de euro (In 2014, averea celui mai bogat roman a fost de 1,2-1,3 miliarde de euro).
          2. Dragos si Adrian Paval: 850-900 milioane de euro (Anul trecut, fratii Paval au avut o avere de 650 milioane de euro).
          3. Ioan Niculae: 750-800 milioane de euro (In editia anterioara, omul de afaceri ocupa locul 2 cu o avere cuprinsa intre 1-1,1 miliarde euro).
          4. Zoltan Teszari: 480-500 milioane de euro (In 2014, patronul RCS&RDS avea o avere de 530-560 milioane de euro).
          5. Iulian Dascalu: 430-450 milioane de euro (Anul trecut, proprietarul Iulius Group se afla pe locul 10, cu o avere de 400-420 mil. euro).
          6. Gabriel Comanescu: 350-380 milioane de euro (In editia precedenta, omul de afaceri ocupa pozitia a 4-a in clasament, cu o avere de 600-620 milioane de euro).
          7. Marius si Emil Cristescu: 330-350 milioane de euro (Cei doi frati aveau in 2014 o avere de 410-420 milioane de euro).
          8. Gabriel Popoviciu: 330-350 milioane de euro (In 2014, omul de afaceri se afla pe locul 14, cu o avere de 310-330 milioane de euro).
          9. Liviu Tudor: 300-310 milioane de euro (Cu o avere de 250-260 milioane de euro in 2014, Liviu Tudor era pe locul 16).
          10. George Becali: 270-300 milioane de euro* (In editia din 2014, Becali avea o avere de 300-350 milioane de euro si se afla pe locul 13).

  2. answer

    De parca ar mai conta acest „razboi” al declaratiilor cind lucrurile sint clare si se va vedea inca o data duminica, la meciul dintre dinamo si fcsb.
    Greu de crezut faptul ca Steaua Bucuresti (echipa de fotbal) nu mai exista, dar uite ca se poate!
    Lupta „Soarele Bucuresti…

  3. asprilia

    citat din cioban,, noi nu mai putem sa folosim numele de steaua pe marca ,, si cu asata a spus totul razboinicul luminii ,deci fcsb nu e steaua,marca steaua bucuresti e in serta la boroi ,ciobanul nu mai are decat o societate comerciala cu angajatii aferenti,jucatorii ,staf si altii

  4. xray Autor articol

    @asprilia

    Nu distorsiona citarea si nu rupe din context. Se referea la Steaua pe siglă.
    A mai spus asa „Nu spune nimeni că nu putem folosi numele Steaua, ci să se desființeze marca: reprezentarea grafică și numele. Numele nostru este la Registrul Comerțului: Steaua București. L-am folosit cu aprobarea Ministerului Apărării, apoi prin statut și hotărâre judecătorească, am preluat și spus că se va numi Steaua București. Este în acte! Echipa nu avea nimic împrumutat, s-a preluat toată echipa, cu toate bunurile, printr-un protocol, fiindcă Armata nu mai avea voie să facă fotbal. Nu te poți confunda cu ei, fiindcă prin lege ei nu pot face fotbal profesionist. Atunci, cum să ne confundăm cu ei? Ei și-ar face echipă să joace între unitățile militare.

    In video a mai zis: „Cu Steaua asta care zice Tolpan că nu o mai reprezintă, eu infractorul de Becali, care am numai condamnari penale, am luat locul 1 pe București la socități mijlocii de la Registrul Comerțului României pentru taxe și impozite plătite corect și pentru cifră de afaceri. Eu Becali, cu această echipă am ajuns să am coeficient UEFA cât toate celelalte echipe românești la un loc.

    1. asprilia

      @xray asa scrie in gazeta sporturilor,, nu spune nimeni ca nu mai putem folosi numele steaua , noi nu mai avem voie sa folosim numele de steaua pe marca,adica pe desenul grafic,,. bun deci ciobanul foloseste numele de steaua doar la la societatea comerciala,marca steaua fiind in sertar la boroi,deci ce acte sa arate talpan ,cand ciobanul zice cu gura lui ca nu mai avem voie sa folosim numele de steaua pe marca ?

      1. xray Autor articol

        1) Talpan să arate actele că Steaua a fost doar împrumutată la AFC Steaua, cum zice, și explice juridic cum a fost legal posibil ceva cvasi împosibil.

        2) Da. În acel pasaj se referea la a pune pe o siglă/desen „Steaua București”, nu ca numele clubului. În sertar la Boroi e acea siglă.

        Un lucru pare sesizabil. Becali e din ce în ce mai hotărât, la ambiție, să renunțe la „Steaua”. În fine … vom trăi și vom vedea ce și cum. Oricum viitorul sună sumbru. Nu pentru că ar renunța Becali la Steaua, ci pentru că Steaua se va alinia repede la Dinamo, Rapid, CFR etc. Din gură sunt mulți viteji de la politică… la sport…

  5. alexandru-h

    Echipa se numeste Steaua nu din cauza ca scrie pe marca Steaua ci pentru ca scrie in Certificatul de Identitate Sportiva ca se numeste Steaua. Iar certificatul isi ia acest nume din denumirea societatii/asociatiei, inregistrata la Registrul Comertului.

    Marca e irelevanta – poti sa inregistrezi 100 de marci si sa le asociezi, pe rand, societatii dumitale. Pe cand numele e unic – provine dintr-un Certificat Unic, autorizat de Ministerul Sportului.

    Talpan e un dobitoc. Becali e un dobitoc. Dar pentru ca Talpan nu are control asupra echipei mele preferate, ma lasa rece prostia lui. Aia a lui Becali e mai grava pentru ca inca nu stie exact ce are in mana. Nici macar avocatii lui nu s-au priceput sa invete ce e aia marca si ce e aia denumire sportiva. Nu-l forteaza nimeni sa schimbe denumirea echipei – plangerile astea televizate sunt aceleasi dureri false pe care ni le transmite periodic – vai, nu mai sunt bani, nu ne ajuta nimeni, ce vicleana e lumea!

    Pacat… ar fi mai usor sa vanda echipa asta altuia si sa terminam cu faza Becali – ca devine terminala si nu stiu daca mai putem sa supravietuim in felul asta.

  6. gaby

    Se vede clar la Craiova ca daca vrei sa ii dai la o parte pe urmasii nedemni ai unei foste echipe de succes ai cum. Dar asta nu se face cu comunicate de presa, ci cu dat din coate si cu investititii. Cu risc, nu cu vorbe. Cu bani, nu cu chichite juridice.

    Talpan si ceilalti popandai de la Armata ar trebui sa lase amenintarile si daca sunt in stare sa faca ceva concret, sa faca. Daca nu, sa ne mai lase, ca pana sa intre ei in scena eram amatrati si umiliti, dar macar aveam in spate istoria. De cand s-au bagat ei, nici macar asta nu mai avem.

    Razboiul asta al vorbelor fara fapte face mai mult rau Stelei decat a facut vreodata Becali.

  7. calinel

    E foame de bani, e foame de bani, baieti./
    Lumea tre’ sa stie ce fel de baieti sunteti.

    Au inteles generalii si mai ales Generalul Izmana ca pot sa il stringa cu usa pe jj si sa ia niste bani de la el. Cum n-ar fi jj (needucat, grobian, dus cu pluta) nu se poate ca niste oameni de buna credinta (doar asa sunt generalii, nu?) sa isi bata joc de un bun national si sa lase Steaua sa umble cu satra. Mai ales ca jj platea 30mii de euro pe ani pentru inchirierea bazei si Stadionului (adica cam toate echipele din prima liga la un loc).
    Cind investea in repararea stadionului si intretinerea baze era OK. Acum vin baietii sii ii dau un spit in c@r si ii iau toata investitia.
    Zice jj ca asteapta sa intre Steaua sa intre in liga campionilor, pai asta vrea si Generalul Izmana- sa puna mina pe Steaua, sa intre in liga si dupa asta sa o inchida ca pe Unirea Urziceni. Cred ca de asta jj cu 30mii pe an nu poate inchiria baza, iar Pandurii cu 200 de lei joaca cind doreste.

  8. xray Autor articol

    Talpan are o logica „beton” care ne spune:
    1) „Prin Amendamentul nr. 1 la Potocolul din 1999 Asociaţia a preluat în totalitate o serie de debite ale Ministerului Apărării Naţionale şi ale Clubului Sportiv al Armatei „STEAUA” Bucureşti prin care se număra şi datoria AVAB de aprox. 500.000 Euro. Prin cesiuni succesive, Becali a devenit creditor.”

    2) Dar mai apoi spune de acelasi Protocol:
    „Echipa de fotbal avea rădăcini în Ministerul Apărării Naţionale, interesele acestuia în Asociaţie fiind reprezentate de trei membri. Palmaresul aparţine prin lege Clubului Sportiv al Armatei „STEAUA” Bucureşti neexistând dovada cesiunii acestuia. Singurul act încheiat între Clubul Sportiv al Armatei „STEAUA” Bucureşti şi Asociaţie a fost acel protocol din 1999, care nu prevedea nimic în acest sens şi asupra căruia s-a pronunţat şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

    Asadar, dupa Talpan, o entitate juridica independenta, Asociaţia FC Steaua, a preluat legal de la un club de stat NUMAI datoriile MApN, care s-au rostogolit pana la Societatea comerciala FCSB, fara ca AFC sa primeasca nimic in schimb de la MApN.

    Conform Talpan, AFC prin „cesiuni succesive” a transmis la FCSB numai datoriile MApN, nu si echipa, ea fiind tot a CSA-ului si a ajuns undercover la AFC si apoi la FCSB, nu? Ca asa ne spune maestru Talpan! 🙂

    Hazul este si cand Talpan invoca Protocolul numai pentru datoriile MApN, dar tace la restul punctelor din acel document. In special pct 10 referitor la marca. Nu mai le prezint ca tot s-a scris despre ele. Documentul e aici

    Parca-i scenariu din filmul Idiocracy.

  9. adrian0808

    Eu v-am spus de multe ori …cel mai bun lucru este :
    1. renuntare la culori
    2. renuntare la nume
    3. renuntare la orice tine de STEAUA

    Schimbare denumire si culori echipa. Sa pastreze doar denumirea comerciala de la REGISTRUL COMERTULUI sa ii poata tachina pe ghenerali …

    Si sa le paseze oportunitatea de a crea/vinde/asocia marci si embleme cu CSA STEAUA celor de la MAPN ….

    In paralel … gibonul oligofren sa mearga cu noua echipa inainte si sa vedem cine are mai mare valoare …. talpanii sau ciobanii …. de aici nu poate iesi decat performanta , din aceste ambitii …

  10. naiyba

    Sicanele astea intre armata si cap de pla, jiji, pe mine ma lasa rece, asa ca am sa ma uit in continoare la FCSB sau Steaua sau cum naiba s-o numi, desi ma dor ochii cand vad cat de prost joaca, iar cand se vor limpezi apele si vom sti unde e Steaua Bucuresti atunci acolo imi voi indrepta atentia. Pana atunci vreau sa le transmit ambelor parti, cap de pla jiji si generalilor, ca ma pish pe ei cu jet de cal pt neprofesionalismul si incompetenta crasa de care dau dovada.

    Steaua nu e a voastra bulangiilor!

Lasă un răspuns