Buffonul, Bizonul și suporterii

de | iulie 3, 2017

Stelistule, Măria ta!

Poate niciodată nu am fost atât de mișcat de atitudinea unor suporteri steliști cum au reușit să o facă cei prezenți ieri la amicalul cu ucrainenii. Fără coregrafii pompoase, repertoriu vocal și recuzită, care să dea bine la ochi și urechi, acești fani steliști aflați în diaspora au dat excelent la suflet. Tocmai prin sinceritatea sentimentului lor.

Nu au venit nici să braveze în fața altor galerii, nici să puncteze o prezență pentru a demonstra „cetățenilor” cât de steliști sunt ei, nici să se războiască interesat cu cineva, nici să ceară ceva în schimbul efortului lor. Nimic din CV-ul și emfaza poleită a „adevăraților”. Au făcut sute de kilometri numai pentru că iubesc necondiționat Steaua și văd în această echipă iubirea vieții lor.

Fotografia postată de FC Steaua Bucuresti.

Image result for chapeau bas

Fanii Stelei din Olanda nu au dubii: „Vom lua campionatul la pas”, „Susținem Steaua până la moarte! Roș-albastru până la moarte”!

Echipa lui Nicolae Dică i-a convins deja pe fanii din Olanda.
„E o plăcere să-l vezi jucând pe Budescu. Sezonul viitor vor lua la pas campionatul”, a spus unul dintre suporterii roş-albaştrilor.

Antrenorul Dică se bucură de încrederea fanilor din Diaspora, care sunt la curent și cu noutăţile din lot.
„Îi urez succes lui Dică. L-am stimat foarte mult, mi-a plăcut cum a jucat. Acum e Budescu. E o plăcere să-l vezi. Cred că vor lua campionatul la pas”, a declarat un susţinător al Stelei.
– „E o echipă bună, să sperăm că în campionatul următor vor avea rezultate mai bune decât anul trecut şi nu vor mai aştepta o decizie de la TAS pentru a fi campioni”, a completat un alt fan.

Ori de câte ori au ocazia, românii din Olanda merg să încurajeze Steaua la meciuri.
„Am văzut Steaua la Dublin, la Liverpool, în Germania cu Schalke, la Valencia”, şi-a amintit fanul lui Budescu.
„Am fost la meci cu mai mulţi prieteni, când Steaua a jucat în Polonia, contra celor de la Legia”, a povestit un alt suporter.

Susţinerea și numărul mare al celor care au asistat la meci i-a bucurat pe elevii lui Dică:
„Ne bucurăm foarte mult că au venit şi sper să vină în continuare la meciuri şi aici, şi în ţară. M-am simţit ca în România la acest meci”, a declarat Mihai Bălaşa.

La mulți ani, Florin Niță

Pentru cel poreclit încă din copilărie Buffon, după portarul bianconerilor Gianluigi Buffon, ziua de luni, 3 iulie, este una specială în cantonamentul Stelei. Roș-albaștrii îl serbează pe portarul Florin Niță, care împlinește 30 de ani.

De asemenea, portarul care în luna mai și-a prelungit contractul până în 2021, a fost felicitat și pe contul oficial de Facebook al clubului.

Îi urăm La Mulți Ani de viață și sub culorile Stelei!

Fotografia postată de FC Steaua Bucuresti.

Bizonul cel glumeț

Denis Alibec este încă la recuperare după accidentarea care l-a făcut să rateze primele meciuri amicale. Atacantul a făcut câteva mișcări alături de coechipieri doar la stretching. În rest și-a continuat antrenamentul separat sub atenta supraveghere a kinetoterapeutului Ovidiu Kurti. Revenirea sa la pregătirile colective este așteptată pentru zilele următoare.

În absența lui Alibec, Harlem Gnohere s-a urcat vertiginos pe val. Bizonul are deja 3 goluri în două meciuri. O dublă în victoria cu 7-0 contra lui Team Regio și un trasor marca „golazo” în egalul 1-1 cu Oleksandria și s-a cocoțat pe soclu de golgheter al pregătirilor. Moralul excelent se vede și la antrenamente, unde „killerul plaselor” din Olanda însuflețește atmosfera grupului în mod constant.

Image result for Harlem Gnohere

La antrenamentul de luni, Gnohere a avut din nou glumele la el. În timp ce el, câțiva colegi și doi membri ai staff-ului cărau o poartă dintr-o parte a terenului în alta, francezul i-a lăsat pe ceilalți să o ducă și s-a dus în fața lor. În joacă, a simulat că le-ar da indicații colegilor săi și tot în spirit de glumă a fost și aproape să primească un șut din partea celor pe care îi „dirija” cu gesturi largi, înainte să li se alăture din nou la căratul porții.

Nu poate decât să ne bucure. Glumele de bun simț, care destind atmosfera încărcată de antrenamente grele și istovitoare, sunt o cheie valabilă în socializare și team building.

Sursa info: FC Steaua și Digisport 

X Ray

Un comentariu la „Buffonul, Bizonul și suporterii

Lasă un răspuns