Câteva idei lipsă din programul meciului CS U Craiova – FCSB

de | aprilie 10, 2017

Înainte de orice, trebuie să spun că am citit de câteva ori acel program de meci, cu diferite ocazii. La un moment dat, chiar am și scris un text acolo, vorbind despre pasiunea pentru echipa Craiovei a unui om alături de care mi-am petrecut o parte din copilărie.

Din ceea ce știu eu, oamenii care concep programul de meci sunt fani reali ai echipei, nu primesc finanțare de la club pentru acțiunile lor, nu se consultă cu cineva din conducere apropo de temele pe care le abordează acolo. Mai mult, tot din experiență personală cu unii dintre ei, categoric sunt indivizi independenți, care nu-și rotunjesc veniturile stând cu mâna întinsă la Rotaru, cum se mai practică prin anumite părți. Prin urmare, ideea că au scris la comanda lui Rotaru ca să-l terfelească pe Becali e una falsă din punctul meu de vedere.

Acum, dincolo de chestia măruntă – vezi doamne ce nemernic e Rotaru, cum îl atacă el pe Becali mișelește – eu cred că altceva ar trebui remarcat. Concret, e vorba de faptul că unii dintre acei suporteri riscă să dezvolte curând un complex dacă nu găsesc liniște apropo de câteva teme false.

1. Nu toți cei care nu-s de acord cu tine sunt șpăgari

Am scris de prea multe ori pe tema asta, dar sunt nevoit s-o fac din nou. Așa cum printre voi sunt oameni și oameni, așa și printre ziariști sunt ziariști și ziariști. Simplu fapt că un ziarist spune ceva ce intră-n conflict cu ceea ce tu crezi nu-nseamnă automat că acel ziarist este corupt. Așa cum eu cred despre cei câțiva tipi implicați în realizarea acelui program că sunt onești, așa cred și despre Mironică.

E uneori insuportabil? Categoric este. Exagerează uneori? Categoric exagerează mai des decât “uneori” Poate să greșească? Poate, e foarte potent inclusiv din acest punct de vedere.

E sclavul lui Becali sau își ia șpagă sau servește interese care intră-n conflict cu regulile meseriei? S-o crezi tu! Mironică e-n orice fel dorești, dar nu-i șpăgar. Și ca el mai sunt mulți, chiar mai mulți decât ar accepta că-i posibil să fie unii dintre voi.

2. Înainte să râzi de Duckadam, uită-te la tine-n ogradă

E faină chestia asta cu aducerea aminte doar pe jumătate. Alegi ce-ți place și scrii ce-ți convine. Deci în afară de ziariști, suporterii amețiți de prin Provincie și ăia care-i strigă “sus, sus!” lui Becali după victorii, cam nimeni nu mai consideră că FCSB este continuatoarea ideii de Steaua, nu?

A, doar Duckadam (care-i angajatul lui), Ilie Dumitrescu (subordonatorul) și Ilie Năstase (care oricum nu-i zdravăn).

Amuzant este că CS U Craiova a primit o parte din recunoașterea gloriilor tot cu ajutorul banilor. Adică oameni care la un moment dar considerau echipa lui Mititelu ca fiind Universitatea Craiova și erau plătiți de acesta au devenit angajații clubului pe care-l susții tu acum. Presupun că-i știi, nu trebuie să ți-i spun eu.

Mai mult, am curaj să pun pariu cu tine că dacă Mititelu își face echipă și angajează dintre glorii… Știi ce se va-ntâmpla, nu?

Inclusiv președintele vostru, Marcel Popescu, considera echipa pe care o conduce astăzi o clonă.

Îți dai seama cât de penibil este să spui despre Duckadam că-l susține pe Becali doar pentru că-i este angajat când președintele clubului tău ți-a numit echipa clonă înainte să se angajeze acolo, iar acum o numește Universitatea Craiova?

3. Când clamezi dreptul la liberă exprimare, fii sigur că-l respecți și pe-al celorlalți

Pe pagina de Facebook a craiova-maxima.ro se dau niște explicații suplimentare “conținutul este realizat de către suporteri, nu ne pliem pe vreun interes, scriem doar ce gândim – spre exemplu, la materialul precedent(meciul de acasă cu CFR), editorialul critica politica de transferuri; nu avem parti-pris uri”.

Uite că eu vă cred. N-am absolut niciun motiv să nu vă cred că lucrurile stau așa.

Mă amuză însă cum săriți să vă apărați onoarea numai dacă bănuiți că cineva vă bănuiește de lucruri necurate.

Vorbiți de libertate de exprimare, vorbiți despre corectitudine, vorbiți de toate acestea, dar le luați în calcul mai ales când sunt legate de activitatea voastră.

Altfel, Mironică-i sclav, nu are libertate de exprimare.

Mironică-i plătit, nu poate avea propriile gânduri legate de ce se-ntâmplă în fotbalul nostru.

Cumva, Dumnezeu a făcut lumea, apoi s-a odihnit un pic și-a decis: cinstea la olteni, minciuna la București (care-i plin de orice numai de bucureșteni nu).

4. La fotbal, presă și politică nu se pricepe chiar toată lumea

Becali, individul acela grobian care te-nngrețoșează, a tras la un moment dat o concluzie neobișnuit de deșteaptă: “Bă, fotbalul e greu… Păi, dacă se plătesc miliarde și miliarde pentru fotbal, atunci înseamnă că e lucru mare. Așa, oricine ar face fotbal și ar câștiga miliarde, dar nu se poate, că-i greu”.

La fel stau lucrurile și-n politică, de aia arătăm ca țară așa cum arătăm. La fel stau lucrurile și cu presa.

Dacă ne-am pricepe toți, n-am mai traversa o perioadă atât de tristă. Nicăieri în lumea cât de cât civilizată nu există atâtea probleme economice în industria aceasta cum au fost în România ultimilor 7-8 ani.

În fine, ce vreau eu să spun este că deși e simplu să dai sfaturi legate de cum se face presa, realitatea este că nu oricine o poate face. Uită-te la Manțog… Are talent, dar semnează cu pseudonim mai des decât un informator al Securității.

Sau, și mai curajos, le dă anonime.  Vorba lui Hagi – “Talent e peste tot, caracter e pe niciunde”.

5. Generalizările sunt lenea gândirii

Cei de la craiova-maxima.ro vorbesc despre spiritul lor critic, dar uită să-l folosească atunci când umblă cu generalizări triste precum cea din titlul “Fecesebistul, o specie scârboasă pe cale de consacrare!”

Cum ar fi să mă uit eu la câțiva dintre cei care fac spume pe pagina mea de Facebook și să concluzionez că fanii Craiovei sunt toți din aceeași categorie?

Ar fi în un gest de lene-n gândire, iar eu aș fi prost grămadă, nu?

Corect, așa aș fi. Ai înțeles ideea, sunt convins.

Ștefan Beldie
Sursa:3surse.ro

Nota Redacției: Articolul face referire la mizera numită Programul meciului CSU Craiova-FC Steaua care a împâzit stadionul Municipal din Turnu Severin. Presa a reacționat, dar replica juveților debili pe pagina lor de facebook a fost la fel de tembelă ca Programul. Clonele pupincuriste ale lui Rotaru &Co.

Îi salutăm pe toți autorii Programului și replicii de mai sus, clonații din Bănie, „cu mare drag” (vorba lui Talpan): 

Același salut și tuturor aplaudacilor unor astfel de mizerii.

Image result for CS U Craiova - FC Steaua

Un comentariu la „Câteva idei lipsă din programul meciului CS U Craiova – FCSB

  1. fortuneteller

    Cainele moare de drum lung, si prostul de grija altuia. Proverb romanesc, probabil inca pe cale descifrare la Craiova. Va multumim ca ne duceti grija si ne numarati suporterii. Cine stie, s-ar putea ca practica actuala a contorizarii fanilor sa va ajute cand Mititelu se va intoarce in fotbal…

Lasă un răspuns